"Галъп": Доверието към правителството и парламента се "износва"

"Галъп": Доверието към правителството и парламента се "износва"

© Анелия НиколоваПарламентът не успя да спечели доверие. Правителството е изложено на обичайното за всяка власт постепенно "износване" на рейтинга в хода на мандата – който "падна" дори до по-тревожни стойности около скандалите с имотите. Но се регистрира и известен "рестарт" в резултатите на изборите за Европейски парламент. Запазват се познатите стойности на доверие към основни политически фигури. Такива са изводите на "Галъп интернешънъл" от изследването през юли в края на приключилия политически сезон.


Парламент и правителство


Докато в началото на мандата доверието към парламента беше трайно по-близо до 30%, а недоверието беше трайно под 70%, сега съотношението е 21% доверие и 71% недоверие, показват данните. Според социолозите периодът на "стопляне" спрямо народните представители изглежда окончателно отминат.


Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева получава през юли 19% доверие, 55% недоверие, 15% се колебаят, а останалите не я познават. Според авторите на проучването резултатът е по-скоро задоволителен на фона на доверието в други политически фигури в България.
"Галъп": Доверието към правителството и парламента се "износва"


Отношението към парламента и към правителството по традиция се движат синхронно, като парламентът явно се възприема традиционно по-зле – вероятно защото е смятан за фокус на партийността, а и поради липса на конкретна фигура, която да му придава част от своята лична популярност, както това се случва с други институции, коментират социолозите.


Правителството завършва политическия сезон с 29% доверие срещу 62% недоверие. Спад ясно бе отчетен през пролетта на 2019 г., което вероятно се дължи на поредицата от скандали в този период, припомнят авторите на изследването. Според тях изборните резултати и започващият летен сезон обаче, като че ли влияят благоприятно и водят за стабилизиране на доверието в правителствената институция. Но дори и това стабилизиране не отменя обичайното плавно "износване" на популярността – което се случва в хода на всеки мандат. За сравнение: в първите месеци и години на мандата си кабинетът "Борисов 3" имаше нива на доверие традиционно над 30%, а недоверието не превишаваше 60%.


Основни личности


"Галъп": Доверието към правителството и парламента се "износва"

Традиционно високо доверие получават фигури, които стоят по-скоро извън ежедневния непосредствен политически дебат. С по-ниско доверие са личности на по-оперативни ръководни постове и личности, които по-отдавна са в политическия процес, се вижда от резултатите. Социолозите отбелязват, че при доверието в партийните фигури значение играят електоратите – колкото по-голяма е една партия, толкова повече доверие би получил съответният лидер. Затова и автоматичното сравняване и "класиране" едва ли е най-правилният подход.


Румен Радев и Мая Манолова, с положителни оценки традиционно в полето между 50 и 60%, са и двете обществени фигури, които имат положителен рейтинг, т.е. доверието е повече от недоверието. При всички останали недоверието по традиция е повече от доверието и това е стандартната ситуация в страната.


Президентската институция традиционно има по-високо доверие в сравнение с правителство и парламент, но в предходния мандат (на Росен Плевнелиев) беше загубила трайно доверие, припомня "Галъп". Въпреки че има моментни колебания в доверието към държавния глава, президентът завършва политическия сезон без съществена загуба на доверие спрямо предходни периоди. При Манолова в годините пък настъпи подобряване на показателите за доверие, коментира социологическата агенция.


"Галъп": Доверието към правителството и парламента се "износва"


С близки стойности на положителни и отрицателни оценки – което според социолозите е добър рейтинг за българските стандарти – е Слави Трифонов. Седмици преди дадената снощи заявка за влизане в политическия живот неговият рейтинг е един от най-високите в страната. Обяснението на социолозите е в това, че телевизионният водещ още не е пряко намесен в политическия процес.


Кметът на София Йорданка Фандъкова през юли 2019 г. получава 31% доверие и 47% недоверие. В самата София доверието във Фандъкова не е по-високо от това в страната, но недоверието към нея преминава над 50%.


Сред партийните лидери, водещ по доверие остава премиерът Бойко Борисов, който получава 30% при 54% недоверие и 16% колебаещи се. Той е единствената напълно разпознаваема личност – липсват хора, които не могат да отговорят какво мислят за него. Борисов продължава да поддържа сравнително висок рейтинг с лек спад през пролетта, което отново вероятно се дължи на скандалите от този период. Традиционно около една трета от българите симпатизират, а над 50% са настроени отрицателно към премиера и лидер на ГЕРБ.


Корнелия Нинова и Красимир Каракачанов се движат в "пакет" с доверие над 20% от пълнолетните българи, което според социолозите е сравнително добър атестат. Подобни нива има и еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел, но тя е сравнително слабо разпознаваема.

Коментари (72)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 383 Гневно
 2. 2 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8404 Неутрално

  Че какво са направили, за да заслужат доверие. Освен скандали, корупция и наглост до небето , нищо друго не са създали.

 3. 3 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 4285 Весело

  Износва се? Направо си е дрипа с дупки и кръпки.

 4. 4 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1805 Неутрално

  Кънчовците са получили преводните рубли и указания да започнат психологическата вълна под мотото - Слави идва и ще помете статуквото!!!
  Гьобелс харесва това!!!

 5. 5 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7165 Неутрално

  Скандал след скандал, гаф след гаф и ББ пак е начело сред партийните лидери

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 6. 6 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 510 Неутрално

  „Калъп" е собственост на БСП и затова пише лъжи срещу правителството и в полза на Фатмака без глава. Не публикувайте повече лъжливи статистики, защото участвате в престъпления.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 7. 7 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 1076 Неутрално

  Кънчо Стойчо и Райчо след падабето на субсидията вече са на ишлеме изследване -между тях си.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 8. 8 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1108 Весело

  Гълъб транснешънъл също се вкючва в играта...

  Покупката на Ф16 приседна на дълбоко на много хора, дори бате Слави бе изваден от нафталина, след "големите скандали" преди това ;-)

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 9. 9 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 4844 Любопитно

  Абе щом червен Кольо го казва ...поръчителят е ясен!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !
 10. 10 Профил на jobssboj
  jobssboj
  Рейтинг: 406 Неутрално

  Бе доверие - България е смачкана държава в кяото всеки се спасява поединично. Затова и остава само лъженето, което да прикрива краденето и безумията. Държава оставена на самотек по нанадолнището а историята. Само комунистите са им виновнио че не стават за чеп за зеле. Или хората у нас разбират че в тази сситема си казват постепенно сбогом на България и избииват проводниците на тази поквара или продължават по нанадолнището.

 11. 11 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1055 Неутрално

  Същият Галъп два дни преди евроизборите предвиждаше победа на БСП. За толкова тъпи ли ни смятат.

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 12. 12 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 2277 Весело

  Кънчовците са получили преводните рубли и указания да започнат психологическата вълна под мотото - Слави идва и ще помете статуквото!!!Гьобелс харесва това!!!
  —цитат от коментар 4 на selqnin


  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 13. 13 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Недоносеният ДС мутро-комунистически конструкт няма как да се износи. Износва се нещо, което е било ново. Тук имаме претопляне на една и съща политическа манджа с едни и същи мутро-ченгесарски приоми и едни и същ слугинаж за поредния 4 годишен цикъл пунта мари, които носят на кукловодите достатъчния паричен и властови дивидент, докато раята се държи на командно дишане под екзистенц-минимума...

 14. 14 Профил на jobssboj
  jobssboj
  Рейтинг: 406 Неутрално

  Много е тъжно като се върнеш в България - още от летището си личи че си попаднал в някакво изистанало блато с разни аборигени които само гледат как да излуъжат нещо. Ако имаш нещастието да им видиш телевизиите става още по-зле - или идиотски предавания от рода пей с мен и т.н. или някакви миошеници се надпреварват в състезанието кой може да измами повече матрял и после да краде от тяхно име в полза на себе си и родата. Много жална картинка...

 15. 15 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 562 Весело

  хехехе хе хе!! Славчо Трифунов с 39 процента доверие.Голям виц.

 16. 16 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1055 Неутрално

  До коментар [#14] от "jobssboj":

  Имам едно предложение към тебе: просто не се връщай. Надали липсваш кой знае на някого.

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 17. 17 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1805 Неутрално

  До коментар [#14] от "jobssboj":

  Волене - ти ли си твойта морда рубладжийска!!!

 18. 18 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 562 Весело

  Много е тъжно като се върнеш в България - още от летището си личи че си попаднал в някакво изистанало блато с разни аборигени които само гледат как да излуъжат нещо. Ако имаш нещастието да им видиш телевизиите става още по-зле - или идиотски предавания от рода пей с мен и т.н. или някакви миошеници се надпреварват в състезанието кой може да измами повече матрял и после да краде от тяхно име в полза на себе си и родата. Много жална картинка...
  —цитат от коментар 14 на jobssboj


  Е, вие от младежкото СДС така подложихте работите. Няма на кого да се сърдиш.

 19. 19 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 846 Неутрално

  Ристю и жужето.....Смях, смях....

 20. 20 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1805 Неутрално

  До коментар [#15] от "zidar":

  Както ги е учил техният ментор Гьобелс комунетата знаят че - Половината истина е съвършената лъжа!!!!
  Дали не знаят че между одобрение и мотивация за гласуване има Балкан разлика!!!“
  Не че не са обратното на острото но чак толкова са наясно!
  Търси се елементарно и плоско внушение!!!
  Ядец комунета!!!
  Пак няма да ви се получи!

 21. 21 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3364 Неутрално

  Лявата Газета пак тиражира глуоостите н Андрей Райчев..

 22. 22 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3364 Весело

  До коментар [#14] от "jobssboj":

  Няма как да не пишеш от високоразвита Русия или Куба...

 23. 23 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 510 Неутрално

  „Галъп", „Сова Харис", „Афис", „Медиана" са само няколко от лъжливите агенции на розовите терористи БСП, а те със сигурност имат много повече. На евроизборите тези агенции първо дадоха 1 % преднина на БСП пред ГЕРБ, а после 1 % загуба, но ГЕРБ пак ги разгроми. Лъжата на розовите цигани е мантра, с нея се събуждат, с нея заспиват и дори лъжат насън, а и редовно обикалят и лъжат по телевизионните канали.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 24. 24 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2068 Неутрално

  Аз ще изчакам данните от някоя друга рейтингова агенция.

 25. 25 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 1666 Неутрално

  Слави ще обере популсткия вот около Герп, патреотите и оня аптекар-бензинаджия. Току виж изкочил трета политическа сила.

  over the under
 26. 26 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Дневник, ако искате действителни статистики, а не фалшификации, бутайте по някое евро на някоя швейцарска социологическа агенция, защото Андрей Райчев, Червен Кольо, Кънчо Стойчев, Юрий Асланов и т.н. правят статистиките по време на конгресите на БСП.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 27. 27 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Всяко нещо се износва, дори и двигатели Мерцедес, дето им дават мил. км. пробег. Аз все още не мога да разбера защо тия дето имат претенции, не ги заявят какви са. По-точно казано, най-после да кажат какво искат. Който е минал заминал във властта, все нещо е пикал накриво и си ходи с псувни. Като искаш да се занимаваш с политика, трупай опит и го прилагай. Грешките все едни и същи-я купони, я липса на стоки, я друго. Слави: няма такава държава. Той бая направи за тая държава, няма дума, пребоядиса се няколко пъти. Сега магазините пълни, всичко има, от народ по веригите не мож мина, по капепетата при Турция и Гърция километри коли. Ясно, нарочиха се личности, те са трън за обществото. Само обаче се замислете как изплуваха на повърхността през годините и как ще потънат.

 28. 28 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3749 Неутрално

  UNITED EU UNION

  тъй тъй

  А Довэрието в эвразийския фалшив "Галъп" расте...
  Пари са вложени.

  BTWay: Имитацията е собственост на "бакшиша" Андрешко ;)

  ППWay: Нищо общо с "трима шишковци"

  ""Галъп": Доверието към правителството и парламента
  се "износва""

 29. 29 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 510 Неутрално

  И на коча дрангоча се износва, ама не пада. Комуноиди, затягайте коланите до 2021 г. , а после ще изчезвате от парламента, кметствата и президентството.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 30. 30 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Няма ли изследване за доверие и недоверие в резултатите на социологическите агенции? Както и на доверие и недоверие в медиите?

 31. 31 Профил на jobssboj
  jobssboj
  Рейтинг: 406 Неутрално

  До коментар [#22] от "yanne":

  Бе Русия то да не е комунизъм там бе байно... там е върл капитализъм/грабеж акто у нас. Бедните държави са донори на богатите, а обикновенните хора донови на богатите. Ебати и системата- чудо все едно цяла Африка, Южна Америка, Азия и прочие не са в таз исситема и процъфтяват. Прости хорица сте като си мислихте че като свалите комунизма и ще станете като американците , ама не си представяхте че по-скоро ще станете като конгоанците. И двете са укракапиталистически държави ама незнайно защо всеки гледа САШ а не гледа Конго.

 32. 32 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3749 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Дурачави пустяки...

  Фактите:

  Маркс и Енгелс: 1848 г.
  Ленин и Сталин: 1917 г.
  СССР: 1922 г .......................................................................................... 1992 г.

  Гебелес: 1933. Долен, но верен съратник до 1941.
  Измекяр, заслужено опустошен в 1945.

  Кой кого учил, бе, неграмотен пейзан!

  До коментар [#20] от "selqnin":

  Както ги е учил техният ментор Гьобелс
  комунетата знаят...

 33. 33 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 4118 Неутрално

  "Има една държава, от която три милиона от народа й избяга, за да може да оцелее. Има една държава, в която хора умират от глад по къщите си, а на всяка улица има просяци. Има една държава, в която работещите са бедни, а крадците – богати. Има една държава, в която може да се произвежда от пиле мляко, но се внася всичко.
  Държава, която изкла животните си, за да внася замразено двадесетгодишно месо. Държава, която е земен рай и в която доматите и ябълките идват от другия край на света. Държава, в която всички природни ресурси са дадени на концесия на чужди господари. Държава, в която децата получават по-малко пари от държавата от бездомните животни. Държава, в която ежеседмично се закриват болници, а лекарите бягат от мизерията. Държава, в която минималната заплата е под минимума за оцеляване, а минималната пенсия – три пъти под минимума за оцеляване.
  В тази бедстваща държава управлява самозван диктатор, избран с изборни манипулации и фалшификации, както и чрез натиск и манипулиране на хората. Държава, в която гласоподавателите са повече от действителното пълнолетно население, което живее на територията. Държава, в която управляващите разчитат за властта си не на народа, а на чужди господари. Държава без армия, която си наряза оръжието и дава милиарди, за да купи старото оръжие на господарите си.
  Държава, в която правата на различните са много по-големи от правата на мнозинството. В която държавата решава какъв да бъде моралът и ценностите на детето ти. Държава, в която чуждите ценности на господарите на управляващите са преди морала и ценностите на народа.
  Ужасяващо, нали? Да очакваме ли реакции на международната общност с призиви за демократични избори и сваляне от власт на диктатора?
  Не, няма да има. Защото тази държава е България. Която, странно защо счита, че в далечна Венецуела има диктатура, а тук има демокрация. Защото така са ни казали господарите. А нашите управляващи са много послушни.
  Защото ако останем в нея, няма да остане нищо от нас.
  Защото промиването на мозъци е необратимо.
  И след нас ще останат само ОВЦЕ…
  Автор .. Елена Гунчева"

  Любовта ще спаси света!!!
 34. 34 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1108 Весело

  До коментар [#33] от "hope":

  Всичко това е вярно, но се отнася за матушката ви рАссия ;-)

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 35. 35 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Много голф са играли Галъп на морето, размътили са си главите.

 36. 36 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 489 Неутрално

  И след нас ще останат само ОВЦЕ…
  —цитат от коментар 33 на hope


  Че то и с вас си е пак така, по драгалевските баири и под опашката на коня.

 37. 37 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 4118 Неутрално

  До коментар [#33] от "hope":Всичко това е вярно, но се отнася за матушката ви рАссия ;-)
  —цитат от коментар 34 на 100 Рублей за Доллар


  ----------------
  Абе в Русия не са разрешени гей браковете и малцинствата не диктуват държавната политика.
  Не, че са цъфнали и вързали, но щом, като 60% ходят на море, а в ЕС - 26%, значи има и положителни неща.

  Любовта ще спаси света!!!
 38. 38 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Защо никой не мери доверието в нашия нов евродепутатин с обратната захапка, циркаджията Ръдань? А ми мерят "доверие" в някакъв си треторазряден клоун от бТВ?

 39. 39 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Да, щом и чалгаря Славчо бе изваден от нафталина явно положението на Кремъслките слуги БСП, ДСБ и Демонична България е много лошо. Но чалгаря ще отнеме от тях гласове. Никой от ГЕРБ няма да гласува за този

 40. 40 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 4118 Неутрално

  До коментар [#39] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  То така и на президентските избори си мислихте...

  Любовта ще спаси света!!!
 41. 41 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#25] от "Отец Сисой":

  Лъжеш се. Слави ще обере вота на БСП и ще я направи по размер на ДПС. Слави е гробокопача на БСП щото само феновете на тази партия биха гласували за чалгаря щото толкова им е акъла.

 42. 42 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#40] от "hope":

  Президентските са мажоритарни на втори тур. Ни нали гласува за Фатмака. Какво си се притеснила?

 43. 43 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#37] от "hope":

  Тихо ли е в спалнята ти?

 44. 44 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  Мда.Радев, Манолова и Слави с най-висок рейтинг.Дойде време за ГЕРБ да последва НДСВ.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 45. 45 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 1957 Весело

  До коментар [#39] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Къв нафталин, ве, гербераст?!Той никога не е бил в политиката, че да го вадят отнякъде.Но пък със сигурност ще ви разгони фамилията.Квичите на умряло цел ден.Свиквайте!

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 46. 46 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 834 Неутрално

  Платените манипулатори на обществено мнение пак са получили поръчка.
  Манипулатори, защото само с това се занимават, а колко са верни анализите им се видя на последните два избора.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 47. 47 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  До коментар [#33] от "hope":

  ++++++++++

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 48. 48 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 1957 Весело

  До коментар [#15] от "zidar":

  Викам, да се смеем след изборите...Че нали знаеш народната мъдрост....

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 49. 49 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8558 Весело

  Заглавието трябваше да бъде:
  "...Доверието към правителството и парламента се "отмива" ..."

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 50. 50 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2990 Неутрално

  Щом Галъп го казва е супер вярно. Едно към едно. Тия винаги познават. За последно познаха на Европейските избори. Само, че забравих 2% или 4% победа даваха за БСП:))

 51. 51 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1108 Весело

  До коментар [#37] от "hope":

  ХА-ХА

  11 мил руснаци имат задгранични паШапорти - това са 8% от населението там, от тях може би 26% имат пари да отидат на море в ЕС, т.е. 2% от руснаците са толкова "добре", че да си платят такава невероятна почивка, обикновено най-евтиния олинклузив.
  За сраведение почти всички от почиващите българи почиват в ЕС, защото и България е там, Гърция, Италия и Испания са там, хубавите курорти също са там - в мечтания за всички руснаци "запад" ;-)

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 52. 52 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 2364 Весело

  На оръжие. На въстание. Партизанските отряди водени от Корнелия да копат землянки. И да чекат освобождение от Батюшката на 9 септември...

 53. 53 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Интересно защо кънчовците не пуснат едно проучване за балотаж Фандъкова - Мая Манолова. Засега само Център за анализи и маркетинг пусна проучване от средата на юли. Според него на балотаж Фандъкова изпреварва Мая Манолова с 10 пункта. Но пускат само рейтинга й на омбудсман, който няма как да не е висок.

 54. 54 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 2364 Весело

  Манолова е с нулев шанс за кмет на Дупница.
  За София да не говорим...

 55. 55 Профил на Svetlio
  Svetlio
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  Галъп,откога стана социологическа агенция,която не лъже??????????

  sdg
 56. 56 Профил на Svetlio
  Svetlio
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  До коментар [#44] от "Noise":

  То така разправяхте и преди евроизборите,а после седяхте като нас*рани и мълчахте. :))))))))

  sdg
 57. 57 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 2364 Весело

  И моето доверие към Галъп се износи след като през месец май даде преднина на БСП за Европейските избори:

  "Галъп дава преднина за БСП пред ГЕРБ
  23 май, 2019"
  https://www.standartnews.com/evroizbori-2019/galp-dava-prednina-za-bsp-pred-gerb-392840.html

 58. 58 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3623 Неутрално

  Гербавото не може да бъде свалено от власт. То е като БКП-то - заграби всички упраленски лостови и ликвидира всякакви възможности за протестни действия. Гербавото ще се удуши в собствената си смрад, както БКП-то и вероятно за същото време.

 59. 59 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 2364 Весело

  "Гербавото не може да бъде свалено от власт."

  Мое, бе дрогарю.
  Само Червената армия на тов. Путин да мине Дунав.
  И тогава пак ша дойдете на власт...

 60. 60 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 1957 Любопитно

  До коментар [#56] от "Svetlio":

  Така разправях на изборите за Президент.Нещо да споделиш?!

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 61. 61 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 1957 Любопитно

  До коментар [#51] от "100 Рублей за Доллар":

  Знаеш ли колко американци имат такива?!

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 62. 62 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2495 Неутрално

  МАТРИЦАТА = Пренареждане
  В ролята на Нео .... нЕккъф чалгар

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 63. 63 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4177 Весело

  Слави вече е 39% одобрение, честито, странни партии!

  Кой продаде къщата, дарена от проф. Елисавета Карамихайлова на катедра физика към СУ, а впоследстие на нейно място бе построен хотел? Кой/и са тези престъпници?!
 64. 64 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2495 Неутрално

  И моето доверие към Галъп се износи след като през месец май даде преднина на БСП за Европейските избори:"Галъп дава преднина за БСП пред ГЕРБ23 май, 2019"https://www.standartnews.com/evroizbori-2019/galp-dava-prednina-za-bsp-pred-gerb-392840.html
  —цитат от коментар 57 на palav_nik


  Не Галъп сбърка , а Нинова с брюкселско плещене и натовщини които не понесоха на червените и за това БСП загуби .... реално БСП си водеше и щеше да спечели
  ама Берковица не е Брюксел и село Найденово не е НАТО - тез приказки не минаха

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 65. 65 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 2364 Неутрално

  "ама Берковица не е Брюксел"

  Много благодаря за ценната информация.
  Между другото на гарата в Берковица има паметна плоча на Замфир Попов, но няма пътници и касиери...

 66. 66 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2495 Неутрално

  "ама Берковица не е Брюксел"Много благодаря за ценната информация.Между другото на гарата в Берковица има паметна плоча на Замфир Попов, но няма пътници и касиери...
  —цитат от коментар 65 на palav_nik


  За това и приказки които са приятни за Брюксел не хващат декиш в Берковица

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 67. 67 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Само жълта медия може да публикува данни от жълта агенция. Галъп, кво са?

 68. 68 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 4118 Неутрално

  До коментар [#37] от "hope":ХА-ХА11 мил руснаци имат задгранични паШапорти - това са 8% от населението там, от тях може би 26% имат пари да отидат на море в ЕС, т.е. 2% от руснаците са толкова "добре", че да си платят такава невероятна почивка, обикновено най-евтиния олинклузив.За сраведение почти всички от почиващите българи почиват в ЕС, защото и България е там, Гърция, Италия и Испания са там, хубавите курорти също са там - в мечтания за всички руснаци "запад" ;-)
  —цитат от коментар 51 на 100 Рублей за Доллар

  ——-/
  Ти знаеш ли колко българи почиват лятото!

  Любовта ще спаси света!!!
 69. 69 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3623 Неутрално

  "Само Червената армия на тов. Путин да мине Дунав.
  И тогава пак ша дойдете на власт..."
  До коментар [#59] от "palav_nik":

  Ти май имаш проблем!? Но нито искам, нито мога да ти помогна. Нашите не са били и може би скоро няма да са на власт. Оправяй се!

 70. 70 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3749 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Дръж се за Галъп
  безработнически солидарно! ;)

  Трудна эра.
  Взисква вэра.

  Ние как всегда нагоре.
  Колелото на историята, обаче, надолу.

  Има слаби характери - поддават се.
  Нинова критикува кандидата за държавна глава резидент
  още при изборите.

  Резидентът, от своя страна, сдаде фронта.
  Даде пас, а не вето, по въпроса от където
  НАТО ще внесе машини за летателни дружини.

  Слезни в реалността.
  Без да губиш вэра!

  До коментар [#64] от "dark'star":

  И моето доверие към Галъп се износи след като през месец май даде преднина на БСП за Европейските избори:
  "Галъп дава преднина за БСП пред ГЕРБ23 май, 2019"https://www.standartnews.com/evroizbori-2019/galp-dava-prednina-za-bsp-pred-gerb-392840.html

  —цитат от коментар 57 на palav_nik

  Не Галъп сбърка ,
  а Нинова с брюкселско плещене и натовщини

 71. 71 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 592 Неутрално

  Ако извадката на галъп е представителна е трагично, че 30% имат доверие на боко и фъндъка, това трябва да са най-елементарните/платени индивиди в държавата. Според мен хора с такъв умствен "потенциал" не трябва да имат право да гласуват. Те са като циганите.

 72. 72 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4149 Любопитно

  Според Галъп ще е така , според не гласуващите….. въпрос е кои са повече - чалгаджиите или групата на несменяемите !

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK