Манолова откри кампанията си с призива "Да не се променяме"

Манолова откри кампанията си с призива "Да не се променяме"

© Анелия НиколоваПредизборната кампания на Мая Манолова започна от огромна зелена шатра в парка пред НДК. Около 200 души се събраха за подкрепа да я подкрепят в първите й стъпки на кандидат за кметския пост на София. Момичета раздаваха флаери, също оцветени в зелено и бяло. Логото на кампанията е "Действаме" и "Решение има".


Манолова откри кампанията си с призива "Да не се променяме"

© Анелия Николова


В дъното на зелената шатра беше микрофонът и от там сочената за най-сериозен опонент на Фандъкова за кметския пост откри кампанията си със слово, в което няколко пъти повтори: "Нека не се променяме! Променят се тези, които искат да са непременно на власт."
Алчността и жаждата да се остане във властта не подбира средства – тя минава през човешки съдби, даже през явното нежелание на хората, каза Манолова и изреди свалянето на Силвия Великова от ефира на БНР, ареста на фотограф.


"Няма смисъл да се излива алчност и злоба от # КОЙ и от #ТОЙ", многозначително натърти тя, но спря до тук.
Тази реплика видимо увеличи интереса към събитието и разхождащи се из парка хора се поспряха да слушат.


"София не е град, който ще изтърпи задкулисието", обърна се Манолова към тях. От другия край на парка обаче долиташе мощен тътен от озвучаването на голям спортен празник с демонстрации на източни бойни изкуства, озаглавен "София - столица на спорта".


В подготовката си за кандидатурата тя очевидно приобщи всички протестни енергии в левия спектър – тук бяха Никола Вапцаров от комитета "Лозенец", протестиращ срещу небостъргача "Златен век", Войслав Тодоров, който брани зелените площи между блоковете в "Младост", "Люлин", "Обеля" и "Овча купел", майките на деца с увреждания...


До тях, но по-отзад бяха лидерът на "ДВижение 21" Татяна Дончева, Велислава Дърева, Калоян Паргов и Ангел Найденов. Александър Томов стоеше малко изолиран. Тук бяха и Иван Гарелов, Светлана Шаренкова, Валерия Велева, Илиана Беновска.


Светлана Шаренкова и Валерия Велева също сдойдоха да подкрепят Мая Манолова.

© Анелия Николова

Светлана Шаренкова и Валерия Велева също сдойдоха да подкрепят Мая Манолова.


"Ще управляваме София честно, почтено и заедно", обеща им накрая Манолова и получи ръкопляскания. Тя не каза и дума за управленската си програма и за приоритетите в нея.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK