След намесата на Борисов държавата ще отпусне пари на УНСС, но не повече от обещаните от Горанов

След намесата на Борисов държавата ще отпусне пари на УНСС, но не повече от обещаните от Горанов

© Цветелина Белутова, КапиталЗа по-малко от 30 минути днес премиерът Бойко Борисов разгледа без каска строежа на новия корпус на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), даде изявление пред медиите, че е разрешил спора, и обяви, че на следващото заседание на Министерския съвет държавата ще отпусне пари за довършването на сградата, т.е. обектът няма да остане "паметник на културата", а ще бъде готов до година и няколко месеца.


Става въпрос за изграждането на нова сграда в университета, която се строи от 2016 г. от консорциум между фирмите "Главчев инженеринг" ЕООД и "Вамос" ООД с 4.5 млн. лева финансиране по оперативна програма "Региони в растеж" и с обещани 7.5 млн. лева от държавата. Преди три дни ръководството на УНСС обяви, че държавата не е превеждала средствата, които е обещала, спешно поиска не 7.5, а 10.3 млн. лева, за да не се провали проектът, както и предупреди, че ако правителството не помогне, може да се стигне до несъстоятелност на университета. От Министерството на финансите потвърдиха ангажимента за 7.5 млн. лева, но след усвояването на финансирането от Брюксел. Обектът е трябвало да бъде завършен това лято, но ще се забави година и половина.


Днес от думите на Бойко Борисов и изявленията на финансовия министър Владислав Горанов се разбра, че другата седмица ще бъде отпусната сума, колкото договорената през 2016 г. - 7.5 млн. лева. Така ръководството на университета ще трябва да намери 1.2 млн. лева за допълнителните разходи по строежа и поне 450 хил. лева, за да покрие финансовите корекции, които са наложени заради нередности при усвояването на финансирането от 4.5 млн. лева по оперативна програма "Региони в растеж". За оборудването и обзавеждането на корпуса, в който се очаква да се обучават 2 хиляди студенти, ще се търси финансиране от държавата. Прогнозната стойност на тези разходи е 1.5 млн. лева.


Има (ли) спор между институциите
Премиерът Бойко Борисов, министрите Владислав Горанов (финанси), Красимир Вълчев (образование и наука) и Петя Аврамова (регионално развитие), ректорът на УНСС проф. Стати Статев, десетки журналисти и студенти се разходиха без каски на строежа. След това министър-председателят обяви, че е дошъл на място, за да е публично и да не кажат, че отпуска пари само заради приятелството си с проф. Стати Статев, който ден по-рано е бил в Министерския съвет, а днес не спря да благодари на Борисов.


След намесата на Борисов държавата ще отпусне пари на УНСС, но не повече от обещаните от Горанов

© Цветелина Белутова, Капитал


След това пред камерите премиерът извика Владислав Горанов и го попита какъв е спорът, за който не му било приятно да гледа в медиите. От своя страна финансовият министър обяви, че спор няма, след като през 2016 г. ведомството му е поело ангажимент за съфинансиране на строежа, но обърна внимание, че студентите по икономика са прекалено много на фона на търсенето на пазара на труда. След това бе категоричен, че няма да плаща от парите на данъкоплатците за финансовата корекция, наложена от Брюксел заради нередности.


Така намесата на Борисов, който обяви, че е довършил "ни един, ни два, ни двадесет обекта", ще помогне само за скоростното отпускане на обещаните от държавата 7.5. млн. лева, както и за преговори за пари за финансиране на оборудването на корпуса. Откъде ще вземе УНСС парите за допълнителните разходи и покриване на разликата по финансовите корекции не стана известно.


Ако премиерът (не) се намеси


В отговори на въпроси на журналисти премиерът Бойко Борисов даде различни аргументи за намесата му в спора - че млади хора щели да учат тук; че не му било приятно да гледа по медиите за спора; че не трябвало сградата да остава незавършена като "паметник на културата", както обекти в Търговище и Монтана; че трябвало да решат "дали да се дрънкат и дрънкат", както казвал финансовият министър в първия му кабинет Симеон Дянков, или да се мобилизират и да завършат сградата.


От думите на Горанов се разбра, че държавното финансиране се е забавило заради финансовите корекции от страна на управляващия оперативната програма орган, каквато е практиката. Но от Борисов бе съобщено, че въпреки това сега ще има спешно решение на правителството за отпускането на средствата.


Попитан дали този прецедент ще се повтори при други искания, премиерът каза: "Не трябва. Но сега сме поставени пред свършен факт. Тук са закопани токова пари." А след това добави: "С въпросите вие ме поставяте в неудобно положение." Накрая обяви, че е тук, за да даде ход сградата да бъде завършена въпреки атаките, които ще понесе.

След като си тръгна Бойко Борисов, пред медиите говориха министрите Петя Аврамова и Красимир Вълчев. Първата разясни за финансирането, а вторият обясни, че с реформата във висшето образование държавното финансиране за студенти по икономика е намалено с 60 на сто.


Министърът на образованието и науката каза още, че следващата годината държавата ще реши как да стимулира обучението на инженери и медицински работници. Вероятно това ще стане чрез допълнителни стипендии.

Ключови думи към статията:

Коментари (77)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7868 Неутрално

  Щом Борисов ги отпуска, за какво ни е Горанов.

 2. 2 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4311 Весело

  Горанов младши вече си осигури и професурата в близките години...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 3. 3 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 548 Неутрално

  ББ с предизборен замах

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5124 Неутрално

  До коментар [#3] от "neut":

  Бок слезе на земята при простосмъртните и великодушно благоволи лично да даде от рога на изобилието и от народните активи във вторник !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на cfq42495850
  cfq42495850
  Рейтинг: 271 Разстроено

  Като студент в този университет бих казал, че горните етажи и администрацията са тотално неадекватни изпълнени със възрастни хора с комунистически виждания и манталитет и без реална представа как трябва да се управлява модерен европейски университет,та не ме учудва че се е стигнало до това фиаско с недостига на финансите...

 6. 6 Профил на cfq42495850
  cfq42495850
  Рейтинг: 271 Разстроено

  Като студент в този университет бих казал, че горните етажи и администрацията са тотално неадекватни изпълнени със възрастни хора с комунистически виждания и манталитет и без реална представа как трябва да се управлява модерен европейски университет,та не ме учудва че се е стигнало до това фиаско с недостига на финансите...

 7. 7 Профил на cfq42495850
  cfq42495850
  Рейтинг: 271 Разстроено

  Като студент в този университет бих казал, че горните етажи и администрацията са тотално неадекватни изпълнени със възрастни хора с комунистически виждания и манталитет и без реална представа как трябва да се управлява модерен европейски университет,та не ме учудва че се е стигнало до това фиаско с недостига на финансите...

 8. 8 Профил на cfq42495850
  cfq42495850
  Рейтинг: 271 Весело

  Извинявам се за тройния коментар.. Нещо ми заби телефона 😄😄

 9. 9 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1117 Весело

  "Тиква Хонорис Кауза на УНСС"! Меценат, бе, меценат...

 10. 10 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1802 Весело

  Вярно ли е, че в този университет преподава суперикономистът Румен Гечев?
  Не е чудно, че парите не им стигат...

  Ако погледнем строго научно в жилите на турските султани тече повече руска кръв, отколкото при руските царе. От 36 султани само 13 са с доказан турски произход...
 11. 11 Профил на mls35596647
  mls35596647
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Плащай народеееее, плащай и благодари на герберите и червената чума. Поискай си и още, че ти е кеф.

 12. 12 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3449 Неутрално

  До коментар [#10] от "mitko11":

  "Вярно ли е, че в този университет преподава суперикономистът Румен Гечев?
  Не е чудно, че парите не им стигат..."

  И Пламен Орешарски, и Петър Чобанов /който беше фин. министър в правителството на Орешарски/, и те преподават в УНСС.
  Когато преди 6 години студентите протестираха против тези двамата и бяха окупирали аудитория в УНСС, ректорът Статев, стар ДС-кадър, ги е репликирал с "Като не ви харесва в България – емигрирайте!"

  „Някои битки се водят повече от веднъж, за да бъдат спечелени.“ Баронеса Маргарет Тачър
 13. 13 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Некадърникът, наглец и ДС-агент Стати Статев успя да извие ръцете на Баце, за да вземе от нас едни 7.5 милиона лева, въпреки че не е спазил правилата и процедурите и е направил опорочени обществени поръчки.

 14. 14 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3063 Неутрално

  Бай Х раздава наляво и надясно ,като че ли от джоба си ги вади... Не се чудете защо са ви малки заплатите и пенсиите. Парите отиват във свирката.

 15. 15 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Разстроено

  "След намесата на Борисов държавата ще отпусне пари на УНСС, но не повече от обещаните от Горанов"

  много грозна снимка сте турили на Вожда Тиквичка ;( той верно е тлъст, грозен и непохватен, ма па Доган е убав

 16. 16 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4251 Весело

  Добре , че е Бащицата да се намесва... Без него за къде сме?

 17. 17 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 892 Весело

  Баце как се е стиснАл за 2-3 мельона? Ако беше черква или стадион, даже щеше и горница да даде...

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 18. 18 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 892 Весело

  До коментар [#12] от "Bramasole":

  И аз многократно съм питал - тия чугуни на какво учат децата. Оттам излизат пълни........

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 19. 19 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Разстроено

  До коментар [#2] от "hamiltonf":

  баче, охраната не е ли ноо зле?

 20. 20 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 458 Весело

  БРАВОООО!!!

  Тиквата, Honoris causae на Утре носи съответната сума.

  (И без това, всичките му титли и звания са по милост, не за заслуги.)

 21. 21 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Ето, дойде вожда, и даде пари. Абе, Бойче, що не минеш така в шивашките цехове, например, или пък в някоя болница? Там ще те пребият с камъни

 22. 22 Профил на
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Щедър е бащицата на нарадоца. Бай ви Тошо Номер 2!!!

 23. 23 Профил на bokster
  bokster
  Рейтинг: 335 Неутрално

  Дайте на ректора от ДС още пари, да има, да могат да произвеждат още ненужни повече меринджеи, които после да работят като продавачи и сервитьори, защо ДС-БКП-олигархията иска да й прислужват вишисти.
  Браво Дрогарьо Борисов, изградихте нео-социализъма, надминахте вашия кумир - неграмотния идиот Т.Живков.

 24. 24 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Неутрално

  "Предпочитам временна неопитност пред постоянен саботаж" - Хавел
  Нашите "корифеи" решиха обратното.

  Да, за лустрацията на Стати Статев и Румен Гечев става въпрос и затова е по темата.

  "Мамутите, БСП и ДС? Или КОЙ докара до ръба на фалит УНСС, след като там са светила като Гечев, Чобанов, Орешарски?" - https://www.faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli/mamutite-bsp-i-ds-ili-koy-dokara-do-raba-na-falit-unss-sled-kato-tam-sa-svetila-kato-gechev-chobanov-oresharski

  В по-широк план:
  "De Profundis: Кой се страхува от Руската федераця и защо" - https://www.faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli/de-profundis-koy-se-strahuva-ot-ruskata-federatsya-i-zashto

 25. 25 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#9] от "Тони КОСТОВ":

  Малко като почетното жителство, на смолянския бай Ганю...

 26. 26 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#6] от "cfq42495850":

  Като чета коментара ви ми се изясняват причините за цялостното фиаско на страната ни.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 27. 27 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Некадърникът, наглец и ДС-агент Стати Статев успя да извие ръцете на Баце, за да вземе от нас едни 7.5 милиона лева, въпреки че не е спазил правилата и процедурите и е направил опорочени обществени поръчки.
  —цитат от коментар 13 на Smoke  До коментар [#13] от "Smoke":

  Коментарът ви е логичен за четящите само Дневник. Обещаните пари не отменят търсене на отговорност от управата на УНСС.

  "Договорът за изграждането на новия учебен корпус на УНСС е сключен през 2016 г. и сега сградата е изградена на груб строеж, каза министър Петя Аврамова
  ...
  Ако възложителят е сключвал други анекси и е възлагал други дейности, то те са изцяло негово решение, заяви министър Аврамова, попита дали средствата ще стигнат за изпълнението на проекта за учебния център на УНСС."
  http://www.bta.bg/bg/c/OF/id/1999889

 28. 28 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#12] от "Bramasole":

  Понеже около мен има доста възпитаници на този техникум няпъоно се солидаризирам с думите на Статев и съжалявам, че не са го послушали. Ама то няма никакъв шанс. В света съм чувал само за двама, които са учили там са успели, след като естествено си доучиха навън - Илиян Михов и брат му.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 29. 29 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#13] от "Smoke":

  А като писах, че съм дарил няколко стотин евро за Нотр дам, някой ме репликира, че би било добре да дарявам и за каузи в България... Как да даря пари в страна, която се управлява като селски смесен магазин от '70-те години?...

 30. 30 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#18] от "Пипера е много лют":

  Добре, че не си написал "идиоти"...

 31. 31 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Икономически университет да остане без пари :D

 32. 32 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 836 Неутрално

  Кому е нужен стопански университет който не може да стопанисва себе си ? Държавата трябва да спре да субсидира едни провалящи се структури, а да остави тези които се управляват добре да ги заместят.

  Good shitposting and proper banter guaranteed !! No refunds !
 33. 33 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Дебатът за валутния борд се оказа вододел за дясното и подмяната му.

  "България трябва да излезе от валутния борд, независимо от това дали ще влезе в еврозоната или не, заяви бившият премиер Иван Костов." - БНР
  "Муравей Радев Отмяна на борда, без да сме в еврозоната, ще обезцени лева и стопи спестяванията" - 24 часа

  Показателна е гробната тишина.

  "ГЕРБ подписа споразумение за политическо партньорство с Български демократически форум" - https://www.faktor.bg/bg/articles/gerb-podpisa-sporazumenie-za-politichesko-partnyorstvo-i-s-balgarski-demokraticheski-forum

  БДФ е партията на Муравей Радев.

  Със здраве.

 34. 34 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Добре , че е Бащицата да се намесва... Без него за къде сме?
  —цитат от коментар 16 на tacheaux


  и дъртите тва викаха за Тодор Живков

 35. 35 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#26] от "tribiri":

  ти, първо, изясни ли си минимална маса на черната дупка?

 36. 36 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Системата за финансиране на вузовете е тотално сбъркана. Размерът на субсидията зависи от броя на студентите, а не от реализацията им след като завършат. Резултатът е, че преподавателите обикалят села и паланки, тлаки и седенки за да кандардисват куцо и сакато да става студент вместо да си пасе овцете.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 37. 37 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Хайде Борисов да се намеси та да запопне разследване срещу цецко и коНпира. И като не се докаже произход на парите им, да си ходи заедно с тях.

 38. 38 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#35] от "Шихан Йордечка":

  Не си изяснявам неща, които знам от малък.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 39. 39 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 681 Неутрално

  "За по-малко от 30 минути днес премиерът Бойко Борисов разгледа без каска строежа на новия корпус на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), даде изявление пред медиите, че е разрешил спора, и обяви, че на следващото заседание на Министерския съвет държавата ще отпусне пари за довършването на сградата"

  Аллилуя, алилуяяяя!
  Пак Той! Единствен! Неповторим! Слънцето над мрака ни! Да пребъде името Му и Господ да множи разума Му.

  Не ви ли писна, хора, от простотиите му?!

 40. 40 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#38] от "tribiri":

  бахти малкиа капут де си... нали са скандализира за трийсе слънчеви маси

 41. 41 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Бойко Борисов е бил благосклонен защото 48-ят му дядо е възпитаник на този ВУЗ.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 42. 42 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Ооооо . . . . пропуснал съм.
  Той бил "без каска". Ти да видиш, ти да видиш. Какъв Герой.

 43. 43 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#38] от "tribiri":

  между другото аз са набирах за Чандра простотиите, към 1.4 ко не бърка

 44. 44 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#40] от "Шихан Йордечка":

  Нещо си сънувал драги! Дай линк към "скандализирането" ми!
  Оh be a fine girl, kiss me! Това беше изречението с което като малки запомняхме обозначенията на класовете звезди според размера им.
  Хайде сега бегай да търсиш линк към учудването ми.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 45. 45 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#44] от "tribiri":

  охби беше малката простотиа. га излезе първата детекция на ЛИГО са беше фрустрирал дет немало начин черната дупка да била само трийсе слънчеви маси

 46. 46 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  До коментар [#43] от "Шихан Йордечка":

  Де го тоя спор, че ми стана интересно

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 47. 47 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 721 Неутрално

  Реши българският Мадуро!

 48. 48 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#46] от "Darth Plagueis":

  спомен немам, ма бирата помни за охби, щото мене и тва ма подразни. после беше кви са тиа черни дупки с трийсе слънчеви маси -- такова животно нема. помня щото и аз плямпах простоии за 1.4


  До коментар [#44] от "tribiri":

 49. 49 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 892 Весело

  Нагледен урок по икономика за младите - каквото и да правите, държавата трябва да ви покрие масрафа.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 50. 50 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2902 Неутрално

  Ленчето пратила ли е агенти да записват разговори, че пак става дума за изтървани срокове и неустойки. Или се е съсредоточила върху къщите за гости?

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 51. 51 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 892 Весело

  До коментар [#30] от "vhv":

  Ша ма тръкни админчето, та затуй...

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 52. 52 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  някой ме репликира, че би било добре да дарявам и за каузи в България...
  —цитат от коментар 29 на vhv


  тука, само за курви. кат Борисов

 53. 53 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#45] от "Шихан Йордечка":

  Дай линк бе новобранец! Не ми говори простотии! Така можеш да ме обвиниш, че не познавам и закона за големите числа.

  Да не си сънувал, че влизаш в някакъв спор с мене. Провери и ако споменът е натрапчив, а действителността различна потърси специализирана помощ.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 54. 54 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#46] от "Darth Plagueis":

  Чакай от умрял писмо!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 55. 55 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#50] от "korc":

  Sackler Lecture: Exploration of the Universe with Gravitational Waves
  https://www.youtube.com/watch?v=O3I_F4w-vBo

 56. 56 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2506 Неутрално

  Тоя тупан, много лесно раздава държавни пари. Тва да не му е бащиния та. ... на тоя милион, на друг 10..Чекай бе аланколу, да не раздаваш твои пари

 57. 57 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2902 Неутрално

  До коментар [#55] от "Шихан Йордечка":

  Сменяй дилъра, пробутва ти боклуци!

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 58. 58 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 742 Весело

  След намесата на Борисов държавата ще отпусне пари на УНСС,
  ____________________________________________________________

  Ма , накъде без Него, бе ?!?!
  Пак Той...Все Той и само Той, ''спасява пАлАжението''
  🤣🤣🤣🤣

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 59. 59 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#53] от "tribiri":

  охби не го ли помниж?

 60. 60 Профил на иванчолаков
  иванчолаков
  Рейтинг: 238 Неутрално

  На Горанов изобщо не му се даваше.но беше изнуден.унсс,това е ""университетът"" в който една натруфена с измислени титли проф.доктор,беше казала:Който иска тройка,да предава празен лист и да излиза!И сега на този/както и другите/фалшив ""университет""-7 млн само за начало.После още и още...А бе и там трябва Пиночет!

 61. 61 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#50] от "korc":

  По къщите за гости вече имаме един кейс с повдигнато обвинение и обвиненият е гербер.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 62. 62 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Това на снимката подземен паркинг ли е? За какво му е на университет най-вече подземен паркинг? Да не ми тази сграда да е някъв мерак на алчната администрация за по-охолен живот?

 63. 63 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 742 Неутрално

  На Горанов изобщо не му се даваше.но беше изнуден.унсс,това е ""университетът"" в който една натруфена с измислени титли проф.доктор,беше казала:Който иска тройка,да предава празен лист и да излиза!И сега на този/както и другите/фалшив ""университет""-7 млн само за начало.После още и още...А бе и там трябва Пиночет!
  —цитат от коментар 60 на иванчолаков


  Елементарната логика ,показва, че :
  УНСС няма нужда от спасяване, а от закриване.

  През т.н.преход, който се проточи 30 години, чии кадри мислите бяха в ръководството на държавата ?


  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 64. 64 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#57] от "korc":

  не че нещо ма теа имаха и моабети преди първата детекция

 65. 65 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4014 Любопитно

  Боце предизборно запълни поредната дупка!А после........................"я камилата , я камиларят"!!!!

 66. 66 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4014 Любопитно

  До коментар [#1] от "Роси":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  За параван..............................!!!

 67. 67 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 892 Весело

  До коментар [#63] от "onemanband":

  Невероятно! Сложих ти +
  Весели празници 😃😀🎸🎺

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 68. 68 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Стати Статев ако го направят кмет на Сахара, след една година ще почне да се жалва на правителството, че има недостиг на пясък... Чудя се, как може толкова тъп човек да бъде избиран за ректор?!

 69. 69 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 338 Неутрално

  [quote#63:"onemanband"][/quote]

  Само да добавя... и на Позитано.

 70. 70 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Системата за финансиране на вузовете е тотално сбъркана. Размерът на субсидията зависи от броя на студентите, а не от реализацията им след като завършат. Резултатът е, че преподавателите обикалят села и паланки, тлаки и седенки за да кандардисват куцо и сакато да става студент вместо да си пасе овцете.
  —цитат от коментар 36 на tribiri


  Абе, умнико, ако се приеме това, което предлагаш, Библиотекарския ПУЦ , ВИФ и Милиционерското училище ще вземат всичката субсидия...

 71. 71 Профил на Ат сАвеЦкое информбюро
  *****
  Неутрално

  Аз само да попитам, Борисов да не е бюджетната комисия и Народното събрание, до колкото аз знам се определя един бюджет от Народното събрание и Тиквоний Светиня му за ГРОБ и правителството Му го изпълняват, не раздават!
  В България пари по закон дава Народното събрание, не Тиквата Му!

 72. 72 Профил на qtl36551020
  qtl36551020
  Рейтинг: 317 Неутрално

  Тоа какво се разполага с държавните пари като че са му бащиния УНСС да се оправя и без това като гледам каква икономика развиваме страшни икономисти излизат от там.

 73. 73 Профил на qtl36551020
  qtl36551020
  Рейтинг: 317 Неутрално

  Между другото то УНСС сие галеник на герб от самото напало.

 74. 74 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Между другото то УНСС сие галеник на герб от самото напало.
  —цитат от коментар 73 на qtl36551020


  Само на ГЕРБ?

 75. 75 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  Щедър е бащицата на нарадоца. Бай ви Тошо Номер 2!!!
  —цитат от коментар 22 на ilkoiliev123


  Не е.
  Бай Тудар, минал на обиколка из страната и е така давал пари и Милко Балев го попитал:
  - Шефе, защо на студентите вдигна порциона с един лев а на затворниците с пет?
  - Милко, ние студенти няма да станеме но затворници може.😀😁😂
  Та Бай Той нищо не е прихванал от ментора му.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 76. 76 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2226 Весело

  На тези 7,5 млн. Румен Гечев и компания бързо ще им видят сметката.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 77. 77 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2226 Весело

  Кому е нужен стопански университет който не може да стопанисва себе си ? Държавата трябва да спре да субсидира едни провалящи се структури, а да остави тези които се управляват добре да ги заместят.
  —цитат от коментар 32 на Deadpudding


  Е това е най точната оценка на ситуацията.
  А като се замислиш в какво се състои автономията на ВУЗ: автономно харчене на пари и разпродажба на активи, отделно рев за субсидия.
  Сега се сещам как на територията на варненския ТУ се пръкнаха няколко жилищни блока и един супермаркет.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK