Борис Бонев: Възнамерявам да счупя гръбнака на корупцията в общината

Борис Бонев

© Велко Ангелов

Борис Бонев"Дневник" покани кандидатите за кмет на София Йорданка Фандъкова, Мая Манолова, арх. Борислав Игнатов и Борис Бонев да отговорят на едни и същи въпроси за проблемите в града и възможните решения. Вече ви представихме позицията на арх. Игнатов от "Демократична България", който пръв се отзова на поканата. След него се включи независимият Борис Бонев от "Спаси София".


Кой е най-тежкият проблем на София? Как ще го решите?


- За мен най-тежкият проблем на София са корумпираните и некомпетентни управляващи. С една дума – най-тежкият проблем е ГЕРБ. За да съществува корупцията, тя трябва да има гръб и в Столичната община, тя има сериозен гръб. Възнамерявам да счупя гръбнака на корупцията.
Това може да се случи само тогава, когато на най-високата част от пирамидата на управление на общината застанат хора като мен, които изпитват нетолерантност към корупцията и всичките й проявления.


В момента всички надолу се чувстват на практика необезпокоявани и поощрявани да участват във всякакви схеми просто защото не виждат желание, мотивация, правила и санкции от тези, които ги управляват, за спиране на корупцията.


Трябва ли да се горят отпадъци? Какво да се прави с боклука?


- Със сигурност не трябва да се горят отпадъци в центъра на София. Аз съм категорично против изграждането на инсинератор на мястото на "Топлофикация".


Проблемът е, че ние в момента горим боклук, това се прави и в кварталите с ниско застрояване. В моята програма "План за София" съм заложил най-иновативната и ефективна мярка за справяне с горенето на забранени материали – пластмаси, текстил... Ще се възползваме от опита на много полски градове, като ще купим специални дронове с монтирани датчици. Те ще правят веднага анализ на това, което се гори. По този начин ще се налагат санкции директно на хората, които не спазват забраната.


А какво да се прави с боклука? Трябва да се върви към кръгова икономика и нулеви отпадъци. Тук особено важна част е рециклирането, но всеки, който в момента каже, че може да промени по някакъв начин системата за рециклиране в София – ще излъже! Това е изцяло в прерогативите на държавата, а тя е създала доста сбъркан модел.


Как ще постъпите с незаконните пристройки и надстройки? А с незаконните ромски къщи?


- Със сигурност няма да толерирам барбекюта и летни тераси по покривите. За последните 14 години един особен господин още от времето на кметуването на Бойко Борисов беше отговорен за строителния контрол в Столичната община. Едва когато чашата на търпението на хората преля, той беше уволнен. Причината за всякакви незаконни пристройки е липсата на контрол. Причината е и липсата на експерти, защото в Столичната община не ги ценят.


Вярвам, че ще можем да привлечем експерти, за да помогнат да се създаде необходимата организация и координация между голямата община и районните администрации, така че да започне да се осъществява строг контрол на незаконните постройки и, разбира се, премахването им.


За ромските къщи – ясно е, че незаконните трябва да бъдат премахнати, но е илюзорно да смятаме, че това може да стане бързо, евтино или безконфликтно.


Какво ще предприемете за опазването на сградите – архитектурни и културни паметници?


- Това е една от най-големите ми болки. Всяка дупка или некачествен ремонт може да бъде поправен след това. Веднъж обаче унищожим ли старата сграда – духа и историята й, тя е безвъзвратно загубена. Изключително важно е във века на глобализацията, на преплитащи се култури, да съхраняваме духа и историята на София.


До този момент действията на Столичната община и на държавните институции – Националният институт за недвижимо културно наследство и Министерството на културата, бих оприличил по най-мекия начин като пародийни.


Възнамерявам да почерпим опит от Франция, където съм живял и чийто опит съм изследвал, включително и законодателството за опазване на ценните сгради. Ясно е обаче, че без помощта на държавата общината няма как да действа сама. Затова в "План за София" сме записали необходимостта от законодателни промени, които да позволят много по-лесно общината да се намесва и да ремонтира, когато собствениците не го правят.


Имате ли решение за огромните дългове на "Топлофикация София" и какво е то?


- В последните 10 години "Топлофикация" се прехвърляше като горещ картоф между държавата и Столичната община. Под управлението на ГЕРБ дълговете й скочиха от 281 милиона лева на 734 милиона. До това доведе едноличното управление на Столичния общински съвет. От тези дългове над 550 милиона лева са към държавното дружество "Булгаргаз".


Всъщност така корумпираното, некомпетентно, нехаещо управление в столицата в момента застрашава цялата газова система на държавата.


Как ще го решим – първо възнамерявам да се назначи външен независим одит на дружеството. Резултатите от него ще ни помогнат да начертаем път за оздравяване на дружеството, защото то е важно за нормалното функциониране на целия ни град.


Ще прекратя всякакви сделки за посредничество. Както показа разследването на "Капитал", 20 милиона лева годишно на практика изтичат в ръцете на дружества, свързани с Ковачки. А продажбата на електроенергия може да бъде извършвана директно от "Топлофикация София".


Кой е най-сериозният проблем с придвижването на велосипедистите и с велоалеите и как ще го решите?


- Хаосът в трафика в София е най-големият проблем на велосипедистите. Много европейски градове разполагат със свързана веломрежа. Ние имаме 50 - 60 км разпокъсани отсечки, често направени без много мисъл, без да се спазват дори съществуващите в закона и в наредбите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството изисквания за планиране и проектиране на велосипедната инфраструктура.


В моя екип имам най-добрите специалисти по велосипедния транспорт и инфраструктура. Това са хора, които от 15 години се занимават с тази тема и активно са допринесли и писали критериите и изискванията за тази инфраструктура. В изготвянето на Наредба РД-02 на регионалното министерство се включи активно и нашият екип от "Спаси София", което помогна да има бусленти, тротоарни разширения, улици на едно ниво, споделени пространства, обособени коридори за градския транспорт.


Има критерии и стандарти за изграждане на велосипедна инфраструктура, но Столичната община просто не ги прилага. Ще променя това. Като конкретни проекти - ще работя "Люлин" да получи връзка с центъра през Западния парк, а Студентски град да се свърже през Борисовата градина. По този начин най-големият и най-младият квартал ще бъдат свързани в мрежа.


Според вас какво трябва да се направи с Паметника на съветската армия?


- Всички, които най-гласовито настояват за премахването на този паметник, през последните 30 години перманентно управляваха София. Аз питам: СДС, ГЕРБ, ВМРО, Реформаторски блок защо не решиха този проблем веднъж завинаги? Съмнявам се да дадат отговор. Моят отговор е, че това е паметник на национален срам и затова аз като кмет бих направил всичко възможно да премахна надписа, който стои на този паметник. Той не отговаря на историческата истина.


В проучването, което направих, се оказа, че все още съществува много остър спор кой е собственик на паметника и кой може да предприеме някакви действия. Затова първо ще създам работна група, за да установим веднъж завинаги чия е собствеността - на общината или на държавата. Тогава ще стане ясно ще се премахва ли, ще се премества ли в музея на социалистическото изкуство, ще си остане ли, както е в момента, ще се маха ли надписът.


Не може обаче да имаме квартали без канализация, да говорим за качество на тротоарите и ние да се фокусираме върху този паметник.


Като фирма ли се управлява София и заложник ли е на разпределението на бюджета кметът?


- София със сигурност не се управлява като фирма, защото в крайна сметка целта на всяка фирма е да бъде управлявана с грижата на добър стопанин. Докато София се управлява с грижата на добрия разсипник.


Голямата цел на една фирма е да генерира печалба за фирмата, докато целта на една община е да създава печалба обществена, за жителите си. Не може целият фокус на общината да е само в парите. Трябва да има добре структуриран баланс между нуждите на хората и ефективността на разходите.


Често ми задават въпроса "Ако вие сте кмет без общински съветници, какво ще стане с бюджета". Обикновено тези упреци идват от хора, които не разбират как функционира Столичната община. Защото, първо, бюджетът на общината се изработва и предлага за гласуване в общинския съвет от администрацията.


Много голяма част от дейностите в този бюджет са подробно описани, ето пример: В бюджета има графа, мисля номер 606, за ремонта на улици, но в нея няма конкретно посочени улици. Там има примерно 20 милиона лева за влизане в кварталите. Кметът обаче чрез администрацията контролира и казва къде, кога, колко и при какви условия да се реализират тези пари в кварталите.


Не, кметът не е заложник на бюджета! Той заедно с администрацията си решава какъв ще е бюджетът, а Столичният общински съвет го гласува. Като начин на функциониране кметът контролира общинския съвет и обратното. Това е общинският вариант на разделение на властите.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (99)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Борис Бонев от "Спаси София".
  --------------

  "Спаси София" , бре , гръмко име
  Аман от месианци

  Тумберица ни казва че ще мрем, и трябва да се спасяваме
  Този и той ще ни спасява , неясно от какво

 2. 2 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2018 Весело

  Да смажем проституцията с желязната ръка на мастурбацията!

 3. 3 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  Пичът е прав - най-тежкият проблем е ГЕРБ. Опасно прости са и опасно алчни.

 4. 4 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 801 Неутрално

  До коментар [#1] от "WWW":

  Същност имат доста кампании в полза на града, през последните години. Не са някакви грандиозни, но като нямат пари е нормално, по-скоро са от сорта на "да изчистим...".

  Като цяло не вярвам да постигнат нещо - твърде малки са, като организация.

 5. 5 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5206 Любопитно

  "..все още съществува много остър спор кой е собственик на паметника..." къде се води този спор? Във Фейсбук?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 6. 6 Профил на slon
  slon
  Рейтинг: 484 Неутрално

  До коментар [#3] от "Хи-хи":

  Абе, ти от преди ГЕРБ не си ли спомняш какво беше ?! По-добре ли беше, по-зле ли беше, същото ли е ?

 7. 7 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1700 Весело

  ......отдавна съм си аресал тоз деен ЮНАК за ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК.......!!!!!....../...младо пълно с енергия.паулъР.... момче.......!!!!!......още е неопитно ,но СВРЪХ АМБИЦИОЗНО.......!!!!????!!!!......напомня ми за Самммия мен и....моята младостттт........----напоследък се улавям ,че много СЛУШАМ МЛАДИТЕ......!!!!!....особено ДЕЦАТА......!!!!!....хелеее пък.... когато СТАВА ВЪПРОС за РАБОТААА.......!!!!!????!!!!!....../.......ше ти се ДОВЕРЯ МОЕТО МОМЧЕ.......!!!!!????!!!!!......САМО не ПИПАЙ ПАМЕТНИЦИТЕ........!!!!!.......ииии....НИКОГА не ОСРЕБРЯВАЙ ДОВЕРИЕТО на ХОРАТА........!!!!!!.......ако ИСКАШ да СТИГНЕШ ДАЛЕЧЕ..........!!!!!!?????!!!!!!........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 8. 8 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Хубави приказки. Приемам и че има желание и качества да осъществи намеренията си. Обаче единственото, което ще постигне е да отклони гласове от кандидата на ДБ и да възпрепятства достигането до балотаж на арх. Игнатов. В такъв смисъл, действията му не съответстват на думите му. Реално, само налива вода в мелницата на Мая Манолова. Жалко!

 9. 9 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 274 Неутрално

  "..все още съществува много остър спор кой е собственик на паметника..." къде се води този спор? Във Фейсбук?
  —цитат от коментар 5 на penetrating


  В съда:
  http://domino.admincourtsofia.bg/bcap/admc/webdata.nsf/ActsByCaseNo/88A912A61EA8600CC225788F0046CD2B/ $FILE/temp40676.6620601852.pdf

  по-простичко:
  https://frognews.bg/novini/fandakova-obshtinata-moje-premahne-pametnika-savetskata-armiia.html

  Тези приказки по адрес на Спаси София - некомпетентни, дечковци, разбиват десните гласове - навремето ги чувах и за Христо Иванов. Добре че е Да, България сега, за да има ДБ някакво електорално присъствие.
  НПО-та и активисти като Спаси София разширяват цивилизованото електорално пространство, не го разбиват.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 10. 10 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1358 Весело

  До коментар [#8] от "Калник":

  добре де що го сложихте архитекта, като всеки може за отклони гласове от него?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4553 Неутрално

  До коментар [#1] от "WWW":

  От гробарската корупция.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4553 Неутрално

  До коментар [#6] от "slon":

  Аз помня. И хората помнят. Май само гробарите не помните ! САМОЗАБРАВИХТЕ СЕ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4553 Неутрално

  До коментар [#7] от "kesh":

  +++

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4553 Неутрално

  До коментар [#12] от "radovel":

  Готов ли си да го предизвикаш на публичен диспут по темите на София ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  До коментар [#13] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Нервнички сме нещо... Май не си си пил хапчетата тази сутрин. Ще вземеш да вдигнеш високо кръвно и опп...

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 17. 17 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  Благодарение на "Спаси София" планът на метрото е пълна каша. Омешаха понятията за линия и маршрут по такъв начин, че ако си гост на столицата шансът да се ориентираш (синя линия / червена линия) клони към нула.

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 18. 18 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  По телевизията най-много ме подразни, че даде Белград за пример. Град, в който градският транспорт е в окаяно състояние, въздухът е много по-мръсен, отколкото в София, няма околовръстен път, а само магистрала, която цепи града през центъра, и задръстванията са перманентни.

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 19. 19 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Доста по смислени отговори дава от Игнатов! Последния го караше на празни приказки, но този очевидно има идея за какво иде реч. Като цяло организацията му е доста активна последните години, което предполага, че има идея от материята. Игнатов обратно - изглежда като пиле в калчища, грам идея си няма от същността на проблемите...

  Но Спасов не е политик, поради което няма никакъв шанс. Такива са правилата на демокрацията, партията трябва да е зад гърба тои, колкото и да си печен, без партия си нула.

  А и това с дроновете да хване да го изтрие от мерките за въздуха, че става смешен. Ако не да се посъветва с някой юрист, как точно ще сертифицира дрон за мерене на газове в Института по метрология и как се доказва в съд, че пушека е излезнал от конкретния комин.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#8] от "Калник":

  Ами ако вместо Игнатов, бяхте застанали като партия за Спасов, сега наистина десен кандидат можеше да е на балотаж!

  Ама все друг ви е виновен за сраното в гащите, нали? Сега ще имате поредния неуспял кандидат, да ви ги броя ли колко са? Тоя ако не беше гаджето му, нямаше да има и за какво да си го спомняме след 1 година...

 22. 22 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1433 Неутрално

  Единствения подготвен кандидат от цялата надпревара. Борислав Игнатов лека полека го настига в движение, но не е сериозно 1 месец преди изборите да се запознаваш с проблемите на града, на който искаш да ставаш кмет и да мислиш решения в движение.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 23. 23 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 930 Неутрално

  Какъв комсомолски ентусиазъм !!!

 24. 24 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5867 Неутрално

  До коментар [#3] от "Хи-хи":

  Простотията и алчността са човешки пороци.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 25. 25 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1759 Неутрално

  До коментар [#8] от "Калник":

  Напълно споделям вашето мнение и ако има нещо, което ние, за разлика от турци, унгарци и прочее примери не постигаме, това е да накараме раздробената дясна ориентирана опозиция да се консолидира.
  Докато борбата е кой да води бащината чета, резултата ще е същия, а уж всеки от иска нещо да се промени.

 26. 26 Профил на izbiram
  izbiram
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Хубави приказки. Приемам и че има желание и качества да осъществи намеренията си. Обаче единственото, което ще постигне е да отклони гласове от кандидата на ДБ и да възпрепятства достигането до балотаж на арх. Игнатов. В такъв смисъл, действията му не съответстват на думите му. Реално, само налива вода в мелницата на Мая Манолова. Жалко!
  —цитат от коментар 8 на Калник


  Глупусти, това че зад него не стои лилявата секта може да е само плюс. Аз например ще го гласувам за общинкси съветник! А вие мили мои сектанти не разбрахте, че никой не отклонява гласове от дб, а вие отклонявате!!!

 27. 27 Профил на xymax
  xymax
  Рейтинг: 574 Неутрално

  До коментар [#8] от "Калник":

  Малеее ужас! А БИ за кого “играе”? Фъндъка им е на сърце на умнокрасивите. Ясно е че балотажа ще е фъндък-манол. Съмнява ме гласувалите за СС да гласуват на 2-ри тур. А на ДБ ще предпочетат по-малкото зло фъндъка и после ще се правят на онеправдани. Да бяха подкрепили Бонев, а не даползват поредните избори да се броят.

 28. 28 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7386 Неутрално

  Много се надцени. Трябваше да подкрепите кандидатът на ДБ.

 29. 29 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2145 Неутрално

  До коментар [#19] от "niakoi_si":

  Забелязвате ли как отклонява темата към стандартни клишета. Те го питата какво правим с РДФ гориво, той вика трябва да се върви към кръгова икономика. Е хубаво де, а в следващите 30 години, докато вървим, какво ги правим тия палети - горим ги някъде надалеч, е да не им пречи на софиянци ?!? И продължава с чудодейни решения - ще купел дронове и ще мерел с тях и ще глобява. Само си го представете как виси дрона над комина във факултета и той пипе глоби на циганина дето живее в незаконна къща и се води социално слаб - че той ще пусне фиша директно в огъня !!!
  А реалните мерки са много по-скучни - намаляване на горимите боклуци в контейнерите, ограничаване на изхвърлените гуми и дрехи. Това говори Фандъкова щото е реалистично и ще доведе до реални промени. Ама не звучи суперменски и не е интересно на тукашната медия.

 30. 30 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 490 Неутрално

  До коментар [#8] от "Калник":Ами ако вместо Игнатов, бяхте застанали като партия за Спасов, сега наистина десен кандидат можеше да е на балотаж!Ама все друг ви е виновен за сраното в гащите, нали? Сега ще имате поредния неуспял кандидат, да ви ги броя ли колко са? Тоя ако не беше гаджето му, нямаше да има и за какво да си го спомняме след 1 година...
  —цитат от коментар 21 на niakoi_si


  Малоумен ли си или да?
  Тва безуспешно първеню вече му лъснаха далаверките на летището!
  Айде молИм ти се!

 31. 31 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4553 Неутрално

  До коментар [#16] от "nv":


  До коментар [#20] от "niakoi_si":

  Дежурните защитници на гробарската корупция се изокаха.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 32. 32 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  Недей, човеко - така звучиш като Татяна Дончева.

 33. 33 Профил на Добромир Генов
  Добромир Генов
  Рейтинг: 240 Неутрално

  Най-адекватният кандидат за кмет! София има нужда от млади и амбициозни хора като него, които веднъж за винаги да пречупят порочния модел, който наблюдаваме последните години.

 34. 34 Профил на tie_interceptor
  tie_interceptor
  Рейтинг: 346 Неутрално

  https://planzasofia.bg/wp-content/uploads/2019/07/combined.pdf

  Програмата в 300 страници.
  Дори само заради този PDF е най-смисленият кандидат за кмет.

 35. 35 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2753 Неутрално

  Тоя на снимката, ще си остане с добрите намерения.

  Бивш tww09306483.
 36. 36 Профил на nehaen
  nehaen
  Рейтинг: 348 Неутрално

  Симпатичен младеж, но такива предварително подготвени интервюта са ми малко стерилни.

 37. 37 Профил на dr.web
  dr.web
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Корупцията няма гръбнак, безгръбначна е, тя е мекотело - някои казват че се предвижвала бавно (но славно) от Изток на Запад, други че се предвижва от Запад на Изток (и това даже било доказано), или пък че движението й е от Север на Юг или точно обратно - от Юг на Север. Има ли някакво значение това? - изглежда (а и презполагам), че няма никакво значение това - важното е да се движи, да се предвижва, бавничко и полека, тогава "много по-трудно могат да се фокусират над нея". И да разсъждава, но не на глас, особено пък пред някои медии (ах тези "професионални клюкари") - а наум, тихичко, и да си правят съответните там нужни заключения (даже и умозаключения).

 38. 38 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2145 Неутрално

  До коментар [#34] от "tie_interceptor":

  Това е супер глупаво мислене - щом някои е написал 300 страници обши приказки и лафове, значи става за да управлява. А истината е че е просто графоман !!!

 39. 39 Профил на tie_interceptor
  tie_interceptor
  Рейтинг: 346 Любопитно

  Игнатов също ми е симпатичен, но не ми се струва толкова подготвен.
  До коментар [#38] от "m17":

  Вие, случайно, да сте я чели?

  Значи, ако няма написана програма - общи приказки и добри пожелания.
  Ако има написана програма - графомания...
  Как ли да Ви угоди човек!?

 40. 40 Профил на tie_interceptor
  tie_interceptor
  Рейтинг: 346 Любопитно

  До коментар [#36] от "nehaen":

  Срещнете се с него или някой друг от групата и му задайте въпросите, които Ви вълнуват!
  Ако желаете, след това ни споделете резултата...

 41. 41 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2275 Неутрално

  Хубаво е да критикуваш десните кандидати, но как една дума няма за потрошените и открадната МИЛИАРДИ по време на Фандъка?
  Сестра Галева въобще не е за коментар с престъпното си най-близко обкръжение! Била сгрешила, но нямало да прави вече така?!
  Навсякъде внушения кой води, кой изостава...
  И връх на всичко – десни хора спорят за кусурите на десни кандидати във форума на Дневник!

 42. 42 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 688 Неутрално

  https://planzasofia.bg/wp-content/uploads/2019/07/combined.pdf Програмата в 300 страници.Дори само заради този PDF е най-смисленият кандидат за кмет.
  —цитат от коментар 34 на tie_interceptor


  Надали е така! Проблемите на София се свеждат до десетина пункта.

 43. 43 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 915 Любопитно

  [quote#30:"Позорно събрание"][/quote]

  Осветли ни моля те за "далаверките на летището"? Ако може с доказателства.

 44. 44 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 915 Любопитно

  Хубави приказки. Приемам и че има желание и качества да осъществи намеренията си. Обаче единственото, което ще постигне е да отклони гласове от кандидата на ДБ и да възпрепятства достигането до балотаж на арх. Игнатов. В такъв смисъл, действията му не съответстват на думите му. Реално, само налива вода в мелницата на Мая Манолова. Жалко!
  —цитат от коментар 8 на Калник


  Ако вярваме на социолозите с или без 5те % на Бонев Игнатов пак е много далеч от каките. Така че оправданията, че Игнатов е едва ли не сигурен победител без саботажа от враговете са нелепи.

 45. 45 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  До коментар [#19] от "niakoi_si":

  "Печеният" лидер превзема партията и я принуждава да го подкрепя. Справка,Тръмп. А не обратното както ти казваш...

 46. 46 Профил на tie_interceptor
  tie_interceptor
  Рейтинг: 346 Любопитно

  До коментар [#42] от "von_seeckt":

  Едва ли ще Ви затрудни много да ги изредите в един коментар.
  Ако можете да споделите и в още един, как ще ги решите...

 47. 47 Профил на nehaen
  nehaen
  Рейтинг: 348 Неутрално

  До коментар [#40] от "tie_interceptor":

  Никакви въпроси няма да му задавам, защото не съм жител на София.
  Поради тази причина съм се ограничил само да коментирам интервюто как е поденсено към читателите на Дневник.
  Който е жител на София да коментира качествата му.
  Не мисля, че е редно аз да се изказвам , нека оставим това на Софиянци и де не им се бъркаме в избора на кмет.

 48. 48 Профил на tie_interceptor
  tie_interceptor
  Рейтинг: 346 Любопитно

  До коментар [#47] от "nehaen":

  Не разбирам, защо сте си губили времето да четете статията и дори да коментирате, щом не Ви вълнуват проблемите на София?!

  А иначе, Дневник задават едни и същи въпроси на всички кандидати.

 49. 49 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Истинската и единствена алтернатива на статуквото в София се казва Борислав Игнатов. Кандидатурата на този е абсолютно несериозна и на практика обслужва точно статуквото. Предричам, че той ще вземе точно толкова проценти колкото ще бъде и разликата между Мая Манолов и Игнатов и с това ще му попречи да стигне до балотаж. В резултат истинска борба за промяна в София няма да се състои. Ще спечели отново статуквото, независимо как се нарича то- Йорданка Манолова или Мая Фандъкова. Или обратното- то е без значение!

 50. 50 Профил на Niraah
  Niraah
  Рейтинг: 400 Неутрално

  По-скоро Да България трябваше да подкрепи Бонев, а не обратното. Игнатов защо още не е изтеглен след скандала?? Христо Иванов ходил ли е в Банкя скоро? Демократичните сили защо сами си пречат?? Предадохте избирателите си и продължавате да го правите години наред. Случайност??

 51. 51 Профил на grigoo
  grigoo
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Човек, доказал се много повече от спуснатият отгоре никому неизвестен Игнатов, който с абсолютно нищо не се е доказал като десен кандидат и като някой, който го е грижа за града. Затова ще гласувам за Бонев, а не за този измислен архитект. ДБ ако бяха издигнали Методи Лалев за кмет щях да гласувам за него, но направиха фатална грешка с този неизвестен човек.

 52. 52 Профил на nehaen
  nehaen
  Рейтинг: 348 Весело

  До коментар [#48] от "tie_interceptor":

  Май някой му викат от обща култура, други загуба на време

 53. 53 Профил на vasill
  vasill
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Нито дума за Манолова, случаеност !?

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1184 Любопитно

  Ха-ха, политическият пеленак се изказа: „Възнамерявам да счупя гръбнака на корупцията“. Ама въобще не си спомняме един, нали, дето щеше „да чупи ръчички“, па накрая взе повече министерства, отколкото се полагаше на групата му съгласно изборните резултати! Оттогава, всеки път когато чуя такива юначни и бодряшки приказки, ми се иска да запитам „А как, драги, ще стане тази работа?“. И въобще, ама хич не мога да приема за отговор неговото „Това може да се случи само тогава, когато на най-високата част от пирамидата на управление на общината застанат хора като мен, които изпитват нетолерантност към корупцията и всичките й проявления“. Ми недей така, златен, щото ката ден гледаме едни, дето им посиняха гърдите да се тупат и да крещят колко са умни, па красиви, а се оказва, че не могат да родят дори нещо съвсем елементарно, за да махнат от власт този, кой им пречи! И те, умните и красивите, живеят под игото на „банкянския Тиквоций“!

  Защо, пита там някой изпод опашката на коня? Ами защото изобщо не е важно как ще се дефинираш ти самият – ти можеш да виеш като карнобатска линейка, че си уникално умен и невъобразимо красив, ама след като всички останали не те смятат за такъв, че даже и за жив не те броят, ти не си такъв, какъвто претендираш че си! Нещо неясно? Та и този политически пубертет се пеняви, че ако начело застанат „хора като мен, които изпитват нетолерантност към корупцията и всичките й проявления“, веднага ще ливнат едни реки от мед и мляко, па ще се подкваси Перловската река, па грабвайте лъжиците и „лапай, народе“! Той не знае ли, че има един паметник в София, на който пише „Не нам, не нам…“? Другите му изцепки даже няма и да ги коментирам, толкова са фантасмагорични! А, между другото, кога ще имаме щастието да прочетем тук интервю и с драгоценната Иванчева, щото и тя е парче борец с корупцията, а време не остана – ей къде са изборите? Не я забравяйте, в затвора ли искате да отиде?

 56. 56 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 559 Неутрално

  До коментар [#51] от "grigoo":

  Или пък да му бяха дали/на него и още двама трима като него/ избираемо място в листата за общински съветници, както се е опитвал да ги изнудва за да не се кандидатира. И това ли е трябвало да направят?

 57. 57 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Единствения подготвен кандидат от цялата надпревара. Борислав Игнатов лека полека го настига в движение, но не е сериозно 1 месец преди изборите да се запознаваш с проблемите на града, на който искаш да ставаш кмет и да мислиш решения в движение.
  —цитат от коментар 22 на Darcas


  Игнатов е доста по в час от малкия, освен това е подкрепен от единствената реална опозиционна партия. Иначе работата на Спаси София за града е неоспорима.

  Ако Игнатов и Бонев са на балотаж, ще е идеално.

 58. 58 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1331 Весело

  https://planzasofia.bg/wp-content/uploads/2019/07/combined.pdf Програмата в 300 страници.Дори само заради този PDF е най-смисленият кандидат за кмет.
  —цитат от коментар 34 на tie_interceptor


  брао на него
  според Сова Харис от неска чилякът са добира до 1 процент

 59. 59 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1331 Весело

  Истинската и единствена алтернатива на статуквото в София се казва Борислав Игнатов. Кандидатурата на този е абсолютно несериозна и на практика обслужва точно статуквото. Предричам, че той ще вземе точно толкова проценти колкото ще бъде и разликата между Мая Манолов и Игнатов и с това ще му попречи да стигне до балотаж. В резултат истинска борба за промяна в София няма да се състои. Ще спечели отново статуквото, независимо как се нарича то- Йорданка Манолова или Мая Фандъкова. Или обратното- то е без значение!
  —цитат от коментар 49 на Solo


  и двамцата ша гледат балотаж през крив макарон
  Сова Харис от днеска : Бонев един процент Игнатов най-ногу 8

  мъкааааа!

 60. 60 Профил на BULEXIT
  BULEXIT
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Тоя изглежда пичага. Аз бих го подкрепил.
  Нямам идея, кой го издига за кмет, но поне изглежда на пръв поглед по-свестен.
  При всички случаи е за предпочитане пред вибратора и пред двете пачаври.

 61. 61 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 559 Неутрално

  До коментар [#57] от "arcanum":

  Бонев може да е на балотаж само във форума на Дневник.

 62. 62 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 559 Неутрално

  До коментар [#59] от "bruno__dante":

  Игнатов ще вземе 15 до 19 процента. С няколко процента разлика до другарката Манолова- и точно това ще са "липсващите" проценти на Бонев. А ДБ ТВЪРДО ще бъдат втора политическа сила в листата за общински съветници.

 63. 63 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2567 Любопитно

  Имало корупция в общината ?! Не може да бъде , къде са били досега Фандъкова и Борисов …..Такива твърдения са направо несериозни и това показват социологическите прогнози !!!

 64. 64 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2549 Неутрално

  Безспорни са заслугите на СС за развенчаването на мита за успешния кмет Фандъкова, преизбран от целокупното софийско гражданство с 61%. Много от предложенията им също са напредничави и ще бъдат реализирани. В политическо отношение обаче трупат грешки. Бонев отговаря, кмет може да работи и без общински съветници, обаче той кмет е илюзорно да стане. Съветници така или иначе няма да имат достатъчно, дори за 5 броя за политическа група. И така, след като камъкът се потъркаля още малко, ще си намери логичното място в някоя коалиция.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 65. 65 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#59] от "bruno__dante":Игнатов ще вземе 15 до 19 процента. С няколко процента разлика до другарката Манолова- и точно това ще са "липсващите" проценти на Бонев.
  —цитат от коментар 62 на Solo


  За момента другарката Манолова е с десетина процента повече гласове, отколкото общинската листа на БСП. А г-н Игнатов - доста под общинската листа на ДБ.
  Общинската листа по принцип са твърдите гласове на партията, а кандидат-кметът трябва да е достатъчно силна фигура, за да привлече още в лично качество, не като партийна креатура.

  Така че желая успех на Игнатов и особено на общинската листа на ДБ, но да не обвинява за евентуалните си проблеми точно Борис Бонев.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 66. 66 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 702 Неутрално

  До коментар [#8] от "Калник":

  Айде стига с това отклоняване на гласове. Игнатов е просто мюре, пуснат за отстрел от избийколците, които се титулуват коалиция. Жалко, че не проявиха мъдрост да подкрепят Бонев.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 67. 67 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2347 Неутрално

  До коментар [#13] от "КМЕТ В СЯНКА":
  И кво помниш, професоре

 68. 68 Профил на tie_interceptor
  tie_interceptor
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#49] от "Solo":

  Не! Гласовете, които ще отклони Игнатов, няма да достигнат на Бонев за балотаж...

 69. 69 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 661 Весело

  "Борис Бонев: Възнамерявам да счупя гръбнака на корупцията в общината"


  По непонятни причини този ми прилича на един дето се беше навил да уволнява Боико. Комай и този ще има същата "успеваемост".

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 70. 70 Профил на tie_interceptor
  tie_interceptor
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#64] от "cinik":

  Прав сте за съветниците, но, ако слушаме, какво говорят ДБ за техните цели, те би трябвало да поткрепят, ако не всички, то поне повечето инициативи на Бонев.
  Идеално би било Бонев - кмет и мозинството съветници на ДБ.
  Като кмет най-малкото би алармирал за всякакви заигравания на съветниците с цел лична облага...
  Ако предлага добри решения, които съветът отхвърля, точно заради необвързаността си с партия, би могъл спокойно да изобличава поименно противниците на идеята и съветниците ще трябва да дават обяснения.

 71. 71 Профил на tie_interceptor
  tie_interceptor
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#69] от "todor._89":

  Този за разлика от онзи не се появи от нищото и вече работи от години за интересите на София. Надявам се и да не изчезне като онзи...

 72. 72 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  хъхъхъх, горката корупция... мине се не мине и некой току и подхване гръбнака

 73. 73 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  братчедки, твърде много непознати се виждат тук... смърдите :)

 74. 74 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 770 Весело

  До коментар [#72] от "extraCACA":

  хъхъхъх, горката корупция... мине се не мине и некой току и подхване гръбнака
  —цитат от коментар 72 на extraCACA


  =Вместо да се подхване ,,Главата'' вниманието се насочва към- ,,Гръбнака'', че е по лесно и безопасно. Щото ,,Главата'' е по- високо от ,,Гръбнака''.

 75. 75 Профил на crusible
  crusible
  Рейтинг: 457 Любопитно

  Бонев е готин, надъхан и има идеи, НО няма как да бъде припознат от достатъчно хора за белотаж. За него ще гласуват предимно млади хора с добри доходи и достатъчен интерес към обществения живот на Столицата, които поради някаква причина няма да пуснат глас за арх. Игнатов! Все пак, и в общиснкия съвет ще може да натиска за промените, които смята за необходими, което само по себе си добре!

 76. 76 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3651 Неутрално

  Пичът е прав - най-тежкият проблем е ГЕРБ. Опасно прости са и опасно алчни.
  —цитат от коментар 3 на Хи-хи


  Ако искаше да спре ГЕРБ, нямаше да се дърпа от предложената му коалиция с "Демократична България".
  Няма да гласувам за личност, която не вижда по-далеч от пъпа си!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 77. 77 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3651 Неутрално

  До коментар [#75] от "crusible":

  Борис Бонев остана за да отдели гласове от ДБ.
  Не виждам каква друга цел би могъл да има!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 78. 78 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3651 Неутрално

  До коментар [#64] от "cinik":Прав сте за съветниците, но, ако слушаме, какво говорят ДБ за техните цели, те би трябвало да поткрепят, ако не всички, то поне повечето инициативи на Бонев....
  —цитат от коментар 70 на tie_interceptor


  Ако се бореше само за реализация на инициативите си, Бонев щеше да приеме коалицията с ДБ (бяха обещали да включат тези негови инициативи в цялостния план....
  Не пожела!
  Защо?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 79. 79 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4553 Неутрално

  До коментар [#67] от "сидер":

  Корупцията старшинка !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 80. 80 Профил на crusible
  crusible
  Рейтинг: 457 Любопитно

  До коментар [#75] от "crusible":Борис Бонев остана за да отдели гласове от ДБ. Не виждам каква друга цел би могъл да има!
  —цитат от коментар 77 на Храбър


  Не мога да се съглася с подобна крайна теза, въпреки че несъмнено ще има преливане на гласове!

  Голямата битка не са "загубените" процентите на Бонев, а всички останали хора необвързани с партиината централа на Герб, които ще пуснат бюлетина за Фандъкова, защото смятат, че това, което се прави досега е достатъчно добро (НЕ Е) или пък защото "няма за кой друг, а БСП не бива да печели"! Познавам не един и двама, които гласуват на автоматичен режим поради втората причина!

 81. 81 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3651 Неутрално

  ...А и това с дроновете да хване да го изтрие от мерките за въздуха, че става смешен. Ако не да се посъветва с някой юрист, как точно ще сертифицира дрон за мерене на газове в Института по метрология и как се доказва в съд, че пушека е излезнал от конкретния комин.
  —цитат от коментар 19 на niakoi_si


  С разликата в концентрациите, измерени на различни разстояния от съответния комин.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 82. 82 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3651 Неутрално

  .... Като цяло не вярвам да постигнат нещо - твърде малки са, като организация.
  —цитат от коментар 4 на chepokalipsis


  Ето главната причина, поради която трябваше да се коалират с ДБ. Така и идеите им щяха да станат по-известни (до сега така и не разбрах какво толкова специално има в техните идеи), и общия вот щеше да ги направи по-известни.
  Просто недоумявам поради каква причина се дръпнаха!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 83. 83 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 490 Неутрално

  Бонев е готин, надъхан и има идеи, НО няма как да бъде припознат от достатъчно хора за белотаж. За него ще гласуват предимно млади хора с добри доходи и достатъчен интерес към обществения живот на Столицата, които поради някаква причина няма да пуснат глас за арх. Игнатов! Все пак, и в общиснкия съвет ще може да натиска за промените, които смята за необходими, което само по себе си добре!
  —цитат от коментар 75 на crusible


  Вярно е!
  Всичките, които са ми казали , че ще хвърлят за него са точно в тази категория!

 84. 84 Профил на bobisf
  bobisf
  Рейтинг: 274 Неутрално

  и точно тоя с меките китки ще чупи гръбнака на корупцията? Защо се хаби изобщо?

 85. 85 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До този момент в Дневник 2270 души са кликнали да прочетат отговорите на Игнатов и 3700 - тези на Бонев. Дискусията при отговорите на Бонев е близо три пъти по-оживена.
  Така че не им обяснявайте кой е по-интересният кандидат и кой от кого отклонява гласове.
  Числата, Санчо, числата...

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 86. 86 Профил на T
  T
  Рейтинг: 220 Неутрално

  .. Борко си е един младеж с розов сън! Ама не е той виновен за неловката ситуация в която ще изпадне- каките и батковците, които се крият зад осанката му и го надъхват като младо петле за бой!..)) Щял да изкорени, та той мотика не е пипал, няма и един мазол от работа ( виж от друго- може), налита на бой!

 87. 87 Профил на Stoyan Dimitrov
  Stoyan Dimitrov
  Рейтинг: 289 Неутрално

  долу паметниците на съветския окупатор

 88. 88 Профил на Асенски
  Асенски
  Рейтинг: 20 Любопитно

  https://planzasofia.bg/wp-content/uploads/2019/07/combined.pdf Програмата в 300 страници.Дори само заради този PDF е най-смисленият кандидат за кмет.
  —цитат от коментар 34 на tie_interceptor


  Цитирането е новото "Споделяне". Така е! Напълно съм съгласен с Вас и Вашият коментар. Дано стават все повече и повее такива хора, като Вас и Г-н Бонев.

  И, ако някому ПиДиЕф-ът не е достатъчен, нека да отвори тези две уеб-страници:

  1. План за София: https://planzasofia.bg/
  2. ГЕРБ Предизборна Програма: http://www.gerb.bg/bg/pages/otcheti-za-predizborni-kampanii-88.html

  Нека ги рагледа, за по 15-30 мин, всяка. Да помисли, да потърси, създателите на 1 и 2 с какви финансови ресурси разполагат?

  След това да си сложи ръката на сърцето и да коментира, коя от двете страници е по-професионално изпълнена, адекватно подредена, лесна за употреба и разглеждане на съдържанието, и прочие.

  1 или 2?

  Някои биха казали "Е, то едно е да правиш интернет страници - друго е да си кмет". Аз пък казвам, който си е мърляв си е мърляв, и всички те му работи такива - мърляви, недодялани. Човек който изпипва нещата, винаги и във всичко пренася това си отношение, колкото и да е голяма и трудна задачата пред него.

  Е, 1 или 2?

  Ситният шрифт: с ръката на сърцето, в трезво състояние (пряко и преносно), 1 или 2?

 89. 89 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4152 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Ясно.
  Игнатиев и Бонев на балотаж.
  Те са.

  Спасете София от политички!

 90. 90 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4152 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Нищо де.
  Единият ще е кмет, а другият заместник.

  До коментар [#82] от "Храбър":

  Ето главната причина, поради която трябваше да се коалират с ДБ.
  Така и идеите им щяха да станат по-известни (до сега така и не разбрах какво толкова специално има в техните идеи), и общия вот щеше да ги направи по-известни.

 91. 91 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 658 Неутрално

  Ще гласувам за Бонев след метода на изключването, но ще е добре да си промени стила. Мекушав ми се струва, трябва по-твърда, дори и груба позиция спрямо кандидатите на компрометираните формации ГЕРБ, БСП и ДБ, които даже не са софиянци. Все пак основното му предимство е, че е млад и необвързан политически. Не трябва да се притеснява да им вади кирливите ризи, а те са много кирливи.
  Също с тая ризка със запретнатите ръкави прилича на някой натегач комсомолски секретар или по-модерния вариант, млад либерал-социалист. Да си сложи едно сако, или ако е много топло една блузка или риза с къс ръкав.

 92. 92 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1420 Любопитно

  "За ромските къщи – ясно е, че незаконните трябва да бъдат премахнати, но е илюзорно да смятаме, че това може да стане бързо, евтино или безконфликтно."

  ...демек няма да се справи в рамките на един мандат?!
  Значи на следващия току-виж опрял до циганския вот - колко сладко!
  А какво смята за прайда? - не е ли назрял момента да видим повече мангусти в челните редиици, воглаве с кмета ,фанати под ръка?!

  I Want To Believe
 93. 93 Профил на slon
  slon
  Рейтинг: 484 Неутрално

  До коментар [#13] от "КМЕТ В СЯНКА":

  И какво беше , я кажи ?
  Дай примери ?

 94. 94 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2145 Неутрално

  До коментар [#39] от "tie_interceptor":

  Не, не съм я чел, както не съм чел и програмите на никой друг. Просто защото всички тия програми са обши лафове и нямат никакво значение. Аз лично преценявам как кандидата пасва на моите разбирания и интереси от няколко интервюта и цялостното му поведение. Ако ми говори небивалици и шашави идеи - моментално ми отпада като потенциален избор.

 95. 95 Профил на tie_interceptor
  tie_interceptor
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#94] от "m17":

  Разгледайте картинките поне. Забележете, колко работа е свършена. За колко неща е помислено.
  От кратките интервюта точно може да чуете само общи лафове.

  Ако може да споделите, кой от кандидатите не е отпаднал като потенциален избор още, ще съм Ви благодарен.

 96. 96 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1099 Неутрално

  Щял да премахне надписа, но няма да премахне МОЧА. Извъртания на лъжлива червена марионетка. Не е възможно да има коалиция между ДСБ и СС. Първите все пак са десни, а този е една лицемерна кукличка от младежкото БСП, която обикаля боклуджийските кофи и вади павета на Дондуков. И едните и другите го знаят. Но изглежда, че доста хора не са разбрали толкова очевидната истина.

 97. 97 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2347 Неутрално

  До коментар [#78] от "Храбър":

  Е ами защото щеше да бъде ракета носител на Борето

 98. 98 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2347 Неутрално

  До коментар [#79] от "КМЕТ В СЯНКА":

  И кво за корупцията професоре

 99. 99 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4553 Неутрално
  До коментар [#98] от "сидер":

  Превзела е София и е НЕтърпима !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK