Каракачанов почти готов с концепцията си за ромите, обсъди я с интелектуалци

Красимир Каракачанов и заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов на кръглата маса

© Велко Ангелов

Красимир Каракачанов и заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов на кръглата масаВ понеделник или вторник ще внесем Концепцията срещу циганизацията в Министерския съвет." Това каза вицепремиерът Красимир Каракачанов след обсъждане на концепцията му в Министерския съвет. До понеделник трябва да се направи окончателната редакция с някои идеи, които са били дадени на кръглата маса. Сред новите предложения са полагането на общественополезен труд за хора, които не заплащат административните си глоби или нямат такава възможност. Според Каракачанов така "представителите на циганската общност, които нарушават закона, няма да остават с усещането за безнаказаност". "За част от мерките, които сме предложили, се налага само администрацията, която отговаря за тяхното прилагане, да бъде стегната и да си върши работата. Санкциите ще бъдат за администрацията, която не си изпълнява задачите", каза Каракачанов.


На сбирката в сградата на Министерския съвет нямаше други представители на правителството, но в обсъждането взеха участие актьорът Христо Мутафчиев, режисьорът Андрей Слабаков и изборният специалист и математик Михаил Константинов.


Близо 1 млрд. лв. са изразходвани през последните години за интеграцията на ромите между 2007 и 2018 г. без особен резултат, сметна Каракачанов. Според неговите сметки с финансиране от държавния бюджет и външни програми са изразходвани близо 815 млн. лева "за интеграцията на циганите". Голяма част от средствата са използвани от около 500 броя ромски НПО-та, които са се регистрирали само за да усвоят определен ресурс, без да се свърши нищо реално. "Резултатите от тези програми са налице и нищо основно не се е свършило", отбеляза Каракачанов. "Около 500 човека от държавната администрация са ангажирани в различни структури, като заплатите им са на стойност около 5 млн. лева", каза Каракачанов. Според него с тези средства можело да се направят програми за стимулиране на "грамотната раждаемост" или за заселване на българи от малцинствата в Украйна и Молдова. "Идеята е да се постави акцент върху социализацията и приобщаването им към общите стандарти и законови норми", обобщи стратегията си той.
Според Каракачанов няма кмет, който да предприеме нещо за незаконното строителство и да си загуби мандата. Държавната администрация не правела нищо заради реакциите на правозащитните организации.


Каракачанов е убеден, че никой не можел да посочи дискриминационен текст в концепцията му. Основната идея в предложенията му предвижда спиране на помощите при: отказ за започване на работа; спиране на децата от училище; демонстриране на скъп начин на живот, несъответстващ на статута "социално слаб". При злоупотреба с парите от "детски" да се въведе отпускането на надбавки в натура, предлага лидерът на ВМРО. Той предлага спиране на помощите и при отказ от образоване, придобиване на трудови навици и квалификация, както и при липсата на видим напредък по социализиране и интеграция.


Актьори като специалисти по интеграция


Христо Мутафчиев обяви, че познава този етнос. Според него предложенията на Каракачанов са интересни. "Докато ние говорим, тези хора продължават да правят деца на деца. Трябва да бъдат още по-радикални мерките, но не мога да посоча какви", каза Мутафчиев.


"Аз наистина съм расъл с цигани", каза Андрей Слабаков. Според него идеите на лидера на ВМРО не са достатъчно радикални. "Имам изключително много приятели, които са свестни. Най-големият виновник за тази свинщина са ромските лидери. Прост и неук човек се управлява по-лесно", каза Слабаков. Според него непращането на училище е престъпление и трябва да се лежи в затвора.


Михаил Константинов разви тезата, че с въвеждането на машинното гласуване на местните избори, когато трябва да се гласува за няколко неща, в ромските махали няма да се справят да гласуват бързо заради нисък образователен ценз и това означавало, че няма да има гласуване. Да се провали едно гласуване е състояние на гражданска война, каза Константинов.


Гетата като развъдник на тероризъм


Гетата са развъдник на тероризъм, защото са обект на провокация, защото хората, които живеят в гетата, са заложници на външни недоброжелатели на страната, каза Христо Смоленов, който се определя като експерт по антитероризъм. "Сега, когато "Ислямска държава" е разбита в териториален смисъл, някой трябва да си постави специалната цел да пази българските роми и мюсюлмани, българските градове и гетата от преднамереното проникване на хора, които ще дойдат с пари, обезпечени от същите, които създадоха "Ислямска държава" като злокобен феномен. Ще ги внедряват тук, на наша територия, както внедриха в Босна и Херцеговина маса джихадисти", предрече Смоленов.


Той разви теория, че не може да се говори за един ромски етнос, тъй като те са над 20 и говорят различни езици, а голяма част от тях се отъждествяват с българския народ. "Някой се опита в световен мащаб да създаде ромски етнос, да създаде минотариарат. За да ги използват с политическа цел по света и у нас." "Аз съм против всички цигани да носят отговорност за една малка част, която е лесно локализируема", каза още Смоленов.


Решаването на проблемите е създаването на заетост


Проблемът с интеграцията на ромите винаги е бил, че се търсят бързи решения, каза бившият социален министър проф. Иван Нейков. "Дали ни харесва проектът за концепция, или не ни харесва, проблем има и този проблем съществува не от днес, а много отдавна. Легендите за това, че ще изчезне българският характер на обществото, са разбираеми като инструмент да събудиш внимание, но нито ние, нито нашите внуци или правнуци ще видят такъв катаклизъм, каза Нейков като коментар на апокалиптични мнения преди него, че българската нация ще се затрие. Той добави, че в основата на решаването на проблемите е създаването на заетост за представителите на ромската общност.


Нещата не се случват, защото ромите не са представени


"Аз смятам, че мога да дам отговор на въпроса защо не се случват нещата с ромите – защото ние, ромите, не сме представени никъде – нито по хоризонтала, нито по вертикала. Колко роми общински съветници има в страната, колко хора в местната власт? Ние не участваме в дебата по решенията, които се взимат за ромската общност", заяви Милен Миланов, един от малкото представители на ромския етнос в залата.


"България е най-добрата страна по отношение на разписване на стратегически документи, на оперативни документи. Този занаят сме го изучили и ако съберем всички документи, ще съберем три завода за хартия, в които ще работят само цигани", каза Миланов. Според него нещата не се случват, защото има огромна дистанция между елитите и хората по места. Миланов смята, че политиките трябва да отворят на реалните потребности на ромската общност, а негативната реакция срещу концепцията е показателна за липсата на достатъчна комуникация с представителите на ромите. Трябва да се сегментират проблемите, защото ромската общност не е еднородна, каза още той.

Коментари (66)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5578 Неутрално

  Необходими са крути мерки и спиране на паричните потоци. Но тия нямат потури за тази работа.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2524 Неутрално

  А циганизацията на министри и други властващи как ще борите другари?

 3. 3 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Той разви теория, че не може да се говори за един ромски етнос, тъй като те са над 20 и говорят раззлични езици

  Ми това не е "теория", а абсолютна реалност. Наистина говорят ра"ззззз"лични езици, имат различна религия, изглеждат различно - много неща са различни.
  Авторът на статията да не би да е на друго мнение?

  Доброто е заразно
 4. 4 Профил на стафилокок
  стафилокок
  Рейтинг: 541 Любопитно

  Почти готов с генералното решение ли?

  Миналото се наследява, бъдещето се изгражда.
 5. 5 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 913 Весело

  "актьорът" Христо Мутафчиев, "режисьорът" Андрей Слабаков и "изборният специалист" и математик Михаил Константинов.

  хаха ,тези и тримата са "интелектуалци"
  краставите магарета и през девет планини се надушват

 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5578 Неутрално

  До коментар [#3] от "АзКлавдия":

  Не знам как ги решават тия неща без цвък. Те са му питомци и изборен контингент.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 574 Неутрално

  " Концепцията срещу циганизацията " - интересно име е сложил

 8. 8 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1973 Неутрално

  До коментар [#3] от "АзКлавдия":

  Не виждаш ли, че цялата статия е написана в един ироничен стил, много характерен за умнокрасивите медии, когато не могат да атакуват нищо по същество и да нарекат някого "расист" и "фашист"? Виж ако ставаше дума за "документ" написан от БХК или "Отворено общество", щяха да гърмят заглавия "Водещи интелектуалци, актьори и режисьори подкрепиха стратегията на Сорос за заместване на българската нация с мигранти от Северна Африка". Тогава и др. Ангелов нямаше да се пита актьорите разбират ли от интеграция.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 9. 9 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  До коментар [#3] от "АзКлавдия":

  Циганите говорят от 20+ години на турски.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 10. 10 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  До коментар [#6] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Всички комунисти сте толкова нагли в лъжите, но това няма да ви помогне.
  Наглостта ви е наказана от самите цигани. Изнесоха се от България и сам ще видиш какво ще ви струва това. На ЕС изборите ще ви липсват трима от очакваните депутати, а на парламентарните някога около 50%. Причината е проста. От 20 години точно твоята партия купува циганите по избори с бира и кебапчета.
  И в Шумен беше така и дори им докараха Софи Маринова.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 11. 11 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 696 Весело

  До коментар [#6] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#3] от "АзКлавдия":Не знам как ги решават тия неща без цвък. Те са му питомци и изборен контингент.
  —цитат от коментар 6 на КМЕТ В СЯНКА


  Кметче, по принцип ли така нескопосано си лъжеш или сега се учиш?


  https://www.dnevnik.bg/politika/2017/03/27/2942973_portret_na_izbiratelite_-_koi_za_kogo_glasuva_grafiki/

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 12. 12 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Весело

  До коментар [#9] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  Да бе, то така се почва изведнъж да се говори "турски" от определена дата.
  В Пловдив има поне два различими бичима цигани.
  Чак аз различавам езиците, на които говорят, без да владея нито единия.
  Помежду си се презират, защото едните са християни (копанари, калайджии и пр.), с имена като Лазар, Димитър и Петко, а другите се турчеят и имат имена като Раджеп и т.н.
  Чувала съм циганин да казва на друг циганин "циганин мръсен". Всякакви хора има!

  Доброто е заразно
 13. 13 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  Нужно е да се действа, браво на Каракачанов!

 14. 14 Профил на geordgeo
  geordgeo
  Рейтинг: 1328 Любопитно

  Много му се иска на Каракачанов да направи нещо по тоя въпрос, ама няма кой да го подкрепи - нито в парламента, нито извън него. И всичко това, защото всички участници в политическия живот имат файда от неграмотните цигани и техните местни водачи, за да продължи да съществува статуквуто. Мисля си, че в близко бъдеще с циганите няма да се случи нищо положително в България, освен, ако самите те масово не продължат да емигрират по света...

 15. 15 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Весело

  До коментар [#8] от "Тюфлекчия":

  Да, забелязвам как е написана.
  Много обидно и в същото време безотговорно.
  Мислят си, че по тоя начин са много мили с циганите, а всъщност единственото им желание е да не ги забелязват. Ако може някак си циганите да ги няма там, където стъпват по умнокрасиви места. "Много ви харесваме, ние не сме расисти, ама най-добре е да ви няма там, където сме ние".
  Отвращава ме подобно отношение.

  Доброто е заразно
 16. 16 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Това е политически пиар на авторите.В държавата има закони еднакви за всички граждани-цигани,българи,турци,евреи и т.н.Нарушителите на тези закони винаги трябва строго да се наказват.

 17. 17 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 1319 Любопитно

  Циганският въпрос може да се реши само с...образоване!Насилствено ако трябва!Под строй!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 18. 18 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 263 Неутрално

  Турскоезичните цигани никога нема да се интегрират и цивилизоват. Само масово преселение на Запад ще ни отърве от тая напаст. Държавата да внедри агенти по веригата, които да организират и подпомогнат по-бързото им изселване.
  Циганите-християни и евангелисти ако намалят раждаемостта си и държавата спре да толерира фиктивното им завършване на училище, а се заеме сериозно с ограмотяването им (както и на българите между другото, които също страдат от лошото образование), може и да се цивилизоват. Също и тотално разбиване на циганската престъпност - не само битовата.

 19. 19 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Шкембелията и дъртите му доносници със зелени чорапи вече се чудят каква глупост да измислят да излъжат някой да гласува за тях. Глупаци.

 20. 20 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5578 Неутрално

  До коментар [#10] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":


  До коментар [#11] от "todor._89":

  Питайте цар киро. Какво са си хортували с цвъкито ви.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 21. 21 Профил на Practic
  Practic
  Рейтинг: 329 Неутрално

  Каракачанов и концепция...
  Свиня и кладенчова вода...
  От московски геран опорки.

 22. 22 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 1973 Неутрално

  Шкембелията и дъртите му доносници със зелени чорапи вече се чудят каква глупост да измислят да излъжат някой да гласува за тях. Глупаци.
  —цитат от коментар 19 на Черен хумор на кило


  Браво,много съдържателен пост!Сега, ако обясниш кой точно са глупостите,ще е супер.Ако го имаш на флашката,разбира се.

 23. 23 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 696 Весело

  До коментар [#20] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#10] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":До коментар [#11] от "todor._89":Питайте цар киро. Какво са си хортували с цвъкито ви.
  —цитат от коментар 20 на КМЕТ В СЯНКА


  Само тебе, но не и мене ме вълнува каво си хортувате в кварталния клуб на червения пенсионер.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Циганите изобщо не говорят "на турски"(ако има такова то са тея по селата)
  говорят повече български с мешаница.
  А концепция за тях едва ли ще се намери. Първо да се позанимават да ги следят да си плащат тока.

 26. 26 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 492 Весело
  До коментар [#23] от "todor._89": да не те среща циганеещ се българин, това си говорят.

 27. 27 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 1973 Неутрално

  До коментар [#24] от "Черен хумор на кило":

  Умнико,почти всяка година има някакви избори.Според гениалната ти логика ,нищо не трябва да се прави по циганският въпрос.И друго,Каракачанов е министър от не пълни две години,къде ги вида тези 4 г.,само ти и НПО то си знаете.

 28. 28 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  Каракачанов и интелектуалци е като олио и вода.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 29. 29 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2853 Неутрално

  с тези тримата ентелектуиалци и начело с този ъ... нищо няма да се роди. малко предизборна агитация

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 30. 30 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#24] от "Черен хумор на кило":Умнико,почти всяка година има някакви избори.Според гениалната ти логика ,нищо не трябва да се прави по циганският въпрос.И друго,Каракачанов е министър от не пълни две години,къде ги вида тези 4 г.,само ти и НПО то си знаете.
  —цитат от коментар 27 на mvu02435512


  А от колко години е дупе и гащи с властта? И колко пъти е направил нещо по въпроса, освен говорене? ПП Ако аз съм НПО, ти си просто нещастен трол.

 31. 31 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Весело

  Циганският въпрос може да се реши само с...образоване!Насилствено ако трябва!Под строй!
  —цитат от коментар 17 на Willy Messerschmitt


  Съвсем по темата: Преди две седмици, един слънчев уикенд, спирам аз с колата на мегдана на едно пловдивск осело, защото ми махна една приятелка, която отдавна не бях виждала. Седнахме да пием кафе на единственото кафене. Отсреща на улицата група циганки се спряли и си говорят. От тези с шарените кърпи и кадифените поли - калайджии. Към тях се доближава една намахана лелка на към 60-те и моята приятелка казва "тази ми е леля, участва в тия групи, дето ходят да подбират циганчетата". Аз "къде да ги подбират?" Тя - "Е, на училище де"..
  Надавам аз ухо да чуя разговора и той е следният: "И утре да доведеш малката на автобуса сабахлян, че дяволът ша та вземе! Туй дете умно, та умно, даскалицата го хвали, само ти си за бой, ти, оооу! Чуеш ли! А си я оженила, а съм те вкарала в затвора!Само да не си я довела, за косата ша та влача ей тука на улицата, да знайш!"
  Аз замръзнах. Викам, ей сега ще се сбият или Господ знае.
  Нищо подобно! Въпросната майка, към която беше отправена тази нежна реплика, се усмихна и казва "А, ша я водя, че тя много напира, да й са ни знай и джинса".
  После приятелката ми каза, че идвала и една госпожа от общинския център да "агитира" местното циганство, но нищо не хванало дикиш като този искрен разговор с още по-местната власт.
  Не разбрах тази устатата в каква роля се явява, май е общински съветник, но то все тая, и пощаджийката да е, важното да действа.

  Доброто е заразно
 32. 32 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 1030 Весело

  Почваме космическа програма! Всичко сиган - астронавти на Сатурн!

 33. 33 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 1973 Неутрално

  До коментар [#30] от "Черен хумор на кило":

  "дупе и гащи с властта" е много силна властова позиция,от която могат да се решат всички наболели въпроси.И все пак,дали ще разберем,какво в концепцията смяташ зя глупост?Значи,не кой,не кога я предлага,а по същността и .

 34. 34 Профил на Animals As Leaders
  Animals As Leaders
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Каква нонцепция може да има един малоумен шопар?

 35. 35 Профил на BULEXIT
  BULEXIT
  Рейтинг: 278 Неутрално

  Aз също съм интелектоалец.

  Па никой не е обсъждал ремата с мене....

 36. 36 Профил на Storm Rider
  Storm Rider
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Андрей Слабаков е виден интелектуалец... Няма такъв простак.

 37. 37 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2258 Весело

  До коментар [#12] от "АзКлавдия":

  През 1992-ра бях единствен българин сред група цигани и единият изтърси "и без цигански работи". Сдържах се, сдържах се ама накрая избухнах в смях.
  Единият ми вика "е какво толкова, като не те бачка Вефа що викаш, а бе българска работа".

  Като бях малък циганите говореха на цигански. След 75-някъде повече на чух да се говори на цигански никъде тук. Всички те на турски говорят. Как се получи идея нямам.
  Иначе и тук някаква църква ги приюти и по къщите им има икони и са християни, но си мисля, че е само на думи. Не знам.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 38. 38 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2258 Весело

  До коментар [#20] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Не знам Кмете какво са си говорили с цвъкито ти, но с комунистите са във връзка от десетки години.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 39. 39 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 762 Неутрално

  Нито искам да слушам за роми, нито за апартаменти. БСП не мога да ги понасям, защото активират де що има руски агент ! Но най ме е ят на десебарския "гигант", дето проваля ЕС гласувания!

  agent
 40. 40 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 762 Неутрално

  Толкова идиоти на куп не е имало, СерГейко, крадливия престолонаследник, черен Иван са направо гиганти на мисълта 😊! Фърчилото не го коментирам - руски агент на почивка в Египет.

  agent
 41. 41 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Думата "интелектуалци" в заглавието, искрено ме развесели...
  при положение, че аз имам джапанки, които са по интелигентни от мишо константинов.

 42. 42 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2147 Неутрално

  Ксенофобите Каракачанов и Симеонов, дават едно измамно спокойствие на върхушката на Герб! В същност точно това спокойствие и чувство за недосегаемост, показаха пътя на измамници като Цветанов към луксозния апартамент с отделен асансьор.
  Ксенофобите Каракачанов и Симеонов като истинските гаранти на "стабилността" подмамиха и Цеца към капана!
  Що ли си викат - стабилни сме, вечни сме, сей "земеделецо", днес му е времето...
  Да, обаче в ЕС и САЩ виждат какво става в страната! Имат си представители тук, имат си и служби! Е, не са толкова големи, колкото тези в руското посолство, но явно са по ефективни... Не е никак трудно да констатират, че най-пряката заплаха днес за страната са точно въпросните ксенофоби! Точно те разпространяват отрова под формата на омраза към етносите и към различните от нас не само тук, но и извън страната... А кой даде власт и микрофон в устата на българските ксенофоби? Върхушката на герб разбира се.
  От тук, следва всичко останало...включително апартаментният удар...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 43. 43 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Когато Каракачанов забравя определението "български граждани", Местан също го забравя. Антибългарската стиковка на двамата работи безупречно в посока раздробяване на страната.

  Дедо Крум
 44. 44 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Когато Каракачанов забравя определението "български граждани", Местан също го забравя. Антибългарската стиковка на двамата работи безупречно в посока раздробяване на страната.

  Дедо Крум
 45. 45 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2087 Весело

  "ще внесем Концепцията срещу циганизацията в Министерския съвет."

  Вярно, че в Министерския съвет настана голяма циганизация, трябва си концепция, но едва ли ще помогне, като гледам от кого се внася.

 46. 46 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2147 Весело

  Aз също съм интелектоалец.Па никой не е обсъждал ремата с мене....
  —цитат от коментар 35 на Гътьо


  Добре!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 47. 47 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2524 Неутрално

  Самият факт че проблема за циганите и циганизацията на българите се извади изпод чергата е супер! Но преди да започнем да борим циганзацията, преди да напишем програма за адаптация на циганите трябва да формулираме Що е то цигания, и Що е то циганизация на останалите етноси. Гарантирам ви че в момента в който почнете да формирате елементите на циганията ще откриете много страшен факт, че циганизсцията на останалите етноси е толкова напреднала че е трудно обратима. Сигурно един от елементите за “борба” ще е крадливостта, друг лъжите, трети нечистоплътноста, четвърти мързела,.... Ха сега се огледайте около себе си, и в себе си. Да забелязвате някои от тези черти извън общността на мургавите ни събратя? Не искам да плюя върху всички нас, просто за да се справим с циганизацията трябва да видим в каква степен ние сме се циганизирали.

 48. 48 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 487 Неутрално

  Шкембе войвода на разговор с ентелектоалци... Покажете една гора да я дана, ако не през къра я почвам

 49. 49 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2147 Весело

  Андрей Слабаков е виден интелектуалец... Няма такъв простак.
  —цитат от коментар 36 на Storm Rider


  Во истина е голям протак!
  Но това е нормално състояние за всички ксенофоби, националисти и националсоциалисти, които днес се именуват консерви, за да може уж изкривените им от злоба физиономии да изглеждат по добре...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 50. 50 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2147 Неутрално

  Самият факт че проблема за циганите и циганизацията на българите се извади изпод чергата е супер! Но преди да започнем да борим циганзацията, преди да напишем програма за адаптация на циганите трябва да формулираме Що е то цигания, и Що е то циганизация на останалите етноси. Гарантирам ви че в момента в който почнете да формирате елементите на циганията ще откриете много страшен факт, че циганизсцията на останалите етноси е толкова напреднала че е трудно обратима. Сигурно един от елементите за “борба” ще е крадливостта, друг лъжите, трети нечистоплътноста, четвърти мързела,.... Ха сега се огледайте около себе си, и в себе си. Да забелязвате някои от тези черти извън общността на мургавите ни събратя? Не искам да плюя върху всички нас, просто за да се справим с циганизацията трябва да видим в каква степен ние сме се циганизирали.
  —цитат от коментар 47 на Таралеж


  Точно така! А най-пресния пример за циганизация са Цецо, Цеца и оня дето е подписал с руснаците документа за АЕЦ Белене...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 51. 51 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3887 Весело

  По големи цигани от тях самите няма! Абсолютно!

  klimentm
 52. 52 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3887 Весело

  До коментар [#47] от "Таралеж":


  Вярно, безспорно и извън всякое съмнение!

  klimentm
 53. 53 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1147 Любопитно

  "налага се само администрацията, която отговаря за тяхното прилагане, да бъде стегната и да си върши работата"

  А г-н Каракачанов кога?

 54. 54 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  Като първа и основна мярка да се въведе ПЪЛНА ЗАБРАНА на НПО-та и подобни да участват в каквито и ще да са форми на тази интеграция.

  Доказа се, че тези лапачи на грантове нищо полезно не правят. Дори са с негативен ефект, развращават циганите с усещането, че каквото и ще престъпление да направят винаги ще намерят защитник. И че имат някакви специални права каквито другите нямат само защото са етнос.

  Дори самото понятие "интеграция" трябва да отпадне. Наименованието трябва да бъде "Възстановяване на ЗАКОННОСТТА сред циганският етнос".

  При престъпниците когато престъплението е многократно повтарящо се това утежнява присъдата. При циганите имаме всичките признаци на хронично нарушаване на законите. Следователно и мерките трябва да бъдат извънредни. След като "со кротце и благо", след като с моркова не стана значи е време за кютека и тоягата.

  Няма нужда да се открива топлата вода, при социализма циганите бяха кротки и послушни. Значи отново същите мерки. Отначало по-твърдичко докато им влезе в главите, че по старият начин вече няма да го бъде.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  До коментар [#31] от "АзКлавдия":

  И какво точно разбра от описаната случка?На мен ми станаха ясни две неща-първо местното училище няма достатъчно ученици и за да не го закрият ходят да агитират циганите да си пускат децата в училище.Второ-циганката само ще присъства в училище,без да научи каквото и да е било и накрая ще й дадат диплома.И трето българите няма да си пращат децата в училище с цигани,за да не ги тормозят и да пречат на образованието им.
  Та въпросното образоване на циганите е най-голямата лъжа в последните години.Циганите ходят на училище,но нищо не научават.Има някои с диплома за средно образование, които не могат да си напишат правилно името.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 58. 58 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Като първа и основна мярка да се въведе ПЪЛНА ЗАБРАНА на НПО-та и подобни да участват в каквито и ще да са форми на тази интеграция.
  —цитат от коментар 54 на Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП


  сал "Първа Частнъ МилициЪ" на мафиотската организация "ГЕРБ"

  Vernam Cipher
 59. 59 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1325 Весело

  Близо 1 млрд. лв. са изразходвани през последните години за интеграцията на ромите между 2007 и 2018 г. без особен резултат
  ---
  С тия пари колко чартъра до Калкута можеха да се организират....

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 60. 60 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 332 Неутрално

  Поредната седянка. Защо не отидат до Германия да видят как там вървят нещата с нашите цигани? Цели села се изнасят нататък. Колко от тях работят? Колко са на социални помощи? Работещите с какво се занимават? Как и в какво живеят? Децата им учат ли? Как се справят? По-добър социален експеримент от този, здраве му кажи. Оказва ли влияние средата, как и доколко. Как се справят институциите. И вместо да отидат, да видят и да изследват на място, седнали тук да си чешат езиците и да си смучат мерки от пръстите. Кипи безсмислен труд!

  Мърфи е оптимист!
 61. 61 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 354 Неутрално

  Но да признаем, че сноването из Европа малко ги цивилизова.
  И ги направи много, много нагли.

 62. 62 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 1116 Неутрално

  "Според него с тези средства можело да се направят програми за стимулиране на "грамотната раждаемост" или за заселване на българи от малцинствата в Украйна и Молдова. "

  Господи , какъв гений ! Целия свят е отворил обятия за нашите малцинства , но той се е спрял на Украйна и Молдова.........А бе акъл има ли този човек !?

 63. 63 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#59] от "Пешката":
  До коментар [#56] от "Мусаши":

  “Уважаеми приятели във Фейсбук, въздържах се да споделя своето мнение по наболялата тема, но понеже България започва от Силистра, а не свършва тук, все някой трябва да поведе хорото. Да каже “стига” на фалшивите новини, разпространявани от БСП и тяхния подгласник президента. Време е приятели от структурите на ГЕРБ, да изкажа своята подкрепа за всички намесени в така наречен скандал “апартаментгейт”. Да защититим едни достойни хора с които работим заедно от 12 години. САМО ГЕРБ, заедно с Борисов и Цветанов, ЗАВИНАГИ!

  Vernam Cipher
 64. 64 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1899 Весело

  "На сбирката в сградата на Министерския съвет нямаше други представители на правителството, но в обсъждането взеха участие актьорът Христо Мутафчиев, режисьорът Андрей Слабаков и изборният специалист и математик Михаил Константинов."

  Пълен т@ш@к!

  I Want To Believe
 65. 65 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2485 Неутрално

  Поредната седянка. Защо не отидат до Германия да видят как там вървят нещата с нашите цигани? Цели села се изнасят нататък. Колко от тях работят? Колко са на социални помощи? Работещите с какво се занимават? Как и в какво живеят? Децата им учат ли? Как се справят? По-добър социален експеримент от този, здраве му кажи. Оказва ли влияние средата, как и доколко. Как се справят институциите. И вместо да отидат, да видят и да изследват на място, седнали тук да си чешат езиците и да си смучат мерки от пръстите. Кипи безсмислен труд!
  —цитат от коментар 60 на султана глаушева


  Германия не е страната за пример. Избили са си циганите през ВСВ. Даже преди нея. Същото важи и за Франция. Те пък са го сторили доста преди това. Така, че от запада никакви примери не трябва да се вземат!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 66. 66 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 2889 Неутрално

  До коментар [#65] от "lz2":

  Ба, не всичките. Спомням си как преди няколко десетилетия четох романа на някакъв западногермански автор за живота в едно западногерманско село в първите години след ВСВ и от създаването на ФРГ. Село като село - ама бивши цигани, насилствено задължени да оседнат през 18-ти век. Е, знаели си циганския произход, но си служили във вермахта и никой не ги закачал. Единственият външен белег за техния цигански произход бил, че поради високата им паждаемост и многократните делби между наследници и безсистемното застрояване, улиците и дворните места били тесни и с неправилна форма - нещо, което всеки посетил циганска махала в бължария или Македония може да види!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK