Кандидатът за кмет на "Спаси София" призова конкурентите си на дебат

Борис Бонев

© Велко Ангелов

Борис БоневНезависимият кандидат-кмет, издигнат от "Спаси София", Борис Бонев, призова днес останалите участници в изборната надпревара да излязат на открит и честен дебат за бъдещето на София. С видеообръщение във фейсбук той отправи предизвикателство към Йорданка Фандъкова, Мая Манолова и Борислав Игнатов.


"Софиянци постоянно ни питат с какви аргументи г-жа Фандъкова обещава, че четвъртият ѝ мандат ще бъде по-успешен от предишния? С какво г-жа Манолова е подходяща да бъде кмет? Дали г-н Игнатов истински познава София и проблемите ѝ, предвид, че живее тук от едва три години", обяви Бонев.


"Ние бяхме първите, които публикувахме предизборната си програма, озаглавена "План за София". Всеки, който има претенциите да управлява и разходва бюджет от милиарди, трябва да бъде подготвен да защити и обясни своята визия за София" - поясни идеята си за дебат той.
Гражданската организация "Спаси София" предлага дебатите да се фокусират върху мерките за решаване на спешните проблеми на столицата – чистотата на въздуха, презастрояването, градския транспорт, както и прозрачното и некорумпирано управление на Столичната община.


"За да стигнат идеите и предложенията на отделните кандидат-кметове до софиянци, е нужен сериозен дебат в ефира на националните телевизии", подчертават от "Спаси София". В демократичните европейски държави телевизионните дебати между кандидат-кметовете са масова практика, и то месеци преди самите избори, напомнят активистите.


"Повече открити дебати между участниците в тези изключително важни избори, ще са само от полза за софиянци да направят информиран избор. Те ще дадат сигнал, че медиите ни са свободни, а политиците - отговорни", подчерта Бонев.


"На срещите ми със съграждани непрекъснато се повдига въпросът за липсата на дебати по големите медии и аз лично нямам обяснение защо това се допуска. Вероятно става въпрос за страх или неподготвеност от страна на част от моите съперници. Във всеки случай очаквам медиите да
постъпят отговорно и да организират повече смислени дебати" - каза той.


От предизборните щабове на Фандъкова и на арх. Игнатов заявиха, че още не са получили покана за дебат от "Спаси София".


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK