Западен парк – не е хубаво и няма да е готово скоро

Западен парк, годинa след започването на ремонта там

© Георги Кожухаров

Западен парк, годинa след започването на ремонта тамРазкопани алеи, а по тях добре иззидани с тухли шахти, в които човек като нищо може да пропадне и почти невъзможен достъп за гражданите. Така накратко може да се опише Западен парк в София. На разходка и почивка в неговата гора разчитат жителите на няколко квартала. Паркът граничи с "Люлин", "Захарна фабрика", "Света Троица", "Гевгелийски", "Красна Поляна", но достъпът до него, по принцип е труден, а от началото на ремонта – още повече. Паркът е на второ място по територия в София след Борисовата градина, но малка част от него е облагородена.


Ремонтът на парка, започнал преди повече от година, временно е спрян. От Столичната община обясниха преди малко повече от месец, че фундаментите на козирката при главния вход на парка са проектирани в зоната на магистрален водопровод и отклонението му за жк "Люлин". Проектантът - "Проджект планинг енд мениджмънт" ООД трябвало да изготви ново решение за входа на парка до 17 юни. Указаният срок обаче не бил спазен и проектантите са го представили на 25 юни.


Фотогалерия: Западен парк година след започването на ремонта >
Проектът за възстановяване на Западния парк е финансиран с 10.9 милиона лева по оперативна програма "Региони в растеж", от които 2.3 милиона лева са национално съфинансиране. Трябва да бъдат обновени настилките, да се изградят нови детски площадки, а цялото парково обзавеждане да се подмени. Ще има и поливни системи. Предвидено е още изцяло ново осветление, както и видеонаблюдение в тази част на парка.


Главният изпълнител на обекта е "Галчев инженеринг", който спечели обществената поръчка с по-ниска предложена цена. Официално строителните дейности в Западния парк започнаха на 6 юни 2018 г. Срокът на изпълнение е 365 календарни дни и трябваше да приключи на 6 юни, информационната табела на обекта сочи краен срок 10 декември, тъй като от общината са признали 118 дни с неблагоприятни метеорологични условия за работа. Според по-стара информационна табела строителното разрешение е издадено от 9 юни 2017 г.


В топлия августовски ден по остатъците от алеи и дупките по тях жизнерадостно се катерят пенсионери и деца, други разхождат кучетата си, спортуват. Десетки са избралите закътаните полянки за слънчеви бани, а на сравнително скоро обновените детски площадки има майки, баби и бащи извели на въздух и сянка децата си. Те, меко казано, не са доволни от развитието на ремонта.


Елица Лазарова, която живее на метри от парка, трябва да носи количката с дъщеря си през железопътната линия.

© Георги Кожухаров

Елица Лазарова, която живее на метри от парка, трябва да носи количката с дъщеря си през железопътната линия.


"Наблюдавам ремонта общо взето от първа копка, защото много се зарадвах, че ще правят голям ремонт и ще възстановяват осветлението, и т.н. Общо взето, от началото на ремонта една бригада от 5-6 човека седят. Обикалят от едната до другата дупка и когато обявяваха, че в момента не работят, защото е лошо времето, те всъщност бяха тук и нищо не правеха, а времето не беше лошо. И ремонтът е на никакъв етап. Обявяваха се някакви гръмки фрази, излизаха кметове разни и обявяваха, че са готови с подземните тръби и електрификация, а те всъщност нищо не са направили. Сега се говори, че има някаква грешка в проекта и спират за неопределено време", разказа наблюденията си Елица Лазарова, докато скоро проходилата й дъщеря преодоляваше неравности по детската площадка. Тя живее в кв. Гевгелийски.


"Миналото лято нямахме парк. Това е второ лято в което нямаме парк. Аз си купих този апартамент, за да имам парк. Имам вече деца, нямам парк", каза Пенко Зарев, който живее в "Люлин". "Също съм абсолютно възмутен, че багерът е изсиппал пръст върху здрави пейки. То си личи, че е нарочно. Предполагам, че е за да може след това да се усвоят пари за подмяна на пейките. Абсолютно съм възмутен, смятам, че срокът трябваше да бъде спазен, защото това, което дадоха като извинение, че са имали лошо време, не е никакво извинение. Днес разбирам, че е спрян ремонтът и паркът ще остане така за неопределено време. Виждам само, че се крадат едни пари. Нищо нищо не виждам да е свършено. Проектантска грешка е на арката, не на ремонта на целия парк", изрази възмущението си Зарев.


"Няма откъде да се купи една вода, едно кафе. Можеше този ремонт да го правят на части, а не да разорат, да разкопаят... Децата няма откъде да минат, може да паднат в някоя дупка. Това е абсолютно безобразие и е за съд. Този хубав парк го направиха на нищо. От соца нищо не е пипано, само се руши", добави възмущението си и Величка Влаева


Пенко Зарев разказа, че достъпът до парка цяло лято за него е бил много труден, на моменти невъзможен. Той вози детето си на седалка на колелото. Налагало се да влиза през Централния вход. "Мога да кажа, че достъпът от "Люлин" е много затруднен. Ако си пеша, ако си без дете, можеш да се справиш. Но в случая, на нас целта ни е да си гледаме децата на чистия въздух, а е невъзможно", каза Зарев.


Единствения подлез, който е в южната част на парка също не е лесен за преминаване от майки с колички.

© Георги Кожухаров

Единствения подлез, който е в южната част на парка също не е лесен за преминаване от майки с колички.


По проект към "Люлин" ще има нов вход на парка. Но не е предвиден вход за три квартала, чиито блокове граничат със Западен парк – Гевгелийски, Света Троица и Западен парк. Жителите им трябва да носят на ръце детските колички през ЖП линията, която отделя кварталите им от зелените площи или да обикалят към единствения подлез, който е в южната част на парка. "С количките на ръце, през нерегаментирани прелези, надяваме се, да не ни удари влак. Още веднага, като обявиха от фейсбук профила на Йорданка Фандъкова, че ще правят ремонт на официалната част на парка, аз написах коментар, че трябва да се помисли и за прелези към Гевгелийски", каза Елица Лазарова.


Още по-тъжно е положението към горската част на парка. Апостол Толев, който живее на метри от парка, в едноименния квартал нарича ситуацията там "поредната софийска трагедия". "Входът откъм колелото на автобус 72 вече има табела и някакви охрани денонощно уж, ама то след дъжд качулка. Там бяха и голямата сеч, където с журналисти кметицата ходи да залесява след това преди няколко години. Разбира се боднатите фиданки не хванаха и само се хвърлиха някакви пари в нищото.", каза Толев.


Нов срок за ремонта на парка няма.

Коментари (48)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Човек в един момент остава без думи. Решението е да се изкъртят описаните по-горе тухли и с тях нежно да се галят отговорните глави, докато спрат да дават откат. Друг лек в тая свинщина няма.

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Неутрално

  Фандъкова и ГЕРБ за пореден път арогантно и безпардонно показват на раята как НЕ се прави и как е много СКЪПО !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2498 Весело

  Може да не е хубаво, но #HUBAVOE.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 4. 4 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  Всъщност проблемът е съвсем прост. Галчев инженеринг или там както се казват са сред топ галениците на ГЕРБ и се нагушиха с огромен брой обществени поръчки, които нямат капацитета да изпълнят. Те всъщност вършеят най-вече в югозапада, но явно лакомията им е стигнала и до нас. Ако има съфорумци от Благоевградско могат да ни осветлят повече за Галчев.

 5. 5 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 580 Неутрално

  #KOCHINAE, но за сметка на това #HUBAVOE

 6. 6 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Пак да гласуват за ГЕРБ или някой друг комунист, някои от хората, които критикуват.Забелязал съм как точно те най-много мрънкат, но на следващите избори пак за същите нефелници гласуват, защото нямало за кого друг.

 7. 7 Профил на bobisf
  bobisf
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Фандъкова и ГЕРБ за пореден път арогантно и безпардонно показват на раята как НЕ се прави и как е много СКЪПО !!!
  —цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКА


  т.е. да гласуваме за бкп-то? скрий се някъде с подобни глупави, платени коментари..

 8. 8 Профил на Puck Futin
  Puck Futin
  Рейтинг: 271 Неутрално

  [quote#7:"bobisf"][/quote]

  ГЕРБ и БСП не са единствените опции. Слави не е месия, както не беше и оня дето си иска имотите,.

 9. 9 Профил на pavkata2010
  pavkata2010
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Аре, гербаристи обяснете как партията не е виновна, а кметицата най-малко и даже пак трябва да се гласува за нея, за да довърши ремонта!

 10. 10 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3160 Любопитно

  Защо се чудите ? Започнали са ,за да усвоят едни пари от ,,Региони в растеж" Само не ми е ясно ,тази програма не е ли за изоставащите райони ? Защо тези пари се прахосват в София ?

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на kdo52372883
  kdo52372883
  Рейтинг: 943 Разстроено

  Нормално, нали трябва да има ремонт-на-ремонта. А ние ще си получим обратно парка на... кукуво лято. Т.е. при Борисов #4, #5, или #6...

 13. 13 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 458 Неутрално
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Изглежда като повторение на случая с АМ "Марица" и изпълнителя "Пътища Пловдив" на бат Джоре Бърдоквата. Взеха 20% аванс и повече не се появиха на обекта, вместо това почнаха да искат още пари, за да продължат, защото "тези 20% са си обичайният дял за партийната каса, те не са за строителство". Накрая тези 40 милиона ги писаха "за спешни укрепителни работи", а бившият шеф на АПИ Лазар Лазаров е подсъдим, защото ги бил "изплатил неправомерно"

  Mутри, вън!
 16. 16 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3604 Неутрално

  " "Миналото лято нямахме парк. Това е второ лято в което нямаме парк. Аз си купих този апартамент, за да имам парк. Имам вече деца, нямам парк", каза Пенко Зарев, който живее в "Люлин". "Също съм абсолютно възмутен, че багерът е изсиппал пръст върху здрави пейки. То си личи, че е нарочно. Предполагам, че е за да може след това да се усвоят пари за подмяна на пейките. Абсолютно съм възмутен, смятам, че срокът трябваше да бъде спазен, защото това, което дадоха като извинение, че са имали лошо време, не е никакво извинение."

  Корупционните схеми по усвояване на нашите пари започнаха да си приличат като две капки вода !

 17. 17 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3579 Весело

  До коментар [#7] от "bobisf":

  Че то - БКПто си е в ГЕРБ!

 18. 18 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Може ли да се смята за вменяем гласоподавател, който вижда тая мъка с очите си и есента ще отиде да гласува за същите? Зомбитата не ги броим, там случаят е от медицинско естество. Но нормален, работещ човек, с висше образование, който цени труда си и данъците, които плаща?

  Mутри, вън!
 19. 19 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3579 Весело

  До коментар [#18] от "cinik":

  Ми, 80%! Кво да се пра'и!

 20. 20 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 915 Разстроено

  Отново ни пробутват тази сламена женица за кмет?

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 21. 21 Профил на dasho
  dasho
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Откраднаха ни още 11 милиона лева.

 22. 22 Профил на Халдип Исйолов
  Халдип Исйолов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Народа свикна вече, един започнал, очаква се нов кмет, зимата не се работи ниско строителство, накрая излиза едно нищо, ама оправено за над 10 млн.

  Не си заслужава да се напрягаш безплатно.
 23. 23 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2637 Неутрално

  До коментар [#18] от "cinik":

  Много искам да ми обясните как спасителя на софия, крадливата кметица или архитекта от ДБ ще решат такива проблеми. Как ще намерят "свестни" фирми, как ще ги накарат да работят по-бързо, как ще намерят по-компетентни и работливи общински служители и компетентни проектанти. И не говоря за демо-проекти, говоря за 100+ обекта които се изпълняват в софия всяка година.

 24. 24 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Неутрално

  До коментар [#23] от "m17":

  Теб одобриха ли те за герберастката листа със съветници или гориш ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 25. 25 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2744 Неутрално

  До коментар [#18] от "cinik":Много искам да ми обясните как спасителя на софия, крадливата кметица или архитекта от ДБ ще решат такива проблеми. Как ще намерят "свестни" фирми, как ще ги накарат да работят по-бързо, как ще намерят по-компетентни и работливи общински служители и компетентни проектанти. И не говоря за демо-проекти, говоря за 100+ обекта които се изпълняват в софия всяка година.
  —цитат от коментар 23 на m17


  Да бе, свършили са фирмите в България. Обаче хората имат план, я като сте такива разбирачи - дайте да видим вашия план от преди 5 години и да видим, какво от него сте изпълнили? Айде понеже се включвате чат пат, избирателно тук. Кво е планирано и кое на колко % е изпълено и в какъв срок?

 26. 26 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#18] от "cinik":Много искам да ми обясните как спасителя на софия, крадливата кметица или архитекта от ДБ ще решат такива проблеми. Как ще намерят "свестни" фирми, как ще ги накарат да работят по-бързо, как ще намерят по-компетентни и работливи общински служители и компетентни проектанти. И не говоря за демо-проекти, говоря за 100+ обекта които се изпълняват в софия всяка година.
  —цитат от коментар 23 на m17


  Възможно е да има некоректни фирми. Тогава им се изтегля банковата гаранция и им се разваля договорът. Общината обаче очевидно прикрива Галчев и му става съучастник. На този търг 50% от тежестта е за цена, 50% за техническото изпълнение. Това ли му е техническото изпълнение?

  Mутри, вън!
 27. 27 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  Поредната гъба с данъкоплатците, която си прави строителната мафия с помощта на куклата на конци, наречена "кмет"....
  Уникално! Още по-уникално е това, че една значителна част от измамените ще гласуват на предстоящите избори отново за въпросната мафиотска схема...

  Истинско удоволствие за полуграмотни хора, като мен, е да общуват с големите демократично-джазови интелектуалци от форума на Дневник!
 28. 28 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1824 Неутрално

  Хубава работа ама гербава...

  Обичам да грухтя и плюскам.
 29. 29 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 1137 Любопитно

  До коментар [#18] от "cinik":Много искам да ми обясните как спасителя на софия, крадливата кметица или архитекта от ДБ ще решат такива проблеми. Как ще намерят "свестни" фирми, как ще ги накарат да работят по-бързо, как ще намерят по-компетентни и работливи общински служители и компетентни проектанти. И не говоря за демо-проекти, говоря за 100+ обекта които се изпълняват в софия всяка година.
  —цитат от коментар 23 на m17


  Т.е. знаели сте, че няма кадърна фирма, която да направи ремонта и въпреки това сте дали на Галчев да разкопае целия парк?

 30. 30 Профил на 06210311
  06210311
  Рейтинг: 332 Неутрално

  До коментар [#14] от "Николай Николов":

  Докато се държите така надменно и арогантно с хората, дори и с тези "80% дебили" (простотия с комунистически автор, която обаче много ви харесва на хипер турбо либералните?) до тогава ще бъдете с наритани задници (сега пък аз правя връзка с лилавия цвят? ;) ) Дано скоро успеете да проумеете, че не всеки който ви плюе е симпатизант и гласуващ за ГЕРБ/БСП. Кражбите са големи и жалко ако Фандъкова спечели отново.

 31. 31 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Такова безумно и безцелно разсипване рядко може да се види. Срокът за изпълнение беше напълно нормален, ако се работеше нормално. Абсолютно е права жената, че работниците стояха и не работеха със седмици, дори когато времето беше подходящо за работа. Когато работеха, се вършеха се куп безцелни дейности. Извън самия ремонт зелени площи и алеи са засипани с пръст и чакъл, тежките камиони ги деформираха, газейки направо през тревата, това не знам дали някой изобщо ще го оправя някога.

  Този строителен надзор, който е подисал 200 дни фира на изпълнителя Главчев трябва да загуби разрешението си. Галачев Инжинеринг повече НИКОГА не трябва да получава обществена поръчка. Фандъкова повече не бива да е кмет на София!

 32. 32 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Галчев Инжинеринг имам предвид - изпълнителят.

 33. 33 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 631 Неутрално

  т.е. да гласуваме за бкп-то? скрий се някъде с подобни глупави, платени коментари..
  [quote#7:"bobisf"][/quote]
  То пък учительницата по руски хич не е комунистка!
  ГЕРБ и БСП - двете малформации на БКП!!!

 34. 34 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Гарантирано от ГРОБ
  —цитат от коментар 13 на arcanum


  Видими резултати!!!

 35. 35 Профил на Ognyan Sokolov
  Ognyan Sokolov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Да спасим Западен парк.
  Когато тази страница беше създадена се имаше предвид , булевард "Западна тангента", който общината се канеше да прекара през парка като изсече хиляди дървета.
  Никога не сме предполагали, че общината ще бастиса целия парк и че ще трябва да го спасяваме целия!
  https://www.facebook.com/Да-спасим-Западен-парк-1017728564907883/

 36. 36 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 895 Неутрално

  До коментар [#23] от "m17":

  Колкото и да ти се струва невероятно, в България има и свестни строителни фирми. Но няма как имаш качествен резултат с комисионни и прехвърляне на работата на евтини подизпълнители.

 37. 37 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  До коментар [#30] от "06210311":

  Ако лекар ти постави диагноза "деменция" това надменност ли е или следва да се разглежда като посочване на реален проблем и първа стъпка към решаването му?
  Аз не съм лекар, но мисля, че за всеки критично мислещ човек е очевадно, че решенията, т. нар. общество да гласува доверие на едни и същи хора, въпреки почти всекидневните доказателства за корупция, злоупотреби, погазване на демократичните ценности, са ... дебилни. И това не е от вчера, нито от тази година. През 2009 г., ОК, Тройната коалиция беше затънала в скандали и злоупотреби, ГЕРБ и Бойко Борисов успяха да очароват избирателите. Преди това Бойко Борисов пък беше избран на кмет на София след разочарованието от злоупотребите с имоти, общински предприятия при кмета Софиянски и тогавашните "коалиции по интереси" в СОС. Оттогава насам имаше купища скандали, които в нормална страна, с малко по-зряло общество, щяха да доведат до моментално изчезване на тези хора от политиката много по-рано от 3.5 г. недовършен първи мандат. У нас - два мандата допълнително плюс "екстрата" - правителството на Орешарски.
  И на всички публикации, изявления, разобличения, които излизат в публичното пространство и показват всичките безобразия на управляващите, мат'рялът (по думите на самия Бойко Борисов) истерично хули....соросоидите, лилявите умнокрасивци и т.н.
  Крайно време е, тези, дето се обиждат на дебили, да се определят. Одобряват ли решенията и действията на управлението в последните 10 г., доминирано почти през цялото време от ГЕРБ, а в контекста на местните избори в София - последните 11-12 г., с всичките скандали, корупция, блокирани реформи и т.н.
  Ако отговорът е "ДА" - заповядайте, молим, ще има още от същото, по много.
  Ако отговорът е "НЕ", но същите тези избиратели продължават да гласуват доверие на същата тази шайка, с инфантилната мотивация "да наритат умнокрасивците под опашката на коня", то си заслужават да ги наричат дебили.
  Като не искат да им викат дебили, хората ще трябва да поемат отговорност за решенията и действията си и когато сбъркат, да не минават в злостна кръгова отбрана срещу всякаква критика, а да си преоценят поведението и да не повтарят една и съща грешка по няколко пъти.

 38. 38 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2637 Неутрално

  До коментар [#36] от "truly":

  Жалко че досега нямаше нито един кмет на голям град от РБ/ДСБ/ДБ за да се поучим от него как се строи качествено. Но пък всеки си заслужава управлявашите - ако си изберем спасителя/архитекта и ще може да се насладим на резултатите му.

 39. 39 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8459 Неутрално

  Има ли нещо завършено в София или само купчини пясък и разместени плочки.

 40. 40 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Неутрално


  До коментар [#38] от "m17":

  Дано желанието т се сбъдне.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 41. 41 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 458 Гневно

  Искам само някой да ми каже ЗАЩО би гласувал за Фандупкова отново? Или за Маяма?! С какво сестра Галева ще е полезна на този град? Тя дори не е от тук.

 42. 42 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 273 Неутрално

  Гербаджийско значи некадърно, недомислено и половинчато.

 43. 43 Профил на galin83
  galin83
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Мафия, боклуци, корупция ей това е, съсипахте парка, няма къде да си водя детето.
  За какво трябваше такива грандиозни ремонти да се правят - фонтани, каскади, простотии? Един хубав асвалт, за да карат децата кънки, двама лесничеи и охрана да не секат гората. Може да се направи за няколко месеца,а сега могат да правят учение военните там.

 44. 44 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Вече не се трае отвратителната шайка ГЕРБ

  Дедо Крум
 45. 45 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 2773 Неутрално

  Още един "паметник" на Фандъкова

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 46. 46 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 895 Неутрално

  До коментар [#38] от "m17":

  И защо трябва да е от ДСБ/ДБ? Смяташ, че там са по-качествени хората ли? Може и да си прав. Но се съмнявам българската електорална единица да желае умни хора в управлението. Трябват тарикатчета.

 47. 47 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1752 Неутрално

  Няма да е готово скоро, но....

  Търпение....
  ...му е майката :)))

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 48. 48 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 346 Неутрално

  ""Миналото лято нямахме парк. Това е второ лято в което нямаме парк. Аз си купих този апартамент, за да имам парк. Имам вече деца, нямам парк", каза Пенко Зарев/.../

  Нюанси Маяковски, Чандлър, Хемингуей:))

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK