Изборна хроника: Съдът не пуска засега Иванчева и Петрова навън за кампанията

Изборна хроника: Съдът не пуска засега Иванчева и Петрова навън за кампанията

© Надежда Чипева, Капитал"Изборна хроника" е специална рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините от предизборната кампания, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


Съдът не пуска засега Иванчева и Петрова навън за кампанията


Апелативният специализиран наказателен съд не е разрешил на бившия кмет на район "Младост" и настоящ кандидат за кметския пост в София Десислава Иванчева да напусне домашния си арест, за да участва в предизробната кампания в периода между 4 и 13 октомври. Не е уважено и същото искане на бившата заместничка на Иванчева - Биляна Петрова, която сега се кандидатира за клет на "Младост", съобщиха двете във "Фейсбук" страниците си. Основанието искането им да не бъде удовлетворено е, че домашният арест "се нарушава в предимно по причини, свързани с упражняване на основни права на хората, като правото на живот и на здравеопазване". Решението е подписано с особено мнение от съдия Емилия Петкова, която отбелязва, че домашният арест не лишава хората от правата им да избират и да бъдат избирани. Иванчева и Петрова са обжалвали отказа.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK