Президентът предупреди, че ако няма решителни промени, улицата ще помете статуквото

Президентът предупреди, че ако няма решителни промени, улицата ще помете статуквото

© Анелия НиколоваБългарските граждани се отчуждават от собствената си държава, властта се отнема от народа и се концентрира в тесен кръг, трупащ икономически облаги и медиен комфорт, които се трансформират в повече власт. За останалите няма развитие, сигурност и просперитет, а бедност и корупция. Затова е нужна промяна, която да засили гражданското участие и контрол в управлението, да направи институциите по-прозрачни и отчетни, да разгърне инициативата на българските граждани и тяхното участие в обществения живот. Необходима ни е силна държава с правила и ред, които работят за народа и се спазват от всички.


Това заяви в обръщение към депутатите и гражданите по време на откриващото заседание на есенната сесия на парламента президентът Румен Радев. Пълния текст на речта, разпространен по-късно от прессекретариата на държавния глава, четете тук.


Той предупреди, че ако това не се случи или апатията ще продължи да опразва България, или улицата ще помете статуквото. "Българите очакват вашите отговорни действия. Всеки, който работи не за лични, корпоративни или тясно партийни интереси, ще има съюзник в мое лице", заяви Радев.
"Времето за промяна неумолимо изтича, както изтичат младите трудоспособни българи, както гаснат българските села, оставени на произвола, и българските пенсионери", добави той.В отсъствието на премиера и министрите държавният глава подчерта, че трябва да се промени политическата среда и начинът на упражняване на властта и затова се обръща към Народното събрание, което е изразител на волята на народа, призван да контролира изпълнителната власт.


Парламентът да контролира по-стриктно изпълнителната власт


"Не може да има ефективно управление на държавата и просперитет, ако няма пълноценен парламентарен контрол върху изпълнителната власт", заяви държавният глава. Той предложи на депутатите да викат премиера поне веднъж в месеца да отговаря на общи въпроси, да отчита изпълнението на управленската програма веднъж годишно, а причините за евентуално неизпълнение да се дебатират в пленарната зала.


Според Радев българското правителство е едно от малкото в ЕС, чиято управленска програма не е получила предварително одобрение в парламента след публичен дебат. "Би било рационално, ако освен състава на Министерския съвет премиерът предлага за одобрение своята управленска програма, а тя и отклоненията от нея да се дебатират в парламента всяка година", каза той. "Очевидно има необходимост и от разпоредба, която да задължава премиера да се явява поне веднъж в месеца да отговаря на общи въпроси по политиката на правителството. Отказът от блиц контрол според мен е отстъпление от демократичните принципи и неговото възстановяване ще е стъпка към добрите практики на парламентаризма", препоръча държавният глава.


Радев разкритикува и продължаващата от години практика да се планира по-малък от очаквания излишък, който правителството да разпределя по свое усмотрение и призова депутатите още тази година да пресекат тази практика. "Такъв подход е в разрез с добрите практики и генерира условия за корупция", предупреди той с уговорката, че правителството трябва да има оперативна свобода да се разпорежда с бюджета, но в ясно регламентирани рамки, които парламентът да определи."


Да спре промяната в закони без оценка и обсъждане


Президентът настоя Народното събрание да премахне порочната практика съществени промени в основни закони да се променят чрез текстове, включени в преходни и заключителни разпоредби на други закони, защото така се избягва общественото им обсъждане и изготвянето на оценка за въздействието им върху средата. "Това внася непредвидимост и елиминира гражданското участие. Очакванията са за повече предвидимост и прозрачност и това ще повиши доверието към законодателната власт", подчерта Радев.


Според него е назрял моментът депутатите да дадат по голяма независимост, инициативност и отговорност на местната власт чрез реална финансова децентрализация, която пък ще повиши гражданската активност в регионите. "Сега общините зависят от благоволението на правителството - кое да е правителство, което се реализира често по неизвестни или тяснопартийни критерии", каза държавният глава.


Той предложи на депутатите да усъвършенстват закона за референдумите, който засега по думите му не позволява ефективното прилагане на инструментите на пряката демокрация.


Друго негово предложение за законодателна промяна "упорите отклоняване досега" е въвеждането на правото на индивидуална конституционна жалба, която според президента може да стане важен елемент за граждански контрол върху законодателни и управленски решения.


"Настоящата сесия е заредена с очаквания за устойчивост в изборния процес и машинното гласуване трябва да бъде осигурено надеждно", каза Радев. Той настоя и за ускорено въвеждане на електронното дистанционно гласуване при гаранции за неприкосновеност и защита на националната сигурност.


Родените в чужбина да бъдат допуснати в българската политика


Президентът предложи с промяна в закона да се даде възможност българи по рождение, придобили двойно гражданство в ЕС и други развити демокрации да могат да се кандидатират за народни представители, президент и вицепрезидент. "Все повече наши сънародници са зад граница, а и от изключителна важност е не само да не късат духовната връзка с родината, но и да са съпричастни с нашия обществено-политически живот. Голяма част от тях са с високо образовани и престижни професии, и ако могат да участват в българската политика, натрупаният от тях опит от страни с по-развита демокрация ще е от наша полза и ще е с стимул те да се върнат в родината", каза държавният глава.


България да стане нормална държава


В заключителната част на речта си президентът Радев призова да превърнем България в нормална европейска държава с върховенство на правото, активно гражданско общество, прозрачни и ефективни институции, работещи в интерес на гражданите. "Без тези предпоставки няма да имаме сигурност, европейски доходи и качество на инфраструктурата и обществените услуги", предупреди той.


Държавният глава обяви за приоритет образованието, което трябва да бъде подкрепено с много по-решителни законови и финансови мерки, предвидима и стабилна среда за инвестиции вместо "целенасочен лов на един-двама стратегически инвеститори", намаляване на административната тежест, реформа в здравеопазването, електронните услуги и борбата с корупцията.

Коментари (150)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  "Президентът предупреди, че ако няма решителни промени, улицата ще помете статуквото"

  Гербаджиите ей сега ще изквичат, че Радев зове към бунтове и нестабилност!

 2. 2 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2771 Неутрално

  А Радев намекна ли за времена, в които е било по-добре и кой е управлявал тогава?
  Щото българинът гледа винаги държавата накриво. Поне моите спомени от последните 40 години са такива.

  Еретик
 3. 3 Профил на trial_jezz
  trial_jezz
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Не е лошо президентът да натиска ГЕРБ. Практиката е доказала, че те са най-продуктивни именно под стрес.

  “Those who love peace must learn to organize as effectively as those who love war.” ― Martin Luther King Jr.
 4. 4 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Видяхте ли простотия на Борисов ? Нито нито, нито някой от министрите бе в залата. Тоя явно си въобразява, че НС е банкянска кръчма, в която може да влизаш и излизаш когато поискаш. Карикатура. Празен човек.

 5. 5 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 338 Неутрално

  След такова сравнително умерено и обективно изказване следва някакво неадекватно, свързано с анексирането на Крим, отпадането на санкциите за Русия и т.н. Не става така, президенте.

 6. 6 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 408 Неутрално

  Хайде-е-е..., размечтахме се за революция...

 7. 7 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1325 Любопитно

  А освен общите приказки нещо по-конкредно от Радев? По отношение на Гешев и съвецката ни тоталитарна прокуратура няма ли да каже нещо?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 8. 8 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4225 Весело

  Президента си изрецитира репертуара и буквално избяга от НС. Притесни се за съня на депутатите, гледали посред нощ Григор!?
  А можеше чисто и просто да поздрави българския народ с тази победа

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 9. 9 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 922 Неутрално

  Необходима ни е силна държава с правила и ред, които работят за народа и се спазват от всички.

  Ако имаше правила и ред - баща му и Деса щяха да са вече в затвора.

 10. 10 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 2190 Неутрално

  По принцип е прав, само че няма индикации народа да се надигне, за да помете статуквото. Поради липсата на каквито и да е решителни мерки за преодоляване на демографската криза, тя ще се задълбочава, а липсата на достатъчно инвестиции и ниските заплати като цяло ще принуждават младите хора да напускат страната.

 11. 11 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  зеленият чорап се мисли за Троцки- СМЕШНИК!!!!!!!!

 12. 12 Профил на Maslara
  Maslara
  Рейтинг: 223 Неутрално

  Факт е, че има подобрение в България или поне в големите градове, но е факт и че продължава емиграцията на образовани млади хора. Вече границите са отворени и лесно може да се види разликата от стандарта на живот в България и чужбина , където не ти се налага да плащаш подкупи за влизане в училище или детска градина, не дишаш мръсен въздух и детето ти няма списък с алергии.
  Защо никоя медия не каза, че София беше обгазена преди 2 дни?

 13. 13 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  До коментар [#7] от "virtual brain":

  Каскета е втори Гиньо Ганев - може да говори с дни празни приказки и да се опиянява от собственият си глас!!!!!!

 14. 14 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2662 Любопитно

  Боко да се готви за нови протести в стил "срещу цената на тока"

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 15. 15 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 740 Неутрално

  УЛИЦАТА ЩЕШЕ ДА ПОМЕТЕ И КОМУНИСТИТЕ СЛЕД 1944,но те имаха тоталитарната машина на ДС и изкараха 50 години.Президента да каже на руската улица да помете Путин.

 16. 16 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  Хората се скъсват от бачкането щото сега има много работа и много кинти. Освен това ядат и пият, тоя за революции ми говори.

  Е сега виж на 6-ти кви задръствания ще има по магистралите и КПП-та към моретата :)

 17. 17 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 903 Неутрално

  Аз пък смятам, че трябва да се престане със заблудата за "гражданското общество и неговото участие". "Гражданско общество" се превърна отдавна в параван за дребни корпоративни мераци и групи за натиск, кръжоци по политика на идентичността и подобни.
  Трябва да се говори за гражданин и граждани, а не за някакво имагинерно тяхно" общество ".
  И непрекъснато да се напомня на гражданите, че тяхната дума е по време на избори, по време на обществени обсъждания, по време на приемни дни на техните депутати и кметове, а не събитийно, стихийно и емоционално като в детската градина.
  Тогава представителната демокрация ще се изпълни със съдържание.

  П. П. Изключително празнодумна реч в стил Другари, дайте да дадем.
  Разочарована съм.
  П. П. П. Очаквам президент, който да поиска промяна в Конституцията и въвеждане на образователен ценз.

  Доброто е заразно
 18. 18 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  До коментар [#10] от "Voiko":

  Това използваните рубладжийски памперси сте най-добри в организирането на метежи бунтове и безредици в Отечеството!!!!
  Така преди 100 години донесохте болшевишкият вирус в Майка България - предизвикахте перманентна гражданска война и взривявахте църкви избихте елита на нацията и доведохте страната до няколко фалита!!!!
  Рубладжии Сър!!!

 19. 19 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2662 Любопитно

  До коментар [#1] от "мики маус":

  Не зове. Передает.

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 20. 20 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 348 Неутрално

  Каолин Техноимпексов е в основата на "демокрацията ни отне много", затова "системата ни убива" и "няма такава държава". :)

  Е, има държава:

  "Атлантици: Приветстваме позицията на Външно за руската манипулация, но защо мълчат демократичните партии?" - https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-atlantitsi-privetstvame-pozitsiyata-na-vanshna-za-ruskata-manipulatsiya-no-zashto-malchat-demokratichnite-partii

 21. 21 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 348 Неутрално

  А освен общите приказки нещо по-конкредно от Радев? По отношение на Гешев и съвецката ни тоталитарна прокуратура няма ли да каже нещо?
  —цитат от коментар 7 на virtual brain  До коментар [#7] от "virtual brain":

  "5. Не на последно място трябва да се изтъкне ударението, което поставя г-н Гешев върху необходимостта от ефективен професионален диалог и сътрудничество на прокуратурата с другите правоохранителни органи и институции и със съда. Посочва се, че този диалог и сътрудничество се основават на общи, споделени принципи и ценности на всички професии, участващи в този процес. Практическите действия на Иван Гешев, свързани с разкриването на ред тежки престъпления, дават блестящи примери за такова сътрудничество и диалог. Това го казвам за сведение на всички самозвани "експерти" по конституционно право, които в медиите обвиниха Гешев, че видите ли, имал погрешни представи за принципа на разделение на властите и неизбежно щял да погази Конституцията. Как да обясниш на такива претенциозни "високоучени" самозванци, че никаква борба с престъпността не е възможна без ефективното професионално сътрудничество между органи и институции, принадлежащи към различни конституционно установени власти."

  Валери Димитров (политик) - https://bg.wikipedia.org/wiki/Валери_Димитров_ (политик)

 22. 22 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  Ако не беше ЖАЛЪК щеше да е много смешен!!!!

 23. 23 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 642 Неутрално

  До коментар [#17] от "АзКлавдия":

  Личното ми мнение е, че няма гражданско общество. Има мноооого граждански общества. Едно общество иска едно, друго - други неща. И всяко се стреми да се представи като единствено, но не е...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 24. 24 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 809 Гневно

  До коментар [#12] от "Maslara":

  Лично аз предположиху че има силно завърсяване, тъй като цяла нощ не можах да спра кашлицата си, но никаква информация никъде.

 25. 25 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 903 Неутрално

  Факт е, че има подобрение в България или поне в големите градове, но е факт и че продължава емиграцията на образовани млади хора. Вече границите са отворени и лесно може да се види разликата от стандарта на живот в България и чужбина , където не ти се налага да плащаш подкупи за влизане в училище или детска градина, не дишаш мръсен въздух и детето ти няма списък с алергии.Защо никоя медия не каза, че София беше обгазена преди 2 дни?
  —цитат от коментар 12 на Maslara


  Тъкмо щях да те питам дали си в София, а ти си го написал в последния ред.
  Преместете се, хора.
  В Хисаря, Съединение, Сунгурларе, Ямбол и т.н. положението е различно.
  Пловдив не го споменавам, понеже ще излезе местен шовинизъм.

  Доброто е заразно
 26. 26 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Президентът призовава за пореден път към улични протести, за да се възстанови старото комунистическо статукво. Няма такава пародия на обединител на нацията.

 27. 27 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#23] от "Nil satis nisi optimum":

  Именно заради това трябва да се спре напънът с този термин. Има групи с различни интереси, винаги е било така и тази съвкупност всъщност е "общество." .
  Най големите групи с общи интереси правят политически партии.
  По-малките правят сдружение, нпо и т.н.,но не трябва единствено на малките групи да се казва "гражданско общество", защото не е честно и вярно.

  Доброто е заразно
 28. 28 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2153 Неутрално

  Руснаците нов пуч ли са решили да правят в България?
  И какъв ще е повода този път?

 29. 29 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  До коментар [#23] от "Nil satis nisi optimum":

  Именно. И побеждава най-кресливата и най-нетолерантната групичка.

  Обаче понеже ние тука 45 години ни управляваха едни такива кресливи и лъжливи сме им свикнали на номерата и в България и Източна Европа трудно минават.

 30. 30 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#26] от "авторът":

  Той не е обединител, а олицетворител на единството на нацията.
  Завалията.

  Доброто е заразно
 31. 31 Профил на sashobal
  sashobal
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#4] от "krf54523578":

  Не е кръчма бе дрОгарю,просто никой не ще да слуша шаФеорчето и коминтернските му сказки

  Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
 32. 32 Профил на dma12587967
  dma12587967
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Другия път пак гласувайте за широките социалисти с тесни душици.
  А на предстоящите местни, задължително гласувайте за Майчето, щото няма съмнение, че ще бъде подкрепена от същите престъпници.

 33. 33 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 914 Весело

  До коментар [#30] от "АзКлавдия":
  Все същото. Не може да олицетворяваш единството на нацията, без да я обединяваш. Нашият т. нар. президент все по-явно се държи като комунист, на който Партията е възложила много важна тайна мисия. Каква е мисията, може да се прочете на руски.

 34. 34 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3699 Весело

  "Той предупреди, че ако това не се случи или апатията ще продължи да опразва България, или улицата ще помете статуквото."

  Ами той девети септември вече е наближил, та таман удобна възможност улицата да " помита" статуквото !

 35. 35 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 787 Неутрално

  До коментар [#9] от "foxa5":

  Сериозно и защо да са в затвора? Понеже на теб така ти се иска ли?
  Не разбрахте ли, че вече не сме в онези времена, в които политическите опоненти просто се вкарват в затвора и всичко е мирно, кротко и стабилно.

 36. 36 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3699 Весело

  " Българските граждани се отчуждават от собствената си държава, властта се отнема от народа и се концентрира в тесен кръг, трупащ икономически облаги и медиен комфорт, които се трансформират в повече власт. За останалите няма развитие, сигурност и просперитет, а бедност и корупция. "

  Еми да, точно това се е случило винаги, когато комунистите са " вземали властта" ! Точно това е описанието на всичко, случило след през последните 30 години у нас.......Една шайка от комунисти превърнаха държавата ни в престъпен вертеп от корумпирани безродници и групировки на мафията.....

 37. 37 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 2190 Неутрално

  До коментар [#18] от "selqnin":

  Много си далеч от истината, нямам нищо общо с БСП и прочети внимателно какво съм написал.

 38. 38 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 903 Весело

  До коментар [#33] от "авторът":

  Важна мисия, която той оплеска.
  Той не може да обедини жена си с околния свят, ти за нацията се надяваш.

  Доброто е заразно
 39. 39 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 930 Неутрално  Manolova deto e igrala i s bsp i s Barekov statukvo li e ?

 40. 40 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3699 Неутрално

  " Затова е нужна промяна, която да засили гражданското участие и контрол в управлението, да направи институциите по-прозрачни и отчетни, да разгърне инициативата на българските граждани и тяхното участ в обществения живот. "

  Какъв пример показа президентът за подобна " промяна" ? Когато баща му блъсна инвалида и призова " да не се преекспонират" нещата излишно ? Или когато ходи Кремъл и от името на целия ни народ отново заяви колко всички сме лелеели за освободителната роля на Русия в нашата история ? Или може би когато кани и ходи с нощните вълци на Шипка ? Жалка работа !

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1595 Неутрално

  До коментар [#1] от "мики маус":  Заглавието е некоректно и търси кликове - в текста са го написали: "Той предупреди, че ако това не се случи или апатията ще продължи да опразва България, или улицата ще помете статуквото."

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 43. 43 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 787 Неутрално

  До коментар [#38] от "АзКлавдия":

  Президентът ни се държи така, както трябва да се държи всеки един президент. Проявява грижа за народа и следи за законноста чрез ветото, което може да налага, за да не се увличат в лобизъм депутатите. И герберите това много ги дразни. Ако беше Плевленлиев всяка простотия приета от НС като закон щеше да си минава тихо-мълком и всичко щеше да е точно, пък сегашния им налага непрекъсното вето, при това мотивирано и простотиите им лъсват. Не че им пречи пак да си ги прегласуват, но поне им лъсват корпоративните интереси и фактът, че изобщо не им пука за благото на народа, а са там само за да изпълняват поръчки.
  П.С. Какво толкова сте се заяли с жена му? Толкова ли сте безсилни, че сте тръгнали съпругите да обсъждате, понеже няма какво друго? Не си спомням съпругата на предния да е била голяма тема, нито на този преди него. Сегашната обаче много ви боде в очите.

 44. 44 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1595 Неутрално

  До коментар [#7] от "virtual brain":

  Имаше конкретика - иска да се обмисли индивидуална конституционна жалба, иска да не се залага изкуствено да има излишък, който да се разпределя "на тъмно" и иска (което беше интересно) българи с двойно гражданство от ЕС или "развити демокрации" да могат да се кандидатират за народни представители и тн. И отново подчерта, че приоритет следва да е образованието.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 45. 45 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 2190 Неутрално

  До коментар [#41] от "selqnin":

  Пълна тъпотия си написал.

 46. 46 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2185 Неутрално

  "Президентът предупреди, че ако няма решителни промени, улицата ще помете статуквото"Гербаджиите ей сега ще изквичат, че Радев зове към бунтове и нестабилност!
  —цитат от коментар 1 на мики маус


  Радев призовава към бунтове и трябва да бъде съден!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 47. 47 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Нищо ново под слънцето.Кухи фрази, които са далеч от реалната действителност.А има наистина много неща за критика.Политиката на Радев и БСП е неефективна.Показват го изборите.

 48. 48 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 217 Неутрално

  То аслъ, разбитата убица ще помете статуквото. Сега пък в Северен парк Фандъкова изплатила за облицовани тръби и пейки баснословни суми, десет пъти над пазарната цена.

  Дедо Крум
 49. 49 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#43] от "Smile":
  В резюме: пРЕЗИДЕНТЪТ ни се държи като президентски наместник на Путин в България.

 50. 50 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 787 Неутрално

  " Когато баща му блъсна инвалида и призова " да не се преекспонират" нещата излишно ?
  —цитат от коментар 40 на samoedin


  Ти да не си учил при Гьобелс? Баща му участва в катастрофа с инвалид. Не го е блъснал той. Инвалидът се блъсна в него. Вярно Радев бе виновен за ПТП-то, понеже не спазва знаците. Това се вижда ясно от клипчето, пуснато в мрежата. Става въпрос за леко ПТП без пострадали. И никога нямаше да стане новина, ако услужливи гербери не бяха раздухали инцидента и не бяха изровили записи от камерата (запис, който услужливо прескача и по случайност прескача и точно в момента на катастрофата). Какво би се случило с обикновен възрастен човек при такава катастрофа и какво се случи с Радев старши, че откриваш повод да използваш този случай като някакъв аргумент. Сериозно ли смяташ, че ако зад волана беше друг възрастен човек при катастрофа без пострадали той щеше да бъде вкаран в затвора? Ако твърдиш, че е така, моля виж какво се случва със синчето на шефа на НАП Пловдив, който уби жена и избяга (и сега си е вкъщи, милото момченце).

 51. 51 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2200 Гневно

  Освен празни лозУнги без всякъква конкретика и алтернатива ,Хвърчилков бодро застава в редовете на БКП/БСП!Олигарсите и милионерите в България са именно създадени и хранещи послушници като него!Демагогията на този мерзавец е паталогична...Ами като е загрижен да се откаже от 15400 лв.заплата и да ги дарява за обучение на българчета!Да призове др.Нинова да върне сина си от САЩ!Да накара спонсорите си да се обърнат погледнат работещите за тях.....Демагогията и безочието са азбуката на свеки комунист и селяк издигнат от комунисти!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 52. 52 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 787 Неутрално

  До коментар [#49] от "авторът":

  Понеже следи да спазва законноста в България? Ако ти това успя да измислиш на моя коментар, то диалогът с теб е безсмислен. Очевидно или си много глупав, или просто си платен. При нормален човек бих помолила за някакви аргументи на твърдението ти, но при теб не мисля, че това е възможно.

 53. 53 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 985 Неутрално

  До коментар [#43] от "Smile":

  П.С. Какво толкова сте се заяли с жена му? Толкова ли сте безсилни, че сте тръгнали съпругите да обсъждате, понеже няма какво друго? Не си спомням съпругата на предния да е била голяма тема, нито на този преди него. Сегашната обаче много ви боде в очите
  --------------------------------
  Да оставим всички предишни щоу-изпълнения на съпругата, ама последното - Генерал Деси отменя заповед на ген. Дяков,поради което той пък си подава оставката като шеф на НСО си е нов връх в кариерата и :)

 54. 54 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Революция няма да има, другари, успокойте се. Ще протестираме мирно срещу Гешев. Няма да има мандри, партизани. Няма да идва пак комунистическата власт на дневен ред.

 55. 55 Профил на С С К
  С С К
  Рейтинг: 633 Весело

  "Президентът предупреди, че ако няма решителни промени, улицата ще помете статуквото"Гербаджиите ей сега ще изквичат, че Радев зове към бунтове и нестабилност!
  —цитат от коментар 1 на мики маус


  На това му се вика предварителна или презастраховка.
  Друго и не може да се очаква - маймунска му работа.

  По-добре да си здрав и богат,отколкото беден и болен.
 56. 56 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 276 Неутрално

  Летящия газ, комтрейсъра на Републиката е изразходвал една от последните си сутрешни ерекции да ръси акъл на вятъра.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 57. 57 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3531 Неутрално

  "Президентът предупреди, че ако няма решителни промени, улицата ще помете статуквото"Гербаджиите ей сега ще изквичат, че Радев зове към бунтове и нестабилност!
  —цитат от коментар 1 на мики маус


  Що не е ли така?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 58. 58 Профил на Ruse_Island
  Ruse_Island
  Рейтинг: 590 Неутрално

  Иначе казано, президента иска да се излъчи пиесата "Новите политици на КОЙ изритват старите" За радост и умиление на целокупния народ. "Статуквото" се променя, КОЙ си остава...

 59. 59 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 985 Неутрално

  Съсобственичката на пиарската агенция "Лийдуей Медия Солюшънс", ангажирала троловете в интернет кампанията на БСП, е бившата певица в популярната през 80-те години на миналия век група „Трамвай №5” Oля Громова – Генчева (бивша Лечева). До ден днешен, „петицата“, на която е кръстена групата, все още върти пред централата на БСП на "Позитано" 20

 60. 60 Профил на Nasakoto_Yakata
  Nasakoto_Yakata
  Рейтинг: 372 Весело

  Проблема е генерационен. Докато бейби бумърите са на власт по света, това е положението. Няма по-егоистична и самовлюбена генерация от тия тулупи. Разплакаха майката на цял свят.

  Внимание: По време на COVID-19 eпидемията, политиците и медиите са най-голямата опасност за Вашето здраве!
 61. 61 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 903 Весело

  До коментар [#43] от "Smile":

  На предишния президент съпругата не беше тема, защото имаше акъл, преценка и стил.
  Схващаш ли разликата?
  За останалото нямам какво да кажа, освен че не понасям някой да ми говори от името на "народа".
  Но ти си го харесвай, не ти преча.

  Доброто е заразно
 62. 62 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#25:"АзКлавдия"][/quote]

  Свободата на движение не се определя само от налични забрани за такова, а от набор на икономически, социални и други фактори, които възпират осъществяването на подобна свобода. Иначе казано, на думи е лесно да се преместиш, а работа, доходи, среда, възможности за развитие?

 63. 63 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  До коментар [#43] от "Smile":

  Това не е Български президент!!!!
  Това е пРеидент на плешивият алкашки отровител!!!
  НЕДОСТОЕН!!!!

 64. 64 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3531 Неутрално

  Президентът ни се държи така, както трябва да се държи всеки един президент. Проявява грижа за народа...
  —цитат от коментар 43 на Smile


  С вашата комунистическа "грижа за народа" ни докарахте ТРИ (3) фалита.....
  Да не говорим за кражбите и измамите които натворихте над обикновените хора. Да не говорим за предателствата към род и родина.
  Що не се разкарате с вашия поучителен тон някъде по-далеч от България!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 65. 65 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  До коментар [#45] от "Voiko":

  Слава Богу не сте Вие и форумните алкашки критерият кое е тъпотия!!!

 66. 66 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3699 Весело

  До коментар [#50] от "Smile":

  " Ти да не си учил при Гьобелс? Баща му участва в катастрофа с инвалид. Не го е блъснал той. Инвалидът се блъсна в него. Вярно Радев бе виновен за ПТП-то, понеже не спазва знаците. Това се вижда ясно от клипчето, пуснато в мрежата. Става въпрос за леко ПТП без пострадали."

  Наистина, както е и ника ти, ме накара да се разсмея от сърце тази сутрин ! Да, точно това е оправданието на повечето шофьори, участвали в ПТП, за което носят отговорност : не съм го блъснал аз, той сам ми се натресе ! Аз просто бях на неправилното време и място ! Е, да, вярно че съм виновен, ама не баш...Всъщност какво толкова е станало де ?
  Наистина, какво толкова е станало ? Един случай се потулва всячески, един полицай, написал акта за ПТП - то с бащата на Радев, бил нещо уволнен, ама това не ни пречи да говорим за граждански контрол над подобни чувствителни за обществото теми и ситуации, особено когато това не ни засяга нас, нал тъй ?
  За Деса и нейните похождения няма и смисъл да пишем ! Не ми се занимава с жалки теми....

 67. 67 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 314 Неутрално
 68. 68 Профил на С С К
  С С К
  Рейтинг: 633 Весело

  Ако не беше ЖАЛЪК щеше да е много смешен!!!!
  —цитат от коментар 22 на selqnin


  Принципно си прав, но мога да бъда напълно съгласен.
  Този образ невъзможен, абсолютно успешно е пълно
  олицетворение на идеално съчетаване на двете
  качества описани от теб!!!

  По-добре да си здрав и богат,отколкото беден и болен.
 69. 69 Профил на ТОТО
  ТОТО
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Веднъж и той да каже нещо умно и да заеме правилната позиция. Властта на ГЕРБ отдавна е безконтролна и това трябва да свърши.

 70. 70 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3699 Любопитно

  До коментар [#43] от "Smile":П.С. Какво толкова сте се заяли с жена му? Толкова ли сте безсилни, че сте тръгнали съпругите да обсъждате, понеже няма какво друго? Не си спомням съпругата на предния да е била голяма тема, нито на този преди него. Сегашната обаче много ви боде в очите--------------------------------Да оставим всички предишни щоу-изпълнения на съпругата, ама последното - Генерал Деси отменя заповед на ген. Дяков,поради което той пък си подава оставката като шеф на НСО си е нов връх в кариерата и :)
  —цитат от коментар 53 на wxx44583141


  Нали ? Една жена, без никакви официално делегирани правомощия в държавата ни, ще разиграва генерали и ще създава интриги с оставките им и защо ? Защото досега е показал някакъв завиден пример на достойно поведение или възможност да мисли адекватно по какъвто и да било обществен проблем ? Манталитет на мутреса, нищо повече !

 71. 71 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3531 Гневно

  Със слугинските си рефлекси, с непрекъснатата грижа за Русия и нейните интереси (сякаш не е български президент) Радев загуби всякакъв авторитет пред обикновения българин.
  Този измекяр просто няма право да говори от името на този народ, защото ежедневно предава интересите му.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 72. 72 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 835 Неутрално

  До коментар [#1] от "мики маус":Заглавието е некоректно и търси кликове - в текста са го написали: "Той предупреди, че ако това не се случи или апатията ще продължи да опразва България, или улицата ще помете статуквото."
  —цитат от коментар 42 на bludniq_sin


  Изгледах видеото с обръщението на Радев. Не каза за улицата как щяла да помете статуквото. Ако някой има линк с видео , в което Радев казва подобно нещо, нека го предостави.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 73. 73 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 787 Неутрално

  До коментар [#64] от "Храбър":

  Какво значи "нашата комунистическа грижа". И идея си нямаш аз лично колко съм далеч от комунистите. От всички комунисти, вкл. Бойко Борисов и Цецка Цачева и другите от БКП2 отбора.
  Тук не става дума за лозунги обаче, а за реални действия. А действията са такива, че натоящият президент връща всички простотии, които ограничват свободата на хората или са откровено лобиски с вето. Герберите се държат като проститутки в парламента и приемат всякакви простотии, стига да са им платили или да им е наредил някой. А президентът реагира и ги връща.
  Пък после ми разправяй, че бил "зелен чорап" и "човек на Решетников"... Неговите дела до момента друго показват. То и делата на герберите достатъчно показват, ама и за тях сте слепи и не искате да си направите изводите... Само с опорки и лозунги не става. И реалните дела са важни. Или сте съгласни да възхвалявате всяко магаре, щом е от ГЕРБ и да плюете всички останали, без значение кой какво върши... Ако е така, да върнем чл.1 към Конституцията и да настане мир и щастие. Пък който е против - него директно в затвора.... знам, че за това си мечтаете.

 74. 74 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#52] от "Smile":
  Предполагам, че досега не си разбрал: законността, създадена от хората, може да се чете от различни гледни точки. Справка: адвокатските пледоарии в съда. Рският президентски наместник у нас пази българската законност от гледна точка на руския интерес - еднозначно и безусловно, както я пазеше и другият другар - Т. Живков. Точно това му позволява да стой на поста си, въпреки че заеманият от Радев пост е далече под неговите старшински интелектуални възможности. Ако не разбираш, че човек, който говори по този начин и с такива изречения е осакатен интелектуално, значи ...

 75. 75 Профил на С С К
  С С К
  Рейтинг: 633 Неутрално

  Летящия газ, комтрейсъра на Републиката е изразходвал една от последните си сутрешни ерекции да ръси акъл на вятъра.
  —цитат от коментар 56 на О, ко ма напрай!


  Още го посещават сутрешни ерекции? Не вярвам. Дори не
  мозъчно замъгляване, а злобата, безсилната злоба на един
  завършен комплексар.

  По-добре да си здрав и богат,отколкото беден и болен.
 76. 76 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1932 Неутрално

  Когато червеният лайномет върне двете заплати плащани на любовницата му.... ще му повервам!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 77. 77 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1541 Неутрално

  На шайката й е добре да сме на последно място в ЕС. И да моли за европарички с протегната мазна ръчичка.

 78. 78 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Хората се скъсват от бачкането щото сега има много работа и много кинти. Освен това ядат и пият, тоя за революции ми говори.Е сега виж на 6-ти кви задръствания ще има по магистралите и КПП-та към моретата :)
  —цитат от коментар 16 на realguru


  Ето тука си много прав. Всичкото гражданин псува по вековен навик и ново поле на изява, като фейсбук, но иначе има комат в устата и гуми на колата (не всички, повечето) иняма да си развали рахата. Тука и хайдушките и после партизанските движения на времето не бяха като тези в Гърция или Югославия (и не само защото бяхме съюзник на Хитлер). Макар и тогава 80% от населението да си беше баш на по един къшей долнокачествен хляб, а сиренето е било празник. Но народопсихологията шепне - по-добре и това да не загубим. А пък идеи за народовластие-демократичност, за защита срещу авторитаризъм и тоталитаризъм и всяка диктатура и тирания, тоа изобщо е далече в ареалите на философската алюзия, тоест за групаци, дет работа си нямат друга. Така и 45 години бяха изкарани, така и преди това сума преврати вариации бяха приети, па за 5-те века няма да споменаваме. А дано няма луди глави да ни запалят къщата, казва чобанина. Нищо, че е от дъски върху плевнята. Поне я има, поне има коза и овца и 2 кокошки в плевнята...
  Бенковски как успя да вдигне Панагюрци на бунт? Като им запали къщите. Спете спокойно деца на политическото статукво, докато не въведат пълната сила на либералната кредитна система у нас, с която да ни вземат панелките, тука въстание няма да има!

 79. 79 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  Имам на гости едно момиче, германка. Снощи ме пита как се казва президента ни. Е, не можах да се сетя...
  Толкова ми е невзрачен и непоносим

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 80. 80 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 787 Неутрално

  До коментар [#76] от "chichka":

  Две заплати? Това верно ли? Или става въпрос за добавка към основната заплата? Това сериозно го питам, понеже често го чувам, а ми се вижда абсурдно. Обикновено ако съвместява човек две длъжности, му увеличават с малко заплатата и толкова; не му дават две заплати. То ако беше така, нямаше да е пълно с хора-оркестър в частните фирми, които да съвместяват по няколко длъжности накуп.

 81. 81 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5364 Неутрално

  Съгласен съм с изведените акценти като заглавия. Проблемът е, че президентът не е последователен и не може да му се вярва.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 82. 82 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 583 Весело

  [quote#70:"samoedin"][/quote]

  Евита Перон стайл?!!
  Е, историята се повтаряла като фарс, казват....

 83. 83 Профил на Nada Tomba
  Nada Tomba
  Рейтинг: 269 Неутрално

  За месомелачката каза ли?

 84. 84 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2660 Неутрално

  До коментар [#11] от "selqnin":

  Поредният ГЕРБ-аджия, който говори за неща, които не са му ясни. Престанете с този Троцки, че смешни ставате...!

  Бивш tww09306483.
 85. 85 Профил на bobacko
  bobacko
  Рейтинг: 8 Весело

  Коя улица бе президенте, ще помете статуквото? Колкото улицата График Натиев :) помете Фандъкова в София, толкова и една голема улица-магистрала Тракия ще помете банкялийския мъдрец. И докато ония знаят, че ние протестираме само Ентелегентно, по форумите, нема да се промени нищо. Всъщност може да стане и по-лошо, ама айде да не съм оптимист днеска.

 86. 86 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Приятели, никога не съм могъл да разбера какво е да си национален предател. Колко трябва да си нисък...

 87. 87 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 666 Неутрално

  "Радев разкритикува и продължаващата от години практика да се планира по-малък от очаквания излишък, който правителството да разпределя по свое усмотрение и призова депутатите още тази година да пресекат тази практика."

  +++++++++++++++++++++++
  Това за мен е най-важното!
  Да се прекрати-"аз им давам"!!!!!!!!!!!!!!

 88. 88 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Чудя се, кога "улицата" ще помете това руско чучело?

 89. 89 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2660 Неутрално

  Авиаторът се е объркал. Улицата, няма да помете нищо, защото на улицата няма никой. Критичната маса мислещи и можещи българи, отдавна се изнесе. До десетина години ще се изнесе и малкото читаво население, което е останало. Милиционерското управление ще ни затрие окончателно, като държава.

  Бивш tww09306483.
 90. 90 Профил на Aldi Mitov
  Aldi Mitov
  Рейтинг: 286 Неутрално

  То улицата ще помете статуквото, от което е и президента между другото :)

 91. 91 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 291 Неутрално

  Не е виновен само Гумен Крадев Грипенов... тъпия народ дето го избра носи дори по-голяма вина ;)

 92. 92 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 840 Неутрално

  До коментар [#5] от "hammurabi":

  Това е като оня виц с бедния и загорял студент и праха за пране. Ще си кажем мнението,но и ще направим реклама за да ни огрее.

  This is the place where puddings die.
 93. 93 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3362 Неутрално

  "Не може да има ефективно управление на държавата и просперитет, ако няма пълноценен парламентарен контрол върху изпълнителната власт"

  Не могат мръвките да контролират трупното месо.

 94. 94 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Срещу 30лв. на калпак и парче пица може и това да се случи...Тоя филм сме го гледале гледале гледале.И е съвеЦки...

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 95. 95 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3362 Неутрално

  "Той предупреди, че ако това не се случи или апатията ще продължи да опразва България, или улицата ще помете статуквото."

  Каква улица!? Тук атомна бомба да беше паднала, щеше да има повече живец. След няколко дни сезонът свършва и заведенията затварят. "Трудовите хора" се прибират в къщи да съзерцеват необозримото до следващия сезон. Ако им доскучае могат да послушат дитирамбите на Фалипръцко. Например за 200-те автомобилни завода. А как ли е където няма сезони?

 96. 96 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Критичната маса мислещи и можещи българи, отдавна се изнесе.
  —цитат от коментар 89 на Petleshev

  Хора има,не са много кат 97ма,но не са и малко,все още има.Няма условия за бунт.Стандарта за 10год. управление на Тиквон се повдигна,държавата работи,корумпирана и срастла със Сараите,но работи.Навлязоха търг.вериги,държат ниски цени-българина има на масата за ядене и пиене,телевизии-бол.А тук останаха хора на които и малко им стига,а и не искат резки промени и предпочитат познатото зло пред непознатото.Нещо като зла жена-търпиш я,щот не знаеш ако я махнеш на ква ще попаднеш.Протести ще има зимата и ранна пролет.то сега им е шанса.Иначе на редовните парл.изобри пак бочо ще спечели и му трябват още 2год. сетне и към 2023-2024 вече с топ да го гърмиш пак няма да можеш да го бутнеш.Затова и ще напъват тая зима.

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 97. 97 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  Не ми е мястото между гербаджийските тролове, ама кое от тия неща не е вярно?
  После такъв бил, онакъв бил.
  А вашият травестит с рабфак?

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Много трезво казано - или още по-голяма и тотална апатия или на улицата. Според мен първото.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK