Новият член на СЕМ е завършила "Аграрна икономика" във Враца с 3,89

Галина Георгиева бе избрана за член на СЕМ

© Велко Ангелов

Галина Георгиева бе избрана за член на СЕМНовият член на Съвета за електронни медии (СЕМ) Галина Георгиева е завършила висшето си образование във филиала на УНСС във Враца със специалност "Аграрна икономика" и среден успех от курса на обучение "Добър 3,89". Това се вижда от справката за Георгиева, която е публикувана на сайта на Народното събрание. Георгиева е предложена от ГЕРБ, лично от председателя на комiсията по култура и медии Вежди Рашидов. За избора на Георгиева, която едва от март работи в ПРОФОН - дружество за колективно управление на сродни права в музиката, гласуваха 97 народни представители от ГЕРБ и ДПС.


Оценката от държавния изпит пък е 5,00. Нито един от предметите, които е изучавала в специалността си, не е свързан с медийната материя. Докато е учела във филиала във Враца, според автобиографията ѝ Георгева е работела в "Нова тв". От факсимилето на трудовата ѝ книжка се вижда, че е била телефонен оператор в административния отдел на телевизията, а по-късно се прехвърля в отдел "Продажби". В няколко дружества като "Нетера" и "Телехаус" Георгиева е работила като търговец и консултант "Продажби".


Според закона "членове на Съвета за електронни медии могат да бъдат лица с българско гражданство, висше образование и опит в следните области: електронни медии, електронни съобщения, журналистика, право или икономика и имат обществен авторитет и професионално признание".


"Изводът е, че Делян Пеевски превзе и СЕМ. Резултатът ясно го показа. ДПС и ГЕРБ отново проявиха своята коалиция и настаниха в СЕМ поредния кандидат, удобен за Пеевски; поредния кандидат, удобен за статуквото, каза след избирането на Георгиева депутатът от "БСП за България" Александър Симов.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK