Иван Костов: НАТО трябва да блокира всички руски проекти на своя територия (видео)

Иван Костов

© Юлия Лазарова

Иван Костов"Дневник" публикува цялото изказване на Иван Костов на конференция "Членството в НАТО - ключ към ЕС", организирана от Атлантическия съвет в България (АСБ) с която се отбелязва 70 години от основаването на НАТО и 15 години от присъединяването на България. Заглавието е на редакцията.


Моето тревожно послание е, че българската несигурност е по-голяма днес, отколкото преди 15 години. Причините за това са основно в българската политика, но и в политиката на НАТО. Когато България ставаше член на алианса, предупредих в парламента, че това членство не може да ни помогне да наложим върховенство на закона, да се справим с корупцията и организираната престъпност. Тези вътрешни дефицити на сигурност продължават да ни държат далече от западните демократични стандарти. А когато сравняваме рисковия контекст във времето, се вижда, че външната несигурност сега е много по-голяма. Причините са анексията на Крим, последвана от руската хибридна война срещу Украйна и наложените след това санкции. Кремъл започна и бързо ескалира конфликт с, подчертавам думата – всяка, с всяка от страните - членки на НАТО. Прилага в конфликта невоенни методи според "доктрината Герасимов" и го доведе до неговата предкризисна фаза. Действа в две основни линии, описани в тази доктрина. Първо – формира политическа опозиция, след това подкрепя действията на опозиционните сили и цели смяна на военнополитическото ръководство или неговата зависимост. Втората линия осъществява информационни противоборство.


Изказването на Иван Костов на конференция "Членството в НАТО - ключ към ЕС", организирана от Атлантическия съвет в България

Кремъл води дифузна война
Кремъл води дифузна, нелинейна (по Владислав Сурков) война с психологически, икономически, политически и кибернетични атаки. Преследва объркване и разстройство, създаване на несигурност сред хората, противопоставяне на различни политически привърженици, на разнородни социални групи и на различни културни, включително религиозни идентичности. Крайната цел е противопоставяне и разцепление вътре в Европейския съюз и НАТО. Първоначално нямаше единна реакция на алианса. Едва след почти три години страните членки определиха действията срещу себе си като хибридна заплаха. Преди година и половина публикуваха един компромисен доклад, от който стана ясно, че тепърва ще обсъждат препоръки за това как следва да реагират на еволюцията на хибридната заплаха, без при бъдещото планиране за нейното отразяване да назовават нейния източник – Русия. Междувременно в официален, но аналитичен текст на НАТО Русия бе посочена като източник на хибридната заплаха за НАТО и ЕС. Чак през юни миналата година бяха договорени първите ответни мерки, но отново не бе посочен източникът на хибридната заплаха. В този документ бяха очертани елементите на обещаната преди три години стратегия. В него четем, че, цитирам: "основната отговорност за реагиране на хибридните заплахи се носи от целевата нация" и "алиансът разработва стратегия за ролята си", "засилва своята координация с партньорите", "има споразумение да се създадат екипи и може да предостави целева помощ на съюзниците по тяхна молба". Тук питам: Как реагира НАТО, ако няма национална отговорност и молба за помощ, какъвто е българският случай?


Нашата оценка на европейската и натовската защита на хибридната заплаха (на Центъра за управление и анализ на риска) е, че е непрофесионална, недостатъчна и закъсняла. Едва в края на миналата година се забелязват първите положителни промени в противодействието на все по-напредващата руска дифузна война. Конфликтът на Руската федерация с всяка от страните - членки на НАТО, се намира в различна фаза. Москва е напреднала значително в постигането на своите цели в тези страни, в които симпатизиращи на Кремъл псевдонационалистически партии вече участват в управлението или са в позиция силно да влияят на държавните позиции. Между тези страни България е една от най-уязвимите.


Хибридната агресия срещу България


Механизмът, който ние сме изследвали и изследваме 5 години, е посредством пропагандни средства и дезинформация да се наложат благоприятни за Русия обществени нагласи. Чрез тях да бъдат овладени, парализирани или разрушени българските институции. Този механизъм експлоатира популистката политическа система в страната, която следва, а не формира обществения дневен ред и дебат. Нагласите и емоциите на избирателите определят поведението на всички управляващи и опозиционни политически партии. Предпоставка за успешно впримчване на българските политически партии чрез обществените нагласи е руското доминиране в медиите. Те са собственост на зависими лица и неприкрито разпространяват дезинформация и тези. Ефикасността им се видя на последните президентски избори. Повечето от кандидатите според нашето изследване повтаряха руските ключови послания по темите, които интересуват Кремъл. Марешки и Енчев повтаряха 100% от тези послания. Радев – 83%, Каракачанов – 80%, а Калфин - над 70%. Единственият кандидат-президент с откровена евроатлантическа позиция бе обвинен и съден за криминално престъпление (Трайчо Трайков - бел. ред.).


Парализата на партии и институции е очевидна


Парализата на българските политически партии и съответно на органите за сигурност е очевидна. Те въобще не противодействат. В последният доклад за националната сигурност хибридната заплаха дори не се споменава. Липсата на българско противодействие ни дава основание да определим тази заплаха като руска едностранна агресия срещу България. Пряката атака срещу българските институции и политици, руската агресия срещу България налага зависимост на партийни и държавни институции посредством репресии от страна на вече овладени или доминирани институции като българската прокуратура, разследващи органи или органи, създадени под претекст за борба с корупцията. Силната уязвимост на политиците и институциите се дължи на това, че българското посткомунистическо общество допуска като фактическо обстоятелство тяхната корумпираност. За него всички управляващи са виновни до доказване на противното. Затова всяко повдигнато обвинение или разследване се приема като обосновано и формира обществени нагласи. В последните две години прокуратурата преследва редица политици, които подкрепяха активно действията на НАТО. Направен бе безуспешен опит да бъде осъден бившият външен министър на страната Даниел Митов. Провали се едно от обвиненията срещу бившия министър на отбраната Николай Ненчев. Той продължава да бъде съден, защото е нарушил интереси на руската отбранителна промишленост. В това обвинение се включи и президентът Радев като свидетел. Същевременно прокуратурата и специализираните органи оневиняват при всеки удобен случай близки до Москва български олигарси въпреки очевидните им закононарушения и бързото им и необяснимо забогатяване.


Последиците за националната сигурност


Най-очевидни са икономическите щети от създадената несигурност. Нанесени бяха тежки поражения на българската енергетика. Има необходимост да се повтарят известните примери, да се сочи отново и отново кой и по какъв начин е причинил огромното и безнадеждно задлъжняване на БЕХ от опитите да реализира икономически несъстоятелни и нарушаващи правото на ЕС проекти като АЕЦ "Белене", "Бургас - Александруполис", "Южен поток", а сега и "Турски поток". Политическите решения в полза на Москва са вземани от зависими от Кремъл български политици и партии тогава, когато са управлявали страната. Тези поражения продължават да бъдат нанасяни и днес. Огромни плащания към Москва са стоварени на българския данъкоплатец.


Заграбването на българска собственост


След фалита на КТБ собственост на руската Външнотърговска банка стана БТК - "Виваком", а на зависим от Москва олигарх - "Булгартабак", две от най-стратегически важните български компании. Това е само последният от поредицата примери на заграбване на български активи и депозити, които започнаха още през 1996 година, когато бяха ограбени вложителите на 17 български банки.


Щетите за авторитета на България


Очевидно българските власти са пасивни пред руската хибридна агресия срещу нашето общество и държава. Те дори манифестират своите непрекъснати и унизителни опити да сервилничат пред Кремъл. Същевременно се опитват да не заемат позиция в конфликта, който Русия започна с НАТО. Не бяха солидарни със своите съюзници в ответните им действия след опита да отравяне на семейство Скрипал. Подпомагат заграбването на българска собственост от проруски олигарси. Не правят задължителния принос към колективната сигурност и отбрана на алианса. Дори разрушиха създадения още в края на 90-те екип в Националната служба за сигурност, сега ДАНС, за противодействие на руските специални сили. Това поведение показва, че България не е лоялен съюзник на НАТО.


Две предложения какво да се направи от българските власти:


- Трябва с много по-твърд тон от този на президента Доналд Тръмп да се изисква да спазват поетите задължения и да проявяват пълна солидарност към стратегията и политиката на алианса. В условията на разширяваш се конфликт няма място за междусъюзническа дипломация и щадящ език.


- НАТО не може да отговори на хибридните заплахи от Москва с нейните пропагандни, незаконни и откровено престъпни средства, но трябва да прекъсне незаконните финансирания, прането на пари, да блокира всички руски проекти на своята територия и да наложи общи санкции на всички, които съдействат на руското проникване.


Какво казаха на конференцията Росен Плевнелиев и посланиците на САЩ и Великобритания.

Ключови думи към статията:

Коментари (168)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  При всичките си исторически кусури Костов стратегически е прав!
  Само че за тая работа трябват Мъже с Топки!!!!!!
  А не шушумиги, отнасяни от всеки по-силен порив на "вятъра"!!!

 2. 2 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3009 Неутрално

  Твърдо трябва да се действа срещу неосъветизма. Друго няма да свърши работа. Костов го разбра от личен опит. Българският народ - също.

 3. 3 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1152 Неутрално

  Аве къде изчезна калинка петкова, която така настойчиво защитаваше руските проекти? Да не би и тя да е вхъбчето с апартаменти?

 4. 4 Профил на goshe55
  goshe55
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Точно и ясно. Дано го раберат повече хора.

  "Русия е бензиностанция маскирана като държава!"
 5. 5 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Правилно, трябва да бъдат изрязани пипалата на болшевишкия октопод.

  The best way to predict the future is to invent it.
 6. 6 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2925 Неутрално

  Точно и ясно! Всички шлемове на Гоце и бай Х трябва да се спрат и да се разтурят всички руски паравоенни организации . Динковци , копейкивци ,перковци и вся остальная сволочь

 7. 7 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  Да, България можеше да бъде Държава ако начело беше Държавник.
  За съжаление имаме селски хитрец и съответно България отдавна е обикновена Територия на която рашистите лесно прокарват интересите си.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 8. 8 Профил на terminal velocity
  terminal velocity
  Рейтинг: 8 Весело

  Всичките активи на краварника са във фаза на пълна мобилизация.... Такова целуване на задници не помня скоро да е имало. Очаквам скоро да разберем защо, даже почвам да си мисля че глупостите на паси.... може и да има нещо зад тях.

  Путин - мы верим в тебя !
 9. 9 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1152 Неутрално

  До коментар [#1] от "selqnin":

  Правилно ТОПКИ а не маслинки като баце!

 10. 10 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 840 Неутрално

  Иване, да ги спре тези проекти, и да спре да купува горива от Русия! Само че американците май точно това искат!

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 509 Неутрално

  Виновни сме си ние, а не НАТО

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 13. 13 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  Кой го извади тоя от нафталина?

 14. 14 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 225 Весело

  Хахаха, а кой продаде "Нефтохим" на "Лукойл"?
  Кажи си Иване!

 15. 15 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 488 Весело

  Всеки малък демократ мечтае, един ден да порасне и да си има Лаборатория :))))
  Г-н Костов няма ли да каже нещо за апартаментите на Цецо или това е фалшива новина, произведена от руснаците по времето на хибридната война, за да ни отклонява вниманието от евроатлантическите ценности?

  Бог да благослови Америка за България!
 16. 16 Профил на Practic
  Practic
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Високо платени кремълски адвокати, камуфлирани като непоколебими западници, перфидно накамаряват умилителни думи в последна барикада на руската имперска кауза: ,,Въпреки всичко Руският свят си остава - да, болна и непълноценна - съставна част от Европейския свят”.
  След кървавата вакханалия в Чечения, взривените жилищни домове, масовата екзекуция на Дубровка, разтърсващата Бесланска трагедия, анексирането на Крим, сепаратисткия терор в Донбас, сваления малайзийски ,,Боинг”, показните убийства на опозиционери, журналисти и беглеци, повсеместното хакерско вмешателство, външнополитическите гафове и изцепки, опитите за ядрен шантаж и унищожаването на хиляди мирни жители в Сирия, подкрепата за антинародния режим на Мадуро във Венецуела, и при нарастващите западни санкции, непрекъснатото финансово-икономическо пропадане и пълна международна изолация на Руската федерация, който има очи, вижда и който има уши, чува: мята се в последни издихания престъпната власт на московския Мордор, трещи по шевовете отживялата колониална империя - затвор за региони и народи, жандарм на Източна Европа и Близкия изток...

 17. 17 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  До коментар [#14] от "Panda":

  И за колко...
  Щото Глобул дадоха повече за да си направят мрежата, на зелено...

 18. 18 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2181 Неутрално

  Няма грешка Иван Костов.
  Въпросът е не какво (да се прави), а кой (да го направи).

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 19. 19 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 345 Неутрално

  Наскоро четох неща от този Сурков и се потресох. Това ми беше достатъчно да разбера колко голяма е заплахата от Русия.
  Притеснителното е че това става в момент , в който и на САЩ вече не може да разчитаме.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 20. 20 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Днес със сигурност няколко руски трола и герберски тъпака, ще ритнат камбаната!От яд и безсилие!!!
  Костов е единственият държавник, който сме имали в най-новата ни история!Останалите са предатели!

 21. 21 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  На Костов жена му като прибираше пари от руски олигарси, не говореше такива неща.

  Дали от любовта, дали от ей така
  Към зеленото де...

 22. 22 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  ВЕЛИК ДЪРЖАВНИК!!

  Chapeau!

  Каква разлика между него и сегашната кокошкарска дружинка апартаментчици... 😈

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 23. 23 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 488 Весело

  Сега, каквото и да си говорим, г-н Костов е демократ, реформатор, антикомунист и гражданин за евроатлантическо развитие. Всички от Европейската народна партия се гордеят с него. А с днешната си реч разкрива на яве наглите руски хибридни апартаментни атаки срещу сестринските партии от ЕНП.
  Надявам се, повече хора да го прочетат и да помислят с главата си, а не да обръщат внимание на битовизми като новите евтини имоти на Цецка, Цецо, кумицата, шефът на КОНПИ и други такива заместник министри от сегашното ни демократично правителство :))

  Бог да благослови Америка за България!
 24. 24 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Гнусното лайно, стъпкало надеждите на цял един народ, вместо да бъде залято с катран и оваляно в перушина, дава акъл как до дозатрие малкото останало от България. Наглец!
  —цитат от коментар 11 на rumata


  При Виденов беше по-добре, нали?!Да беше умрял тогава - от студ, глад и мизерия - щеше да ни спасиш от безмозъчната ти логорея!

 25. 25 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  До коментар [#24] от "Капабланка":

  Виденов ли е летвата...

 26. 26 Профил на dr_al_hussaini
  dr_al_hussaini
  Рейтинг: 261 Весело

  До коментар [#16] от "Practic":

  Хахахахаха...:)))) И като се събудиш - двата пръста в контакта... :))))

 27. 27 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  До коментар [#22] от "Norman Granz":

  Е да, къща е по-добре...

 28. 28 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#6] от "джендър дебне в храсталака":

  Костов да иде да се скара на Меркел за Северния поток. Също и на Тереза Мей задето удобно приютява милиарди долари на руски олигарси (и ги пери във висшата им футболна лига). Също и на Ердоган (основен член на НАТО) за разните потоци и АЕЦ-и и какво ли още не.... И още много има да изброявам, ама ме мързи...

 29. 29 Профил на soul
  soul
  Рейтинг: 451 Неутрално

  До коментар [#11] от "rumata":

  В Матушката ти не те ли искат, защо се мъчиш в тази мъка черна, натовска, рожбо???

  „Тази смрад, която изпускаме, поражда около Русия презрение към нас, недоверие, нелюбов. " Никита Михалков
 30. 30 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1508 Весело

  Гаргамел къде се репчи?

  Апокалипсисът апокалиптичен
 31. 31 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3080 Весело

  а от година поне под "комикс на деня" няма коментари ..

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 32. 32 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#16] от "Practic":

  Страхотно казано, Колега.

  Русия е една гангрена за цивилизацията, която не се лекува чрез пръскане с одеколон или мазане с крем Здраве.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 33. 33 Профил на Practic
  Practic
  Рейтинг: 334 Весело

  До коментар [#1] от "selqnin":

  Те, коравите топки, и в прекия, и в преносния смисъл
  са атрибут на истинските мъже, колега!
  А иначе, чифт тестиси висят и между чаталите на изявени м.дурковци!
  Български политик, който изпитва панически страх от това, какво ще кажат в Кремъл за негови изказвания, действия и бездействия, от самото начало на кариерата си изглежда безполезен за отечеството ни. А с течение на времето става базбая вреден за всинца ни!

 34. 34 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3905 Любопитно

  Абсолютно прав е г-н Косов...Расия прояжда отвътре държавата и държавноста у нас...Купувайки политици,политики,промишленост,служби....Поставяйки начело послушковци,мекерета и зависими подлизурковци.....Достатъчно е спомена"избирането" на мишката Хвърчилков,създаването на "партиите" на Марешки,АБВ...Атака!!!Расия е раковото заболяване на съвременния свят....съществува за да се "храни" и да вреди!!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 35. 35 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1508 Любопитно

  До коментар [#31] от "дерибеев":

  Това е заради новия сайт.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 36. 36 Профил на ebf52574941
  ebf52574941
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Костов пак играе за ГЕРБ.
  Изказването му е с цел да се отвлече вниманието на българския народ от скандалите с апартаментите на герберите.

 37. 37 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 488 Весело

  До коментар [#36] от "ebf52574941":

  Аха :) това е пример за контрадезинформация срещу хибридните путински атаки проведени срещу ГЕРБ, които клатят стабилността :)))

  Бог да благослови Америка за България!
 38. 38 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 544 Неутрално

  [quote#24:"Капабланка"][/quote]

  Виденов и до днес живее в скромното жилище на майка си. Ако беше крадец като този красавец или днешната шайка, и играеше по-свирката на Дьорд и компания, още щеше да е във властта или поне в някой "институт за управление на кризите".

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 39. 39 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  Малко на предозиране звучи. Подобно искане направи известният лъжец, мошеник и неадекватеник Борис Джонсън навремето. НАТО да определя всякакви (и икономически) полиитики. ЕС да е само "общата софра за облагодетелстваните". Не се получи тогава. Няма да се получи и сега. ЕС си има проблемите, но залозите са в усъвършенстване на този проект. Европейския. Още повече, че с идването на един друг неадекватник - Тръмп в щатите, нещата вече не са същите. Рекетът спрямо ЕС не е благоразумна политика. До сега си плащаше многократно, поддържайки не съвсем умна политика (международна). Да се плаща втори път е рекет. Ще има промени. Ако продължава подобен рекет, Европа има начини да си осигури сигурността самостоятелно. Жалко. Смятам, че западът трябва да има някакво единство. Като цяло все още е много могъщ и над Китай. Налагане на такива абсолютно неадекватни идеи обаче (военен блок, доминиран от една страна, да определя ВСЯКАКВА политика на членовете си), ще доведе неминуемено до отчуждаване вътре в запада. Вместо просто да изтърпим последствията от избора на Тръмп още малко, западът може да си загуби водещата държава завинаги.

 40. 40 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 488 Весело

  Г-н Костов е велик държавник и визионер, който разкри путинската тактика и стратегия срещу демократичния свят!
  Ето например историята с г-н Цветанов и г-жа Цачева. Откъде тръгна тя? От "Свободна Европа"!
  Кой плаща на "Свободна Европа"? Държавният департамент!
  Кой управлява Държавният департамент? Г-н Тръмп!
  А кой назначи Тръмп за президент?

  Елементарно е!

  Бог да благослови Америка за България!
 41. 41 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 987 Неутрално

  До коментар [#5] от "EU defender":

  Ти воюваш с духове!

 42. 42 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  Според дрогаря Костов, ако я няма Русия всички българи ще имат по три апартамента и по по две коли. Почти като Цвъки...

 43. 43 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1645 Неутрално

  До коментар [#28] от "niakoi_si":

  Що на Меркел? На Баце не може ли?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 44. 44 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Знаете моето мнение- от двете съвременни злини меркелизмът е по- голямата и по- непосредствената опасност. Меркелизмът всеки ден разваля Европа икономически и политически. Путинизмът е зло, което получи относителна сила, поради това , че Европа днес е слаба. Двете злини са взаимно свързани и си помагат в трудни моменти- Костов да забрани на Меркел да налива милиарди в Русия ! Що се отнася до България- пак ще кажа- ще оцелеем още веднъж под руския ботуш, ако се наложи, с цената на много жертви и страдания, но в меркелисткия глобалистки Райх няма да оцелеем !

  Основният извод е, че всеки, който критикува само едното зло, а възхвалява другото, е
  вреден и лъже. Само представянето на двете злини в тяхната синкретика и диалектика дава истината за съвременния свят .

  В България имаме единствено и само меркелисти и путинисти. Всеки защитава своите и громи " врага ". Никога България не е била така разделена . както и Европа !

  Свободният свят се изправя полека - лека и започва да отвръща на меркелистко- путинистката зараза. Европа е превзета , Брюксел е меркелистки и путинистки.

  САЩ с президента Тръмп са надеждата днес ! От едната страна са меркелисти + путинисти, от другата - милионите хора , борещи се за нормалната демократична и национална държава , влизаща в свободен и равностоен съюз с други такива държави.

 45. 45 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Бързо да се чуят няколко аргумента срещу казаното от Костов.
  Махленските плювни не хващат дикиш.

  Бързо някой да обвини Костов в казване на неистини.
  Има ли желаещи?

 46. 46 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 488 Весело

  До коментар [#44] от "faeton.":

  "САЩ с президента Тръмп са надеждата днес ! От едната страна са меркелисти + путинисти, от другата - милионите хора , борещи се за нормалната демократична и национална държава , влизаща в свободен и равностоен съюз с други такива държави."

  Това са глупости! Всеки умен, красив и интелигентен човек знае кой назначи Тръмп за президент!!!

  Бог да благослови Америка за България!
 47. 47 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3000 Неутрално

  Очевидно българските власти са пасивни пред руската хибридна агресия
  _________________________
  Ама посочете тази агресия с факти и доказателства!
  Трябва всички либерасти от кръга на Костов да бъдат проверени за НПО финансиране и пране на пари от корупция!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Открихме топлата вода. От както съществува русия всеки успех на България като държава се възприема като загуба в русия. За русия успешната външна политика се състои в това България да е малка, разпокъсана, недемократична и с зависими политици, които да бъдат изнудвани и купувани!

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 50. 50 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2297 Неутрално

  До коментар [#19] от "Jalis Ironhammer":
  "Притеснителното е че това става в момент , в който и на САЩ вече не може да разчитаме."

  Напротив. Докато разчитахме на САЩ занемарихме своята отбрана.
  Сега неволята ще ни научи.

  подпис
 51. 51 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 858 Неутрално

  До коментар [#42] от "НеКой":

  Не е далече от истината. Русия източва от България 5 милиарда лв. Просто трябва да отвориш НСИ. Елементарно е. И това са официалните кражби. Неофициалните са от неплащатето на данъци и липсата на достъп на държавата до българското руско пристанище - "Росенец'

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 52. 52 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3058 Неутрално

  "- НАТО не може да отговори на хибридните заплахи от Москва с нейните пропагандни, незаконни и откровено престъпни средства, но трябва да прекъсне незаконните финансирания, прането на пари, да блокира всички руски проекти на своята територия и да наложи общи санкции на всички, които съдействат на руското проникване."

  Малка забележка. НАТО не се занимава с блокиране на икономически, финансови, газопроводни и пр. руски проекти. Това е работа на ЕС. Ама като гледам Меркел, изглежда ми трудна работа. Комсомолското творение - баба Меркел е първа дружка с тав. Путя. Резултат - северни потоци и прилежащите им други руски проекти.

  Пазете се от доносника vesolr
 53. 53 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#45] от "gmbh":

  "Махленските плювни не хващат дикиш."

  Аз не ги чета. Основните руски тролове имат лесно различими аватари, а новорегистрираните трибуквия в типичния случай са толкова елементарни, че след третата дума просто ги прескачам и чета участниците, които знам, че пишат смислени неща.

  Ясно е, че тема като тази няма как да не се задръсти с червена слуз, но нека не я размазваме с крака по терена.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 54. 54 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4282 Неутрално

  До коментар [#1] от "selqnin":
  "При всичките си исторически кусури Костов стратегически е прав!"

  Посочи ми поне един "исторически кусур" на Костов.

 55. 55 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  А не се ли знае в България, кой стои зад Пеевски? Пеевски ли контролира медиите? Пеевски ли контролира политиците и прокуратурата? Пеевски ли заграби КТБ, Булгартабак и БТК? Чия собственост е Лафка, заради която се унищожи дребния бизнес в някой райони? Може ли Пеевщината да съществува без Цветанов?

 56. 56 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 839 Неутрално

  Да отиде в Анкара и да го каже тва на Ердоган, след това в Берлин на Меркел.

 57. 57 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4282 Неутрално

  Ръководители на ЕС и НАТО трябва да бъдат хора като Костов, а защо не самия той. Костов е много над Столтенберг и Юнкер.

 58. 58 Профил на Practic
  Practic
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#49] от "iak":

  Простодушният председател на московското славянско дружество Иван Аксаков изплюва камъчето още след българското Съединение през 1885-а:
  ,,Всяко тържество на българите е смърт за Русия”.
  На трети юли хиляда осемстотин деветдесет и пета година наемен убиец зверски съсича Стамболов близо до дома му в София. Свършва Възрожденската епоха в българската история. От политическата сцена слиза легендарната генерация на национал-революционерите.
  Ювелирната операция на Санкт Петербург, започната брутално насред софийска улица през месец юли осемстотин деветдесет и пета година, продължава да тече и през 21 век...

 59. 59 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2702 Неутрално

  Какво общо има НАТО с икономически проекти ?) Или такава е специалността ПОЛИТИЧЕСКА ИКОНОМИЯ. Бих приел,... ако се иска интеграция между Европейски въоражени сили и и европейска икономиката! Какво точно НАТО прави за България ??

 60. 60 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4282 Неутрално

  Хахаха, а кой продаде "Нефтохим" на "Лукойл"?Кажи си Иване!
  —цитат от коментар 14 на Panda


  Българската глупост е безкрайна.

 61. 61 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2297 Неутрално

  До коментар [#42] от "НеКой":
  "Според дрогаря Костов, ако я няма Русия всички българи ще имат по три апартамента и по по две коли. "

  Според дрогаря Костов, ако се оставим на властта на Русия ще имаме руска власт в България и държавата ще се разпорежда с всички апартаменти. За редовите каквото държавата им даде. За КГБ олигархията вили навсякъде в чужбина. За критиците на режима затвор или гроб.

  подпис
 62. 62 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 839 Неутрално

  До коментар [#54] от "tacheaux":

  "Посочи ми поне един "исторически кусур" на Костов."

  Забогатя неприлично много. От 20 г. не е работил а се оказа, че има 1 млн. лв. на срочен влог в КТБ. Смятай колко пара има скрита и по другите банки.

 63. 63 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2297 Весело

  До коментар [#55] от "mara71":
  "Пеевски ли контролира медиите? Пеевски ли контролира политиците и прокуратурата?"

  Не знам кой контролира, но го прави в интерес на Путин. Дали е чрез Пеевси май няма значение.

  подпис
 64. 64 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  Писнало ми е да ме плашат с вкиснати от десетилетия методи на пропаганда. Русия не е е сериозният конкурент. Там нещата се изпрошнаха отдавана. Сериозният конкурент е Китай. В икономиката е ключето. Русия не стига дори до глезените на Китай. За запада като цяло да не говорим. Но дори там политиката е неадекватна. На Китай трябва да се докаже, че западът е привлекателното за живеене и имащо бъдеще общество. А не да се води агресивна политика. Китайците за това са успешни до сега. Те не се налагат грубо. Да не говорим военно. От тази политика трябва следва да се поучи западът. Без ексцесии. Просто доказваш, че твоят начин е по-привлекателен. Военната сила, при сегашните технологични възможности на доста страни, трябва да е само за краен случай.

 65. 65 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5024 Неутрално

  До коментар [#8] от "terminal velocity":

  Що бе, гледам че и от кочината са ви мобилизирали...

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 66. 66 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4282 Неутрално

  До коментар [#16] от "Practic":
  "След кървавата вакханалия в Чечения, взривените жилищни домове, масовата екзекуция на Дубровка, разтърсващата Бесланска трагедия, анексирането на Крим, сепаратисткия терор в Донбас, сваления малайзийски ,,Боинг”, показните убийства на опозиционери, журналисти и беглеци, повсеместното хакерско вмешателство, външнополитическите гафове и изцепки, опитите за ядрен шантаж и унищожаването на хиляди мирни жители в Сирия, подкрепата за антинародния режим на Мадуро във Венецуела, и при нарастващите западни санкции, непрекъснатото финансово-икономическо пропадане и пълна международна изолация на Руската федерация, който има очи, вижда и който има уши, чува"

  Въпросът е европейски лидери като Меркел имат ли очи с които да виждат и уши с които да чуват всичко това, че продължават да въртят търговия с Империята на злото , все едно , че нищо от това , което си описал не се е случвало.

 67. 67 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 857 Неутрално

  Иван Костов: НАТО трябва да блокира всички руски проекти на своя територия!
  И още нещо!
  Прилагане на ЗЗД отпреди 1944-та, и цялата проруска сволоч в продънени шлепове, и на буксир към Матушката! Докъдето издържат шлеповете, дотам!

  Да разлая троловете!!
 68. 68 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2297 Неутрално

  До коментар [#57] от "tacheaux":
  "Ръководители на ЕС и НАТО трябва да бъдат хора като Костов"

  За съжаление не си прав. Костов е безпардонен. Меките китки няма да го търпят.

  подпис
 69. 69 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  До коментар [#42] от "НеКой":Не е далече от истината. Русия източва от България 5 милиарда лв. Просто трябва да отвориш НСИ. Елементарно е. И това са официалните кражби. Неофициалните са от неплащатето на данъци и липсата на достъп на държавата до българското руско пристанище - "Росенец'
  —цитат от коментар 51 на iak


  ++++++++++++ с умишлено подписани загробващи договори но Видов ден иде.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 70. 70 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5024 Любопитно

  До коментар [#42] от "НеКой":

  Къде го е казал това Костов?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 71. 71 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 857 Любопитно

  До коментар [#62] от "moreee":

  А Грозното Ленче, дето си играеше на разследващ журналист, по-малко ли има?

  Да разлая троловете!!
 72. 72 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4282 Неутрално

  До коментар [#68] от "Иван К":
  "За съжаление не си прав. Костов е безпардонен. Меките китки няма да го търпят."

  Трябва да е обратното. Той няма да търпи меките китки.

 73. 73 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 544 Неутрално

  В крайна сметка руските проекти в България няма да се осъществят. Костов го знае, остава и петата колона да го узнае и да не се хаби напразно.

 74. 74 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1126 Любопитно

  Само да попитам, какво стана с аферата САПИО, за която Костов твърдеше, че имал право като финансов министър еднолично да разреши на Ясен Златков да прави безмитен внос за неговата фондация, а България беше ощетена с 13 540 000 щатски долара...

 75. 75 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#53] от "Norman Granz":

  Смятай за каква перфидно извратена хибридка става въпрос:

  "... пак ще кажа- ще оцелеем още веднъж под руския ботуш, ако се наложи, с цената на много жертви и страдания, но в меркелисткия глобалистки Райх няма да оцелеем !""

  На ход са асиметричните сравнения и внушения на новите консерватори-популисти. Путин е зло, но Меркел истинското, сатанинско и унищожително зло.

 76. 76 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Бързо да се чуят няколко аргумента срещу казаното от Костов.Махленските плювни не хващат дикиш.Бързо някой да обвини Костов в казване на неистини.Има ли желаещи?
  —цитат от коментар 45 на gmbh


  Нали обясних вече - който критикува путинизма , а не казва НИТО ДУМА срещу меркелизма , като Костов , е вреден и лъже !
  По- ясно няма как да го кажа !

 77. 77 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  Вдичко казано от Иван Костов е абсолютно вярно!

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 78. 78 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#75] от "gmbh":

  " На ход са асиметричните сравнения и внушения на новите консерватори-популисти. Путин е зло, но Меркел истинското, сатанинско и унищожително зло.

  Нищо в природата и на тоя свят НЕ Е СИМЕТРИЧНО !

  Консерватор- популист е нонсенс ! Аз говоря с прости думи, кратко и ясно. Ако не си съгласен- твое право !

 79. 79 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#52] от "GreenEyes":

  "НАТО не се занимава с блокиране на икономически, финансови, газопроводни и пр. руски проекти. Това е работа на ЕС."

  Той е искал да каже, че НАЦИОНАЛНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА на държавите-членки трябва да постигнат ПОЛИТИЧЕСКО СЪГЛАСИЕ помежду си за пълно икономическо отсвирване на Русия.

  НАТО е на първо място политически, а не само военен съюз.

  Всеизвестна истина е, че за Русия всяка форма на търговия е ако не замислена като, то поне деградирала в инструмент за шпионаж и политически шантаж.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 80. 80 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3058 Неутрално

  До коментар [#79] от "Norman Granz":

  Да, така съм съгласен. Блокиране до дупка.

  Пазете се от доносника vesolr
 81. 81 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#75] от "gmbh":

  Подобна дрисня не заслужава изобщо коментар. Това е, което казах с предишния си постинг. Ако не се чете, не се коментира и не й се отговаря, форумът постепенно ще се самоочисти.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 82. 82 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 987 Неутрално

  До коментар [#74] от "palav_nik":

  Не само това, в последната си книга в която Костов възхвалява ''заслугите си'' България да влезе в ЕС и НАТО трябваше да напише защо е сключил неизгодните сделки с така наречените ''американски централи'', собственици на които са някакви овшорни фирми, които някой ден може да се окаже, че са на Иван Костов, но той нищо не пише по този въпрос.

 83. 83 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 882 Неутрално

  До коментар [#8] от "terminal velocity":Що бе, гледам че и от кочината са ви мобилизирали...
  —цитат от коментар 65 на Alarmstufe: Rot


  Абе, вярно на мобилизиран изглеждаш.

 84. 84 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4282 Неутрално

  До коментар [#54] от "tacheaux":"Посочи ми поне един "исторически кусур" на Костов."Забогатя неприлично много. От 20 г. не е работил а се оказа, че има 1 млн. лв. на срочен влог в КТБ. Смятай колко пара има скрита и по другите банки.
  —цитат от коментар 62 на moreee


  Теб не съм те питал , но това , което си писал като отговор, първо е глупаво , второ не е вярно.
  Аз питам за исторически кусури. По принцип забогатяването на един държавник не е "исторически" кусур.
  Като твърдиш , че има един милион на срочен влог, трябва да го докажеш с документ. Костов нито за ден не е преставал да работи и като народен представител и като ръководител на Центъра за стратегическо проучване. Но дори да има тази сума, тя може да бъде спечелена от писане на анализи и книги , изнасяне на лекции, които винаги се заплащат скъпо , когато лекторите са известни политици и общественици. За една лекция на Клинтън примерно, изнесена пред отбрана публика знам , че са платили стотици хиляди долара.
  Да имаш един милион лева , това не е "неприлично" забогатяване , като знаем , че бивши ченгета и партийни секретари притежават стотици милиони и живеят в приказни дворци и палати. Костов живее в къщата на баща си , строена по социалистическо време и с нищо не се отличава от хилядите други къщи в Драгалевци.

 85. 85 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#78] от "faeton.":

  "Консерватор- популист е нонсенс ..."

  Грешката е моя, трябваше да напиша - "консерватори"- популисти.
  Така става ли ясно и за живеещите в препълнено общежитие за мигранти?
  Асиметрията произлиза от споменаването на руски ботуш, Путин, Меркел и Райх.
  Само, че това няма как да се преведе дори и с речник по неофашистка терминология.

 86. 86 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#84] от "tacheaux":

  "По принцип забогатяването на един държавник не е "исторически" кусур."

  Бедни хора не бива да се занимават с политика, защото се продават за един апартамент.

  Тук някой похвали Виденов, че още живеел в апартамента на майка си, толкоз бил честен.

  O sancta simplicitas!

  Имали сме премиер, който не е съумял дом да подреди, а е напирал да подрежда държавата...

  На колко е Виденов - 60? 65?

  И живее при майка си?

  Евала, аферим, машаллах! 😈

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 87. 87 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  Има маса информирани хора във форума, но не им е удобно да кажат истината. Костов беше правилният човек в подходящото време, за да пропилее енергията на народа. Рушейки всички бъдещи възможности и превръщайки се в пропагандно мюре на "дясно и запад" - но по отвратителен начин. Така стана с почти всичко, до което се докосна с нечистите си ръчички. Успя. Да отврати маса хора. Еваларка. Какво са му промили мозъка в курса за летци в СССР не знам. Но се оказа идеален. Толкова години след него нищо читаво не може да съзрее на българска почва. Не е само от създаването на криминална политика в следствие на криминална икономика. Имаше времена, в които мислех, че е просто догматик, правещ всичко по учебник. Тц. Не е. Съзнателно е било всичко. Плодовете ги берем до ден днешен. Пак казвам идеален. Завърши политическата си кариера, когато разруши всичко и се поччувства доволен. Отиде да занесе цветя и бонбони на банкянския дебелосер в болницата, когато си беше счупил крачето по време на мачле. Предаде щафетата. Успешно.

 88. 88 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  Стига никой от виновните за Лукойл да не лежи в щатски затвор, що не.

 89. 89 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#20] от "Капабланка":

  Като каза герберски, къде е вожда им? Не трябваше ли и той да е там? Или има по-важна работа с турския главен прокурор, за чадър над"каналите"?

 90. 90 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1556 Гневно

  Кой го извади тоя от нафталина?
  —цитат от коментар 13 на НеКой


  ......не знам защо го ПОКАЗВАТ това БЕДСТВИЕ изобщо.......?????!!!!!.........ПИКА в ПРОБИВАНЕТО на ДЪРЖАВАТААААА........може да ИЗНАСЯ ЛЕКЦИИИ как се БАТИСВА една що годе ЧИТАВА ДЪРЖАВА.......!!!!!......ПРОДАДЕ Б Г А БАЛКАН за 150 хиляди долара.......!!!!!!....вчера КОБРАТА изкара 250 000 долара за има няма 25 минутиии.......!!!!!....сметайте за МАЩАБИТЕ на каква "ЕМБЛЕМАТИЧНА" РАЗСИПИЯ ГОВОРИМЕЕЕЕ........за "УЧЕБНИК"......!!!!.......не знам ;.......според мене ДАВНОСТ за такива "ЮНАЦИ" не тряба да ИМААААА.......!!!!!.......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 91. 91 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Общо взето- верни неща.
  Имам обаче нещо против оратора- старши гробокопач на СДС. Отношението и на повечето от народа към него е виден от рейтинга на партийката му и на него самия.

 92. 92 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  Точен и безкомпромисен както винаги. От както се оттегли от активната политика и се зае с по-скоро изследователска дейност, дори и за слепците стана ясно че човекът има талант в определена област. Така че не случайно споменаването на името му след толкова години пак предизвиква полемики и дискусии. Костов директно казва - Рашата е в настъпление като не се свени да използва всякакви средства, а Българските политици и държавници си чоплят носа и са заети с разни други неща нямащи много общо с народното добруване.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 93. 93 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1284 Любопитно

  До коментар [#90] от "kesh":

  Наричаш човекът изкарал България от камунистическата кал в която я беше набутал Виденов...бедствие. Ти с ума ли си или не?

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 94. 94 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  Не тряскайте минуси, а се запознайте с биографията на Иван Костов. Почнете от уикипедия. И не се стряскайте. И аз съм гласувал за него. И аз съм ходил по митинги. Съсипията на цялата огромна обществена енергия не е защото зли сили са му попречили. Той самият беше част от всичко това. Попречването. Това му беше ролята. Първата пробойна във вярата ми, че този човек е читав, беше, след като се изцепи: "няма нищо по страшно от самоуправляващ се българин". Ъхъ. Паметлив съм като слон. Сравнете с това (Банкянския): "българите трябва да се държат на къса каишка".
  Постфактум, много години след това, съм се смял на друга негова реплика (по повод разсекретяването на разни досиета на ДС, които той не направи, имайки огромно мнозинство): "а ми, сгрешили сме, поправете ни".
  Коментарите са излишни.

 95. 95 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#87] от "Vili Jambov":

  Явно не могат те разбра, уважаеми, въпреки точните ясни аргументи. А жалко...
  От мен +

 96. 96 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  До коментар [#87] от "Vili Jambov":Явно не могат те разбра, уважаеми, въпреки точните ясни аргументи. А жалко...От мен +
  —цитат от коментар 95 на balgariez


  Не ми дреме дали ще ме разберат. Аз бях от онези млади хора тогава, които искаха промяна и се довериха на изрод, пропилял обществената енергия.

 97. 97 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7498 Неутрално

  "посредством пропагандни средства и дезинформация да се наложат благоприятни за Русия обществени нагласи. Чрез тях да бъдат овладени, парализирани или разрушени българските институции. Този механизъм експлоатира популистката политическа система в страната, която следва, а не формира обществения дневен ред и дебат. "

  Нашия форум е представителна извадка. Не вникнат , за да разберат, като кучето на Павлов са руските тролове. Кажи им името Иван Костов и почват да ръмжат.

 98. 98 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 882 Неутрално

  [quote#96:"Vili Jambov"][/quote]

  Именно! Отврати по прогресивно мислещите хора от политиката.

 99. 99 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2381 Неутрално

  Поне Костов изплю камъчето че говори от името на рабалаторията, финансирана от онзи унгарски евреин с дисагите под очите.
  Като говори за хибридна заплаха и дифузна война(кухи клишета и откровени тъпоптии), хайде да бъде корелктен и да се сложи сам в кюпа като поредното платено мекере.

  I Want To Believe
 100. 100 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#86] от "Norman Granz":

  "Не мога да имам доверие, на зам-министър, който живее в панелна гарсониера и има талашитени шкафчета в кухнята си." - от интервю, дадено през далечната 1991 г. Няма да познаеш от кого... Вежди Рашидов. По времето, когато все още беше само артист. Мисля, Бранислав Нушич беше казал, за такива като него: "Отначало вървеше по правия път, след това тръгна нагоре."

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK