На живо

Цветанов демонстрира добри отношения с Борисов въпреки напускането на парламента (хронология)

Цветанов демонстрира добри отношения с Борисов въпреки напускането на парламента (хронология)

© Велко АнгеловЦветан Цветанов напуска парламента, освобождавайки постовете си на председател на парламентарната група на ГЕРБ и на вътрешната комисията, но запазва партийните си позиции, включително зам.-председателското място и ръководството на изборния щаб.


Това е равносметката от днешната му среща с лидера на управляващата партия Бойко Борисов. Разговорът след връщането на Цветанов от САЩ, където беше в командировка, трябваше да реши политическото бъдеще на втория човек в ГЕРБ, след като той се оказа в центъра на скандала с покупка на апартаменти в един от престижните квартали на столицата на цени под пазарните.


Решението на Борисов оправда неофициалните информации от последните два дни за точно такъв изход от кризата в опит за спасяване на репутацията на ГЕРБ два месеца преди изборите за Европарламент и половин година преди вота за местна власт.
Цветанов не отговори на конкретни въпроси за имотната сделка, от която тръгна скандала. В продължителната си изява пред медиите обаче демонстрира самочувствие, увереност в добрите си отношения с Бойко Борисов и многократно повтори, че няма причини да се срамува.


Увери, че остава лоялен на лидера на ГЕРБ и на партията. До момента Борисов не е коментирал срещата и резултатите от нея, нито отношенията си с Цветанов след събитията от последната седмица.


По надолу можете да видите хронология на събитията от деня, както и пълен запис на видео на изявлението на Цветан Цветанов и отговорите му към медиите. Репортаж можете да прочетете тук.

Без отговори по същество на въпросите за сделката с апартамента

Цветан Цветанов не отговори по същество на въпросите около сделката за апартамента му в квартал "Изток".


Той отказа да коментира как е получил цената от 627 евро на кв. м. и дали смята за редно да се възползва от възможността да купи имот на такава цена. По-късно Цветанов уточни, че не може да коментира дали е редно имотни сделки да се изповядват при цена по данъчна оценка, тъй като неговият апартамент е деклариран на цената, на която е купен и сумите са преведени прозрачно по банков път.


Цветанов демонстрира добри отношения с Борисов въпреки напускането на парламента (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Въпросите за това как бившият му колега в предизборния щаб на ГЕРБ Симеон Велков е купил двата апартамента, разменени от Цветанов за новия имот, в същия ден Цветанов отклони с репликата, че в това няма нищо незаконно. Последва дълго обяснение колко тежки изпити е преминал Велков, за да стане ръководител полети в Ръководство "Въздушно движение" (РВД), където е назначен сега, и колко отговорна и свързвана с опазване на човешки животи и настоящата му работа. Говорил съм с Мирянови (собствениците на фирмата-строител на апартамента "Артекс" - бел. ред.) за ситуацията да разменя апартаментите и на по-късен етап се е появил Велков, каза лаконично Цветанов.

Искам да благодаря...

Въпреки опитите на репортери да поискат думата за въпроси, последва дълго изброяване на сигнали и атаки срещу него и работата му, които Цветан Цветанов нарече неуспешни, както и подробно повторение на известните тези за успехите на ГЕРБ и благодарности към евродепутатите на партията, излъчения от ГЕРБ еврокомисар, лидерите на партиите от управляващата коалиция, "Воля", ДПС, замесените в скандала с апартаментите Цецка Цачева, Вежди Рашидов, Красимир Първанов.


Изложението му продължи близо половин час.


Цветанов на няколко пъти повтори, че няма от какво да се срамува.

"Оставам, защото в едно семейство, ако има проблем, страдат децата"

Вън от парламента, но със запазени позиции в партията

Цветанов даде да се разбере, че напуска парламента, но остава зам.-председател на партията и шеф на изборния щаб. Увери, че това по никакъв начин няма да се отрази на силата и единството на управляващата партия, и изрично подчерта, че е нереално да се говори за война в ГЕРБ, както пишело в медиите.


Решението си обясни така: "Винаги съм се ръководил от семейните ценности и знам, че в едно семейство, ако има проблем, страдат децата. В едно семейство ако има развод, страдат децата" Винаги съм изповядвал това да бъдем екип и че когато взимаш правилното решение, правиш мостове, а когато действаш прибързано, правиш дупки, езера".


Подробности вижте тук

За нас позицията и постовете нямат значение

Цветан Цветанов говори пред медиите в Народното събрание.


В началото на изявлението си той изброи подробно законовите текстове, които го задължили да препрати на други отговорни служители в държавата сигнала на инициативния комитет срещу строежа на небостъргача "Златен век". Той изрично подчерта, че сигналът е изпратен до множество хора на публични постове, включително президента, обмудсмана, представителя на Еврокомисията, лидери на парламентарни групи. Повтори, че прокараната от партията му преди две години поправка в Закона за устройството на територията не е улеснила строежа на небостъргача.


Цветанов демонстрира добри отношения с Борисов въпреки напускането на парламента (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


С Борисов винаги сме се ръководили от закона и сме си имали доверие, декларира Цветанов. Напомни, че през годините винаги е вървял след Борисов в политическите и управленските му позиции, включително напускайки МВР и оглавявайки формално новосъздадената партия ГЕРБ във времето, когато Борисов по закон не можеше да бъде неин лидер.

Изявлението на Цветан Цветанов на живо (видео)

Източници от правителството съобщиха, че срещата между Борисов и Цветанов е приключила. Резултатите се очаква да станат известни от изявление на Цветанов в Народното събрание. По неофициална информация то ще се състои около 17 ч.

Въпреки анонсите при пристигането на Цветанов малко след 13 ч., до момента няма официално потвърждение дали Борисов и Цветанов вече разговарят и къде.

Валери Симеонов прогнозира трус в парламента

Валери Симеонов, лидер на участващата в управляващата коалиция партия НФСБ, коментира в кулоарите на Народното събрание, че отстраняването на Цветанов ще доведе до трус, тъй като без него ще се работи много по-трудно.


Според обяснения на депутати от ГЕРБ тъкмо преговорите на Цветан Цветанов в парламента за осигуряване на необходимите гласове за кворум и приемане на закони са били една от причините Борисов да реагира остро срещу него. По думите им повод били предизвикалите шумно недоволство промени в Изборния кодекс за прага на валидност на преференциите, приети под натиска на ДПС, както и поправките в Закона за вероизповедания, който също беше общо дело на Цветанов и Движението. И в двата случая Борисов, който много се пази да не бъде "вкарван" в коалиция с ДПС, се намеси по спешност и наложи връщане на старите правила за преференциите, и разсрочване, вместо опростяване, на 8-те млн. лв. задължения към държавата на мюфтийството.


Ако Цветанов напусне парламента, Борисов трябва да намери политик, който да успява да запази крехкия кворум. ГЕРБ и партньорите им от "Обединени патриоти" имат 122 места от необходими 121 за започване на заседание. Разделението сред НФСБ, ВМРО и "Атака" е толкова голямо, че те често гласуват срещу ГЕРБ и имат различно мнение и вътре в коалицията. Затова се налага подкрепа от двамата независими депутати, "Воля", а все по-често и от ДПС. Цветан Цветанов е този, който създава временните коалиции, необходими за кворум, приемане на закони и заставащи зад кабинета.

По неофициална информация от летището Цветан Цветанов се е отправил към сградата на Министерския съвет, където му предстои среща на четири очи с Бойко Борисов. Очаква се след това той да отиде в парламента, където да говори с депутатите от ГЕРБ и да направи официално изявление пред медиите.

Цветанов: Оставам лоялен на Борисов

Цветанов демонстрира добри отношения с Борисов въпреки напускането на парламента (хронология)

© Капитал


Цветан Цветанов, който в петък в разгара на скандала замина за САЩ за участие в годишна конференция на Американо-израелския комитет, кацна в София.


На излизане от ВИП-залата на летището той обяви, че е взел решение как да постъпи, но отказа да го съобщи. "До момента съм го споделил само със съпругата ми. Първо ще говоря с премиера и тогава ще оповестя", каза той. Цветанов отказа да уточни къде ще бъде срещата му с Бойко Борисов. Възможните варианти са три - в централата на ГЕРБ в административната сграда на НДК, в Министерския съвет (където малко по-рано днес приключи редовното правителствено заседание) или в Народното събрание.


Попитан дали има напрежение между него и лидера на управляващата партия и министър-председател Бойко Борисов Цветанов подчерта, че лоялността му към премиера и ГЕРБ ще продължи.


В отговор на въпрос той отрече да има връзка между прокараната преди две години от партията му промяна в Закона за устройството на територията и строежа на небостъргача "Златен век" в Лозенец на "Артекс".


Цветанов заяви, че скандалът с имотите е "планирано мероприятие" с цел евроизборите, но отказа да посочи кой стои зад него.


Пет дни в очакване на развръзка

Пристигането на Цветанов се превърна в централна тема за медиите, след като се разбра, че Бойко Борисов е настоял той да поеме отговорност и да намали негативите върху партията от скандала с апартаментите.


Цветанов демонстрира добри отношения с Борисов въпреки напускането на парламента (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


В първите два дни след медийните публикации за купения от зам.-председателя на ГЕРБ апартамент на столичната улица "Латинка" Борисов избягваше коментари по темата, като уточняваше, че темата ще се обсъжда едва след като заместникът му се върне от пътуването си до САЩ. Събота обаче донесе оставките на Цецка Цачева и Ваня Колева (която е и кумица на Цветанов), последвани от неофициални информации, че Борисов е поискал реакция и от Цветанов.


Официално знак за промяната даде вицепремиерът Томислав Дончев, който публично заяви, че Цветан Цветанов дължи още информация по темата с придобития от него апартамент и отношенията му с фирмата продавач

Предисторията

Скандалът започна преди девет дни след публикация на "Свободна Европа", че Цветан Цветанов се е сдобил през 2018 г. с апартамент, заемащ цял етаж в една от най-луксозните сгради в София, като е прехвърлил на фирмата строител ("Артекс") два свои апартамента. Според публикацията, по която медиата е работила заедно с гражданската огранизация "Антикорупционен фонд", семейство Цветанови е платило 627 евро за кв м, докато пазарните цени в района за този тип строителство започват от 2600 евро на кв. м.


В отговор Цветанов заяви, че при сделката са спазени принципите на правото и "всичко е толкова прозрачно".


В следващите дни "Свободна Европа" и "Бивол" изнесоха данни за подобни сделки и за правосъдния министър Цецка Цачева, шефа на парламентарната комисия по култура Вежди Рашидов, зам.-министъра на спорта и кумица на Цветанов Ваня Колева и зам.-министъра на енергетиката Красимир Първанов. Тримата подадоха оставки. В началото на новата седмица скандалът застигна и други публични личности, които са купили апартаменти на цени доста под средните на пазара, макар и при напълно разнородни обстоятелства.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (354)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1770 Неутрално

  И това новина за предаване на живо ли е? Леле майко.

 2. 2 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2355 Неутрално

  Ами той Борисов вече ни го съобщи първо ба нас чрез някои медии...Та Цветанов може би закъсня

 3. 3 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1802 Весело

  Решението:
  Вие забравяте, а аз няма да ви вземам пари днес!
  😄😄😄

  В Русия съм! В Русия съм!
 4. 4 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 976 Неутрално

  Интересни срещи е имал в САЩ https://www.faktor.bg/bg/articles/tsvetanov-s-rabotni-sreshti-vav-vashington

  The best way to predict the future is to invent it.
 5. 5 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 1229 Неутрално

  Ще му кажеш какво знаеш за него, но кажи го и на нас. Това ще е достатъчно.

 6. 6 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 1229 Неутрално

  Ще му кажеш какво знаеш за него, но кажи го и на нас. Това ще е достатъчно.

 7. 7 Профил на ръпончо
  ръпончо
  Рейтинг: 1297 Весело

  Ще му каже: Ако ме изгониш, ще ти видя сметката!

  Много народ тук се е взел насериозно! :)
 8. 8 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Президент ли ще става?

 9. 9 Профил на Just Бахур
  Just Бахур
  Рейтинг: 333 Неутрално

  Досвидание тавариш физкултурник! Няма да липсваш на никого!!!

  ДА на АЕЦ Белене! Ядрената енергетика е гарант за безкарбоново бъдеще! Потомствен антикомунист!
 10. 10 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Цялата лилява общност тръпне да разбере. Даже Курнелия не е толкова емоционално ангажирана.

 11. 11 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 418 Гневно

  Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, депутат от ГЕРБ.
  ОСТАВКА на цялото "правителство"!

 12. 12 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2355 Неутрално

  Изобщо такива глупости натвори че да му се неначудиш с какъв акъл

 13. 13 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 238 Любопитно

  Интересни срещи е имал в САЩ https://www.faktor.bg/bg/articles/tsvetanov-s-rabotni-sreshti-vav-vashington
  —цитат от коментар 4 на EU defender


  И кои по-точно?
  С премиера на Румъния ли?

 14. 14 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1210 Весело

  3 години без имотни сделки,включително на тъщата.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 15. 15 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Не мога да преценя кой ми е по-неприятен от двамата!Що не си тръгват без бой - не мога да ги разбера!

 16. 16 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 976 Неутрално

  До коментар [#13] от "Panda":

  Шофьорът на самолет защо не са го поканили в САЩ?

  The best way to predict the future is to invent it.
 17. 17 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2355 Неутрално

  Сега на ул.,,Латинка" ще могат да се събират всички заедно по на бира и да се радват на новите си апартаменти.
  ,,Улица ,,Латинка"-ХОРАТА СБИРА!"

 18. 18 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 293 Весело

  ще става президент !? .....

 19. 19 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 545 Весело
 20. 20 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1469 Любопитно

  До коментар [#4] от "EU defender":

  Това твоето тук и плеснатото из фейктор да не е опит за оневиняване на Цветанов, или е някаква форма на завист?

  Ecrasez l’infâme
 21. 21 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 293 Весело

  хм вероятно няма да отговаря вече за жени-герб и деца-герб.....

 22. 22 Профил на sw51
  sw51
  Рейтинг: 332 Неутрално

  Кой каквото сам си направи и БСП-то не може да му го направи :).
  Беше забъркан с данъчни проверки за апартаменти и преди - не си е взел поука.
  Да си сърба попарата..

 23. 23 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  Решението е :"Сбогом, но не си мислете, че си тръгвам Напълно..."!!!

 24. 24 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5080 Неутрално

  Цветанов е проевропейски и натовски ориентиран и затова трябва да остане в политиката. Проруското крило в ГЕРБ го е нарочило, вкл. ББ

 25. 25 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3024 Неутрално

  Оставката му ще доведе до срив на икономиката. Подкупите са дадени, поръчките са взети. материали са купени подизпълнители са наети. Ако сега изведнъж дойде нов човек, цялата тази конструкция рухва.

 26. 26 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 648 Неутрално

  "Благодаря за топлото посрещане, времето е хубаво. Взел съм конкретно решение и го знае само един човек, с когото се съветвам за важните неща. Това е моята съпруга, защото винаги споделям с нея. Ще се срещна с Бойко Борисов, за да го обсъдим. Няма да обявя нищо пред вас, тъй като това няма да е коректно. Докато бях извън България, се наслушах и се нагледах на много добре планирано мероприятие, организирано преди евроизборите. Лоялността ми към премиера Бойко Борисов и към партия ГЕРБ ще продължи".

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 27. 27 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 238 Весело

  Шофьорът на самолет защо не са го поканили в САЩ?
  —цитат от коментар 16 на EU defender

  Е нали поканиха сина на шофьора на автомобил в ДС.
  Такива им трябват.

 28. 28 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2185 Любопитно

  Цветанов подчерта, че лоялността му към премиера и ГЕРБ ще продължи.
  ________________
  Всички денонощни охранители на сградите на Артекс са от бивши милицонери, може пък Цветанов след като толкова е напреднал по сигурността от САЩ да мине в частния сектор, да отваря гаражни врати,бариери и т.н!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 29. 29 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3648 Неутрално

  Кво му е да си остане и си ръководи партията?! Които искат да стават кметове, депутати и т.н., ще трябва да му снасят достойна лепта...
  Пара и пара...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 30. 30 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  Нещата се развиват по план...

 31. 31 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 545 Весело

  До коментар [#13] от "Panda":Шофьорът на самолет защо не са го поканили в САЩ?
  —цитат от коментар 16 на EU defender


  па те го обучаваха
  ма видеха че двойкажия
  и аут!

 32. 32 Профил на fjp58603113
  fjp58603113
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Съм по себе си факта че си купил имоти под пазарната им стойност не е престъпление .

 33. 33 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4441 Любопитно

  До коментар [#13] от "Panda":

  Имаш затруднения с четенето, с асимилрането на писан текст, или и с двете?

  Gunter glieben glauchen globen
 34. 34 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 976 Неутрално

  До коментар [#27] от "Panda":

  Досега са гръмнали руски пионки. Цецка, дето щеше да кани Путин и онзи с реакторите...

  The best way to predict the future is to invent it.
 35. 35 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 976 Неутрално

  До коментар [#30] от "Велков":

  Да, старши. Ама чий е плана...

  The best way to predict the future is to invent it.
 36. 36 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4441 Неутрално

  Не мога да преценя кой ми е по-неприятен от двамата!Що не си тръгват без бой - не мога да ги разбера!
  —цитат от коментар 15 на Капабланка


  И на мен ми липсват симпатичните визии на др. Радев и др. Нинова!

  Gunter glieben glauchen globen
 37. 37 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2355 Неутрално

  До коментар [#32] от "fjp58603113":


  Така е. Но тук въпросът е ЗАЩО НА ДРУГИТЕ НЕ СЕ ПРОДАВА НА ТАКАВА ЦЕНА на която са продадени на тези от НС?

 38. 38 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3264 Неутрално

  Правилен подход - съобщаваш важните неща първо на близките си, на ръководството на партията и чак след това на всички останали. Иначе не смятам, че всичко трябва да се върти около един човек и неговите решения, каквито и да са те. Всички сме писали и обсъждали хиляди пъти по този и други форуми корупцията, безхаберието и престъпността не само на тези, но и на (почти) всички предходни управляващи и знаем добре огромните проблеми, които стоят пред обществото ни ! Те са истинското предизвикателство !

 39. 39 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 213 Неутрално

  И така, хайдушки казано, синът на шифиора на члена на Политбюро на БКП и баш милиционер Шопов, остава лоялен към пазванта на другаря Тато, син на милиционер и член на БКП, агент Буда от ДС: "Цветанов: Оставам лоялен на Борисов."

  Дедо Крум
 40. 40 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  Изобщо такива глупости натвори че да му се неначудиш с какъв акъл
  —цитат от коментар 12 на uhl23528019
  Прав сте. Глупости и Цецу акъл. Но аз се чудя не на акъла му, а на акъла на всички онези, които десетилетие търпяха акъла му, кълняха се в акъла му, ръкопляскаха на акъла му, законотворстваха с акъла му, дори плащаха заради акула му.

 41. 41 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Чакам цирка с плик пуканки в ръка. Цв си дошъл от САЩ с оставката от всички постове, но Боко го разкърдандисал - поне за част от постовете.

  Това ми изклежда като най-вероятно.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 42. 42 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  До коментар [#35] от "EU defender":

  Не ти се полага да знаеш...

 43. 43
  cinik
  Рейтинг: 110 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 44. 44 Профил на Андонов
  Андонов
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Нагли, алчни, прости, некадърни.
  Че и решения взимат!

  “Журналистика е да печаташ/показваш неща, които някой друг не иска да бъдат отпечатани. Всичко останало е пиар” Джордж Оруел
 45. 45 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 976 Неутрално

  До коментар [#42] от "Велков":

  Аз винаги знам, Перков.

  The best way to predict the future is to invent it.
 46. 46 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  Споко Цецо, вече няма да си даваш часовниците на Баце...

 47. 47 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3211 Весело

  Мааалийййй, тръпна!

  Съспенсът е сигурен, ама към хорър ли, към трилър ли ...

  Аз залагам на комедия буфо с леки фарсови нюанси покрай агитпропаджийския, раздиращ ризи връз буйно развълнуваната гръд наратив!

 48. 48 Профил на mbt34598035
  mbt34598035
  Рейтинг: 257 Неутрално

  За да не повтарям излишно сходно мнение, ще отбележа, че напълно се съгласявам с мненията на №№ 9, 11 и 12. И ще допълня - жалко за нас, че това лице с толкова апартаменти /и вероятно с огромни други средства/, с огромно влияние /дори вероятно ние самите не знаем какво би могъл да причини на нас, на семействата ни и на държавата ни/ е лице с такова влияние върху ръководните изпълнителни органи на страната, върху Народното събрание и върху всички лобистки организации. Но си мисля, че ние самите сме виновни, за да допуснем това.

 49. 49 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4365 Весело

  До коментар [#10] от "Jumbo Jet":

  Вземи си сбогом.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 50. 50 Профил на 1_april
  1_april
  Рейтинг: 945 Весело

  "До момента съм го споделил само със съпругата ми..."?

  Ясно : всичко се оказа банална битова драма, обикновен любовен триъгълник!
  Отдолу Цвък и момъка Мирянов, а отгоре палавата Десислава Цветанова.
  Докато Гражданинът с двете Ц, работи денонощно и неотклонно за Эвропейско развитие на БГ, Деси кой знае какви ги е вършила с арТЕКсовия, че най-накрая той ѝ подарил и някакъв лофт.
  Сега Цвъки ще я прати да /се/ оправя с Аджибуя и най накрая държавата ще миря/но/са...

 51. 51 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2355 Неутрално

  До коментар [#48] от "mbt34598035":


  Те от ГЕРБ на всички нива се поддържат сериозно. Нали пър__т в едни гащи!

 52. 52 Профил на mbt34598035
  mbt34598035
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#44] от "Андонов":

  Изключително вярно мнение!

 53. 53 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 545 Любопитно

  Не мога да преценя кой ми е по-неприятен от двамата!Що не си тръгват без бой - не мога да ги разбера!
  —цитат от коментар 15 на Капабланка


  кутеф
  ти ли ше ги биеш ве

 54. 54 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#46] от "Велков":

  Цецо, май взимаше часовници от Баце, а не даваше. Ако го изгони Баце няма да има повод да раздава часовници.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 55. 55 Профил на mbt34598035
  mbt34598035
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#41] от "Медиен манипулатор":

  Струва ми се, че ще се окажете прав. За съжаление на болшинството от нас.

 56. 56 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Бойкикиев премиер!
  Трая Прецидент!

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 57. 57 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2185 Любопитно

  Съм по себе си факта че си купил имоти под пазарната им стойност не е престъпление .
  —цитат от коментар 32 на fjp58603113

  Укриването на данъци и такси с фиктивни продажби,плямпането на лъжи дето Цачева каза ,че видяла изкоп и купила на зелено, използването на служебно положение за намаляване на цената се смята за повод за мигновена оставка в много демокраци!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 58. 58 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 501 Любопитно

  Кукловодите, които стоят зад източване на милиарди евро от банковата ни система, от приватизация на безценица на всички печеливши браншове, от АЕЦ "Белене", "Цанков камък" и т.н., "се забавляват с апартементите" на своите марионетки !

 59. 59 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 806 Неутрално

  Цветанов замина скоропостижно за САЩ, за да даде възможност на нещата да се уталожат и да се разминат. Но престоят му там само нажежи обстановката и нищо няма да му се размине. Това неотложно присъствие на срещата на Америано-израелския комитет не можа да му спаси главата.

 60. 60 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2355 Неутрално

  Сега и след Цветанов въпроса е дали Бойко Борисов ще успее да възвърне поне част от доверието на избирателите на ГЕРБ?

 61. 61 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#55] от "mbt34598035":

  На мен пък този вариант ми допада. Разбира се, най-добре да не подава оставка от никъде. Щото целия скандал е измислен, и тия оставки са си жив популизъм.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 62. 62 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  Суобщението гласи
  Замених България и Македония за САЩ с доплащане от 10,000 $

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 63. 63 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 645 Любопитно

  Цвък! Цвък! Цвък! - леят се новините за Цвъки...

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 64. 64 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#60] от "uhl23528019":

  Уверявам те че ГЕРБ не е загубил нито един избирател. Но ще загуби при отстраняване на Цв. Аз съм първия.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 65. 65 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3211 Неутрално

  Сега и след Цветанов въпроса е дали Бойко Борисов ще успее да възвърне поне част от доверието на избирателите на ГЕРБ?
  —цитат от коментар 60 на uhl23528019

  Мдаммм ...

  ... Ротният готвач започна да се шегува с него. Каза му, че като стигнат в Санок, ще им раздадат по още един обед и още една вечеря като компенсация за обеда и вечерята, които не бяха получили. Балоун само одобрително кимна глава и прошепна:
  — Ще видите, другари, добър е господ, няма да ни остави той току-така.
  Всички се засмяха от сърце, а готвачът, седнал върху походната кухня, запя:

  Жупайдия, жупайда,
  бог не ще да ни остави във беда.
  И загазиме ли с двата крака,
  той ще ни измъкне от батака.

  И от всички наши върли врагове
  пак той, таткото наш, ще ни отърве.
  Жупайдия, жупайда,
  бог не ще да ни остави във беда…

  След гара Шчавна в падинките отново започнаха да се мяркат военни гробища. Под Шчавна можеше да се види от влака каменно разпятие с обезглавен Исус, който беше загубил главата си при бомбардировката на железопътната линия.

  Втурнал се надолу по долината на Санок, влакът усилваше скоростта си, хоризонтът се разширяваше и разрушените села от двете страни на линията ставаха все по-чести ...

 66. 66 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Жонглирането с преференциите и опрощаването на дълговете на религиозните институции беше грешен ход. Затова сега, този удар под пояса с апартаментната сделка/сключена законно/, разбуни така медиите и активира де щото има трол.
  Цветанов е пътник. Незаслужен край на една добра политическа кариера.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 67. 67 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 227 Неутрално

  Тук имаме интересен случай когато висш кадър на държавата си купува апартамент който е в пъти над законния му доход и твърди че цента е в пъти по-ниска. Естествено Цацаратурата се е скрила вмиша дупка а преди с Иванчева за 50 хиляди развяваше знамена в медиите. Освен това става дума не само за Цвъки а за всички политикани-крадци. Става дума за милиарди откраднати и завряни по офшори.

 68. 68 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Още на летището да му слагат белезниците и в следственото.
  Борисов като му е жал, да ходи на свиждане :-))

 69. 69 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 678 Неутрално
 70. 70 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  До коментар [#41] от "Медиен манипулатор":Чакам цирка с плик пуканки в ръка.

  Цецо също е пуканка!

 71. 71 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1425 Неутрално

  Сигурно ше отпочне бизнес с AirBnB

 72. 72 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  нищо не му пречи да подаде оставка, та той не заема кой знае какви постове, не му е в това силата, както вече казах това са си едни вътрешногербави трансмутации

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 73. 73 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 848 Весело

  невидението на тези няколко часа ,ще са истински кошмар за гербавите тролове

 74. 74 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2355 Неутрално

  До коментар [#67] от "jobssboj":
  ++++

 75. 75 Профил на Storm Rider
  Storm Rider
  Рейтинг: 378 Неутрално

  Пет пари не давам какво решение е измислил Цецо. Това, което единствено ме интересува, е кога Боко ще влезе в Централния..

 76. 76 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4365 Весело

  До коментар [#64] от "Медиен манипулатор":

  Теб те знаем. Вземи си сбогом с цвъто !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 77. 77 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  Бъдещето също има някои планове за Цецо!

 78. 78 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2355 Неутрално

  До коментар [#73] от "Stewie":


  За какво неведение говориш?
  Цветанов си заминава!
  Не може да има двойни стандарти повече. СТИГА!

 79. 79 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 741 Неутрално

  Цветанов подчерта, че лоялността му към премиера и ГЕРБ ще продължи.
  —цитат от коментар 28 на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи


  Това означава, че още няма да го издаде, но продължава да стиска сикаджията за топките.

  Да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 80. 80 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 213 Неутрално

  На мен будистката философия на Боко не ми допада. Няма капчица злоба в тоя човек.

  Друго си е Цв. Кефи ме, високия му боен дух, и работоспособността му.

  Без Цв. не виждам защо да гласувам за ГЕРБ.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 81. 81 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4365 Весело

  До коментар [#66] от "Реми":

  Наистина това цвъковистите сте много зле.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 82. 82 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Да си го кажа пак. За тоя, дето клати гората, ама да си го кажа! Г.Цевтанов, НЕ подавайте никакви оставки! Сега НЕ! Разследвайте що за атака беше това, кой стои зад нея, каква е целта й, нали това ви е специалността? Защото и за птичките е ясно, че това е атака! Накарайте да я разследват, сложете резултатите на масата, а чак след това изчистете кокошкарската история с апартаментите ви и си понесете последствията. Аз съм ви антипатизантка, но ненавиждам перфидните атаки и манипулирането на обществото, а сега става точно това! Изпълнете дълга си и после си оправяйте бакиите! Тази страна НЕ бива да се управлява с компромати!

  Мърфи е оптимист!
 83. 83 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Весело

  До коментар [#66] от "Реми":

  Никакъв пътник не е.
  Така изглежда само от жълтите павета.
  Иди и попитай във всяко малко градче какво мислят за Цветанов, а той ги е обиколил всичките. По десетки пъти.

  Доброто е заразно
 84. 84 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 976 Неутрално

  До коментар [#73] от "Stewie":

  По-скоро за вас, руските тролове.

  The best way to predict the future is to invent it.
 85. 85 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4365 Весело

  До коментар [#75] от "Storm Rider":

  Сам или с цвъто ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 86. 86 Профил на today
  today
  Рейтинг: 740 Неутрално

  В бъдеще Цветанова ще купува още апартаменти на занижени цени, но това ще е само докато е на власт.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 87. 87 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  наглост на Н-та... нека тогава Борисов да излезе и да каже за кого вАжи ЗУТ... как така цял небостъргач се строи без разрешителни, а местните копои на Цветанов е*ават мамата на матряла с изисквания за безумни разрешителни за строеж, дори и при едно местене на кухненска мивка ако щеш щото било смяна на предназначение, видиш ли... как ателиета се продават за апартаменти и единствения проблем според, забележете - главния архитект на София бил, че купувачите щели да плащат по-високи данъци хахах... или пък на какво основание матряла плаща терасите като 100% жилищна площ, а в нотариалните актове на герберастите площта им се изключва... скапани т*анари

  Фандъкова вече влезе с багера в "Златен век" така, като влизат в циганските махали, вервам

 88. 88 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4365 Весело

  До коментар [#83] от "АзКлавдия":

  Много днес се ти изложи !
  На много куц кон заложи !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 89. 89 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2355 Неутрално

  И да е имал добри идеи,Цветанов се компрометира с тази ,,покупка".
  Нито беше в правилното време, нито на правилното място!

 90. 90 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#66] от "Реми":

  хахаха, рязък завой към Банкя...де гиди тролка палава

  Дедо Крум
 91. 91 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 798 Неутрално
 92. 92 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#66] от "Реми":Никакъв пътник не е. Така изглежда само от жълтите павета. Иди и попитай във всяко малко градче какво мислят за Цветанов, а той ги е обиколил всичките. По десетки пъти.
  —цитат от коментар 83 на АзКлавдия


  Погледнато в светлината на последните събития. Ничия оставка не биваше да бъде поискана или подавана в тази нечистоплътна афера. Не и преди проверка на сделките.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 93. 93 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Оставката му ще доведе до срив на икономиката. Подкупите са дадени, поръчките са взети. материали са купени подизпълнители са наети. Ако сега изведнъж дойде нов човек, цялата тази конструкция рухва.
  —цитат от коментар 25 на blondofil


  Глупости.Няма несмяняеми пионки. А тъй като ГЕРБ е лидерска партия всеки след него ще е лоялен на Баце. Но виж Баце отиде ли си-и ГЕРБ умира. И тогава на кого ще са лоялни лоялните гербери.
  Т.е. канчето секва. А така като някой нямало да е в Парламента гербер нима няма още по-благи постове- напр. посланик в САЩ за Цецко. И без туй пъпа му е фърлен там,а и щерката му ще е на метър от него.

 94. 94 Профил на Storm Rider
  Storm Rider
  Рейтинг: 378 Неутрално

  До коментар [#85] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Най-добре и двамата, ама чак пък такъв късмет...

 95. 95 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 862 Неутрално

  До коментар [#83] от "АзКлавдия":

  Хмм...бих се изненадал в малките градчета и селца въобще да мислят нещо си за някой си Цвък. Ама като разберат че е депутатин, най-много да теглят една майна. Депутатите поради незнайни причини не са обичани от средностатистическата електорална единица.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 96. 96 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#66] от "Реми":хахаха, рязък завой към Банкя...де гиди тролка палава
  —цитат от коментар 90 на Дедо Крум


  Имаш доста деформиран поглед към случващото се, да не говорим за фиид бека ти на моето отношение към него.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 97. 97 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2033 Неутрално

  ББойко, още като направи Маямата Костинбродска омбудсман написах, че вече се суркаш надолу. Излъга половин България гласувала за теб и легна на кречеталото Манолова. После с високите постове на кадри на БСП, после с лековатото жертване на всеки който те е защитавал.... отрежи сега и Цвъчко и..... на евроизборите си на трето място! Честито, сам го постигна!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 98. 98 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4441 Неутрално

  До коментар [#57] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  А в други демокрации, ако те разследват за пране на пари в особено големи размери, Партията те издига за евродепутат!

  Gunter glieben glauchen globen
 99. 99 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  Цялата лилява общност тръпне да разбере. Даже Курнелия не е толкова емоционално ангажирана.
  —цитат от коментар 10 на Jumbo Jet  Интересно, как разбра тръпката на " лилявта общност " ?
  И тук не сравнявай с Корнелия, тя и шайката от ВС на БСП са със същите насрани гащи, дори повече и за това има една доста ВЯЛА атака към апартаментаджийте от братската ГЕРБ .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 100. 100 Профил на Борис
  Борис
  Рейтинг: 1121 Весело

  Взел бил решение... Сякаш има друг избор освен да отиде там където отиват уличените в корупция - прокуратурата и съдът знаят къде. Битов бил скандалът - ми то корупцията е именно с цел подобряване на битовите условия.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK