Слави Трифонов учредява днес "Няма такава държава"

Слави Трифонов учредява днес "Няма такава държава"

© Юлия ЛазароваЗасилено участие на гражданите в управлението, мажоритарен избор на депутатите и намаляването на броя им от 240 на 120. Задължително гласуване. Пряк избор на главния прокурор.


Това са част от основните цели, които ще си постави учредяващата се днес партия на телевизионния водещ и шоумен Слави Трифонов. Учредителното събрание на "Няма такава държава" е насрочено за днес в ранния следобед в хотел в столицата.


Трифонов и хората около него решиха да запазят пълно мълчание преди създаването на формацията, като отказват дори да коментират дали лично Трифонов ще я оглави. Не е известно все още и кой влиза в инициативния комитет, приел на 26 юли учредителна декларация на бъдещата формация, както и имената на тези 500 човека, които по закон трябва да подкрепят документа, за да бъде сформирана партията.
Друг ключов въпрос, който днес се очаква да намери поне частичен отговор е, какъв сигнал ще даде Трифонов за евентуални бъдещи взаимоотношения с останалите политически сили. Засега той е дал да се разбере, че е срещу "статуквото", като приближени до него тълкуват че в това влизат ако не всички, то почти всички традиционни и досегашни партии. Неясно за момента остава и какъв ход ще предприеме Трифонов за предстоящите след по-малко от месец местни избори – той не може да участва със свои кандидати, но би могъл да даде директна или индиректна подкрепа, сигнал за подкрепа за някои от участниците във вота. А това според досегашните социологически прогнози и коментари на анализатори може да е от съществено значение. Според последните данни на "Алфа Рисърч" партия на Слави Трифонов би влязла в парламента с четвърти резултат, близък до този на ДПС - 8.3 на сто.


В началото на август инициативният комитет изпълни първото условие от Закона за политическите партии – да публикува декларация с основните цели и основи на бъдещата формация. На тази база трябва да стъпи и програмата на "Няма такава държава" предвижда законодателството.


Една от основните цели ще бъде засилено участие на гражданите в управлението на държавата и вземането на решения чрез референдуми. Политическата формация ще иска и въвеждането на задължително гласуване на избори и референдуми. Както и електронно дистанционно гласуване.


Трифонов продължава да настоява за смяна на пропорционалната избирателна система с мажоритарна и за намаляването на броя на депутатите от 240 на 120. Предвижда да се бори за изцяло мажоритарна избирателна система в два тура с абсолютно мнозинство.


Предлага се и пряк избор на главния прокурор, на националния омбудсман и на шефовете на областните дирекции и районни управления МВР.


"България е свободна страна, но българските граждани не са свободни. Страната ни е в плен на своеобразна политическа плутокрация", се казваше още в документа. Сред принципите, за чието спазване и утвърждаване бъдещата политическа формация ще работи на първо място е поставено "разделение на властите", следват "народен суверенитет", "политически плурализъм", "свобода на словото", "реални гаранции за спазване правата на човека и гражданина".


Освен това в декларацията пише, че сред целите са също "цялостно реформиране на правоохранителната система и установяване на реално върховенство на закона; премахване на партийното влияние върху правосъдната система; реформиране на системата за обществено здравеопазване и осигуряване на свободен и равнопоставен достъп на всички граждани до адекватни и качествени медицински услуги". Има и други задачи - намаляване на бюрокрацията и въвеждане на електронно управление, неутрализиране на монополите и картелите, реформиране на образователната система, защита на семейството и семейните ценности, достойни доходи, гарантиране на личната неприкосновеност, членство на България в еврозоната, банковия съюз и шенгенското пространство.


Част от идеите, като намаляване на броя на депутатите, мажоритарни избори и др. са близки до въпросите, които екипът на шоуто на Трифонов опита да подложи на национален референдум преди три години. Част от тях бяха отхвърлени от Конституционния съд, защото изискват свикване на Велико народно събрание. Други като задължителното гласуване, мажоритарните избори и държавната субсидия от един лев на глас за партиите получиха подкрепа от избирателите, но не достатъчна, за да станат задължително закони.


През май 2017 г. Слави Трифонов започна протест пред парламента срещу неприемането на резултатите от инициирания от него референдум от депутатите. Седмица по-късно той спря да идва пред парламента, след като депутатите от ГЕРБ внесоха проект за промени в Изборния кодекс, с които да се въведе "пълен мажоритарен вот в два тура", като страната бъде разделена на 240 едномандатни избирателни района.


На 30 май Върховният административен съд пък постанови, че референдумът, иницииран от "Шоуто на Слави", не е задължителен. В отговор водещият обяви, че магистратите са узаконили лъжата и са оправдали нарушаването на закона.


Малко по-късно депутатите отхвърлиха и идеята за въвеждане на мажоритарен вот. А Трифонов обяви в писмо до медиите, че "живеем в някаква уродлива форма на партийна аристокрация. В европейската история аристокрацията винаги е била изхвърляна от властта. Дали по мирен път или с революция - няма значение".


Сега тези и други отхвърлени идеи ще залегнат и в програмата на бъдещата формация.


Според закона в днешното учредително събрание трябва да присътват най-малко 500 граждани с избирателни права, подписали декларацията. Те трябва да гласуват устав и да изберат ръководни органи. А след това документите да бъдат подадени за съдебна регистрация.

Коментари (247)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4152 Любопитно

  Поредното "НОВО ВРЕМЕ"
  Поредният "НОВ МОРАЛ"
  Поредното "ВЕРВАЙТЕ МИ"

  ПРЕСТАРЯЛ ПЕРСОНАЛ с претенциите за НОВ БАР-ДАК

  Наистина "Няма такава перверзия"

 2. 2 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4152 Любопитно
 3. 3 Профил на Petar Ivanov
  Petar Ivanov
  Рейтинг: 359 Неутрално

  Айдее, новият "спасител"-популит, крепител на статуквуто, за който трябва да глаува пролетариата...

  Freedom of speech
 4. 4 Профил на Андерсен
  Андерсен
  Рейтинг: 825 Любопитно

  "Задължително гласуване" - само ако е онлайн, или електронно, така че да позволява да се гласува където и да си.

 5. 5 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3770 Весело

  Ще се намерят кретени да гласуват и за него! Простака е непобедим!

  klimentm
 6. 6 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 921 Неутрално

  Елитарните партии и техните привърженици не харесват това. Популиста Борисов и вчера каза, че иска властта до построяването на магистрала "Хемус" т.е докато има гювеч от евро финансирането, коалиционните му партньори имат да въоражават армията и да се орезиляват по БНТ, за ДПС далавера винаги е имало, комунистите изпитват недостиг на електорат колкото и да се напъват да вземат властта, Магарешки събира трохи и изпълнява поръчки от по-големите батковци. Слави и хората му може само да увеличават подкрепата към проекта си ако не се забъркват с никоя сегашните партии.

 7. 7 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2543 Неутрално

  останало е малко от държавата, ама се опитват и това да сринат...

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 8. 8 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2543 Неутрално

  До коментар [#6] от "nwj49315903":

  елитарни партии? това ме разсмя, разлях си кафето бе :)

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 9. 9 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2110 Неутрално

  най новия проект на ДС и руснаците ,ще поддържа комунистическото статукво и светлото ни социалистическо бъдеще с демократична опция ,който се чувства недоволен ,свободен да пътува където си иска .

 10. 10 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1832 Неутрално


  "Засилено участие на гражданите в управлението, .... "
  ...............
  Славчо, гражданите могат да се оправят и без теб!
  Оправи селяните от Учин дол!!!

 11. 11 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2370 Неутрално

  До коментар [#6] от "nwj49315903":

  Няма недостиг на електорат за комунистите - забрави ли че има един милион "мъртви души" в изборните списъци?

 12. 12 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 921 Весело

  До коментар [#8] от "Opportunity":

  Внимавай да не се заклещиш в тоалетната.
  Кой разбрал, разбрал...

 13. 13 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2370 Неутрално

  До коментар [#6] от "nwj49315903":елитарни партии? това ме разсмя, разлях си кафето бе :)
  —цитат от коментар 8 на Opportunity  До коментар [#8] от "Opportunity":

  В България има елит. Може да е всякакъв,но е елит.

 14. 14 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Днес детронират "България без цензура" като най-тъпо име на партия.

  Доброто е заразно
 15. 15 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 921 Неутрално

  До коментар [#11] от "deaf":

  Отдавна други хора ползват тези списъци, последно се разнасяха едни чували.

 16. 16 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4152 Любопитно

  Слави и хората му може само да увеличават подкрепата към проекта си ако не се забъркват с никоя сегашните партии.
  —цитат от коментар 6 на nwj49315903


  В смисъл, ако крадат и мърсуват самостоятелно и за своя сметка....

 17. 17 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3064 Неутрално

  Трифонов бил виновен, че с арогантност, самовлюбеност и сбъркано чувство за превъзходство "автентичната" десница се срина до разградска такава.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 18. 18 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 921 Неутрално

  До коментар [#13] от "deaf":

  Абсолютно колкото и бай Ганьовски да е, е елит.

 19. 19 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 921 Неутрално

  До коментар [#16] от "Hawaii":

  В смисъл прочети статията, хората си имат някакви цели, които според мен могат да постигнат без да се забъркват с тези които крадоха и мърсуваха и продължават да го правят.

 20. 20 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2543 Неутрално

  До коментар [#12] от "nwj49315903":

  не знам не ги разбирам тия ваш'те

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 22. 22 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Страхотно име на партия!
  Неопровержимо доказателство, че професор Христов ни излъга,и че дебилите са много повече от 80%!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 23. 23 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Ще се радвам, ако Слави подкрепи Ал. Йорданов, който във фейсбука си нарече „Дем.БГ“ фарисеи, а за Ат.Атанасов и Хр.Иванов написа, че правят подли доноси срещу СДС.https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-mlaknete-farisei-az-sam-ot-sds
  —цитат от коментар 21 на trj09592697


  Кой е СДС?

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 24. 24 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 307 Весело

  Как да не си спомним за проекта Бареков Дудука ?!
  Желая и томува накрая да се добере до добре платена службица в ЕС... дето да ни защитава интересите, де ;-D

 25. 25 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Весело

  До коментар [#24] от "balgariez":

  Защо така с лошо?
  Нима не искаш Иво Сиромахов да ни чете от трибуната на нс фейсбук статусите на всички българи с поне капка остроумие?
  Нима не искаш Тошко да диктува конституционния ред?
  Едната от явилите се на кастинга на Слави вече е в Брюксел, бай дъ уей.
  Преизпълнение, тоест!

  Доброто е заразно
 26. 26 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 523 Неутрално

  По - правилно би било: "Няма такъв народ". Някога един пътешественик/изследовател, преминал през България и констатирал, че мястото е с прекрасна природа, лошото е, че е населено.
  Населено е с умници, които са заети постоянно да си блъскат главите един друг и ако се появи някой свестен, който иска да им покаже пътя към доброто, го изяждат, докато е жив (В България на свестните гледат като на луди - Христо Ботев). След смъртта му някой се сеща да му направи паметник. Ако може, друг да го финансира. Обикновено, това го организират тихомълком масоните. Блъскайки си главите, не виждат как мошеници се възползват от това и им поднасят някой и друг политически проект, за пореден път да поведе стадото към светлината, която също за пореден път се оказва насрещният влак.

 27. 27 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 307 Весело

  До коментар [#25] от "АзКлавдия":

  +++

 28. 28 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3251 Неутрално

  Добри намерения!

  Любовта ще спаси света!!!
 29. 29 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 921 Весело

  До коментар [#20] от "Opportunity":

  Де да знаех кои са наш'те, можеше и да ти помогна...

 30. 30 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4152 Любопитно

  По-младите може и да не си спомнят,
  но въпросният политически славей
  започна публичните си изяви в "Студентската програма Ку-ку"

  с ролята си на ПРОСТИТУТКАТА ТРАВЕСТИТ

  СТАНИСЛАВА ТОДОРОВСКИ......

  По-мнителните се питат, ИЗЛИЗАЛ ЛИ Е ОТ РОЛЯ........

 31. 31 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1223 Весело

  Славиту - президент! Бюреков - вице! Маяма - министър-председател, Годжи - нещо по културата там, че е единственият културен.
  Росене, блудни сине! Връщай се в лоното на патриотичния шоу-аристократизъм от плевенски тип! Министър на МВР ще те правим!

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 32. 32 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 921 Весело

  До коментар [#25] от "АзКлавдия":

  Предпочитам с Цвета Караянчева да играем на столици, а Лъчо Мозъка да се реди на опашка за Vertu...

 33. 33 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 864 Любопитно

  Самият Трифонов е много спорен като морални качества. На една камара мутри правеше теманета през 90-те години. После заложи на "чалгата", наречена удобно "попфолк" и проми мозъците на едно поколение младежи, които сега са апатични, необразовани, но за сметка на това арогантни и алчни.
  За мен тоя проект е патерица на управляващите, удобният обирач на протестен и апатичен вот.

 34. 34 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1223 Весело

  Моята фризьорка плахо ми рече, че др. Трифонов й харесва. Питах я, какво по-точно одобрява. Тя се сви като пипнат охлюв (сигурно по очите ми е личало "обожанието") и рече, че й харесва... "патриотизма" му. Там аз се свих. Уж, за да й е по-удобно да ми подстриже бретона, хаха...

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 35. 35 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Весело

  "Друг ключов въпрос, който днес се очаква да намери поне частичен отговор е, какъв сигнал ще даде Трифонов за евентуални бъдещи взаимоотношения с останалите политически сили. "

  - Ха, ха, ха. "Няма такава държава" стана емблема на популистите от фракциите на Корни и Кънев. Заедно формират новото - старо ОФ на Станишев:

  „Инициативата изборите да се преброят паралелно от външна агенция е на "Коалиция за България" и по-конкретно на нейния лидер Сергей Станишев. Към тази идея обаче се включиха и други партии, които оформиха своеобразна опозиционна коалиция около социалистите: ДПС, "Атака", ДСБ и партията на Меглена Кунева.“
  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/izbori2013/2013/05/06/2054730_povtorno_prebroiavane/

 36. 36 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1223 Весело

  Опс! ПатриотизмЪТ на Славиту винаги е с пълен член!

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 37. 37 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Весело

  Славиту - президент! Бюреков - вице! Маяма - министър-председател, Годжи - нещо по културата там, че е единственият културен.Росене, блудни сине! Връщай се в лоното на патриотичния шоу-аристократизъм от плевенски тип! Министър на МВР ще те правим!
  —цитат от коментар 31 на Непукистка  До коментар [#31] от "Непукистка":

  Пише се "прецедател"! Тоест пише се "менистър прецедател", това е човек, който менка другите менистри и ги прецежда.
  Второ, забравила си Иво!!!!

  Доброто е заразно
 38. 38 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3251 Неутрално

  Впрочем, това с Теферендума който организира, беше чиста подигравка от страна на Народното Събрание и Съда!

  Любовта ще спаси света!!!
 39. 39 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1223 Весело

  Впрочем, това с Теферендума който организира, беше чиста подигравка от страна на Народното Събрание и Съда!
  —цитат от коментар 38 на hope


  О, да! Забравила си, че Радан пръв се изрепчи, щото тогава още беше "управляващ".
  Ни йе убу да са хоупиш, Хоуп!

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 40. 40 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  До коментар [#37] от "АзКлавдия":

  Не съм го забравила. Иво няма шанс в прецедателския съвет. Той не е твърдо сервилен като Годжиту. А и Славчо хич не обича някой да е по-добър от него в драмата и в водачеството... на шоу, на народ... има ли разлика?

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 41. 41 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3064 Весело

  До коментар [#34] от "Непукистка":

  Не си ти когато си ..с подстриган бретон?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 42. 42 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#40] от "Непукистка":

  Ми Годжиту какъв "по културата"? Той толкова се е спихнал с тоя дълъг стаж на whipping boy, че не може да роди половин оригинална мисъл.
  Интересно ми е кой се е навил да стане за резил, все пак.

  Доброто е заразно
 43. 43 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1223 Весело

  Иначе, другари, забелязвате ли нещо?
  Издъниха се т.н. "патрЕоти", изтъркаха се, разпаднаха се... "окрадоха" Россията (по Сайдеров), вместо двете ръце да целуват на Путин и да вземат да купят някоя и друга ракета, и... веднага резервният "патриотичен" отбор на ДпС излиза на тепиха.
  Който е забравил нещата и не стопля, че в бившето "шоу" Доган беше основен сценарист, гост и почетен продуцент, няма да му ги припомням. Скоро ще стане видно и за умрелите.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 44. 44 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3852 Весело

  До коментар [#34] от "Непукистка":

  За разлика от вас, Трифонов достатъчно патриотизъм е показъл с действията си, с патриотичните си песни, гледани от милиони, вкл. и на живо.
  А, че фризьорката ви не може да се изрази правилно, говори за умствения ѝ капацитет, капацитет, подобен на една друга фризьорка...
  Та, като направи няколко концерта, като изпеят няколко подобни песни като тази :
  https://www.youtube.com/watch?v=LSgcyG8-VCs ,
  да не се чудите, че ще събере гласове, в пъти повече, от колкото всички "десни"...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 45. 45 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  До коментар [#40] от "Непукистка":Ми Годжиту какъв "по културата"? Той толкова се е спихнал с тоя дълъг стаж на whipping boy, че не може да роди половин оригинална мисъл.Интересно ми е кой се е навил да стане за резил, все пак.
  —цитат от коментар 42 на АзКлавдия


  Е, ти ся! Половин мисъл, но мисъл! Апропо, не виждам там нито един, който да може да каже нещо, без някой от останалите да му го е написал и турил на аутокю.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 46. 46 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1223 Весело

  До коментар [#34] от "Непукистка":За разлика от вас, Трифонов достатъчно патриотизъм е показъл с действията си, с патриотичните си песни, гледани от милиони, вкл. и на живо. А, че фризьорката ви не може да се изрази правилно, говори за умствения ѝ капацитет, капацитет, подобен на една друга фризьорка...Та, като направи няколко концерта, като изпеят няколко подобни песни като тази :https://www.youtube.com/watch?v=LSgcyG8-VCs ,да не се чудите, че ще събере гласове, в пъти повече, от колкото всички "десни"...
  —цитат от коментар 44 на hamiltonf


  О, не! Няма да се учудя! Напротив, очаквам го! Въпросът е, тези, дето се оплакваха на "диванчето", дали няма да са пак излъганите камилчета или това е тяхната роля в театъра, революционно-деградационния театър, който ни се представя на най-малката сцена - "Патриотични плъхове зад канала".

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 47. 47 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3852 Весело

  Успех на новата партия!
  Поздрави на всички!

  https://www.youtube.com/watch?v=tgbEZAIcaSg

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 48. 48 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2704 Неутрално

  Този не може да си избере сериозно име за партия, тръгнал политик да става - ако този цървул вземе над 5%, то наистина "Няма такава държава" - от първото си предаване бе цървул с цървулско поведение и опростачи де що се докосне - защото знае че само простаците биха го подкрепили.

 49. 49 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1223 Любопитно

  До коментар [#47] от "hamiltonf":

  Хамилтоне, ти патриот ли се оказа или си прост-о фризьор?

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 50. 50 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2704 Весело

  До коментар [#45] от "Непукистка":

  Колега, Сиромахов може да (ере през устата с часове, също и с ръката (писмено); та ако трябва голямо дрънкало с мръсна уста - той е човека.

 51. 51 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3852 Весело

  До коментар [#49] от "Непукистка":

  Възрастна дама не бива да се опитва да оригиналничи по този просто-ват начин...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 52. 52 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  До коментар [#45] от "Непукистка":Колега, Сиромахов може да (ере през устата с часове, също и с ръката (писмено); та ако трябва голямо дрънкало с мръсна уста - той е човека.
  —цитат от коментар 50 на Deaddark


  Никой не требе да е по-голямо дрънкало от лидера, колега! Тук бъркате нещата. Не сте забелязал закона на Паркинсон, че трима некадърници винаги изхвърлят четвъртия кадърник. Първо с неглижиране, после - с ритници.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 53. 53 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1223 Весело

  До коментар [#49] от "Непукистка":Възрастна дама не бива да се опитва да оригиналничи по този просто-ват начин...
  —цитат от коментар 51 на hamiltonf


  Възрастта не е порок, а младостта не е предимство, още повече когато си обърнал четвъртата десетка, нъл тъй? Прав си, не казах, че и аз съм прост-а фризьорка, Апатреотична, но не аполитична.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 54. 54 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 909 Весело

  Мажоритарен избор на малко дупетати без двукамарен парламент и силен президент е рецепта за провал. Още по-важният детайл за налагане на феодалния модел е изборът в два тура. Дай, Боже, в България всеки да се занимава с това, от което разбира.

 55. 55 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 497 Весело

  Нима не искаш Иво Сиромахов да ни чете от трибуната на нс фейсбук статусите на всички българи с поне капка остроумие? Нима не искаш Тошко да диктува конституционния ред?
  —цитат от коментар 25 на АзКлавдия

  :)):)))):))))))):)))))
  И,за какъв дявол им е на Трифонов и компания тази партия?!? Имаха си шоу - хубаво,лошо -без значение,нали се занимаваха с нещо...А сега...? НТД (няма такава държава) :))) Държава няма,но партия има...:))) Забавно...:)))


 56. 56 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#44] от "hamiltonf":

  Хамилтонееее! Надпяването е в Копривщица, джанъм! Чалгата е по Тв Планета (май).
  Хайде да спрем да бъркаме патриотизма, политиката и лейтнайт шоуто, че голямо мазало става.

  Доброто е заразно
 57. 57 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#55] от "objektivist96":

  Как за какъв дявол? За да вкарат петнайсет души в нс и четири години да си имат трибунка.
  На Марешки за какво му е тая партия?

  Доброто е заразно
 58. 58 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3251 Неутрално

  [quote#39:"Непукистка"][/quote]

  Не съм забравила!
  Не съм забравила и за подкрепата му за ИК.
  Също така съм сигурна, че дълбоко консервативен човек, като Костов, никога не би подкрепил политиката на ЕНП за внос на ик. мигранти и насърчаването на еднополовите бракове.
  В България няма консервативна дясна партия.
  Екатерина Захариева води промени за това, децата да се разглеждат, като субекти извън семейството с право на глас.

  Любовта ще спаси света!!!
 59. 59 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 883 Любопитно

  "той е дал да се разбере, че е срещу "статуквото",

  вЕрвайте му ,един от символите ,иконите на статуквото, бил срещу "статуквото" ФАРС - поредният ,а лековерни и въодушевени балъци винаги ще се намерят

 60. 60 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 305 Неутрално

  Тю, трябваше да я кръсти " Няма друг такъв помияр" че да е по-автентично.

 61. 61 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2482 Неутрално

  Болен се изчерпа, време е за смяна. Поредния говорител на глупости и изпълнител на простотии

 62. 62 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  [quote#39:"Непукистка"]
  —цитат от коментар 58 на hope
  Не съм забравила!Не съм забравила и за подкрепата му за ИК.Също така съм сигурна, че дълбоко консервативен човек, като Костов, никога не би подкрепил политиката на ЕНП за внос на ик. мигранти и насърчаването на еднополовите бракове.В България няма консервативна дясна партия.Екатерина Захариева води промени за това, децата да се разглеждат, като субекти извън семейството с право на глас.[/quote]

  Удобно вкарваш темата за ИК, за да отклониш вниманието от бравурното си отношение към новата партийка ли? Раданчо бил "за" ИК, Костов бил против "еднополовите бракове"? Не съм чула, но по този критерий аз излизам най-консервативно дясната тук, хаха... И не само се надявам да е така. То си Е така.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 63. 63 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3444 Весело

  " Друг ключов въпрос, който днес се очаква да намери поне частичен отговор е, какъв сигнал ще даде Трифонов за евентуални бъдещи взаимоотношения с останалите политически сили. Засега той е дал да се разбере, че е срещу "статуквото", като приближени до него тълкуват че в това влизат ако не всички, то почти всички традиционни и досегашни партии."

  Ако някой може да ми помогне в това да преброя кой поред е този " спасител " срещу статуквото, ще съм му благодарен ! Татовия още му помня плакатите от преди 10 години: генерална промяна, все едно бяха вчера !
  Е, видяхме я ! За някои наистина е генерална ! Станаха почти милиардери.....

 64. 64 Профил на 5149mich
  5149mich
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  Преместих си го в другия крачол.

 65. 65 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1655 Неутрално

  Ще се намерят кретени да гласуват и за него! Простака е непобедим!
  —цитат от коментар 5 на klimentm  Особено, ако обещае да ни оправи за 800 дни !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 66. 66 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1655 Неутрално

  До коментар [#6] от "nwj49315903":


  « Елитарните партии ... «


  Бягай бързо на лекар !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 67. 67 Профил на Илиана
  Илиана
  Рейтинг: 274 Гневно

  Срам и позор за учредител,
  срам и позор за лидер,
  срам и позор за фенове,
  които искат да създадат
  партия с име НЯМА ТКАВА ДЪРЖАВА,
  което е вопиюща гавра!
  Бих обаче приветствал
  създаването на партия с име
  ДА ПРОМЕНИМ ТАЗИ ДЪРЖАВА!!!!!!

  ГОСПОД ДА НИ Е НА ПОМОЩ!!!

 68. 68 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 305 Неутрално

  До коментар [#47] от "hamiltonf":Хамилтоне, ти патриот ли се оказа или си прост-о фризьор?
  —цитат от коментар 49 на Непукистка


  +++++++++++++++++++++++++++++

 69. 69 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 2368 Неутрално

  И пак и пак и пак а насреща в тунела поредният влак.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 70. 70 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 778 Неутрално

  голем харисматичен лидер е слави. оспехи занапреде по торнирите.

 71. 71 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Някъде се мярна анонс: международен форум, обявяват - влиза премиерът на България и лидер на партия "Няма такава държава".

 72. 72 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Някъде се мярна анонс: международен форум, обявяват - влиза премиерът на България и лидер на партия "Няма такава държава".

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 763 Неутрално

  Много глупаво название. Из някои други континенти е-хе какви по-държави има. Не че сме много далече от тях, но поне имаме дадености да сме по-далеч. Изобщо нищо не означава това заглавие, само увеличава политическия "кълъбълък". Траш, с една дума, по модерному.

 75. 75 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3341 Неутрално

  Бих попитал:
  1. Какво разбират под "Народен суверенитет"?
  2. Какви реални гаранции за спазване правата на човека и гражданина биха ги устроили?
  3. Не считат ли, че при това засилено участие на гражданите във вземането на решения чрез преки допитвания до народа, управлението на страната би станало трудно и мудно, а никой няма да поема отговорност за грешните решения?

  Не съм съгласен избирателната система да стане изцяло мажоритарна....
  С останалото съм съгласен напълно!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 76. 76 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 565 Неутрално

  И това доживяхме-продавач на мартеници,чистокръвен чалгаджия и целуващ ръце на мутрите да прави партия.Даже и в парламента ще влезе„.Няма такива избиратели“!

 77. 77 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5676 Неутрално

  Няма такава държава която да си заслужава такава партия...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 78. 78 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 675 Разстроено

  Това е несериозно , няма смисъл да се коментира...

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 79. 79 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2792 Весело

  "Няма такава държава" но пък си имаме такъв Слави.

  подпис
 80. 80 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 907 Весело

  Умнокрасивците се родиха, на местните ще пуснат за Маяма, после за Трифонов, дружко си е неква перспектива поне да падне омразний тирана, не пълна подопашкова обреченост.

  Разбира се всичко това докато разказват какви са 'прозападни антикомунисти' и люто мразещи чалгията 'интелектуалци'.

  Нещата окончателно се наместиха

  Facing Worlds
 81. 81 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2792 Весело

  "какъв сигнал ще даде Трифонов за евентуални бъдещи взаимоотношения с останалите политически сили."

  Всички сигнали на Слави сме ги слушали. Няма как да ни изенада.
  И всички партии от чиито фенове ще открадне също няма да ни изненадат.
  Волен вече даде сигнал в БНТ, че си пази електората.

  подпис
 82. 82 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  В един следващ парламент, в който няма да има Атака все някой трябва да е коалиционен партньор на Мутрата. Дългият е точно за тази цел.

 83. 83 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3839 Неутрално

  "Слави Трифонов учредява днес "Няма такава държава"

  Ясно. Решил е да закрива държавата. Надява се на колективното самоубийство на българите , които ще гласуват за него.

 84. 84 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  Щом се обявява против статуквото Дългият не трябва да подкрепя никой на тези местни избори, за да не разочарова симпатизантите си.

 85. 85 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3852 Любопитно

  До коментар [#5] от "klimentm":

  А-ха, тези, които гласуваха за руски партии, за Барековци, за другарите комунисти, за някакви недоказали се юристи, юристи без работа, но за сметка на това получаващи редовно лесни кинти от НПО-та, не са кретени, а кретени са тези, които евентуално ще гласуват за Слави и екипа му, които са пред очите ни 30 години, правят шоу на световно ниво, не цепят басма на никого, като се започне от Жан Виден., Ив. Костов, Първанов, Борисов, Пеевски и кой ли още не, казват нещата в прав текст, от ефира, не под сурдинка?!
  Странно, странно, меко казано...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 86. 86 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 2030 Неутрално

  До коментар [#8] от "Opportunity":

  Има партии които се елитареят, безспорно. Които се държат като нетаковани госпожици. Повечето хора в страната са простички и се пазят от тях

 87. 87 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3519 Неутрално

  До коментар [#75] от "Храбър":

  Бих попитал:
  1. Какво разбират под "Народен суверенитет"?
  =========
  Щом си го попитал.....значи 30 години вносна демокрация ти е малко .....
  Продължавай да живееш по същия начин. ...

  Bukalemun
 88. 88 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1655 Неутрално

  До коментар [#34] от "Непукистка":


  « Моята фризьорка ... «


  Епа нема такъв виц !
  Останали десетина объсани от годините косъма, а тук фризьорка, бретон рийш’ли ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 89. 89 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3839 Неутрално

  Ще се намерят кретени да гласуват и за него! Простака е непобедим!
  —цитат от коментар 5 на klimentm


  Глупаците са неизчерпаеми. Глупостта е безкрайна.
  Българският материал е доказал това.

 90. 90 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 509 Неутрално

  Ще изгрее нова звезда, Тиква де....тиква, тиква ама учиндолска!!!
  ---------------------------------------
  Абе, селяндурите с цървули, я да ви попитам, коя тиква е по, най....учиндолската или банкянската.....или скоро ще почнете да си падате по Кауна!!!

 91. 91 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4152 Весело

  До коментар [#34] от "Непукистка": ...Та, като направи няколко концерта, като изпеят няколко подобни песни като тази :https://www.youtube.com/watch?v=LSgcyG8-VCs ,да не се чудите, че ще събере гласове, в пъти повече, от колкото всички "десни"...
  —цитат от коментар 44 на hamiltonf


  Тъй......тъй.....

  А пък ако ОРИГИНАЛНИЯТ АЗИС вземе та направи на свой ред концерти,

  със сцени, като от билбордовете си.....ще събере в пъти повече гласове

  и от ИМИТАТОРА СИ.....

  КОНЦЕРТИ са му майката......От седалките в Арена Армеец - в найлоновите чували

  на изборните комисии - пак в същата Арена Армеец......

  Ха-хаааааааааа

  После - не защото имало фалшификации, а щото имало концерти.....

  Затова гласовете били "в пъти по-големи"......

 92. 92 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3251 Неутрално

  До коментар [#62] от "Непукистка":

  Еднополовите бракове и превръщането на децата в бизнес, постави огромна разделителна ивица в политиката, вярно е.
  Вкарването на мигранти и глобализма, като течение в икономиката, също!
  По тези критерии Орбан е моя човек.

  Любовта ще спаси света!!!
 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1655 Неутрално

  До коментар [#43] от "Непукистка":


  « Доган беше основен сценарист ... «


  Що, той умря ли ? Или вече не е сценарист, а пише нотите на правителството и НС ?
  А, сетих се - мутрата го натовари да осигурява студения резерв ...
  Хак да му е на дръндарския мангал !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 95. 95 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 927 Неутрално

  Да не забрави някой, че Газпром го финансираха с $ 1.5 млн, а след това кариерата му бе осигурена от Краси Гергов.

 96. 96 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4152 Любопитно

  До коментар [#75] от "Храбър": .....значи 30 години вносна демокрация ти е малко ......
  —цитат от коментар 87 на eti mehter


  ВНОСНА ама от РУСИЯ....

  РУСКИ ВНОС....

  България все повече заприличва на

  ЛОШО КОПИЕ НА ОВПУТЕНА РУСИЯ

 97. 97 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3519 Любопитно

  До коментар [#85] от "hamiltonf":

  Правилно разсъждаваш.....
  Ако този човек направи в политиката нещо сполучливо, то ще е първото НЕ внесено отвън.

  Bukalemun
 98. 98 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 268 Неутрално

  Държавата се състои от хората. Де факто Главуняка казва, че няма такива хора.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 99. 99 Профил на mutant
  mutant
  Рейтинг: 283 Неутрално

  Участване на народа в управлението означава бай Мангау и чалгаджиите да управляват? България не е Швейцария и за съжаление политическата култура на българина е на прекалено ниско ниво за да се излиза с такива идеи. Популизъм в промишлени количества от новият спасител, програмка "За 100 дни ша ви упрайм" ще има ли?

 100. 100 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3839 Неутрално

  До коментар [#44] от "hamiltonf":
  "Трифонов достатъчно патриотизъм е показъл "

  Показал е не патриотизъм , а патриотАрство, от най-просташките.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK