Корнелия Нинова: Аз имам много трески за дялане, но БСП не се продава (видео)
След акция на социалисти от страната да не подава оставка лидерът на БСП Корнелия Нинова оттегли заявката си да напусне поста на "Позитано" 20 на извънредния конгрес в НДК днес. В реч пред делегатите тя каза, че има много трески за дялане, но БСП не се продава.


"Дневник" публикува речта на Нинова едно към едно.


Уважаеми другарки и другари делегати, уважаеми гости и журналисти, добре дошли.


Ще направя предложение по дневния ред. Моля да ме извините, че ще говоря по-дълго от регламента, изслушайте ме и след това решенията са във вашите ръце.


Преди три години ме избрахте за председател, с програма ("Променяме БСП, за да променим България"). В нея има много ясно разписани ангажименти, които бих обобщила в пет точки - три за партията и две за България.


За партията:


1. Предложих преместване тежестта на партията от върха, към общинските партийни организации, които са кръвоносната система на БСП. Поех ангажимент това да стане чрез въвеждане на вътрешнопартийно допитване до всеки член по важни въпроси за партията, намаляване финансирането в центъра и увеличаване субсидията на структурите, решаване на въпросите с диалог, а не с натиск от ръководството. Изпълних го. Проведохме вътрешнопартийно допитване за коалиционна политика, променихме устава така, че всеки член да гласува за избор на председател, увеличихме финансирането на организациите два пъти и половина - от 1 200 000 на 2 900 000 лева, въведохме режим на равнопоставен диалог, като отменихме така наречените организационни съвети, които обикаляха страната, сменяха ви ръководствата и налагаха решения от центъра.


2. Обещах ви да отворим партията за младо попълнение от професионално и политически подготвени хора, които да бъдат мост между БСП и младите хора на България. Изпълних го. Над 30% от общинските председатели са до 40 години и 13 депутати до 40 години и 46 от 80 депутати, които за пръв път са такива. Разбира се, има още много да се работи за тяхната професионализация, но партията им даде възможност да се развиват.


3. Разбирайки, че хубавите неща, които вършим, трябва да стигнат до хората, поех ангажимент вестник "Дума", социалните мрежи и собствена телевизия да станат комуникационните ни канали до народа. Изпълних го. Заварихме в. "Дума" с над около половин милион лева дългове, които изплатихме и спасихме вестника от спиране, тъй като печатницата отказваше да го отпечатва поради натрупани задължения. Увеличихме финансирането му над два пъти. Открихме сайт "Дума" и въпреки трудните изпитания, през които минахме, имаме Българска свободна телевизия.


За България:


1.През 2016 г., когато ме избрахте, съм заявила пред вас, че правителството на Бойко Борисов е вредно за държавата и я води към катастрофа, затова поех ангажимент да превърнем БСП в ударна опозиция, без никакви задкулисни договорки и последващи отстъпления. Изпълних го. БСП се превърна в единствената опозиция и отказахме договорки за власт и пари.


2. Ангажирах се пред вас да изготвим план за извеждане на България на нов път на развитие, но не в кабинетите на "Позитано", а заедно с широк кръг учени, интелектуалци, младежи, земеделци, малък и среден бизнес, пенсионерски съюзи. Изпълних го с изготвянето на "Визия за България", която беше изработена и представена в над 500 срещи в цялата страна и в цялата партия. Благодаря ви! Идеите в програмата, с която ме избрахте за председател, са мои, но вие - актива на БСП, народните представители и стотиците хиляди членове и симпатизанти, ги направихте реалност. Който и да е лидер, Господ да е, без вас е нищо. Благодаря и на екипа си, който заради мен понесе много удари, но издържа. Заедно, отборно, свършихме добра работа за три години. В програмата, с която ме избрахте, съм ви обещала да вдигна БСП на крака и да Ви дам самочувствие на хора, които имат достойнство и могат да побеждават. Изпълних го. Победихме на президентските избори с Румен Радев и Илияна Йотова и разбихме мита, че ГЕРБ са непобедими, увеличихме депутатите си в българския парламент от 39 на 80. Единствената партия сме, която увеличи евродепутатите си от 4 на 5, първа сила сме в над 60 общини, което се дължи на вас и е добър старт за местните избори, изкачихме се по стълбицата на ПЕС от 12 място на предишните евроизбори до 6 от 28 партии. Всичко това постигнахме заедно, при авторитарна, еднолична, обсебила всички държавни структури власт, изправила срещу нас огромен финансов и медиен ресурс.


При цялата свършена работа, стотиците срещи, усилията ви, труда ви покачващото се доверие в БСП, в момента ние сме на прага на криза с неизвестен край. Причини има много, но поводът за нея съм аз. След загубата на европейските избори, веднага на другия ден Георги Гергов ми поиска оставката, след него се включиха и други другари. Отвори се стара рана, която съществува от две години, откакто извършихме реформата в БСП, от промените в устава, които ограничиха депутатските мандати, от личните огорчения и амбиции за властта в БСП, а оттам и властта в държавата. Декларирах пред Националния съвет, че подавам оставка. Колкото и да се говори, че това е емоционален и театрален акт, в него няма грам емоция и артистичност. Това е осъзнато и премислено решение. При пренареждането на листата заявих, че отговорността за резултатите ще носи Националният съвет, а не аз. Най-лесно ми беше да кажа: предупредих ви, вие сте виновни, носете вие отговорност и да си остана председател. Но моята представа за морал и достойнство в политиката, за личен пример как се носи отговорност, за модерен европейски политик, защото така постъпват европейските политици, не ми позволи това. Да се скрия зад колективна отговорност, тоест безотговорност, както се е случвало десетки пъти в БСП с други председатели, при далеч по-драматични загуби.


Къде сгреших? В преценката за последствията. От две години на върха в БСП се бият две тенденции - промяна срещу статукво. Този сблъсък отслабва партията и ви обърква, демотивира, смазва по места. Тази битка блокира работата на НС, който не прави политика, а произвежда скандали. Затова си помислих - стига. Изтощихме партията, измъчихме хората си по места, да работят, да тичат, да ни избират на постове, а ние да им се отблагодаряваме със скандали и борби кой да води бащина дружина. Накрая ще останем без дружина. Направих си равносметка на моите грешки, реших, че трябва да отстъпя и предложих изход. Нека двете тенденции в БСП да излъчат кандидати, да имаме програми и да се явим пред всички членове на партията на състезание. Да бъде избран по-добрият, другите да приемат резултата и да работим заедно за общия ни успех. Това щеше да бъде почтено, демократично, модерно, по европейски и в стила на ПЕС.


В Европа през последните десетилетия, леви партии прибягват до пряк избор, за да разрешат проблемите със самозатварянето на елитите и откъсването от хората. Португалските социалисти преодоляха фракционните си борби с въвеждане на пряк избор на лидер. Те направиха тежка реформа, в която ярък принос има днешният генерален секретар на ООН Антониу Гутериш. Испанската социалистическа работническа партия промени имиджа си на полуфеодална мрежа, след като преди пет години стартира пряк избор на лидер. Важна последица от това е възходът на Педро Санчес и навлизането на ново поколение в политиката. Разговаряла съм с него, разказвал ми е за тежките спорове за действителния размер на членската маса, за кампанията, за начина на гласуване и за пътя, по който са решили тези спорни въпроси. Във Великобритания лейбъристите издигат лидера си с пряк избор, в който гласуват даже и привърженици. Френската социалистическа партия прави пряк вот за лидерите също. Списъкът може да се добави с Италия, Дания, Холандия. Така стоят нещата в прогресивна Европа.


Как стоят у нас? С желанието си да бъдем като тях, вместо модерност, европейски облик и пряка демокрация, отворих кутията на Пандора. Националният съвет на БСП (НС) блокира процедурата за пряк избор. Всички пороци на политическата класа на прехода, на задкулисието, на бизнес интересите, на подмяната, натиска и парите, срещу които се борим три години, мощно нахлуха в БСП за три седмици, откакто заявих, че съм готова да се оттегля и да пристъпим към пряк избор на председател. И в най-лошите си прогнози не съм допускала, че с това решение мога да отприщя такъв бент. Какво се случи:


1. Започна личното ми очерняне, моето и на семейството ми, с много лъжи. Запазих мълчание. Не казах една лоша дума за никого, защото така сте ме учили. Оставам с огорчение и с благодарност, че близките ми издържаха, не се огънаха и ме подкрепят.


2. Усили се натискът да се спре промяната в БСП и да се върнем в изходна позиция преди три години.


3. Пусна се машината за манипулации и за фалшиви новини. За да ви настроят срещу ръководството, ви излъгаха, че който е бил кмет два мандата, няма да може да се кандидатира отново. Излъгаха ви, че ще има пълен цикъл отчети и избори предсрочно и сегашните общински председатели няма да се кандидатирате отново. Стигна се до низостта да ви лъжат, че са откраднати парите от партийната субсидия (впрочем понеже допускаме, че някой от вас може да е повярвал на това, в секретариата на конгреса са внесени документи за всеки изхарчен лев. Който желае, може да се запознае.)


4. Различни политически и икономически лобита задвижиха интересите си за овладяване на БСП и поставяне начело на друг председател. На тези бизнесмени, които отвън се бъркат в партийните ни работи, искам да кажа оттук, от тази зала, защото аз не ходя в кабинетите им: Наиграхте се. Затворете си портфейлите. БСП не се продава. БСП не е стока. БСП е кауза. Ако можете да купите десет, двадесет, тридесет търговци в храма, то зад каузата стоим хиляди, които не се търгуваме. По-скоро търговците ще напуснат храма, отколкото да го превземете отвътре.


На тези социалисти, които в последните дни изпращате мнения, писма за подкрепа и декларации да си оттегля оставката, благодаря. Благодаря и на симпатизанти и безпартийните. Някои другари казват, че вашето мнение е изкуствено, че е организирано, че е платено. Не им обръщайте внимание, това са хора, в чиито мисли всичко е пари. Знам, че сте истински, с мнозина от вас сме били редом в наводнените села във Видинско, на протестите на тютюнопроизводителите в Гоцеделчевско, в защита на животните в Странджа. Знам и че сте притеснени и милеете за партията.


Бъдете спокойни, ще се справим заедно и обединени и с тази криза. Уважаеми делегати, чух че и върху вас е упражняван натиск да гласувате срещу мен. Някои от вас ми го споделиха с болка. Случаите са толкова драстични, че дори не искам да ги произнасям на глас.


Аз ви се извинявам, че сте поставени в това състояние, аз създадох този хаос и аз ще трябва да подредя нещата. Бъдете спокойни, няма да ви се налага да правите нищо против волята ви.


Уважаеми делегати, битката за лични интереси и реваншизъм стигна до там, че някои другари поставиха въпроса за подмяна на характера на нашата партия, те твърдят, че се превръщаме в лидерска, авторитарна партия и подменяме колективното начало, както и че променяме идеологическата си идентичност. Ето това са сериозни въпроси и няма как да ги подмина, без да изразя личното си мнение. Внушението за еднолична власт не почива на никакви факти, то е подмяна на истината. Слава богу, нашият устав е направен така, че председателят, който и да е той, има само едно право - да предлага Изпълнително бюро. Всички други кадрови и политически решения се взимат в колективните органи на партията с мнозинство. Такова е например решението за напускане на парламента от парламентарната група, взето от НС или решението "победа на европейските избори, за да има предсрочни парламентарни", взето от този конгрес. Веднъж на НС попитах, като ме обвинявате, че вземам еднолични решения, дайте ми поне един пример за такова. Другарите се чудеха, чудеха и казаха: Ти подкрепи тази Кьовеши без разрешение от НС. Тук мога само да кажа, че Кьовеши е жена и да замълча. Но и мълчаливо да се запитам защо ли тези другари са против госпожа Кьовеши да стане главен европейски прокурор.


Аз имам много трески за дялане. Стилът ми е силов, както каза някой, не познавам задна скорост, като кажа нещо, го правя докрай. Липсва ми гъвкавост и изглежда, че това не е добро качество за политик. Но никога и по никакъв повод не съм пренебрегвала колективните органи и колективното начало в партията. Другото внушение е, че сменяме идеологията. Попитах веднъж другарите откъде идва това обвинение, след като в действията си нито за миг не сме отстъпвали от програмата на партията, получих отговор - отхвърлянето на Истанбулската конвенция е отстъпление от лявата идеология. Обвиняват ни, че сме във война с ПЕС и не сме европейска партия. Когато чух това в съзнанието ми изплува една среща. Имахме изпратена мисия от ПЕС за разговори, може ли БСП да отстъпи за Истанбулската конвенция. Един член на делегацията ми каза: Ние сме прогресивни партии. Ние не можем да вървим след мнението на хората. Това е популизъм. Ние трябва да ги водим. Членовете на БСП и българите явно не разбирате прогресивните тенденции, те не са ограмотени. Нашата роля е да им обясняваме, а не да ги следваме. Пред 25 души свидетели, част от които са тук в залата, заявих: Уважаема госпожо, Вие сте дошли в моята родина, седите в моя кабинет и ми обяснявате, че моята партия и моят народ е неграмотен, защото не разбира джендър идеологията. Или си оттеглете думите, или срещата току-що приключи. Ако с това поведение, изпълнявайки и решение на НС, съм променила идеологията на партията, от лява и прогресивна към популистка и консервативна, искам да го чуя от вас, партията, а не от външни коментатори.


Второто голямо предизвикателство, пред което сме изправени, са местните избори. Местната власт е най-важната. Не само защото е фундамент за централната, а и защото е най-близо до всекидневните проблеми на хората и има реални възможности да ги решава. С криза на върха в партията, успехът ни по места е под въпрос. С юридически блокаж и спор, кой е председател, кой е временно изпълняващ, по кой устав и процедура се избира той, рискуваме да блокираме партията, това ще доведе до политическа слабост, отлив на подкрепа и не дай Боже до невъзможност за участие в месните избори. На европейските сме първа политическа сила в над 60 общини, в областни градове, в няколко района в София. Имаме потенциал и не бива да го рискуваме. А рисковете са налице, както виждате битката на лобитата за наследството след мен започна. Още конгресът не се е произнесъл, другари се самоиздигат за председател, други без да са издигнати, се считат за такива, като забравят, че само преди две седмици, на европейските избори, получиха 1400 преференции от близо 400 000 гласували за БСП. Трети ме пратиха в миналото и даже приживе ми отредиха място в историята. Другари, които тези дни се събирахте по ресторанти, кафенета, бизнес офиси и се сговаряхте и карахте как да разделите наследството след Корнелия Нинова, да ви кажа – още не съм умряла и наследството не е открито.


Чакайте, не бързайте, ще имате възможност, но не сега и не веднага. Днес трябваше да внеса официално, уставно, юридически и писмено до Конгреса желание за предсрочно прекратяване на правомощията ми, както и да потвърдя политическата си декларация за оставка. Не го правя. Не внасям пред конгреса своята оставка, знам какво ще последва, знам какво ще ми коства. Имах избор между два варианта. Първият - оставка на всяка цена, на инат запазване на личното ми достойнство и его и юридически хаос, политически срив пред местни избори, връщане на изходни позиции отпреди три години, търговия на БСП, превземането й от интереси, чужди на членовете и идеите й, убийство на опозицията и диктатура в България. Втори - поемам имиджови щети върху себе си, което се отразява на моя личен авторитет, но предпазвам партията от хаос, битки за овладяването й, с не чисти цели, загуба на подкрепа и срив в доверието.


Мнозина ми градиха в годините фалшив образ на човек, обладан от егото си, който се стреми към постове. Ако това беше вярно, сега пред вас щеше да стои председател на Народното събрание.


Ако това беше вярно и мислех само за собственото си благоденствие, нямаше да правя промяната в БСП и нямаше да има вътрешна опозиция. Ако това беше вярно, щях да се сговоря с едрия бизнес и някои от тях нямаше да наддават днес за главата ми. Не поставям поста на първо място, но не мога да гледам безучастно, как вярата, трудът, усилията на стотици хиляди хора за последните три години изтича в канала за последните три дни.


Пред избора егото ми или бъдещето на тези хора и БСП, избирам второто. Предлагам точка две "констатиране на оставка" да отпадне, поради липса на такава, обръщам се към вас делегатите на конгреса - не приемайте точка промяна в устава, не правете моята грешка, не отваряйте кутията на Пандора, не отваряйте вратата на лобистки интереси. Нека оставим членовете на БСП да избират пряко председателя си. Нека бъдем модерна европейска партия.


Моля, приемете точка 3 - да стартира процедура на пряк избор за председател, не сега заради предстоящите местни избори, а след тях, по време на пълния цикъл отчети и избори в партията.


Скъпи социалисти, отърсете се от стреса, стягайте редиците за местните избори. Три години вие работихте за нас, да бъдем депутати и евродепутати, време е ние да поработим за вас, вие да бъдете кметове и общински съветници – не просто за да имаме постове, а за да имаме лостове, заедно да променим България. На добър час!

Ключови думи към статията:

Коментари (131)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  Е как да се продава, руснаците не продават ценни активи, не са чак толкова глупави.

 2. 2 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 205 Любопитно

  Бравос,Корни!
  В борбата за мир,демокрация и многополов живот,рамо до рамо с демократичните българи от ДБ, крачат и демократичните български социалисти от БСП!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 3. 3 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  БСП не се продава, а с г-жа Лъжа такава, още повече се закопава. За което поздравления заслужава.

  Няма шики-мики.
 4. 4 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  А иначе така си се ояла и наляла, че бая трябва да се одяла.

  Не трески , а сланина.

  Няма шики-мики.
 5. 5 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2412 Неутрално

  Бравос,Корни!В борбата за мир,демокрация и многополов живот,рамо до рамо с демократичните българи от ДБ, крачат и демократичните български социалисти от БСП!
  —цитат от коментар 2 на Милост за живите


  Прав си ! Бсп уж не се продава но Корни е видна приватизаторка и на светло и на тъмно , и като ПРАВОВЕРНА КОМУНИСТКА и като СИНЯ СИМПАТИЗАНТКА :"Днешната боркиня с приватизациите и продажбите всъщност е започнала своята кариера със същото. Приватизацията чрез РМД-та, които народният фолклор нарече „разбойническо-мениджърски дружества“ става масова по време на това управление."!КОЛКО МУ Е СЕГА С ТОЗИ ОПИТ ДА СИ КУПИ И БСП , както и "младото и не толкова младо агнешко" в нея !А Гочито ЗАГУБИ ДАР СЛОВО !

 6. 6 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 2869 Любопитно

  "Корнелия Нинова: Аз имам много трески за дялане, но БСП не се продава"

  Олигарсите от Партията да не са решили да я купуват???

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на dma12587967
  dma12587967
  Рейтинг: 494 Неутрално

  БЦП не може да бъде опозиция. Опозиция означава, че от време на време взимаш властта, после я губиш и т.н.
  Те са си просто едни другари, които разчитат на българите без чип или с повреден такъв.
  О това, че нямаме истинска опозиция, страда цяла България.

 9. 9 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2412 Неутрално

  "Корнелия Нинова: Аз имам много трески за дялане, но БСП не се продава"Олигарсите от Партията да не са решили да я купуват???
  —цитат от коментар 6 на 4ort


  Може и да са решили , но СЪС ИЛИ БЕЗ КОРНИ - това е ДИЛЕМАТА ! А тя /Корни / се търгува скъпо , ама много скъпо !!!

 10. 10 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  Задавам простия въпрос-Кой и как ще я спаси след поражението на местните избори?Това оставане на поста я прави парцала с който ще си трият срама от загубата дъртите хиени!БСП е в клинична смърт,до десет години ще се редуцира до 5 -8хил.члена!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА
 11. 11 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 2589 Неутрално

  Корнелия Нинова: Аз имам много трески за дялане, но БСП не се продава
  –––––––––––––––––––––––––
  Докато БСП е дойна крава, приватизаторката Курнела няма да я продаде!
  Вервайте ми!!!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 12. 12 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3629 Неутрално

  Много смешно е, че ОТТЕГЛЯ оставката си (под натиск на неназовани "трудови колективи" и "отделни съзнателни граждани"), а не смее да се изправи срещу вота на делегатите на конгреса.

  Замириса на Nacht der langen Messer...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 13. 13 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 2869 Неутрално

  Бравос,Корни!В борбата за мир,демокрация и многополов живот,рамо до рамо с демократичните българи от ДБ, крачат и демократичните български социалисти от БСП!
  —цитат от коментар 2 на Милост за живите


  .......И от Атака, рамо до рамо с национал социалистите.

 14. 14 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  Другарят Жаблянов, подкрепен от другарката Пиринска, се сджафкаха с другарката Златева като питбули.
  В момента другарят Жаблянов чете доклад пред трийсет човека.
  За наказание.

  Доброто е заразно
 15. 15 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  До коментар [#10] от "АмброзСП":

  Все още не се знае колко народ от гражданската квота ще подкрепи бсп.
  Според мен Нинова ще играе номера с гражданската квота до момента, в който членството в бсп стане безсмислено и пречещо на кариерата.
  И тогава ще ги разпусне по живо и здраво.

  Доброто е заразно
 16. 16 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2695 Неутрално

  "увеличихме финансирането на организациите два пъти и половина" - какво ли правят с тия пари освен банкети? Прекият избор навсякъде е най-демократичното гласуване, защото е прекалено скъпо да се купи всеки глас, а и на "червените" бизнесмени със сигурност не им се дават пари, нали разчитат на наследилите ги "нови" лица. Демокрацията, която НИ предложиха преди 30 години все още е ДЕМО версия, а къде, къде напред са другите бивши соц страни, за което наш`те не само, че не признават, но и дума не обелват. Истината е, че в БСП поне има някакви дебати по различията между тях, а освен в ДБ, където скромно и тихо го правят, всичко друго е за баш-а, който да разпределя по заслуги.

  Обичай света като самия себе си - тогава наистина ще можеш да се грижиш за всичко
 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3629 Неутрално

  До коментар [#13] от "4ort":

  "И от Атака, рамо до рамо с национал социалистите."

  С националсоциалистическата си риторика тя буквално изсмука гласовете на Атака, както паяк изсмуква жизнените сокове на някой Фон Инсект.

  Нетрудоспособните полуграмотни неподлежащи на заетост (unemployable) гласоподаватаели от селищните системи със затихващи функции са нейни.

  Както и популацията от крайградските тенекиени бирарии.

  За Неволен Посидеров какво остана?!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2412 Неутрално

  Айде, холан! БОЛКУЦИ! Даже не сте вече ЧЕРВЕНИ!ЛА&НЯНИ БОКЛУЦИ!
  —цитат от коментар 7 на ralita68


  „Господа, комунистите вече трябва да се разчистят, те ще си отидат и ще бъдат заместени от хора демократи, кадри на СДС. Ето при мен е директорът на борда г-жа Корнелия Нинова, тя е следовател и всичко ще записва, ще следи кой какво прави и кой краде.“Така говореше др.Грета Дончева , подкрепяна от др.Нинова ! действието се развива в "Техноимпекс " ! нашето момиче е преживяло ИСТИНСКИ КАТАРЗИС , затова заслужава вашето ДОВЕРИЕ !

 19. 19 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2816 Неутрално

  Буламач от лъжи и безсмислици с единствена тема "не си подавам оставката, бе".

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 20. 20 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 2869 Весело

  [quote#9:"doroteus"][/quote]

  Колко да е скъпо? За един Техноимпекс все ще съберат пари!!!

 21. 21 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2816 Неутрално

  Другарят Жаблянов, подкрепен от другарката Пиринска, се сджафкаха с другарката Златева като питбули.В момента другарят Жаблянов чете доклад пред трийсет човека. За наказание.
  —цитат от коментар 14 на АзКлавдия


  Ама Вие отвътре ли излъчвате? Казвайте повече тогава.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 22. 22 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2816 Неутрално

  Речта написана в очакване на неочакваните призиви да не подава оставка. Корни, жалка...

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 23. 23 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  Браво на другарката Нинова!
  Отказа и да си подаде оставката ще отдалечи БСП от властта, а помежду си, да се джавкат колкото си щат.

 24. 24 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 4932 Неутрално

  Нинова...думи,думи...загуби на избори...думи,думи..загуби....

 25. 25 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3434 Любопитно

  До коментар [#10] от "АмброзСП":

  до десет години? и как си представяш комунистически синчета да издържат 10 години из разни проекти та да ги огрее

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 26. 26 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 3919 Весело

  Да им е честита новата-стара "моля-другарка!".

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 27. 27 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Тя БСП е продавана и препродавана вече много пъти и отдавна е декапитализирана!

 28. 28 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  Още в първа точка в *за България *лъже - отказахме договорки за власт и пари...Бойко нито власт ще дели с вас, нито пари.

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 29. 29 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  Още в първа точка в *за България *лъже - отказахме договорки за власт и пари...Бойко нито власт ще дели с вас, нито пари.
  —цитат от коментар 28 на kasko


  Не мисля, че предложението е дошло от Бойко.
  Има една друга партия, чийто лидер гласува (с отвращение)за БСП.

 30. 30 Профил на Divi filius
  Divi filius
  Рейтинг: 241 Любопитно

  До коментар [#5] от "doroteus":

  "Бсп уж не се продава но Корни е видна приватизаторка и на светло и на тъмно , и като ПРАВОВЕРНА КОМУНИСТКА и като СИНЯ СИМПАТИЗАНТКА :"Днешната боркиня с приватизациите и продажбите всъщност е започнала своята кариера със същото. Приватизацията чрез РМД-та, които народният фолклор нарече „разбойническо-мениджърски дружества“ става масова по време на това управление."!_______

  Е, подлъгала се като млада. След 10.11.1989г. МНОГО тогава се подлъгаха, ама после повечето се осъзнаха. Затова и сега СДС е това, което остана.

  А и, като млад специалист, все някъде е трябвало да работи през 90- те. Важното е, че поне сега показва някакъв гръбнак, за разлика от повечето ни политици.

  А за приватизирането, ето #КОЙ е виновният:

  "На 28-годишна възраст Нинова участва с още 27 души в дружеството, приватизирало „Техноимпекс“. Петър Жотев, министър на икономиката и енергетиката при Костов, твърди, че премиерът лично му е спуснал кандидатурата на Нинова." https://bit.ly/2RjvSzY

  reductio ad absurdum...
 31. 31 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 1157 Неутрално

  До коментар [#13] от "4ort":"И от Атака, рамо до рамо с национал социалистите."С националсоциалистическата си риторика тя буквално изсмука гласовете на Атака, както паяк изсмуква жизнените сокове на някой Фон Инсект.Нетрудоспособните полуграмотни неподлежащи на заетост (unemployable) гласоподаватаели от селищните системи със затихващи функции са нейни.Както и популацията от крайградските тенекиени бирарии.За Неволен Посидеров какво остана?!
  —цитат от коментар 17 на Norman Granz


  като горд посетител на всичко, що е тенекиена бирария, да ви светна, че единственото по-презирано там от либерал-болшевишката лява "десница", са комунистите - били те путинисти или станишевско-бойкикевски плазмодии

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 32. 32 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 2227 Весело

  Изказването на Нинова може да се обобщи така:
  - След мен и потоп...

 33. 33 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3629 Неутрално

  До коментар [#31] от "hhhuuunnnn":

  "...като горд посетител на всичко, що е тенекиена бирария, да ви светна..."

  Там е работата, че не можеш да ме светнеш за нищо.

  Вие в тенекиените бирарии може да ни презирате, докато ние в нашите заведения дори не се сещаме за вас и само теоретически знаем, че съществувате.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 34. 34 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2353 Неутрално

  БСП не се продава, ама същото не може да се каже за ръководството и!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 35. 35 Профил на Divi filius
  Divi filius
  Рейтинг: 241 Весело

  БЦП не може да бъде опозиция. Опозиция означава, че от време на време взимаш властта, после я губиш и т.н.
  —цитат от коментар 8 на dma12587967


  Мола? Опозиция(в политиката- НС) не е дори задължително да взимаш властта. Инак, може и да си опозиция, без дори да си вътре. ДъБъ(СДС) опозиция ли е? 😏

  reductio ad absurdum...
 36. 36 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 2227 Весело

  "Скъпи социалисти, отърсете се от стреса, стягайте редиците за местните избори."

  Ха-ха. Разбитите червени авари си знаят какво ги чака на кметските избори.
  След това заминават на бунището на историята...

 37. 37 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 1157 Неутрално

  До коментар [#31] от "hhhuuunnnn":"...като горд посетител на всичко, що е тенекиена бирария, да ви светна..."Там е работата, че не можеш да ме светнеш за нищо.Вие в тенекиените бирарии може да ни презирате, докато ние в нашите заведения дори не се сещаме за вас и само теоретически знаем, че съществувате.
  —цитат от коментар 33 на Norman Granz


  на троцкистите ви трябва повече ленинизъм - теорията да се превърне в практика - иначе ще си кютате на 3%, докато някой здрав сталинист тип костов, прокопиев или сашо дончев не ви изненада с кирка в чутурата, метафорично казано

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 38. 38 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 502 Неутрално

  До коментар [#31] от "hhhuuunnnn":"...като горд посетител на всичко, що е тенекиена бирария, да ви светна..."Там е работата, че не можеш да ме светнеш за нищо.Вие в тенекиените бирарии може да ни презирате, докато ние в нашите заведения дори не се сещаме за вас и само теоретически знаем, че съществувате.
  —цитат от коментар 33 на Norman Granz


  Кои са твоите заведения бе грънец?

 39. 39 Профил на Благовест Цветанов
  Благовест Цветанов
  Рейтинг: 651 Неутрално

  Не знам кога и как стана, но БСП се превърна в европейска партия, за съжаление не моха да лажа същото за ГЕРБ, където текат обратните процеси.

  европеец
 40. 40 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2202 Весело

  Това с Нинова и продажбите много ми напомня един виц:
  Иванчо спира една сочна мацка на улицата и я пита:
  -Госпожице, ще дойдете ли с мен за 500 долара?
  -Ами-и...
  -А за 3000 долара?
  -За 3000 долара ще дойда.
  -Ами за 100 долара?
  -Господине, вие за каква ме вземате?
  -Каква сте - видях. Сега уточняваме цената....

  Живеем във времена на суши, фондю и жулиен, а аз продължавам да обичам кюфтенца с пържени картофки и баничка с боза. Моята простотия край няма!
 41. 41 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Не знам кога и как стана, но БСП се превърна в европейска партия, за съжаление не моха да лажа същото за ГЕРБ, където текат обратните процеси.
  —цитат от коментар 39 на Благовест Цветанов


  Преглегай се за Алцхаймер ............
  но бързай защото си много ама много напреднал............

 42. 42 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1208 Весело

  До коментар [#31] от "hhhuuunnnn":"...като горд посетител на всичко, що е тенекиена бирария, да ви светна..."Там е работата, че не можеш да ме светнеш за нищо.Вие в тенекиените бирарии може да ни презирате, докато ние в нашите заведения дори не се сещаме за вас и само теоретически знаем, че съществувате.
  —цитат от коментар 33 на Norman Granz


  Това е така само защото сте рядко прости 😂
  И по тази причина всеки път, когато от "вашите заведения" прескочите 4 процента, настъпва радост като лятото на 94 та.
  Това би могъл да си го запишеш нейде!

  Доброто е заразно
 43. 43 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#2] от "Милост за живите":

  Абе, покрай борбата за мир и демокрация, забравихме за АЕЦ Белене...! Какво става там? Как вървят разговорите с руските другари...? :)))

  Бивш tww09306483.
 44. 44 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 303 Неутрално

  Още ли се наричат другари и другарки един друг?

 45. 45 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Честито на ляволибералната измет, крайно време е тази любов да се трансформира в партньорство.

 46. 46 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  До коментар [#44] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Наричат се, и още как.

  Доброто е заразно
 47. 47 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 1148 Неутрално

  Мис Трансимпексова, социалистка най-убедена. А детето и бори капитализма в САЩ, в банка.

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 48. 48 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#37] от "hhhuuunnnn":

  Чуя ли някой да говори за троцкизъм, това е гаранция, че стоя срещу тъмночервен чукундур...! Независимо дали е в ГЕРБ или някъде другаде, все си е червен чукундур. На червените чукундури, все им се привиждат врагове и троцкисти. Червените чукундури са почитатели на Сталин и като такива, не могат да живеят без вожд. Е, от време на време се налага да сменят вожда, но това не е толкова важно... Партията, винаги ще ви осигури вожд. :)))

  Бивш tww09306483.
 49. 49 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3492 Весело

  Да не Нинова! Да бе!

  "Хълмът е висок,
  но нашата воля да победим
  е още по-голяма..."

  Опит за цитат от виетнамски игрален филм от времето на БКП.
  Тези комунисти само подобни глупости могат да те ударят у земята.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 50. 50 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 303 Неутрално

  До коментар [#39] от "Благовест Цветанов":

  Забравил си си хапчетата. Ама като ти гледам снимката май всичките фенове на БСП приличат на тебе.

 51. 51 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 1575 Весело

  Я, герберите се разбръмчали!... Май Нинова не ви е удобна боксова круша като Сатаниш? Чудя се ходът на Баце "покупка на варненска дупка", дали не целеше да финансира опозицията на Нинова. Ама, какво пък - сефте! Не е първата, нито последната инвестиция на герб с лоша възвращаемост. Дано поне тази във футбола прилича на нещо...

  ***
  Дневни, ама и вашата инвестиция в новия (вече стар) сайт удря в земята тези на Баце...

 52. 52 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3629 Неутрално

  До коментар [#42] от "АзКлавдия":

  "И по тази причина всеки път, когато от "вашите заведения" прескочите 4 процента..."

  Муцка, аз никога не съм се кандидатирал за какъвто и да било пост. Моят живот е дотолкова уреден, че и ти да станеш премиер, пак няма да ми попречиш да си го живея, както си ми харесва. Единсвено ако дойде някой като Невален Посидеров на власт, ще се наложи да бягам отново в Израел на стари години.

  Като стана въпрос за заведения, помня, че Бай Х беше отпразнувал изборната си победа през 2009 г. в Син Сити. Ти беше ли? Съществува ли още онзи вертеп? Ако не, сега къде фърляте гюбеци след изборна победа?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 53. 53 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3492 Весело

  Още ли се наричат другари и другарки един друг?
  —цитат от коментар 44 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар


  Сега сигурно се наричат тавариши и таварашутки.
  Таварашутката Нинова и тя не знае какво е казала.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 54. 54 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3629 Неутрално

  До коментар [#48] от "Petleshev":

  "Чуя ли някой да говори за троцкизъм, това е гаранция, че стоя срещу тъмночервен чукундур...!"

  А като чуеш за "либерал-болшевик"? :))))

  Използват невежи и лесно манипулируеми хорица, за да им пълнят главите с думи, чието значение не знаят...

  Както след девети, когато на дядо ми - социалдемократ и приятел на Москов - шумкарите са му викали "фашист".

  Какво ти разбира един шумкарин от политическа терминология... ;)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 55. 55 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 1430 Весело

  "Корнелия Нинова: Аз имам много трески за дялане, но БСП не се продава4

  След Пловдивския панаир, Р.Овч и Нинова си купиха и БСП. :)

 56. 56 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2412 Неутрално

  [quote#30:"Divi filius"]До коментар [#5] от "doroteus":"Бсп уж не се продава но Корни е видна приватизаторка и на светло и на тъмно , и като ПРАВОВЕРНА КОМУНИСТКА и като СИНЯ СИМПАТИЗАНТКА :"Днешната боркиня с приватизациите и продажбите всъщност е започнала своята кариера със същото. Приватизацията чрез РМД-та, които народният фолклор нарече „разбойническо-мениджърски дружества“ става масова по време на това управление."!_______Е, подлъгала се като млада. След 10.11.1989г. МНОГО тогава се подлъгаха, ама после повечето се осъзнаха. Затова и сега СДС е това, което остана.А и, като млад специалист, все някъде е трябвало да работи през 90- те. Важното е, че поне сега показва някакъв гръбнак, за разлика от повечето ни политици.А за приватизирането, ето #КОЙ е виновният:"На 28-годишна възраст Нинова участва с още 27 души в дружеството, приватизирало „Техноимпекс“. Петър Жотев, министър на икономиката и енергетиката при Костов, твърди, че премиерът лично му е спуснал кандидатурата на Нинова." https://bit.ly/2RjvSzСИГУРНО СЕ МАЙТАПИШ ! По онова време работа - колкото щеш - а за "магистралите " да не говорим !

 57. 57 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3492 Неутрално

  До коментар [#48] от "Petleshev":

  "Идеите на Троцки формират основата на т.нар. троцкизъм – течение в марксизма, което се противопоставя на сталинизма. Той е един от малкото съветски водачи, които не са реабилитирани от правителството на Никита Хрушчов през 50-те. Чак в края на 80-те, след започналата Перестройка на Горбачов, неговите книги започват да се издават в Съветския съюз..."
  Уикипедия

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 58. 58 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#47] от "Суджук Герберите":

  Няма лошо... На Бойко внуците също не им понася стабилността, та и те са в САЩ. ;)

  Бивш tww09306483.
 59. 59 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1561 Неутрално

  Не вярвам някой да иска да даде и стотинка за тези нещастници... Корнело, подарявай!

 60. 60 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1561 Неутрално

  Ето какво мислят левите за Корнела:
  "Нинова си е баш за БСП, олицетворение на бездарие и безвкусица"

 61. 61 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1208 Весело

  До коментар [#54] от "Norman Granz":

  Виж, аз под "рядко прости" нямах лично теб предвид, поне официално.
  Ти сега си се втурнал да докажеш, че все пак си в групата ли?
  Нито знам къде е син сити, нито ми дреме, нито трая чалга.
  Когато някой те заблуждава, това е кофти, наистина, но когато сам го правиш, вече е престъпно.
  Помисли връз това.

  Муцка.


  До коментар [#42] от "АзКлавдия":"И по тази причина всеки път, когато от "вашите заведения" прескочите 4 процента..."Муцка, аз никога не съм се кандидатирал за какъвто и да било пост. Моят живот е дотолкова уреден, че и ти да станеш премиер, пак няма да ми попречиш да си го живея, както си ми харесва. Единсвено ако дойде някой като Невален Посидеров на власт, ще се наложи да бягам отново в Израел на стари години.Като стана въпрос за заведения, помня, че Бай Х беше отпразнувал изборната си победа през 2009 г. в Син Сити. Ти беше ли? Съществува ли още онзи вертеп? Ако не, сега къде фърляте гюбеци след изборна победа?
  —цитат от коментар 52 на Norman Granz


  Доброто е заразно
 62. 62 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2041 Неутрално

  Успешен път на БСП към отвъдното.

 63. 63 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 502 Неутрално

  До коментар [#48] от "Petleshev":"Чуя ли някой да говори за троцкизъм, това е гаранция, че стоя срещу тъмночервен чукундур...!"А като чуеш за "либерал-болшевик"? :))))Използват невежи и лесно манипулируеми хорица, за да им пълнят главите с думи, чието значение не знаят...Както след девети, когато на дядо ми - социалдемократ и приятел на Москов - шумкарите са му викали "фашист".Какво ти разбира един шумкарин от политическа терминология... ;)
  —цитат от коментар 54 на Norman Granz


  Стига лъга бе! Тоз твоя дядо, какъв ли не беше? Генерал, ординарец на Царя, сега и социалдемократ стана. Грънчо, грънчо с свой, измислен свят си живееш.

 64. 64 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2834 Неутрално

  щото си пън, затова имаш трески.

 65. 65 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 379 Весело

  А бе къде са коментарите по тази тема от КМЕТА В СЯНКА???

 66. 66 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3629 Неутрално

  До коментар [#63] от "von_seeckt":

  "Стига лъга бе! Тоз твоя дядо, какъв ли не беше? Генерал, ординарец на Царя, сега и социалдемократ стана..."

  Инсект, понеже ти едва ли знаеш и баща ти кой е, нека ти обясня някои тънкости в родословната йерархия.

  Роденият в нормално семейство (ако нещо не разбираш, питай) има двама дядовци - по майчина и бащина линия, плюс четирима прадеди: по бащина и майчина линия на единия дядо и по бащина и майчина линия на другия дядо.

  Дотук имаш ли въпроси? Затрудних ли те вече?

  В случая става въпрос за дядо ми по майчина линия, който е бил социалдемократ, а неговият баща - моят прадядо по линия на дядо ми по майчина линия - е бил адютант на Царя, подполковник, който след абдикацията (питай, ако някоя дума не ти е ясна) езавършил генерал-щабна академия във Верона (тива е град в Италия) и е бил произведен полковник и впоследствие генерал.

  Чети бавно описанието, като си движиш пръста под буквите и си повтаряш наум (може и на глас).

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 67. 67 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 932 Любопитно

  БСП не се продавала?То кой ли се е натиснал да я купува,ама знае ли човек?Не съм чувал да е обявена за продажба,но ако се продава "под масата" ли ще става тази работа? Питам де!

 68. 68 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 2040 Весело

  ......++++++++........ааааааа.......!!!!!!????!!!!....като ,че.....ли.......ЗДРАВИТЕ СИЛИ в ПАРТИЯТА.......!!!!!?????!!!!!......ВЗЕМАТ ПРЕВЕС........!!!!!.....НАДДЕЛЯВАТ.......!!!!.......това еее ДОБРЕ......!!!!....иииии за ПАРТИЯТА.......!!!!!.....иииии за ДЪРЖАВАТА.........!!!!!........иииии за матрялеца........./....усетих .......напрежение........по целата ВЕРИГА.......!!!!????!!!!.......бяха "впрегнати" сички ЛОСТОВЕ и МЕХАНИЗМИ , така щото СИЧКИ РЕШЕНИЯ да се СЛУЧВАТ в ЕДИН КАБИНЕТ........!!!!!........това не вещаеше НИЩО ДОБРО.......!!!!......особенно за МАТРЯЛЕЦА..........!!!!!......../.....БРАВО на КАКА КОРНИ.......!!!!.....ЯЙЦАТА......!!!!.....тряба да са в РАЗЛИЧНИ КОШНИЦИ......!!!!......щото ако са в ЕДНА......!!!!?????!!!!!.....ШЕ НИ ГИ ОТКРАДНАТТТ........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 69. 69 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 930 Весело

  След като БСП е нейна собственост,явно офертите са били много мижави.

  Ръй! Ръй!
 70. 70 Профил на dma12587967
  dma12587967
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Не знам кога и как стана, но БСП се превърна в европейска партия, за съжаление не моха да лажа същото за ГЕРБ, където текат обратните процеси.
  —цитат от коментар 39 на Благовест Цветанов


  Другарете станале европейска партия! Човек, ти ми опрай деня. До довечера ще се хиля, хахаха:))

 71. 71 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 932 Весело

  А бе къде са коментарите по тази тема от КМЕТА В СЯНКА???
  —цитат от коментар 65 на Боби Бобев


  Иииии ,че си припрян!Почакай малко де!Ще му дойде времето.

 72. 72 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  Единствените вестници , които препечатват словото на Нинова в пълен текст са "Дума" и "Дневник". "Дума" ги разбирам ,все пак те са партиен орган на БСП , но "Дневник"?

 73. 73 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 502 Неутрално

  До коментар [#66] от "Norman Granz":

  Хе, хе..грънец хептен се обърка бе!

 74. 74 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3629 Неутрално

  До коментар [#72] от "tacheaux":

  "Единствените вестници , които препечатват словото на Нинова в пълен текст са "Дума" и "Дневник". "Дума" ги разбирам ,все пак те са партиен орган на БСП , но "Дневник"?"

  Нека не бъдем мнителни, колега.

  в "Дума" препечатват изказването, за да си го изрежат бабичките и дядовците и си го закачат до иконостаса с Богородичка и Сталин, а в "Дневник" - като храна за подигравки.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 75. 75 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 379 Неутрално

  А президентът присъства ли на конгреса? Питам за един приятел...

 76. 76 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4434 Весело

  Имало е сълзи след последните думи на Техноимпексова, сигурно и "Кмет Позитанко" е пролял поне една...

  ...
 77. 77 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 734 Неутрално

  "Попитах веднъж другарите откъде идва това обвинение, след като в действията си нито за миг не сме отстъпвали от програмата на партията, получих отговор - отхвърлянето на Истанбулската конвенция е отстъпление от лявата идеология."

  Айдеее и БСП отстъпиха от лявата идеология (ИК). Тук във форума вече и тях ще ги слагат при крайно десните.

 78. 78 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 2040 Весело

  До коментар [#63] от "von_seeckt":

  ......аааа......при БОРИСОВАТА ГРАДИНА на ДРАГАН ЦАНКОВ №....... живее другара ГРЪНЧО - ТАФРОФФФФ.......!!!!!.....+++++++неговея РОЗОВ , ШАРЕН и ИЗМИСЛЕН "свят"......./...въображението , фантазията и паралелната "реалност" са НЕГОВА ЗАПАЗЕНА МАРКА.......!!!!......много ме КЕФИИИ......../......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 79. 79 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#55] от "plebs":

  Забрави, че и Бойко се включи в наддаването...! С 43 милиона бюджетни пари на другаря Гергов, за Дупката във Варна. ;)

  Бивш tww09306483.
 80. 80 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 6857 Неутрално

  "Аз имам много трески за дялане"

  И изборите го доказват непрекъснато

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 81. 81 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  Добрата новина за мен е , че Нинова остава шеф на БСП. Всеки друг би се справил по трудно с провала на БСП. На Нинова това и се удава. Но поне да бяха я избрали , а не в последния момент да си оттегля оставката. На местните избори БСП ще претърпи пълен провал. Ако и тогава Нинова остане шеф на партията , БСП ще има проблем за прескачане на минималния праг за влизане в парламента. Освен ако ГЕРБ не помогне с нещо БСП да остане като алтернатива.

 82. 82 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3629 Неутрално

  До коментар [#79] от "Petleshev":

  "Забрави, че и Бойко се включи в наддаването...! С 43 милиона бюджетни пари на другаря Гергов, за Дупката във Варна. ;)"

  Достатъчно е да кажем, че цялата орлигархия, на която той така щедро налива пари в джобовете, е произлязла от ДС/БКП.

  Допреди десетина години сегашните герберски велможи караха коли на УБО (НСО) и работеха охрана по приватизираните резиденции на ЦК.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 83. 83 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 502 Неутрално

  До коментар [#74] от "Norman Granz":

  Грънчо, я дай линк към воената академия във Верона.

 84. 84 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 932 Любопитно

  А президентът присъства ли на конгреса? Питам за един приятел...
  —цитат от коментар 75 на Боби Бобев


  Че той в България ли е? Не е ли някъде в чужбина през уикендо?

 85. 85 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#81] от "tacheaux":

  "... Освен ако ГЕРБ не помогне с нещо БСП да остане като алтернатива..."!

  Да де...! ГЕРБ е създаден точно за това. За да поддържа и подпомага БСП в подходящи моменти. През останалото време, разиграват пиеската, че са непримирима опозиция. Такава опозиция са, че за Белене са станали, като сиамски близнаци...! ;)

  Бивш tww09306483.
 86. 86 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 2040 Весело

  До коментар [#74] от "Norman Granz":Грънчо, я дай линк към воената академия във Верона.
  —цитат от коментар 83 на von_seeckt


  .......питай го нещо за Ц Р У , Н А Т О - ЦЕНТРАЛНО КОМАНДВАНЕ.........,М О С А Д.......той е ВЪТРЕШЕН ЧОВЕК ......на СЕКЪДЕЕЕ.......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 87. 87 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 502 Неутрално

  [quote#86:"kesh"][/quote]

  Не бе, може аз да съм в грешка:)) Напиши military academy verona и гледай шоу.

 88. 88 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  БСП не се продава,защото е рабита тотално от всички в тази бандитска организация.

  shlshlshlshl
 89. 89 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 502 Неутрално

  До коментар [#86] от "kesh":

  Ето ти военните академии в Италия

  https://militaryschooldirectory.com/italy/

  За Верона няма и дума:)) Но може, кога дедо му се е обучавал във Верона да имало нещо там. Затова и питам, ама нещо не бърза да ми отговаря:)))

 90. 90 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  До коментар [#66] от "Norman Granz":Хе, хе..грънец хептен се обърка бе!
  —цитат от коментар 73 на von_seeckt


  Сгрешил си спрежението на преходния глагол от свършен вид "объркам". Употребил си трето лице единствено число вместо първо лице единствено число. Но това е естествено. Сложеният текст , който Норман ти е предложил трудно схващаш и разбираш от първо прочитане. Норман правилно те съветва да четеш бавно, ако трябва на глас и за всяка неясна дума да питаш.

 91. 91 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 502 Неутрално

  До коментар [#90] от "tacheaux":

  Добре, добре...я дай линк към военната академия във Верона.

 92. 92 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 2040 Весело

  До коментар [#86] от "kesh":Ето ти военните академии в Италияhttps://militaryschooldirectory.com/italy/ За Верона няма и дума:)) Но може, кога дедо му се е обучавал във Верона да имало нещо там. Затова и питам, ама нещо не бърза да ми отговаря:)))
  —цитат от коментар 89 на von_seeckt


  .......ааааа.......!!!!!!.......Грънчо- тафроффф.......ееее ПАТАЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ.......!!!!!......това е неговото.......!!!!????!!!!......ееееее..........ДИАГНОЗА........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 93. 93 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 502 Неутрално

  [quote#92:"kesh"][/quote]

  Това е положението! За грънчо важи лафът, език мой, враг мой!

 94. 94 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 5054 Неутрално

  БКП НЕ СЕ ПРОДАВА!!!!!!Ама кой купува дърта подлога бе дрОгарко?Миришете на мумия бе....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !
 95. 95 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 1157 Неутрално

  Единствените вестници , които препечатват словото на Нинова в пълен текст са "Дума" и "Дневник". "Дума" ги разбирам ,все пак те са партиен орган на БСП , но "Дневник"?
  —цитат от коментар 72 на tacheaux


  виж ми подписа - от 2 години е

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 96. 96 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 2040 Весело

  БКП НЕ СЕ ПРОДАВА!!!!!!Ама кой купува дърта подлога бе дрОгарко?Миришете на мумия бе....
  —цитат от коментар 94 на Willy Messerschmitt


  ......нищо не си НАУЧИЛ в Германия.......!!!!!......язък ,........за ПОХАБЕНОТО...... ВРЕМЕТО.......!!!!!.........КАУЗАТА , ЕМБЛЕМАТА ,СИМВОЛИКАТА , ИСТОРИЯТА , АРТЕФАКТИТЕ , БОРБАТА , ВЯРАТА и ВЪЖДЕЛЕНИЯТА на СТОТИЦИ - ХИЛЯДИ ХОРА и ПОСЛЕДОВАТЕЛИ........!!!!!.......са БЕЗЦЕННИ.......!!!!.....Нямат ЦЕНА.......!!!!!........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 97. 97 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#95] от "hhhuuunnnn":

  Да разбираме, че имаш сантимент към Работническо дело? До-о-о-о-бре...! :)))

  Бивш tww09306483.
 98. 98 Профил на Saint of Me
  Saint of Me
  Рейтинг: 2552 Весело

  До коментар [#91] от "von_seeckt":

  Грънц дояде студената глетава пица и отпи разгазираната отдавна наливарка представяйки си че това е шестото ястие от осемстепенно първокласно меню в Цюрих на среща на цереу генералитета.

  В тоя момент видя олющената табела на сбутаната в сумрачния безистен пицария депиктваща дебел усмихнат чичо с бузки и готварска шапка и старовремски баркови букви. ВЕРОНА, да, Верона, ей сега ще ги подтисна зверски тия селски коньсервативни бекове от ябланските села дето ме праят халипав у форумето!

  Use your Illusion
 99. 99 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3434 Весело

  До коментар [#63] от "von_seeckt":

  за дядото поне две глави ще отидат

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 100. 100 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3434 Весело

  До коментар [#93] от "von_seeckt":

  военните академии за виртуални старци са обикновено скрити под .. дъгата. нормално е да не намериш публична информация

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK