"Алфа Рисърч": Фандъкова със символична преднина пред Манолова в София (допълнена)

Мая Манолова, Йорданка Фандъкова

© Дневник

Мая Манолова, Йорданка ФандъковаОспорвани избори с по-висока от традиционната избирателна активност, изключително близки резултати на основните претенденти за кметски пост, сериозна преднина на управляващата партия за общинския съвет, но без възможност за самостоятелно мнозинство - това сочи изследване на социологическата агенция "Алфа Рисърч" за кметските избори в София, оповестено днес.


Социолозите очакват градската десница да затвърди силните си позиции в столицата и отчитат висока електорална ефективност на кандидата на ВМРО за кмет, която се отразява благоприятно на резултатите на партията за съветници.


Данните са от изследване проведено в периода 3 - 7 октомври. То е проведено сред 801 пълнолетни граждани от София с право на глас в местните избори, като информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю по домовете на анкетираните лица. Проучването е финансирано със собствени средства.


Състезанието за кмет: оспорвано до последно
Надпреварата за кметския пост се очертава трудна, с лек аванс за настоящия кмет от ГЕРБ Йорданка Фандъкова (36.3%) пред независимата, но подкрепена от БСП и няколко малки дясноцентристки формации Мая Манолова (34.6%)


Според социолозите на вота за 27 октомври не може да се очаква традиционната ситуация, в която ясната дясноцентристка ориентация на избирателите в София - най-големия и с най-голям икономически потенциал български град, доста категорично е определяла победителя, независимо от множеството кандидатури. "В случая, напротив, сме свидетели на много по-оспорвана и амбициозна битка, тестваща преминаването на дясно-центристката в ляво-центристка периферия", коментират социолозите.


Според резултатите плюсът за Йорданка Фандъкова е, че успява да удържи избирателите на ГЕРБ в тази сложна конфигурация. Плюсът за Мая Манолова - че успява да разшири традиционния БСП вот с близо 10 на сто. В тази ситуация, прогнозират от агенцията, при балотаж, ключов ще е ценностният избор на симпатизантите на "Демократична България", които ще определят в голяма степен пътят към и на София.


Кандидатът на т.нар. градска десница, Борислав Игнатов събира към момента 10.7% вот сред твърдо решилите да гласуват. Поради по-слабата си начална популярност спрямо останалите, той има потенциал за ръст, поне до нивата на листата (15,5%).


Евроизборите показаха електоралната ефективност на Ангел Джамбазки и залагайки отново на него, ВМРО отбелязва двоен пробив - увеличава резултата си за общинската листа (6.1%) и постига четвърта позиция за кметската надпревара (6.9% вот за Ангел Джамбазки), уточняват от "Алфа Рисърч".


Кандидатът на иначе активното гражданското сдружение "Спаси София" - Борис Бонев, търпи, от една страна, конкуренцията на големите партии, а от друга, на далеч по-разпознаваемия опонент, състезаващ се в неговата група, тази на "независимите претенденти". В резултат, той остава на пета позиция с добрия за този профил кандидати резултат от 4,8%.


Останалите 15 участници събират сумарно малко под 7 на сто от вота на твърдо решилите да отидат до урните.


В общинския съвет - между 7 и 9 листи


Вотът за партийните листи сочи водещи позиции за ГЕРБ, на 10 процентна дистанция от БСП (32.1% : 21. 4%). Трета позиция за "Демократична България" (15.5%). Имайки предвид наблюдаваната и на Евроизборите склонност техните избиратели да се мобилизират в последните дни преди вота, може да се очаква допълнителен ръст на тази формация, коментират социолозите. ВМРО с 6.1% е следващият сигурен участник в бъдещия Столичен общински съвет.


Макар и на още ранен етап от кампанията, има сериозни основания да се предполага, че бъдещият 61 членен СОС ще бъде почти толкова фрагментиран, колкото и настоящия. През 2015г. в сегашния състав влизат представители на 9 листи. В бъдещия могат да се очакват между 7 и 9 листи, без ясно мнозинство, се казва в анализа към проучването, като се подчертава, че това вещае трудни времена за столичния кмет и изпитания за политическите стратегии и управленски ангажименти на подкрепящите го политическите сили. За да прескочат изборната бариера и да влязат в общинския съвет, формациите с участници в изборите трябва да преодолеят общинската избирателна квота. За предишните избори в София тя беше малко над 6 хил. гласа.


Силните кандидати вдигат активността


Заявената избирателна активност достига 45.3%. Тя е вече с около 4 пункта по-висока от тази през 2015г. и по всяка вероятност ще запази, а вероятно и надвиши тази стойност, поради по-високата мобилизация на избирателите, провокирана от силните кандидатури и реалното състезание между тях, отчитат от "Алфа Рисърч".


Според социолозите е разбираем високият интерес към местните избори в столицата и символното значение да бъдеш политически представен именно в нея, и това определя големият брой претенденти за кметския пост: 30 през 2007г., 25 през 2011 г., 21 през 2015 г. и 20 през настоящата.


Настоящото изследване е проведено в периода 3 – 7 октомври 2019г. от "Алфа Рисърч", публикува се на сайта на агенцията и се реализира със собствени средства. Изследването е проведено сред 801 пълнолетни граждани от гр.София с право на глас в местните избори. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю по домовете на анкетираните лица.


"Алфа Рисърч" носи отговорност за данните и интерпретацията, публикувани на нейния сайт, но не и за избирателно или манипулативно използване на тези данни.


"Дневник" публикува тази информация според изискванията на чл. 205 (ал. 1 - 4) от Изборния кодекс".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (203)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Важно е кандодата на соросоидите да го ударим - макс 2%

 2. 2 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 658 Неутрално

  Тези двете са си лика прилика - комунистически лелки - нефелни и лъжливи!
  Но българите пак ще избират между ГЕРБ и БСП, а те не се различават по нищо!

 3. 3 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7975 Неутрално

  По-важно е ГЕРБ в Общ. съвет да нямат мнозинство.

 4. 4 Профил на Ruthger Righart
  Ruthger Righart
  Рейтинг: 226 Неутрално

  Другарките Фандъкова и Манолова не ме интересуват. И двете са кандидатки на Борисов. Какви са прогнозите за арх. Игнатов?

 5. 5 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4234 Неутрално

  "но подкрепена от БСП и няколко малки дясноцентристки формации..."?!?


  Срам и позор!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 6. 6 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  А славиту колко процента има? Верно, той не участва, но за Алфа рисърч това едва ли е пречка.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 7. 7 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3119 Весело

  На кестена ще му ходи ашладисан калем от кюстендилска слива ...

 8. 8 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Другарките Фандъкова и Манолова не ме интересуват. И двете са кандидатки на Борисов. Какви са прогнозите за арх. Игнатов?
  —цитат от коментар 4 на Ruthger Righart


  2 %.

  Всички НПО са мобилизирани - ОО, БХК, АзБ, ,... , редакциите на Дневник/Капитал, Офнюз, Медиапул ... но повече от 2% не докарва.

 9. 9 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4255 Неутрално

  Борислав Игнатов какви ли не мръсни номера му скроиха от четата на младия мъж, а той вече стои трети по рейтинг така, както е измерен от Алфа Рисърч ! Поздравления за добрия резултат ! Дано още повече скъси дистанцията си спрямо първите двама кандидати - в случа двете каки......

 10. 10 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 554 Неутрално

  В София комунисите никога не са управлявали, а това няма да стане и в бъдеще.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 11. 11 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 851 Неутрално

  такива новини карат повече хора да гласуват за фъндъка, просто са по-отвратени от манола.

  Good shitposting and proper banter guaranteed !! No refunds !
 12. 12 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2632 Неутрално

  Ай са пак някакви поръчкови проучвания! Фандъкова била фаворит така ли ?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 13. 13 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4255 Неутрално

  " Оспорвани избори с по-висока от традиционната избирателна активност, изключително близки резултати на основните претенденти за кметски пост, сериозна преднина на управляващата партия за общинския съвет, но без възможност за самостоятелно мнозинство"
  А дано престъпното статукво на ГЕРБ в СОС да не може да прави какво си иска в полза на сараите, както беше досега !

 14. 14 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#4] от "Ruthger Righart":

  Очаквате някой да ви научи да четете ли?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 15. 15 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 303 Неутрално

  Фандъкова, трябваше да се оттегли с достойнство барабар с Олиновците и Андрей.

 16. 16 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 233 Весело

  Какви са прогнозите за арх. Игнатов?
  —цитат от коментар 4 на Ruthger Righart


  Щял да става кмет.
  Ама друг път.

 17. 17 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2632 Неутрално

  До коментар [#4] от "Ruthger Righart":

  Никой не е чувал за него, добре ,че се спомена за онази неговата с електроуреда!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 18. 18 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Борислав Игнатов какви ли не мръсни номера му скроиха от четата на младия мъж, а той вече стои трети по рейтинг така, както е измерен от Алфа Рисърч ! Поздравления за добрия резултат ! Дано още повече скъси дистанцията си спрямо първите двама кандидати - в случа двете каки......
  —цитат от коментар 9 на samoedin


  Ха, ха...пак ще ревете като заклани при публикуването на изборните резултати.

 19. 19 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4255 Весело

  От резултатите, които ни се предлагат, се вижда, че вотът на сините в столицата ще е решаващ на втория тур, дори и Игнатов да не се класира на балотажа ! Става все по - интересно.....

 20. 20 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 458 Весело

  повече са ,просто герберастите ги е срам да си признаят за кого ще гласуват

 21. 21 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  [quote#8:"WWW"][/quote]

  Ами отгоре пише -- 11 процента, за Джамбазки -- 7, а двете блондинки заедно -- 70. Но София не е това, което беше 1990 година, а още по-малко -- отпреди каскетите. Любопитните могат да се разтърсят из нета -- например за снимки от Вегетарианския ресторант на 6 септември. Аз наскоро бях в един много готин вегетариански ресторант в Цюрих, но обстановката беше направо мизерна в сравнение със София от края на 30-те.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1267 Неутрално

  В София комунисите никога не са управлявали, а това няма да стане и в бъдеще.
  —цитат от коментар 10 на Мизийски


  Управляват вече 15 години.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Много е важно как е зададен въпроса - като за първи или за втори тур...

  Защото пише, че Манолова била подкрепена от малки дясноцентриски формации... е те кандидат нямат ли си?

 26. 26 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#19] от "samoedin":

  Ами то и за президент вота на лилявите беше решаващ, избраха си го, сега реват против него... Може и да повторят, те са доказали, че нямат навика да се учат от грешките си.

 27. 27 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  Важно е кандодата на соросоидите да го ударим - макс 2%
  —цитат от коментар 1 на WWW  Викаш, тези И ДВЕТЕ, напълно устройват ДС-мафията ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 28. 28 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1267 Неутрално

  До коментар [#19] от "samoedin":Ами то и за президент вота на лилявите беше решаващ, избраха си го, сега реват против него... Може и да повторят, те са доказали, че нямат навика да се учат от грешките си.
  —цитат от коментар 26 на niakoi_si


  Плачлаш ли за цецето?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 29. 29 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3000 Неутрално

  До коментар [#19] от "samoedin":

  Ще ходим за гъби ,ако Игнатов не е на балотаж . Аз не гласувам за комунисти и русофили .

 30. 30 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4110 Любопитно

  "Борбата е безмилостно жестока"

 31. 31 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2044 Неутрално

  Не съм фен на нито едната, но мразя лъжата! Фандъчка поне е ходила на даскало, учила е 5 години, преподавала, станала директор.... А Костинбродска?
  Русата калинка Мая е само с гимназиално образование! едногодишен курс в комсомолска школа в Масква по "История на младежките революционни движения" не е висше образование специалност История!!! А юрист се става след 9 семестъра!!! Тези бележки от УНСС за право, икономика.... са невалидни!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 433 Неутрално

  Невероятно, но електоратът продължава да иска оше от същото. На втори тур май ще ходим за гъби. Да си избират когото искат.

 34. 34 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4110 Любопитно

  До коментар [#2] от "Капабланка":

  За съжаление политическата система у нас е така устроена , че читавите кандидати да нямат никакъв реалне шанс да спечелят!

 35. 35 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4110 Любопитно

  До коментар [#3] от "Роси":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Крайно време е ГЕРБ да получи заслужен "шамар" от избирателите

 36. 36 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 588 Неутрално

  Борислав Игнатов какви ли не мръсни номера му скроиха от четата на младия мъж, а той вече стои трети по рейтинг така, както е измерен от Алфа Рисърч ! Поздравления за добрия резултат ! Дано още повече скъси дистанцията си спрямо първите двама кандидати - в случа двете каки......
  —цитат от коментар 9 на samoedin


  М О Р А Л Н И Я Т П О Б Е Д И Т Е Л
  О
  Р
  А
  Л
  Н
  И
  Я
  Т

  П
  О
  Б
  Е
  Д
  И
  Т
  Е
  Л

  (нищо, че пак ще е 15% от 45%, това са подробности...)

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 37. 37 Профил на Ruthger Righart
  Ruthger Righart
  Рейтинг: 226 Неутрално

  До коментар [#14] от "tribiri":

  в текста го няма/ше, а картинка не виждам защото браузърът не зарежда всякакви външни скриптове. толкова ли е трудно да се сложи една картинка?

 38. 38 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  Вярвам на изследванията на "Тренд" и на "Алфа Рисърч".

 39. 39 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  В тази ситуация, прогнозират от агенцията, при балотаж, ключов ще е ценностният избор на симпатизантите на Демократична България, които ще определят в голяма степен пътят към и на София.
  *
  Тези, на които цялата им рода са комунисти очаквано ще гласуват за М.М.

 40. 40 Профил на spas_spasov
  spas_spasov
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Другарките Фандъкова и Манолова не ме интересуват. И двете са кандидатки на Борисов. Какви са прогнозите за арх. Игнатов?
  —цитат от коментар 4 на Ruthger Righart

  Лоши.

 41. 41 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  По-важно е ГЕРБ в Общ. съвет да нямат мнозинство.
  —цитат от коментар 3 на Роси  Шкембе-подгушник-агент Иван, пусна по линията педплчето от т. н. ВМРО, за да може комбинацията от общински съветници да бъде мнозинство и да стопира едни бъдещи решения на който и да е кмет, а, ако Фандъка все пак спечели, това мнозинство ще и бъде дюшиш .
  Ами горе-долу същото е и в НС, но бай Пешо и кака Мара - да си опичат акълите когато застанат в тъмната стаичка .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на България я няма
  България я няма
  Рейтинг: 8 Неутрално

  За съжаление, смисленият вот на нормалните хора се разделя между Борис Бонев и арх. Игнатов.

  Каквото и да е ставало, и в двата лагера могат да се поучат, че без компромиси за коалиране няма как да стане. Накрая никой не печели. Борис Бонев е определено по-представителния кандидат и е софиянец.

 44. 44 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2201 Неутрално

  До коментар [#2] от "Капабланка":
  " ще избират между ГЕРБ и БСП, а те не се различават по нищо"

  Защо F16 нищо ли е?
  БСП дори в опозиция плюс един президент истерично пречеше и не успя.
  За мен тази малка стъпка, отказът от съветски самолети, са важна част от гаранциите да не осъмнем отново под съветско/путинска окупация.

  подпис
 45. 45 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  До коментар [#19] от "samoedin":Ще ходим за гъби ,ако Игнатов не е на балотаж . Аз не гласувам за комунисти и русофили .
  —цитат от коментар 29 на hodounski  Тези двете на снимката горе, не са русофили, а кремълофили .
  Аз правя сериозна разлика между двете определения .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 46. 46 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2201 Весело

  До коментар [#29] от "hodounski":
  "Ще ходим за гъби ,ако Игнатов не е на балотаж . "

  Т.е. ще ходиш за зелен хайвер и ще получиш Румен Радев

  подпис
 47. 47 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2338 Неутрално

  Важно е кандодата на соросоидите да го ударим - макс 2%
  —цитат от коментар 1 на WWW


  Иван Костов "Свидетелства за прехода 1989-1999 г."
  (Пета глава. Управление на кризи. Стр 277)

  "В рамките на около две години - 1997-1998 г., охулваният Джордж Сорос дари на България чрез фондация "Отворено общество" US$ 10,9 млн. Със спешна хуманитарна помощ през 1997 г. на стойност 1,3 млн бяха: изградени кухни за бедни; отпуснати стипендии за деца на социално слаби семейства; извършени спешни доставки на медикаменти за болнични заведения в страната. През 1997-1998 г. бе реализирана цяла национална програма за училищно хранене в размер на US$ 9,7 млн. Тя обхваща близо 200 хил. ученици от над 2000 училища и деца в повече от 1000 детски градини на територията на територията на 188 общини. Позволи им да получават обяд и чаша мляко. С приоритет програмата бе изпълнена в най-силно засегнатите от кризата региони. През 1999 г. неправителствени организации от цялата страна изпълниха хуманитарни проекти за US$ 0,6 млн.
  Заради този принос към децата на България, Джордж Сорос бе награден от президента Петър Стоянов с орден "Стара планина" I степен!
  За мен е удивително, защо през следващите години, този най-голям за нашата страна филантроп, не бе защитен активно от държавните институции, които го наградиха, от хората участвали в ръководството на фондация "Отворено общество", от получилите неговите дарения…." (Край на цитата)

  Ако някой, може да извади документи или доказателства, за друг човек дал повече на българските деца от Джордж Сорос през тези кризисни години, нека да го направи!
  Точно обратното - знаем че няколко дни след Чернобилската катастрофа, днешните комунисти от върхушката на бсп, техните татковци и дядовци, кротко и скришно са хрупкали вносни марулки от Южна Америка, докато българските деца са били хранени със заразени зеленчуци и плодове! Точно тези мръсници, днес са най-големите врагове на Джордж Сорос. Голяма част от тях станаха герберунгели, но нравът им, си остава същия...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 48. 48 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1931 Неутрално

  До коментар [#44] от "Иван К":

  Но като сложиш на везните от едната страна F16, а от другата — Белене и Турски поток, май везните ще се наклонят към Русия.

 49. 49 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  За сведение на руските тролове, които се намесват в българските работи без някой да ги пита, архитект Игнатова има не едно и две предложения, които действително ще променят начина на фукциониране на общината или ще бъдат от полза за всички софиянци.
  Например само дигитализацията на общинското обслужване ще отреже мръсните ръце на корупцията.
  Да попитам какви са предложенията на двете клявки (едната на ГЕРБ, а другата на БСП), които рекламират горе?
  Онзи ден докато Фандъкова изобщо не посмя да се яви на обсъждане бъдещето на централната баня, а Манолова излезе с гениалното заключение, че...банята е баня видите ли, Игнатов подхвърли че топлата минерална вода трябва да бъде използвана за отоплението на някои квартали на града, вместо герберите да ни набутват горенето на боклук и допълнителното обгазяване на и без това мръсния софийски въздух.
  Гласувайте за човек който наистина ще работи за подобряване условията на живот в София, а не за някакви номенклатурни каки, които и хабер си нямат какво да правят.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 50. 50 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2201 Весело

  До коментар [#25] от "niakoi_si":
  "Защото пише, че Манолова била подкрепена от малки дясноцентриски формации... е те кандидат нямат ли си?"

  Тези "десни" за които е статията наистина си нямат обявен кандидат. Те ще гласуват пак за Румен Радев.

  подпис
 51. 51 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#8] от "WWW":
  2% ....
  Тролиата очевидно от графики не отбира.
  Гледайте сега внимателно!
  Първото синьо правоъгълниче е резултатът на г-жа Фандъкова. Пояснено е отляво: Йорданка Фандъкова. Отдясно на синьото правоъгълниче има едно число с три цифрички. То е 36.3. Това са процентите за госпожата - 36.3% (тридесет цяло и три десети процента).
  Сега се съсредоточете:
  Поглеждаме към третото зелено правоъгълниче. Там отляво пише - Борислав Игнатов. Пояснавам - това са двете имена на арх. Игнатов. Сега поглеждаме вдясно на правоъгълничето. По аналогия с първото правоъгълниче откриваме число отдясно. То е 10.7. Ако ви затруднява какво означава, питайте, ще продължа търпеливо.  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 52. 52 Профил на Thrasimedes
  Thrasimedes
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Извинявам се, но в дописката пише, че някои малки дясно-центристки формации били подкрепили Мая Манолова.

  Какви са тези "десни" формации? Да не би да става дума за кукувичи такива?

 53. 53 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2201 Неутрално

  До коментар [#48] от "Fiji":
  "Но като сложиш на везните от едната страна F16, а от другата — Белене и Турски поток..."

  Армията е по-важна. Навсякъде около нас с участие на армия се случват всички държавни престъпления.

  подпис
 54. 54 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  До коментар [#9] от "samoedin":сега остава да покаже снимки и с неговите вибратори
  —цитат от коментар 22 на САЩ се управлява от Риад


  Давай, давай -- дъно няма.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 55. 55 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  "Борбата е безмилостно жестока"
  —цитат от коментар 30 на bat_plamen  Да, такава е, защото, ако кюстендилската изхвърли през борда, санданската, това значи, че ГЕРБ ще стъпи на пързалката и ... нататък е ЯСНО за който разсъждава ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 56. 56 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Борислав Игнатов какви ли не мръсни номера му скроиха от четата на младия мъж, а той вече стои трети по рейтинг така, както е измерен от Алфа Рисърч ! Поздравления за добрия резултат ! Дано още повече скъси дистанцията си спрямо първите двама кандидати - в случа двете каки......
  —цитат от коментар 9 на samoedin


  Има излъчването на льотчика, кандидатът на "Спаси София" ми е много по-симпатичен, макар, че не схващам от какво ще ни спасяват. Умнокрасавците пак подхванах нещата да не успеят.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 57 Любопитно

  Изборете ше ги спичели кмета Бориславъ!
  И в негова чест ше пуснат шпеков салам "Йорданка"!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 59. 59 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  За съжаление, смисленият вот на нормалните хора се разделя между Борис Бонев и арх. Игнатов.Каквото и да е ставало, и в двата лагера могат да се поучат, че без компромиси за коалиране няма как да стане. Накрая никой не печели. Борис Бонев е определено по-представителния кандидат и е софиянец.
  —цитат от коментар 43 на ngn36623288


  Мисля, че Бонев играе в лагера на комбината Фандъкова/Манолова.
  Иначе нямаше да се прави на специален и да се дръпне от подадената му ръка от страна на "Демократична България".

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 60. 60 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  Игнатов получава 10%, а общинските съветници от ДеБъ 15%.
  По добре повече общински съветници, а Кмета трябва да не е Фандъкова!!!!!

  Любовта ще спаси света!!!
 61. 61 Профил на Ruthger Righart
  Ruthger Righart
  Рейтинг: 226 Неутрално

  Вярвам на изследванията на "Тренд" и на "Алфа Рисърч".
  —цитат от коментар 38 на stedim


  На Алфа хубавото им е че знаят колко гласа са купили ГЕРБ.

 62. 62 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2201 Весело

  До коментар [#48] от "Fiji":
  "Но като сложиш на везните от едната страна F16, а от другата — Белене и Турски поток..."

  При ГЕРБ има везни с две рамена, а при Мая Белене и Турски поток и F16 са от една и съща страна.

  подпис
 63. 63 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1719 Неутрално

  До коментар [#8] от "WWW":

  😂😂😂
  Разкошен дебил си

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 64. 64 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  Тези внушения, че Фандъкова и Манолова били “еднакви”, трябва да накарат хората да не гласуват?

  Любовта ще спаси света!!!
 65. 65 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Пилците се броят наесен

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 66. 66 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  В тази ситуация, прогнозират от агенцията, при балотаж, ключов ще е ценностният избор на симпатизантите на Демократична България, които ще определят в голяма степен пътят към и на София.*Тези, на които цялата им рода са комунисти очаквано ще гласуват за М.М.
  —цитат от коментар 39 на pamela  Коментари от този тип, ме разсмиват ...
  Десните хем са един файтон хора, хем извадиха 2,3 милиона гласа с които избраха лютчика, а днес са напът да изберат и маяма, макар, че са един файион хора ...
  Кое от двете е вярно ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 67. 67 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#19] от "samoedin":

  На втори тур аз лично няма да гласувам, ако изборът е между русо и русо.

  No Pain No Gain
 68. 68 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6123 Любопитно

  "Фандъкова със символична преднина пред Манолова"
  ######
  И каква е сшмволиката в преднината на самоковската пред кюстендилската лелка?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 69. 69 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  ДБ имат кмет в Плевен и нещо той там се проваля. Защо?

  ДБ=БКП
 70. 70 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#67] от "tokkay":

  Чудесно, виж няколко статии по-нагоре.
  Жилищното строителство расте, това на инфраструктура намалява.
  С Фандъкова знаем какво ни чака.. презастрояване, некачествени ремонти, мръсен въздух и липса на детски градини !
  Всичко това вече 12 години!!

  Любовта ще спаси света!!!
 71. 71 Профил на Black Label
  Black Label
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Мисля, че ГЕРБ трябваше да изкарат нов кандидат. Моите уважения към г-жа Фандъкова обаче тя се поизчерпа. Идва един момент, в който трябва да напуснеш кораба и е жалко, че нашите политици рядко го разбират. А сега тя ще спечели поради липса на достатъчно добра конкуренция. Причината, поради която и ГЕРБ печели винаги.

 72. 72 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  До коментар [#2] от "Капабланка":" ще избират между ГЕРБ и БСП, а те не се различават по нищо"Защо F16 нищо ли е?БСП дори в опозиция плюс един президент истерично пречеше и не успя.За мен тази малка стъпка, отказът от съветски самолети, са важна част от гаранциите да не осъмнем отново под съветско/путинска окупация.
  —цитат от коментар 44 на Иван К  Съветско/ путинската окупация не започва и не свършва с тези прословути F-16, които ни струват някакви си 2 милиарда . Я направи сметка колко се ограбиха от КТБ, « Белене « ( до тук ), колко ще ни струват бъдещото строителство на същото « Белене « и разните му потоци и хъбове и ще видиш, че става въпрос за десетки милиарди, а всичко това става със СОЛИДАРНИТЕ решения между двете БКП-крила . В тази картина, къде виждаш 2-та милиарда за F-16 ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 73. 73 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 515 Неутрално

  ХАхахахахаха,Дневник,нали до вчера вашата кандидатка Манолова водеше ,и това го рекламирахте широко в медиите си на Капитал и близките до аФтентичните?!

  sdg
 74. 74 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 889 Неутрално

  Докато БСП не декларира, че е про-българска (а не Руска) партия и престанат да честват 9-ти септември и да се събират на Копринка, никога нищо няма да спечелят. Ще играят с кукли на конци, но това ще е само временно.

  А за ГЕРБ, не знам. Фандъкова е скромна и интелигентна жена, но ако не се изсипваха пари, нищо нямаще да направи, камо ли метрото. Но все пак напарвиха метро мрежата за 10 годин.

 75. 75 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  До коментар [#2] от "Капабланка":За съжаление политическата система у нас е така устроена , че читавите кандидати да нямат никакъв реалне шанс да спечелят!
  —цитат от коментар 34 на bat_plamen


  Не разбирам телешките възторзи на някои, породени от твърдението, че една руска учителка и една ужнезависима, дето не се знае дали изобщо има висше образование били по-напред от човек с качества и образование което би обслужвало цяла София.
  Радват се че ще дишат опушения от изгорените боклуци софийски въздух ли, или че ще си останат с кофи за боклук с перманетно отворени капаци, които ще вонят благовонно и ще разнасят болести и мръсотии из софийските улици ли.....Или пък са силно възбудени от перспективата пак да имат ремонти на ремонтите, а също и дърварски изпълнения в благоустройството...Някакви блестящи в тъмното очи, специално изработени зъби на акула по улиците, които да спъват несъзнателните граждани?.....А може би искат отново да преживяват смъртоносни катастрофи по пътищата, заради вложени некачествени материали, забавни водопади из подлезите позволяващи гребни тренировки...?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 76. 76 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 694 Неутрално

  До коментар [#31] от "chichka":

  Егати и нискит (низките) критерии за кмет дето имаш? Не ти ли е решаващо коя от каките до кой месец е сукала от майка си?

 77. 77 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  До коментар [#29] от "hodounski":"Ще ходим за гъби ,ако Игнатов не е на балотаж . "Т.е. ще ходиш за зелен хайвер и ще получиш Румен Радев
  —цитат от коментар 46 на Иван К  Я ме светни каква е разликата между др. Румен Радев и др. Цецка Цачева ?
  А досещам се - единият е в панталони, а другата във фуста ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 78. 78 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 694 Неутрално

  За съжаление, смисленият вот на нормалните хора се разделя между Борис Бонев и арх. Игнатов.Каквото и да е ставало, и в двата лагера могат да се поучат, че без компромиси за коалиране няма как да стане. Накрая никой не печели. Борис Бонев е определено по-представителния кандидат и е софиянец.
  —цитат от коментар 43 на ngn36623288


  АБе човече, нали затова е другаря Гешев! Такива представителни , умни и софиянци дето нямат хора, които са били в политиката да ги предупреждават стават точно същото като Е. Крусев и Иванчева. Много са ти детски представите!

 79. 79 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 694 Неутрално

  До коментар [#2] от "Капабланка":" ще избират между ГЕРБ и БСП, а те не се различават по нищо"Защо F16 нищо ли е?БСП дори в опозиция плюс един президент истерично пречеше и не успя.За мен тази малка стъпка, отказът от съветски самолети, са важна част от гаранциите да не осъмнем отново под съветско/путинска окупация.
  —цитат от коментар 44 на Иван К


  Който вярва на в малките подаръчета му забождат голям накрая...

 80. 80 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1931 Неутрално

  До коментар [#53] от "Иван К":

  Армията е по-важна, но само за ТП ще дадем повече пари, отколкото за изтребителите. И по всяка вероятност тези милиарди ще са кредит от Русия, и като добавим и Белене: заложници во веки.

 81. 81 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1684 Весело

  ......БИТКАТА за СОФЕТО.......!!!!!.....иииии....Сърцата на Софянци ше е много ОСПОРВАНА........!!!!!?????!!!!!.........но мисля е още твърде рано дори и за Социолозите да МАРКИРАТ КРАЙНИЯ ПОБЕДИТЕЛ........!!!!????!!!!.....най-ВАЖНО е да има ШИРОКО МАЩАБНА Избирателна АКТИВНОСТ.......!!!!!......ЗАЛОГА е СОФИЯ.......!!!!.....Един динамично развиващ се МЕГАПОЛИС........Вперил В З О Р в БЪДЕЩЕТО........!!!!????!!!!!......Вяра - Надежда и Любов и Тяхната МАЙКА С О Ф И Я........!!!!!........иииии.....ВСИЧКИ СОФЯНЦИ ...... .........!!!!!......ИМАМЕ НУЖДА от НАЙ- ДОБРИЯ КМЕТ и ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ........!!!!!......С У В Е Р Е Н А ......!!!!....трябва да ЗАЛОЖИ и ИЗБЕРЕ на НАЙ- ДОБРОТО......!!!!!?????!!!!...ииии....най- ДОБРОТО трябва да е ОУВЪР дъ Т О П...../...НАД ВЪРХЪ...../.....СОФЯНЦИ го ЗАСЛУЖАВАМЕ.......!!!!!.....ГЛАСУВАЙТЕ за СВОЙТЕ ФАВОРИТИ......!!!!!...../...СУВЕРЕНА Маркира социологията .......!!!!!......ОБРАТНОТО е Ф Е Й К ....../......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 82. 82 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  Ако има нещо положително в цялата работа е че 2/3 от софиянците най-накрая са зацепили, че не може да продължаваме така. Накъде си насочват недоволството е друг въпрос. (Това ако приемем, че дадените цифри са обективни, което изобщо не е гарантирано).

 83. 83 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 694 Неутрално

  До коментар [#48] от "Fiji":"Но като сложиш на везните от едната страна F16, а от другата — Белене и Турски поток..."Армията е по-важна. Навсякъде около нас с участие на армия се случват всички държавни престъпления.
  —цитат от коментар 53 на Иван К


  Тц. У нас е с ПРБ на Витоша 2.

 84. 84 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 273 Неутрално

  Страшна битка за София, това Втората Световна е нищо в сравнение с жестоката битка кой ще е кмет на София. От една страна Фъндъчката която 12 години граби и краде, от другата Манолката избрана за омбудсман от ГРОБ ама била дупетатка от БСП, от трета някой инжинер от Костофф дето явно грае за общинар, после хетеросексуалния гей от ВМРО дето до сега се е явявал на окло 100 изобра от общинар през мистър гей до евродупетат а сега и кмет. После Следва Сидера дето явно брои поселдните си дни като измамник и комисионер политикан, нататък все от тоя род, крадец, изиамник, гей и т.н.

 85. 85 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 694 Неутрално

  До коментар [#8] от "WWW":😂😂😂Разкошен дебил си
  —цитат от коментар 63 на Darth Plagueis


  Трите прасенца се нуждаят от много екскременти за да им е уютна кочината.

 86. 86 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Тези внушения, че Фандъкова и Манолова били “еднакви”, трябва да накарат хората да не гласуват?
  —цитат от коментар 64 на hope


  Прав си не са еднакви! Едното ти забожда пирон в десния крак, а другото за сега се твърди, че притежава само кутийка с габърчета.

 87. 87 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 694 Неутрално

  До коментар [#67] от "tokkay":Чудесно, виж няколко статии по-нагоре.Жилищното строителство расте, това на инфраструктура намалява.С Фандъкова знаем какво ни чака.. презастрояване, некачествени ремонти, мръсен въздух и липса на детски градини !Всичко това вече 12 години!!
  —цитат от коментар 70 на hope


  И училища пълни с общински чиновници наречени учители.

 88. 88 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#31] от "chichka":

  Ако трябва да сме точни 10 семестъра. Освен ако не си милиционер от Симеоново - кат' новия гласен за Гл.прокурор - ГешеФФФ. Там са по друга схема.

 89. 89 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Мисля, че ГЕРБ трябваше да изкарат нов кандидат. Моите уважения към г-жа Фандъкова обаче тя се поизчерпа. Идва един момент, в който трябва да напуснеш кораба и е жалко, че нашите политици рядко го разбират. А сега тя ще спечели поради липса на достатъчно добра конкуренция. Причината, поради която и ГЕРБ печели винаги.
  —цитат от коментар 71 на Black Label


  Какво значи поради липсата на достатъчно добра конкуренция? Хайде да речем Игнатов не ти е по акъла, ама Борис Бонев и той ли не ти е? Проблема е точно обратния - много добра конкуренция (няколко добри кандидата) и само 1-2ма на пиедестала на пупулизма.

 90. 90 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2433 Весело

  Не разбирам това ведро настроение у подръжниците на ДеБъ - 15% в София, която уж им е "крепост" означава, че са абсолютно маргинална партия, без никакви изгледи да играят каквато и да било роля по-нататък. Да се радват, че ще захлебят покрай разни игрички в ОС - това ще им е. А фактът, че прогнозите за Игнатов са по-ниски от тези за листата означава само едно - както и предполагах, него го използват още от самото начало. Никаква идея да се борят за нещо в кметските избори нямат. Вероятно е част от някакъв пазарлък или с ГЕРБ или с БСП - ще видим. Сега естествено умнокрасивите ще ревнат гороломно, щото според тях Бойкикев и Раданча в задкулисни игри не участват и не са участвали, хахаха...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 91. 91 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 458 Гневно

  НЕ познавам НИТО един, който ще гласува за Фандупкова. 3 мандата съсипва София - какъв е тоя стокхолмски синдром?!
  Глас за европейско и демократично развитие на София!

  П.П. Изследването е сред 800 човека :)))))))) Извинете, ама София е 2 милиона и половина. Айде стига сте манипулирали общественото мнение. Соц. агенциите трябва да бъдат забранени!

 92. 92 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 289 Неутрално

  За съжаление, смисленият вот на нормалните хора се разделя между Борис Бонев и арх. Игнатов.Каквото и да е ставало, и в двата лагера могат да се поучат, че без компромиси за коалиране няма как да стане. Накрая никой не печели. Борис Бонев е определено по-представителния кандидат и е софиянец.
  —цитат от коментар 43 на ngn36623288


  Смислен вот и нормални избори в България ще има, когато гербавите са елиминирани от властовите позции, от които предопределят изхода на всички избори. До тогава картинката ще бъде една и съща.

  Само глупакът повтаря едни и същи грешки нон-стоп.

 93. 93 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Дневник, “символична преднина” НЕ е термин от статистиката! Има преднина в рамките на статистическата грешка, но за това изследване (колко голяма извадка, какъв метод), тя се упоменава - като число, а не като лирично отклонение! Май-комай Мая си е ваше момиче, а? Мда, червено и синьо прави какво? Лиляво!

  Мърфи е оптимист!
 94. 94 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Докато БСП не декларира, че е про-българска (а не Руска) партия и престанат да честват 9-ти септември и да се събират на Копринка, никога нищо няма да спечелят. Ще играят с кукли на конци, но това ще е само временно. А за ГЕРБ, не знам. Фандъкова е скромна и интелигентна жена, но ако не се изсипваха пари, нищо нямаще да направи, камо ли метрото. Но все пак напарвиха метро мрежата за 10 годин.
  —цитат от коментар 74 на evtimvz


  Наистина Фандъкова е много умна! Щом е схванала на младини Именителен, Родителен, Дателен, Винителен,Творителен и Предложен падеж.
  А накваки си тъпанари от Спаси София и ДБ ми пробутват разбирачи от някакво си градоустройство и градски транспорт и урбанизация.

 95. 95 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#36:"puhpuhan4o"][/quote]23 и 24 избирателни райони ще бъдат спечелени от арх Игнатов.За Факултето и придошлите "софиянци" от кварталите, избора не е изненада за никого.

 96. 96 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 694 Неутрално

  До коментар [#90] от "Тюфлекчия":

  За Борис Бонев не ти ли идва на ум, че съдържа разликата?

 97. 97 Профил на Marinov
  Marinov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тези двете лелки по нищо не се различават, която и да спечели изборите все няма да е добре. Проблемите в София ще си останат, а некачествените ремонти ще се увеличават.

  Marinov
 98. 98 Профил на Black Label
  Black Label
  Рейтинг: 445 Неутрално

  До коментар [#89] от "Oleg Shishmanov":

  Не говоря за качествата им. А за това, че нямат реален шанс да спечелят по една или друга причина.

 99. 99 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2271 Неутрално

  Преди 1 седмица излязоха резултатите на Института за анализи и маркетинг. На първи тур Фандъкова води с 4 % на Мая Манолова. На балотаж има преднина около около 5 %. Това проучване не се мярна в Дневник май.

 100. 100 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 738 Неутрално

  До коментар [#19] от "samoedin":Ами то и за президент вота на лилявите беше решаващ, избраха си го, сега реват против него... Може и да повторят, те са доказали, че нямат навика да се учат от грешките си.
  —цитат от коментар 26 на niakoi_si


  Няма как да гласувам за комунист -НИКОГА.
  Отивам за гъби, ако не е Игнатов.

  Ако не сте от лилавите, не отговаряйте вместо тях.
  Не съм гласувала за Радев, но го предпочитам пред Цачева.

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK