ГЕРБ, ДПС и Патриотите не искат да виждате тези резултати

ГЕРБ, ДПС и Патриотите не искат да виждате тези резултати

© ДневникПомните ли как партиите се превръщаха във филми, книги, песни, животни и други образи, за да могат медиите да информират как се движат резултатите от гласуването по време на изборния ден, като стоят на ръба на закона? Тази форма беше почти изоставена и след становище на Централната избирателна комисия, направено по искане на голяма група медии още през 2014 г., беше заменена с директно съобщаване на данни, но само в социалните мрежи, защото това не е нарушение на Изборния кодекс.


На предстоящите евроизбори обаче е сложено и това ограничение. Със среднощна "грешка" - поправка, парламентът е забранил на медиите да оповестяват резултати в изборния ден на страниците си във фейсбук, туитър и други подобни социални мрежи при последните промени на Изборния кодекс през февруари тази година. Предложената от НФСБ промяна е отхвърлена в комисия, но часове по-късно в пленарна зала е представено, че правна комисия я е одобрила.


Парадоксално е, че след като от ГЕРБ първоначално предложиха отпадане на тази забрана, после са подкрепили по-строги ограничения. За тях освен управляващата партия са гласували и от ДПС и "патриотите", чийто представител е направил предложението и в зала, въпреки че комисията преди това го е отхвърлила. Депутатите от БСП, които настояваха забраната за оповестяване да остане, пък са гласували против поправката, защото не подкрепяха промени в Изборния кодекс, които не са направени от тях.
Че има нови разпоредби на закона допреди два дни не бяха разбрали и в Централната избирателна комисия (ЦИК). Във вторник от ЦИК обясниха пред "Дневник", че няма как да контролират социалните мрежи и ще санкционират медии само ако в публикация в социалните мрежи има линк към материал на сайта на медията.


За и против прозрачността


За съобщаването на данни, докато тече гласуването, има аргументи за и против. Редовно около избори темата преминава през спорове, но без сериозен дебат. Такъв липсваше и при предложението на ГЕРБ през февруари тази година. Водещият мотив на управляващите беше, че така и така се заобикаля - да се отмени.


И извън парламента противници на обявяването твърдят, че така можело да се повлияе на резултата - като видят избирателите как се движат гласовете за партия, която подкрепят или не подкрепят - да отидат или да не отидат да гласуват. Друга тема е въпросът с източника на проучванията и доколко такива публикации могат лесно да разпространят фалшиви данни и да предизвикат заблуда. Но ако съобщаването е уредено с изисквания да се посочва от какво проучване са данните - това по-лесно ще бъде избегнато.


При обсъждането на предложението на ГЕРБ за отпадане на забраната тази година Хамид Хамид от ДПС обясни, че забраната трябва да остане заради фалшивите новини. Според него с публикуване на социологически данни в 17.00 часа медиите могат да обърнат резултата от изборите - "кой ще поеме отговорността тогава". Той не обясни как точно може да се преобърне.


Напротив непрозрачността може да работи само в полза на контролирания вот и използването му. На практика партиите следят данните през целия ден и могат да действат спрямо тази информация. Тоест всички, които могат да активират допълнително гласоподаватели на определени места или да ги спрат да гласуват - виждат междинните резултати. И явно не искат да има данни, за да се забележат по-лесно евентуални разлики или избирателите да са информирани заедно с тях.


Грешка в доклада, или бързият път на забраната


Новото ограничение е въведено донякъде заради "грешка" в доклада на правната комисия, чието заседание се проведе през нощта на 13 срещу 14 февруари - това е часове преди окончателното приемане на промените в пленарната зала. На него депутатът от НСФБ ("Обединени патриоти") Христиан Митев предлага промени в Допълнителните разпоредби на кодекса в параграфа, с който се дава определението за медийна услуга, което към този момент изключва социалните мрежи – фейсбук, туитър и личните блогове. Митев предлага към определението да се добави "с изключение на профилите в социалните мрежи на медиите". Така Изборният кодекс дава статут на "доставчик на медийна услуга" на страниците на медии във фейсбук, туитър и други социални мрежи (не са изредени кои).


По-рано на това заседание правната комисия е подкрепила с 9 гласа "за", 4 "против" и 3 "въздържал се" предложението на депутата от ГЕР Диана Саватева и други нейни съпартийци забраната за публикуване на данни от социологически проучвания в изборния ден да отпадне изцяло. Мотивът им е, че тя така или иначе не се спазва и успешно се заобикаля.


Към края на заседанието Митев прави предложението си и то предизвиква реакция на депутата от БСП Крум Зарков, който заявява, че Митев няма право да прави такова предложение, тъй като в правилника на парламента се казва, "че народните представители имат определен 7- до 21-дневен срок, за да правят предложения". Но тогавашният председател на правната комисия Данаил Кирилов, сега министър на правосъдието, допуска гласуването, тъй като го приема за "редакционна поправка".


След спор повече по технологията, отколкото по съдържанието, Кирилов го подлага на гласуване: "Не се обаждайте поне! Виждаме поведението Ви, в процедура на гласуване сме! Против няма, въздържали се 9. Не се приема предложението на колегата Митев." (Цитатът е от стенограмата на заседанието.)


Парламентарното заседание, на което се гласуват промените в Изборния кодекс, започна след по-малко от 9 часа без готов доклад за второ гласуване от правна комисия. В доклада, който е предоставен на депутатите по-късно по време на заседанието, е отбелязано обратното на случилото се - че комисията е подкрепила предложението на Митев.


Междувременно по време на парламентарното заседание е обявено извънредно заседание на правната комисия. На него отпада предложението на ГЕРБ забраната за публикуване на данни от социологически проучвания в изборния ден да се премахне изцяло. По всяка вероятност ГЕРБ се отказва под натиска на ДПС в сделка при, която движението осигури кворума, необходим за приемането на кодекса.


Няколко часа по-късно, към 22.30 часа вечерта, при гласуването в пленарната зала за предложението на Христиан Митев също е обявено, че комисията го подкрепя, и никой не реагира, че не е вярно. А становището на комисията е ориентир към депутатите от управляващата партия и коалицията кое предложение трябва да подкрепят и кое не. Промяната е гласувана окончателно без никакви дебати, както се вижда от стенограмата на заседанието:


"Докладчик Анна Александрова: Предложение от народния представител Христиан Митев по реда на чл. 83, ал. 5, т. 2 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.
Комисията подкрепя предложението. Комисията предлага да се създаде §31:
"§31. В допълнителните разпоредби в §1, т. 15, изречение трето след думите "личните блогове" се добавя "с изключение на профилите в социалните мрежи на медиите по букви "а" и "б"."


Председател Цвета Караянчева: Изказвания? Няма.
Подлагам на гласуване новосъздадения §31.


Гласували 124 народни представители: за 96, против 26, въздържали се 2.
Предложението е прието."


В гласуването са участвали 124 от общо 240 народни представители. "За" са гласували 66 народни представители от ГЕРБ, 13 - от "Обединени патриоти", и 17 от ДПС, или общо 96 народни представители. Против са били 26 депутати от "БСП за България", а двама от "Воля" са се въздържали (поименен списък вижте в карето).


Не знам как, не помня защо


"Трябва да питате комисията. Не съм в течение как е писан докладът. Не знам защо се е получило такова разминаване", каза вчера пред "Дневник" Христиан Митев. "По този начин се заобикаля общата забрана да няма разпространяване на социологически проучвания в изборния ден и всъщност с публикуването им в профилите на социалните мрежи на медиите тази забрана на практика се обезсмисля и става само формално съществуваща, без да може да бъде реализирана санкцията за едно такова нарушение", защити станалото закон предложение Митев.


Данаил Кирилов каза пред "Дневник" в сряда, че слабо си спомня заседанието на комисията на 13 февруари. "По този въпрос основното предложение беше на Саватева и група народни представители и то беше за либерализиране на режима за оповестяване на социологически резултати по време на изборния ден. Имаше и още едно предложение, но него не мога да си го спомня. Колегите от комисията по култура и медии имаха желание да удовлетворят медиите и аргументът им беше, че вместо да се заобикаля законът, по-добре да имаме изричен регламент, за да може да се контролира това. То не беше прието на правна комисия", припомни си Кирилов.

Христиан Митев и Данаил Кирилов на заседание на правната комисия

© Юлия Лазарова

Христиан Митев и Данаил Кирилов на заседание на правната комисия


Трябва да попитате администрацията на правната комисия, посъветва Кирилов. "При всички положения обаче имайте предвид, че в зала гласуването е решаващо. Правната комисия в много случаи е приемала един текст или е отхвърляла един текст, а в зала решението е било различно. В залата участва колеги, които не са участвали в правната комисия", припомни още Данаил Кирилов.


"Дневник" не успя да се свърже в сряда с администрацията на правната комисия, тъй като не вдигаха телефоните си.


Какво изглежда възможно


Промяната е преминала почти незабелязано и от медии, и от юристи, защото не е коментирана, а експерти, които "Дневник" потърси, поискаха време, за да се запознаят с новото ограничение.


Според поправката всеки профил, страница или група във фейсбук, туитър и други подобни социални мрежи, който не е свързан с медия, би могъл да публикува данни за резултатите от изборите. Просто преценката на потребителите могат ли да са достоверни и да им вярват ли ще бъде по-трудна. Такива резултати могат да излизат и в лични блогове.


Списък на гласувалите "За":


1. Адлен Шевкед - ДПС

2. Александър Мацурев - ГЕРБ
3. Александър Сиди - ОП
4. Александър Александров - ГЕРБ
5. Александър Ненков - ГЕРБ
6. Андриан Райков - ГЕРБ
7. Анна Александрова - ГЕРБ
8. Атанас Ташков - ГЕРБ
9. Ахмед Ахмедов - ДПС
10. Борислав Борисов - ГЕРБ
11. Бюрхан Абазов - ДПС
12. Валентин Радев - ГЕРБ
13. Валентин Касабов - ОП
14. Валентин Милушев - ГЕРБ
15. Валери Симеонов - ОП
16. Васил Цветков - ГЕРБ
17. Венка Стоянова - ГЕРБ
18. Владимир Вълев - ГЕРБ
19. Владислав Николов - ГЕРБ
20. Галя Захариева - ГЕРБ
21. Галя Желязкова - ГЕРБ
22. Георги Динев - ГЕРБ
23. Георги Станков - ГЕРБ
24. Данаил Кирилов - ГЕРБ
25. Даниела Малешкова - ГЕРБ
26. Даниела Димитрова - ГЕРБ
27. Десислава Тодорова - ГЕРБ
28. Десислава Танева - ГЕРБ
29. Джевдет Чакъров - ДПС
30. Джейхан Ибрямов - ДПС
31. Диана Саватева - ГЕРБ
32. Димитър Петров - ГЕРБ
33. Димитър Гечев - ГЕРБ
34. Димитър Александров - ГЕРБ
35. Евгени Будинов - ГЕРБ
36. Евгения Алексиева - ГЕРБ
37. Евгения Ангелова - ГЕРБ
38. Елхан Кълков - ДПС
39. Емил Симеонов - ОП
40. Емил Христов - ГЕРБ
41. Емил Тончев - ГЕРБ
42. Емилия Станева - ГЕРБ
43. Ерол Мехмед - ДПС
44. Запрян Янков - ГЕРБ
45. Иван Миховски - ГЕРБ
46. Иван Вълков - ГЕРБ
47. Ивелина Василева - ГЕРБ
48. Иглика Иванова - ГЕРБ
49. Ирмен Мехмедова - ДПС
50. Ирена Димова - ГЕРБ
51. Искрен Веселинов - ОП
52. Ихсан Хаккъ - ДПС
53. Йордан Йорданов - ОП
54. Йордан Цонев - ДПС
55. Калин Василевв - ГЕРБ
56. Калин Поповски - ОП
57. Кирил Калфин - ГЕРБ
58. Клавдия Григорова - ГЕРБ
59. Константин Попов - ГЕРБ
60. Красен Кръстев - ГЕРБ
61. Красимир Богданов - ОП
62. Красимир Велчев - ГЕРБ
63. Красимир Събев - ГЕРБ
64. Лъчезар Иванов - ГЕРБ
65. Маноил Манев - ГЕРБ
66. Мария Илиева - ГЕРБ
67. Мартин Тинчев - ГЕРБ
68. Милена Дамянова - ГЕРБ
69. Младен Шишков - ГЕРБ
70. Нели Петрова - ГЕРБ
71. Николай Сираков - ГЕРБ
72. Павел Христов - ГЕРБ
73. Павел Шопов - ОП
74. Петър Петров - ОП
75. Радослава Чеканска - ГЕРБ
76. Радостин Танев - ГЕРБ
77. Ралица Добрева - ГЕРБ
78. Росен Иванов - ОП
79. Румен Генов - ГЕРБ
80. Севим Али - ДПС
81. Сергей Кичиков - ДПС
82. Симеон Симеонов - ДПС
83. Славчо Атанасов - ОП
84. Спас Гърневски - ГЕРБ
85. Станислав Попов - ГЕРБ
86. Станислав Иванов - ГЕРБ
87. Таня Петрова - ГЕРБ
88. Хайри Садъков - ДПС
89. Халил Летифов - ДПС
90. Хамид Хамид - ДПС
91. Хасан Адемов - ДПС
92. Христиан Митев - ОП
93. Христо Гаджев - ГЕРБ
94. Христо Грудев - ГЕРБ
95. Цвета Караянева - ГЕРБ
96. Юлиян Папашимов - ГЕРБ


Списък на гласувалите "Против":


1. Антон Кутев - БСП
2. Богдан Боцев - БСП
3. Валентина Найденова - БСП
4. Валери Жаблянов - БСП
5. Васил Антонов - БСП
6. Георги Стоилов - БСП
7. Георги Свиленски - БСП
8. Георги Гьоков - БСП
9. Димитър Данчев - БСП
10. Донка Симеонова - БСП
11. Иван Иванов - БСП
12. Иван Ченчев - БСП
13. Кольо Милев - БСП
14. Кристина Сидорова - БСП
15. Крум Зарков - БСП
16. Манол Генов - БСП
17. Милко Недялков - БСП
18. Николай Иванов - БСП
19. Николай Цонков - БСП
20. Пенчо Милков - БСП
21. Петър Витанов - БСП
22. Румен Георгиев - БСП
23. Станислав Владимиров - БСП
24. Таско Ерменков - БСП
25. Христо Проданов - БСП
26. Явор Божанков - БСП


Списък на въздържалите се:


1. Андон Дончев - "Воля"

2. Слави Нецов - "Воля"


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (100)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1770 Неутрално

  Който „брои”, няма интерес от предварително обявяване на резултатите.

 2. 2 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 248 Неутрално

  Номерата на шайката са ясни. Ясно е също, че не минават при висока избирателска активност.

 3. 3 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4020 Неутрално

  Най-важното е, Позитано да не е първа партия, и второ, руската "Воля" да не влезе в ЕП!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 4. 4 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Аз от сега знам че Радан ще вкара.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 5. 5 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Има ли още малоумни, които ще гласуват за кандидата на ВМРО Джамбазки, въпреки че не можа да даде логично обяснение за парижкия тризонет?

 6. 6 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Всички да си направят квадратче и да гласуват за партия КУР! Всеки глас за нея/го, ще допринесе за нарастването ѝ/му!

 7. 7 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Започва ваденето на вода от девет кладенци. Независимо от налетите Грантове, Джендър България – костовисти, соросоиди, протестъри, отиват на политическото бунище.

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 8. 8 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Най-важното е, Позитано да не е първа партия, и второ, руската "Воля" да не влезе в ЕП!
  —цитат от коментар 3 на hamiltonf


  а за м. китка на ВМРО?

 9. 9 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 248 Неутрално

  До коментар [#3] от "hamiltonf":

  И защо? Герберугите и десните- уж да не би да спряха пакета Макрон?! А можеха, просто трябваше да отидат на работа. Сега едни шофьори и семействата им ще останат без препитание.

 10. 10 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1453 Неутрално

  Законът е приет още през февруари. Възниква въпросът защо вашите юристи не са забелязали това още тогава. Или пък са го забелязали и нарочно сте си затраяли, за да го обърнете на пропаганда дни преди изборите.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 11. 11 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Чудесно! Значи пак камиончета??
  Извън майтапа - дали ще чета от фб на Дневник или от личния фб на половината журналистическо братство, все ми е тая.
  А във форума ще споделям.
  Забраната хем е тъпа, хем не е даже задължителна..

  Доброто е заразно
 12. 12 Профил на bobinews
  bobinews
  Рейтинг: 262 Неутрално

  то пък хората си нямат друга работа, та ще следят в социалните медии какви са предварителните резултати.. Който е решил да гласува, едва ли ще чака да види някакви текущи резултати и на база на тях да си пуска бюлетината..

 13. 13 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5405 Неутрално

  Комунета и други има да цвърчат на умряло да опорочават всичко и всички, въпреки че не всички са като тях злобни, крадливи мошеници.

 14. 14 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 248 Неутрално

  До коментар [#10] от "nv":

  По същия начин и братовчедът на Радослав Иванов преведе субсидиите на земеделците точно днес.
  Просто са си лика прилика.

 15. 15 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 724 Неутрално

  До 7:"rumata".....Започва ваденето на вода от девет кладенци. Независимо от налетите Грантове, Джендър България – костовисти, соросоиди, протестъри, отиват на политическото бунище....."
  а джендъра на ВМРО мъжки ли е?

 16. 16 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 954 Весело

  От статията става ясно, че ГЕРБ,ДПС и патриотите са "лошите" които ограничават "правата" на народа. Единствените които са "демократи" в парламента са БСП и "Воля" до някъде. Само не е ясно това мнение на Ангелов и Андонова ли е, или е израз на "новата" редакционна политика на "Дневник".

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3166 Неутрално

  ... Със среднощна "грешка" - поправка, парламентът ...

  Тюпиш за оня корифей Барню!
  Мишка!

  Бунюел беше казал: Стилът - това е човекът!

 19. 19 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2532 Неутрално

  После се чудят, защо по-образованите хора под гербаджия и патриот разбират недодялан, прост човек, привърженик на двете български ДПС-та.

 20. 20 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Здрава коалиция между ГЕРБ и ДПС при това гласуване

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 21. 21 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3166 Весело

  От статията става ясно, че ГЕРБ,ДПС и патриотите са "лошите" които ограничават "правата" на народа. Единствените които са "демократи" в парламента са БСП и "Воля" до някъде. Само не е ясно това мнение на Ангелов и Андонова ли е, или е израз на "новата" редакционна политика на "Дневник".
  —цитат от коментар 16 на todor._89

  Ми те са го гласували бе, Тудорьейййй!
  ГЕРБ с ДПС и Патреоте!

 22. 22 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3222 Любопитно

  До коментар [#1] от "Fiji":

  И кой брои?;

 23. 23 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1389 Неутрално

  До коментар [#3] от "hamiltonf":

  Що, руската Воля какво повече може да направи от неруския ГЕРБ? Да даде още няколко милиарда за несъществуващ АЕЦ? Да гарантира монопол на Лукойл? Да построи още някой поток с руски газ? Да мотае 10 години връзката с Гърция?

  Не ме търсете преди обяд
 24. 24 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3222 Любопитно

  До коментар [#5] от "historama":

  Лош Джамбазки- сам ма повече гласове от цялата тумба умнокрасавци,с милиони,похарчени,и с медии зад гърба?Смтай какви сте некадърници!

 25. 25 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3222 Любопитно

  До коментар [#16] от "todor._89":

  Газетата няма нова политика.Винаги е имала една-койтонплаща,той поръчва.

 26. 26 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  Голям страх от тая Иванчева ! С всички други могат да се спазарят за министерства и агенции , ама с нея няма да могат ! Даже и Дневник избягват да я споменават , че нали не е от умнокрасивците от Лозенец и центъра !

 27. 27 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1659 Гневно

  До коментар [#3] от "hamiltonf":И защо? Герберугите и десните- уж да не би да спряха пакета Макрон?! А можеха, просто трябваше да отидат на работа. Сега едни шофьори и семействата им ще останат без препитание.
  —цитат от коментар 9 на tos_buratino


  Макар това да е чорбаджйиски а не шофьорски протест.
  Ако е обратното желая от все сърце още по здраво да им го начукат.
  Хора който си рискуват здравето и животът за няколко евро повече нямат никаква солидарност по между си не ми ги хвали.
  Тези западни благини са йзвоювани с борба и кръв.
  Защо трябва някой български келипираджия да им прави дъмпинг?
  Отнася се и за всички преуспели емигранти живеещи като скотове по светът и правещи дъмпинг на часовата ставка.
  Подредете си държавата като другите а не да ходите да серете на стандарта на хората прошляци.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 28. 28 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Неутрално

  "На предстоящите евроизбори обаче е сложено и това ограничение. Със среднощна "грешка" - поправка, парламентът е забранил на медиите да оповестяват резултати в изборния ден на страниците си във фейсбук,..."

  - Чудесно! Фактор, Вевести вече премахнаха коментарите. Това също е чудесно. Да, ще коментирам в Дневник вероятно докато и те имат форум, но ако го премахнат, няма да ми липсва.
  Използвам все още възможността да дам гласност и на още една позиция - на НПСД и Касим Дал:

  "Приятели,
  Информираме ви, че „Народна партия свобода и достойнство“ не участва в предстоящите избори за членове на Европейския парламент на 26.05.2019 г. Пропускаме изборите, защото бяхме предадени от така наречения (вече бивш) председател Орхан Исмаилов.

  Стеклите се обстоятелства ни дават прекрасна възможност да запазим силите си и да подготвим структурите на НПСД за предстоящите местни и вероятно парламентарни избори, които ни очакват до края на годината.

  Като партия с ясно изразен, дясноцентристки профил, защитаваща преди всичко пътя на България в НАТО и Европейския съюз, ви призоваваме да не гласувате за партии като БСП, ДПС, тъй наречените „Петреоти“ (огради и паспорти), популистите от Воля или партии като ДОСТ, които се явяват на изборите с едничката идея да разбият десният вот или да добият дивиденти за хора с гнили задкулисни интереси. Липсата на доверие в политическата система в България води много хора до апатия и ниска избирателна активност. За съжаление точно това е целта на големите системни играчи – с ниска избирателна активност да си разпределят повече депутатски мандати.

  Приятели,

  На 26.05.2019 г. отидете до избирателните урни и гласувайте по съвест, това ще направим и ние!"

  https://www.faktor.bg/bg/articles/partiyata-na-kasim-dal-glasuvayte-po-savest

 29. 29 Профил на dunkan
  dunkan
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Дневник не използвайте чълти заглавия!
  И да - забраната е правилна.

 30. 30 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3701 Неутрално

  До коментар [#17] от "jobssboj":

  ,,Цялата политканстваща банда у анс е за разстерел без изключение. Тези са само да крадат и лъжат. Трябва да се избиват а не да се ходи на глупави избори. ,,

  Що ли само комунистите и автентичните ДСБ-ари се заканвате да убивате противниците си

 31. 31 Профил на juu30603811
  juu30603811
  Рейтинг: 8 Неутрално

  На пракитка няма абсолюно никакво значение дали резултатите ще се обявяват през деня. Хората, които ще се повлияят дали да отидат да гласуват или не и за кого на база тези резултати са единици. Партиите така и така си следят резултата и си действат по разните мобилизационни схеми. На практика винаги достъп до тези резултати са имали и избирателите през разните музиклани, хранителни и всякакви други класации. Въобще не виждам защо това е тема на обсъждане в момента, освен може би отново да се насажда негативизъм и да се внушава за шашми по време на изборите, които специално с това няма как да станат.

 32. 32 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2259 Неутрално

  До коментар [#1] от "Fiji":И кой брои?;
  —цитат от коментар 22 на yanne  Мутро-милиционерите със съдействието на ченгетата от ДПС и т. н. " патриоти " !
  Други въпроси ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 33. 33 Профил на Не вервам
  Не вервам
  Рейтинг: 517 Неутрално

  До коментар [#8] от "historama":

  Напротив днес в "Тази сутрин" по БТВ даде страхотно обяснение. Това, че ти не си го разбрал е твой проблем

  Балканите произвеждат повече история, отколкото могат да консумират
 34. 34 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1900 Неутрално

  До коментар [#3] от "hamiltonf":И защо? Герберугите и десните- уж да не би да спряха пакета Макрон?! А можеха, просто трябваше да отидат на работа. Сега едни шофьори и семействата им ще останат без препитание.
  —цитат от коментар 9 на tos_buratino


  Шофьорите и семействата им ще имат препитани е и добри пенсии като работят за чужди фирми, а не за българските робовладелци. Има три съседски семейства с шофьори на ТИР. Двете в Испания и едно в Германия! Не работят за българи и са много доволни, заплати, почивки, осигуровки....високи пенсии!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 35. 35 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1453 Неутрално

  До коментар [#31] от "juu30603811":

  В интерес на истината не е точно така. На последните парламентарни избори през целия ден агенциите отчитаха, че РБ е на ръба (no pun intended) и аз лично посъветвах родителите си, които щяха да гласуват привечер, да гласуват за тях, а не за Радан. Не вярвам да съм бил само аз, но пък и те се оказаха много далече от влизане...

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 36. 36 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2185 Неутрално

  Мислех, че днес ще има само кратки политскечове, но това си е малък жълтеещ булеварден роман.
  Ето това НЕ желаете да публикувате, нали??

  "ГЕРБ и БСП влязоха в кампанията с близки резултати. Интригата между двете големи партии привлече почти изцяло общественото внимание. С разгръщането на кампанията ГЕРБ успя да вземе преднина, да повиши резултата си и да изпревари БСП. Така те са с 5% пред червените. Това показват данните от национално представително проучване на „Екзакта Рисърч Груп“.

  Според агенцията може да се очаква ГЕРБ да печели още подкрепа до самия изборен ден.

  По предварителни прогнози ГЕРБ получава подкрепа от 32,4% и така си гарантира 7 места в ЕП. За БСП биха гласували 27,3 на сто и така социалистите ще имат 6-ма евродепутати.

  Евровотът се възприема като по-важен от избирателите на ГЕРБ отколкото от тези на БСП. 54% от избирателите на ГЕРБ заявяват, че евроизборите са важни лично за тях, докато това твърдят 45% от симпатизантите на БСП.

  4 политически формации могат да имат свои представители в следващия състав на Европейския парламент, показва проучването. ДПС и ВМРО-БНД се очаква също да излъчат евродепутати. За движението биха гласували 13.3% и така те биха имали 3-ма представители в ЕП. 6.5% е подкрепата за ВМРО, което им гарантира един представител в Брюксел. "
  https://www.faktor.bg/bg/articles/ekzakta-1

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 37. 37 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 442 Неутрално

  ГЕРБ ще се старае да пази властта максимално. А българите трябва да са тъпи да гласуват за ГЕРБ. Но може би сме с класически стокхолмски синдром - жертвата се привързва към нападателя

 38. 38 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2185 Гневно

  Цялата политканстваща банда у анс е за разстерел без изключение. Тези са само да крадат и лъжат. Трябва да се избиват а не да се ходи на глупави избори.
  —цитат от коментар 17 на jobssboj


  Явно и теб са имали предвид, малко жалко лумпенче. Пожелавам ти и на теб и цялата ви кохорта от "Възраждане" да полежите някоя и друга годинка. Не си анонимен, никой не е !

  "Асоциацията на европейските журналисти - България призовава главния прокурор Сотир Цацаров да разпореди незабавна проверка политическа партия "Възраждане" с цел да установи дали се съобразява с разпоредбите на Конституцията и Закона за политическите партии. А на лидера на партията Костадин Костадинов - да му бъде потърсена отговорност по реда на Наказателния кодекс.

  Това се посочва в позиция на АЕЖ по повод предизборен видеоклип, публикуван в сряда от политическата сила. В него активистите на Костадинов пресъздават масов разстрел - мъж разстрелва с два автомата насядали по парламентарни банки костюмирани мъже. И завършва с призива - "27 - ако отговорът ви е "ДА".

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 39. 39 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Неутрално

  "Европейската комисия съобщи, че наблюдава повишение на случаите на дезинформация в навечерието на изборите за евродепутати. Броят на тези случаи е повече от обичайния, уточни говорител на комисията.
  Засичаме вълна от дезинформация и реч на омразата срещу Европа. Не се заблуждаваме, че този въпрос може да намери решение в Брюксел, но правим всичко възможно да преборим лъжите, доколкото можем. Често се чувстваме самотни в това усилие, необходим е съюз между правителства, неправителствени организации, синдикати, социални мрежи, посочи говорителят. ..."
  http://www.bta.bg/bg/c/OF/id/2015683

 40. 40 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Напразни ПОСЛЕДНИ напъни на рИдакцията.

 41. 41 Профил на xamctep
  xamctep
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Когато предварителните резултати са само предварителни, но не и резултати и имат за цел да манипулират е по-добре да са забранени. Всеки много лесно може да провери колко са разлини в различните източници. :)

 42. 42 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  До коментар [#5] от "historama":

  Според теб, колко от 80-те % дебили си спомнят и отдават значение на факта, че Джамбазки изкара 5 години като евродупетат благодарение на кинтите от КТБ и Цветан Василев? На предните избори за ЕП ВМРО бяха в коалиция с Дудука Бареков, чиято формация беше частен политически проект на Мустака.

 43. 43 Профил на девети дан
  девети дан
  Рейтинг: 287 Весело

  Ще има доста изненадани на тези избори и на следващите

 44. 44 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Все едно пък някой точно в неделя след обяд ще реши да гласува заради едните екзитполове... ставате смешни. Но пък удобно оправдание за нисък резултат, особено за пеещите в един глас БСП и ДБ.

 45. 45 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 1000 Весело

  Има ли още малоумни, които ще гласуват за кандидата на ВМРО Джамбазки, въпреки че не можа да даде логично обяснение за парижкия тризонет?
  —цитат от коментар 5 на historama


  Има, защото са малоумни!

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 46. 46 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1453 Неутрално

  До коментар [#44] от "ДСиБ":

  Виж ми коментар номер 35.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 47. 47 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 1000 Весело

  Всички да си направят квадратче и да гласуват за партия КУР! Всеки глас за нея/го, ще допринесе за нарастването ѝ/му!
  —цитат от коментар 6 на chepokalipsis


  Името на тази партия от кУрнела ли идва?

  : )

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 48. 48 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Метериалите, които НЯМА да прочета до понеделник в Дневник:

  "Борисов най-добре знае как се избира главен прокурор"

  "Христо Иванов: Борисов през единия прозорец изхвърля министри, през другия - пари (видео)"

  Мара умря.
  За умрелите или добро, или нищо.
  НИЩО.

  До понеделник.

 49. 49 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Борисов нали е футболист?!Няма ли, по същата логика, да поиска да не се съобщават резултатите от мачовете по радио и телевизия?!!!

 50. 50 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 649 Неутрално

  [quote#45:"Онуфри"][/quote]

  Има!А има и такива, които ще гласуват и за ГЕРБ, и за БСП, и за Атака, и за ДПС, и за Воля!

 51. 51 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Само като вида Дани Тъпото Ръбъл и знам че някаква колосална тъпотия е творена

 52. 52 Профил на xamctep
  xamctep
  Рейтинг: 442 Весело

  До коментар [#49] от "Капабланка":

  Ти изглежда нямаш представа как се определят предварителните резултати?! :)
  В един футболен мач вкараният гол е факт, който много лесно може да се установи, но ако следваме логиката на предварителното обявяване на предизборни резултати в изборният "мач" всеки глас е вкаран гол, и понеже са по хиляди гола в минута, някои обявяват повече за едните, други обявяват повече за другите. Това което същност обявяват са не факти, а това, което са им казали излизащите от стадиона фенове: "Вкарах за червените!" или "Червените ни вкараха..., ама няма да кажа от кои съм.". :) А реалният резултат се разбира малко по-късно, но междуременно някой чувствителен фен се е хвърлил през терасата, защото някъде, някой обявил, че отборът му здаво губи... :)

 53. 53 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 279 Неутрално

  После се чудят, защо по-образованите хора под гербаджия и патриот разбират недодялан, прост човек, привърженик на двете български ДПС-та.
  —цитат от коментар 19 на cinik


  Кои са двете "български ДПС-та"?

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 54. 54 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 533 Неутрално

  пиша ви постоянно че печатницата която печата бюлетините е частна и ше има костинбродски номера

 55. 55 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 660 Неутрално

  ГЕРБ, ДПС и Патриотите не искат да виждате тези резултати


  Че какво чудно и необяснимо има в тозо буламач , дабъркан от пишман шефахчиите на дебилите в НС ?. Приготвили са манджата така , както искат да я поднесат на клиентите , везависимо от отвратителния вкус и мирис на сготвеното . И когато сега , дни преди изборите отново сервират рецептата , вместо ухание и всенародно весели , мириса на п рокиснало и и на развалено обгръща целия политически терен . Така е вече десетина години и миризмата на мърша , с извинение едва ли ще се разнесе някога от кулуарите и протоклите и стенограмите на НС от този период . Напротив , наслагат се дсе повече и повече възприятия на отврат и от политици , и от институции . Докато накрая доиде и отвращението от държавата , И дано тогава да се намерят хора , които да по

 56. 56 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1770 Неутрално

  И кой брои?;
  —цитат от коментар 22 на yanne

  Сам си отговори: КОЙ брои.

 57. 57 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#6] от "chepokalipsis":Всички да си направят квадратче и да гласуват за партия КУР! Всеки глас за нея/го, ще допринесе за нарастването ѝ/му!

  Защо пък не ? Щом си намерил възможност да поемеш нарастването му , би тлрябвало всички , към които се обръщаш ,да дадат свой дан за удувлетворяване на мераците ти . Все пак човешко е да се помага на ближния .

 58. 58 Профил на Пацо Талпата
  Пацо Талпата
  Рейтинг: 2677 Неутрално

  До коментар [#24] от "yanne":

  Амии хич не е изненадващо, че зомбираните от про-савецка пропагнда, са повече от спосбните на критично мислене

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 59. 59 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1577 Весело

  До коментар [#5] от "historama":Лош Джамбазки- сам ма повече гласове от цялата тумба умнокрасавци,с милиони,похарчени,и с медии зад гърба?Смтай какви сте некадърници!
  —цитат от коментар 24 на yanne


  Pozz, yanne! 👍

 60. 60 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 660 Любопитно

  .
  До коментар [#53] от "qwerty 500":Кои са двете "български ДПС-та"?

  Че какво му е неясното ? Човека го е написал пределно ясно , достатъчно е да се прочете написаното . Макар че е възможно и да не е прав за политиката им .

 61. 61 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#3] от "hamiltonf":Най-важното е, Позитано да не е първа партия,

  Което де факто означава да си жабуркате дъъълго в блатото и да ручате жабетата .

 62. 62 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#46] от "nv":

  В такъв случай още по-добре, че няма да има екзитополове, след като заблуждават и заради тях без да има файда си променил гласуването си.

 63. 63 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3167 Любопитно

  До коментар [#17] от "jobssboj":

  "Цялата политканстваща банда у анс е за разстерел без изключение. Тези са само да крадат и лъжат. Трябва да се избиват а не да се ходи на глупави избори."
  ============
  Къде да дойдем да гледаме как ги разстрелваш?

  Еретик
 64. 64 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#9] от "tos_buratino":И защо? Герберугите и десните- уж да не би да спряха пакета Макрон?! А можеха, просто трябваше да отидат на работа. Сега едни шофьори и семействата им ще останат без препитание.

  А дали пък някои от коментиращите този прословут пакет знаят какво съдържа той и чии интереси защитава . ? Силно се съмнявам , аз също го зная от медиите . Но разбирам , че Джамбазина и джамбазчетата защитават РАБОТОДАТЕЛИТЕ , А НЕ НАЕМНИЦИТЕ - ШОФЬОРИ . нИКЪДЕ В ЗАЩИТНИТЕ ТЕЗИ НЕ СТАВА И ДУМА ЗА заплатите на ШОФЬОРИТЕ , А СЕ НАБЛЯГА НЕПРЕКЪСНАТО , ЧЕ КЕ СЕ ЛИКВИДИРА бранша . На собственици на този бранш са собствениците на по май- малко пет шест камиона . Тези с по един никой не ги бръсне като фактор - те са на ниво ШОФЬОРИ . Ако случайно се реши въпроста с пакета така , както искат ПРЕВОЗВАЧИТЕ то не след много време , ще се наложи да се решава въпроса за заплатите на шофьорите , които ща скочат за изравняването им с тези на западняците . И когато стигнат до заплатите , ще започнат и протестите за изравняване и УСЛОВИЯТА НА ТРУД . Тоест - ще се реши изцяло пакета Макрон , но по български - малко по малко , със закъснение . Така че когато пристигнем на заветното ниво , другите вече ще съ избягали на по- високо . Демек , преоблякъл се Илия , погледнал се - пак си е в тия . -

 65. 65 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3167 Весело

  До коментар [#40] от "Jumbo Jet":

  Напразни ПОСЛЕДНИ напъни на рИдакцията.
  ============
  РИдакция защото ридае ли?

  Еретик
 66. 66 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#54] от "reply":

  Бюлетините бяха напечатани в печатницата на БНБ и изпратени под охрана до избирателните секции.Ти къде беше,че не знаеш това и пишеш невярни неща?

 67. 67 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5112 Неутрално

  Цялата политканстваща банда у анс е за разстерел без изключение. Тези са само да крадат и лъжат. Трябва да се избиват а не да се ходи на глупави избори.
  —цитат от коментар 17 на jobssboj


  Дневник, това до кога ще го държите?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 68. 68 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#61] от "papуre":

  Ама БСП ли ще ни вади от блатото? Както ни извади Луканов? Или Виденов? Орешарски? Вие съвсем изтрещяхте.

 69. 69 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 279 Неутрално

  .До коментар [#53] от "qwerty 500":Кои са двете "български ДПС-та"? Че какво му е неясното ? Човека го е написал пределно ясно , достатъчно е да се прочете написаното . Макар че е възможно и да не е прав за политиката им .
  —цитат от коментар 60 на papуre


  Аз съм доста далечè от политиката. рядко гледам новини, публицистични предавания също! Не ми е ясно какво визира под двете ДПС-та.
  В политически аспект съм вече почти нихилист, а навремето се отвращавах от такива хора.
  Днес и други потитах "защо" и за какво ще гласувате.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 70. 70 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6095 Весело

  Пилците се броят привечер.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 71. 71 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1692 Весело

  Воят на виещите е заради самото виене. Не виждам, с какво ще им помогне една информация в хода на изборите, ако тя е фалшива. Ако такава се появи, тя ще бъде обработена по всички стандарти на фалшивите новини и няма начин в самия ден на изборите да установиш нейната истинност. А след боя размахвай юмруци колкото искаш!

 72. 72 Профил на Вера Су
  Вера Су
  Рейтинг: 318 Весело

  Пилците се броят привечер.
  —цитат от коментар 70 на Незнайко в Слънчевия град


  От кого?

 73. 73 Профил на Вера Су
  Вера Су
  Рейтинг: 318 Неутрално

  Нещо минало в една тиха нощ на Валентин/Зарезан. Никой не разбрал, дори и ЦИК... Ясно е, че цялата схема не е за "твърдите" електорати, които гласуват от глупост, невежество, страх или просто заради кебапчетата, а именно заради противоположната част. Тези, които са по-образовани, които се интересуват, на които им пука и въпреки това не гласуват. Избирателната активност се върти около 50% последните години, а брой гласове на "спечелилите" не може да стигне и 1 млн.
  Повтарям за N-ти път, че не познавам някой гласувал нито за ГЕРБ, нито за БСП, нито за НДСВ навремето, обаче тия ни въртяха последните 15, че и повече години. И все пак ходя да гласувам и пак ще отида. Но не е там въпроса... Както по-долу колега е казал - пилците се броят привечер и се знае от КОИ.

 74. 74 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  До коментар [#9] от "tos_buratino":

  Можеха да спрат пакет, който още не е гласуван? Идиот.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 75. 75 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  До коментар [#16] от "todor._89":

  Мне. От статията ясно става, че комундерите са били една шепа хора и очевидно не са искали да спрат това предложение. Просто са пратили шепа идиоти да гласуват против, че да не е съвсем видно. Но малка шепа, че да не би да стане гаф. Еднакви сте си, нема къде да търсиш опозиция в тоя парламент.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 76. 76 Профил на 堅不可摧
  堅不可摧
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Браво на Москва! 5 от 5 в първата петица!
  ЕС, гонете тоя съветски задунайски анклаав докато е време!

 77. 77 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2974 Неутрално


  Денят за размисъл и забраната за публикуване на резултатите от екзит-пола са отживелици от миналото. Време е да се разделим с тях.

 78. 78 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 954 Весело

  До коментар [#75] от "Darth Plagueis":

  Днес съм великодушен и ти позволявам да имаш право на мнение.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 79. 79 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 815 Неутрално

  БСП се очертава като най-прогресивната партия в парламента. Аз ще гласувам за тях.

 80. 80 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#79] от "moreee":

  Бъркаш. Руската прислуга гласува за Възраждане. Това са твоите хора. И те, като теб са готови на всичко за шепа рубли.

 81. 81 Профил на yey05611090
  yey05611090
  Рейтинг: 5 Неутрално

  До коментар [#5] от "historama":

  Малоумен си ти!!!

 82. 82 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#80] от "zle_platen_trol":

  "Бъркаш. Руската прислуга гласува за Възраждане. Това са твоите хора. И те, като теб са готови на всичко за шепа рубли"

  Възраждане са същите като Демократите на Радан и Бойкикиев. Отдалеч им личи, че са на издръжка на някое посолство. Затова и резултатите им на избори са сходни - 1-2%.

 83. 83 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  До коментар [#78] от "todor._89":

  О, благодаря за великодушието ти. То идва само няколко дни след другото великодуши - деня на данъчната свобода, в който уж спирам да работя да те храня като типичен държавен хрантутник, и мога да изкарам некви пари и за мен. БЛАГОДАРЯ ТИ!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 84. 84 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  До коментар [#80] от "zle_platen_trol":

  Да не забравяме, че Костя Копейкин беше съвсем доскоро зам шеф на ВМРО и техните политики са до голяма степен негови. Че некои карикатури се помислиха за консерватори.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 85. 85 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 954 Весело

  До коментар [#83] от "Darth Plagueis":

  Мне, не съм държавен служител. Пък да пази Бог да не опирам до там ти да ме храниш.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 86. 86 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 442 Весело

  До коментар [#84] от "Darth Plagueis":

  Те много хора напоследък си мислят, че за да се наречеш консерватор е достатъчно да затвориш някой и друг буркан за зимата.

 87. 87 Профил на Ехото на Гласът
  Ехото на Гласът
  Рейтинг: 521 Неутрално

  то пък хората си нямат друга работа, та ще следят в социалните медии какви са предварителните резултати.. Който е решил да гласува, едва ли ще чака да види някакви текущи резултати и на база на тях да си пуска бюлетината..
  —цитат от коментар 12 на bobinews


  "Fiji" е загатнал какъв е проблема. Ако човек "научи", че неговата партия губи лошо, шансовете да отиде и гласува за тях падат драстично. Съотвтно, ако мисли, че бият ще е по-мотивиран да отиде и гласува. Човешката психология е такава, че хората предпочитат да подкрепят печелившите отбори. А днес хората се информират предимно от социалните мрежи. Това е безспорен факт.

 88. 88 Профил на девети дан
  девети дан
  Рейтинг: 287 Неутрално

  До коментар [#80] от "zle_platen_trol":"Бъркаш. Руската прислуга гласува за Възраждане. Това са твоите хора. И те, като теб са готови на всичко за шепа рубли" Възраждане са същите като Демократите на Радан и Бойкикиев. Отдалеч им личи, че са на издръжка на някое посолство. Затова и резултатите им на избори са сходни - 1-2%.
  —цитат от коментар 82 на moreee


  ВЪЗРАЖДАНЕ били на издръжка на някое посолство е лъжа.
  ВЪЗРАЖДАНЕ работят единствено в интересите на България и българския народ, колкото и да трудно да се възприеме това от майцепродавците.

  До коментар [#80] от "zle_platen_trol":Да не забравяме, че Костя Копейкин беше съвсем доскоро зам шеф на ВМРО и техните политики са до голяма степен негови. Че некои карикатури се помислиха за консерватори.
  —цитат от коментар 84 на Darth Plagueis


  Да не забравяме, че Костя Копейкин е герой на Н. Гогол от романа Мъртви души. Прекалено високо четиво за средностатистическия платен трол.

  Костадин Костадинов напуска ВМРО крайно несъгласен с водената политика на едно говорим, но друго правим присъща на всички партии освен ВЪЗРАЖДАНЕ.

  На който никак не му харесват горните факти да се облекчи (моментно) на червения бутон.

 89. 89 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2525 Неутрално

  Добре, аз не разбрах, каква е позицията на Дневник?
  Ако в соц мрежи трябва да се оповестява информация, то тя трябва да се оповестява и по радиото и телевизията!
  Правилата трябва да са еднакви и общовалидни.

  Освен това, аз нямам вяра на никоя социално проучвателна агенция.
  Много по-лесно е техният резултат да е фалшив, отколкото преброяването на самите бюлетини.
  И изобщо, БСП-то упорито влиза в ролята на калпавия космонавт.
  Омръзна ми тяхното хленчене.

 90. 90 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1895 Весело

  е и какъв е проблема
  аз с подобен случай вече съм се сблъсквал нямали поща
  но имат ФБ, инстграм и т.н. ми казах да ми пишат там
  За младите електронната поща е вече остаряла технология и не я ползват свиквайте

 91. 91 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1895 Весело

  никога НС не може да изпревари развитието на технологиите
  Така че забранилинещо което май вече не го ползват младите е кел файда както казваше дядо ми

 92. 92 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2489 Неутрално

  на някои не им се иска да видят и изборите за Европейски парламент
  :-) Холандската Партия на труда печели най-много гласове на изборите за Европейски парламент в страната

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 93. 93 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2532 Неутрално

  [quote#53:"qwerty 500"][/quote]

  ГЕРБ и ОП

 94. 94 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 554 Разстроено

  До коментар [#1] от "Fiji":

  Тъп ли си, прост ли си или хабер си нямаш от организацията на изборите...
  по вероятно да си FAKE.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 95. 95 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 554 Весело

  До коментар [#72] от "Silence":

  ...... Който знае да брои в ТИШИНАТА на нощта.
  Как се пръкнахте толкова неграмотници в този форум?

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 96. 96 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4271 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Полезна информация, но за "Патриотите" имате Предизборен Избор.
  Субектите представляват или:

  група "Патриоти" в кавички ;
  група Патреоти без ;
  група Разголени Патрэоти без 2 пъти.

  пп
  Най-добре: Разгонени в смисъл Прогонени.

  "ГЕРБ, ДПС и Патриотите не искат да виждате тези резултати"

 97. 97 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2367 Неутрално

  Дали се издържа или не се издържа с руски пари "Възраждане" могат да кажат съответните служби, № 38. Но чии интерес защитава - българския или руския, всеки си прави заключенията. Последната публична проява, например. Когато Костадин Костадинов в лично качество отиде в Добрич да проваля представянето на книгата на Александър Йорданов "Патриотични уроци", в която е засегнат русия интерес. Костадинов с няколко съмишленици не спрял да крещи, обижда и да ругае каруцарски. Александър Йорданов запазил самообладание, както му е присъщо.

 98. 98 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3454 Неутрално

  Започва ваденето на вода от девет кладенци. Независимо от налетите Грантове, Джендър България – костовисти, соросоиди, протестъри, отиват на политическото бунище.
  —цитат от коментар 7 на rumata


  Защо ли руските тролове като теб силно желаят демократите да не влязат в ЕП?
  Защото само "костовисти, соросоиди, протестъри.." няма да играят по свирката на путинова Русия.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 99. 99 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3454 Неутрално

  Защо ли руските тролове като теб силно желаят демократите да не влязат в ЕП?Защото само "костовисти, соросоиди, протестъри.." няма да играят по свирката на путинова Русия.
  —цитат от коментар 98 на Храбър


  Защото само те винаги ще слагат България на първо място.
  Защото те няма да скачат по трибуната като онази маймуна Джамбазки, която иначе го раздава голям патриот, ама не казва от къде са парите за тризонет в Париж, Франция.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 100. 100 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 611 Неутрално

  Костинброд 2 е в действие! Членовете на секционните избирателни комисии от БСП няма да се явят на работа!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK