Всички големи партии са купували ромски гласове според Валери Симеонов

Валери Симеонов

© Георги Кожухаров

Валери СимеоновВсички големи партии са купували гласове от ромските махали на изборите за Европейски парламент според лидера на НФСБ Валери Симеонов.


"Свикнахме с масовото купуване на гласове от ДПС, най-вероятно много скоро ще предложим специално звено "Изборна полиция", каза Симеонов в кулоарите на парламента. "Никой не обръща внимание на резултатите на ДПС. Пак продължават странният феномен на масова подкрепа на ДПС в Северозападна България - в Монтана, Видин и Враца. Хиляди цигани от циганските махали са подкрепили ДПС поради огромната любов, която изпитват към техните кандидати за евродепутати или пък към богатата идейна платформа на ДПС. Това не е ли странно? Докога ще продължава това? Като че ли обществото започна да свиква с масовото купуване на гласове от ДПС", каза Симеонов.


Според него полицията и прокуратурата не си вършат работата и затова "много скоро ще предложим специално звено към полицията "Изборна полиция". "Купуването става много често в близост до полицейски автомобили. Никой не забелязва, никой не обръща внимание. Започвам да се питам дали това не става с мълчаливата подкрепа на нашия най-голям партньор", допълни Симеонов.
На въпрос на "Дневник" дали само ДПС е купувало гласове Симеонов каза: "Много странно, обаче виждам, че има такава подкрепа и на други партии – на БСП и ГЕРБ. Говоря конкретно за циганските махали." Попитан за подкрепата и за ВМРО в такива секции, Симеонов добави, че в България масово се купуват гласове.


"Как да анализираме резултата на една партия спрямо друга, когато никога не можеш да предвидиш какви са били методите? То е ясно – финансово плащане или обещания и ангажименти", заяви Симеонов. България не върви на добре, заключи той.


Валери Симеонов отказа да се включи в размяната на реплики между коалиционните му партньори ВМРО и "Атака", които се ожесточиха по време на европейските избори. Според него свалянето на Волен Сидеров от поста му на председател на парламентарната група на "Обединени патриоти" не е на дневен ред.


Волен Сидеров видя измама в резултата на ВМРО


Покупката на американските самолети струва 3 млрд. лв. срещу това ВМРО да бъде възприемана като единствена в патриотичното пространство, каза по-рано лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Той видя измама и в изборните резултати на ВМРО, които вкараха двама евродепутати. "Измамата е в самия вот. Вие знаете много добре, че ВМРО никога не са взимали повече от 1% на парламентарни избори, иначе щяха да имат самостоятелна парламентарна група", каза Сидеров. Според него ниската избирателна активност поставя под въпрос легитимността на европейския вот и трябвало да се приемат поправки в Изборния кодекс, които да постановяват, че ако са гласували по-малко от 50% от избирателите, изборите да не се признават за легитимни. Според него евровотът е бил изцяло клиентелистки, корпоративен и купен.


Не знам дали "Обединени патриоти" ще продължи да съществува в този си вид, може да се изкара мандатът, без да се обичаме, прегръщаме и целуваме помежду си, каза още Сидеров. Той каза, че ако му поискат оставката като председател на групата на "Обединени патриоти", това ще бъде предмет на обсъждане на тримата лидери. "Ако един от лидерите е против, там по принцип е консенсус, не е мнозинство. Трябва и тримата да сме съгласни. За мен това не е било някакъв важен въпрос", заяви Сидеров.


ВМРО: Сидеров завижда


Твърденията на Волен Сидеров за връзка на закупуването на самолетите от САЩ и резултата на ВМРО на евровота са безумия - или завижда, или не е в час с политиката, отговори на Сидеров секретарят на ВМРО Юлиан Ангелов.


"Мога да ви кажа само едно - че всеки може да си направи справка по всички секции в България и да види резултатите на ВМРО. Тези, които твърдят обратното и твърдят, че има някакви други прийоми освен предизборната кампания, може да си проверят техните резултати в секции на различни места, където живеят цигани в страната. Това са много от партиите, които участваха на тези избори", каза Ангелов. Той добави, че за ВМРО е важно да се изпълнява управленската програма и за момента правителството се справя прилично.


Попитан дали ще искат оставката на Волен Сидеров като председател на групата, Ангелов каза, че не са обсъждани подобни тези. Според източници на "Дневник" от ВМРО в четвъртък в партията на Красимир Каракачанов са обсъждани различни варианти за отстраняването на Сидеров, но все още нямат решение. По такова ще се работи.

Коментари (38)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Ритане по кокалчетата!

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 2. 2 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4254 Весело

  Е, големите партии купували гласове!
  Коалиционният партньор на Валери Симеонов ВМРО от големите партии ли е, че лидерът им да играе хоро с местните величия във Факултето? И как спечели изборите в Столипиново и Аджи Асан махала?

 3. 3 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 898 Неутрално

  Да не избързва със заключенията си Валери Симеонов, особено ако няма доказателства.

 4. 4 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 432 Неутрално

  Ако няма цигани, няма да се купуват ромски гласове. Толкова е просто, само трябва да им се помогне да се пръснат из богатите страни на ЕС, за да точат "соцяла". Така всичко ще е наред и за тях, и за нас.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 5. 5 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 472 Неутрално

  "може да се изкара мандата без да се обичаме, прегръщаме и целуваме помежду си"

  Трябвате на Борисов, независимо от вашите отношения

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 6. 6 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  Това ВМРО ви бърка в здравето.
  Два пъти повече гласове имат от вас, явно не можете да го преглътнете.
  А ако не беше Кънев кандидатурата, процентите нямаше да ви стигнат за евродепутат.
  Иначе гроздето е кисело...

 7. 7 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  ЕМЕС

  Сидера, чак сега го открива,
  защо на изборите се срива.

 8. 8 Профил на stem
  stem
  Рейтинг: 291 Весело

  Сидеров е ясен.
  ВМРО - както им е навик - гледат да са поливалентни, т.е. да не обидят носталгиците русофили (яростните русофили не са им таргет, тях отдавна са ги отблъснали).
  Симеонов направи редица грешки, като най-голямата дори не е в онази злополучна реплика, ами в отварянето на война на твърде много фронтове. Често беше прав, но какво от това - да настъпиш ултра-мега-приватизатори, мутри, хазартни босове и зелени до пълно почервеняване НПО едновременно означава да ти спретнат мощна и често много мръснишка кампания по всички фронтове, социални мрежи, сайтове и телевизии.
  Обаче докато се забавляваме и злорадо цвилим какво ставало при ОП, я да видим някои "праведни борци срещу корупцията" кого и какво всъщност подкрепиха:
  https://www.dnevnik.bg/sviat/2019/06/05/3917259_rumen_radev_pred_tass_aec_belene_e_neizbejna/?ref=home_mainStory

  Честито на печелившите!

  Левичаро-либералстващите се заклеха да воюват до пълна победа на здравите сили над здравия разум!
 9. 9 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  ЕМЕС

  Сидера се чуди как да се извинява,
  че народа ит него се отвръщсва.

 10. 10 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3335 Неутрално

  Единствено ВМРО е била на пазара с 80 лв/глас. Всички други са били пас. Затова и ВМРО постигнаха такъв резултат, което показва колко са хитри, защото това им носи и много по-голяма тежест в управляващата коалиция.

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 11. 11 Профил на gkz02606633
  gkz02606633
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ново тълкование на купуването на гласове-Партиите се засрамили и рекли да върнат парите от субсидии на хората, а тия от благодарност отишли да гласуват- преференциално та да се знае!

 12. 12 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 4692 Неутрално

  "Попитан дали ще искат оставката на Волен Сидеров като председател на групата, Ангелов каза, че не са обсъждани подобни тези."

  Оставката му я искаха още преди изборите

 13. 13 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  Валерката е напълно прав, дори се знае кой от коя партия върти алъш-вериша.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 14. 14 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 425 Весело

  Валерка, да ти напомня, че си част от управлението. Само с квичене и псевдо-опозиционни коментари няма да стане.

 15. 15 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2781 Разстроено

  Това го казва член на управляващата коалиция и бивш вицепремиер. Дали ще има последствия? Щото ако няма, не бива да се сърдим, че ни смятат за втора категория член на ЕС и не ни пускат в Шенген.

 16. 16 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 425 Весело

  Това ВМРО ви бърка в здравето..
  —цитат от коментар 6 на НеКой


  Към ВМРО можем да отправим единствено поздравления! Постигнаха невъзможното - накараха масово цигани да гласуват за българска "патриотична" формация. Каква ли е тайната? :)))

 17. 17 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  Ако няма цигани, няма да се купуват ромски гласове. Толкова е просто, само трябва да им се помогне да се пръснат из богатите страни на ЕС, за да точат "соцяла". Така всичко ще е наред и за тях, и за нас.
  —цитат от коментар 4 на Мизийски


  Да направим и финансираме едно НПО в Норвегия (да кажем). Което да подпомага цигански "бежанци".
  Само че тоя "бизнес" е като с "белото". Само миропомазани имат право да се занимават с него.

 18. 18 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#5] от "neut":

  Трябват му най-вече за смокиново листо прикриващо коалицията с ДПС.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 19. 19 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6747 Неутрално

  До коментар [#6] от "НеКой":

  Лесно се манипулират малограмотни лумпени. Колкото не им стигат, си ги купуват.

 20. 20 Профил на naskom44
  naskom44
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#4] от "Мизийски":

  известна истина е че когато искаш да се отървеш от циганите най-добре е да ги подтикнеш към изселване в друго село

 21. 21 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2253 Неутрално

  Симеонов: Хиляди цигани от циганските махали са подкрепили ДПС поради огромната любов, която изпитват към техните кандидати за евродепутати или пък към богатата идейна платформа на ДПС. Това не е ли странно?
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Ами не е странно! И не е необходим много акъл, за да стигне човек до този извод, защото причината е проста - националистите нападат циганите, а от турската партия изпращат емисари там, които автоматично се явяват нещо като защитници на ромите!
  Не е необходимо ромите да са мюсюлмани за да изберат обратната страна на националистите - турската свинска каста дпс

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 22. 22 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 637 Неутрално

  Валери, а като караше отрепките в Бургас да чупят сателитните чинии, режат кабелите на конкуренцията и заплашват клиентите, a?!?
  Боклук такъв. Как стигна и ти до парламента незнам. Аман от прости и наивни избиратели

 23. 23 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3746 Любопитно

  Валерка, какво ще кажеш за изборното представяне на собствената ти партия - НФСБ ?
  Айде малко да се вгледаме в самите себе си.....

 24. 24 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 2255 Неутрално

  ВМРО И ДПС се допълват взаимно ,колкото са по арогантни и с расистки лозунги срещу другите ,толкова повече резултата на опонента се увеличава , а иначе Сидеров е прав ,че ромските гласове се купуват ,цяло гето гласуват за една партия ,ама то е щото няма как по общините и програмите да се назначат цялото гето ,иначе ще гласува цяла общинска администрация за друга определена партия , което си е пак също купуване ,ама чрез заплатата и зависимостта ,затова администрацията ни е над 440000 души и държавата се задъхва да им покрива разходите и социалните искания .

 25. 25 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  " Купуването и продаването на гласове е престъпление ! "

  Този слоган върви на всички избори след рекламите на партиите. Същите партии, които после купуват гласове!

  Невинни в тази игра няма ! Включително тези, които заемат престорени пози на борци за висок морал . И се самоназначават за съдници на другите !

  Същата лицемерна борба беше за т.н преференции ! Колко било демократично и мажоритарно ?!
  Видяхме после депутати да се отказват и да влизат следващите ! За къф чеп са тия преференции тогава ?

  Виждаме какви лепкави след изборни коалиции се правят ! Гласуваш за Борисов, получаваш Сидеров ! Има ли някой в България, гласувал за това ?

  Политиците профанизираха изборите , лишиха ги от всякаква логика и достойнство и оправдават всичко с " целесъобразност " и " национален интерес " ?!

  Дрън- дрън, ние му викаме " борба за кокала " !

  А какво да кажем, дето разпределят гласовете " не избирам никого " за партиите?
  Човек , отишъл специално да гласува, че не харесва никой, те му дават гласа на някоя партия ?!
  Гавра !

  И после се чудят защо ядоха шамар на изборите ! Всички, вкл . и " победителите " от ГЕРБ !

 26. 26 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3689 Весело

  А бе Валерко! Не се стискай, дай някой лев и ти(поне 50 на глас). Ама си циция. СвикнАл си само да получаваш, без да даваш. Щеше да си имаш евродепутатите.

 27. 27 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 52 Неутрално

  Оффф,успокоих се!
  Ние демократите сме малка партия,и тея клевети на Варели за нас не се отнасят!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 28. 28 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1781 Неутрално

  Не мога да не се съглася с Валери Симеонов.

  SHADOWS of SOFIA
 29. 29 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Кой, какво знае и какво може да докаже, са много различни неща. Такова нищоправене ме дразни.

 30. 30 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1037 Неутрално

  Воленчо и Валерката все много знаят, ама винаги крепят текущия кабинет

  Не ме търсете преди обяд
 31. 31 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 639 Неутрално

  Може и да има директива от Москва да се развали коалицията, а от там и нови избори,или правителство на малцинството, като по този начин се забави или спре сделката за F16 и бързо сключване на крайна сделка за строежа на Беляне.
  Може да се очаква всичко от тези комуноидни безродници в това НС без изключение подлоги на Кремъл.
  Материала, материала.

 32. 32 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Факт! Този път има и следи - нелогичните преференции в някой бедни райони.

  Само че Валерко прави комплимент на ВМРО.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 33. 33 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Всички купуват и се набутват и аз мисля че ГЕРБ и БСП лесно биха постигнали спорузамение да не го правят. Ама ДПС няма как, при тях купения вот е над 50%. Може и да се съберат с едни други под опашката на коня, без купени гласове.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 34. 34 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4089 Неутрално

  Тази изключително порочна практика е налице още от 90-те години на миналия век

 35. 35 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 637 Неутрално

  Хората отдавна са го казали - на мек х*й, пу*к@т@ му е виновна.
  Или на крива ракета - космосът.
  Та Валерка, я погледни твоите резултати от последните избори и тогава говори.

 36. 36 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#5] от "neut":Трябват му най-вече за смокиново листо прикриващо коалицията с ДПС.
  —цитат от коментар 18 на tribiri


  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак! )))

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 37. 37 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#6] от "НеКой":Лесно се манипулират малограмотни лумпени. Колкото не им стигат, си ги купуват.
  —цитат от коментар 19 на Роси


  ... доколкото съм запознат, това именно са основните цели на ИК - Обогатяване и Овластяване на малограмотни лумпени...

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 38. 38 Профил на Николай Маринов
  Николай Маринов
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Не може една партия, получавала до 1 %, сега да получи 7,36%. Как става това? А циганин без пари не гласува, това се знае и от децата! И доста нагло и лицемерно е някой да се гордее с купен вот!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK