Депутати не виждат основания за отстраняване на Пламен Георгиев

Депутати не виждат основания за отстраняване на Пламен Георгиев

© Георги КожухаровДепутати от различни партии смятат, че на този етап няма основания за отстраняването на председателя на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев заради несъответствието между доходите и имотите му. Според народните представители, с които "Дневник" разговаря, "моралният акт" на подаване на оставка бил "лично право на всеки човек". Никой от тях обаче не я поиска.


По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка по публикации в медиите за придобити недвижими имоти от трима души, сред които и Пламен Георгиев. Той пък излезе в отпуск. Според в. "Капитал" Пламен Георгиев не е разполагал с доказани средства, за да купи апартамента си на три нива, намиращ се срещу сградата на външното министерство в София. Шефът на КПКОНПИ е придобил (поне по документи) апартамента за 150 хил. евро, е преди това той е бил обявен за продажба на близо двойно по-висока цена - 265 хил. евро.


По закон председателят на антикорупционната комисия се избира от парламента. Отстраняването му може да бъде поискано от 48 народни представители при тежко нарушение, установен конфликт на интереси или неизпълнение на служебните задължения.
Според председателя на правната комисия от ГЕРБ и кандидат за правосъден министър Данаил Кирилов, който обяви, че научава за проверката от журналистите в парламента, всичко е "напълно в логиката на нещата, за да могат да се установят фактите и обстоятелствата и да няма никакво съмнение в обществото". Попитан дали отпускът на Георгиев е прелюдия към отстраняването му, той каза: "Смятам, че това е коректното поведение на държавен служител, когато се извършва проверка".


"Напълно нормално е за всеки един, който взема определена позиция, по някакъв начин да се оттегли, докато текат всички проверки. За да може наистина да няма намеса и да има обективна преценка от органите за това дали всичко по тези сделки, в които са участвали определени лица, е законно и най-малкото морално", смята Юлиян Ангелов от "Обединените патриоти". По думите му такива хора, в т.ч. и председателят на антикорупционната комисия, трябвало "за известно време да не са на позицията, на която са, за да има проверка".


На въпрос на "Дневник" дали Пламен Георгиев трябва да подаде оставка Юлиян Ангелов каза: "Това е лично право на всеки човек. Всеки би преценил дали да подаде оставка, или да излезе в отпуск, за да не пречи на разследването. За моралния казус всеки си нови кръста и всеки си преценява да си подаде ли оставка. Адмирирам тези, които го направиха".


Попитан дали депутатите трябва да инициират отстраняването му, Ангелов добави: "Ако има преки доказателства, че Георгиев е нарушил закона, не мисля, че Народното събрание ще пропусне тази възможност. Все пак трябва да има някакви доказателства не само по медиите, а и съответните органи да покажат по какъв начин се е осъществила сделката. Никой от нас нито е видял документи, нито цялата процедура. За да вземеш такова решение, трябва да си запознат със съответните материали".


Според зам.-председателя на парламента от "Обединени патриоти" Явор Нотев засега няма основания Народното събрание да разглежда отстраняването на Пламен Георгиев. Попитан дали той трябва да подаде оставка по морални причини, Нотев обяви: "Моралните норми не се налагат принудително. Моралът е вътрешно усещане. Ако някой прецени, че така трябва да постъпи".


"Разпореждането на главния прокурор е уместно, за да се удовлетвори и общественото очакване, и изискването за справедливост. Необходима е обективна и законосъобразна проверка на фактите и обстоятелствата, които създадоха тази атмосфера около неговия имот", каза още Нотев.


На въпроси за Пламен Георгиев депутатът от ДПС Рамадан Аталай каза: "Нямам отношение. Ако имате нещо да ме питате за енергетиката, ще ви отговоря. Но за други неща не съм наясно. Не съм широк специалист. Затова съм се задържал 22 години в този парламент. Казусът е интересен. А вие как мислите?". Попитан дали Георгиев трябва да подаде оставка, той отмина медиите с "Благодаря ви".


Лидерът на "Воля" Веселин Марешки каза, че всички български граждани са равни пред закона. "Поощряваме да бъде проветряван всеки един, за когото има съмнения. В крайна сметка всеки е невинен до доказване на противното".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (124)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  Нека да видим какво ще се установи.
  Ясно е, че някои хора с блокирани активи ще искат тази оставка.
  Не че това ще свали запора де.

 2. 2 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 933 Неутрално

  Еха, колко бързо заключиха, тези тотално са извън реалността.

 3. 3 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  И депутатите ще изберат за министър
  "Данаил Кирилов, съдружникът на адвокатското дружество "Пенков Марков и Партньори", което обслужва "Артекс" и заплаши медиите да мълчат, става правосъден министър. Разбрахме намека."
  https://register.caciaf.bg/2009y/A9FBE04F-528F-4FC2-8FF6-2C293444E22826180.xml

 4. 4 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 308 Неутрално

  То такова разминаване има у 90% от българските граждани.

 5. 5 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  Заместник шефът на КПКОНПИ Антон Томов Славчев може да провери шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Но кой ще проверява Антон Славчев, който също не е декларирал пълната цена на апартаменти и остъклена тераса от 244 кв. м..
  https://bivol.bg/anton-slavchev-terasa.html

 6. 6 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 422 Весело
 7. 7 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1168 Любопитно

  От корумпирани и неморални хора,какъв морал да очакваме.?
  Ако бяха толкова морални,нямаше да скочат в тигана,чрез заобикаляне на законите и подаване на декларации с неверни данни.

  Всички сме в кочината,но някои гледат към звездите:)
 8. 8 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  "Смятам, че това е коректното поведение на държавен служител, когато се извършва проверка".

  Вместо да му сложат пранги, те го оставят ТОЙ ДА РЕШАВА какво да прави!
  Жалък парламент, жалка България!

 9. 9 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  На този етап няма... Чакаме следващият етап... :)))

  Бивш tww09306483.
 10. 10 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 2091 Неутрално

  "Ангелов добави: "Ако има преки доказателства, че Георгиев е нарушил закона, не мисля, че Народното събрание ще пропусне тази възможност. Все пак трябва да има някакви доказателства не само по медиите, а и съответните органи да покажат по какъв начин се е осъществила сделката. Никой от нас нито е видял документи, нито цялата процедура. За да вземеш такова решение, трябва да си запознат със съответните материали"."

  Ами нали за целта трябва да образувате производство и да изискате въпросните документи от органите?

  Да бехме малко подпийнали, да им ебеме майката.
 11. 11 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3320 Весело

  ... Юлиян Ангелов каза: "Това е лично право на всеки човек. Всеки би преценил дали да подаде оставка или да излезе в отпуск, за да не пречи на разследването. За моралния казус всеки си нови кръста и всеки си преценява да си подаде ли оставка. Адмирирам тези, които го направиха" ...

  Юлиане, майка, амирираш тези, които са направили ... какво?
  Подадоха оставки или си взеха почивка?

  Щото въпросът е заради Башкомпира - то обединеният идиот явно адмирира вземането на отпуска ...

 12. 12 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 976 Неутрално

  Германският президент подаде оставка след като се разбра, че е взел безлихвен заем от съпругата на предприемач (за да не взима директно от предприемача)... а след това с с кредит от банка си погасил заема... като цяло беше ощетитл косвено държавата с около 20 хил евро.

  Само за сравнение...

 13. 13 Профил на Practic
  Practic
  Рейтинг: 787 Неутрално

  "...Според народни представители подаването на оставка е морален акт..."

  Импотентният не е в състояние да осъществи полов акт. Лишеният от съвест пък съвсем искрено се чуди какво искат от него всичките тези хора. Хванете Пламенчо и заблъскайте с него пишман депутатите!

 14. 14 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 2091 Весело

  До коментар [#4] от "izt21595181":

  "Една от най-отвратителните привички на дребните души е, че подозират своите низости и у другите."
  Оноре дьо Балзак, "Човешка комедия"

  Да бехме малко подпийнали, да им ебеме майката.
 15. 15 Профил на lon01600906
  lon01600906
  Рейтинг: 8 Неутрално

  То май на следващите избори трябва да се започне със смяна на депутатите и всичко ще си дойде на мястото...

  Sic transit gloria mundi
 16. 16 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 707 Неутрално

  До коментар [#4] от "izt21595181":

  "То такова разминаване има у 90% от българските граждани."

  Може и така да е. Обаче 90% от българските граждани не са шефове на КОМПИР.

 17. 17 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 967 Неутрално

  Отврач, братко. Отврач на макс...

 18. 18 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  До коментар [#1] от "НеКой":

  Какво ще се установи ли? Че лъже и шмекерува, като повечето политици по високите нива. Но стана трудно да го покрият. Това е, основният проблем.
  Какво общо имат наложените от него запори с факта, че той самият лъже?

  Бивш tww09306483.
 19. 19 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1899 Неутрално

  Тези хора напълно изгубиха връзка с реалността!!!

 20. 20 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 967 Неутрално

  Биволъ
  55 mins ·
  бТВ, Нова, БНТ, дронче ще вдигнете ли да огледаме тази хубава остъклена тераса на зам.-шефа на КПКОНПИ Антон Славчев? 244 кв. м. само за 38 000 лв. Докато чакате, вижте в Google Street това архитектурно чудо, защото по новините може и да не го видите. Нали темата приключи.

  https://www.google.bg/maps/ @42.6807377,23.2893696,3a,75y,196.44h,77.78t/data=!3m6!1e1!3m4!1sCaGxcu6yJPLP6mY8SH86vQ!2e0!7i13312!8i6656

 21. 21 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 587 Любопитно

  До коментар [#3] от "Наблюдател":

  От сутрин до вечер всички медии само за това говорят , а ти казваш , че мълчат!!!
  Луд ли си !??!?

 22. 22 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  Трябва да се крепи стабилността Му на всяка цена. Кадровата скамейка става все по-къса.

 23. 23 Профил на todor177
  todor177
  Рейтинг: 8 Гневно

  Безумно антипатичен тип и нагляр е този. Но магаре срам няма!

 24. 24 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  До коментар [#15] от "lon01600906":

  Механичната смяна на едни депутати с други не води до промяна. Смятам, че 30 години криминален преход са достатъчни в това отношение. Нужна е кардинална смяна на системата - например с директна демокрация по швейцарски модел.

 25. 25 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3993 Неутрално

  " Депутати от различни партии смятат, че на този етап няма основания за отстраняването на председателя на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев заради несъответствието между доходите и имотите му. Според народните представители, с които "Дневник" разговаря, "моралният акт" на подаване на оставка бил "лично право на всеки човек". Никой от тях обаче не я поиска."

  Т.е не депутати от една партия само, без значение коя е тя, а депутатите от РАЗЛИЧНИ партии, не смятат....Т. е целия парламент не вижда нищо проблемно в КОНПИР - а, дето до вчера колеше и бесеше на воля кого му посочат !!! Да, същият този, според който " успелият млад мъж" бил чист като сълза !

  Всеки сам си преценя как да гледа на тяхното решение ! Лично за себе си мога да кажа, че тия депутати не представляват гласа ми пред обществото, нито имат нещо общо с моите възгледи за нравственост и законност ! Толкова по въпроса !

 26. 26 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 445 Неутрално

  До коментар [#4] от "izt21595181":"Една от най-отвратителните привички на дребните души е, че подозират своите низости и у другите."Оноре дьо Балзак, "Човешка комедия"
  —цитат от коментар 14 на Darulio


  Мнозина светила през вековете са описвали подробно умнокрасивците под опашката на коня. Пророци, просто.

 27. 27 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1842 Неутрално

  Абе да го проверяват. Ама кой да го провери. Те всичките като свински черва навързани...

 28. 28 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3993 Неутрално

  " Попитан дали депутатите трябва да инициират отстраняването му, Ангелов добави: "Ако има преки доказателства, че Георгиев е нарушил закона, не мисля, че Народното събрание ще пропусне тази възможност. Все пак трябва да има някакви доказателства не само по медиите, а и съответните органи да покажат по какъв начин се е осъществила сделката. Никой от нас нито е видял документи, нито цялата процедура. За да вземеш такова решение, трябва да си запознат със съответните материали"."

  Разсъждения на и за нравствени инвалиди.

 29. 29 Профил на ikapitan
  ikapitan
  Рейтинг: 559 Неутрално

  ами върши си работата за която са го избрали... как ще имат основание. btw KОЙ го предложи?

 30. 30 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3993 Неутрално

  Това е поредната новина, която убеждава хората, че рейтинг от цели 8 % е нереално висок за сегашния парламент. Според мен реално одобрението му вече трябва да се е снижило и под 4 % - та бариера за влизане в парламента на дадена партия !

 31. 31 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 308 Весело

  "Една от най-отвратителните привички на дребните души е, че подозират своите низости и у другите."
  —цитат от коментар 14 на Darulio


  Хубаво е че поне си признаваш, ще ти олекне на дребната душица.

 32. 32 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 4339 Весело

  Разбира се, че нямат основание. Друго си е Пламен Георгиев да е в отпуск, докато го проверяват подчинените му и да си имат едно наум, че ще се върне от отпуската. Така заключението ще е по-правилно. А ако е отстранен, току виж някой ентусиаст от КПКОНПИ вземе, че направи щателна проверка, от която занаизкачат разни нередности, мани-мани... Е, това може да се случи само, ако когато депутатите са избирали членовете на КПКОНПИ, да са пропуснали през ситото да се промъкне някой независим и национално отговорен субект.

 33. 33 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3364 Неутрално

  То май на следващите избори трябва да се започне със смяна на депутатите и всичко ще си дойде на мястото...
  —цитат от коментар 15 на lon01600906


  Съдебната реформа пак ли ще я пропуснем? В търсене на кристално чисти и честни люде?

 34. 34 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 917 Неутрално
 35. 35 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 606 Неутрално

  Тия са толкова омазани, че не само не трябва никога повече да са власт, трябва да търкат скамейката в централния.

 36. 36 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3971 Весело

  "Поощряваме да бъде проветряван всеки един, за когото има съмнения. В крайна сметка всеки е невинен до доказване на противното".
  -------------------------------------------------------------------
  Проветряван?

 37. 37 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 2091 Весело

  До коментар [#26] от "Reporter US":
  До коментар [#31] от "izt21595181":

  Много ли ви заболя? Все едно нож ви прободе, а? 😂😂

  Да бехме малко подпийнали, да им ебеме майката.
 38. 38 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3867 Любопитно

  UNITED EU UNION

  Депутатите нямат основания...
  Президентът на Дондуков ще свиква национален съвет за обсъждане
  на корупция във властта.

  В партньорски държави политиците имат обичай да си показват публично данъчните декларации. Без да са длъжни. Има опити узаконяване на обичая.
  Например:
  https://edition.cnn.com/2019/04/04/politics/donald-trump-tax-returns-unseen-secret/index.html

 39. 39 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Съдебната реформа пак ли ще я пропуснем? В търсене на кристално чисти и честни люде?
  —цитат от коментар 33 на historama


  "Съдебната ви реформа" е в сила вече три години! И резултата, както се и очакваше, е нулев. Какво сега, срамувате се, че за пореден път се ос**ахте и всички ви видяха резила?

 40. 40 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 3017 Весело

  Прекрасна е реакцията на българското общество.
  Ние българите демонстрираме, че не гледаме на политиците като на някаква висша каста. Други народи обичат водачите си като монарси, но ние не.

  подпис
 41. 41 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5594 Неутрално

  Не доживя до понеделник !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 42. 42 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#21] от "Nikolay Savov":

  АРТЕКС заплаши медии и всеки друг, който им накърнява имиджа, да ги съди. А адвокатската кантора, която ги обслужва е със съдружник новият кандидат минустър Кирилов!

 43. 43 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  Дупетати... намерили кого да питат...

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3364 Неутрално

  Колеги, времената на експроприация са отминали. Това, че някой купил евтин апартамент не е най-страшното! Страшното е, когато той е:
  1. Публична личност (т.е евтиното жилище може и да е подкуп);
  2. Още по-страшното е, когато даже и за малкото пари, които е платил, не може да им докаже произхода.

  А Пламчо георгиев не може да си докаже парите, а баш разбойниците от 44-то НС застават като матросовци пред него!

  Май ругаещите забравиха, че наближават избори?

 46. 46 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3971 Весело

  До коментар [#14] от "Darulio":

  Ама тука за подозрения ли иде реч, или за доказани низости?

 47. 47 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 2091 Весело

  До коментар [#39] от "Reporter US":

  Лъжец!

  Да бехме малко подпийнали, да им ебеме майката.
 48. 48 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2323 Неутрално

  Самата система на кадрови подбор в ГЕРБ е основана на намирането на личности със съмнителен морал. Читавото се филитрира още в зародиш. В тази партия свестен човек трудно ще попадне, още по-малко ще изникне.

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 49. 49 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 521 Неутрално

  тоя конпир е частна собственост на ДП. Поради това се ползва с пълна недосегаемост и само собственикът му може да се разпорежда със съдбата му, Ако някой в НС си помисли да го маха, само може да изхвърчи, или нещо доста по-лошо.

 50. 50 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  Пиночет, къде си?
  —цитат от коментар 34 на ppopov_67


  В Чили. Българският би бил нещо средно между цецо, бецо и конпира.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 51. 51 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 3017 Неутрално

  Всеки народ, който е стопобен да обича и да се възхищава от своите политици, рискува да бъде въвлечен в огромни престъпления. Нека си спомним до къде доведе любовта на германците към Хитлел или на руснаците към Сталин.

  подпис
 52. 52 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1037 Неутрално

  'Ми, че правилно, как да виждат основания за отстраняване на КОНПИра?!
  Нали на същите тези основания ще трябва и поне половината от тях да бъдат отстранени. 'Щото са се клели, че във всичките си действия ще защитават и отстояват "интересите на народа", т.е. техните си интереси.

 53. 53 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 1955 Гневно

  Цацаров!

  Най-големите корумпета са в КОМПИР-а и цацаратурата.


  Някой от вас ще се заеме ли или ние да се заемем?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 54. 54 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 1602 Неутрално

  Естествено, някой да се съмнявал в противното?

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  Червенобузите олигарси искат дребно отмъщение надявайки се да им се размине.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 57. 57 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 3017 Неутрално

  Злоупотребените пари общо от всички нарушения с имотите ще се окажат по-малка сума от приходите от реклама за медиите. Но не това е ценното. Ценна е нетърпимостта на хората към измамниците. Тази нетърпимост към измамниците е огромен ресурс на българската демокрация.

  подпис
 58. 58 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 2091 Весело

  До коментар [#34] от "ppopov_67":

  Няма хеликоптери. Тепърва ще ги ремонтират.

  До коментар [#55] от "izt21595181":

  "Една от най-отвратителните привички на дребните души е, че подозират своите низости и у другите."
  Оноре дьо Балзак, "Човешка комедия"

  😂😂😂😂😂😂😂

  Да бехме малко подпийнали, да им ебеме майката.
 59. 59 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  Нека да видим какво ще се установи.Ясно е, че някои хора с блокирани активи ще искат тази оставка.Не че това ще свали запора де.
  —цитат от коментар 1 на НеКой


  Разбрах те Кой си, неКой.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 60. 60 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 1955 Любопитно

  До коментар [#55] от "izt21595181":

  Нещо си се изнервил.
  Вместо да коментираш темата за "скопения" ни парламент ти си позволяваш да обиждаш, а?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 61. 61 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Пламчо георгиев не може да си докаже парите, а баш разбойниците от 44-то НС застават като матросовци пред него!Май ругаещите забравиха, че наближават избори?
  —цитат от коментар 45 на historama

  Верно? И пред кого трябва да ги "доказва" и не ги е доказал, че решихте, че "не може"? Първо, той ще доказва, каквото има за доказване, пред упълномощените да го проверяват органи, а не пред форумните тролове на стрин Ръдан. Второ, да обиждаш избраните от двата милиона гласували е равносилно да обиждаш самите гласували. А после да чакаш някой да припознае подопашниците за нещо различно от евтини радикални комунисти? Е как да стане таа работа, другарьо?

 62. 62 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 308 Весело

  До коментар [#58] от "Darulio":

  В тотална истерия си, чак се и повтаряш. Признай си, ще ти олекне!

 63. 63 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 394 Неутрално

  Води ме, шефе, о, води ме – под Бойките си знамена!
  от Харизан Георгиев

  Води ме, Бойко, о, води ме!
  Към партийния пореден гейт,
  аз пак ще браня твойто име,
  а другите ще ги залея с хейт!

  Аз крача с крачките ти бойни.
  Аз чувствам как тече потта,
  от твойте дузпи многобройни,
  с головете и аз горя, и аз туптя,

  туптя със пулса ти неравен —
  магнолията кастря, пъп по пъп —
  препъвам се и се изправям
  по твоя пълен с дупки път.

  Води ме, шефе, о, води ме,
  под свойте Бойки знамена!
  В ТВ Европа славя гордото ти име
  по дяволите всички други имена!

  Във своята сурова строгост
  ти нежен като майка си.
  Аз всичко бих написал, за да мога
  да бъда твой достоен син.

  Като Тома да пламенея —
  като Антон на шайката да се предам!
  Тъй както Сашо в листа да се влея,
  като Цветан оставката да дам!

  Мен хулите не ме смущават,
  Корнелия с които те покри —
  аз знам, аз вярвам, че си прав,
  когато съгрешиш дори!

  А щом за нещо стегне те чепика
  и се зачудиш как да се измъкнеш сам –
  за тая цел си има Институт за дясна политика
  веднага скача да те брани с плам!

  Тъй както някога на село,
  и мен, след тъничка филия с мас,
  баща ми с лапи загрубели
  показваше ми как да правя ас след ас —

  тъй стик за голф ти ми подаде
  и във играта ме кали.
  Апартамент дори не знам дали ми даде,
  но карай да върви.

  Не ме вълнуват тези теми,
  дори достлука с Пеевски и ДПС.
  На кой му пука днес за „Напоителни системи“,
  или за някое поредно „Ало“ – СРС.

  Води ме, майсторе, води ме
  под Бойките си знамена
  и нека свети с хеттрик твойто име
  на всичките стадиони и табла!

  … И ако нявга се забравя
  и почна да те клеветя —
  не ме заплювай! Аз тогава
  не бих заслужил чест такава —
  дори на храчките честта!

  Но аз горя! И обикалям
  денонощно ТВ студия!
  На всички, дето теб те калят
  аз връщам им калта!

  И в консервативния си Блянъ
  срещу врага ни разнолик,
  не съм аз ни Георгиев, ни Харизан,
  аз съм безимен войник от ПИК.

  Води ме, Бойко, о, води ме
  към своя тенис корт.
  Ракетата дръж здраво,
  а аз, каквото друго трябва – ще държа…

  София, 2019г.
  ----------
  http://baricada.org/2019/04/03/poeziya/

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 64. 64 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1949 Любопитно

  И депутатите ще изберат за министър "Данаил Кирилов, съдружникът на адвокатското дружество "Пенков Марков и Партньори", което обслужва "Артекс" и заплаши медиите да мълчат, става правосъден министър. Разбрахме намека."https://register.caciaf.bg/2009y/A9FBE04F-528F-4FC2-8FF6-2C293444E22826180.xml
  —цитат от коментар 3 на Наблюдател


  а стига бе... тоя верно ли ще го слагат министър... байх*чо ептен се изпона*ра вече

 65. 65 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 699 Весело

  Рамадан Аталай ДПС няма мнение по морално -етичен казус или няма кураж да говори за друго освен за енергетика? Мишкувал 22 години и затова се е "задържал"?
  Е, тоя ме разсмя, едва ли има някой в тая територия, който да не знае как става задържането на пост в ДПС , а той се мисли за специалист - енергетик.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1168 Любопитно

  До коментар [#14] от "Darulio":Ама тука за подозрения ли иде реч, или за доказани низости?
  —цитат от коментар 46 на Велков


  Вие как мислите: кое е вярното между имотното състояние,Нотариалния акт,декларацията за произход на средства,всичко попълвано и подписано от Пламен Георгиев?


  Трите документа,двата или само единия?

  Всички сме в кочината,но някои гледат към звездите:)
 68. 68 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 308 Неутрално

  До коментар [#60] от "д р Чарли Мишкин от ГРУ":

  Ако не беше толкова опиянен от тъпотата си, сигурно щеше да забележиш, че отговарям на трол, който "си позволява да обижда хора, коментиращи по темата".

 69. 69 Профил на vladivlad
  vladivlad
  Рейтинг: 588 Неутрално

  На тези депутати бързо да им се осигури очен преглед, който да удостовери проблемите, пречещи на изпълнението на служебните им задължения. С последваща честитка от страна на работодателя, който би трябвало да сме всички ние.

  Do or do not. There is no try. Yoda
 70. 70 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5594 Неутрално

  До коментар [#66] от "Reporter US":

  Разбра ли за Ангелкова ? И тя се омазала.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 71. 71 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 2091 Весело

  До коментар [#62] от "izt21595181":

  Нищо подобно - наслаждавам се на отпуска, в който съм излязъл по свой избор за разлика от едно председателче на комисийка, пия си биричката и се кефя на новините от деня. 😎

  До коментар [#68] от "izt21595181":

  Кого визираш? Аз не съм обиждал никого. Май си се поизнервил, приятелче, внимавай да не спукаш някой кръвоносен съд. 😉

  Да бехме малко подпийнали, да им ебеме майката.
 72. 72 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1037 Неутрално

  До коментар [#63] от "дедо Андро":

  ++++++++++++++++++++ -:))))))

 73. 73 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1949 Весело

  'аси просториите... генерадевеца пък поканил зам-терасчика да му изнася доклад на КСНС-то хахахах... тея шебеци яко се е*ават с матряла


  "...Още вчера президентът Румен Радев свали доверието си от председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, като покани неговия заместник да изнесе доклад на предстоящото заседание на КСНС, съобщиха днес от Президентството..."

 74. 74 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1795 Неутрално

  Депутати не виждат основания за отстраняване на Пламен Георгиев
  —цитат от коментар 0 на Заглавие


  Ами да си стои тогава! Все едно че нищо не е било.
  В други случаи заподозрените се отстраняват от длъжност, докато върви разследването. Наш Пламенчо обаче не влиза в този параграф.
  Нашият Пламенчо е добър по презумпция, защото е от нашите. Защото е герберунгел!
  Добър е, и защото удари смело и избирателно хора от десницата! Е резултати от тези удари срещу десницата още няма никакви, но важен е духът от тефтерчето на Филип Златанов! А ние знаем, че този дух е крепял СИК, следователно ще крепи и последователите на СИК в лицето на борисов и маджо.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 75. 75 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2045 Весело

  Вместо да инициират образуване на комисия, която да разледва, поредицата скандали с назначени, и одобрени от тях, министри, зам министри, и този, въпросния индивид, Те, Депутатите, избрани да представляват Суверена си, се правят на слепи котета! И не виждат нищо друго, освен "морален казус"!

 76. 76 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1949 Неутрално

  До коментар [#70] от "КМЕТ В СЯНКА":

  омазал се е бургаския палячо... точно тая пък мое да го купи и продаде съвсем законно с все релсата дето му стърчи отзад

 77. 77 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  До коментар [#4] от "izt21595181":


  То такова разминаване има у 90% от българските граждани.
  —цитат от коментар 4 на izt21595181


  Ммне, това с разминаването с реалната стойност и данъчната оценка го има при доста сделки, но тук става дума за друго.
  Има два документа, подписани от тоя индивид, с различно съдържание. В едната декларация терасата я няма, а в ипотеката на банката съществува. В единият от двата случая става дума за "документ с невярно съдържание". Отделно не му се връзват приходи/разходи..., т.е. има недекларирани приходи. Това със спестените данъци от прехвърлянето по данъчна оценка е бял кахър, нищо че и то е наказуемо...

 78. 78 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  До коментар [#74] от "Рим":


  Добър е, и защото удари смело и избирателно хора от десницата! Е резултати от тези удари срещу десницата още няма никакви, ...
  —цитат от коментар 74 на Рим


  Да се обзаложим, че ще има! В резултат на действията на тоя смешник някои хора ще забогатеят с някой лев, присъден им като обещетение за вреди, нанесени от държавата...

 79. 79 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 1080 Весело

  А за повишение и бонус?

 80. 80 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1207 Весело

  Весело. Първоначално оставките бяха високоморален акт. Сега отпуските. А скоро и актът съпровождащ отбиването "по нужда" ще се преценява в същата категория, макар и да е принудителен по самата си природа. Какво пък, има нещо общо: чувството, че предстои нещо "морално" за вършене.
  -------------
  Нотев обяви: "Моралните норми не се налагат принудително. Моралът е вътрешно усещане. Ако някой прецени, че така трябва да постъпи".

 81. 81 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  До коментар [#61] от "Reporter US":


  .. Второ, да обиждаш избраните от двата милиона гласували е равносилно да обиждаш самите гласували...
  —цитат от коментар 61 на Reporter US


  Ъъъ, ти никога не го правиш! Никога не си обиждал онези 2 223 714, гласували за Костов и компания! Да ти напомня, че герберите никога не са доближавали такъв резултат...

 82. 82 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 2348 Неутрално

  Довечера ако не дойдете на протеста, можете да се сърдите на себе си, а не на крадливите депутати. Кучето скача според тоягата

 83. 83 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 1048 Весело

  Нека да видим какво ще се установи.Ясно е, че някои хора с блокирани активи ще искат тази оставка.Не че това ще свали запора де.
  —цитат от коментар 1 на НеКой


  Мухахахаха. Ти наистина си голяма амеба :) Да ти припомня ли мнението ти от преди няколко дни, което гласеше "Да се маха" :)

  No Pain No Gain
 84. 84 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3971 Весело

  До коментар [#73] от "extraCACA":

  И то на 8-ми април, баш на рождения ден на Цецо...

 85. 85 Профил на Hutya Puylo
  Hutya Puylo
  Рейтинг: 350 Неутрално

  16 ч. пред Министерски съвет! Ако не се съберат поне 5000 човека, тая държава да върви по дяволите!

 86. 86 Профил на barlog
  barlog
  Рейтинг: 287 Неутрално

  А, къде забравихте Вежди Рашидов? Защо никой не пише за него, а той си е депутат и се е скрил като мишка, ни се чува, ни се вижда? Дори е председател на парламентарната комисия по култура.

  А, Дневник?

 87. 87 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#3] от "Наблюдател":

  Чиста случайност е това!
  Точка по въпроса.

  Every cradle is a grave.
 88. 88 Профил на Борис
  Борис
  Рейтинг: 491 Весело

  Почивай в мир КПКОНПИ! Зачената в грях скоропостижно се спомина.

 89. 89 Профил на victortrt
  victortrt
  Рейтинг: 559 Неутрално

  По логиката на депутатите и аз не виждам абсолютно никакъв смисъл да се плащат данъци и осигуровки.

 90. 90 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7395 Неутрално

  Човекът е за съд, не само за оставка

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 91. 91 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Бойко падна в капана на собствената си кадрова политика. Да слага на отговорни постове хора, които държи с компромати, му вършеше идеална работа. Послушни, изпълнителни и прости - такива ги обича той. Но след като кражбите им станаха обществено достояние, Бойко също го отнесе.
  Отделно, тези животни са толкова алчни, че са го карали право през просото.
  Само мога да се досещам кой му спретна тази бомбардировка, но няма спор, че ударът е много силен и добре прицелен.

 92. 92 Профил на Roi
  Roi
  Рейтинг: 295 Неутрално

  Данаил Кирилов - министър на правосъдието! Това е върхът на гербаджийския сладолед. Банчанския чудотворец съвсем се е побъркал...

 93. 93 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 2091 Гневно

  До коментар [#89] от "victortrt":

  Точно това ме побърква мен - депутати се вкарват в невероятни схеми, за да избегнат плащане на данъци (допускаме, че не прикриват незаконни доходи), а точно от тях зависи намаляването на плащаните такси и данъци...

  Цецо, Веждичке, ами като тия такси са високи дори за народен представител, представяте ли си какво му е на обикновения човек бе, аланкоолу? Наглеци с наглеци!

  Да бехме малко подпийнали, да им ебеме майката.
 94. 94 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Не били виждали документите. Че да ги видят! Никой не ги е спрял! И да питам, и Иванчева ли беше невинна до е на противното, когато я отстраниха от пост, на който беше избрана?

 95. 95 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1016 Гневно

  Всички са до шия в лайната!

 96. 96 Профил на anihilator_jack
  anihilator_jack
  Рейтинг: 592 Неутрално

  БСП ако бяха истинска опозиция трябваше сега де се върнат в парламента и да внесат предложение за отстраняването му. Но те не са.

  Veritas odium parit obsequim amicos
 97. 97 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3819 Неутрално

  ШОГ!!!!!! БОНБА!!!!!!!!
  —цитат от коментар 6 на zero_day


  Защо се подиграваш с българския език?
  Ако нямаш нищо съществено да кажеш, по-добре не пиши.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 98. 98 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 2091 Неутрално

  До коментар [#96] от "anihilator_jack":

  Шегуваш ли се?
  https://www.dnevnik.bg/politika/2019/04/04/3414755_bsp_shte_iniciira_otstraniavaneto_na_plamen_georgiev/?ref=home_main_news

  Да бехме малко подпийнали, да им ебеме майката.
 99. 99 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3867 Любопитно

  UNITED EU UNION

  Много верно. Важна тема.
  Да прецизираме понятията.

  Политици е твърде общо.
  Политик е по-малко общо, но пак.
  Публични фигури и публична фигура - и те.

  Служители е по-малко общо,
  а Служител още по малко.

  Слуги на Народа.
  Слуга на Народа.

  Говорим за (Изборни) длъжности в Служба държава на Народа.

  Народ влюбен мандат след мандат в слугите си/служители
  на изборни длъжности е малко или много... перверзно.

  До коментар [#51] от "Иван К":

  Всеки народ, който е стопобен да обича и да се възхищава от своите политици,
  рискува да бъде въвлечен в огромни престъпления.

  Нека си спомним до къде доведе любовта на германците към Хитлел
  или на руснаците към Сталин.

 100. 100 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1949 Неутрално

  А, къде забравихте Вежди Рашидов? Защо никой не пише за него, а той си е депутат и се е скрил като мишка, ни се чува, ни се вижда? Дори е председател на парламентарната комисия по култура. А, Дневник?
  —цитат от коментар 86 на barlog


  е на него да купува за без пари от строителите му бил бизнеса... по други ширини некои биха казали, че си е чист подкуп, но тъдява подкупа е тва, което имаме като бизнес хахах

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK