Архитект Игнатов ще започне с реформа на администрацията, ако стане кмет

Атанас Атанасов, Борислав Игнатов и Христо Иванов

© Георги Кожухаров

Атанас Атанасов, Борислав Игнатов и Христо ИвановПо темповете, с които се развиват административните реформи, това ще отнеме хиляди години, каза архитект Борислав Игнатов, след като беше представен като кандидат за кмет от "Демократична България". "Трябва да се включим в истинското управление, тъй като няма кой друг да свърши тази работа вместо нас", каза Игнатов. Той смята, че промяна в София ще даде пример за цялата страна.


Ние трябва да се съсредоточим върху една конкретна програма за действие през следващите 4 години. Искам още през първите дни на този мандат моите съграждани да видят промени, които са насочени към тях, каза Игнатов. Като първата промяна той ще извърши дигитална трансформация на управлението на Столична община.


"Да изработим ясна структура за работа на общината и да направим това, което е направил великият кмет на Столична община инж. Иван Иванов", който е издавал в-к "Сердика", в който се отчитат всички разходи на Столична община в дигитален вид", е друга част от плана на Игнатов.
"За мен е чест, че спечелих доверието на политическата сила, която е истинска алтернатива, за да предприемем заедно действия за промяна. Мотивацията ми да се кандидатирам за кмет започва първо от работата ми в Камарата на архитектите и като активен професионалист и гражданин, който е живял на много места по света. Работил съм в Бостън и Ню Йорк, живял съм и в Пекин, и в Москва. Във всичките тези градове съм видял от първо лице как се управляват и как с правилния екип може да се допринесе за щастливия живот на хората в тях. Тези граждани се гордеят със своите градове", заяви още Игнатов.


Разграждането на корупцията трябва да започне от София


"Корупционният модел на управление на Борисовата държава започна от София и оттук трябва да започне неговото разграждане. Този модел има две основни отрицателни черти - корупция и некомпетентност. Затова София трябва да избере хора, които да елиминират тези два недъга", заяви лидерът на ДСБ и съпредседател на "Демократична България" Атанас Атанасов, който първи представи претендента за кмет


Според съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов няма такова нещо като "независими кандидати" и "без партии няма демокрация" и хората трябва да си дават сметка за това.


За омбудсмана Мая Манолова, която може би ще е "независим кандидат" за кмет, той припомни, че Манолова бе четири пъти депутат от БСП. Той обърна внимание, че като омбудсман Манолова не се е изказала веднъж срещу действията на прокуратурата и корупцията.


За Йорданка Фандъкова Иванов каза, че и тя е независима, защото "за 10 години, откакто е кмет, от нея нищо не е зависело". Заявката, че можело за тези избори да има нов екип, Христо Иванов обобщи така: "Какво значение има дали един или друг няма да е в листата на ГЕРБ - хората се сменят, но схемите остават, Фандъкова е фасада".


Имало е 8 срещи между "Демократична България" и "Спаси София" за общо явяване


Христо Иванов разказа, че е имало преговори между "Демократична България" и неправителствената организация "Спаси София", която издигна Борис Бонев за кмет на София. Имало е 8 срещи между коалицията и Бонев - 7 от тях по инициатива на политическото обединение. Предлагано е било на "Спаси София" да се работи заедно, нейни представители да са в листата на "Демократична България" и дори Бонев да се включи във вътрешните процедури за избор на общ кандидат за кмет. Но от "Спаси София" отказали обща работа с един мотив - не искали да имат нищо общо с политически партии, а само търсели подкрепа.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK