Прокурори атакуват "Капитал" и "Сега", но не опровергават факти

Иван Гешев и Димитър Франтишек Петров ръководят ареста на Десислава Иванчева и Биляна Петрова, април 2018

© Цветелина Белутова

Иван Гешев и Димитър Франтишек Петров ръководят ареста на Десислава Иванчева и Биляна Петрова, април 2018Прокуратурата поиска прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) да реагира на публикации в "Капитал" и "Сега", които са съответно каква е подкрепата за кандидата за главен прокурор Иван Гешев и какво е кариерното развитие на избрания за шеф на Специализираната прокуратура Димитър Франтишек Петров.


Писмото беше разпространено до медиите в сряда по обяд, а малко преди това на сайта на прокурорската колегия беше публикувана позиция, в която те призовават "обществото и медиите за повече толерантност и отговорност в провежданото обсъждане на номинираната кандидатура за главен прокурор". От ВСС изразяват тревога от коментари, мнения и публикации, които в позицията им са наречени "тенденциозни, манипулативни, негативи, накърняващи доброто име и авторитет" на прокурори и следователи, но споменават само същата публикация в "Капитал" – "Тоягата и морковът зад номинацията на Иван Гешев". Повод за реакцията на прокурорската квота е позицията на Асоциацията на прокурорите в България от вторник - пак по повод текста за моркова и тоягата. (Текстът от "Капитал" - четете тук, текстът от "Сега" - тук).


Във всички позиции обаче липсва посочване на конкретни факти от публикациите, които да са неверни.
Реакции или атака


За последните три дни това са няколко институционални позиции срещу две медийни публикации.


Първо в понеделник кандидатът за главен прокурор Иван Гешев обяви от свое име и от името на главния прокурор, че "няма да бъдат допуснати персонални атаки срещу магистрати и че на старанието да бъдат демонизирани отделни магистрати, като прокурор Силвия Соколова, ще бъде отговорено с всички позволени от закона средства". Соколова е спомената в текста в "Капитал", че през 2013 г. е свидетел в дисциплинарното производство срещу покойния член на ВСС и заместник на Борис Велчев Камен Ситнилски. "Тогава тя заяви, че откакто е прокурор, не знае някой да не е изпълнил устни указания или молба на началника си", пише в материала.


Във вторник се появи становище на Асоциацията на прокурорите в същия дух.


В сряда споменатите позиции разпространиха ръководството на прокуратурата и прокурорската колегия на ВСС.


Може да се очаква, че в четвъртък или следващите дни прокурорската колегия ще трябва да реагира и на искането на прокуратурата.


Общото между всички позиции е, че споменават само един материал в "Капитал", а от днес - прокуратурата добавя и публикация в "Сега". И още - че се противопоставят на "създаването на внушения относно личните и професионални качества на определени магистрати, формиране на недоверие у гражданите към съдебната власт и конкретно към прокуратурата", обявяват се срещу "персоналните атаки". И оставят впечатлението, че медиите са разпространили неверни данни.


В същото време в четирите реакции досега няма нито едно опровергаване на конкретен факт. Говори се общо и се оформя впечатление, че медиите създават крив образ, докато магистратите, съдебната система и процедурата за избор не са дали никакъв повод за критични коментари и оценки.


В позицията на прокурорската колегия се говори и за "безпокойство от негативната кампания, реализирана в част от българските медии, срещу заместника на главния прокурор Иван Гешев - кандидат за главен прокурор на Република България, както и срещу прокурорите и следователите, подкрепили неговата кандидатура". Примери и факти за други медии не се споменават, опровергаване на факти - също липсва.


Може ли обсъждане без мнения


Кое не е вярно в цитираните публикации - с този въпрос "Дневник" потърси говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова и говорителя на прокурорската колегия Даниела Машева. Арнаудова не отговори на мобилния си телефон днес следобед.


"Конкретно за прокурор Силвия Соколова - да, тя е давала показания по дисциплинарното производство срещу Камен Ситнилски, но това не може да бъде обвързващо за подкрепата, която е изразила за номинацията на г-н Гешев за главен прокурор. Споменава се в същия материал (в "Капитал" - бел. ред.) и името на г-н Димитър Петров, който също е заявил подкрепа. Изкривява се позицията на подкрепящите номинацията на г-н Гешев, внушава се, че е под натиск на ръководството или с обещания за кариерни бонуси", обясни Даниела Машева.


На въпрос как обществото ще може да си изгради мнение за предстоящия избор, ако медиите мълчат и не изнасят проверени факти, Машева коментира, че публичността и прозрачността са гарантирани от законовата процедура за избора на нов главен прокурор и всички становища, които се получат от професионални, граждански и научни организации, ще бъдат качени на сайта на ВСС.


Покана за интервю към Иван Гешев, или реакциите на медиите


"Дневник" потърси и главните редактори на двете, посочени от прокуратурата медии.


"Декларациите от последните дни по повод публикациите в "Капитал" и "Сега" - честотата и тонът им, са форма на институционален натиск срещу свободната журналистика. Прокуратурата не оспорва конкретен факт, а това, че публикациите са критични. Една от основните задачи на медиите са да бъдат коректив на властта, включително прокуратурата, което често означава да бъдат критични към нея. Институциите могат да имат отношение към фактите, разбира се, могат да имат и свое мнение, но е изключително важно споделянето му да не нарушава конституционното право на всеки да изразява своята гледна точка за случващото се", коментира Алексей Лазаров, главен редактор на "Капитал".


Според него в момента се случва обратното - тонът на интервюто на Иван Гешев пред БНТ и серията декларации са заплашителни и показват нежеланието на прокуратурата да се обсъждат проблемите в съдебната система по същество, както и опасна нетърпимост към всяко различно мнение. Лазаров каза, че не приемат оценките на прокурорската колегия за цитираната статия на "Капитал" и ако в нея има конкретни факти, които не отговарят на истината, нека бъдат посочени.


Той отправи покана за интервю на живо с Иван Гешев - като по-демократичната форма на комуникация между медиите и институциите, вместо заплашителните писма и публичното набеждаване на журналисти и издатели.


Главният редактор на вестник "Сега" Теодора Пеева каза, че цялата изнесена информация за Димитър Франтишек Петров е взета от официалната му биография, качена на сайта на ВСС. Тя обясни още, че репортерът на вестника е изпратил до прокуратурата въпроси за съпругата на Франтишек, която също работи в прокуратурата.

"На въпросите прокуратурата не благоволи да отговори. Така че не е ясно с какво точно "Сега" засяга въпросните лица, та се налага прокурорската колегия да ги защитава. Ако се съди по наложилата се напоследък практика на декларации от трудови колективи в подкрепа на един или друг прокурор, чиято дейност не е особено убедителна за обществото и е обект на критика, явно идеята на прокурорите е, че за тях трябва да се пише или хубаво, или нищо. Което в едно демократично общество със свободни медии няма как да стане. Вярно е, че медиите в България са в трагично състояние, но все още има такива, които смятат, че трябва да се защитава общественият интерес, а не прокурорският, вестник "Сега" е един от тях", заяви Теодора Пеева.

Тактика на избягването


Всъщност това е наложила се вече практика - институциите да избягват да отговарят на въпросите на медиите, които публикуват критична информация, и да не приемат поканите за интервюта. Главният прокурор Сотир Цацаров за целия си мандат досега не прие да застане пред микрофона на "Дневник". Поканите към него, към кандидата за наследник Иван Гешев и към Димитър Франтишек Петров стоят отворени.


И "Капитал", и "Сега" казаха, че не са получавали писма с искане на право на отговор от засегнатите в публикациите.


Така от една страна прокурорите, споменати в публикациите, не отговарят на въпроси, от друга не опровергават публикувани данни или не коментират. Но изпращат публични позиции, в които твърдят, че тези медии заблуждават.


Кои са споменатите прокурори в публикациите


Конкретните прокурори, чиито имена са споменати и които ръководството на прокуратурата и прокурорската колегия искат да защитят, са номинираният за главен прокурор Иван Гешев, избраният неотдавна за ръководител на Специализираната прокуратура Димитър Франтишек Петров, наблюдаващият прокурор на разследването срещу ТАД Груп за пробива в сървърите на НАП Евгения Станкова, прокурорът Силвия Соколова, и наблюдаващият прокурор по делото срещу Миню Стайков Ангел Кънев - всички от Специализираната прокуратура.


За тях "Капитал", а и "Дневник" са писали или споменавали не само напоследък, а и през годините, по повод техни актове и действия. Информативно, или коментарно, в различни жанрове.


Днес дори и говорителят на прокурорската колегия Даниела Машева не оспори написаното за прокурор Силвия Соколова, напротив - потвърди го, нито за Димитър Франтишек Петров.


Повтарям това, защото от него става ясно какъв е проблемът на прокуратурата с онези медии, в които журналистите подписват материалите си. Проблемът е, че не могат да опровергаят фактите, затова се хващат за контекста и интерпретацията.


Но интерпретацията е въпрос на журналистически суверенитет и нито висшето прокурорско ръководство, нито прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет могат да нагазят в това поле по друг начин, освен със заклеймяване на "лошите", което и правят. Очакваме следващата реакция.


Публикуваме и едно към едно позициите на прокуратурата и прокурорската колегия:


1. Позиция на Прокурорската колегия във ВСС по повод публикувания на 02.08.2019 г. в интернет сайта "capital.bg" коментар "Тоягата и морковът зад номинацията на Иван Гешев", както и във връзка с постъпилата във ВСС Позиция на Асоциацията на прокурорите в България в защита на доброто име на прокурор Силвия Соколова от Специализираната прокуратура:


Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет изразява безпокойството си от негативната кампания, реализирана в част от българските медии, срещу заместника на главния прокурор Иван Гешев - кандидат за главен прокурор на Република България, както и срещу прокурорите и следователите, подкрепили неговата кандидатура.


С тревога и загриженост следим тенденциозните и манипулативни коментари, мнения и негативни публикации, накърняващи доброто име, професионалния авторитет и независимостта на прокурори и следователи. Тези прояви създават предубеност и поляризират общественото мнение с цел да дискредитират прокурорската институция и да насочат дебата изцяло извън законоустановената процедура и органа по нейното провеждане.
Подобни тенденциозни внушения присъстват и в посочения материал "Тоягата и морковът зад номинацията на Иван Гешев", засягайки и прокурор Силвия Соколова от Специализираната прокуратура, Димитър Петров – административен ръководител на Специализираната прокуратура, и кадровите решения от последните заседания на Прокурорската колегия на ВСС.


Намираме за необходимо да заявим, че професионалният и обществен дебат по провежданата в момента от Пленума на ВСС процедура за избор на главен прокурор, следва да се води със сериозни аргументи и добронамерен тон.


Прокурорската колегия на ВСС призовава обществото и медиите за повече толерантност и отговорност в провежданото обсъждане на номинираната кандидатура за главен прокурор. Това би дало възможност на гражданите сами да направят изводи за качествата на издигнатия кандидат, би запазило независимостта на магистратите, които подкрепиха номинацията, както и непредубедеността на останалата общественост, заявила подкрепа. По този начин се създават гаранции за законосъобразно протичане на независим и обоснован избор от Пленума на Висшия съдебен съвет.


Горната позиция е разпространена от говорителя на Прокурорската колегия на ВСС, съгласно т. 2, пункт втори на "Механизма за публична реакция на ПК на ВСС в случаи на засягане на независимостта и доброто име на прокурори и следователи", одобрен с решение на ПК на ВСС по протокол № 9 от 20.03.2019 г.


2. ПРОКУРАТУРА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ДО ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ


УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,


На 06.08.2019 г. в електронния сайт - segabg.com е публикувана статия: "Франтишек – път към висшето прокурорско общество". В нея са представени манипулативни твърдения и неистини за кариерното израстване на прокурор Петров, както и за професионалните качества на Евгения Станкова, прокурор в Специализираната прокуратура.


Тази статия не е изолиран случай. Тя е част от целенасочени атаки в определени медии срещу прокурори, следователи и съдебни служители. По същия начин в друга публикация на 02.08.2019 г. (capital.bg) бе изнесена невярна информация, засягаща прокурор Силвия Соколова. В предходен период пак невярна информация бе публикувана и за прокурор Ангел Кънев, по повод конкретно разследване с висок обществен интерес, което той наблюдава.


Ръководството на Прокуратурата на Република България споделя разбирането, че независимостта на прокурорите и следователите е от съществено значение за върховенството на закона, както и че тя не е привилегия, а гаранция в интерес на справедливостта и на безпристрастната работа на органите на съдебната власт. Публикуването на необективна информация в публичното пространство цели персоналното компрометиране на определени магистрати. Освен това чрез създаването на внушения относно техните лични и професионални качества се цели формиране на недоверие у гражданите към съдебната власт и конкретно към прокуратурата. Особено тревожен е утвърденият в определени медии подход за засягане на личната сфера на магистрати, на изнасяне на невярна информация за техни близки и роднини, като средство за компрометиране и създаване на съмнения и внушения съответни на редакционната политика и интересите на собствениците на тези издания.


Прокурор Петров има общо 17 години юридически стаж, от които 15 години в органите на съдебната система. С решение на Прокурорската колегия на ВСС от 31.10.2018 г. той е определен да изпълнява функцията на административен ръководител на Специализираната прокуратура, а на 29.07.2019 г. е избран за титуляр на длъжността, след проведена процедура в пълно съответствие с разпоредбите на Закона за съдебната власт. Неговият избор е резултат както от постиженията на Специализираната прокуратура за този период, така и от наличието на необходимите за заемането на длъжността лични и професионални качества.


Прокурор Евгения Станкова има общо 21 години юридически стаж, изцяло в съдебната система. Извод за професионализма Ѝ може да бъде направен от внесените от нея обвинителни актове в съда, както и от постановените осъдителни присъди по тях. Достатъчно е да се отбележи, че именно по внесен от прокурор Станкова обвинителен акт е постановена първата осъдителна присъда за престъпление по чл.108а, ал.4 от НК /нохд № 3421/2016 г. по описа на СНС, потвърдена с решение по внохд № 229/2017 г. по описа на АСНС/.
За ръководството на Прокуратурата е напълно ясно, че причина за персоналните атаки в медии срещу магистрати са проведените през последните години разследвания по дела, представляващи голям обществен интерес, с които пряко или косвено бяха засегнати различни корпоративни, политически и бизнес интереси.


Главният прокурор Сотир Цацаров и неговите заместници изразяват пълна подкрепа към работата на прокурорите Димитър Петров, Евгения Станкова и Силвия Соколова. Още на 03.05.2019 г. по повод опити за персонално компрометиране в медии на прокурор Ангел Кънев, публично бе заявено следното: "Ръководството на ПРБ изразява позиция в подкрепа на всеки прокурор, който изпълнява служебните си задължения в съответствие със закона и няма да допусне персонални атаки от страна на обвиняеми и свързани с тях лица." Тази позиция потвърждаваме категорично и сега.


С оглед изложеното по-горе и на основание Механизъма за публична реакция на Прокурорската колегия на ВСС в случаи на засягане на независимостта и доброто име на прокурори и следователи, приет с решение на Прокурорската колегия – протокол № 9/20.03.2019 г., предлагаме на колегията да вземе решение за начина на реакция на посочените медийни публикации, касаещи конкретни прокурори.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (193)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7366 Неутрално

  Как се опровергават факти?

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4454 Неутрално

  Ще кажат, че не са оригинални. Вече имат и опит и стройна теория.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1379 Любопитно

  Любимият ми цитат: "тенденциозни, манипулативни, негативи, накърняващи доброто име и авторитет"
  Сякаш изваден от донесение на не особено умен, но амбициозен комсомолски секретар от узрелия соц.
  Новия голям брат дали харесва това?

 4. 4 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1805 Неутрално

  Тоест не че има нещо невярно за "качествата" на наскоро повишените прокурори, но не трябва да се публикува?

  Не ме търсете преди обяд
 5. 5 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Когато говорим за съдебната власт и нейната независимост, не можем да не споменем и избора на нов главен прокурор, който не просто би бил невъзможен в нормална среда, той би бил обект на съдебно производство, заради самоволните си действия, с които отрича фундаментални демократични принципи.
  Вие и сами виждате в каква аномалия се превръща "манджурският" кандидат Гешев, който вече открито заплашва критиците на прокуратурата, работеща по модела на Цацаров и направлявана задкулисно с помощта на 111-тата ни позиция в медийната класация за свободата на печата и словото. Това казвав интервю за liberta.bg бизнесменът и активен гражданин Георги Дренчев.
  България не познава по-лошо управление от това, емблематично с посредствеността, арогантността, корупцията си и маниера за непогрешимост. Много дълго, след като това политическо недоразумение напусне сцената на клетата ни държава, ще лекуваме раните си и те ще бъдат най-вече по отношение на парламентаризма, демокрацията и независимостта на съдебната власт, смята той.
  Според мен трябва да се протестира непрекъснато, за да се покаже, че има гражданско недоволство, че процесът, който тече в прокуратурата не се приема в обществото и дори в момента, в който хората почиват, те жертват времето си, за да го афишират на обществеността и правителството. Няма значение дали ги кръщават „дневни“ или по някакъв друг начин. Не може сега да си почиваме от протестите, а след като се върнем от морето да протестираме. Това е несериозно, категоричен е Дренчев.

 6. 6 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2716 Неутрално

  Не се притеснявайте! ПокОрителката на пръскачките има дълъг стаж в мелиорациите.Даже острието на Гражданите за Европейско развитие г-н Харизанов не знае колкото нея за Пръскачките и техната употреба.

  SHADOWS of SOFIA
 7. 7 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 777 Неутрално

  Най-много да напуснем 111-тото място към по-висок пореден номер

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 8. 8 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3266 Весело

  Във всички позиции обаче липсва посочване на конкретни факти от публикациите, които да са неверни."

  "Прокурори атакуват "Капитал" и "Сега", но не опровергават факти"

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 9. 9 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 488 Неутрално

  В нормалните страни професиите си имат гилдии. В бостанистан на тиквата - си имат мафии. То тук всичко е мафия, де що има някаква власт.

  мурзилка
 10. 10 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2775 Неутрално

  И на децата е ясно защо плогарси ,заедно с адвокати,атакуват прокурори.Ясн е кой има прпблем с прокурори.

 11. 11 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 582 Неутрално

  В държава с трайно установена режимна форма на управление, придобила известност като демоКРАТура, прокуратурата по правило е бухалката срещу неудобните и изпълнява указанията на кукловодите. Нещо ме кара да си мисля, че кукловодите се опитват да бетонират господството си по модела на Ердоган. Да интерпретират случилото се в Турция с така нареченият военен преврат, от който Ердоган се възползва брутално и превърне парламентаризма в президентско еднолично управление, с намерение да господства цял живот и да бъде наследен от синовете си. Понеже няма как да се случи театър с военен преврат в БГ, изглежда кукловодите измислиха формулата с едноличното управление зад прокурорско монополизиране на цялата власт, като си инсталираха кукла прокурор, демонстриращ твърда ръка, което е мечтата на голяма част от населяващите територията. Измислиха си и терористи, като повод, вместо да се затрудняват с военен преврат. И без това от военните ни нищо не става. Има всички признаци, че в ход е предварително обмислен план за разширяване на кръга от терористи, тъй като това с хакването на НАП не е достатъчно. Така направи и Ердоган. Така прави и Путин. Някой мисли ли, че в цялата тази постановка Москва ще остане настрана и ще изпусне да ни подчини така, както тя си знае? Кадровите промени от известно време говорят, че се одобряват/предлагат кадри директно от руското посолство. Случаят с "хакването" е типично кагебейски сценарий. Случайно ли дойде новината от Русия тези дни, че Южен поток ще се рестартира и твърдо ще мине през България? Случайно ли БСП се обявиха отново за отпадане на санкциите срещу Русия? Съвсем очевидно е, че джавкането между БСП и ГЕРБ е театрално. Иначе под масата цари пълен синхрон. Има и художествени отклонения с покупката на F16 да се угоди на американците, да не вземат да объркат замисъла за прокурорска република. Ако хипотезата ми е вярна, то до една година доказателствата ще изплуват, маскирани като целесъобразни за националната сигурност, представени като реформи, съпроводени с демонстративни наказания по модела на Иванчева/Вишински.

 12. 12 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2716 Неутрално

  И на децата е ясно защо плогарси ,заедно с адвокати,атакуват прокурори.Ясн е кой има прпблем с прокурори.
  —цитат от коментар 10 на yanne


  Това което са събрали прокурорите го предоставят като доказателства пред съда а не пред медиите.Та закона има проблем със прокурорите.

  SHADOWS of SOFIA
 13. 13 Профил на На Баба Фърчилото
  На Баба Фърчилото
  Рейтинг: 274 Весело

  А тиквоча, уговаря немците да дойдат в бг? ахахахаххахаха

 14. 14 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 958 Весело

  Срещу аргумент от типа на:

  "Лъжете - не е вярно!"

  аз лично се затруднявам да изкажа контрааргумент, който да е убедителен за отсрещната страна :)

 15. 15 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 557 Весело

  Ами нека да се опитам да обясня какво казват от Прокуратурата, а от Икономедия се правят на неразбрали.

  Накратко - Медиите на Пеевски постоянно пишат за медиите Дневник и Капитал. Това е факт!
  Изводът е, че тези две медии - Дневник и Капитал, са медии на Пеевски.
  Как бихте отговорили на това твърдение?

  Бог да благослови Америка за България!
 16. 16 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1036 Неутрално

  Прокурори атакуват "Капитал" и "Сега", но не опровергават факти

  Бравопетенце, срещу прокуратурата да не би да се борави с факти? Само се плюе и се квичи, естествено е да се защитят.

  Няма шики-мики.
 17. 17 Профил на Hydroxy
  Hydroxy
  Рейтинг: 312 Неутрално

  А тиквоча, уговаря немците да дойдат в бг? ахахахаххахаха
  —цитат от коментар 13 на На Баба Фърчилото


  Е да, друго си е свободата на словото в Турция. Там пишеш похвално слово за Гюлен и Ердоган ти дава почетна грамота за журналистика.

 18. 18 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 557 Весело

  СЕГА, да попитам, в стил Икономедия :-)
  След като изложихме фактите, вярно ли е, че Дневник и Капитал са медии на Пеевски?

  Бог да благослови Америка за България!
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 557 Весело

  Гражданското общество иска отговори! :-))))
  Абсолютно по същия начин гражданското общество се интересуваше от сексуалната ориентация на Радан Кънев. Той не отрече, нали?

  Бог да благослови Америка за България!
 21. 21 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2716 Неутрално

  Ами нека да се опитам да обясня какво казват от Прокуратурата, а от Икономедия се правят на неразбрали. Накратко - Медиите на Пеевски постоянно пишат за медиите Дневник и Капитал. Това е факт!Изводът е, че тези две медии - Дневник и Капитал, са медии на Пеевски. Как бихте отговорили на това твърдение?
  —цитат от коментар 15 на Günther


  Ами медийното НСО , наречено за кратко (лавка) , е създадено за това , да объркват и без това обърканите БУДАли.

  SHADOWS of SOFIA
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 958 Разстроено

  Удобната "независимост" на съдебната система се изопачи дотам, че една клика да си назначава Висшия съдебен съвет, който пък си избира главния прокурор. Той пък контролира прокурорската квота (без която не може да се вземе каквото и да било решение във ВСС), която под негово ръководство предлага и избира следващия главен прокурор. А ние - глупаците - неясно защо се надяваме те да изберат различен тип главен прокурор следващия път. Е как да стане, като те си самоизбират наследниците!

 24. 24 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 750 Весело

  Вече няма прякото "ти си го избра". Всичко е подготвено издалеко, подмолно! С 99% сигурност! :)

 25. 25 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 557 Весело

  Ето, дадох малко манипулативно името на евродепутат Радан Кънев, защото той мълчеше.
  Съвсем друго беше със Слави Трифонов, който в ефир си призна и се обясни в любов на Недялко Йорданов джуниър. Дори цветя, розички му изпращаше в офиса :))))

  Бог да благослови Америка за България!
 26. 26 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 274 Неутрално

  В нормалните страни професиите си имат гилдии. В бостанистан на тиквата - си имат мафии. То тук всичко е мафия, де що има някаква власт.
  —цитат от коментар 9 на Маршалов


  Мафиите ги създаде тов. Костав. Борисов и прокуратурата в момента ги разграждат - доста успешно. Половината бандити на костовата приватизация са вече в панделата, другата половина чакат ред за килия. Ориентирайте се към смяна на професионалното поприще. Тролуването вече не е доходно, както и "протестите" на жълтопаветните вувузелници. Питайте Асенча генов клисаф Манольча.

 27. 27 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 661 Неутрално

  Както пееше Ицо Хазарта в една стара песничка :
  “ Най-добрите ги мразят само Нещастници !”


  Долу мръсните милиционерски ръчички от свободните медии !

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 28. 28 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Отново. Ако нямате по-добър вариант, използвайте ТОР

  https://www.torproject.org/

  Вече абсолютно всичко може да се очаква от Бокоратурата и мафията на Борисов изобщо.

  Освен това е полезно за мрежата/ТОР/ и затруднява следенето. Също би било хубаво ако можете да поддържате TOR relay а защо не и exit

  My amygdala could beat up your prefrontal cortex.
 29. 29 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3266 Неутрално

  До коментар [#12] от "К2":

  кой закон?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 30. 30 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 274 Неутрално

  да объркват и без това обърканите БУДАли
  —цитат от коментар 21 на К2


  "Будалите" вече 10 години безметежно управляваме България и тя с всеки изминал ден става все по-добре и по-добре. "Небудалите" кротко пасете под опашката на коня. В человеческата история туй разпределение на ролите отдавна е дефинирано като "стадо" и "пастири" (овчери, шепърди и други падобнъйе). Успяхте ли да схванете своето предопределено място или ще ми обясните колко сте "умен и красифф"?

 31. 31 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3266 Неутрално

  До коментар [#15] от "Günther":

  самото заглавие покрива изцяло изброеното от пракурорите

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 32. 32 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  Как се опровергават факти?
  —цитат от коментар 1 на Роси


  С декларации и заплахи според родните милицаи.

 33. 33 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#10] от "yanne":

  Ваклин построил сградата, в която жената до Гешев взела евтин апартамент
  by Биволъ август 7, 2019
  https://bivol.bg/vaklin-geshev-hancheva.html

  Фирма на Александър Ваклин е строила сградата, в която жената до прокурор Иван Гешев е купила апартамент на цена много под данъчната оценка. Това разкриват архивните кадри на Google Street от бул. Ген. Николай Столетов 8 в София (виж тук) където през 2012 г. се вижда оградена строителна площадка с табела “София Централ – директно от строителя”.

  Този детайл допълва информацията, изнесена от прокуратурата в отговор на сигнал на ГД “Боец”, че бившият управител на фирмата, продала евтиния апартамент на Детелина Ханчева е дългогодишен приятел на Иван Гешев.

  “От данните по преписката се установява, че Иван Гешев се познава от дълги години с Кърковски и двамата с в приятелски отношения” – пише в постановлението на Специализираната прокуратура

  Всъщност “приятелят” Марио Кръковски и Александър Ваклин са съдружници във фирмите, които реализират строителната инвестиция на имота в Зона Б-17.

  ...

  И ортак свързан със съборените тютюневи складове в Пловдив

  Приятелят на Иван Гешев Марио Кръковски и “свидетелят” Александър Ваклин са ортаци с Найден Маринов Колев. Техни фирми са съдружници, а тримата управляват заедно фирмата София Консулт – Б ООД. Данните за общото им бизнес начинание са от 2008 г.

  ...

  My amygdala could beat up your prefrontal cortex.
 34. 34 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Удобната "независимост" на съдебната система се изопачи дотам, че една клика да си назначава Висшия съдебен съвет, който пък си избира главния прокурор. Той пък контролира прокурорската квота (без която не може да се вземе каквото и да било решение във ВСС), която под негово ръководство предлага и избира следващия главен прокурор. А ние - глупаците - неясно защо се надяваме те да изберат различен тип главен прокурор следващия път. Е как да стане, като те си самоизбират наследниците!
  —цитат от коментар 23 на Smoke


  Вероятно случайно си пропуснал, че туй става благодарение на "кадърната" "съдебна реформа" на Ръдань и Бойкикев, които незнайно защо упорито се опитвате да ни пробутате като пенкилери? Предлагам да си изчистите пространството между ушенцата (пясъкоструйка ще свърши работа) и тогази да морализаторствувате тъдява...

 35. 35 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2716 Неутрално

  [quote#30:"Reporter US"][/quote]

  Ма не що много съкращавате мандатите бе Варадинчо.Или мечка се бори до три пъти?

  SHADOWS of SOFIA
 36. 36 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Все пак, прокуратурата не е наддържавна институция, нито има инквизиторски пълномощия. Тези прокурори са граждани като всички останали и трябва да са наясно, че заплашител и, заканители, отмъстителни заявления и действия към граждани институции, медии, отправяни без конкретика представляват тежко углавно престъпление. Би трябвало Цацалон, Кирилов и Борисов незабавно да свикат при президента Съвета за национална сигурност, понеже действията на т.нар. "прокуратура" все повече заприличва на преврат.

  Дедо Крум
 37. 37 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3266 Любопитно

  До коментар [#36] от "Дедо Крум":

  къде (освен в заглавието) ги видя тези заплахи?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 38. 38
  Reporter US
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

  [quote#30:"Reporter US"]
  —цитат от коментар 35 на К2
  Ма не що много съкращавате мандатите бе Варадинчо.Или мечка се бори до три пъти?[/quote]

  Каква част от речта българска е фразата "не що"? Дръгалевска неграмотност или умнокрасива инвенция на недоучен келеш с претенции?

 39. 39 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 274 Неутрално

  А Капитал и Сега кога ще престанат да маипулират и лъжат, както и да атакуват прокуратурата?

 40. 40 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 488 Неутрално

  КАкво се очаква от прокуратурата,да започне да оборва всяко нещо което са написали тези медии ли?
  Че нали точно тези медии ще се обърнат,и ще кажат че,защото са виновни прокурорите,за това се оправдават.
  Те са написали обобщено ,а видите ли тези искали,точка по точка ,да се оправдават.Също така е много важно,как ще напишат ИСТИНАТА в някой статия.Така могат да я напишат че направеното от прокурора,да е много лошо в очите на журналиста!
  Стари трикове!

  sdg
 41. 41 Профил на disorg
  disorg
  Рейтинг: 355 Неутрално

  Как се опровергават факти?
  —цитат от коментар 1 на Роси


  Че къде пък видяхте факти?

 42. 42 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 274 Неутрално

  действията на т.нар. "прокуратура" все повече заприличва на преврат.
  —цитат от коментар 36 на Дедо Крум

  На преврат отдавна приличат действията на умнокрасивците и финансиращите ги олигарси, със специални намеци за един червендалест кандидат сингапурник, синче на живковската номенклатура, досущ като другите "аффтентични". А твоето си прилича на обикновена неграмотност, но това си е нещо в реда на нещата и никого не впечатлява.

 43. 43 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#33] от "Шихан Йордечка":

  И какво като е строил сградата?Все пак говорим за 2012 година,а задържането и ареста на Иванчева и Петрова става 2018г.
  Или викаш те си имат една врачка,и Ваклин тайно поддържа връзка с Гешев 8 години?

  sdg
 44. 44 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Вярвам, че Гешев ще подпука Капитал и Сега, когато стане главен прокурор. Ще видят те кон боб яде ли, заради пропагандата, която сипят по него и прокуратурата.

 45. 45 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 784 Неутрално

  ПИБ. Лев инс. Исторически парк, Гешеф, Маврудиев, Б,Б, Ц.,Ц., Бияча на деца франтишек, новата героиня Повелителката на пръскачките и мн. други през последния месец не са доволни от Капитал и Дневник, защото им изкараха кирливите ризи на показ. Забелязвам тенденция на открито атакуване на медии, която може да прерастне в открита репресия на журналисти и медии. В тази връзка отправям съвет към Капитал и Дневник (надявам се те да са оценили заплахата идваща от разбойници и грабители на България и да са направили всичко необходимо) да резервират всички системи, като мястото на резервация да не е достъпно за описаните по горе бандити. Както писах очаквам някоя сутрин да осъмнем с окупирани медии., нищо че с в Европейския съюз. Лицата споменати по-горе не изповядват никакви ценности и са възможни всякакви реакции.
  Имайте и в предвид, че Капитал все още не е писал за апартаментите на Гешеф.

 46. 46 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 661 Неутрално

  До коментар [#44] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Гешеф ще свърши като Чаушеско

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 47. 47
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 48. 48 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 784 Неутрално

  А Капитал и Сега кога ще престанат да маипулират и лъжат, както и да атакуват прокуратурата?
  —цитат от коментар 39 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар


  Както излъгаха за КТБ ли? Ако нямаш 100 лева да ти дам за абонамент, абонирай се, чети и изкарай нещо невярно писано от Капитал през годините. Нищо няма да намериш.

 49. 49
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 268 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 50. 50 Профил на GreenBush
  GreenBush
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Гешев и цялото ВСС са боклуци, чинно изпълняващи нарежданията на доган и тиквата. Мафия.

 51. 51 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1356 Неутрално

  стара народна поговорка-гузен негонен бяга...не искат нито да отговарят на въпроси нито да дават интервюта пред'неудобни' медии,понеже са оцапани,просто и ясно...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 52. 52 Профил на GreenBush
  GreenBush
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#49] от "Джони Глупавия":

  Джоня, смени си ника на Джони Тъпото. По ти отива.

 53. 53 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1356 Любопитно

  До коментар [#44] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  кое е пропаганд тролче???

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 54. 54 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2775 Неутрално

  До коментар [#12] от "К2":

  Що не четете,пък полсе да пишете?!Ясно е рсзписано кога и как прокуратура може да разпространява факти по делото.Не знам защо си мислите,че само твърденията на обвиняените могат да бъдст рсзпространявани.Пак ще кажа-ясно е защо олигарси и адвокати имат проблем с правосъдието.

 55. 55 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2775 Любопитно

  До коментар [#13] от "На Баба Фърчилото":

  Що не се кандодатираш,пъл да те изберем,и да те пратим да "уговаряш немците",а??

 56. 56 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2775 Любопитно

  До коментар [#20] от "Günther":

  Вярно е,че Радан Кънев не отрекъл,че е гей,значи по Бравопетината логика Е!

 57. 57 Профил на felis_catus
  felis_catus
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#44] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Ще ви припомня думите на Вишински пред конгреса на лекарите в СССР: "Ако вие все още не сте в затвора, това не е ваша заслуга, а наш пропуск". Nice, a?

 58. 58 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2775 Любопитно

  До коментар [#33] от "Шихан Йордечка":

  Не храня трол.Пък и съм ти казвал-и чистачкитв в кенефите имат по-достойна работа от тебе.

 59. 59 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2775 Любопитно

  До коментар [#36] от "Дедо Крум":

  Прокутатурата не е наддържавна инстируция,а НПО-тата пък още по-малко!

 60. 60 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2775 Любопитно

  До коментар [#36] от "Дедо Крум":

  Прокутатурата не е наддържавна инстируция,а НПО-тата пък още по-малко!

 61. 61 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 268 Неутрално

  До коментар [#48] от "Uprsport":

  Статиите за Каолин АД да не са изтрити от архива вече?

 62. 62 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  Точно тия дни се чудих защо Шиши премахна една маргинална медия като БИТ, щото не пее в общия хор, но пък не закача Капитал и СЕГА.
  Явно вече свинете се чувстват достатъчно стабилно в кочинката и са решили да смачкат всяко противоположно мнение. За целта, първо, съвсем демонстративно и безпардонно взимат контрола над съдебната власт. При Цацаров пипаха по-умерено. След това следва използване на съдебната власт по най-нагъл начин като бухалка срещу свободното слово и правото на прогласяване на мнение. Убеден съм, че ще последва и истинска разправа с фигури като Панов. Само да му мине мадата.
  А някой ми говореше, че ГЕРБ не били толкова комунисти колкото БСП. Кога е било държавата (на КОЙ) да използва правоохранителните органи, за да смачква чуждото мнение, освен през комунизма. БСП са суполиви чавдарчета пред Баце и компания

 63. 63 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  Поради неугасващият бяс на червената олигархия в лицето на ДСБ и ятаци, Гешев вече е любимец на цяла България, както стана с Борисов на времето. Беснейте, другаре, не спирайте! Скоро че ви ровиме, в общ трап с партизаните на Курнела!
  —цитат от коментар 19 на Reporter US


  Това видински хумор ли е, звездочели?

 64. 64 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2775 Любопитно

  До коментар [#57] от "felis_catus":

  Аха,а има линплигарх в България ,за когото НЕ Е вярно?!

 65. 65 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4526 Неутрално

  Гражданското общество иска отговори! :-))))Абсолютно по същия начин гражданското общество се интересуваше от сексуалната ориентация на Радан Кънев. Той не отрече, нали?
  —цитат от коментар 20 на Günther


  Ако гражданското общество се интересува от сексуалната ориентация на когото и да било, то аз не искам да имам нищо общо с такова "гражданско общество"!

 66. 66 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  [quote#26:"Reporter US"][/quote]

  Не отговаряй, ясно е.

 67. 67 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  [quote#30:"Reporter US"][/quote]

  Управник ли си, звездочели?

 68. 68 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 557 Весело

  До коментар [#65] от "vassilun":

  Не желаете да сте част от гражданското общество? Защо?! Нима мразите ЛГБТ хората?
  Не очаквах от вас да сте такъв путинист!!!!

  Бог да благослови Америка за България!
 69. 69 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 274 Неутрално

  изкарай нещо невярно писано от Капитал през годините. Нищо няма да намериш.
  —цитат от коментар 48 на Uprsport


  Не знам за другите им бози, но тези двете със сигурност са истина:

  "Новото лице на СДС пъпчаса от мутри"

  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/1996/09/23/1010877_novoto_lice_na_sds_pupchasa_ot_mutri/

  "Кръгът “Олимп” е свързан със СИК"
  Фирма на Славчо Христов и Малкия Маргин правила рекламната кампания на пловдивския кмет

  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2000/04/28/255458_krugut_olimp_e_svurzan_sus_sik/

  В светлината на тези безспорни истини и отчитайке, че драгалевската радикална компартия създаде мафиите в България, на какво основание подобни на теб илитерати ни убеждават, че сега ни управлявала мафия? Напротив, такива като вас искате да махнете европейското правителство на ГЕРБ, за да върнете мутрягите от времената на дръгалефския, към които без съмнение се числите!

 70. 70 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2204 Неутрално

  До коментар [#15] от "Günther":

  Това прокурорите сте странни птици - като адвокатите сте, но трябва да защитавате държавата, т.е. мен а ви защитатвате себе си, нали?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 71. 71 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1200 Неутрално

  Не харесвам олигарсите (Прокпий и неговата пасмина включително) но свободата на словото е неприкосновена!

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 72. 72 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Отново. Ако нямате по-добър вариант, използвайте ТОРhttps://www.torproject.org/ Вече абсолютно всичко може да се очаква от Бокоратурата и мафията на Борисов изобщо.Освен това е полезно за мрежата/ТОР/ и затруднява следенето. Също би било хубаво ако можете да поддържате TOR relay а защо не и exit
  —цитат от коментар 28 на Шихан Йордечка


  Аз ТОР ползвам за да пиша в Дневник. Щото да ми баннали домашното и двете служебни ИП-та.

  Ей, богу не знам с какво съм ги разсърдил толкова...

  Гледам, сред умните и красивите има доста по невъзпитани от мен...

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 73. 73
  Reporter US
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

  Кога е било държавата (на КОЙ) да използва правоохранителните органи, за да смачква чуждото мнение, освен през комунизма. БСП са суполиви чавдарчета пред Баце и компания
  —цитат от коментар 62 на anton83


  Ако "смачкано чуждо мнение" е по една оплювателска статия на час за Гешев, Прикопие да навъди още десетина сайтчета и да пуща на всеки шест минути. А че сте смачкани в главиците повече и от Маяма, не може да се спори. И тя като вазе ката ден висеше по студията със Станишката да ни обяснява как нямали свобода на словото. Комуня, сини и червени, в битва враждебная за три квадрата под опашката на коня.

  Бай дъ уей, сУполивия очевидно си ти. Трето отделение ли си завършил или още го повтаряш?

 74. 74 Профил на felis_catus
  felis_catus
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#64] от "yanne":

  Колега, моите извинения, не разбрах смисъла на термина "линплигарх", който сте употребили. А що се отнася до това кое е вярно и кое не, спорът определено не се решава по форумите, а от третата съдебна инстанция (с цялата условност, породена от родната ни действителност).

 75. 75 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Несвързано с темата, НО само на пръв поглед - два цитата:

  ...За Корнелия Нинова говоря. И твърдя, че ако увеличи електорална подкрепа и шанс да мине с процент-два над ГЕРБ, ще бъде смачкана със средствата на прокуратурата и Пеевски, за всеки случай - да не би да вземе да променя матрицата. Да, ще бъде смачкана, за ваше голямо удовлетворение. Ние всички крепим режима, за да не бъдем наречени комунисти.
  —цитат от коментар 82 на Petia Vladimirova

  https://www.dnevnik.bg/analizi/2019/07/23/3941915_ivan_geshev_petiiat_glaven_eto_gi_vragovete_ostanaloto/

  Велислава Дърева:
  „Васил Василев – агент, секретен сътрудник, псевдоними „Паскал”, „Бобев”, ДС, ВГУ, отделение „ЧЖ”; ПГУ, отдел IХ; оперативен работник на обществени начала (ОРОН) ДС, ПГУ, отдел 09, отдел 03; 1990 г. - член на предизборния щаб на БСП; 1991-1992 г. - открива безмитни бензиностанции на изходните пътни коридори от България към Турция, Сърбия и Румъния с разрешение на Ив. Костов – финансов министър на СДС в правителството на Ф. Димитров; 1992 г. - официален вносител на „Пежо”; 1996 г. - приватизатор на хладилния завод „Мраз”; 1996 г. - финансира кампанията на П. Стоянов за президентските избори; 1998 г. -представител на марките Cariter, Bvlgari, Chaumet, IWC и Montblanc; 1999-2003 г. - участва в програмата „Петрол срещу храни” със съдружник Асен Агов, когато са изтъргувани над 7 млн. барела петрол; 2000-2005 г. - основател и първи председател на Съюза на работодателите“
  http://epicenter.bg/article/Velislava-Dareva--Za-nashiya-dom--za-nashata-DUMA/166082/11/33

 76. 76 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#63] от "До руските мекерета":

  Това не е хумор. Това са фактите, мекере...В момента ако Гешев направи партия, ще вземе половината електорат на ГЕРБ, БСП, Патриотите и Воля.

  То и затова никой от тези партии не смее да му се издърви... по-добре за си седи прокурор и да е далече от политиката.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 77. 77 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1753 Неутрално

  До коментар [#19] от "Reporter US":

  Гербаджийски глупав трол, това заплаха ли е? Нали не си забравил края на Чаушеску? Твоят идол върви по същия път и май ще стигне да същото място.

 78. 78 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3628 Весело

  Задкулисието се е притеснило от фактите ? Или може би от рехавите протести ? Най - опаснс за моделът КОЙ си остава обаче африканската чума - ходи основно по свинете...

 79. 79 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Не харесвам олигарсите (Прокпий и неговата пасмина включително) но свободата на словото е неприкосновена!
  —цитат от коментар 71 на Пешката


  И тя е точоно такава. Просто прокуратурата има право също да отвърне на нападките на тези медии.

  Лично на мен тази позиция ми харесва. Логична е. Подредена е. Не се опитват за ме манипулират с измислени факти, полуфакти, и откровени лъжи както правят масово журналистите.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Всичките от ДС, БСП, ГЕРБ сте все една и съща комунистическа порода. Безнравствени бездродници, бандити, милиционери и убийци на бъдещето на България. Щом и прасетата взехте да избивате, нищо добро не очаква клетия варод.

  Дедо Крум
 82. 82 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 441 Неутрално

  До коментар [#5] от "Анти Шишковци":

  Единственият (засега) кандидат за главен прокурор, няма да е бъдещият главен прокурор.
  Три са факторите, които го спират от "надпреварата":
  1. Професионална непригодност!
  2. Липса на елементарно възпитание и култура.
  3. Американска черна котка, му мина път...

 83. 83 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 441 Весело

  До коментар [#78] от "samoedin":

  Африканската само по свинете, а Американската "чума" (RICO и МАГНИТСКИ) - по корумпираните. В нея е надеждата за България.
  А скоро и европейската прокуратура, пред която, професионално и морално-непригодните прокурори в България - не вървят.

 84. 84 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 557 Весело

  До коментар [#70] от "д р Чарли Мишкин от ГРУ":

  Аз съм проС счетоводител, но да си призная, влюбен съм в една (бивша) прокурорка.
  Жалко, че Путин не ни изпрати генерал майор прокурор Наталия Поклонская да си я изберем за главен прокурор. Убеден съм, че тя е нашият човек! Щом това крехко момиче Крим прегази, нас ли няма да оправи?
  Да!Чайка

  Бог да благослови Америка за България!
 85. 85 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#78] от "samoedin":Африканската само по свинете, а Американската "чума" (RICO и МАГНИТСКИ) - по корумпираните. В нея е надеждата за България. А скоро и европейската прокуратура, пред която, професионално и морално-непригодните прокурори в България - не вървят.
  —цитат от коментар 83 на vhv


  Кьорвеши кълве ли на царски конюшни?

 86. 86 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4056 Гневно

  Онези мръсници управляващите у нас се опитват всячески да задушат свободното слово у нас!!!!!!!!

 87. 87 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4056 Гневно

  До коментар [#1] от "Роси":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Факти не се опровергават , но явно в този случай Властта иска да сплаши инако-мислещите журналисти и медии у нас!Искрено се надявам това да не се случи

 88. 88 Профил на tsu47624025
  tsu47624025
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Гледам, че цял рояк герберски комунета са се наредили под темата. Очертава се и новият герой на гербавите - българският Берия, др. ГешеФт. Щом толкова се мятат на амбразурата, явно на фатмака Гешев му се клатят краката.

 89. 89 Профил на tsu47624025
  tsu47624025
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#80] от "Дедо Крум":

  ++++

  Кратко, ясно и право в целта.

 90. 90 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4056 Любопитно

  До коментар [#3] от "ju.li":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Най-смешното е , че съдебната система/ прокуратурата/ у нас изобщо нямат добър имидж и висока обществена оценка!

 91. 91 Профил на hkk06592402
  hkk06592402
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Никога не съм и помислял, че Капитал и Сега ще имат една и съща политика. Да сте живи и здрави и да видите съдебните процеси срещу Прокопиев решени и от ВКС.

 92. 92 Профил на tsu47624025
  tsu47624025
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#81] от "Дедо Крум":

  Колега, има един много симптоматичен елемент в цялата история с престъпника (до доказване) Гешефт. След като цялата герберска комунистическа па..плач е впрегната в защита на фатмака Гешев, значи лично зад този антибългарин стои др. Бойко Винету.

 93. 93 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2498 Неутрално

  До коментар [#20] от "Günther":

  Сексуалната ориентация на когото и да било е част от личния му живот и обществото не е длъжно да знае, каквото и да е по този въпрос. Иначе на втория въпрос е все едно да доказваш че нямаш сестра. Изобщо гербаджиите като нямате друг аргумент, почвате да се занимавате със сексуалната ориентация.

 94. 94 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3266 Неутрално

  мила ми редакцйо , , усещаш ли се, че дори и в собствения си форум ставаш за кашмер? а стигна ли до това дето го имаш за стандарт и ценност? и поради що се стигна до подобен резултат? не можеш с манипулативни заглавия, спорни (меко) съиздатели, наети /създадени примитивни образи като гранц, дифендър, храбри без име ... да си нещо различно от зависима "медия" бълваща примитивна пропаганда. успех. на ботбата с Гешев ... уви и тад не помогна.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 95. 95 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2498 Неутрално

  С една дума - прокуратурата се опитва да наложи цензура по темата "Гешев". Личи си опитът придобит в Москва при товарищ Чайка.

 96. 96 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2498 Неутрално

  До коментар [#26] от "Reporter US":

  "Ипон" Костов ли я създаде ?

 97. 97 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2498 Неутрално

  До коментар [#19] от "Reporter US":

  Олигархията в лицето на Пеевски, Черепа, Домусчиев си има кукла на конци и тя се казва Бойко. Те пък се командват от кадесарските кръгове и червените кланове.

 98. 98 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#26] от "Reporter US":"Ипон" Костов ли я създаде ?
  —цитат от коментар 96 на antonio_vivaldi


  "Бъдъще за България" Борисов ли я създаде, да сбира парите на мафията, или тов. Костав?

 99. 99 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  До коментар [#63] от "До руските мекерета":Това не е хумор. Това са фактите, мекере...В момента ако Гешев направи партия, ще вземе половината електорат на ГЕРБ, БСП, Патриотите и Воля.То и затова никой от тези партии не смее да му се издърви... по-добре за си седи прокурор и да е далече от политиката.
  —цитат от коментар 76 на Срам ме е че чета Дневник


  Ако електоратът се състои от 4 човека, в т.ч. ти и звездочелия репортер, е доста вероятно да си прав.

  А ако си приличате с останалите двама, може да си поделите с дългия чалгаджия онова, което тръпне под угрозата на злите пръскачки.

 100. 100 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2498 Неутрално

  До коментар [#34] от "Reporter US":

  Съдебната реформа на Герб се сътоя в това да гласуват тихомълком заедно с БСП и ДПС състава на ВСС .

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK