Демократична България: Изборите ще са референдумът за боклука на София

Борислав Игнатов

© Надежда Чипева, Капитал

Борислав ИгнатовПроблемът с боклука на София няма да се реши с референдум, както предлага Мая Манолова, а с прилагане на европейските практики за управлението на отпадъците. Най-големият референдум са самите избори - Това се казва в позиция на кандидата за кмет на "Демократична България" Борислав Игнатов по повод вчерашната инициатива на подкрепената от БСП гражданска кандидатка Манолова за референдум по темата. От ГЕРБ отговориха, че решението е необратимо след обществените обсъждания и екооценката на проекта, а Манолова е некомпетентна по темата.


От самото си създаване "Демократична България" се обявява против настоящата концепция за управление на отпадъците на София, в края на която трябва да застане скъпо и безсмислено съоръжение за изгаряне на т. нар. "РДФ-гориво", припомня Игнатов. Предупреждавали сме многократно, че работата на Завода за механично и биологично третиране на отпадъците (ЗМБТ) е белязана от тежка непрозрачност. Между числата, които откриваме на занемарения му сайт, годишните доклади за дейността, изпратени в МОСВ, и отговорите на общината по ЗДОИ - изплуват постоянни разминавания в размер на стотици хиляди тонове боклук, които потъват на места като Долни Богров – едно от многото сметища в страната в безкраен процес на "рекултивация", които често завършват със "самозапалване", пише той.


Същевременно, поради феномена на общата метална кофа и отсъствието на разделно събиране, произведеното РДФ-гориво в ЗМБТ е с ниски калорични качества, висок процент негорими примеси и висока влажност, което принуждава потребителите му – основно циментовите заводи, да го смесват с вносни отпадъци, информира кандидатът за кмет на "Демократична България".
Гражданите трябва да знаят, проектът за столичен инсинератор би бил последният в историята структурните фондове на ЕС, защото грантове за изгаряне на отпадъци след 2020 г. не се предвиждат. Не е чудно, че проектът стои на трупчета в Брюксел от края на миналата година, въпреки бодряшките обяснения на екипа на г-жа Фандъкова, че одобрението ще дойде всеки момент, се казва в становището на Игнатов.


"Демократична България" се обявява против "морално остарелия, неефективен и несъобразен с действащото екологично законодателство проект за столичен инсинератор", който, според политическата формация, ще добави нов източник на ФПЧ във въздуха на София, както и цял букет от други замърсители. "В нарушение на закона, инсинераторът ще изгаря отпадъци, от които 55% могат да се рециклират и 20% да се компостират. Това ще направи невъзможно достигането на изискванията, заложените в пакета от мерки за кръгова икономика на ЕС", предупреждава кандидатът за кмет.


Политическото обединение настоява незабавно да бъде прекратена новата обществена поръчка за сметосъбиране, защото "тя фиксира досегашния провал в управлението на отпадъците за нови 5 години напред, за почти 500 милиона". От поръчката ще спечелят само приятелските кръгове на властта, а гражданите получават повече от същото - лоша услуга, несправедлива такса смет и корупция, предупреждава Игнатов.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (284)
 1. Подредба: Сортирай
 1. Тоя с мутренската физиономия ли бре?
  Дето искал да ограничи движението в София на коли с регистрация различна от софийска?
  Хипотетично само предположете въвеждането на подобна мярка до какво би довело ..... вдигат се останалите градове в България и налагат ответни санкции за автомобили със софийска регистрация......

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 2. 2 Профил на vxx57592865
  vxx57592865
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#1] от "There is VoiSe of Amerika Says Edgar Hoover":

  Този Борислав Игнатов може и да е свестен, но хората го свързват и с ДСБ на Иван Костов. А това е губеща връзка. Затова и Плевнелиев се отказа от президентската надпревара. Защото беше предложен от Радан Кънев (ДСБ), а за Плевнелиев е ясно, че всичко тръгнало от ДСБ е губещо.

 3. 3 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Нали ви се обясни, че поръчката за боклука няма как да приключи преди изборите. Спечелете ги и ще можете вие да направите каквото сметнете за правилно.

  Това е. Печелиш избори - управляваш. Не печелиш - пишеш у фейса и те така.

 4. До коментар [#2] от "vxx57592865":
  Не го знам и по принцип ми е безразличен, но идеята му за ограничаване на автомобили с регистрация друга от софийска да се движат в столицата ме хвърли в ступор.....и от там вече съдя що за управленец може да е тоя, а и ако поразгледаш снимките, тази и предната в статията за него се набиват в очи две неща, стил на прическа и брадясваме ала Бойко Борисов и лек наклон на главата на дясно, а аз си мислех, че само в “Комиците” има човек способен да имитира нашето единствено и неповторимо Слънце в политиката....

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 5. 5 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#2] от "vxx57592865":

  ДСБ никога не са искали техен кандидат да спечели София. Ама НИКОГА. Игнатов още с издигането си беше ясно, че няма никакъв шанс, скандалите около него ще са просто оправдание на Гнома и Кънев за краха на изборите за кмет.

  Не може там да няма един читав ПР, да им обясни, че тия фигури, които издигат от 15 години насам, не стават!

  При все, че ДСБ има солидна подкрепа в София (и само там), да издига такива неизбираеми кандидати. и да прахосва гласовете на симпатизантите си.....

  Отстрани погледнато изглежда, че ДСБ не иска кметското място, а само някой и друг общински съветник...

  Или в ръководството на партията са тотални дебили или играят за друг (както в случая - Манолова). А овчия им електорат си мисли, че е тръгнал на опълченска битка... да ама са ги качили на строшена каруца и куц кон.

 6. 6 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 2128 Неутрално

  Кои европейски практики предлага господин Игнатов? Не се ли използва лековато в различни области този епитет?
  Какви реално осъществими и икономически изгодни варианти за рециклиране и компостиране се предлагат?
  Предвижда ли се изгарянето на отпадъците в популярни 4-5 ТЕЦ-ли. Според съда там е законно.

 7. До коментар [#5] от "niakoi_si":

  Кокала братче, кокалааааа
  Как ще допуснем някой, който се ползва с подкрепата на хората, но не е “Наш човек” от ръководството....

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 8. 8 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2341 Неутрално

  Нито един глас от дясномислещи хора и проевропейци, не трябва да отиде за мутрите от герб! Те вече се обявиха, дори против Шенген!
  Нито един глас не трябва да отиде и за комунистите от бкп/бсп! Тази мръсна червена каста е избила повече българи, отколкото турците за 500 години!

  Изборът на Демократична София е БОРИСЛАВ ИГНАТОВ!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 9. 9 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  До коментар [#5] от "niakoi_si":

  Разбира се. Дежурният дебил определи Игнатов като нещо кофти. Къде-къде по-добре е даскалката по руски, тя е избираема. И бай Тошо беше избираем, само не знам той ли беше по-добър или Фандъчето?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 10. 10 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  Доста добър шамар от страна на Игнатов по двойката Фандъкова-Манолова.
  Пича представи истинска позиция по темата и показа, че двете овци са неотличими.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 11. 11 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2596 Неутрално

  Не съм сигурен, че това интересува някой редови избирател. :)

  За редовия избирател е по-важно да е чисто и боклука да се извозва навреме, отколкото какво става после с боклука. :)

 12. 12 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 2128 Неутрално

  Тоя с мутренската физиономия ли бре?Дето искал да ограничи движението в София на коли с регистрация различна от софийска?Хипотетично само предположете въвеждането на подобна мярка до какво би довело ..... вдигат се останалите градове в България и налагат ответни санкции за автомобили със софийска регистрация......
  —цитат от коментар 1 на There is VoiSe of Amerika Says Edgar Hoover

  Едва ли би последвала подобна реакция в другите градове. Но помислите колко е реално осъществяването на подобна идея.
  Много от живеещите в София управляват автомобили с регистрация в други градове. Както и обратното - много от автомобилите с регистрация в София, реално се управляват в други градове.
  Как и с какви аргументи ще се забрани на живеещи в други градове да посещават с автомобил столицата си по различни причини - лична необходимост, бизнес, екскурзия, ...?
  Дали господин Игнатов се е замислил преди да обяви тази своя или наложена му идея?

 13. 13 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#2] от "vxx57592865":ДСБ никога не са искали техен кандидат да спечели София. Ама НИКОГА. .
  —цитат от коментар 5 на niakoi_si


  И как достигна до туй ми ти грандиозно прозрение?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 14. Нито един глас от дясномислещи хора и проевропейци, не трябва да отиде за мутрите от герб! Те вече се обявиха, дори против Шенген!Нито един глас не трябва да отиде и за комунистите от бкп/бсп! Тази мръсна червена каста е избила повече българи, отколкото турците за 500 години! Изборът на Демократична София е БОРИСЛАВ ИГНАТОВ!
  —цитат от коментар 8 на Рим


  За съжаление поне на този етап това е само в сферата на пожеланията.....

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 15. 15 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Удобна тема за тукашните недялковци да се развихрят. Един вече почна с хвърлянето на кал.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 16. 16 Профил на Ох леле
  Ох леле
  Рейтинг: 298 Неутрално

  А за комунистуческите паметници не са, така ли? Видя ли какво направиха в Прага с един такъв?

 17. 17 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2724 Неутрално

  Глупости, ама глупост подир глупост от тия необолшевики!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 18. 18 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  До коментар [#11] от "realguru":

  Викаш, ако боклукът влиза обратно във въздуха, това не е проблем?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 19. 19 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не може там да няма един читав ПР, да им обясни, че тия фигури, които издигат от 15 години насам, не стават!.
  —цитат от коментар 5 на niakoi_si


  Точно в деня, когато твоя духовен брат Недялко извади порното, си говорихме вкъщи, че читавите хора вече не им се занимава с политика, особено пък от ДСБ и подобните, защото е пределно ясно, че кафевите ще излеете цялата човешка злоба срещу тях. Не всеки издържа на такова нещо. След няколко часа гръмна бомбата, пусната от ментора ти.

  А ти кого щеше да издигнеш на тяхно място?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 20. 20 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Съвсем вярно. Изборите са референдум за много неща и така работи представителната демокрация.
  Ако Дейвид Камерън го беше осъзнал навреме, нямаше от три години да гледаме сериала Брекзит.

  Доброто е заразно
 21. 21 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1525 Неутрално

  До коментар [#19] от "КретенКилър":

  Вили Лилков е в пъъъти по-сериозна кандидатура.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#13] от "КретенКилър":

  Ами просто следя изборите бе Килъре. На всичко мажоритарни в София (кметски, президентски) се представяте потресаващо ЗЛЕ. При все, че най-голямата ви електорална маса е точно в София.

  Това на теб какво ти показва? На мен следното: Или ръководството е некадърно или просто не искат да печелят.

 24. 24 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  При все, че ДСБ има солидна подкрепа в София (и само там), да издига такива неизбираеми кандидати. и да прахосва гласовете на симпатизантите си..... .
  —цитат от коментар 5 на niakoi_si


  Смятайте за каква паплач става дума, щом човек, обиколил целия свят, титулован архитект, е слаба кандидатура.

  Друго са селските даскалици.

  И после ще ми викате, не бил прост народа. Еми какъв е?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 25. 25 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4653 Весело

  Партийка "Демо България", с председател Наско Атанасов, бившия на НС "Несигурност"...
  Смешна история...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 26. 26 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1525 Неутрално

  До коментар [#20] от "АзКлавдия":

  Камерън си изпълни предизборното обещание и проведе референдума. Както и , че при ДА ще си подаде оставката. Тук не сме свикнали на такива неща, но той беше честен.

 27. 27 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#10] от "Darth Plagueis":

  Шамар... абе ти в ред ли си? Кой мислиш ще се трогне от изказването му, освен ти и още 10 човека?

  Абе се огледайте бре. Пак ще сте

 28. 28 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#19] от "КретенКилър":Вили Лилков е в пъъъти по-сериозна кандидатура.
  —цитат от коментар 21 на nema_labavo


  Айде бе! Още от сега виждам кафевите какво щяха да пишат: стара муцуна, неуспял кандидат и т.н.

  Нарочно ли ги пишете тия глупости, или си вярвате?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 29. [quote#12:"zhivko6461"][/quote]

  Да ти прилича на обмислен този ход...........та от там, щом може да изложи публично подобна необмислена идея (апропо “Дневник“ публикуваха това на страниците си, и аз именно от там научих за тази “великолепна“ идея, преди да се усетят и да скрият статията) човек може да си направи сметката колко “обмислено“ би ръководил столицата.
  Правя уточнение, че не съм от столицата и не мога да гласувам за който и да е кандидат за кмет на София, но подобни “управленски програми“ са глупост и то тотална.
  Коментирам само думи и намерения на кандидата изречени публично и публикувани.

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 30. 30 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Това на теб какво ти показва? На мен следното: Или ръководството е некадърно или просто не искат да печелят.
  —цитат от коментар 23 на niakoi_si


  Та кой щеше ти да издигнеш, викаш?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 31. 31 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#19] от "КретенКилър":

  Ами ако не могат да издигнат кандидат способен да се бори, да си бият камшика от ръководството на партията.

  Или ти си задоволен с това, да сте просто дежурните 3-4 мрънкала в ОС? Кога ще проумеете, че за да промените каквото и да е - ТРЯБВА ДА СПЕЧЕЛИТЕ ВЛАСТТА! Колкото и мръсна да е властта, такива са правилата на играта. Или биеш или те бият. Това е.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#19] от "КретенКилър":Ами ако не могат да издигнат кандидат способен да се бори, да си бият камшика от ръководството на партията.Или ти си задоволен с това, да сте просто дежурните 3-4 мрънкала в ОС? Кога ще проумеете, че за да промените каквото и да е - ТРЯБВА ДА СПЕЧЕЛИТЕ ВЛАСТТА! Колкото и мръсна да е властта, такива са правилата на играта. Или биеш или те бият. Това е.
  —цитат от коментар 31 на niakoi_si


  Та кой щеше да издигнеш ти на тяхно място, викаш?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 34. Удобна тема за тукашните недялковци да се развихрят. Един вече почна с хвърлянето на кал.
  —цитат от коментар 15 на КретенКилър


  Ако имаш предвид мен, не си прав.........
  Коментирам думи и намерения на кандидата изразени публично и публикувани тук.
  А за това, че от глупост сам се излага аз не мога да бъда отговорен.
  Имаше нещо за бика или вола като риел пръст..........

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 36. 36 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#28] от "КретенКилър":Вили е сериозен човек, но няма топки и врат да се бори за кмет. Трябва ви някой друг, сигурен съм, че има, но няма да е верен на Гнома...
  —цитат от коментар 32 на niakoi_si


  Само названието "Гнома" показва колко си обективен.

  Начи, имало, ма не можеш да се сетиш и един. Тва нещо говори ли ти?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 37. 37 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  До коментар [#22] от "niakoi_si":

  Още помня малоумното изказване, че Беронов е неизбираем, а Гоце е избираем и затова си го избрахте.
  Само дето още никой не може да ми каже дори едно предимство на Гоце. Понятието Избираем има единствено значение на това дали си подкрепен от ДС.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 38. 38 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#24] от "КретенКилър":

  Май идея си нямате какво значи ИЗБИРАЕМ кандидат... Къде и как и титулуван и къде е ходил не стига за да е избиратем.

  Но на вас ви е простено да не ги схващате тия неща, вие сте редови електорални единици. В ръководството на партията обаче не би трябвало да са толкова заблудени като вас. А вие като виждате как катастрофално губите всички мажоритарни избори, би трябвало да изритате ръководството на партията си... Ако имахте идея какво искате да постигнете де. Щото май нямате такава.

 39. 39 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#19] от "КретенКилър":

  Иван Костов.
  Как звучи?

  Доброто е заразно
 40. 40 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  До коментар [#36] от "КретенКилър":

  Въпросният гном, когато имаше власт брутално натикваше рашките в ъгъла, където им е мястото. Това герберастията няма как да му прости.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 41. 41 Профил на econo
  econo
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Има един единствен кандидат, който не само изпревари останалите, но и даде пълна програма. И не е написана на бедрото за половин час. Но шансовете му клонят към 5-6 процента. Хората си искат статуквото. А и най-нагло му крадат идеите, дето до вчера даже не са имали излизали от устата.

 42. 42 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#19] от "КретенКилър":Иван Костов. Как звучи?
  —цитат от коментар 39 на АзКлавдия


  Като да се шегуваш.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 43. 43 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1115 Неутрално

  До коментар [#5] от "niakoi_si":

  ДеБъ,разбира се играят за Манилова.Не само те,но и целия кръг Капотсл.Това е очевАдно!Сега рози кандидат на ДеБъ просто суфлира на Манолова.

 44. 44 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2296 Неутрално

  Този Борислав Игнатов може и да е свестен, но хората го свързват и с ДСБ на Иван Костов. А това е губеща връзка.
  —цитат от коментар 2 на vxx57592865

  Отдавна вече ДСБ не се свързва с Костов.

 45. 45 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#30] от "КретенКилър":

  Ами има си ПР спецове, аз не съм такъв. Аз просто гледам крайните резултати и си вадя изводи. Което и вие би следвало да правите.

 46. 46 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#24] от "КретенКилър":Май идея си нямате какво значи ИЗБИРАЕМ кандидат... Къде и как и титулуван и къде е ходил не стига за да е избиратем.Но на вас ви е простено да не ги схващате тия неща, вие сте редови електорални единици. В ръководството на партията обаче не би трябвало да са толкова заблудени като вас. А вие като виждате как катастрофално губите всички мажоритарни избори, би трябвало да изритате ръководството на партията си... Ако имахте идея какво искате да постигнете де. Щото май нямате такава.
  —цитат от коментар 38 на niakoi_si


  Виж ся - първо, само щото си се присламчил към гербавата пасмина по някаква долна причина (щото за тия няма добра причина да се гласува), не значи, че можеш да ми даваш акъл.

  Приказките са много лесни, но е факт, че не можа да се сетиш и еди хипотетичен, но реалистичен, ИЗБИРАЕМ кандидат.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 47. 47 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5002 Неутрално

  Жалко! Демократична България са отново неадекватни! Игнатов може и да е супер читав, но е неизбираем. Да бяха подкрепили кандидатурата на Спаси София, щяха да имат повече шансове. Поне за балотаж.

 48. 48 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#42] от "КретенКилър":

  Защо?!?
  Хайде в прав текст ми кажи, че според теб архитект Игнатов има повече шансове за кмет на София от Иван Костов.
  Ама честно, ако може.

  Доброто е заразно
 49. 49 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1115 Весело

  До коментар [#8] от "Рим":

  Е,за ГЕРБ не може,но не съм видял да пишеш,че за Манолова не може също..Тони за Радев така беше.

 50. 50 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1525 Неутрално

  До коментар [#28] от "КретенКилър":

  Кафевите могат да пишат каквото си искат. Говорим за кмет на София. Кой е Борислав Игнатов и кой Вили Лилков?Сигурен съм, че и половината от членовете на ДСБ не знаят кой е. Вили Лилков всеки го знае. Избора на Игнатов е като избора на Трайчо за президентските избори. Неизбираем. Дори и издигналите го не гласуваха за него. Да си спомним Софиянски. Мачкаше наред. Това беше избираем кандидат.

 51. 51 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1115 Весело

  До коментар [#10] от "Darth Plagueis":

  Чета приказките на Игнатов,сшищушах сутринта Мая Манолова.Приказват едни и същи глупости.Та отборчето е ясно.Че,подкрепяте Манолова р същонпределно ясно,че ще гласувате за нея на балотажа-също!

 52. 52 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#30] от "КретенКилър":Ами има си ПР спецове, аз не съм такъв. Аз просто гледам крайните резултати и си вадя изводи. Което и вие би следвало да правите.
  —цитат от коментар 45 на niakoi_si


  Изводите, които си правя са:

  1. ДБ са подлагани на безаналогова очерняща кампания
  2. Хората са много прости

  Дали ръководството на ДБ може да се справи по-добре? Сигурен съм. Но нека все пак отчетем почти невъзможността на задачата, предвид контекста, посочен в 1. и 2.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1115 Весело

  До коментар [#12] от "zhivko6461":

  Ами,какво ще стане,когато в Банско,Бургас,Варна или Велинград кажат същото?!

 55. 55 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1115 Весело

  До коментар [#15] от "КретенКилър":

  Недялко или Асенчо-все от един татко сте правени..

 56. 56 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5002 Неутрално

  До коментар [#24] от "КретенКилър":

  Пич, не забравяй онези 80%! Баце управлява държавата вече 10 години и се хвали, че е прочел една, единствена книга! В България подходящ и избираем не са синоними!

 57. 57 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2296 Неутрално

  До коментар [#42] от "КретенКилър":

  Май забравяш, че ДСБ са избирателите на Костов, които сегашното ръководство (си мисли, че) наследи. Тези избиратели имат способността да мислят, което е твърде неприятно за всяко ръководство, което смята, че каквото и да прави гласовете им ще са гарантирани.

 58. 58 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#52] от "КретенКилър":

  1. Такива са правилата на играта. Не само у нас, а и по целия свят. Който го е страх да се изцапа, по-добре да не играе.

  2. Народа бил прост. Ми това е, матриал. Като не можете с тоя матриал да работите - друг няма.

 59. 59 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#47] от "vassilun":

  В класическата политическа наука неиздигането на кандидат и подкрепата на друг се счита за слабост (и с право).
  Това бсп тепърва ще го разбират, понеже Манолова е плесната в устата, не особено интелигентна и панически не желае да я наричат червена.
  Бонев от СС щеше да е в същото положение спрямо ДБ.
  Остава неприятно усещане и за двете страни.
  Пример за дългосрочен неуспех е Славчо Атанасов, който беше подкрепен от герб при избирането си, а после сътвори само глупости. Нито беше на герб, нито можеше да се похвали, че сам е успял.

  Доброто е заразно
 60. 60 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1115 Весело

  До коментар [#19] от "КретенКилър":

  Бреее,ама вие още през 2017-та ли сте знаели,че това ще е кандидата на ДеБъ,ше сте го обсъждсли?!Щото снимките на жена му са публични от тогава?!Със мъжа ти сте много.проницателни,бре!

 61. 61 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#15] от "КретенКилър":Недялко или Асенчо-все от един татко сте правени..
  —цитат от коментар 55 на yanne


  Ма само единият ви спуска опорни точки за повтаряне.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 63. 63 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2296 Весело

  До коментар [#52] от "КретенКилър":
  Викайте на хората, че са прости, после ги чЕкайте да гласуват за вас!

 64. 64 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#46] от "КретенКилър":

  Ама няма как да се сетя за читав кандидат бе Килъре, защото аз от партията ви знам само публичните фигури, а те са нефелни!

  Работа на ръководството на партията ви е да намери такъв кандидат, не моя! Аз просто казвам, че те две десетилетия се провалят в тази си задача, а вие подминавате този факт, че даже и ги оправдавате (с простия народ например).

 65. 65 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#52] от "КретенКилър":1. Такива са правилата на играта. Не само у нас, а и по целия свят. Който го е страх да се изцапа, по-добре да не играе.2. Народа бил прост. Ми това е, матриал. Като не можете с тоя матриал да работите - друг няма.
  —цитат от коментар 58 на niakoi_si


  Ами логичния извод е да се изчака и това поколение да си отиде. Изачкахме червените бабички, сега и гербавите трябва да си отидат, явно. Все пак, да не забравяме, че все още и електоратът, и политиката, и бизнеса, и обществото, е пълен с хора, родени и израсли по времето на комунизма.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 66. 66 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 2128 Неутрално

  [quote#12:"zhivko6461"]
  —цитат от коментар 29 на There is VoiSe of Amerika Says Edgar Hoover
  Да ти прилича на обмислен този ход...........та от там, щом може да изложи публично подобна необмислена идея (апропо “Дневник“ публикуваха това на страниците си, и аз именно от там научих за тази “великолепна“ идея, преди да се усетят и да скрият статията) човек може да си направи сметката колко “обмислено“ би ръководил столицата.Правя уточнение, че не съм от столицата и не мога да гласувам за който и да е кандидат за кмет на София, но подобни “управленски програми“ са глупост и то тотална. Коментирам само думи и намерения на кандидата изречени публично и публикувани.[/quote]
  С какво ли съм дал повод да се мисли, че приемам обявяването на "идеята" за обмислен ход?

 67. [quote#52:"КретенКилър"][/quote]

  Забравяш колко раздробено е дясното пространство в политическия спектър на този етап.........
  Въпросът който изниква от само себе си е КОЙ има интерес от това.
  Аз лично против десните нямам нищо против, даже съм на мнение, че ако не като управляващи то поне както коректив на управлението в опозиция биха свършили страхотна работа.........
  И още нещо, не някой друг, а именно десните разрушиха доверието в себе си, очакванията на обществото към десните бяха съвсем други ..........но десните когато бяха на власт предпочетоха да си напълнят гушите, пред това да отговорят на очакванията на хората..........а имаха шанс да ни направят поне най-добрата страна в ЕС от източния блок

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 68. 68 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1115 Весело

  До коментар [#31] от "niakoi_si":

  Че,ДеБъ няма за цел да печели избори.Изборите трябва да ги печели БСП.ДеБъ само помага,и пази Порокопиев от съдебно преследване и удря по конкурентите.Проследете поведението на прокпиевите партии за последните 10 годинк,например.То просто ще ви избоде очите.

 69. 69 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#56] от "vassilun":

  Тук не си прав. Говорим за София, където ДСБ има доста солидна подкрепа. Те са втора сила в града (уж), така, че тук оправданието с калпав материал е НЕВАЛИДНО!

  При тази солидна подкрепа, да не могат да пласират толкова години кандидат поне до балотаж, показва, че калпаво е РЪКОВОДСТВОТО на партията!

 70. 70 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#62] от "nema_labavo":

  Естествено, че не винаги.
  Но не се изключват взаимно.
  П. П. Това с минусите и плюсовете е адски некадърно направен бот 😂😂😂😂

  Доброто е заразно
 71. 71 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#65] от "КретенКилър":

  Е хубавото на изчаквателната стратегия е, че и бабичките в ръководството на партията ви ще си идат, та ако не вземат партията със себе си (което най-вероятно ще стане) имате някакви теоретични шансове.

 72. 72 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1115 Весело

  До коментар [#37] от "Darth Plagueis":

  Беронов беше в предсмъртна възраст.Защо Костов прецака кандидата на СДС и наложи своя е ясно.По принцип сте ясни.

 73. 73 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 2128 Неутрално

  До коментар [#12] от "zhivko6461":Ами,какво ще стане,когато в Банско,Бургас,Варна или Велинград кажат същото?!
  —цитат от коментар 54 на yanne

  Няма да го кажат. Но защо арх. Борислав Игнатов го е заявил като официална позиция на кандидат за кмет на София?

 74. 74 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2341 Неутрално

  Не съм сигурен, че това интересува някой редови избирател. :)За редовия избирател е по-важно да е чисто и боклука да се извозва навреме, отколкото какво става после с боклука. :)
  —цитат от коментар 11 на realguru


  Аналогично, за редовият комунист пък е по-важното да се реализира престъпният руски проект АЕЦ Белене, отколкото къде ще се съхраняват след това, някакви си ядрени отпадъци от две централи...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 75. 75 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2296 Весело

  До коментар [#65] от "КретенКилър":

  Е, след като мразите всички несъгласни с вас и искате да умрат как очаквате да имате подкрепа?

 76. 76 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1525 Весело

  До коментар [#70] от "АзКлавдия":

  Плюсовете и минусите имат значение, ако ги следиш. Все пак тук дискутираме, дреме ти за оценките и от кой са :)

 77. 77 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1115 Весело

  До коментар [#61] от "КретенКилър":

  На мен никой не ми спуска опорни точки.Че,и срещи вас са напълно излишни.

 78. 78 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  За да се изчисти боклука на София трябва да се започне от Народното събрание и Министерския съвет.

 79. 79 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1376 Весело

  Не съм сигурен, че това интересува някой редови избирател. :)За редовия избирател е по-важно да е чисто и боклука да се извозва навреме, отколкото какво става после с боклука. :)
  —цитат от коментар 11 на realguru


  Ами... по минусите, де си събрал до момента- оставам с впечатление, че повечето редови избиратели живо се интересуват- кво точно става в завода за боклук, и са запознати в детайли с технологичните процеси. 😂😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 80. 80 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#76] от "nema_labavo":

  Не ги следя, но съм във форума отдавна.
  Забелязвам всякакви неща с периферно зрение.

  Доброто е заразно
 81. 81 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1115 Весело

  До коментар [#63] от "pamela":

  Е,болшевици!Диктатура на пролетариата.Вижте профила на комунистите преди 100 години.После ги сравнете с профила на днешните "автентични" .Едно към едно-идентични.И еднскво разбирания имат.

 82. 82 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1115 Весело

  До коментар [#65] от "КретенКилър":

  Ще чакате още..Утре и ГЕРБ да изчезне,ще има друга партияНо,няма да е нито ДеБъ,нито ДСБ.Просто,защото прокарвате нежеланкнполитики от мнозинството от избирателите.Толкова е просто и лесно за разбирсне.

 83. 83 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  До коментар [#82] от "yanne":

  Именно. А политиките, които избира обществото му гарантират последно място по всичко в Европа.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 84. 84 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 2128 Неутрално

  Не съм сигурен, че това интересува някой редови избирател. :)За редовия избирател е по-важно да е чисто и боклука да се извозва навреме, отколкото какво става после с боклука. :)
  —цитат от коментар 11 на realguru

  Т.е. достатъчно е кандидатът да заяви, че градът ще е чист и боклуът ще се извозва навреме за да бъде привлечен гласа на редовия избирател. Без редовият избирател да се интересува как ще бъдат реализирани подобни идеи. Както и какво ще бъде бъдещето на боклука. Вие вписвате ли се в тази характеристика на редовия избирател?Каква ли част от редовите избиратели разсъждават толкова елементарно?

 85. 85 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1115 Весело

  До коментар [#73] от "zhivko6461":

  Сми с корифеи като Бойкикев или Атнасов около него?!Калво чудно има?!

 86. 86 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  До коментар [#81] от "yanne":

  Верно ли? Я ни кажи поне една прилика? Щото приликите между Герб и БКП са твърде много.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 87. 87 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2923 Неутрално

  Няма да го кажат. Но защо арх. Борислав Игнатов го е заявил като официална позиция на кандидат за кмет на София?
  —цитат от коментар 73 на zhivko6461


  Бориславчо ни го пратиха от Масква .. там е живял и работил, но се оказа че би бил по-нужен в София ..

 88. 88 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1525 Весело

  До коментар [#24] от "КретенКилър":Пич, не забравяй онези 80%! Баце управлява държавата вече 10 години и се хвали, че е прочел една, единствена книга! В България подходящ и избираем не са синоними!
  —цитат от коментар 56 на vassilun


  Тцъ, явно са синоними, резултата е на лице. А тия с многото прочетени книги са управлявани от човек, прочел една. Я сега обясни как става тая работа :))

 89. 89 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  До коментар [#72] от "yanne":

  Разбира се. Колко хубаво си ни беше при Гоце, а? Доволен ли си от избора си?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 90. 90 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#52] от "КретенКилър":1. Такива са правилата на играта. Не само у нас, а и по целия свят. .
  —цитат от коментар 58 на niakoi_si


  Не. Не по целия свят фабрикуват снимки на ануси, или лансират прякори като "Пинокио" и т.н. Пази се хигиенен мимимум, който гербавите нарушавате постоянно.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 91. 91 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  До коментар [#64] от "niakoi_si":

  Игнатов не е читав, защото.....?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 92. 92 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#52] от "КретенКилър":Викайте на хората, че са прости, после ги чЕкайте да гласуват за вас!
  —цитат от коментар 63 на pamela


  Не ме интересува. Прости са.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 93. 93 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1115 Весело

  До коментар [#76] от "nema_labavo":

  Оцените нямат никакъв смисъл?Просто,защото зад тях не съовт релани хора?А,на избори гласуват хора,не ботове и никове.На мене ,лично никога не ми е оукало за плюсчета и минуси.

 94. 94 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  На мен никой не ми спуска опорни точки..
  —цитат от коментар 77 на yanne


  Начи просто достигате с Недялко до същите гадости независимо. Това също не е много за хвалба.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 95. 95 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1115 Весело

  До коментар [#83] от "Darth Plagueis":

  Сигурнонпознаваш Усмихнатото Лице на Корупцията лично.Защото чух подобна глупост от него.При Борисов,казва България била по-бедна от Ф9фалирала Гърция! Че ,по негово време и на Костов България беше 10-15 пъти по-бедна от Гърция,пропуска.Та и ти си на тоя акъл.

 96. 96 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Е, след като мразите всички несъгласни с вас и искате да умрат
  —цитат от коментар 75 на pamela


  Е, след като си измисляш глупости, какво мога да ти кажа, освен онова от коментар 92.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 97. 97 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2923 Неутрално

  Ами логичния извод е да се изчака и това поколение да си отиде. Изачкахме червените бабички, сега и гербавите трябва да си отидат..
  —цитат от коментар 65 на КретенКилър

  Няма какво да се чака .. населението трябва да е прогресивно и ляво-либерално ориентирано ..
  Много добре сте го намислили с корабите с афроинженери!

  Всеки от тях, че си примъкне и жената (жените) и децата, ще имат още 10 чавета и в Европа .. и ето - гласовете, дето ще се чуват из европейските улици, няма да са на фашизирани белокожи ..

  Тогава предсказвам такъв живот..

  И ще имате и стогодишна поредица победи на изборите.. Мигрантите, не може да не гласуват за вас.
  Да пуснат за фашагите? Не, нали!

 98. 98 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1525 Любопитно

  До коментар [#89] от "Darth Plagueis":

  Ма ти верно не се спираш. Замислил ли си се поне веднъж, защо Гоце спечели срещу Стоянов? Кой избра Гоце? Даже и втори път? Върни малко лентата, преброй до три, завърти се и след това плюй по всички и всичко.

 99. 99 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1999 Неутрално

  До коментар [#6] от "zhivko6461":

  А какво предлагат налаганите медийно Манолова и Фандъкова? Боклук който не отговаря на стандарта за РДФ да се гори в София и някой като Ковачки да си пъли джоба.
  И без него има целогодишно замърсяване от транспорта, което зимно време надвишава нормите от използваните некачествени твърди горива и стари печки.
  За да не се зарием в боклуци те трябва да се горят извън София, като преди това се разделят и полученото гориво изсушава до 10% влажност.

 100. 100 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2923 Неутрално

  До коментар [#1] от "There is VoiSe of Amerika Says Edgar Hoover":Този Борислав Игнатов може и да е свестен, но хората го свързват и с ДСБ .
  —цитат от коментар 2 на vxx57592865


  Истината е , че е московски възпитаник..

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK