Коя е Мая Манолова

Мая Манолова обяви официална кандидатура за кмет на София със заявката, че промяната започва от столицата.

© Георги Кожухаров

Мая Манолова обяви официална кандидатура за кмет на София със заявката, че промяната започва от столицата.Мая, която БСП изгони, а ГЕРБ подкрепи" - така се изказа премиерът Бойко Борисов за кандидата за кмет на София Мая Манолова през седмицата и даде да се разбере, че през октомври 2015 г. тя е станала омбудсман с подкрепата на ГЕРБ, а властта през следващите години е направила всичко, което е поискала.


Преди да прекъсне политическата си кариера, формално Манолова често влизаше в публични словесни сблъсъци с Борисов, а след това двамата явно са водили ползотворен диалог - става ясно от изказванията им в последните дни. Сега бившият депутат влиза в битка, в която иска да "отвоюва столицата" от ГЕРБ, и казва, че промените винаги са тръгвали от София.


С тази заявка във вторник тя подаде оставка като омбудсман. За четири години като обществен защитник Манолова отчита хиляди разгледани жалби, стотици приемни из страната (за някои от които пътува с влак).
Жената, която някога наречече протестите срещу Орешарски нова форма на временна заетост, през последните години подкрепи десетки протести, като в последните месеци стана особено активна и в протестите в столицата срещу застрояване, незаконни строежи и други. Протест и важна кауза, с която се ангажира, беше и тази на майките на деца с увреждания, заради които бяха приети редица законови промени. Други законодателни инициативи на Манолова още отлежават в парламента. Тя се включи и в недоволството срещу застрояването по морето това лято, което сега дава като пример, че има общи каузи и с десните.


Като омбудсман Манолова е подкрепяла различни протести.

© Велко Ангелов

Като омбудсман Манолова е подкрепяла различни протести.


Зад кандидатурата й за кмет официално застана шарен инициативен комитет, но тя ще получи и подкрепата на БСП. През 2014 г. Манолова влезе в сблъсък за мястото на председател на партията, което обаче спечели Михаил Миков и тя се преориентира към друга кариера. По неофициална информация през 2016 г. сред социалистите е имало мнения, че Манолова трябва да е кандидат за президент, но лидерът Корнелия Нинова е отказала. Сега обаче личният конфликт между двете изглежда замразен.


"Не съм сестра Галева"


За първи път Мая Манолова, която е адвокат в Кюстендил, е избрана за депутат от БСП по времето на тройната коалиция (2005 г.). Тогава е свързвана с дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, т.нар. Братя Галеви, които от години са в неизвестност. След снимка, на която позира между двамата, я наричат "сестра Галева". "Не съм сестра Галева. Нямам нищо общо с Братя Галеви, познавам ги дотолкова, доколкото съм свързана с всички хора в моя избирателен район – Кюстендилския", обясни преди години Мая Манолова. Преди три седмици пред "Дневник" тя заяви, че снимката е монтаж.


"Костинбродската афера", както е известен скандалът с допълнително напечатаните бюлетини за парламентарните избори през 2013 г. в печатницата в Костинброд, също е компромат, който може да се извади срещу Манолова. Като кандидат за депутат от БСП тя подава сигнала за бюлетините в прокуратурата, след което в деня за размисъл се стига до партийна и медийна истерия, че изборите ще бъдат фалшифицирани. Накрая съдът не намери доказателства за престъпление, няма и социологически измерител как скандалът се е отразил на гласуването на следващия ден, но Борисов и ГЕРБ смятат, че това е повлияло на резултата им (97 депутати) и дори поискаха касиране на изборите. Сега Манолова насочва да си припомним ролята на прокуратурата, която даде пресконференция, и нейното влияние върху случая.


За 10 години парламентарната кариера Манолова стигна до зам.-председател на Народното събрание по време на управлението на БСП и ДПС.

© Анелия Николова

За 10 години парламентарната кариера Манолова стигна до зам.-председател на Народното събрание по време на управлението на БСП и ДПС.


По време на кабинета "Орешарски" Манолова беше зам.-председател на Народното събрание. По нейна идея парламентът създаде комисия за взаимодействие с гражданското общество, която тя оглави. Това беше третият й мандат (макар и само едногодишен) като депутат. Преди това Манолова има още два мандата, като във втория (между 2009 и 2013 г.) беше особено активна в промените, свързани с изборното законодателство.


"Аз предложих Пеевски"


Като част от ръководството на 42-ия парламент и ключово тогава лице в БСП Манолова подкрепи Делян Пеевски за шеф на ДАНС и първа пое отговорността. "Ако това ще ви успокои, приемете, че аз съм предложила Делян Пеевски, и се успокойте. Ако това ще внесе спокойствие във вашите неспокойни журналистически души, аз съм човекът", заяви тя три месеца след неуспешния избор, довел до катаклизми в управлението и гражданско недоволство, изразяващо се в рекордно продължителни протести. Манолова беше и от депутатите, които се спираха в опит да говорят с протестиращите пред парламента.


Тази седмица тя обясни, че от 2014 в парламента не е виждала Пеевски.


Преди да стане омбудсман, Манолова винаги се е определяла като партиен човек.

© Юлия Лазарова

Преди да стане омбудсман, Манолова винаги се е определяла като партиен човек.


Макар не винаги да е одобрявала действията на кабинета "Орешарски", като партиен човек винаги защитаваше политиката му, дори решенията да са били под влияние на ДПС. Тя дори твърдеше: "Ако правителството може да бъде критикувано за нещо, то това са неговите медийни изяви."


Фактологично


За любителите на този тип информация - Манолова е зодия телец (4 май 1965 г.). Учила е в родния си град Кюстендил, а висшето й образование (според биографичната справка в Уикипедия) - първо е следвала история в Москва, а след това завършва икономика и право в УНСС. Затова по професия се представя като икономист и юрист, а за работата си на омбудсман беше обяснила, че е като "арменския поп". Имала е практика на адвокат, която започва от Кюстендил. Вторият съпруг на Манолова е депутатът от БСП и по-късно министър на отбраната в правителството на Орешарски - Ангел Найденов. От първия си брак има дъщеря.


Мая Манолова има втори брак с бившия депутат от БСП Ангел Найденов.

© Юлия Лазарова

Мая Манолова има втори брак с бившия депутат от БСП Ангел Найденов.


Тя става член на местната организация на БСП в граничната 1989 г., а на следващата получава партийната си книжка. Заради ролята на омбудсман Манолова се отказва от партийното членство преди четири години.


В БСП тя имаше имиджа на "острие на партията" заради острия и хаплив език особено към опозиционните партии, а колегите й я наричаха "мъжко момиче" и "пич". В партията Манолова не можеше да бъде отнесена към конкретно лоби, но беше в добри отношения със Сергей Станишев, а се знае, че семейно поддържа отношения с президента Георги Първанов.


През май 2017 г. покрай скандала за тайна среща в ЦУМ в кабинета на Георги Гергов между Сотир Цацаров и Сашо Дончев Корнелия Нинова заяви, че е била в този кабинет на срещи (отделни) с Мая Манолова за обсъждане на кандидатурите за президент и със Слави Трифонов за неговия референдум. Манолова обяви, че са я викали, за да се оттегли от президентската надпревара.


Една от въпросителните дали Слави Трифонов ще подкрепи Манолова за кмет все още не е окончателно отпаднала, а в последните месеци вървяха различни слухове.


Мая Манолова като омбудман на среща с екипа на Слави Трифонов. Засега не е известно дали той ще я подкрепи за кмет.

© Юлия Лазарова

Мая Манолова като омбудман на среща с екипа на Слави Трифонов. Засега не е известно дали той ще я подкрепи за кмет.


Затова пък на обявяването на инициативния й комитет изненадващо стана ясно, че е добър приятел с рап изпълнителя Криско. Той има дует със Слави Трифонов - "Гледай как се прави", с рефрена -


"Ляв, десен - гледай как се прави джан джун..."


След 15 години социалистическа кариера (Манолова започва от областен лидер на партията в Кюстендил) тя с право е смятана за лява. Работата й на обществен защитник също я доближава до левите и социални идеи, въпреки че категориите в България са сериозно размити от политическото статукво.


Какви са политическите възгледи на Мая Манолова в момента тя не е коментирала, но много държи на етикета "независим" или "граждански" кандидат.


В битката за София и особено на балотаж обаче ще се опита да привлече десни и всякакви анти-ГЕРБ гласове, за да спечели. Според неофициални информации тя дори е водила предварителни разговори с "Демократична България" за това. В обясненията си, че не дели нищо на ляво и дясно, засега е неубедителна с аргументи като този, че няма значение дали се спъваш на левия или десния тротоар в София. И упорито избягва конкретен отговор за предстоящата подкрепа от БСП.


В интервю пред Би Ти Ви заяви, че е правила грешки и е заставала зад каузи, които са се оказали нечисти. А в интервю пред "Капитал" твърди, че е готова да преразглежда и разваля договори на фирми, свързвани с Христо Ковачки (за "Топлофикация"), Румен Гайтански-Вълка (за боклука), Маргините, както и за лифтовете на Витоша.


Манолова притежава или е усвоила едно важно умение за политическа кариера - да можеш да говориш или да се договориш с когото трябва в съответния момент (като с Борисов за омбудсман). Кариерата й показва доста опортюнистични ходове. Сега тя пламенно отрича, че зад нея стои някакъв кръг на олигарси и партиен приятелски кръг, и ще прави кампанията с дарения от гражданите и лични средства.


Влиза в кметските избори със заявката, че промяната започва от София, но отрича, че ще прави партия, и обяви, че няма да подкрепи кандидати на други места. Дали има амбиции за по-висок пост предстои да разберем. Част от отговора ще е в резултата от изборите.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (128)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Пуйката
  Пуйката
  Рейтинг: 0 Весело
 2. 2 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално
 3. 3 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1304 Весело

  поредния продукт на стуквото да 'спаси' софия а по късно и България...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 4. 4 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3852 Любопитно

  "Дневник", сериозно ли?! На този ден!?

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 5. 5 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 279 Неутрално

  оная дето неутрализира аркитектчето и ще загуби изорите от Пандъчка.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 6. 6 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4270 Любопитно

  Р Е К Л А М А

  като тази "статия"

  не следваше ли да има ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ АНОНС

  Р Е К Л А М А

 7. 7 Профил на bosev.asen
  bosev.asen
  Рейтинг: 518 Весело

  СОФИЯ Е ЧЕРВЕНА! САМО ЦСКА!

 8. 8 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3230 Неутрално

  До коментар [#2] от "Нормален гланц":

  Ти не беше ли ГЕРБ-ерче? ;)

  Бивш tww09306483.
 9. 9 Профил на Нервната акула
  Нервната акула
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  а поправката Ванко 1???

 10. 10 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1936 Любопитно

  "Дневник", пропуснали сте изтичането на данни от НАП, за което от иначе многословната Манолова изтече само ГРОБна тишина.

 11. 11 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2968 Неутрално

  Една годимна протестирах срещу Пеевски. Орешарски , Костинбродската и БСП и ДПС. Нищо не може да ме накара да гласувам за ,,незвисимата" Мая и зависимата Данче

 12. 12 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 596 Неутрално

  МаяМа е способна жена с амбиции. БСП тясна за нейната душа е. Готова е на всичко, за да се изстряла на върха.

  over the under
 13. 13 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Като се разходиме снощи по тоалетната преса ни се ще да попитаме

  Бойкикиев ще понесе ли отговорност

  че предлагайки случайни сульо-пульовци практически остави Разградската интелигенция без представител на изборите.

  Или целта беше и си е била да се подкрепи Майна Манолева

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 14. 14 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2560 Неутрално

  Съмнява ли се още някой коя е кандидатката на Бойко Борисов за кмет?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 15. 15 Профил на 堅不可摧
  堅不可摧
  Рейтинг: 358 Неутрално

  Проблема за София е толкова голям, че наистина не може да се каже кое зло е по зло! Мая общата или тагавищ Фандък! Дано хората покажат здрав разум и не дадат власт на нито едно от тия масковски мекерета!

 16. 16 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 273 Неутрално

  В развития свят опандизват военнопрестъпници дори на 95 години, а в България електоратът на 95 години опитва да превземе наново България и да управлява 20-годишните хора под ръководството на разни „остриета", „картечарки" и тем подобни червени подстрекатели в полза на Русия. Думите не работят срещу комунистите, все едно някой да убеждава гето-талибаните с думи да спрат да са диваци. Тоягата трябва да заиграе много яко, стига вече с моркова. Няма да ме управляват 95-годишни поданици на Русия.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 17. 17 Профил на minuva4a
  minuva4a
  Рейтинг: 239 Весело

  Убедително в топ 3 на най-наглите и лъжливи руски патриоти заедно със сюргюна и г-жа лъжа сланинова, това е рошавата мая!

 18. 18 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 596 Весело

  До коментар [#11] от "hodounski":

  Както се е засила МаяМа, ми се чини, че пак ще те изкарат да протестираш. Ще падне пак някой лев :)

  over the under
 19. 19 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2968 Неутрално

  До коментар [#8] от "Petleshev":

  Манолова е резевният играч на ГЕРБ. Не се чуди !

 20. 20 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1666 Неутрално


  « Коя е Мая Манолова ? «


  Мандраддийска издънка, която си помага усърдно с онова което е получила от рождение ...
  е, тук не намеквам нищо, де ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 21. 21 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5802 Неутрално

  Продукт...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 22. 22 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  Новият кмет на София!
  —цитат от коментар 2 на Нормален гланц


  Ама друг път !

  shlshlshlshl
 23. 23 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Дневник още сто статии с реклама на Мая да пуснат, нищо не може да ме накара да подкрепя комуниста Маяма.

 24. 24 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 273 Неутрално

  Българинът още чака комунделите да умрат от старост, но те ще гласуват под строй и след 5 години. Време е да им попречим най-малкото със спъвания и отнемания на бастуните на тези изверги.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 25. 25 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 596 Весело

  До коментар [#2] от "Нормален гланц":Ти не беше ли ГЕРБ-ерче? ;)
  —цитат от коментар 8 на Petleshev


  Той е цветановче. След апартаментанта афера вече обърна плочата.

  over the under
 26. 26 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 877 Гневно

  Аз не мога да разбера, защо медия като "Дневник" Н-ти ден ни занимава с тази шаврантия? Аз съм от Кюстендил и мен, често казано ме хваща срам от такива хора като Манолова, произхождащи от този симпатичен градец. Да "градец" защото благодарение на усилията на Манолова-та и местният феодал Паунов /в града броди дългогодишен слух за тяхната интимност/ Кюстендил от град стана градец.

 27. 27 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1666 Неутрално


  Мандраддийска
  МандрадЖийска

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 28. 28 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 284 Неутрално

  ""Костинбродската афера", както е известен скандалът с допълнително напечатаните бюлетини за парламентарните избори през 2013 г. в печатницата в Костинброд, също е компромат, който може да се извади срещу Манолова."

  - Компромат срещу Дневник е неговото твърдение за "допълнително напечатаните бюлетини за парламентарните избори през 2013 г.". Макалатура, брак на печатницата е това! Беше казано от професионали още при първия оглед в печатницата.

  Аре.

 29. 29 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2968 Весело

  До коментар [#18] от "Отец Сисой":

  Ти за кюстендилската слива ли си или за самоковкия компир ? Или за всеки зеленчук > Тиква?

 30. 30 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2968 Весело

  До коментар [#18] от "Отец Сисой":

  Ти за кюстендилската слива ли си или за самоковкия компир ? Или за всеки зеленчук > Тиква?

 31. 31 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2968 Весело

  До коментар [#18] от "Отец Сисой":

  Ти за кюстендилската слива ли си или за самоковкия компир ? Или за всеки зеленчук > Тиква?

 32. 32 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2968 Неутрално

  Съжалявам ! Пак нещо се бъгна

 33. 33 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2939 Весело

  До коментар [#2] от "Нормален гланц":

  Просто, за да знаеш 🤔
  Днес синоптиците казват, че е много труден ден за хора с психични проблеми)

  Не искам да казвам нищо....просто, за да знаете...

  "Чуждестранен агент"
 34. 34 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  Червена кюстендилска кариеристка!

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 35. 35 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 273 Любопитно

  Редно е Борислав Игнатов да стане кмет на София за унижение на двете соц. кукувици. Комунделите узакониха Деветосептемврийския преврат с 45 години мракобесие след него, узакониха Виденовата зима с 15 фалирали банки, узакониха и двете тройни коалиции с фалиралата КТБ накрая. Фандъка пък узакони гей-парадите и ремонтите на ремонтите. Гласувайте за архитект Игнатов.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 36. 36 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1666 Неутрално

  До коментар [#16] от "Сенчеста фигура":


  « Няма да ме управляват 95- годишни поданци на Русия . «


  Същите те управляват от 10.11.1989 година, с изключение на периода 1997 - 2001 година .
  Днес ни управляват тези « 95- годишни руски поданци «, но с уточнението, че са « десни « и се наричат ГЕРБ .
  Кога някой журналист ще поиска мутрата от Банкя да извади и публикува членската си БКП - книжка ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 37. 37 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 279 Неутрално

  дано хората покажат здрав разум и накажат Мая Манолова и Игнатов като гласуват за Фандъкова.

 38. 38 Профил на tda10501756
  tda10501756
  Рейтинг: 304 Неутрално

  Благодаря на Дневник и лично на Иво Прокопиев за възможността ежедневно да бъда облъчван със статии величаещи "лявата" сестра Галена, която беше толкова лява, че го раздаваше адвокат на още по-левият Капачки. Благодаря и на Радан и Христо, че не прочетох нито един техен ред за Галена, очаквам да изразят подкрепата си за нейната кандидатура на балотажа с чистите доводи, че трябва да се бутне ГЕРБ. Лошото е, че Мая няма да изчисти обвиненията към Прокопиев нито ще увеличи подкрепата за Радан и Христо..

 39. 39 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3230 Неутрално

  До коментар [#35] от "Сенчеста фигура":

  Архитектът няма шанс. Синята София, ще си избере някое от двете пребоядисани мюрета.

  Бивш tww09306483.
 40. 40 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#26] от "save_knforest":

  Защото Прокопиев може би си мисли, че като четка имиджа на Костинбдоската шаврантия ще ипомогне да спечели София и така си мисли, че ще унищожи ГЕРБ. Той и неговите медии винаги са били срещу ГЕРБ и играят в отбора на БСП.

 41. 41 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  ''''''''''''''''........... Grigor Lilov
  13 часа ·
  „ИСТОРИЯТА” НА МАЯ МАНОЛОВА

  **** От снайпера до комунистическото възпитание

  Първото висше на Мая Манолова е история. В предишния си пост написах, че не мога да установя това висше московско учебно заведение, където е изучавала тази дисциплина. То е назовано навсякъде, вкл. и в биографията й, представена навремето на депутатите, като ИМ.
  Такъв ИМ нито има сега, нито е имало някога – през 1983-1988 г., когато е учила в него.
  Е, накрая установих този ИМ, който тогава се е назовавал по съвсем друг начин!

  А сега малко история за историчката Мая Манолова и нейния така наречен ВУЗ "ИМ".

  *****
  На 27 ноември 1942 г, по време на Втората световна война в Москва се създава Централна школа по снайперска подготовка, вкл. и с паралелки само от жени. Тя е на пряко подчинение на ръководството на съветското Министерство на отбраната.
  С постановление от 11 октомври 1944 на Централния комитет на съветската комунистическа партия и съответно от 14 октомври на Централния комитет на съветския Комсомол тази висша снайперска школа се преобразува в Централна комсомолска школа. В нея от 1949 г. започва подготовката освен на съветски младежи и девойки и на такива от бившите социалистически страни.

  ==========================
  През 1969 г. с нови постановления Централната комсомолска школа е преобразувана във Висша централна комсомолска школа със статус на пълноценно учебно заведение, а с идването на перестройката през 1990 г. е преобразувана в Институт молодьожи – ИМ.
  =========================

  Е, това е онзи ИМ в биографията на Мая Манолова, макар че по време на следването й се казвал не ИМ, а Висша комсомолска школа.
  Но в демокрацията разни висши номенклатурно-комсомолски и невисши партийни школи за снайперисти не звучат добре на електората и затова са се сетили за Институт молодьожи, преименуван така цели две години след дипломирането на Манолова.
  И понеже и това не звучи авторитетно, а твърде мъгливо и подозрително, са използвали абревиатурата ИМ, която трудно ще се издири какво означава.

  През 2000 г. ИМ е преименуван в Московска хуманитарно-социална академия, а през 2003 – в Московски хуманитарен университет. Сега той е сред изявените университети в Русия и с най-добрия студентски кампус в онази необятна държава.

  Е, това ИМ, което никой не го знае какво е в биографията на Мая Манолова, е онази Висша централна комсомолска школа, стартирала от училище за снайперисти, в която тя е завършила някаква учебна дисциплина - а, да, история. На сградата на ректората има мемориал и се набива в очи плочата с имената на героите и героините от онези дни.
  ___________________________
  Е, не вярвам точно в нейния факултет, назоваван „История и комунистическо възпитание” да се е изучавало снайперистко дело.
  Макар че снайпериското дело и досега се практикува в този Московски хуманитарен университет (давам снимка).
  ___________________________
  Интересно е, че в състава на факултета й е била включена кой знае защо катедрата по физическа подготовка и тази по чужди езици.

  Създател на тази школа във вида на хм, хуманитарен, днес „недържавен” университет и негов ректор е проф., д.р на философските науки, академик (вкл. от Академията на военните науки на Руската федерация) и „доверено лице на президента В. Путин” (цитат от представянето на ректора) Игор Михайлович Илинский.
  Проректор, т.е. първи заместник е синът му – Игор Игорович Илински. Той е кандидат на социологическите науки и е завършил Военный Краснознамённый институт на Министерството на отбраната на СССP

  ~~~~~~~~~~~~~~~~
  В съвсем подходящ ВУЗ за родната действителност се е дипломирала Мая Манолова. Или както се пее в химна му:
  Отгрохочут грозы, годы пройдут,
  Но со мной навечно мой Институт.
  Через расстоянья и сквозь года
  Пусть над ним сияет наша Звезда!
  Припев: Между будущим и прошлым,
  Между подлостью и ложью
  Сияет светлая Звезда!

  (превод)
  Ще отминат бури, години ще отшумят,
  Но с мен завинаги ще е моят Институт
  През разстоянията и през годините
  Ще сияе нашата Звезда
  Припев :
  Между бъдещето и миналото
  Между подлостта и лъжата
  Ще сияе нашата Звезда.

  Вече знаете как и къде зачена звездното днешно предзнаменование на Мая Манолова. На онзи снайперистки език изстрелът с онзи ИМ в началото на кариерата й е бил право в десетката.

  снимки от живота на този ВУЗ

  ______________________________
  ______________________________
  ______________________________
  ******* Бележка.:
  Напълно сигурен съм, че нито една така наречена опозиционна, демократична или обратното - прогерберовска медия, такъв политик или анализатор, политолог или социолог или обратното - близък до властите, няма да:
  *** препечатат този пост;
  *** да го преразкажат;
  *** да се позоват на него;
  *** да споменат дори факт от него, дори запетайка...
  Така стана с разкритията и документацията за Южен поток", която извадих, с разкритията за АЕЦ "Белене", а наскоро - и с недоставения ни втори реактор, въпреки че го платихме по присъдата на арбитража и да не давам др. примери.

  Вече анонсирания от медиите стъкмен набързо секскомпромат за Мая Манолова е опит да се неглижират и заглушат тези разкрития на принципа "клин клина избива". ........'''''''''''

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 42. 42 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2429 Весело

  Тази празнична сутрин отворих Дневник и радостно възкликнах - това е Съединението, няма нищо за Манолова, хубав ден за българската демокрация! Колко наивна се оказах.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 43. 43 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3326 Неутрално

  Ще гласувам за кандидата, който има най-голям шанс да махне ГЕРБ.
  Не ме интересува нищо за Мая Манолова, стига социолозите да я поставят първа или втора.

  Нищо, че били "едни и същи".

  Любовта ще спаси света!!!
 44. 44 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 596 Весело

  До коментар [#29] от "hodounski":

  До коментар [#18] от "Отец Сисой":Ти за кюстендилската слива ли си или за самоковкия компир ? Или за всеки зеленчук > Тиква?
  —цитат от коментар 30 на hodounski


  Да не намесваме сливи в разговора, предлагам. Особено след като умно-красивия кандидат така подло го удариха под кръста.

  over the under
 45. 45 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2429 Весело

  Коя е Мая Манолова

  бивш омбудсман, напълно обезценила тази длъжност
  бивш депутат, известна с безсмислени, но многословни тиради по всички въпроси
  бивша гражданка на Кюстендил, от чието поведение се срамуват съгражданите ѝ
  бивша комунистка, после социалистка, после ?...

  най-посредствената кандидатура за столичен кмет, която се е появявала след 1989!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 46. 46 Профил на vance
  vance
  Рейтинг: 442 Весело

  Ааайде пак ботовете се наежиха за лошите комунисти, които от 30г. не са управлявали София.

  "Ааа ама те и ГЕРБ са комунисти"!

  Ми що ги избирате вече за ПЕТИ път, бе, джанъм? Нали столицата беше "синя"?

  Абе важното е да не са ОЧЕВИДНО червените, пък престъпните заменки, корупционните обществени поръчки, продажбите и "преструктурирането" на общински активи и капитали, за тия неща няма проблем, нали :)

 47. 47 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 664 Неутрално

  За Мая Манолова в Дневник има повече статии отколкото в Дума.

 48. 48 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 261 Весело

  ББ опитва да изкара Мая повече негов кандидат, отколкото на БСП и да припознае победата ѝ като своя.

 49. 49 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1111 Весело

  До коментар [#43] от "hope":

  Поздрав, бацее! https://www.vbox7.com/play :fe379833

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 50. 50 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1111 Весело

  https://www.vbox7.com/play :fe379833

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 51. 51 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Дневник червен ли стана? То бива писане и пробутване на Манолова,ама чак толкова? И като чета коментарите на фенове на афтентичната десница,нещо започвам да се обърквам. Нали си имате кандидат за кмет?Какво толкова премалявате,като чуете и прочетете нещо за Манолова?
  Абе ненапразно много пъти съм писал,че форума е пълен с комунисти,представящи се за поддържащи и болеещи за ДБ и ДСБ!!!

 52. 52 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3326 Неутрално

  До коментар [#45] от "etty1":

  "Коя е Мая Манолова

  бивш омбудсман, напълно обезценила тази длъжност"


  Пълни глупости, преди Мая Манолова имаше един "демократ", дето едвам фъфлеше и никой, нищо не му разбираше.
  Та благодарение на нея, се даде публичност на много проблеми.
  Например, че хората дават по триста лева, защото топлофикация ги осъдила за неплатени пет стотинки.

  Любовта ще спаси света!!!
 53. 53 Профил на amerikanbastard
  amerikanbastard
  Рейтинг: 784 Неутрално

  Както и да гласувате снайперистката Манолова ще отстреля всички кандидати. В същност няма нужда да ги отстрелва защото архитекта не става, а учительницата тотално се изложи.

  Freedom's just another word for nothin' left to lose
 54. 54 Профил на amerikanbastard
  amerikanbastard
  Рейтинг: 784 Неутрално

  АрхитектЪТ не става

  Freedom's just another word for nothin' left to lose
 55. 55 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3326 Неутрално

  До коментар [#51] от "gobay":

  Не, подмазва се на новия кмет на София.

  Любовта ще спаси света!!!
 56. 56 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3649 Неутрално

  До коментар [#28] от "plebs":

  "допълнително напечатаните бюлетини за парламентарните избори през 2013 г.". Макалатура, брак на печатницата е това! Беше казано от професионали още при първия оглед в печатницата.$
  ^^^^^^^^^^^^^
  Тогава защо го използваха? Нали е било безобидно?

  Еретик
 57. 57 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  До коментар [#51] от "gobay":Не, подмазва се на новия кмет на София.
  —цитат от коментар 55 на hope


  Може и така да е? Ако бъде избрана за кмет. Все пак ние ,като читатели ,не може да знаем какви интереси се гонят и кой какви обещания дава.

 58. 58 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#52] от "hope":

  Май бързо си забравила как Манолова гласува за Пеевски и как хората я гонеха по улиците да я бият 2013. Добре, че полицията я отърва от "любовта" на народа, иначе можеше да свърши в Пирогов

 59. 59 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2219 Любопитно

  До вечерта още колко публикации ще има за тази ?

 60. 60 Профил на lio30501754
  lio30501754
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ако допуснем тази червена селянка да стане кмет на София, значи не сме достойни граждани на столицата, а безпаметна апатична мърша...

 61. 61 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2622 Весело

  Учила е в родния си град Кюстендил, а висшето й образование (според биографичната справка в Уикипедия) - първо е следвала история в Москва, а след това завършва икономика и право в УНСС.
  *
  Защо ли ми се струва, че не е следвала история, а научен комунизъм? Имаше такава специалност в Москва.
  Естествено, с такава диплома след промените не може да се прави никаква кариера, та затова е трябвало да учи нещо друго.
  Майчето защо не се сети да протестира против застрояването на Черноморието по времето на тройната коалиция, когато се извърши най-мащабното бетониране? Тогава си траеше... Винаги си е траяла когато безобразията са извършвани от БСП, даже активно е спомагала за тях.
  И с тази биография има нахалството да се прави на "независима" и "борец срещу корупцията".
  *
  Според неофициални информации тя дори е водила предварителни разговори с "Демократична България" за това.
  *
  А ДБ ще потвърдят ли, че са водени такива разговори? Защото ако въобще са се срещали да разговарят с толкова компрометиран кандидат това е сериозен минус за тях.

 62. 62 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3401 Неутрално

  оная дето неутрализира аркитектчето и ще загуби изорите от Пандъчка.
  —цитат от коментар 5 на О, ко ма напрай!


  Наистина е нерпиятно да ти бъркат с мръсни ръце в душата, да те унизяват по най-просташки начин.

  Подлеците обаче не са предвидили едно нещо. В жалките си опити да ви очернят пред обществото, те демонстрират и безсилие. На нормалните хора им става ясно, че този мръснишки подход е избран поради липсата на качествени аргументи срещу представяната експертност, подходящо образование, честност и искрено желание да се погрижиш за хората.
  Манолова няма да се погрижи за София, защото за нея евентуалния кметски пост е само временна позиция. Тя си гони само нейните си интереси.
  Фандъкова вече многократно демострира неспособност да решава и да поема отговорност.
  И едната, и другата са лаици в градоустройството.
  На столицата и трябва човек, който честно и почтено ще вложи всичките си натрупани до сега познания за напредъка на града.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 63. 63 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 585 Неутрално

  За да се снима между Галевите или са я евали, или е направила сделка за нарксотикс, или им е направила чадър за дейността. Друга причина - нема.
  Ако аз бех поискал да се снимам с тех, ей така, за спомен7 шът даун на место и край.
  СЕСТРА ГАЛЕВА СИ Е СЕСТРА ГАЛЕВА......

 64. 64 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 585 Неутрално

  До коментар [#59] от "stedim":

  колкото требва и наредът.
  ЦЕЛАТА У БЕЛО...........УПС, НЕ В БЕЛА РОКЛЯ А ОМАЗАНА СЪС....

 65. 65 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2198 Неутрално

  ,,...В битката за София и особено на балотаж обаче ще се опита да привлече десни и всякакви анти-ГЕРБ гласове, за да спечели. Според неофициални информации тя дори е водила предварителни разговори с "Демократична България" за това.,,...,,

  Да водила е разговори с обединението ОФ ДБ за подкрепа при евентуален балотаж. Няма дясно, няма ляво- девизът на Ристе. И всички срещу ГЕРБ девизът на Радан

 66. 66 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2198 Неутрално

  До коментар [#59] от "stedim":

  Заповед, заповед от Ристе

 67. 67 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3326 Неутрално

  До коментар [#52] от "hope":Май бързо си забравила как Манолова гласува за Пеевски и как хората я гонеха по улиците да я бият 2013. Добре, че полицията я отърва от "любовта" на народа, иначе можеше да свърши в Пирогов
  —цитат от коментар 58 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар


  ---------------------------
  "Вие го подкрепихте за шеф на ДАНС.

  Да, тогава парламентарната група, от която бях част, го подкрепи.

  Вие застанахте също в контрапротестите, когато гражданите излязоха против решението Делян Пеевски да стане председател на ДАНС.

  Не, не съм стояла на контрапротести. Не съм стояла нито на протести... Не, тогава излязох с лицето си пред протестиращите, защото смятах, че не е достойно да се крием и да не даваме отговори на въпросите, които задават. Смятах, че това е непочтено и срамно поведение, и затова многократно в различни ситуации излязох не да протестирам контра, защото според мен това не е автентична форма на протест – контрапротеста, а за да се опитам да разговарям с протестиращите. Можете да се върнете назад и да проследите това.

  А вие в какви отношения сте с Пеевски?

  Виждала съм го през 2014, когато беше в парламента и когато аз бях в парламента.

  Той контролира голяма част от медиите и икономиката на България.

  Ами проследете какво се случва с медиите – добра сламка – и там ще прецените. Медиите, които са близки до властта, официозите на властта, започнаха отдавна агресивна и подла кампания срещу мен. Предизборната кампания още не е започнала, а има всякакви опити да бъда дискредитирана, да бъда притисната, да бъда изложена аз и моето семейство. Те не се спират пред нищо. Тук са замесени децата, съпругът, въпроси ще правя ли партия, няма ли да правя и едни лица, които не влизат в инициативния комитет позволяват си да говорят от мое име, което е абсурдно да ми слагат думи в устата, намерения, планове, проекти."

  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/09/05/3959689_maia_manolova_zasega_niama_da_citiram_imena_na_oligarsi/

  Любовта ще спаси света!!!
 68. 68 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 279 Неутрално

  А коя е учителката по руски език, бивш член на БКП и настоящ демократ Й.. Фандъкова ? Нека Фандъкова си покаже дипломата и да видим какво точно е учила като студент в специалност "Руска филология". Впрочем Русия й е на сърцето - не само в СУ е била студент по тази специалност, но е учила и в руска гимназия.
  И нека бъде така добра да си каже мнението за Паметника на съветската армия и за ролята на съветската армия когато тази армия е била в България. Защото по тези въпроси тази демократка не смее и да гъкне.

 69. 69 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1437 Неутрално

  До коментар [#5] от "О, ко ма напрай!":

  И точно с тая цел Баце я пусна в изборите.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1437 Неутрално

  До коментар [#48] от "izt21595181":

  Ми тя си е негов кандидат.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 72. 72 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1229 Неутрално

  Гнус ме е от тази.................. жена

 73. 73 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2198 Неутрално

  ,,Мая, която БСП изгони, а ГЕРБ подкрепи" - така се изказа премиерът Бойко Борисов за кандидата за кмет на София Мая Манолова през седмицата

  и даде да се разбере, че през октомври 2015 г. тя е станала омбудсман с подкрепата на ГЕРБ,

  а властта през следващите години е направила всичко, което е поискала.,,

  ДНЕВНИК защо манипулирате. Ето с чия помощ Мая стана омбусман:

  ,,Очакванията бяха и че кандидатурата ? ще бъде подкрепена от "Атака" и коалицията "Български демократичен център"

  Брой депутати:
  БСП-39
  ДПС-36
  ПФ-18
  ББЦ-14
  АТАКА-11
  АБВ-11
  .--------------
  ОБЩО-129. Така е по извадка на бюлетините.
  Значи, за Мая са гласували всички партии които са изявили предварително подкрепата си за Мая.
  За Пенчев са гласували 82 депутата, точно колкото са депутатите на ГЕРБ. И те са гласували по съвест против Мая, помнейки злото сторено срещу ГЕРБ с Костинбродските бюлетини от мая.,,

  ДНЕВНИК зашо си мислите, че този избор ще бъде забравен, че Мая беше избранаот партиите които предварително бяха обещали, че ще гласуват за нея.

  Първо на първо БСП никога не е гонила Мая, та БСП гласува за Мая да стане омбусман. И второ, след като Мая беше избрана за омбудсман, правилно правителството и помага. Та така е ДНЕВНИК. И както виждам всячески лансирате Мая

 74. 74 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 298 Неутрално

  Мая ще спечели. Умее да увлича тълпите.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 75. 75 Профил на amerikanbastard
  amerikanbastard
  Рейтинг: 784 Неутрално

  Крайно време е грамотен човек да стане кмет на София

  Freedom's just another word for nothin' left to lose
 76. 76 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2198 Неутрално

  До коментар [#41] от "Чардо":

  Значи затова, по запознатите я наричат Мая снайперистката

 77. 77 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Игнатов и Бонев да не са се отказали?
  Или, викате, който има парички, него отразяване?
  Писна ми вече да чета за тази.

  Доброто е заразно
 78. 78 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 985 Весело

  Съмнява ли се още някой коя е кандидатката на Бойко Борисов за кмет?
  —цитат от коментар 14 на Norman Granz


  Тъй ли? Аха тя значи затуй прави совалки с ДБ нали? Хубу ако е тъй гласувайте против Борисов т.е. против Маяма направете му мръсно, не ли? Ако има балотаж с когото и да е (без вашия кандидат) гласувайте за другия за да му наравите мръсно.

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 79. 79 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 596 Весело

  Абе, това с МаяМа е мило. Ама нали всички знаем, че накрая пак ще гласуваме с отвращение за Данчето. Щото иначе ще дойдат комунистите и ще почнат да ядат деца за закуска :)

  over the under
 80. 80 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  Как коя? Клиент №1 на нашия вестник!

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 81. 81 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#16] от "Сенчеста фигура":
  +++++++++++++++

 82. 82 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2429 Весело

  До коментар [#52] от "hope":

  Констатации, които всеки знаещ да чете, може да направи. Последствията са важни, а те са нула.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 83. 83 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 985 Весело

  До коментар [#16] от "Сенчеста фигура":« Няма да ме управляват 95- годишни поданци на Русия . «Същите те управляват от 10.11.1989 година, с изключение на периода 1997 - 2001 година .Днес ни управляват тези « 95- годишни руски поданци «, но с уточнението, че са « десни « и се наричат ГЕРБ . Кога някой журналист ще поиска мутрата от Банкя да извади и публикува членската си БКП - книжка ?
  —цитат от коментар 36 на niksan1


  Да точно така през този период 97-2001 те не управляваха щото бяха заети да перат червените пари и да стават назначени бизнесмени... С любезното съдействие на баш "антикомуниста" който им предостави материалната база на баснословно ниски цени. Та като станаха "бизнесмени" си върнаха отново властта.

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 84. 84 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Съмнява ли се още някой коя е кандидатката на Бойко Борисов за кмет?
  —цитат от коментар 14 на Norman Granz


  Кандидата на ГЕРБ е Фандъкова.
  Кандидатът, истинският, на умнокрасивите, е оная, дето вика "аз не деля гражданите на леви и десни". Също като ристю, дето вика нема лево нема десно.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 85. 85 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 298 Неутрално

  До коментар [#79] от "Отец Сисой":

  И за обяд. И за вечеря.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 86. 86 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 450 Неутрално

  до тук най-успешният ни омбудсман,що и трябва на баир лозе,иди я разбери

 87. 87 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 450 Весело

  кака данче е обещала през новият си мандат да ремонтира основно , ремонтираните булеварди през този си мандат:))

 88. 88 Профил на stem
  stem
  Рейтинг: 292 Весело

  До вечерта още колко публикации ще има за тази ?
  —цитат от коментар 59 на stedim


  Колкото е разпоредено!
  Ти какво искаш, нима не е ясно, че това е част от голямата "политическа" идея на "Демократична България"? Препиране на образа на Маяма Нолова Галева Костинбродска (неслучайно така заоблено се описват предишни нейни "подвизи" с "обективно" натъртване как тя днес ги оправдава, неслучайно се пропускат факти около нейната законодателна дейност, за които тя активно лобира, а после "се бореше" до неотдавна като омбудсман - например ГПК и прословутия чл. 417... и т.н. и пр.), дано електоратът някак преглътне и гласува на балотажа "с отвращение" за Маяма.
  Голямата цел - ГЕРБ да загуби София, което неизбежно ще е началото на края за Борисов. Ма то било минавало през негласен съюз с БСП и Слави Трифонов, ама безскрупулно амбициозната и абсолютно оперирана от каквито и да са задръжки Маяма хич не се вълнувала от състоянието на София и евентуалният кметски стол бил за нея само трамплин за спечелване на силни позиции при следващите парламентарни избори - какво от това!
  Нали така възкръсва надеждата, че като се срути ГЕРБ, "нашите хора" ще възкръснат и ще вземат властта... е, поне ще участват... Че ще има нов баланс на силите, включително що се отнася и до "репресиите чрез прокуратурата".

  Мечтиииии! Дори Маяма да спечели, едни други неща ще се случат и ДБ няма да получи мечтаното, но...

  Левичаро-либералстващите се заклеха да воюват до пълна победа на здравите сили над здравия разум!
 89. 89 Профил на stem
  stem
  Рейтинг: 292 Весело

  а поправката Ванко 1???
  —цитат от коментар 9 на Нервната акула


  Не само тя е пропусната от житието-битието на Маяма като законодател...

  Левичаро-либералстващите се заклеха да воюват до пълна победа на здравите сили над здравия разум!
 90. 90 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 681 Неутрално

  ...най-посредствената кандидатура за столичен кмет, която се е появявала след 1989!
  —цитат от коментар 45 на etty1

  =====
  Верно, че е посредствена и тази посредственост трябва да бъде конпенсирана по един или друг начин. Например, чрез широко присъствие в медиите на умнокрасаивците. Та нали те са от нейната "таргет група".
  "Аз не деля гражданите на леви и десни" - М.Манолова.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 91. 91 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3230 Неутрално

  До коментар [#58] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Аха. Манолова гласува за Пеевски, пък вие после гласувахте за Манолова...! :)))

  Бивш tww09306483.
 92. 92 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2429 Разстроено

  До коментар [#41] от "Чардо":

  Направо настръхнах, Чардо! Не знам на какво основание хората я наричат "сестра Галева", на мен ми заприлича на героиня от романа на Алек Попов „Сестри Палавееви“ .

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 93. 93 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2150 Неутрално

  Поздрав за препечатаното от Лилов. Майчето отива във Висшата комсомолска школа.... произход, креватни препоръки....
  Дневник, браво за ограмотителния материал. Що пропускате казаното от "двете каки" че Мая легнала на ББойко за да стане омбудсман?
  Всяко спестяване на факти и истини си е манипулация!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 94. 94 Профил на Nada Tomba
  Nada Tomba
  Рейтинг: 279 Неутрално

  "Някой ми ял от паничката, някой ми лягал в леглото." Кодирано съобщение, защото ме страх да се оплача

 95. 95 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Аз се чудя кой десен избирател би гласувал за Галева, която ни нарече 'платени протестъри' през 2013. Само безмозъчните такива, които така или иначе не са десни.

 96. 96 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 1022 Весело

  До коментар [#70] от "Darth Plagueis"
  Благодаря! Друго си е да бъдеш нагрубяван от афтентично десен!

 97. 97 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Ако Дневник пускаше по няколко статии на ден за архитекта, бих го разбрал и приел. Но да подкрепя всячески сестра Галева-Костинбродска - това минава всякакви граници.

 98. 98 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 273 Неутрално

  Софиянците имат възможност да гласуват за Игнатов и да покажат, че не са роби на комунистите БСП и на пребоядисаните комунисти ГРАБ.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 99. 99 Профил на stem
  stem
  Рейтинг: 292 Весело

  Ако Дневник пускаше по няколко статии на ден за архитекта, бих го разбрал и приел. Но да подкрепя всячески сестра Галева-Костинбродска - това минава всякакви граници.
  —цитат от коментар 97 на galapagas


  Хайде сега и ти пък!
  За туй си има обяснение,
  чети самото

  ПОРЪЧЕНИЕ
  На полето
  под небето
  си паса овцето
  с бати
  и държа кривак.
  Комсомолът ме изпрати!
  Няма как.

  Левичаро-либералстващите се заклеха да воюват до пълна победа на здравите сили над здравия разум!
 100. 100 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8059 Неутрално

  Изборът ще е между чумата и холерата.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK