"Демократична България" иска Кошлуков да бъде дисквалифициран от конкурса за шеф на БНТ

"Демократична България" иска Кошлуков да бъде дисквалифициран от конкурса за шеф на БНТ

© Надежда ЧипеваДа бъде дисквалифициран временно изпълняващият длъжността директор на БНТ Емил Кошлуков от конкурса за нов генерален директор на БНТ - това иска "Демократична България" в разпространена до медиите позиция.


"Правилата, или направо липсата на правила, видимо обслужват един от кандидатите и настоящ временно изпълняващ длъжността – Емил Кошлуков", се казва в позицията.


Изслушванията за генерален директор на Българската национална телевизия ще състоят днес и утре. Те ще бъдат предавани пряко по БНТ2. В началото на миналия месец документи по конкурса за генерален директор на БНТ предадоха 8 кандидати. Двама от тях отпаднаха.
Кошлуков беше кандидат и на предходния конкурс, където позицията спечели Константин Каменаров, напуснал поста, след като получи присъда. Тогава Кошлуков не беше назначен поради липса на достатъчно професионален опит. "Но когато е необходимо да бъде назначен поредният слуга на Пеевски, който освен това е негов дългогодишен авер, този критерий е лесно преодолим. Бързо се появи подходящ стаж, като програмен директор на ТВ "Алфа", пише "Демократична България". "Когато на Пеевски му трябва слуга в БНТ, първият когото се сеща да помоли за малко липсващ стаж, се оказва не случайно Сидеров, в продължение на практиката "Атака" да осигурява постове под аренда за Пеевски (справка – Емил Караниколов, Нено Димов, Петър Николов)", се казва в позицията.


"Демократична България" припомня фалита на ТВ7, която се управляваше в съсобственост от Пеевски и Цветан Василев. "Кошлуков е доказан кадър в това да бъдат "усвоени" бюджети. Неговата компания "Ноу Фрейм" преточи милиони преди да фалира", пише в позицията.


В текста се посочва, че Кошлуков, като програмен директор на Канал 1 е солидарно отговорен с Каменаров за натрупания по време на този екип дълг от близо 50 милиона лева. Миналия месец Кошлуков обяви, че БНТ е в практически фалит, и се дистанцира от предишното ръководство.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK