Пътеводител на демократическия избирател

Пътеводител на демократическия избирател

© ДневникНад 29 години след основаването на Съюза на демократичните сили (7 декември 1989 г.) и 5 след учредяването на Реформаторския блок (20 декември 2013 г.) неуспешните опити за общи действия на демократичните партии в България приключиха поредния си цикъл два месеца преди изборите за Европейски парламент.


Кратка история на десницата през прехода


При създаването си СДС беше коалиция на партии и движения. Последваха разпри и разделения, но и създаването на Обединените демократични сили, спечелили изборите през 1997 г. и излъчили правителството на Иван Костов.


След това десните формация бяха по-често в опозиция. Имаше Синята коалиция /2009 - 2013/, а после дойде Реформаторският блок за изборите 2014 г. Той включваше СДС, Демократи за силна България (ДСБ) - партия, излязла от СДС, Движение "България на гражданите" (ДБГ), Народна партия "Свобода и достойнство" (НПСД) и Български земеделски народен съюз (БЗНС), чиято история от началото на прехода тръгва също като член на СДС. ДСБ напусна фактически Реформаторския блок в началото на 2016 г., с което започна разпадът на коалицията.
Сега след провеждащи се с месеци преговори за общо явяване на евроизборите картинката изглежда така:


ГЕРБ прибра СДС


ГЕРБ и СДС ще се явят в коалиция на предстоящите европейски избори през май. За това се разбраха лидерите на двете партии Бойко Борисов и Румен Христов при преговори, проведени в централата на ГЕРБ в сряда. Очаква се СДС да получи две места в листата, като едно от тях ще е избираемо. За избираемото Борисов посочи Владимир Кисьов - един от преговарящите с ЕС преди приемането на България. Дотук се стигна след писмо от председателя на Европейската народна партия /ЕНП/ Жозеф Дол с призив да се обединят всички български партии, членове на ЕНП (СДС, ГЕРБ, ДСБ и ДБГ). Призивът бе отхвърлен от ДСБ с основен мотив, че управляващите работят срещу декларираните ценности на ЕНП, както и от ДБГ.


А за да има коалиция ГЕРБ - СДС, трябва да бъде преодоляна съпротивата на среди в съюза, които смятат, че приобщаването към управляващата партия на Бойко Борисов ги обезличава. Бившият председател Божидар Лукарски написа във "Фейсбук", че Христов не е имал мандат за преговорите.


"Демократична България" засега остана без съюзник


"Демократична България", в която участват "Да, България", ДСБ и "Зелените", преди изборите за Европейски парламент ще се превърне в политическа коалиция. Освен, че се състои от три партии, резултатите от няколко социологически проучвания от последните месеци дават шансове за избирането на 1 евродепутат (от 17) издигнат от бъдещата коалиция. По-големи резултати имат ГЕРБ, БСП и ДПС, а ВМРО е с подобни. "Демократична България" преговаря с месеци със СДС и ДБГ за общо явяване, но през изминалата седмица се разбра, че преговорите са били без резултат.


ДБГ се готви за самостоятелно участие


ДБГ се готви за самостоятелно явяване на европейските избори. Според председателя Димитър Делчев част от "Демократична България" работи за капсулиране и това избутало СДС към ГЕРБ, както и слагало прът в колелата на демократичното обединение. Делчев бе издигнат от партията за водач на листата за европейските избори.


Николай Ненчев от БЗНС може да се яви като независим


Лидерът на БЗНС Николай Ненчев може да се яви на изборите за европейски парламент като независим кандидат за евродепутат. От партията му припомниха, че през септември миналата година той първи призова за обединение на демократичните формации и предложи провеждане на предварителни избори, за да се формира единен политически субект и подредба на кандидати за европейските избори, но призивът му остана без последствия.


Преговорите


Една от причините за неуспех за преговорите между "Демократична България" и СДС беше условието "пред скоби" към съюза да изясни политическата си позиция към ГЕРБ и към българските националисти. Причината е, че СДС преговоряше паралелно и с ВМРО, НФСБ и ГЕРБ. Друг проблем беше, че СДС настояваше трите букви - символ на началото на демократичните промени в страната, да присъстват в наименованието на бъдеща коалиция, както и да имат кандидат на избираемо място. СДС искаше и коалиционно споразумение не само за изборите за европейския парламент, но и за българския.


Разговорите бяха трудни и заради взаимно изключващите се мнения да се търси или не широко обединение. Според едни политици и наблюдатели коалиция е необходима заради непредставените сега в българския парламент десни избиратели, според други - тя би била безпринципна и неустойчива. Противниците на по-голямо обединение посочват противоречията в Реформаторския блок, който участваше във властта и се разпадна. Друг аргумент е неуспехът за коалиция преди парламентарните избори през 2017 г.


Проблем бяха и разнопосочни мнения в "Демократична България" дали бъдещият им евродепутат да бъде в групата на ЕНП, където членува управляваща партия на Борисов, а съюзът на "Да, България", ДСБ и "Зелените" държи да е опозиция на ГЕРБ.


Докато причините за неуспеха на преговорите със СДС бяха посочвани неофициално от "Демократична България", защо с ДБГ не се стигна до съгласие засега остава неизвестно. Предположенията са - заради стари противоречия от Реформаторския блок.


От "Демократична България" обясниха, че ще обявят решението си на въпроса за европейското политическо семейство заедно с листата. Това се очаква да стане факт не по-рано от края на следващата седмица.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (137)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 618 Неутрално

  Заявеното от М. Горбачов, по време на възродителния процес, че политиката спрямо „тюркоезичното малцинство“ в България е несправедлива, се възприе като промяна на курса в Москва спрямо България, превръщайки по този начин „възродителния процес“ в сериозен пасив на режима. Същевременно асимилационната кампания спрямо „тюркоезичното малцинство“ започва да се върти на празни обороти под влияние на мощни международни фактори. Анализаторите на ДС тогава и част от ключовите фигури по високите етажи на БКП, виждайки резултатите от „перестройката“ на Горбачов, осъзнават, че със социализма е свършено и се организират в подготовката на таен план за контрол върху държавата вече в условията на демокрация. По непотвърдени данни плана се нарича "Възраждане". Плана се основава на фундамента: „Управлява този, в който са парите“. В резултат, държавата се оказа превзета от олигархични интереси, с концентрация на политическата и икономическата власт в ръцете на ограничена група хора, които упражняват координирано влиянието си върху парламента, правителството, политическите партии, публичната администрация, полицията, съдебната система и масмедиите" и до днес.

 2. 2 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2236 Неутрално

  Йоло Денев също беше по едно време в СДС.
  Архивите са живи.

 3. 3 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2236 Неутрално

  Йоло Денев също беше по едно време в СДС.
  Архивите са живи.

 4. 4 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1337 Весело

  Когато има много вожд и малко индианец, така става )))

 5. 5 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 1095 Разстроено

  Бедна ми Родино, напредваш към Евразия...

  Напредвай, но без моя глас!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 6. 6 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3726 Неутрално

  Чекайте ся,
  Няма как да се слагат по ЧЕНГЕДЖИЙСКА рецепта в един кюп
  като "десни" и
  АПАРТАМЕНТАДЖИИТЕ, с ВГРАДЕНИТЕ ИМ ПСАЛМИ
  и техните ОПОНЕНТИ от "ДА БЪЛГАРИЯ" и ДСБ

  Няма как "и едните и другите да са маскари"

  ама ЕДНИТЕ СИ ПРИДЖОБВАТ АПАРТАМЕНТ СЛЕД АПАРТАМЕНТ

  И СИ ВГРАЖДАТ ВЛАСТОВИТЕ ПСАЛМИ,

  а другите биват ОБЛАЙВАНИ от РУСКИТЕ тролове

  и медийните РЕШЕТАРИ....

 7. 7 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  “При създаването си СДС беше коалиция на партии и движения. ”
  ——
  Формално да. Но по важна е ролята му като символ на желанието за промяна, символ който беше отвлечен и стъпкан от шайка рентиер- реститути , петимни за внимание интелектуалци, гладни за власт некадърници и прочие сволоч

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 8. 8 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3726 Неутрално

  По-добре кажете

  КОИ "десни" ИЗТОЧВАТ БЪЛГАРИЯ В ПОСОКА РУСИЯ,

  ПЛАЩАЙКИ Й МИЛИАРДИ ДОЛАРИ и ЕВРО за

  РУСКИТЕ КОРУПЦИОННИ ПРОЕКТИ

  "РУСКИ ПОТОК" и АЕЦ БелеНЕ

  и КОИ десни са ПРОТИВ ТОВА ИЗТОЧВАНЕ

  и ПРОТИМ ДАНЪКА РУСИЯ.

 9. 9 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8518 Неутрално

  До коментар [#1] от "Анти Шишковци":

  Москва спрямо България, И „възродителния процес“ показа че Москва се отказа от България !

  [email protected]
 10. 10 Профил на Turbofan
  Turbofan
  Рейтинг: 1543 Весело

  Всички 'автентични' пътища водят до под опашката

  Facing Worlds
 11. 11 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8518 Любопитно

  До коментар [#6] от "Hawaii":

  Ти още ли не разбра, че няма десни няма леви , а има ГЛАДНИ и сити тарикати ?

  [email protected]
 12. 12 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8518 Любопитно

  До коментар [#7] от "Gretel":

  СДС - беше част от БКП !
  ---------------
  ФАКТ @!

  [email protected]
 13. 13 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4022 Неутрално

  Цялото дясно пространство в България, има нужда от почистване и обновяване. Със стари кур_ви, нов бард ако няма да стане. За съжаление "вождизмът", като състояние продължава да присъства в политическия ни живот.

 14. 14 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3726 Неутрално

  Цялото дясно пространство в България, има нужда от почистване и обновяване. Със стари кур_ви, нов бард ако няма да стане. За съжаление "вождизмът", като състояние продължава да присъства в политическия ни живот.
  —цитат от коментар 13 на Vlado Nikolov


  И в проституцията, като и в политиката,
  младостта само подсилва ефекта.
  Нима остарялата вече кур_ва БАРЕКОВ
  като млада кур_ва да беше по-различна отколкото
  е като стара ?!?!?!

  Видяхме ги "младите кур_ви"
  И Симеон 2 - тук биологическата възраст е без значение
  става въпрос за ПОЛИТИЧЕСКА "младост"
  И Милен Велчев....
  И Николайчо Василев.....
  И Волен СИДОРОВ.......

  Всички до един ВЛИЗАХА В ПОЛИТИКАТА
  като задоволяващи потребността от
  МЛАДИ кур_ви......

  Остаряха, оставайки си точно такива,
  каквито бяха и като млади кур_ви

 15. 15 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 485 Неутрално

  След като всенародното движение СДС се превърна в партия по времето на Костов, започна отцепването, отлюспването, разделянето, докато накрая не остана почти нищо. Борбата за лидерство оказа лоша услуга на тази формация.

 16. 16 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Неутрално

  "Царят е гол"

  "Антоанета Христова: "Демократична България" и "Да, България" имат добра комуникация с фактори в БСП

  За съжаление съм сигурна, че скандалите отдавна са подготвени, отлежават и чакат момента да бъдат извадени. Знае се, че този скандал е бил известен на група хора преди 6 месеца, а се вади в момента. С него бяха ударени четирима души наведнъж. Това каза в "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3 политическият психолог проф. д-р Антоанета Христова.

  "Това, което е видимо, са източниците на скандала - те са свързани с финансиране от "Америка за България", източници и журналисти се припознават като "Демократична България" и "Да, България". На повърхностно ниво играе тази тематична десница - това е най-видимо.

  Почти сигурно е, че те 100% имат една добра комуникация с фактори в БСП. ..."

  https://www.faktor.bg/bg/articles/antoaneta-hristova-1-2

 17. 17 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Поредната лъжа:
  „Ето какво твърди Атанасов пред БНР:

  „ГЕРБ и СДС нямаха партийни делегации на асамблеята на ЕНП вчера. Предполагам, че причината за това отсъствие е това, че те се чувстват неудобно по тази тема и не искат да я коментират, защото режимите на Орбан и на Борисов си приличат много – по начина, по който се упражнява властта“, каза пред БНР Атанасов и уточни, че от България са участвали само партийните делегации на ДСБ и на ДБГ.“

  А сега фактите такива, каквито бяха, посочват евродепутатите:
  На политическата асамблея на Европейската народна партия, провела се на 20 март в Брюксел, Политическа партия ГЕРБ имаше своя партийна делегация от шест човека, която гласува по същия начин, както гласува г-н Атанасов , а и самият Виктор Орбан. А именно да подкрепят взаимно постигнатото решението, от ръководството на ЕНП и Фидес, за замразяване на членството на Фидес в ЕНП.

  Съжаляваме много, че партия член на ЕНП създава алтернативна реалност!“
  https://www.faktor.bg/bg/articles/neistini-kazani-ot-predsedatelya-na-dsb-atanas-atanasov-predizvikaha-nedoumenie-v-grupata-na-gerb/enp-v-ep

 18. 18 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3387 Весело

  ГЕРБ не прибра СДС , ГЕРБ си купи марка !!!

  Йовтено ...

 19. 19 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Неутрално

  "Царят е гол"

  „Десният политически ПР Арман Бабикян и червеният Добри Божилов „бащи“ на сайтове за фалшиви новини …
  Не се нуждае от проверка обаче изводът, че градско-сини пиари и анализатори играят за червеня отбор на „Позитано“. Нещо, което политиците от т.нар. извънпараментарно дясно правят отдавна.“ - http://vevesti.bg/199330/desniat-politieski-pr-arman-babikyan-i-cherveniat-dobri-bozhilov-bashti-na-saytove-za-falshivi-novini/

 20. 20 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3726 Неутрално

  След като всенародното движение СДС се превърна в партия по времето на Костов, започна отцепването, отлюспването, разделянето, докато накрая не остана почти нищо. Борбата за лидерство оказа лоша услуга на тази формация.
  —цитат от коментар 15 на proza


  Не подменяй действителността с ВЕХТИТЕ ОПОРКИ за "Костов"
  "отлюспването", "отцепването" .....и прочее.....

  СКРИТИТЕ МИНИ,
  ЗАЛОЖЕНИТЕ БОМБИ,
  КУПЕНИТЕ от РУСИЯ СДСари

  ТЕ СЪСИПАХА СДС и СИНЯТА ИДЕЯ.

  Виждаме КЪДЕ СА СЕГА старите СДСари

  Волендьонушка СИДОРОВ
  Курнелия Нинова
  Христо Бисеров
  Йордан Цонев
  Бригадир Аспарухов
  Курумбашев,
  Бригадир Аспарухов
  ПРИЖИВЕ Жельо Желев
  Богомил Бонев..........

  Какъв "Костов", каква "борба за лидерство" кви пет рубли....

 21. 21 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2123 Весело

  От цялото четиво разбираме, че извеждането на условия "пред скоби" била основната причина за неволите, а не липсата на идеи и на електорат. Обаче ето, имаме навалица от бойкици.

 22. 22 Профил на juu30603811
  juu30603811
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Докато не се разпуснат СДС, ДСБ, ДБГ, БЗНС и всички знайни и незнайни десни партии и не обрзуват ЕДНА ДЯСНА партия с нов лидер и изцяло ново ръководство десните избиратели ще бъдат отново и отново принуждавани да правят компромиси. Сега какво? Трябва да се избира дали да с гласува за корумпетата на ГЕРБ или корумпетата на Зелените плюс крайните проресисти Да, Бългаиря. И повечето десни избиратели пак ще гласуват с отвращение, независимо кой от двата компромиса направят.

 23. 23 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 957 Любопитно

  единствено ДБ заслужават някакво внимание ,останалите са разни патерици ,сателити, извънземни ,а стожерът на българският посткомунизъм-герб е изцяло извън демократичната общност

 24. 24 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Неутрално

  "Старата политическа класа в лицето на Иван Костов и Георги Първанов"

  “Никога досега Русия не е активирала всички възможни сили и сфери на влияние в България – всеки възможен човек, олигарх, медия – всичко, което може да направи днес Русия, го прави. Русия има своя план за България. И ще даде всичко от себе си, за да може България да играе тази роля, която ѝ беше съдено да играе в продължение на много години”

  https://terminal3.bg/plevneliev-rusija-aktivira-vsichki-sili-v-blgarija-mediite-bjaha-nakupeni-ot-korupcionnite-proekti/

 25. 25 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2236 Неутрално

  СДС!

  В една и съща екологична ниша са с ГЕРБ, със земеделците на Ненчев, със зелените ,с искащите нова конституция мургави последователи на Яне Янев от РЗС ... Автентичните градски десни - хората дето подскачат с викове "кой не скача е червен" и които гласуват почти единствено, за да не е БСП на власт ..

  Гласуването против БСП е напълно нормално, логично, друг е въпросът че освен да се гласува против БСП, същевременно може и да се подкрепят определени политики, партии и/или личности.
  Aвтентичните градски десни, изпадт в силно объркване, поради факта , че в България съществуват повече от 2 партии ..

  И Йоло Денев с неговата бунтовност им импонира , и РЗС-то на Яне Янев с искането за Нова Конституция и отмяна на сегашната - ги връща към гладните стачки , и Ненчев се появява пред тях - верен на земледелческите идеи , пък и ГЕРБ са в политическото пространство надясно ..
  .. и те - автентичните - изпадат в объркване .. и за 10 партии могат да гласуват и техния критерий - все ще е изпълнен .. какво да се прави?

  За хора с техните нагласи най-добро беше времето на Кръглата Маса .. от едната страна - комунистите , а от другата- профсъюзи, земеделци, граждански сдружения на интелектуалците, еколози , студентски движения, социалдемократи, консеравтори , Фори Светулката ..
  Така почна СДС - с концепцията "всичкото вътре" !
  Нямаше диско, нямаше реге, нямаше още "Диана експрес" и за автентичния десен бе златното време!
  Йоло Денев бе технически сътрудник в "Подкрепа" (преди Петко Симеонов да го изгони) Яне Янев бе в Студентските дружества в Пловдив, Местан бе все още Владимир Зидаров и бе начело на СДС - Момчилград ... Синодите и църквите - и те ясни- десния е на Фори Светулката.. другия - не е десен ...всичко ясно, всичко разставено по местата им - наистина златно автентично дясно време!
  .....
  За автентичния градски тогава бе понятно и простичко всичко - кой не скача - е червен .. само седерастите ще оправят положението, като излязат и са на мълчаливо бдение със свещи , поне един час - под погледа на Фори Светулката .. а останалото - е от Лукавого ..
  ...
  Да, ама СЕГА и Яне Янев е отделно, и "Подкрепа" е отделно , и Йоло .. и Радан .и ДеБъ . па и разни послания идват отсам и оттам .. .. и автентичният е оплел конците и не знае, да скача, да пикае .. или само да чертае ..
  .... ....
  Та не виждам бъдеще аз, за градските десни .. не са приспособени те, за сложен и многообразен политически живот .. на тях им дай нещата да са ясни и простички !

 26. 26 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2236 Неутрално

  Концепцията "всичкото вътре" може и да се възроди, не ли?

  Иначе ето текст за някогашните години.
  На Пламен Даракчиев:

  ------------------------------
  И така, датата е 12 декември. По една случайност тя е първият работен ден на Йоло в демократична България. На „Дондуков“ 39 го довежда Дончо Иванов. Симпатичен, с румено лице, все още голобрад. Дончо отдавна настоява да се разтовари от бумащината в новоучредения Независим съюз на журналистите, където заявленията и декларациите буквално валят. Йоло веднага ме спечелва с кротката си усмивка и размечтания поглед. Връчваме му купчината папки, сочим му едно от бюрата. И естествено, в необразимата суматоха от хора, идеи и протести, забравяме за него.
  Сещаме се на другия ден. И то по съвсем конкретен повод. В ранния следобед, на „Карнеги“, в дома на Люлина и покойния Божидар Абрашев, тече заседание. Нещо като Координационен съвет на СДС. Но не съвсем. Студентите вече са взели инициативата и са обявили жива верига около Народното събрание, с която настояваме за падането на прословутия член 1 от тогавашната конституция.
  Заседанието е напрегнато, а разправията – чутовна. В крайна сметка, „екстремистите“ надделяват и Желю кандисва. Слагаме подписите си под кратка декларация, с която призоваваме гражданите на София да подкрепят живата верига на другия ден в 17 часа.
  Но веднага се появява проблем. Всички сме началници, сиреч партийни вождове, интелектуалци или напъпващи от екрана телевизионни звезди. Тогава Дончо Иванов поема нещата в свои ръце и вдига телефона. Посрещаме с облекчение ведрата физиономия на техническия сътрудник на Независимия съюз на журналистите „Подкрепа“. ..
  Късно вечерта изчитат декларацията по националната телевизия, а на другия ден тя излиза и във вестниците. И под нея – имената на Желю, на Берон, на Мишо Константинов, на Петко Симеонов, на д-р Константин Тренчев, на Кирил Маричков и т.н. А най-отдолу – името на приносителя на декларацията – Йоло Денев.
  Хващаме се за главите, разбирайки, че се е дописал по пътя към агенцията. Но в крайна сметка си казвате „Майна му. Какво толкова?”. Горе-долу същото казва и Йоло, когато идва на „Дондуков“ 39, за да заеме мястото си на бюрото.
  -- Не съм ли и аз свободен гражданин? – пита той с широко отворени от учудване очи."
  ----------------------


 27. 27 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2236 Неутрално

  .. най-изстрадал , от някогашните автентични , е Йоло Денев - той е бит, мачкан, съден , вкарван по затворите ...

  На 27 февруари 1994 г. е пребит насред пазара в “Дружба”. Трима охранени полицаи се нахвърлят върху него. Грозната сцена е описана в епоса “Жесток побой на Йоло”:

  Скубят ми косите
  с бяс отзад,
  китки и ръце извиват,
  удрят и натискат шията
  с жестокост дива,
  за да ме осакатят.

  Междувременно съдебният фарс не е приключил. През декември 2001 г. над изстрадалата му глава отново надвисва опасност от арест. Причината е, че изчезва в почивка между две съдебни заседания.
  Йоло обяснява липсата си със стомашно разстройство, причинено от кафе. Предния ден гледал бъдещето си на чашка и прекалил с кофеина. “В почивката отидох по естествени нужди, но стомахът ми не беше в ред. Наложи се да изтичам до аптека, за да си купя йод и въглен. Върнах се в 11,40 ч - 10 минути след като съдия Мая Цонева беше прекратила заседанието”, разказва набеденият беглец.
  На 11 юли 2002 г. Йоло Денев получава 1 година условно. От съдебната голгота печели не Темида, а световната литература.
  Защото окованият поет съумява да комплектува седем книги. “Стихосбирките, написани в затвора, бяха изискани от Лондонската кралска библиотека и аз изпратих по 5 екземпляра от тях в Лондон”, свидетелства мъченикът на прехода.
  Дори не му позволяват да се вози безплатно в градския транспорт. Йоло си издава нарочна карта, в която са описани длъжностите и заслугите му, но контрольорите не искат и да знаят.
  “Наказателен фиш на стойност 40 лв. за пътуване с карта самоделка отнесе във вторник небезизвестният Йоло Денев. Кандидатът за президент на България през 1991 г. бил спипан да се вози гратис в автобус №84”, разгласиха медиите през октомври 2002 г..."
  ----------------------
  Но действията на олигарсите и техните слуги амбицират борците ..
  След съдебните разправи Йоло Денев не се уплаши , а поведе Протеста и лично лежа на паважа в Нощта на Белия Автобус до Народното събрание ..

  Идеите на СДС са живи!

 28. 28 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2236 Неутрално

  единствено ДБ заслужават някакво внимание ,останалите са разни патерици ,сателити, извънземни ,а стожерът на българският посткомунизъм-герб е изцяло извън демократичната общност
  —цитат от коментар 23 на Stewie


  Глупости!
  За Йоло Денев - някогашният член на щаба на "Подкрепа" могат да се напишат романи !

  Но да се спрем малко за него .. айде за Ненчев:
  -----------------

  Ето случки от предни конгреси:

  " 6 декември 2008 г. В зала 6 на НДК се открива 36-ият конгрес на БЗНС. Част от залата, подкрепяща слабоизвестния делегат от Ямбол и кандидат-член на УС Николай Ненчев, започва да скандира „оставка" за тогавашния главен секретар на съюза Георги Пинчев. Подкрепящите Ненчев обвиняват ръководството, че са задраскани от списъците и са заменени с близки до лидера.

  Самият Пинчев нарича групата около Николай Ненчев „провокатори" и обявява, че конгресът се отменя и ще се проведе на друга дата. На трибуната за кратко се стига до схватки при споровете за овладяване на микрофона, след което около 380 верни последователи на председателя напускат залата. Те продължават работата на конгреса в централата на партията на „Врабча" 1, докато 236 делегати остават в НДК и гласуват в подкрепа на Ненчев.

  Три години по-късно ЦИК изненадващо регистрира за изборите „неговото" БЗНС, а Пинчев губи четирите златни букви.
  По-късно той описва преврата така: „Хората около него (Николай Ненчев - б.а.) - солидно подготвена тълпа от около 300 абсолютно непознати, някои дебеловрати, други много мургави, изблъскаха проверителите на входа и нахлуха в зала 6.
  Носеха плакати срещу мен, неграмотно написани." В някои форуми се твърди, че мургавите земеделци са предимно от ямболските села, откъдето е родом и Ненчев..."
  --------------------------------

  1.Всичкото БЗНС в СДС!
  Всичкото вътре!

  Като стана дума за БЗНС, за Ненчев , за борба със злите сили и за изкарване на приказка ей какво се сетих:
  http://www.bzns.bg/?p=3800
  -----------------------
  "Дълбоко съм възмутена от преките атаки срещу мен, политическата партия, в която членувам и в частност Министерството на отбраната и министърът Николай Ненчев.
  Никога не съм си представяла, че политическата машина, свързана с определени кръгове може да изсипе върху моята глава толкова лъжи и инсинуации свързани с моя живот.
  .. С цялата си отговорност заявявам, че твърденията са неверни и клеветнически и никога не съм имала регистрация.."
  --------------------------

  Да, ама те викат, че имала била регистрация..
  И по този начин окепазяват май дясното??! Това е целта?

 29. 29 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  Жалко, че след толкова много грешки, разцепления и личностни противоборства, десните си остават почти толкова разединени, колкото преди. Единно явяване значи около 7 - 8 % спечелен вот, който има потенциала да расте само нагоре. Сега пак ще отчитаме по процент, два за този и за онзи....Но от друга страна, щом все още има партии, готови така бързо да се прегърнат с ГЕРБ само и само да получат 1 - 2 избираеми позиции е още по - жалко ! Лесно купени от статуквото, по - добре от сега да са ясни пред обществото ! ДБ трябва да се мобилизира до пълен предел, защото има голям потенциал, но само с декларации и статии това няма да стане. Иска се много работа из цялата страна. Европейските избори са място, където десните могат да се представят традиционно силно !

 30. 30 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  под опашката
  —цитат от коментар 10 на Saint of Me


  ного си досаден ве... и изобретателен почти колкото конска муха

  яж бахур
 31. 31 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#16] от "plebs":

  садайти да сметати с колко точно ДЕСЕТКИ МИЛИАРДА са ва окрали гробарите

  тъй, ай да видим ойростат ко вика. Костов за ЧЕТИРИ години има ръст на БВП от 58%, а Борисов за ДЕВЕТ години има ръст от 48%. и ква излиза тя? Костов има 14.5% на година, а Борисов мизерните 5.33. значи, оказва се, че Костов има ТРИ ПЪТИ по-голям ръст на БВП на година от Борисов, година след година...

  БУАХАХАХАааа

  И тва без изобщо да споменаваме, че Борисов разполага с МИЛИАРДИ от ойрофондове и МИЛИАРДИ от гурбетчии, милиардче-две заемчета за лепене на стиропор и кво ли не. ае, Доаня, трол-лелче

  ---
  1997 : 1998 : 1999 : 2000 : 2001
  9,971.8 : 13,358.5 : 12,714.8 : 14,305.8 : 15,784.3

  2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018
  37,317.7 : 38,230.5 : 41,292.0 : 41,947.2 : 41,858.1 : 42,824.4 : 45,288.5 : 48,128.6 : 51,663.0 : 55,182.2

  (15784.3 - 9971.8) / 9971.8 = 0.58
  (55182.2 - 37317.7) / 37317.7 = 0.48
  ---
  https://ec.europa.eu/eurostat/wdds/rest/data/v2.1/json/en/nama_10_gdp?geo=BG&na_item=B1GQ&unit=CP_MEUR

  яж бахур
 32. 32 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 768 Неутрално

  кои са тези хора и за какво се борят?
  до гуша ми дойде от пълната им неадекватност и неспособността им да се мобилизират дори за да управляват

 33. 33 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  След като всенародното движение СДС се превърна в партия по времето на Костов
  —цитат от коментар 15 на proza


  изправи и България на крака и практически я вкара в НАТО и ЕС. а гробарите и днес ограбват труда му

  яж бахур
 34. 34 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3726 Неутрално

  когато канализираш енергията в пътеводители се раждат проектчета с потенциал/резултат станал нарицателен

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 35. 35 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#16] от "plebs":

  Тома Биков за Борисов:

  "Карикатура на диктатор"

  "Борисов не е диктатор. Той е карикатура на диктатор."

  https://offnews.bg/analizi-i-komentari/toma-bikov-karikatura-na-diktator-70137.html

  яж бахур
 36. 36 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#24] от "plebs":

  https://image.prntscr.com/image/0Z4y72ZJTd22vQkhUMvOeA.png

  ОБРАЗОВАЙ СЕ!!!

  ПРЕОСМИСЛИ ВАКСИНИТЕ!!!"

  --Деница Панайотова, ГЕРБ, шеф "разпореждане с общинска собственост"

  яж бахур
 37. 37 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#25] от "ajsayder":

  оле-оле, лъже като дърт гербурунгел, без да му мигне окото

  Real GDP growth rate - volume
  Percentage change on previous year

  unit,na_item,geo\time 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018
  CLV_PCH_PRE,B1GQ,BG 1.3 1.9 0.0 0.5 1.8 3.5 3.9 3.8 3.1 p
  CLV_PCH_PRE,B1GQ,RO -3.9 2.0 2.1 3.5 3.4 3.9 4.8 7.0 p 4.1 p

  https://ec.europa.eu/eurostat/estat-navtree-portlet-prod/BulkDownloadListing?file=data/tec00115.tsv.gz

  първо се вижда как Румъния е действителн ударена от кризата, а ние не, противно на лъжите на Борисов. второ, види се, как лъжеш, те имат много по-висок ръст от нас. Трето, след Костов ние се обиждахме, че ни слагат в една група с тях, благодарение на Борисов им дишаме праха, а тенденцията да изоставаме е повече от устойчива

  Стабилно по ГЕРБ, Гарантирано от Мафията!

  яж бахур
 38. 38 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#22] от "juu30603811":

  “Докато не се разпуснат СДС, ДСБ, ДБГ, БЗНС и всички знайни и незнайни десни партии и не обрзуват ЕДНА ДЯСНА партия с нов лидер”
  Да де, ама кой да е лидерът, мераклии поне 7-8.
  Ден из до куесчън 😁

 39. 39 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3129 Разстроено

  Няма никакъв избор и ще пропусна тези избори. Това е!
  Аз за леви зелени и крайни либерали опотрюнисти, потомци на комунистически родове не гласувам.

 40. 40 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#38] от "aralambi":

  Дет из дъ куесчън
  (Аман от автоматични редактори)

 41. 41 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2726 Неутрално


  Аз ще гласувам за "Демократична България".
  Друга си нямам.

 42. 42 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3129 Разстроено

  Европейските избори са място, където десните могат да се представят традиционно силно !
  —цитат от коментар 29 на samoedin

  Кои десни? Зелените са леви и ако техен кандидат бъде избран ще бъде в групата на европейските залени, които гласуват заедно с ПЕС.
  Това е все едно направо да се гласува за БСП?!

 43. 43 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 638 Весело

  До коментар [#33] от "Моа Преател Тайпи":

  Така е, приятелю горски Тайпи, но Костов направи всичко това не сам, а начело на СДС. Разбирам постовете ти като “Гласувайте за СДС”.

 44. 44 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  контролираното партийно инженерство няма нищо общо с реалните политически партии,всички след разпада на 'социализъма' бяха създадени в отделите на ДС поне няколко години преди това и тяхната цел всеки нормален я знае ,да запазят всички активи, материални и властови в определен кръг от хора и да не допуснат реална промяна ,лустрация и прочие търсене на отговорност за престъпленията на режима на каскета и сие...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 45. 45 Профил на Turbofan
  Turbofan
  Рейтинг: 1543 Весело

  До коментар [#30] от "Моа Преател Тайпи":

  Ся гледах един 'син' шаман по бичивиту как говори за брадви, глави и се изживява като народен трибун изпод опашката на коня.

  Много смешна комедия, требе и тука да го пуснат, хем пасва с линията на кремълски фейкове по имотните въпроси

  Facing Worlds
 46. 46 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Аз ще гласувам за "Демократична България".Друга си нямам.
  —цитат от коментар 41 на Един препатил


  +1

  яж бахур
 47. 47 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3168 Неутрално

  Моите автентични приятели трябва да опазят своята идентичност и единството на това с което разполагат. Останалото ще дойде от самосебе си. А тленните останки на "СДС", "БЗНС", ДБГ, "Зелени" и....кво беше още или ще бъдат погребани прилично, или изхвърлени на бунището.

 48. 48 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Реално само Демокрстична България имат платформа, хората и правилните усилия. На евро изборите гласувам за Стефан Тафров. А Христо Иванов трябва да е премиер. Не останаха лица, достойни за лидери.

 49. 49 Профил на Turbofan
  Turbofan
  Рейтинг: 1543 Весело

  До коментар [#39] от "pamela":

  Секи си преценява. Обаче бай чугун гласува под строй. Да няма после циврене като умнокрасивците.

  Като неострите умнокрасивци, тия дето са в час са наясно че се борят не за гласове а да отблъскват гласове (като твоя) в нетна полза на кремъл

  Facing Worlds
 50. 50 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#45] от "Saint of Me":

  не глеам тв. дори и талавизура изфърлих покрай изскачащия-денонощно-от-талавизура-от-2001ва-Вожд-Тиквичко. повдига ми се само като го мерна. ма квито и да са били, нема начин да достигнат гербурунгелските низини

  Аз почвам да викам на Бойко Борисов ЛАЙНО-то. от LINO, Leader In Name Only

  яж бахур
 51. 51 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1010 Неутрално

  До коментар [#16] от "plebs":

  АНТОАНЕТА ХРИСТОВА е права ! Всички срещу ГЕРБ ! Всички останали зад ВОЛНАТА ЕЗДАЧКА ! Отвратителна демагогия и макиавелщина от "автентичните жълтопаветни десни " за които вече и пеленаците са в течение ! Само някои от пишещите в този сайт -"Дневник ",вероятно и другаде, още се правят , че не разбират ! Разликата в АПАРТАМЕНТНИЯ КАЗУС преди и сега е , че преди 1989 г и най-вече около "великата " дата 9 септември 1944 г /по-точно след нея /хората просто бяха или избивани , или "изчезваха безследно " или просто бяха "въдворявани " , за да се настани ЧЕРВЕНАТА СГАН в техните жилища ! На бърза ръка беше приет и НАРЕДБА - ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА РЕПУБЛИКАТА - около 25 09 1944 г. /ако не се лъжа /- бързали са "освободителите "Това е ясно дори и за Партията "която никога не греши " , но е "оперирана " от всякакво чувство на "почтеност" , "истина " и "срам " , а "вината си приема само с мезета "!

 52. 52 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3129 Весело

  До коментар [#48] от "arcanum":

  Премиер, премиер, но има една малка подробност: първо трябва да спечели парламентарните избори.
  Не виждам защо хора, които никога не са заемали ръководни позиции и дори не са управлявали един офис трябва да управляват министерство или цяла държава.

 53. 53 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  баси, още е само 10 па аз съм изпафкал ена кутия... айде още пет кинта за гробарската крадлива пасмина :(((

  яж бахур
 54. 54 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2851 Неутрално

  До коментар [#16] от "plebs":

  Остана само, да започнеш да ни убеждаваш, че 43-те милиона за другаря Гергов ги осигуриха от ДБ...! :)))

  Бивш tww09306483.
 55. 55 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5767 Неутрално

  Тази обединителна сага е безкрайна и песимистична за съжаление ...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 56. 56 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2851 Неутрално

  До коментар [#45] от "Saint of Me":

  Свободна Европа били, кремълски фейкове...? Невероятен си Евлампи...! :)))

  Бивш tww09306483.
 57. 57 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално


  До коментар [#45] от "Saint of Me":

  Аз почвам да викам на Бойко Борисов ЛАЙНО-то. от LINO, Leader In Name Only
  —цитат от коментар 50 на Моа Преател Тайпи


  нещо от Microsoft Research :D

  Leaders Eat Last : Why Some Teams Pull Together and Others Don't
  https://www.youtube.com/watch?v=eP38Cxve5xY

  добре го е рекнъл защо Костов е лидер, а Борисов никога не би могъл да бъде

  яж бахур
 58. 58 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1387 Весело

  До коментар [#48] от "arcanum":

  радан, дали и той така мисли?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 59. 59 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1387 Весело

  До коментар [#48] от "arcanum":

  в интерес на истината мисля, че е грешка обвързването с дсб

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 60. 60 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  До коментар [#54] от "tww09306483":

  кой му даде дупката, кой?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 61. 61 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2722 Неутрално

  До коментар [#19] от "plebs":

  Арман Бабикян е червен,та се не трае.Като всичко автентично,де.Иначе е забавен поредния опит за брандиране на сбиртока от люспи около кръга Капитал.Вече са "демократична общност" Все едни само те са.Какво е демократичното в тези партийки,след като при безкрайни провали са с несменяеми лидери,или при десебарките където лидера и зместникът му се менкат като Путин и Медведев?! Единствената демократична партия за мен е СДС,но тя е извън кръга Капитал.

 62. 62 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2851 Неутрално

  До коментар [#60] от "sarunka":

  Петя Славова... :)))

  Бивш tww09306483.
 63. 63 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2722 Неутрално

  До коментар [#20] от "Hawaii":

  Сега бъди любезен да кажеш кога и кой докара изброените от тебе личности в СДС.

 64. 64 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2722 Неутрално

  До коментар [#54] от "tww09306483":

  Е,тях ги осигури тоя ,който му подари терена.Знаеш кой е той

 65. 65 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Секи си преценява. Обаче бай чугун гласува под строй.
  —цитат от коментар 49 на Saint of Me


  аз ли карам ГЕРБ да пазаруват цигански гласове от ДПС? а аз ли ги накарах основният им таргет избирател да са разни меутро-/бивши/комунисти на държавна копанка?

  яж бахур
 66. 66 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#60] от "sarunka":

  Цветанка Карагьозова

  Атентат срещу приближени на СИК
  https://www.capital.bg/861205/

  яж бахур
 67. 67 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2851 Неутрално

  До коментар [#64] от "yanne":

  Знаех си аз...! Няма начин, Костов да не е виновен за това, че ГЕРБ подари 43 милиона на Гергов. :)))
  Предполагам, че Костов е набутал тия евтини апартаменти на ГЕРБ-аджиите, за да подкопава правителството и стабилността. :)))

  Бивш tww09306483.
 68. 68 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 911 Неутрално

  СДС - още ли съществува? Кого представлява и на какво се надява?

 69. 69 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  До коментар [#62] от "tww09306483":

  именно..кога става собственик на лазур?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 70. 70 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Ристу Бойкикиев и Женя Атанасов са задънена улица.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 71. 71 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2851 Неутрално

  До коментар [#10] от "Saint of Me":

  Така е...!
  Едни пътища водят, до под опашката.
  Други пътища водят, до асансьора.
  Трети пътища водят, до Сараите...! :)))

  Бивш tww09306483.
 72. 72 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  До коментар [#67] от "tww09306483":

  артекс е създадена 1993г. познай от раз кога натрупва първоначалния си капитал.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 73. 73 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2851 Неутрално

  До коментар [#72] от "sarunka":

  Кога...? Да не е по времето, когато Борисов е разтривал правешките уши? :)))

  Бивш tww09306483.
 74. 74 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  До коментар [#73] от "tww09306483":

  сам си отговаряш. нали се сещащ, че няма как разтривача на уши да им е узаконил първия милион. същото и с лазур. тогава действаха други лица. хората го помнят това-факт.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 75. 75 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2722 Неутрално

  До коментар [#67] от "tww09306483":

  Виж,ти сам си знаеш.Градски!

 76. 76 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4082 Неутрално

  В този пътеводител на демократическия избирател не срещнах Борисов. Не Бойко, а Симеон Борисов по баща. Той беше главния фактор дясното В България да бъде разбито и на негово място да възникне ментето ГЕРБ. Но дори той не беше главния фактор , а тези , които стояха зад него и му дърпаха конците. Това бяха ченгетата на КГБ и неговото подразделение в България ДС.

 77. 77 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  До коментар [#68] от "waterfall":
  избори 2017
  РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК – ГЛАС НАРОДЕН - 3,14%
  НОВА РЕПУБЛИКА – ДСБ, СЪЮЗ ЗА ПЛОВДИВ, БЪЛГАРСКА ДЕМОКРАТИЧНА ОБЩНОСТ- 2,54%

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 78. 78 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  Няма нищо ВДЪХНОВЯВАЩО в АВТЕНТИЧНИТЕ. Общо взето ТЕ смятат ,че ГЕРБ грешат в ДЯСНАТА политика, нямат кадри , и накрая са комунисти и рубладжии.
  Думите ДЯСНО И ЛЯВО се приемт като "свещени скрижали" . И там пише ...., едните са ЛОШИ ,ГРОЗНИ И НЕ ПАЗАРНИ ( изостанали умствено ) ...., другите са КРАСИВИ ,УМНИ и ПАЗАРНИ. Няма проблем ЛЯВ или ДЕСЕН , има стари и вечни ИНТЕРЕСИ на по ВЕЛИКИТЕ. Останалото е бутафория и марионетки. Та ДЕСНИТЕ нямат никаква обществена енергия! Когато в СВЕТЪТ идеологията се ИЗПРАЗВА , от елементарен ХЕДОНИЗЪМ, остават ЛИЧНОСТИТЕ . Те получават кредит на ДОВЕРИЕ. Кредитът на ГЕРБ, е кредит на Борисов..., сега ще се види АНТИ КРЕДИТА ,а не силата на БСП или други. Вероятно БСП ще спечели с над 10% не заради ПРЕКРАСНИ ХОРА, а заради силната НЕНАВИСТ КЪМ ГЕРБ и БОРИСОВ (вече)

 79. 79 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  До коментар [#78] от "dejmos":

  искаш да кажеш, че йончева и курнела имат по-голяма кредит на доверие от борисов?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 80. 80 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1337 Неутрално

  До коментар [#79] от "sarunka":

  "искаш да кажеш, че йончева и курнела имат по-голяма кредит на доверие от борисов?"

  Соц. проучвания показват, че засега са наравно, но ако не са държавните чиновници и корпоративния вот, Борисов е загинал.

 81. 81 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1337 Любопитно

  До коментар [#76] от "tacheaux":

  "а Симеон Борисов по баща. Той беше главния фактор дясното В България да бъде разбито "

  На кривата ракета .... Ти смяташ ли, че ако беше използвало както трябва пълното мнозинство което получи от българският народ, сега дясното щеше да бъде разбито?

 82. 82 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2851 Неутрално

  До коментар [#74] от "sarunka":

  Да де...! Само не казвате, това по какъв начин обяснява или оправдава поведението на ГЕРБ? Тоя бил такъв, оня бил онакъв, ама преди 20 години било еди какво си... Добре. Това оправдава ГЕРБ-аджийските кражби? Или поведението на Цецка, Цветанов и Горанов?

  Бивш tww09306483.
 83. 83 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Разстроено

  До коментар [#49] от "Saint of Me":

  уф, Ивлампий, неска пак ми са очертава напрегнат работен ден -- ного гербурунгелски трол-лелки, ного нещо ;(

  а уж щах да си играйкам с повершеля да го упражня малце с Евростат

  https://ec.europa.eu/eurostat/web/json-and-unicode-web-services/getting-started/rest-request

  да съм подготвен кат почнат да лъготат кат дърт гербурунгел

  яж бахур
 84. 84 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Заявеното от М. Горбачов, по време на възродителния процес, че политиката спрямо „тюркоезичното малцинство“ в България е несправедлива, се възприе като промяна на курса в Москва спрямо България, превръщайки по този начин „възродителния процес“ в сериозен пасив на режима. Същевременно асимилационната кампания спрямо „тюркоезичното малцинство“ започва да се върти на празни обороти под влияние на мощни международни фактори. Анализаторите на ДС тогава и част от ключовите фигури по високите етажи на БКП, виждайки резултатите от „перестройката“ на Горбачов, осъзнават, че със социализма е свършено и се организират в подготовката на таен план за контрол върху държавата вече в условията на демокрация. По непотвърдени данни плана се нарича "Възраждане". Плана се основава на фундамента: „Управлява този, в който са парите“. В резултат, държавата се оказа превзета от олигархични интереси, с концентрация на политическата и икономическата власт в ръцете на ограничена група хора, които упражняват координирано влиянието си върху парламента, правителството, политическите партии, публичната администрация, полицията, съдебната система и масмедиите" и до днес.
  —цитат от коментар 1 на Анти Шишковци


  Добър първичен вариант, но да видим черновата на екшън-книгата.
  Главния герой с трагично минало, любовен триъгълник, предателски удар в гърба, отровеният журналист...

 85. 85 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2851 Неутрално

  До коментар [#80] от "moreee":

  Точно. Корнелия и Борисов бяха изравнени, преди скандала с имотите... Сега, може да стане по-лошо. Ако Борисов не се отърве от Цветанов, ГЕРБ ще обере още негативи. И без това, Цветанов отдавна е нетърпим и меко казано антипатичен. Но Цветанов има много предани хора в ГЕРБ. На Борисов, хич няма да му е лесно...
  Основният въпрос и проблем е, оставката на Цветанов. Но дежурните ГЕРБ-ери се правят на разсеяни. Докато ГЕРБ не се раздели с Цветанов, ще потъват...

  Бивш tww09306483.
 86. 86 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1337 Любопитно

  До коментар [#85] от "tww09306483":

  "Ако Борисов не се отърве от Цветанов, ГЕРБ ще обере още негативи. И без това, Цветанов отдавна е нетърпим и меко казано антипатичен"

  Ти пррдставяш ли си, ако Цветанов се почувства предаден и реши да говори какво ще се случи с Борисов?

 87. 87 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  До коментар [#80] от "moreee":

  дай факти (линк), ама не на кънчо стойчо и този с афис , не му помня името.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 88. 88 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3021 Неутрално

  До коментар [#31] от "Моа Преател Тайпи":

  Не се ли усещаш, че ставаш дебилен

 89. 89 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  До коментар [#82] от "tww09306483":

  ето , че можеш да мислиш и сам. виждаш и причините и следствията. сега ти остава най лесното-да осъзнаеш, че ако няма причина , няма и да има следствия.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 90. 90 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  До коментар [#80] от "moreee":

  какво разбираш под корпоративен вот? и какво лошо има , че определена прослойка подкрепя определена политическа сила. към момента така в държавите, в които се живее най-добре.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 91. 91 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 530 Любопитно

  "Друг проблем беше, че СДС настояваше трите букви - символ на началото на демократичните промени в страната, да присъстват в наименованието на бъдеща коалиция, "
  ====================================================================
  СДСДБ ?!? или ДБСДС?!?

 92. 92 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално


  До коментар [#31] от "Моа Преател Тайпи":

  Не се ли усещаш, че ставаш дебилен
  —цитат от коментар 88 на сидер


  бех тръгнал уча асембли. вече можем да буутваме с надпис "Fuck GERB, Fuck Borisov!"

  https://image.prntscr.com/image/inac2pAzTxuLQ1k-9YPdLw.gif

  яж бахур
 93. 93 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1387 Любопитно

  До коментар [#84] от "patilanskomeze":

  е, какво е премълчаното?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 94. 94 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1337 Неутрално

  До коментар [#90] от "sarunka":

  "какво разбираш под корпоративен вот? и какво лошо има , че определена прослойка подкрепя определена политическа сила"

  Не е определена прослойка а работещите във фирми, получаващи държавни поръчки, както и семействата им. Направо им се казва "или гласувате за нас, или от утре сте без работа". Същото се казва и на чиновници по министерства, агенции, общини и т.н. Според мен това са около 1 милион гласа.

 95. 95 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2722 Неутрално

  До коментар [#76] от "tacheaux":

  Ти още не си си отговорил защо Костов отказа да се коалира с НДСВ,и ги вкара в прегръдката на БСП и ДПС.

 96. 96 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  До коментар [#94] от "moreee":

  е пак да питам. какво е лошото хората да подкрепят политическата сила , при която живеят по-добре?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 97. 97 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  До коментар [#94] от "moreee":

  по друг начин да ти задам въпроса. по-нормално ли е да гласуват за курнела, защото си мислят, че ще стане парното 5 лв (знаеш, че няма как да стане). факт- хората гласуват вече за собствения си интерес. ако не гласуват, значи няма значение за тях кой ще управлява. това е положенито. нещата са елементарни.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 98. 98 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  До коментар [#81] от "moreee":

  допълвам те. никой извън бкп не е имал пълно мнозинство в парламента , освен костов

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 99. 99 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3813 Весело

  До коментар [#10] от "Saint of Me":

  Tи пиеш от кремълския извор, не могат да се мерят с теб опашкарите.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 100. 100 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3021 Неутрално

  "Демократична България" засега остана без съюзник,,

  Как да няма съюзник, има си го тя има си го

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK