ГЕРБ, ДПС и Патриотите не искат да виждате тези резултати

ГЕРБ, ДПС и Патриотите не искат да виждате тези резултати

© ДневникПомните ли как партиите се превръщаха във филми, книги, песни, животни и други образи, за да могат медиите да информират как се движат резултатите от гласуването по време на изборния ден, като стоят на ръба на закона? Тази форма беше почти изоставена и след становище на Централната избирателна комисия, направено по искане на голяма група медии още през 2014 г., беше заменена с директно съобщаване на данни, но само в социалните мрежи, защото това не е нарушение на Изборния кодекс.


На предстоящите евроизбори обаче е сложено и това ограничение. Със среднощна "грешка" - поправка, парламентът е забранил на медиите да оповестяват резултати в изборния ден на страниците си във фейсбук, туитър и други подобни социални мрежи при последните промени на Изборния кодекс през февруари тази година. Предложената от НФСБ промяна е отхвърлена в комисия, но часове по-късно в пленарна зала е представено, че правна комисия я е одобрила.


Парадоксално е, че след като от ГЕРБ първоначално предложиха отпадане на тази забрана, после са подкрепили по-строги ограничения. За тях освен управляващата партия са гласували и от ДПС и "патриотите", чийто представител е направил предложението и в зала, въпреки че комисията преди това го е отхвърлила. Депутатите от БСП, които настояваха забраната за оповестяване да остане, пък са гласували против поправката, защото не подкрепяха промени в Изборния кодекс, които не са направени от тях.
Че има нови разпоредби на закона допреди два дни не бяха разбрали и в Централната избирателна комисия (ЦИК). Във вторник от ЦИК обясниха пред "Дневник", че няма как да контролират социалните мрежи и ще санкционират медии само ако в публикация в социалните мрежи има линк към материал на сайта на медията.


За и против прозрачността


За съобщаването на данни, докато тече гласуването, има аргументи за и против. Редовно около избори темата преминава през спорове, но без сериозен дебат. Такъв липсваше и при предложението на ГЕРБ през февруари тази година. Водещият мотив на управляващите беше, че така и така се заобикаля - да се отмени.


И извън парламента противници на обявяването твърдят, че така можело да се повлияе на резултата - като видят избирателите как се движат гласовете за партия, която подкрепят или не подкрепят - да отидат или да не отидат да гласуват. Друга тема е въпросът с източника на проучванията и доколко такива публикации могат лесно да разпространят фалшиви данни и да предизвикат заблуда. Но ако съобщаването е уредено с изисквания да се посочва от какво проучване са данните - това по-лесно ще бъде избегнато.


При обсъждането на предложението на ГЕРБ за отпадане на забраната тази година Хамид Хамид от ДПС обясни, че забраната трябва да остане заради фалшивите новини. Според него с публикуване на социологически данни в 17.00 часа медиите могат да обърнат резултата от изборите - "кой ще поеме отговорността тогава". Той не обясни как точно може да се преобърне.


Напротив непрозрачността може да работи само в полза на контролирания вот и използването му. На практика партиите следят данните през целия ден и могат да действат спрямо тази информация. Тоест всички, които могат да активират допълнително гласоподаватели на определени места или да ги спрат да гласуват - виждат междинните резултати. И явно не искат да има данни, за да се забележат по-лесно евентуални разлики или избирателите да са информирани заедно с тях.


Грешка в доклада, или бързият път на забраната


Новото ограничение е въведено донякъде заради "грешка" в доклада на правната комисия, чието заседание се проведе през нощта на 13 срещу 14 февруари - това е часове преди окончателното приемане на промените в пленарната зала. На него депутатът от НСФБ ("Обединени патриоти") Христиан Митев предлага промени в Допълнителните разпоредби на кодекса в параграфа, с който се дава определението за медийна услуга, което към този момент изключва социалните мрежи – фейсбук, туитър и личните блогове. Митев предлага към определението да се добави "с изключение на профилите в социалните мрежи на медиите". Така Изборният кодекс дава статут на "доставчик на медийна услуга" на страниците на медии във фейсбук, туитър и други социални мрежи (не са изредени кои).


По-рано на това заседание правната комисия е подкрепила с 9 гласа "за", 4 "против" и 3 "въздържал се" предложението на депутата от ГЕР Диана Саватева и други нейни съпартийци забраната за публикуване на данни от социологически проучвания в изборния ден да отпадне изцяло. Мотивът им е, че тя така или иначе не се спазва и успешно се заобикаля.


Към края на заседанието Митев прави предложението си и то предизвиква реакция на депутата от БСП Крум Зарков, който заявява, че Митев няма право да прави такова предложение, тъй като в правилника на парламента се казва, "че народните представители имат определен 7- до 21-дневен срок, за да правят предложения". Но тогавашният председател на правната комисия Данаил Кирилов, сега министър на правосъдието, допуска гласуването, тъй като го приема за "редакционна поправка".


След спор повече по технологията, отколкото по съдържанието, Кирилов го подлага на гласуване: "Не се обаждайте поне! Виждаме поведението Ви, в процедура на гласуване сме! Против няма, въздържали се 9. Не се приема предложението на колегата Митев." (Цитатът е от стенограмата на заседанието.)


Парламентарното заседание, на което се гласуват промените в Изборния кодекс, започна след по-малко от 9 часа без готов доклад за второ гласуване от правна комисия. В доклада, който е предоставен на депутатите по-късно по време на заседанието, е отбелязано обратното на случилото се - че комисията е подкрепила предложението на Митев.


Междувременно по време на парламентарното заседание е обявено извънредно заседание на правната комисия. На него отпада предложението на ГЕРБ забраната за публикуване на данни от социологически проучвания в изборния ден да се премахне изцяло. По всяка вероятност ГЕРБ се отказва под натиска на ДПС в сделка при, която движението осигури кворума, необходим за приемането на кодекса.


Няколко часа по-късно, към 22.30 часа вечерта, при гласуването в пленарната зала за предложението на Христиан Митев също е обявено, че комисията го подкрепя, и никой не реагира, че не е вярно. А становището на комисията е ориентир към депутатите от управляващата партия и коалицията кое предложение трябва да подкрепят и кое не. Промяната е гласувана окончателно без никакви дебати, както се вижда от стенограмата на заседанието:


"Докладчик Анна Александрова: Предложение от народния представител Христиан Митев по реда на чл. 83, ал. 5, т. 2 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.
Комисията подкрепя предложението. Комисията предлага да се създаде §31:
"§31. В допълнителните разпоредби в §1, т. 15, изречение трето след думите "личните блогове" се добавя "с изключение на профилите в социалните мрежи на медиите по букви "а" и "б"."


Председател Цвета Караянчева: Изказвания? Няма.
Подлагам на гласуване новосъздадения §31.


Гласували 124 народни представители: за 96, против 26, въздържали се 2.
Предложението е прието."


В гласуването са участвали 124 от общо 240 народни представители. "За" са гласували 66 народни представители от ГЕРБ, 13 - от "Обединени патриоти", и 17 от ДПС, или общо 96 народни представители. Против са били 26 депутати от "БСП за България", а двама от "Воля" са се въздържали (поименен списък вижте в карето).


Не знам как, не помня защо


"Трябва да питате комисията. Не съм в течение как е писан докладът. Не знам защо се е получило такова разминаване", каза вчера пред "Дневник" Христиан Митев. "По този начин се заобикаля общата забрана да няма разпространяване на социологически проучвания в изборния ден и всъщност с публикуването им в профилите на социалните мрежи на медиите тази забрана на практика се обезсмисля и става само формално съществуваща, без да може да бъде реализирана санкцията за едно такова нарушение", защити станалото закон предложение Митев.


Данаил Кирилов каза пред "Дневник" в сряда, че слабо си спомня заседанието на комисията на 13 февруари. "По този въпрос основното предложение беше на Саватева и група народни представители и то беше за либерализиране на режима за оповестяване на социологически резултати по време на изборния ден. Имаше и още едно предложение, но него не мога да си го спомня. Колегите от комисията по култура и медии имаха желание да удовлетворят медиите и аргументът им беше, че вместо да се заобикаля законът, по-добре да имаме изричен регламент, за да може да се контролира това. То не беше прието на правна комисия", припомни си Кирилов.

Христиан Митев и Данаил Кирилов на заседание на правната комисия

© Юлия Лазарова

Христиан Митев и Данаил Кирилов на заседание на правната комисия


Трябва да попитате администрацията на правната комисия, посъветва Кирилов. "При всички положения обаче имайте предвид, че в зала гласуването е решаващо. Правната комисия в много случаи е приемала един текст или е отхвърляла един текст, а в зала решението е било различно. В залата участва колеги, които не са участвали в правната комисия", припомни още Данаил Кирилов.


"Дневник" не успя да се свърже в сряда с администрацията на правната комисия, тъй като не вдигаха телефоните си.


Какво изглежда възможно


Промяната е преминала почти незабелязано и от медии, и от юристи, защото не е коментирана, а експерти, които "Дневник" потърси, поискаха време, за да се запознаят с новото ограничение.


Според поправката всеки профил, страница или група във фейсбук, туитър и други подобни социални мрежи, който не е свързан с медия, би могъл да публикува данни за резултатите от изборите. Просто преценката на потребителите могат ли да са достоверни и да им вярват ли ще бъде по-трудна. Такива резултати могат да излизат и в лични блогове.


Списък на гласувалите "За":


1. Адлен Шевкед - ДПС

2. Александър Мацурев - ГЕРБ
3. Александър Сиди - ОП
4. Александър Александров - ГЕРБ
5. Александър Ненков - ГЕРБ
6. Андриан Райков - ГЕРБ
7. Анна Александрова - ГЕРБ
8. Атанас Ташков - ГЕРБ
9. Ахмед Ахмедов - ДПС
10. Борислав Борисов - ГЕРБ
11. Бюрхан Абазов - ДПС
12. Валентин Радев - ГЕРБ
13. Валентин Касабов - ОП
14. Валентин Милушев - ГЕРБ
15. Валери Симеонов - ОП
16. Васил Цветков - ГЕРБ
17. Венка Стоянова - ГЕРБ
18. Владимир Вълев - ГЕРБ
19. Владислав Николов - ГЕРБ
20. Галя Захариева - ГЕРБ
21. Галя Желязкова - ГЕРБ
22. Георги Динев - ГЕРБ
23. Георги Станков - ГЕРБ
24. Данаил Кирилов - ГЕРБ
25. Даниела Малешкова - ГЕРБ
26. Даниела Димитрова - ГЕРБ
27. Десислава Тодорова - ГЕРБ
28. Десислава Танева - ГЕРБ
29. Джевдет Чакъров - ДПС
30. Джейхан Ибрямов - ДПС
31. Диана Саватева - ГЕРБ
32. Димитър Петров - ГЕРБ
33. Димитър Гечев - ГЕРБ
34. Димитър Александров - ГЕРБ
35. Евгени Будинов - ГЕРБ
36. Евгения Алексиева - ГЕРБ
37. Евгения Ангелова - ГЕРБ
38. Елхан Кълков - ДПС
39. Емил Симеонов - ОП
40. Емил Христов - ГЕРБ
41. Емил Тончев - ГЕРБ
42. Емилия Станева - ГЕРБ
43. Ерол Мехмед - ДПС
44. Запрян Янков - ГЕРБ
45. Иван Миховски - ГЕРБ
46. Иван Вълков - ГЕРБ
47. Ивелина Василева - ГЕРБ
48. Иглика Иванова - ГЕРБ
49. Ирмен Мехмедова - ДПС
50. Ирена Димова - ГЕРБ
51. Искрен Веселинов - ОП
52. Ихсан Хаккъ - ДПС
53. Йордан Йорданов - ОП
54. Йордан Цонев - ДПС
55. Калин Василевв - ГЕРБ
56. Калин Поповски - ОП
57. Кирил Калфин - ГЕРБ
58. Клавдия Григорова - ГЕРБ
59. Константин Попов - ГЕРБ
60. Красен Кръстев - ГЕРБ
61. Красимир Богданов - ОП
62. Красимир Велчев - ГЕРБ
63. Красимир Събев - ГЕРБ
64. Лъчезар Иванов - ГЕРБ
65. Маноил Манев - ГЕРБ
66. Мария Илиева - ГЕРБ
67. Мартин Тинчев - ГЕРБ
68. Милена Дамянова - ГЕРБ
69. Младен Шишков - ГЕРБ
70. Нели Петрова - ГЕРБ
71. Николай Сираков - ГЕРБ
72. Павел Христов - ГЕРБ
73. Павел Шопов - ОП
74. Петър Петров - ОП
75. Радослава Чеканска - ГЕРБ
76. Радостин Танев - ГЕРБ
77. Ралица Добрева - ГЕРБ
78. Росен Иванов - ОП
79. Румен Генов - ГЕРБ
80. Севим Али - ДПС
81. Сергей Кичиков - ДПС
82. Симеон Симеонов - ДПС
83. Славчо Атанасов - ОП
84. Спас Гърневски - ГЕРБ
85. Станислав Попов - ГЕРБ
86. Станислав Иванов - ГЕРБ
87. Таня Петрова - ГЕРБ
88. Хайри Садъков - ДПС
89. Халил Летифов - ДПС
90. Хамид Хамид - ДПС
91. Хасан Адемов - ДПС
92. Христиан Митев - ОП
93. Христо Гаджев - ГЕРБ
94. Христо Грудев - ГЕРБ
95. Цвета Караянева - ГЕРБ
96. Юлиян Папашимов - ГЕРБ


Списък на гласувалите "Против":


1. Антон Кутев - БСП
2. Богдан Боцев - БСП
3. Валентина Найденова - БСП
4. Валери Жаблянов - БСП
5. Васил Антонов - БСП
6. Георги Стоилов - БСП
7. Георги Свиленски - БСП
8. Георги Гьоков - БСП
9. Димитър Данчев - БСП
10. Донка Симеонова - БСП
11. Иван Иванов - БСП
12. Иван Ченчев - БСП
13. Кольо Милев - БСП
14. Кристина Сидорова - БСП
15. Крум Зарков - БСП
16. Манол Генов - БСП
17. Милко Недялков - БСП
18. Николай Иванов - БСП
19. Николай Цонков - БСП
20. Пенчо Милков - БСП
21. Петър Витанов - БСП
22. Румен Георгиев - БСП
23. Станислав Владимиров - БСП
24. Таско Ерменков - БСП
25. Христо Проданов - БСП
26. Явор Божанков - БСП


Списък на въздържалите се:


1. Андон Дончев - "Воля"

2. Слави Нецов - "Воля"


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (100)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Fiji
    Fiji
    Рейтинг: 1785 Неутрално

    Който „брои”, няма интерес от предварително обявяване на резултатите.

  2. 2 Профил на tos_buratino
    tos_buratino
    Рейтинг: 318 Неутрално

    Номерата на шайката са ясни. Ясно е също, че не минават при висока избирателска активност.

  3. 3 Профил на hamiltonf
    hamiltonf
    Рейтинг: 4153 Неутрално

    Най-важното е, Позитано да не е първа партия, и второ, руската "Воля" да не влезе в ЕП!

    Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
  4. 4 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
    Напуснал Поради ОграниченДостъп
    Рейтинг: 264 Неутрално

    Аз от сега знам че Радан ще вкара.

    Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
  5. 5 Профил на historama
    historama
    Рейтинг: 3665 Неутрално

    Има ли още малоумни, които ще гласуват за кандидата на ВМРО Джамбазки, въпреки че не можа да даде логично обяснение за парижкия тризонет?

  6. 6 Профил на chepokalipsis
    chepokalipsis
    Рейтинг: 1172 Неутрално

    Всички да си направят квадратче и да гласуват за партия КУР! Всеки глас за нея/го, ще допринесе за нарастването ѝ/му!

  7. 7 Профил на rumata
    rumata
    Рейтинг: 509 Неутрално

    Започва ваденето на вода от девет кладенци. Независимо от налетите Грантове, Джендър България – костовисти, соросоиди, протестъри, отиват на политическото бунище.

    Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
  8. 8 Профил на historama
    historama
    Рейтинг: 3665 Неутрално

    Най-важното е, Позитано да не е първа партия, и второ, руската "Воля" да не влезе в ЕП!
    —цитат от коментар 3 на hamiltonf


    а за м. китка на ВМРО?

  9. 9 Профил на tos_buratino
    tos_buratino
    Рейтинг: 318 Неутрално

    До коментар [#3] от "hamiltonf":

    И защо? Герберугите и десните- уж да не би да спряха пакета Макрон?! А можеха, просто трябваше да отидат на работа. Сега едни шофьори и семействата им ще останат без препитание.

  10. 10 Профил на nv
    nv
    Рейтинг: 1284 Неутрално

    Законът е приет още през февруари. Възниква въпросът защо вашите юристи не са забелязали това още тогава. Или пък са го забелязали и нарочно сте си затраяли, за да го обърнете на пропаганда дни преди изборите.

    Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
  11. 11 Профил на АзКлавдия
    АзКлавдия
    Рейтинг: 880 Неутрално

    Чудесно! Значи пак камиончета??
    Извън майтапа - дали ще чета от фб на Дневник или от личния фб на половината журналистическо братство, все ми е тая.
    А във форума ще споделям.
    Забраната хем е тъпа, хем не е даже задължителна..

    Доброто е заразно
  12. 12 Профил на bobinews
    bobinews
    Рейтинг: 245 Неутрално

    то пък хората си нямат друга работа, та ще следят в социалните медии какви са предварителните резултати.. Който е решил да гласува, едва ли ще чака да види някакви текущи резултати и на база на тях да си пуска бюлетината..

  13. 13 Профил на Peni Nikol
    Peni Nikol
    Рейтинг: 6348 Неутрално

    Комунета и други има да цвърчат на умряло да опорочават всичко и всички, въпреки че не всички са като тях злобни, крадливи мошеници.

  14. 14 Профил на tos_buratino
    tos_buratino
    Рейтинг: 318 Неутрално

    До коментар [#10] от "nv":

    По същия начин и братовчедът на Радослав Иванов преведе субсидиите на земеделците точно днес.
    Просто са си лика прилика.

  15. 15 Профил на historama
    historama
    Рейтинг: 3665 Неутрално

    До 7:"rumata".....Започва ваденето на вода от девет кладенци. Независимо от налетите Грантове, Джендър България – костовисти, соросоиди, протестъри, отиват на политическото бунище....."
    а джендъра на ВМРО мъжки ли е?

  16. 16 Профил на todor._89
    todor._89
    Рейтинг: 798 Весело

    От статията става ясно, че ГЕРБ,ДПС и патриотите са "лошите" които ограничават "правата" на народа. Единствените които са "демократи" в парламента са БСП и "Воля" до някъде. Само не е ясно това мнение на Ангелов и Андонова ли е, или е израз на "новата" редакционна политика на "Дневник".

    Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
  17. 17
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  18. 18 Профил на xm...
    xm...
    Рейтинг: 3273 Неутрално

    ... Със среднощна "грешка" - поправка, парламентът ...

    Тюпиш за оня корифей Барню!
    Мишка!

    Бунюел беше казал: Стилът - това е човекът!

  19. 19 Профил на cinik
    cinik
    Рейтинг: 1662 Неутрално

    После се чудят, защо по-образованите хора под гербаджия и патриот разбират недодялан, прост човек, привърженик на двете български ДПС-та.

    За коалиция Анти-Пеевски: ДБ+Слави+Мая+БСП
  20. 20 Профил на neut
    neut
    Рейтинг: 1391 Неутрално

    Здрава коалиция между ГЕРБ и ДПС при това гласуване

    In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
  21. 21 Профил на xm...
    xm...
    Рейтинг: 3273 Весело

    От статията става ясно, че ГЕРБ,ДПС и патриотите са "лошите" които ограничават "правата" на народа. Единствените които са "демократи" в парламента са БСП и "Воля" до някъде. Само не е ясно това мнение на Ангелов и Андонова ли е, или е израз на "новата" редакционна политика на "Дневник".
    —цитат от коментар 16 на todor._89

    Ми те са го гласували бе, Тудорьейййй!
    ГЕРБ с ДПС и Патреоте!

  22. 22 Профил на yanne
    yanne
    Рейтинг: 934 Любопитно

    До коментар [#1] от "Fiji":

    И кой брои?;

  23. 23 Профил на tulup
    tulup
    Рейтинг: 1757 Неутрално

    До коментар [#3] от "hamiltonf":

    Що, руската Воля какво повече може да направи от неруския ГЕРБ? Да даде още няколко милиарда за несъществуващ АЕЦ? Да гарантира монопол на Лукойл? Да построи още някой поток с руски газ? Да мотае 10 години връзката с Гърция?

    Не ме търсете преди обяд
  24. 24 Профил на yanne
    yanne
    Рейтинг: 934 Любопитно

    До коментар [#5] от "historama":

    Лош Джамбазки- сам ма повече гласове от цялата тумба умнокрасавци,с милиони,похарчени,и с медии зад гърба?Смтай какви сте некадърници!

  25. 25 Профил на yanne
    yanne
    Рейтинг: 934 Любопитно

    До коментар [#16] от "todor._89":

    Газетата няма нова политика.Винаги е имала една-койтонплаща,той поръчва.

  26. 26 Профил на Dankol
    Dankol
    Рейтинг: 610 Неутрално

    Голям страх от тая Иванчева ! С всички други могат да се спазарят за министерства и агенции , ама с нея няма да могат ! Даже и Дневник избягват да я споменават , че нали не е от умнокрасивците от Лозенец и центъра !

  27. 27 Профил на dedoliben
    dedoliben
    Рейтинг: 1925 Гневно

    До коментар [#3] от "hamiltonf":И защо? Герберугите и десните- уж да не би да спряха пакета Макрон?! А можеха, просто трябваше да отидат на работа. Сега едни шофьори и семействата им ще останат без препитание.
    —цитат от коментар 9 на tos_buratino


    Макар това да е чорбаджйиски а не шофьорски протест.
    Ако е обратното желая от все сърце още по здраво да им го начукат.
    Хора който си рискуват здравето и животът за няколко евро повече нямат никаква солидарност по между си не ми ги хвали.
    Тези западни благини са йзвоювани с борба и кръв.
    Защо трябва някой български келипираджия да им прави дъмпинг?
    Отнася се и за всички преуспели емигранти живеещи като скотове по светът и правещи дъмпинг на часовата ставка.
    Подредете си държавата като другите а не да ходите да серете на стандарта на хората прошляци.

    "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
  28. 28 Профил на plebs
    plebs
    Рейтинг: 264 Неутрално

    "На предстоящите евроизбори обаче е сложено и това ограничение. Със среднощна "грешка" - поправка, парламентът е забранил на медиите да оповестяват резултати в изборния ден на страниците си във фейсбук,..."

    - Чудесно! Фактор, Вевести вече премахнаха коментарите. Това също е чудесно. Да, ще коментирам в Дневник вероятно докато и те имат форум, но ако го премахнат, няма да ми липсва.
    Използвам все още възможността да дам гласност и на още една позиция - на НПСД и Касим Дал:

    "Приятели,
    Информираме ви, че „Народна партия свобода и достойнство“ не участва в предстоящите избори за членове на Европейския парламент на 26.05.2019 г. Пропускаме изборите, защото бяхме предадени от така наречения (вече бивш) председател Орхан Исмаилов.

    Стеклите се обстоятелства ни дават прекрасна възможност да запазим силите си и да подготвим структурите на НПСД за предстоящите местни и вероятно парламентарни избори, които ни очакват до края на годината.

    Като партия с ясно изразен, дясноцентристки профил, защитаваща преди всичко пътя на България в НАТО и Европейския съюз, ви призоваваме да не гласувате за партии като БСП, ДПС, тъй наречените „Петреоти“ (огради и паспорти), популистите от Воля или партии като ДОСТ, които се явяват на изборите с едничката идея да разбият десният вот или да добият дивиденти за хора с гнили задкулисни интереси. Липсата на доверие в политическата система в България води много хора до апатия и ниска избирателна активност. За съжаление точно това е целта на големите системни играчи – с ниска избирателна активност да си разпределят повече депутатски мандати.

    Приятели,

    На 26.05.2019 г. отидете до избирателните урни и гласувайте по съвест, това ще направим и ние!"

    https://www.faktor.bg/bg/articles/partiyata-na-kasim-dal-glasuvayte-po-savest

  29. 29 Профил на dunkan
    dunkan
    Рейтинг: 367 Неутрално

    Дневник не използвайте чълти заглавия!
    И да - забраната е правилна.

  30. 30 Профил на сидер
    сидер
    Рейтинг: 2431 Неутрално

    До коментар [#17] от "jobssboj":

    ,,Цялата политканстваща банда у анс е за разстерел без изключение. Тези са само да крадат и лъжат. Трябва да се избиват а не да се ходи на глупави избори. ,,

    Що ли само комунистите и автентичните ДСБ-ари се заканвате да убивате противниците си

  31. 31 Профил на juu30603811
    juu30603811
    Рейтинг: 8 Неутрално

    На пракитка няма абсолюно никакво значение дали резултатите ще се обявяват през деня. Хората, които ще се повлияят дали да отидат да гласуват или не и за кого на база тези резултати са единици. Партиите така и така си следят резултата и си действат по разните мобилизационни схеми. На практика винаги достъп до тези резултати са имали и избирателите през разните музиклани, хранителни и всякакви други класации. Въобще не виждам защо това е тема на обсъждане в момента, освен може би отново да се насажда негативизъм и да се внушава за шашми по време на изборите, които специално с това няма как да станат.

  32. 32 Профил на niksan1
    niksan1
    Рейтинг: 1962 Неутрално

    До коментар [#1] от "Fiji":И кой брои?;
    —цитат от коментар 22 на yanne    Мутро-милиционерите със съдействието на ченгетата от ДПС и т. н. " патриоти " !
    Други въпроси ?

    Без ДС - ченгета! Лустрация!
  33. 33 Профил на Vasil
    Vasil
    Рейтинг: 95 Неутрално

    До коментар [#8] от "historama":

    Напротив днес в "Тази сутрин" по БТВ даде страхотно обяснение. Това, че ти не си го разбрал е твой проблем

    Човешката глупост се разпространява по- бързо и от скороста на светлината
  34. 34 Профил на chichka
    chichka
    Рейтинг: 2056 Неутрално

    До коментар [#3] от "hamiltonf":И защо? Герберугите и десните- уж да не би да спряха пакета Макрон?! А можеха, просто трябваше да отидат на работа. Сега едни шофьори и семействата им ще останат без препитание.
    —цитат от коментар 9 на tos_buratino


    Шофьорите и семействата им ще имат препитани е и добри пенсии като работят за чужди фирми, а не за българските робовладелци. Има три съседски семейства с шофьори на ТИР. Двете в Испания и едно в Германия! Не работят за българи и са много доволни, заплати, почивки, осигуровки....високи пенсии!

    Русия- проказата на планетата Земя.
  35. 35 Профил на nv
    nv
    Рейтинг: 1284 Неутрално

    До коментар [#31] от "juu30603811":

    В интерес на истината не е точно така. На последните парламентарни избори през целия ден агенциите отчитаха, че РБ е на ръба (no pun intended) и аз лично посъветвах родителите си, които щяха да гласуват привечер, да гласуват за тях, а не за Радан. Не вярвам да съм бил само аз, но пък и те се оказаха много далече от влизане...

    Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
  36. 36 Профил на Vivian Apostolov
    Vivian Apostolov
    Рейтинг: 349 Неутрално

    Мислех, че днес ще има само кратки политскечове, но това си е малък жълтеещ булеварден роман.
    Ето това НЕ желаете да публикувате, нали??

    "ГЕРБ и БСП влязоха в кампанията с близки резултати. Интригата между двете големи партии привлече почти изцяло общественото внимание. С разгръщането на кампанията ГЕРБ успя да вземе преднина, да повиши резултата си и да изпревари БСП. Така те са с 5% пред червените. Това показват данните от национално представително проучване на „Екзакта Рисърч Груп“.

    Според агенцията може да се очаква ГЕРБ да печели още подкрепа до самия изборен ден.

    По предварителни прогнози ГЕРБ получава подкрепа от 32,4% и така си гарантира 7 места в ЕП. За БСП биха гласували 27,3 на сто и така социалистите ще имат 6-ма евродепутати.

    Евровотът се възприема като по-важен от избирателите на ГЕРБ отколкото от тези на БСП. 54% от избирателите на ГЕРБ заявяват, че евроизборите са важни лично за тях, докато това твърдят 45% от симпатизантите на БСП.

    4 политически формации могат да имат свои представители в следващия състав на Европейския парламент, показва проучването. ДПС и ВМРО-БНД се очаква също да излъчат евродепутати. За движението биха гласували 13.3% и така те биха имали 3-ма представители в ЕП. 6.5% е подкрепата за ВМРО, което им гарантира един представител в Брюксел. "
    https://www.faktor.bg/bg/articles/ekzakta-1

    Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
  37. 37 Профил на Slick
    Slick
    Рейтинг: 418 Неутрално

    ГЕРБ ще се старае да пази властта максимално. А българите трябва да са тъпи да гласуват за ГЕРБ. Но може би сме с класически стокхолмски синдром - жертвата се привързва към нападателя

  38. 38 Профил на Vivian Apostolov
    Vivian Apostolov
    Рейтинг: 349 Гневно

    Цялата политканстваща банда у анс е за разстерел без изключение. Тези са само да крадат и лъжат. Трябва да се избиват а не да се ходи на глупави избори.
    —цитат от коментар 17 на jobssboj


    Явно и теб са имали предвид, малко жалко лумпенче. Пожелавам ти и на теб и цялата ви кохорта от "Възраждане" да полежите някоя и друга годинка. Не си анонимен, никой не е !

    "Асоциацията на европейските журналисти - България призовава главния прокурор Сотир Цацаров да разпореди незабавна проверка политическа партия "Възраждане" с цел да установи дали се съобразява с разпоредбите на Конституцията и Закона за политическите партии. А на лидера на партията Костадин Костадинов - да му бъде потърсена отговорност по реда на Наказателния кодекс.

    Това се посочва в позиция на АЕЖ по повод предизборен видеоклип, публикуван в сряда от политическата сила. В него активистите на Костадинов пресъздават масов разстрел - мъж разстрелва с два автомата насядали по парламентарни банки костюмирани мъже. И завършва с призива - "27 - ако отговорът ви е "ДА".

    Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
  39. 39 Профил на plebs
    plebs
    Рейтинг: 264 Неутрално

    "Европейската комисия съобщи, че наблюдава повишение на случаите на дезинформация в навечерието на изборите за евродепутати. Броят на тези случаи е повече от обичайния, уточни говорител на комисията.
    Засичаме вълна от дезинформация и реч на омразата срещу Европа. Не се заблуждаваме, че този въпрос може да намери решение в Брюксел, но правим всичко възможно да преборим лъжите, доколкото можем. Често се чувстваме самотни в това усилие, необходим е съюз между правителства, неправителствени организации, синдикати, социални мрежи, посочи говорителят. ..."
    http://www.bta.bg/bg/c/OF/id/2015683

  40. 40 Профил на Дневник  пропагандна газета
    Дневник пропагандна газета
    Рейтинг: 308 Неутрално

    Напразни ПОСЛЕДНИ напъни на рИдакцията.

  41. 41 Профил на xamctep
    xamctep
    Рейтинг: 418 Неутрално

    Когато предварителните резултати са само предварителни, но не и резултати и имат за цел да манипулират е по-добре да са забранени. Всеки много лесно може да провери колко са разлини в различните източници. :)

  42. 42 Профил на Николай Николов
    Николай Николов
    Рейтинг: 1322 Неутрално

    До коментар [#5] от "historama":

    Според теб, колко от 80-те % дебили си спомнят и отдават значение на факта, че Джамбазки изкара 5 години като евродупетат благодарение на кинтите от КТБ и Цветан Василев? На предните избори за ЕП ВМРО бяха в коалиция с Дудука Бареков, чиято формация беше частен политически проект на Мустака.

  43. 43 Профил на девети дан
    девети дан
    Рейтинг: 257 Весело

    Ще има доста изненадани на тези избори и на следващите

  44. 44 Профил на ДСиБ
    ДСиБ
    Рейтинг: 597 Неутрално

    Все едно пък някой точно в неделя след обяд ще реши да гласува заради едните екзитполове... ставате смешни. Но пък удобно оправдание за нисък резултат, особено за пеещите в един глас БСП и ДБ.

  45. 45 Профил на Онуфри
    Онуфри
    Рейтинг: 339 Весело

    Има ли още малоумни, които ще гласуват за кандидата на ВМРО Джамбазки, въпреки че не можа да даде логично обяснение за парижкия тризонет?
    —цитат от коментар 5 на historama


    Има, защото са малоумни!

    Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
  46. 46 Профил на nv
    nv
    Рейтинг: 1284 Неутрално

    До коментар [#44] от "ДСиБ":

    Виж ми коментар номер 35.

    Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
  47. 47 Профил на Онуфри
    Онуфри
    Рейтинг: 339 Весело

    Всички да си направят квадратче и да гласуват за партия КУР! Всеки глас за нея/го, ще допринесе за нарастването ѝ/му!
    —цитат от коментар 6 на chepokalipsis


    Името на тази партия от кУрнела ли идва?

    : )

    Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
  48. 48 Профил на plebs
    plebs
    Рейтинг: 264 Неутрално

    Метериалите, които НЯМА да прочета до понеделник в Дневник:

    "Борисов най-добре знае как се избира главен прокурор"

    "Христо Иванов: Борисов през единия прозорец изхвърля министри, през другия - пари (видео)"

    Мара умря.
    За умрелите или добро, или нищо.
    НИЩО.

    До понеделник.

  49. 49 Профил на Капабланка
    Капабланка
    Рейтинг: 694 Неутрално

    Борисов нали е футболист?!Няма ли, по същата логика, да поиска да не се съобщават резултатите от мачовете по радио и телевизия?!!!

  50. 50 Профил на Капабланка
    Капабланка
    Рейтинг: 694 Неутрално

    [quote#45:"Онуфри"][/quote]

    Има!А има и такива, които ще гласуват и за ГЕРБ, и за БСП, и за Атака, и за ДПС, и за Воля!

  51. 51 Профил на Slick
    Slick
    Рейтинг: 418 Неутрално

    Само като вида Дани Тъпото Ръбъл и знам че някаква колосална тъпотия е творена

  52. 52 Профил на xamctep
    xamctep
    Рейтинг: 418 Весело

    До коментар [#49] от "Капабланка":

    Ти изглежда нямаш представа как се определят предварителните резултати?! :)
    В един футболен мач вкараният гол е факт, който много лесно може да се установи, но ако следваме логиката на предварителното обявяване на предизборни резултати в изборният "мач" всеки глас е вкаран гол, и понеже са по хиляди гола в минута, някои обявяват повече за едните, други обявяват повече за другите. Това което същност обявяват са не факти, а това, което са им казали излизащите от стадиона фенове: "Вкарах за червените!" или "Червените ни вкараха..., ама няма да кажа от кои съм.". :) А реалният резултат се разбира малко по-късно, но междуременно някой чувствителен фен се е хвърлил през терасата, защото някъде, някой обявил, че отборът му здаво губи... :)

  53. 53 Профил на qwerty 500
    qwerty 500
    Рейтинг: 269 Неутрално

    После се чудят, защо по-образованите хора под гербаджия и патриот разбират недодялан, прост човек, привърженик на двете български ДПС-та.
    —цитат от коментар 19 на cinik


    Кои са двете "български ДПС-та"?

    I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
  54. 54 Профил на reply
    reply
    Рейтинг: 716 Неутрално

    пиша ви постоянно че печатницата която печата бюлетините е частна и ше има костинбродски номера

  55. 55 Профил на papуre
    papуre
    Рейтинг: 747 Неутрално

    ГЕРБ, ДПС и Патриотите не искат да виждате тези резултати


    Че какво чудно и необяснимо има в тозо буламач , дабъркан от пишман шефахчиите на дебилите в НС ?. Приготвили са манджата така , както искат да я поднесат на клиентите , везависимо от отвратителния вкус и мирис на сготвеното . И когато сега , дни преди изборите отново сервират рецептата , вместо ухание и всенародно весели , мириса на п рокиснало и и на развалено обгръща целия политически терен . Така е вече десетина години и миризмата на мърша , с извинение едва ли ще се разнесе някога от кулуарите и протоклите и стенограмите на НС от този период . Напротив , наслагат се дсе повече и повече възприятия на отврат и от политици , и от институции . Докато накрая доиде и отвращението от държавата , И дано тогава да се намерят хора , които да по

  56. 56 Профил на Fiji
    Fiji
    Рейтинг: 1785 Неутрално

    И кой брои?;
    —цитат от коментар 22 на yanne

    Сам си отговори: КОЙ брои.

  57. 57 Профил на papуre
    papуre
    Рейтинг: 747 Неутрално

    До коментар [#6] от "chepokalipsis":Всички да си направят квадратче и да гласуват за партия КУР! Всеки глас за нея/го, ще допринесе за нарастването ѝ/му!

    Защо пък не ? Щом си намерил възможност да поемеш нарастването му , би тлрябвало всички , към които се обръщаш ,да дадат свой дан за удувлетворяване на мераците ти . Все пак човешко е да се помага на ближния .

  58. 58 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
    GMO VACCINES CHEMICALS
    Рейтинг: 2438 Неутрално

    До коментар [#24] от "yanne":

    Амии хич не е изненадващо, че зомбираните от про-савецка пропагнда, са повече от спосбните на критично мислене

    ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
  59. 59 Профил на voodoo_child
    voodoo_child
    Рейтинг: 81 Весело

    До коментар [#5] от "historama":Лош Джамбазки- сам ма повече гласове от цялата тумба умнокрасавци,с милиони,похарчени,и с медии зад гърба?Смтай какви сте некадърници!
    —цитат от коментар 24 на yanne


    Pozz, yanne! 👍

  60. 60 Профил на papуre
    papуre
    Рейтинг: 747 Любопитно

    .
    До коментар [#53] от "qwerty 500":Кои са двете "български ДПС-та"?

    Че какво му е неясното ? Човека го е написал пределно ясно , достатъчно е да се прочете написаното . Макар че е възможно и да не е прав за политиката им .

  61. 61 Профил на papуre
    papуre
    Рейтинг: 747 Неутрално

    До коментар [#3] от "hamiltonf":Най-важното е, Позитано да не е първа партия,

    Което де факто означава да си жабуркате дъъълго в блатото и да ручате жабетата .

  62. 62 Профил на ДСиБ
    ДСиБ
    Рейтинг: 597 Неутрално

    До коментар [#46] от "nv":

    В такъв случай още по-добре, че няма да има екзитополове, след като заблуждават и заради тях без да има файда си променил гласуването си.

  63. 63 Профил на Костадин Иванов
    Костадин Иванов
    Рейтинг: 2713 Любопитно

    До коментар [#17] от "jobssboj":

    "Цялата политканстваща банда у анс е за разстерел без изключение. Тези са само да крадат и лъжат. Трябва да се избиват а не да се ходи на глупави избори."
    ============
    Къде да дойдем да гледаме как ги разстрелваш?

    Еретик
  64. 64 Профил на papуre
    papуre
    Рейтинг: 747 Неутрално

    До коментар [#9] от "tos_buratino":И защо? Герберугите и десните- уж да не би да спряха пакета Макрон?! А можеха, просто трябваше да отидат на работа. Сега едни шофьори и семействата им ще останат без препитание.

    А дали пък някои от коментиращите този прословут пакет знаят какво съдържа той и чии интереси защитава . ? Силно се съмнявам , аз също го зная от медиите . Но разбирам , че Джамбазина и джамбазчетата защитават РАБОТОДАТЕЛИТЕ , А НЕ НАЕМНИЦИТЕ - ШОФЬОРИ . нИКЪДЕ В ЗАЩИТНИТЕ ТЕЗИ НЕ СТАВА И ДУМА ЗА заплатите на ШОФЬОРИТЕ , А СЕ НАБЛЯГА НЕПРЕКЪСНАТО , ЧЕ КЕ СЕ ЛИКВИДИРА бранша . На собственици на този бранш са собствениците на по май- малко пет шест камиона . Тези с по един никой не ги бръсне като фактор - те са на ниво ШОФЬОРИ . Ако случайно се реши въпроста с пакета така , както искат ПРЕВОЗВАЧИТЕ то не след много време , ще се наложи да се решава въпроса за заплатите на шофьорите , които ща скочат за изравняването им с тези на западняците . И когато стигнат до заплатите , ще започнат и протестите за изравняване и УСЛОВИЯТА НА ТРУД . Тоест - ще се реши изцяло пакета Макрон , но по български - малко по малко , със закъснение . Така че когато пристигнем на заветното ниво , другите вече ще съ избягали на по- високо . Демек , преоблякъл се Илия , погледнал се - пак си е в тия . -

  65. 65 Профил на Костадин Иванов
    Костадин Иванов
    Рейтинг: 2713 Весело

    До коментар [#40] от "Jumbo Jet":

    Напразни ПОСЛЕДНИ напъни на рИдакцията.
    ============
    РИдакция защото ридае ли?

    Еретик
  66. 66 Профил на gobay
    gobay
    Рейтинг: 893 Неутрално

    До коментар [#54] от "reply":

    Бюлетините бяха напечатани в печатницата на БНБ и изпратени под охрана до избирателните секции.Ти къде беше,че не знаеш това и пишеш невярни неща?

  67. 67 Профил на Alarmstufe Rot
    Alarmstufe Rot
    Рейтинг: 5295 Неутрално

    Цялата политканстваща банда у анс е за разстерел без изключение. Тези са само да крадат и лъжат. Трябва да се избиват а не да се ходи на глупави избори.
    —цитат от коментар 17 на jobssboj


    Дневник, това до кога ще го държите?

  68. 68 Профил на zle_platen_trol
    zle_platen_trol
    Рейтинг: 430 Неутрално

    До коментар [#61] от "papуre":

    Ама БСП ли ще ни вади от блатото? Както ни извади Луканов? Или Виденов? Орешарски? Вие съвсем изтрещяхте.

  69. 69 Профил на qwerty 500
    qwerty 500
    Рейтинг: 269 Неутрално

    .До коментар [#53] от "qwerty 500":Кои са двете "български ДПС-та"? Че какво му е неясното ? Човека го е написал пределно ясно , достатъчно е да се прочете написаното . Макар че е възможно и да не е прав за политиката им .
    —цитат от коментар 60 на papуre


    Аз съм доста далечè от политиката. рядко гледам новини, публицистични предавания също! Не ми е ясно какво визира под двете ДПС-та.
    В политически аспект съм вече почти нихилист, а навремето се отвращавах от такива хора.
    Днес и други потитах "защо" и за какво ще гласувате.

    I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
  70. 70 Профил на Незнайко в Слънчевия град
    Незнайко в Слънчевия град
    Рейтинг: 5584 Весело

    Пилците се броят привечер.

    "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
  71. 71 Профил на Дон Кихот
    Дон Кихот
    Рейтинг: 2456 Весело

    Воят на виещите е заради самото виене. Не виждам, с какво ще им помогне една информация в хода на изборите, ако тя е фалшива. Ако такава се появи, тя ще бъде обработена по всички стандарти на фалшивите новини и няма начин в самия ден на изборите да установиш нейната истинност. А след боя размахвай юмруци колкото искаш!

  72. 72 Профил на Silence
    Silence
    Рейтинг: 484 Весело

    Пилците се броят привечер.
    —цитат от коментар 70 на Незнайко в Слънчевия град


    От кого?

  73. 73 Профил на Silence
    Silence
    Рейтинг: 484 Неутрално

    Нещо минало в една тиха нощ на Валентин/Зарезан. Никой не разбрал, дори и ЦИК... Ясно е, че цялата схема не е за "твърдите" електорати, които гласуват от глупост, невежество, страх или просто заради кебапчетата, а именно заради противоположната част. Тези, които са по-образовани, които се интересуват, на които им пука и въпреки това не гласуват. Избирателната активност се върти около 50% последните години, а брой гласове на "спечелилите" не може да стигне и 1 млн.
    Повтарям за N-ти път, че не познавам някой гласувал нито за ГЕРБ, нито за БСП, нито за НДСВ навремето, обаче тия ни въртяха последните 15, че и повече години. И все пак ходя да гласувам и пак ще отида. Но не е там въпроса... Както по-долу колега е казал - пилците се броят привечер и се знае от КОИ.

  74. 74 Профил на Darth Plagueis
    Darth Plagueis
    Рейтинг: 1389 Неутрално

    До коментар [#9] от "tos_buratino":

    Можеха да спрат пакет, който още не е гласуван? Идиот.

    Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
  75. 75 Профил на Darth Plagueis
    Darth Plagueis
    Рейтинг: 1389 Неутрално

    До коментар [#16] от "todor._89":

    Мне. От статията ясно става, че комундерите са били една шепа хора и очевидно не са искали да спрат това предложение. Просто са пратили шепа идиоти да гласуват против, че да не е съвсем видно. Но малка шепа, че да не би да стане гаф. Еднакви сте си, нема къде да търсиш опозиция в тоя парламент.

    Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
  76. 76 Профил на 堅不可摧
    堅不可摧
    Рейтинг: 290 Неутрално

    Браво на Москва! 5 от 5 в първата петица!
    ЕС, гонете тоя съветски задунайски анклаав докато е време!

  77. 77 Профил на Един препатил
    Един препатил
    Рейтинг: 3284 Неутрално


    Денят за размисъл и забраната за публикуване на резултатите от екзит-пола са отживелици от миналото. Време е да се разделим с тях.

  78. 78 Профил на todor._89
    todor._89
    Рейтинг: 798 Весело

    До коментар [#75] от "Darth Plagueis":

    Днес съм великодушен и ти позволявам да имаш право на мнение.

    Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
  79. 79 Профил на moreee
    moreee
    Рейтинг: 1403 Неутрално

    БСП се очертава като най-прогресивната партия в парламента. Аз ще гласувам за тях.

  80. 80 Профил на zle_platen_trol
    zle_platen_trol
    Рейтинг: 430 Неутрално

    До коментар [#79] от "moreee":

    Бъркаш. Руската прислуга гласува за Възраждане. Това са твоите хора. И те, като теб са готови на всичко за шепа рубли.

  81. 81 Профил на yey05611090
    yey05611090
    Рейтинг: 5 Неутрално

    До коментар [#5] от "historama":

    Малоумен си ти!!!

  82. 82 Профил на moreee
    moreee
    Рейтинг: 1403 Неутрално

    До коментар [#80] от "zle_platen_trol":

    "Бъркаш. Руската прислуга гласува за Възраждане. Това са твоите хора. И те, като теб са готови на всичко за шепа рубли"

    Възраждане са същите като Демократите на Радан и Бойкикиев. Отдалеч им личи, че са на издръжка на някое посолство. Затова и резултатите им на избори са сходни - 1-2%.

  83. 83 Профил на Darth Plagueis
    Darth Plagueis
    Рейтинг: 1389 Неутрално

    До коментар [#78] от "todor._89":

    О, благодаря за великодушието ти. То идва само няколко дни след другото великодуши - деня на данъчната свобода, в който уж спирам да работя да те храня като типичен държавен хрантутник, и мога да изкарам некви пари и за мен. БЛАГОДАРЯ ТИ!

    Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
  84. 84 Профил на Darth Plagueis
    Darth Plagueis
    Рейтинг: 1389 Неутрално

    До коментар [#80] от "zle_platen_trol":

    Да не забравяме, че Костя Копейкин беше съвсем доскоро зам шеф на ВМРО и техните политики са до голяма степен негови. Че некои карикатури се помислиха за консерватори.

    Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
  85. 85 Профил на todor._89
    todor._89
    Рейтинг: 798 Весело

    До коментар [#83] от "Darth Plagueis":

    Мне, не съм държавен служител. Пък да пази Бог да не опирам до там ти да ме храниш.

    Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
  86. 86 Профил на zle_platen_trol
    zle_platen_trol
    Рейтинг: 430 Весело

    До коментар [#84] от "Darth Plagueis":

    Те много хора напоследък си мислят, че за да се наречеш консерватор е достатъчно да затвориш някой и друг буркан за зимата.

  87. 87 Профил на Ехото на Гласът
    Ехото на Гласът
    Рейтинг: 630 Неутрално

    то пък хората си нямат друга работа, та ще следят в социалните медии какви са предварителните резултати.. Който е решил да гласува, едва ли ще чака да види някакви текущи резултати и на база на тях да си пуска бюлетината..
    —цитат от коментар 12 на bobinews


    "Fiji" е загатнал какъв е проблема. Ако човек "научи", че неговата партия губи лошо, шансовете да отиде и гласува за тях падат драстично. Съотвтно, ако мисли, че бият ще е по-мотивиран да отиде и гласува. Човешката психология е такава, че хората предпочитат да подкрепят печелившите отбори. А днес хората се информират предимно от социалните мрежи. Това е безспорен факт.

  88. 88 Профил на девети дан
    девети дан
    Рейтинг: 257 Неутрално

    До коментар [#80] от "zle_platen_trol":"Бъркаш. Руската прислуга гласува за Възраждане. Това са твоите хора. И те, като теб са готови на всичко за шепа рубли" Възраждане са същите като Демократите на Радан и Бойкикиев. Отдалеч им личи, че са на издръжка на някое посолство. Затова и резултатите им на избори са сходни - 1-2%.
    —цитат от коментар 82 на moreee


    ВЪЗРАЖДАНЕ били на издръжка на някое посолство е лъжа.
    ВЪЗРАЖДАНЕ работят единствено в интересите на България и българския народ, колкото и да трудно да се възприеме това от майцепродавците.

    До коментар [#80] от "zle_platen_trol":Да не забравяме, че Костя Копейкин беше съвсем доскоро зам шеф на ВМРО и техните политики са до голяма степен негови. Че некои карикатури се помислиха за консерватори.
    —цитат от коментар 84 на Darth Plagueis


    Да не забравяме, че Костя Копейкин е герой на Н. Гогол от романа Мъртви души. Прекалено високо четиво за средностатистическия платен трол.

    Костадин Костадинов напуска ВМРО крайно несъгласен с водената политика на едно говорим, но друго правим присъща на всички партии освен ВЪЗРАЖДАНЕ.

    На който никак не му харесват горните факти да се облекчи (моментно) на червения бутон.

  89. 89 Профил на Тангра
    Тангра
    Рейтинг: 717 Неутрално

    Добре, аз не разбрах, каква е позицията на Дневник?
    Ако в соц мрежи трябва да се оповестява информация, то тя трябва да се оповестява и по радиото и телевизията!
    Правилата трябва да са еднакви и общовалидни.

    Освен това, аз нямам вяра на никоя социално проучвателна агенция.
    Много по-лесно е техният резултат да е фалшив, отколкото преброяването на самите бюлетини.
    И изобщо, БСП-то упорито влиза в ролята на калпавия космонавт.
    Омръзна ми тяхното хленчене.

  90. 90 Профил на 1001
    1001
    Рейтинг: 1225 Весело

    е и какъв е проблема
    аз с подобен случай вече съм се сблъсквал нямали поща
    но имат ФБ, инстграм и т.н. ми казах да ми пишат там
    За младите електронната поща е вече остаряла технология и не я ползват свиквайте

  91. 91 Профил на 1001
    1001
    Рейтинг: 1225 Весело

    никога НС не може да изпревари развитието на технологиите
    Така че забранилинещо което май вече не го ползват младите е кел файда както казваше дядо ми

  92. 92 Профил на dark'star
    dark'star
    Рейтинг: 1794 Неутрално

    на някои не им се иска да видят и изборите за Европейски парламент
    :-) Холандската Партия на труда печели най-много гласове на изборите за Европейски парламент в страната

    КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
  93. 93 Профил на cinik
    cinik
    Рейтинг: 1662 Неутрално

    [quote#53:"qwerty 500"][/quote]

    ГЕРБ и ОП

    За коалиция Анти-Пеевски: ДБ+Слави+Мая+БСП
  94. 94 Профил на Captain Shakespeare
    Captain Shakespeare
    Рейтинг: 543 Разстроено

    До коментар [#1] от "Fiji":

    Тъп ли си, прост ли си или хабер си нямаш от организацията на изборите...
    по вероятно да си FAKE.

    Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
  95. 95 Профил на Captain Shakespeare
    Captain Shakespeare
    Рейтинг: 543 Весело

    До коментар [#72] от "Silence":

    ...... Който знае да брои в ТИШИНАТА на нощта.
    Как се пръкнахте толкова неграмотници в този форум?

    Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
  96. 96 Профил на dnevnikar
    dnevnikar
    Рейтинг: 3668 Неутрално

    UNITED EU UNION

    Полезна информация, но за "Патриотите" имате Предизборен Избор.
    Субектите представляват или:

    група "Патриоти" в кавички ;
    група Патреоти без ;
    група Разголени Патрэоти без 2 пъти.

    пп
    Най-добре: Разгонени в смисъл Прогонени.

    "ГЕРБ, ДПС и Патриотите не искат да виждате тези резултати"

  97. 97 Профил на nik_77.
    nik_77.
    Рейтинг: 1577 Неутрално

    Дали се издържа или не се издържа с руски пари "Възраждане" могат да кажат съответните служби, № 38. Но чии интерес защитава - българския или руския, всеки си прави заключенията. Последната публична проява, например. Когато Костадин Костадинов в лично качество отиде в Добрич да проваля представянето на книгата на Александър Йорданов "Патриотични уроци", в която е засегнат русия интерес. Костадинов с няколко съмишленици не спрял да крещи, обижда и да ругае каруцарски. Александър Йорданов запазил самообладание, както му е присъщо.

  98. 98 Профил на Храбър
    Храбър
    Рейтинг: 3518 Неутрално

    Започва ваденето на вода от девет кладенци. Независимо от налетите Грантове, Джендър България – костовисти, соросоиди, протестъри, отиват на политическото бунище.
    —цитат от коментар 7 на rumata


    Защо ли руските тролове като теб силно желаят демократите да не влязат в ЕП?
    Защото само "костовисти, соросоиди, протестъри.." няма да играят по свирката на путинова Русия.

    "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
  99. 99 Профил на Храбър
    Храбър
    Рейтинг: 3518 Неутрално

    Защо ли руските тролове като теб силно желаят демократите да не влязат в ЕП?Защото само "костовисти, соросоиди, протестъри.." няма да играят по свирката на путинова Русия.
    —цитат от коментар 98 на Храбър


    Защото само те винаги ще слагат България на първо място.
    Защото те няма да скачат по трибуната като онази маймуна Джамбазки, която иначе го раздава голям патриот, ама не казва от къде са парите за тризонет в Париж, Франция.

    "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
  100. 100 Профил на Мавродинов
    Мавродинов
    Рейтинг: 515 Неутрално

    Костинброд 2 е в действие! Членовете на секционните избирателни комисии от БСП няма да се явят на работа!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK