Постройките върху терасата на шефа на антикорупционната комисия няма да бъдат премахнати

Постройките върху терасата на шефа на антикорупционната комисия няма да бъдат премахнати

© Георги КожухаровНяма да бъдат съборени постройките върху терасата на председателя Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев, съобщи Би Ти Ви. Става въпрос за сауна, барбекю и навес.


До тук се стига, след като директорът на дирекция "Общински строителен контрол" в Столична община арх. Влади Калинов обезсилва актът за събарянето със своя заповед. През април Строителният контрол на район "Слатина" установи, че барбекюто и сауната върху покрива на Георгиев са незаконни, защото строежът е извършен без издадени строителни книжа, а покривната конструкция е изградена над определената с кота "било" по виза максимална височина.


Шефът на КПКОНПИ имаше срок до четири месеца да премахне изграденото сам, като в противен случая то щеше да бъде съборено от общината за сметка на Георгиев. Пламен Георгиев обжалва акта, от който следва, че изграденото на терасата му трябва да се премахне. В крайна сметка, заповед на Влади Калинов от 12 юни дава възможност постройките да останат.
"Факт е, че въвеждането на сградата в експлоатация се е случило, след като това нещо е било извършено и построено отгоре. Нищо след това не се е случило", обяснява Калинов пред Би Ти Ви.


Той признава, че за самия покрив не са намерени строителни книжа. Попитан може един покрив да е законен, като няма книжа за него, Калинов отговаря: "Възможно е, когато е допустимо".


Скандалът с терасата върху покрива на жилището на шефа на антикорупционната комисия започна с твърдение на организацията "Антикорупционен фонд" , че Георгиев е пропуснал да декларира 186 квадратни метра от своя апартамент. Шефът на КПКОНПИ не се съгласи с това твърдение и обяви, че е жертва на атака от олигарси, които комисията разследва.


Георгиев излезе в отпуск по препоръка на премиера Бойко Борисов, докато се направи проверки от НАП и прокуратурата. Те все още не са приключили.


Скандалът с терасата на Георгиев е един от многото, свързани с имоти на управляващите, купени на по-ниски цени от пазарните, които избухнаха през месец март и доведоха до серия от оставки на министри от ГЕРБ.


Днес от КПКОНПИ съобщиха, че нарушения не са открити.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK