ДПС се насочи към тези, в които е ключът за бъдещи изборни победи

Снимка от предизборна проява на ДПС в Костандово

© Фейсбук профил на ДПС

Снимка от предизборна проява на ДПС в Костандово"С емиграцията на българските турци и респ. обезлюдяването на голяма част от бастионите на ДПС, с възникването на ДОСТ и разрушаването на поне част от традиционните зависимости на избирателите си, ДПС претърпя сериозни сътресения. Така, като компенсация на липсващи избиратели и като стратегия за бъдещето, то се насочи все по-силно към малцинствата, в които делът на младите възрастови групи е най-висок. Сред тях има голям брой рано напуснали образованието младежи с проблематични доходи и неясни житейски хоризонти, на които Движението предлага шансове, или нови вариации на старите клиентелни мрежи. Затова и постига този резултат."


Така социологът Боряна Димитрова от "Алфа рисърч" отговори в интервю за "Дневник" на въпроса как ще коментира, че според демографските профили, изготвени от агенцията, 19% от избирателите на възраст между 18 и 30 години са подкрепили ДПС. (Интервюто четете в четвъртък сутрин в "Дневник"). Слоуганът на ДПС беше път на младите и посланието се повтаряше дори от почетния лидер Ахмед Доган, който направи изявление по време на кампанията.


Най-много от най-младата възрастува група са гласували за ГЕРБ - 29%. ДПС обаче "води" сред избирателите с основно и по-ниско образование, от които 47% са пуснали бюлетина за партията. От гласуващите със средно образование - 14% са за движението, а сред висшистите - само 4%.
28% от гласувалите в селата са били за ДПС, 29 % - за БСП и 24 % за ГЕРБ. Само 1 % от гласовете в София са за партията. ДПС взима и 42 % от ромския вот срещу 20% за ГЕРБ и 21% за БСП.


Боряна Димитрова коментира още, че "предвид демографската картина в страната, който владее този вот, във все по-голяма степен ще владее ключа към бъдещите изборни победи и участие във властта. Точно затова партии, които разчитат на средната класа, трябва императивно да променят условията и шансовете за реализация на образованите млади хора, да възвърнат автентичния смисъл на гражданското политическо участие."

Разговорът с Боряна Димитрова за ефектите и изводите от изборите, както и за ролята и отговорността на социологията - четете в четвъртък в "Дневник".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (66)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 2085 Разстроено

  ........явно има "мотивацияяя"........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 2. 2 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 2863 Любопитно

  В села, където няма турци, но има цигани - печели ДПС. На парламентарните избори, брояха по 50 лв за глас. Сега, тарифата започва от 80.

 3. 3 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 2085 Любопитно

  В села, където няма турци, но има цигани - печели ДПС. На парламентарните избори, брояха по 50 лв за глас. Сега, тарифата започва от 80.
  —цитат от коментар 2 на Vlado Nikolov


  ++++++++++++++++.....!!!!!!......сметаЙ кво ше БЪДЕ за МЕСТНИТЕЕЕ........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 4. 4 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 814 Неутрално

  Както каза един познат, "ДПС са универсален паразит".

 5. 5 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  Не се иска да си социолог за да видиш това!!!Единственият шанс е да се свършат парите на ДПС, но как да стане това, когато и БСП и ГЕРБ ги подкрепят винаги, когато са на власт!!!
  Ето - 10 години вече ГЕРБ съдейства на ДПС да забогатява и да окупира съд и прокуратура!!!

 6. 6 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1195 Неутрално

  Не е ли крайно време за образователен ценз за гласуване?

  http://www.youtube.com/watch?v=wPw0Z5CtKTs
 7. 7 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 9842 Неутрално

  Тая етническа партия трябва да я забранят със закон.

 8. 8 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 348 Весело

  Еми, циганите са привлечени от либералната идея и нейните носители от ДПС.

  Време е Сорос да им обърне внимание и да пусне някое грантче и за ДПС. Стига е наливал в бездънната каца около ДБ, без никаква възвръщаемост.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 9. 9 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 828 Любопитно
 10. 10 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 348 Весело

  Не е ли крайно време за образователен ценз за гласуване?
  —цитат от коментар 6 на Пипера е много лют


  А защо точно образователен, аз предлагам да е имуществен. Имаш кинти, даваш наклон, немаш кинти, ближеш си чепа.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 11. 11 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2050 Неутрално

  е върху тази графика трябва да се наложи и процента на гласувалите в съответната възрастова група иначе няма много смисъл, а и може би каква част от населението представлява тази извадка.

 12. 12 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3503 Разстроено

  Това са плодовете на модела на българина ”Малко, но качествени деца” За малко, малко са, за качествени....😂😂😂

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 13. 13 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 7031 Неутрално

  Заради тези резултати аз бих настоявал за избирателен ценз, който се състои в следното:
  Право да гласуват имат тези, които са платили повече данъци върху възнаграждане за положен труд, дивиденти или лихви(може и да е една стотинка) от получени от държавата субсидии, социални и други помощни плащания. Право на глас да имат тези, които пълнят хазната.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 14. 14 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3503 Неутрално

  До коментар [#13] от "penetrating":

  За каквото и да настояваш, от един момент се появява ефекта на снежната топка —в близко бъдеще българина по кофти начина ще разбере, каква бомба си е заложил и че количеството, неминуемо от един момент нататък е вся и все...

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 15. 15 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1476 Неутрално

  Нищо ново под слънцето. Преди години имаше едно интервю с бивш член на ДПС. Той ясно обясни предизборната стратегия на ДПС.

  Най-общо, ДПС не прави предизборни кампании. ДПС прави целогодишни кампании. Не разчита на 2 месеца преди избори, а на 12 месеца в годината. Постоянен контрол върху всяко населено място. Стройна организация от казармен тип. Отговорници по области, общини и по населени места. Във всяко населено място отговорници по квартали и махали. Всеки отговорник трябва да познава лично живущите на всяка улица и махала, всяка къща. Целогодишен контакт с всеки гласоподавател. Преди избори всеки отговорник минава и разговаря с живущите за изборите, напомня им да гласуват, ако пожелаят. Естествено, всеки се сеща какво се случва, ако забравят. На всеки се напомня какво е направило ДПС за населеното място - нова кръчма, ремонт на канализацията, откриване на работни места, изкупуване на тютюна и други. Най-активна е комуникацията точно ден-два преди самите избори.

  Относно ДПС и циганското население - това го знаем от 6-7 години вече. Преди парламентарните избори 2017 г. циганите от Столипиново издигнаха Делян Пеевски за депутат. Репортери от телевизията ходиха и питаха въпросните жители на квартала знаят ли как изглежда Пеевски, дали са го виждали на живо в квартала. И нищо. Но един циганин му показват три снимки и питат кой е Пеевски, онзи не знае. А го е издигнал за депутат. Пълен цирк. Работата е ясна - местните отговорници са организирали издигането. С времето ДПС се усетиха, че помаците се топят. И натиснаха здраво големите махали. А там работата е ясна - всяка махала има по един или двама тартори, които държат всичко - лихварството, жицата за тока, студената вода. Който не играе по свирката на тарторите, първо го отнася с дълговете към лихваря, после със спирането на тока и водата, а накрая може малко кютек да се наложи.

  Един от основните фактори за успеха на ДПС е турчеенето на самите цигани. Никой циганин не желае да си признае, че е човек без корен. Всеки иска да се приобщи към някой етнос, някоя религия. Повечето се пишат "протестанти" или "турци". Българи не се пишат, щото очевидно няма как да минат за такива. Това идва дюшеш за ДПС и техните членове етническите мюсюлмани, които имат нужда от гласове. Много лесно можеш да убедиш един циганин да гласува за теб, когато му кажеш, че е част от твоя етнос и твоя отбор. Тук говорим за необразованите цигани без бъдеще. Образованите отдавна не живеят в тези коптори и не робуват на местните тартори.

  За съжаление, най-интелигентният политик в последните 30 години излезе Ахмед Доган. Останалите партии - леви или десни - бяха и си остават прости като магарета. Всеки мисли само как да докопа бърза власт и да краде, докато има време, а после и потоп да падне, все тая. Докато ДПС и Доган през цялото време мислят три хода напред. Не се бутат пред камерите, не дават интервюта под път и над път. Само мълчат и работят, инвестират в бъдещите избори след 5 или 10 години. Нарочно оставят другите партии да се боричкат, за да подриват активността на българите на избори. По този начин, при гласуващи едва 25-30 % от българите, ДПС винаги ще взима солиден брой депутати в Парламента. Доган е страшна змия. Дори в най-тежките периоди за партията след изборите 1997 г и 2009 г., а дори и появата на ДОСТ, той запази желязно спокойствие. Не само не се сринаха. Вече са твърдо трета по сила партия в България.

  "Виж, приятелю, на този свят има два типа хора - тези със заредените пистолети и тези, които копаят. Ти копаеш!"
 16. 16 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#13] от "penetrating":За каквото и да настояваш, от един момент се появява ефекта на снежната топка —в близко бъдеще българина по кофти начина ще разбере, каква бомба си е заложил и че количеството, неминуемо от един момент нататък е вся и все...
  —цитат от коментар 14 на DDR


  Голям си специалист да се изказваш за раждане и отглеждане на деца.То така лесно се гледат тия деца?Изискват време,ресурси и най-вече здрава психика.Циганите имат по повече деца,защото се женят млади и живеят в един дом няколко поколения.Циганките не работят,съответно 30 годишната баба гледа и внучетата,а 45 годишната прабаба помага.

 17. 17 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 409 Любопитно

  Все си мисля, че франчайът "Пришълец" на Ридли Скот е правен въз основа на ДПС - черни чудовища, действащи организирано, които колкото и да умират, постоянно създават нови и имат някакви кукловоди като царицата по модел на инженерите (в Турция).

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 18. 18 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3503 Весело

  До коментар [#16] от "Мусаши":

  Явно циганите са по—кадърни в отглеждането на деца от масовият българин. Проблема не е, че циганите са бъдещето, проблема е, че българското общество не взима пример от ДПС как да работи с тях. Ама кеоъо, такова сега, по—добрият винаги печели.

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 19. 19 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3503 Неутрално

  До коментар [#15] от "Lou":

  +++
  Ключовото в анализа Ви е, че ДПС приобщава, българите отхвърлят.

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 20. 20 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#16] от "Мусаши":Явно циганите са по—кадърни в отглеждането на деца от масовият българин. Проблема не е, че циганите са бъдещето, проблема е, че българското общество не взима пример от ДПС как да работи с тях. Ама кеоъо, такова сега, по—добрият винаги печели.
  —цитат от коментар 18 на DDR


  Какъв пример да взема-да не мислиш,че турците много обичат циганите?В градове,където има и цигански и турски махали двата етноса не се смесват,а си живеят отделно.По-нагоре един друг форумец го написа-циганите неистово се стремят да избягат от етническата си принадлежност и затова се самоопределят като турци /турскоговорящите цигани/.И като иде при тях някой турчин от ДПС и му имат уважението.

 21. 21 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3503 Любопитно

  До коментар [#20] от "Мусаши":

  А на българите имат ли уважението?

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 22. 22 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#15] от "Lou":+++Ключовото в анализа Ви е, че ДПС приобщава, българите отхвърлят.
  —цитат от коментар 19 на DDR


  Нищо не приобщава ДПС,а просто им използва гласовете.Аз досега смесен брак турчин-циганка или туркиня-циганин не съм виждал.

 23. 23 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3503 Любопитно

  До коментар [#22] от "Мусаши":

  Не е важно кой какво е виждал, важното е, кой колко процента има на изборите и чий е кмета. А ДПС не се гнусят от мслцинствата. Интересно ми е кога ще прикоткат и власите.

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 24. 24 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 693 Неутрално

  В близко бъдеще освен, че ще са мнозинство сред младите, мангалите ще си имат и сто процентова политическа "демократична" власт. И тогава ако пожелаят, може да сменят и името на държавата. Демократично. С избори/референдум.

 25. 25 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#20] от "Мусаши":А на българите имат ли уважението?
  —цитат от коментар 21 на DDR


  Естествено,че не.Тия хора си живеят с друга ценностна система,която няма нищо общо с общоприетите норми и правила.Както казва един познат,който работи в полицията:"За 20 години не е имало случай циганин да ми казва изцяло истината ".

 26. 26 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3503 Неутрално

  До коментар [#25] от "Мусаши":

  А как си обясняваш, че на турците имат уважението?

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 27. 27 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#22] от "Мусаши":Не е важно кой какво е виждал, важното е, кой колко процента има на изборите и чий е кмета. А ДПС не се гнусят от мслцинствата. Интересно ми е кога ще прикоткат и власите.
  —цитат от коментар 23 на DDR


  Дали ще са ДПС,ГЕРБ или БСП управници има ли голяма разлика?Всички крадат,така че изобщо не ме плаши перспективата ДПС на власт.

 28. 28 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 252 Неутрално

  Тези избори с нищо не промениха вътрешнополитическата криза. Проблемите на едно абсолютно некадърно управление, надупчено от корупция, с окапал прокажен авторитет, най-вече с овластен на върха нагъл бандит, свикнал да бие, продължават да се стоварват с ежедневните си тежки провали върху обществото. Причините за оставки отдавна надхвърлиха математическия максимум. Известията за гадостите на това управление станаха перманентна даденост. Въпреки нагласените резултати ( фалшиви и подло формирани ) ГЕРБ със своите твърде съмнителни 450 0 00 гласа няма подкрепа сред българското население. Дебелата кожа на Бойко Борисов не пропуска дори за секунда безпощадната критика , която се сипе вече месеци наред, а той самият продължава да се хвали, да наказва с присъствието си бъдещето на народа. Бойко Борисов е враг на България, която затъва в корупция, страна, в която доходите и стандартът на живот са най-ниски в Европа и Африка, страна , от която процентът на избягалите жители е по-голям от процента на емигрантите от бедстващите региони, опустошени от дългогодишни войни, суша , глад, тероризъм..

  Дедо Крум
 29. 29 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#25] от "Мусаши":А как си обясняваш, че на турците имат уважението?
  —цитат от коментар 26 на DDR


  Имат го не всички цигани,а само турскоговорящите.Те се самоопроделят като турци и затова уважават турците повече от българите.Макар че при цигани уважение е много разтегливо понятие.

 30. 30 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3503 Неутрално

  До коментар [#27] от "Мусаши":

  Не би трябвало и да те плаши. България ще стане малко по мургава, отколкото е сега, но ще продължи да съществува. Дори езика ще се запази.

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 31. 31 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1884 Неутрално

  ДПС имат точно характеристиките на социален тумор. Не са етнически. Дори Ахмед Доган не е турчин, а татарин и не говори чисто турски - поне така са ми казвали български турци в Истанбул, с които съм се срещал.
  На времето, около 1990, бяха яхнали трагедията на българските турци около преименуването и изселването. Сега турците са малко - емигрирали са - къде за Турция, къде за Европа.
  Сега са яхнали хаотичния и малограмотен цигански вот. Имат и доста български кариеристки членове.
  Изводът се налага от самосебе си - заради властта и парите, свързани с нея, са готови на всичко, и на орталък с дявола. Това ги прави един социален тумор, производно на бившето ДС. Баш Доган е осветлен сътрудник.

  E PLVRIBVS VNVM
 32. 32 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4529 Весело

  До коментар [#4] от "stein":

  Преди много време Костов каза “ ДПС е пролятието на България!’

  klimentm
 33. 33 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1476 Неутрално

  Нищо не приобщава ДПС,а просто им използва гласовете.Аз досега смесен брак турчин-циганка или туркиня-циганин не съм виждал.
  —цитат от коментар 22 на Мусаши


  Браковете не са задължителни. ДПС стабилно набляга на религиозната доктрина. Който носи турско име, не е българин. Който изповядва ислям, не е българин. И щом не е българин, значи е потиснато малцинство. Тук се появяват "либералите" ДПС, борци за правата на потиснатите мюсюлмани /цигани или помаци/, които им предлагат закрила, хляб и по-добър живот. За да е още по-пъстра картинката, половината от тези мюсюлмани не говорят български език, а само турски. Става още по-лесна мишена за подплатените депесарски мисионери.

  Никой не кара турчеещите се цигани да се женят да турци. И двата вида живеят в своите малки и затворени общества. Бракът не е задължителен, за да приобщиш един човек към твоята партия. Просто отиди и му говори на неговия език, предложи му закрила, работа, хляб. Кажи му, че щом е мюсюлманин, значи е един от отбора. Ти си неговото семейство. И накрая той ще ти стане най-верният гласоподавател. Така работят ДПС. Когато имат достатъчно гласове, избират си кметове и общински съвети, с което узурпират цялата общинска власт. Вече имат достъп до пари и до власт. С помощта на парламентарната група налагат приемането на мерки, подпомагащи и закрилящи въпросните гласоподаватели. А медийните бухалки на Пеевски подпомагат дейността на партията и очукват нейните противници.

  ДПС е един организъм от най-малката клетка до главния мозък в Сарая. Делян Пеевски е сложен като едно плашило отпред, което да привлича гаргите да дефектират върху него. В същото време Доган и партията необезпокоявани си вършат организацията на електората. Най-голямата катастрофа им беше, когато ДОСТ разби голяма част от създадената структура. За централата на ДПС в София и Парламента проблем нямаше, но населените места настъпи трус. Това отне 2 години на Доган, за да успее отново да организира нови структури и да си върне територията. Което е факт - вижте изборните резултати. В това време ДПС си кротува спокойно в опозиция и без много шум си плетеше кошниците, докато ние тук се вайкахме с "Графа" и апартаментите на Цецко.

  Нарича се "политическо инженерство". Малцина са способни да го извършват с перфекционизъм, но Доган е един от тях.

  "Виж, приятелю, на този свят има два типа хора - тези със заредените пистолети и тези, които копаят. Ти копаеш!"
 34. 34 Профил на Шменти Капели
  Шменти Капели
  Рейтинг: 291 Весело

  Фсичкото сиганин, помак, кюрд, казълбаш, гагауз и т.н. , станаха "турци" ..., Ахахаха. "Турци" има след 1921. Гюмнето Кемал наиба 100 кадъни и ги направи ... Ахахаха. Лазът Ердоган, "турчин ли е" или грузински мюсюлманин !!!??? ... Ахахаха

  Russia delenda est
 35. 35 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2314 Неутрално

  Не разбирам българските партии. Искат да изчезне ДпС, ами вкарайте в листите по няколко турчина и циганина и ДпС ще изчезне.
  Българските партии сами изолират малцинствата.
  Циганите сигурно са към 300 хил., турците са някъде 350 хил., дайте им поне шанс за развитие. Вие не им давате, какво очаквате? ДпС е единствената партия в която тези малцинства могат да постигнат нещо. Като тук разбира се трябва да се каже, че и ДпС не е честна, защото още от самото начало е нещо като БКП за българските турци.

 36. 36 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 718 Неутрално

  Както гласуват под строй и нарастват като население, някой ден Пеевски ще бъде избран за президент. Тогава на всички ще е ясно, че вече нямаме държава.

  Евроатлантида
 37. 37 Профил на Шменти Капели
  Шменти Капели
  Рейтинг: 291 Весело

  До коментар [#35] от "anonim440":

  О, мара ба имперски .. Ахахаха ..., закрой морду

  Russia delenda est
 38. 38 Профил на kenkoz
  kenkoz
  Рейтинг: 370 Неутрално

  До коментар [#6] от "Пипера е много лют":

  Ч

  Не е ли крайно време за образователен ценз за гласуване?
  —цитат от коментар 6 на Пипера е много лют


  Чист образователен ценз няма как да мине. За съжаление!

  Това, което обаче е възможно, е дистанционно електронно гласуване с образователен ценз. Примерно: имаш средно образование = можеш да гласуваш по интернет ( с всичките му допълнителни защити), нямаш: редиш се на опашката пред фургона ...

  Не е панацея, но би било крачка. Макар и малка, крачка напред...

 39. 39 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3503 Весело

  До коментар [#34] от "Шменти Капели":

  Така, с този начин на мислене, залезът на бг нацията е, както казват немците, ”форпрограмирт”

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 40. 40 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2314 Неутрално

  Българинът гледа на всички други като на някакви не "оригинални".
  Само българинът е "оригинален".
  Турци, гърци, испанци, италиянци, португалци, румънци, сърби, албанци за българинът са цигани.
  Само българинът е чистокръвен ариец, всички други са някакви страшни мешавици, а кръвта във вените на българинът е 100 % чиста.
  Иронията ми не е към всички българи, но според мен мнозинството мисли така.

 41. 41 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3503 Неутрално

  До коментар [#38] от "kenkoz":

  Количеството винаги от един момент нататък е решаващо.
  Който се гнуси да работи с простите и да ги приобщава, отива в небитието...😂

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 42. 42 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3503 Неутрално

  До коментар [#40] от "anonim440":

  +++

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 43. 43 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4529 Весело

  До коментар [#35] от "anonim440":

  Не са само българските партии, тези хора живеят в сплотени групи по места и се подържат като реакция на това че “ обществото” ги игнорира, смята ги за втора ръка хора, така продължаваме да живеем и в 21 век!

  klimentm
 44. 44 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4529 Весело

  До коментар [#40] от "anonim440":

  Именно! Много си прав въпреки че никога не сме си го признавали а и сега някой ще изреве че само ние сме спасили евреите си!

  klimentm
 45. 45 Профил на Oleg
  Oleg
  Рейтинг: 32 Неутрално

  Не стана ли твърде гнусно вече? Защо нещата не са като на хартия!!!

 46. 46 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4529 Весело

  Както гласуват под строй и нарастват като население, някой ден Пеевски ще бъде избран за президент. Тогава на всички ще е ясно, че вече нямаме държава.
  —цитат от коментар 36 на sa6


  Ние и сега нямаме, защо си мислиш че имаме сега? Пеевски е възможен само във феодалното общество най условно казано.

  klimentm
 47. 47 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 7031 Весело

  До коментар [#14] от "DDR":

  По-добре късно, но не много късно :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 48. 48 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 7031 Весело

  До коментар [#16] от "Мусаши":

  :)
  Няма лошо. Кой плаща?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 49. 49 Профил на Шменти Капели
  Шменти Капели
  Рейтинг: 291 Весело

  До коментар [#40] от "anonim440":

  АЗ съм БЪЛГАРИН ..., а ти си азиатска маймуна ..., Ахахаха ... , золотоордынский лох

  Russia delenda est
 50. 50 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2314 Неутрално

  Има един нюанс за ДпС, който искам да кажа. Местан като беше главен в ДпС открито тласкаше България към гражданска война. Не знам кой му плаща или кой го е вербувал, но политиката му беше такава. Доган обаче го махна от управлението на ДпС.
  Сега вече Местан с новата си партия ДоСт пак цели гражданска война в България, но хубаво, че партията му не се разрастна. Още докато беше на власт в ДпС обаче той обърна внимание на циганите. Започна да прави митинги специално за тях и да и отделя специално внимание. Целта на Местан беше да предизивика война между турците и българите в България и после да даде дивиденти на циганите. Сега от позицията на главен в ДоСт целта му е същата.
  Сега ДпС продължава тази линя на Местан за сближаване с циганите, но без да се опитва да прави гражданска война.
  Някои от българските турци разбраха целта на Местан и се възпротивиха на тази цел.

 51. 51 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  [quote#10:"Жълто паве"][/quote]

  Ей паве, че ти с тия 30 копейки на постинг нямаш шанс да се доредиш и за избор на селски пъдар бе.

 52. 52 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2050 Неутрално

  всъщност логиката на цифрите е точно обратната, на това което се опитва да внуши статията. Ако се погледнат партиите с изключение на БСП и ГЕРБ, те всички следват един и същ тренд - процента на гласувалите в 18-30 е точно 2(или почти точно, не се знае какво става със закръгленията) пъти по-голям от този на гласувалите в над 60 групата. като се вземе предвид, че гласоподавателите на ДПС имат повече деца средно от останалите всъщност излиза, че ДПС изобщо не е успешна сред младежта.

 53. 53 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2694 Неутрално

  До коментар [#28] от "Дедо Крум":

  В случая ББ е най малко виновен за тоталната политическа криза ,не ,че не е част от милиционеро мутринското управление ,но основно за цялото положение са виновни другарите комунисти , майки и бащи на сегашните управляващи ,които са най малко комунисти ,затова обществото се разпада , а с него се разпада и ДПС ,никой да не си мисли ,че електората им са толкова много доволни от тях , въпреки ,че под строй гласуват ,ясно е ,че деструктивната роля на ДПС доведе до обезлюдяване на малките изостанали райони ,които изостанаха още повече ,напр в нашия район благодарение на ДПС и постоянното гласуване на против за всички евро проекти в общината напук на управляващите от ГЕРБ ,бяха изпуснати проект за канализация на цялата община от 15 населени места за над 50 милиона , никога повече няма да дойдат такива пари в тази община , десетки други за пътища , сега и техния електорат няма здравни служби ,канализация ,пътища и хората се изселват ,а най много циганите и то в Германия и други евро страни , гласовете им паднаха двойно и сега те неистово драпат да търсят с натиск и бой нови хора ,ама нямааа.

 54. 54 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 956 Неутрално

  Турците и циганите ли са ви виновни , че у мола паркоместата са повече, от леглата в детските градини ?
  Децата кандидатстват за градина, по няколо пъти, включително моя, сякаш у Кеймбридж ще влизат. Частна сносна е минимум 400 на месец. Как се вписва това, в бюджета на срендостатистическо, младо семейство с две деца ?
  ..и като се замисли човек - от детска градина се нуждаят работещите, не пиянстващи скотове с чавета наоколо...
  Така ,че докато не се изясни за моловете и градините, никави , циганимигани не са ни виновни.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 55. 55 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 956 Неутрално

  С парите за КТБ можехме да покрием цялата страна с ЦДГта. И раждаемостта следващата година щеше да е поне х1.5

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 56. 56 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3884 Неутрално

  Интересно, защо никой не обръща внимание на Северна България?

 57. 57 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 2085 Разстроено

  Нищо ново под слънцето. Преди години имаше едно интервю с бивш член на ДПС. Той ясно обясни предизборната стратегия на ДПС. Най-общо, ДПС не прави предизборни кампании. ДПС прави целогодишни кампании. Не разчита на 2 месеца преди избори, а на 12 месеца в годината. Постоянен контрол върху всяко населено място. Стройна организация от казармен тип. Отговорници по области, общини и по населени места. Във всяко населено място отговорници по квартали и махали. Всеки отговорник трябва да познава лично живущите на всяка улица и махала, всяка къща. Целогодишен контакт с всеки гласоподавател. Преди избори всеки отговорник минава и разговаря с живущите за изборите, напомня им да гласуват, ако пожелаят. Естествено, всеки се сеща какво се случва, ако забравят. На всеки се напомня какво е направило ДПС за населеното място - нова кръчма, ремонт на канализацията, откриване на работни места, изкупуване на тютюна и други. Най-активна е комуникацията точно ден-два преди самите избори. Относно ДПС и циганското население - това го знаем от 6-7 години вече. Преди парламентарните избори 2017 г. циганите от Столипиново издигнаха Делян Пеевски за депутат. Репортери от телевизията ходиха и питаха въпросните жители на квартала знаят ли как изглежда Пеевски, дали са го виждали на живо в квартала. И нищо. Но един циганин му показват три снимки и питат кой е Пеевски, онзи не знае. А го е издигнал за депутат. Пълен цирк. Работата е ясна - местните отговорници са организирали издигането. С времето ДПС се усетиха, че помаците се топят. И натиснаха здраво големите махали. А там работата е ясна - всяка махала има по един или двама тартори, които държат всичко - лихварството, жицата за тока, студената вода. Който не играе по свирката на тарторите, първо го отнася с дълговете към лихваря, после със спирането на тока и водата, а накрая може малко кютек да се наложи. Един от основните фактори за успеха на ДПС е турчеенето на самите цигани. Никой циганин не желае да си признае, че е човек без корен. Всеки иска да се приобщи към някой етнос, някоя религия. Повечето се пишат "протестанти" или "турци". Българи не се пишат, щото очевидно няма как да минат за такива. Това идва дюшеш за ДПС и техните членове етническите мюсюлмани, които имат нужда от гласове. Много лесно можеш да убедиш един циганин да гласува за теб, когато му кажеш, че е част от твоя етнос и твоя отбор. Тук говорим за необразованите цигани без бъдеще. Образованите отдавна не живеят в тези коптори и не робуват на местните тартори. За съжаление, най-интелигентният политик в последните 30 години излезе Ахмед Доган. Останалите партии - леви или десни - бяха и си остават прости като магарета. Всеки мисли само как да докопа бърза власт и да краде, докато има време, а после и потоп да падне, все тая. Докато ДПС и Доган през цялото време мислят три хода напред. Не се бутат пред камерите, не дават интервюта под път и над път. Само мълчат и работят, инвестират в бъдещите избори след 5 или 10 години. Нарочно оставят другите партии да се боричкат, за да подриват активността на българите на избори. По този начин, при гласуващи едва 25-30 % от българите, ДПС винаги ще взима солиден брой депутати в Парламента. Доган е страшна змия. Дори в най-тежките периоди за партията след изборите 1997 г и 2009 г., а дори и появата на ДОСТ, той запази желязно спокойствие. Не само не се сринаха. Вече са твърдо трета по сила партия в България.
  —цитат от коментар 15 на Lou


  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 58. 58 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 2085 Разстроено

  [quote#33:"Lou"][/quote]

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 59. 59 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#27] от "Мусаши":Не би трябвало и да те плаши. България ще стане малко по мургава, отколкото е сега, но ще продължи да съществува. Дори езика ще се запази.
  —цитат от коментар 30 на DDR


  Хахаха-ти нещо се шегувах.България щяла да стане циганска държава и аз да не се плаша.Имаш ли си изобщо понятие от манталитетът, културата,ценностната система на циганите? Знаеш ли какво им е средното Ай Кю?
  Какви са им хигиенните навици, отношението към образованието?Това,че България щяла да стане по-мургава е най--страшното нещо, което може да й се случи.И ще доведе до гибелта на държавата.

 60. 60 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#30] от "DDR":

  А и дали ще съществува България в този си вид,не е чак толкова важно.Важното е потомците ми да живеят сред хора с подобна култура, манталитет, образование.А точно това няма да се случи ако циганите станат мнозинство.

 61. 61 Профил на lio30501754
  lio30501754
  Рейтинг: 50 Неутрално

  ДПС - циганска партия!

 62. 62 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  До коментар [#17] от "Сенчеста фигура":

  Властта в Турция никога не е подкрепяла ДПС. Напротив! Създаде ДОСТ за да свали ДПС. Пак разсъждавате през призмата на фониите си, а не през тази на фактите.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 63. 63 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 291 Неутрално

  "предвид демографската картина в страната, който владее този вот, във все по-голяма степен ще владее ключа към бъдещите изборни победи и участие във властта."
  Значи да го нажеш засукано и наукообразно - може. Ама да кажеш - бъдещето на управлението е в купените цигански гласове - не става?
  Ето на този вот може да бъде противопоставена единствено националистическа мобилизация. И ще бъде.

 64. 64 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1176 Неутрално

  Няма да мине много време и никоя партия няма да купува цигански гласове, просто защото циганите ще достигнат критична маса на доминиращ територията етнос, ще бъдат организирани в собствена циганска партия със сериозен задграничен гръб и финансиране, а министър-председателят на България ще се казва Асен Василев Романов. Дотогава мошениците крадящи здраво страната, като българи де, ще са се изнесли далеч от циганията, която са създали със собствените си късогледство и алчност, а тук ще останат нещастници, на които ще се наложи да оцеляват.

 65. 65 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 3718 Неутрално

  Кажете си го направо, насочи се към циганите. Потвърждава се и от комбинацията "млади без образование". Което потвърждава мисълта ми, че е време за образователен ценз за гласуването. Не може съдбата на България да се решава от неграмотни лесно продаващи се хора. Това е сигурен път към катастрофата.

  Хайде сега оплюйте ме, както казаха в една друга тема.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 66. 66 Профил на step_by
  step_by
  Рейтинг: 562 Неутрално

  ДПС - хвърля топката в полето на ромите, а другите им се дървят .....

  Кой ще излезе по-прагматичен от тази игра, предстои да видим, но ДПС трябва да е наясно, че бутайки се измежду шамарите, ще отстъпи с предложения за включване на роми в ключови позиции. Не може само да искаш, ще се наложи и да дадеш .....

  .... never say never ..... !
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK