Изборът на кмет на София и решенията за междублоковите пространства

Йорданка Фандъкова, Мая Манолова, Борис Бонев, Борислав Игнатов

Йорданка Фандъкова, Мая Манолова, Борис Бонев, Борислав ИгнатовПротестите на жителите на софийските квартали "Младост", "Дружба", "Овча купел", "Лозенец", "Стрелбище", "Дианабад" срещу презастрояването и за спасяване на зелените площи между блоковете породиха обещания в предизборната кампания за справяне с проблема. Какво точно решение предлагат кандидатите за кмет на София Борис Бонев от "Спаси София", арх. Борислав Игнатов от "Демократична България", независимата Мая Манолова, подкрепена от БСП и други партии, и Йорданка Фандъкова от ГЕРБ? Представяме идеите им в хронологичния ред на обявяването им пред обществеността.


Бонев ще заменя частните терени с общински в бъдещия квартал "Северна София"


Независимият Борис Бонев от "Спаси София" предвижда специална програма за цялостен ремонт на междублоковите пространства. Той ще пренасочи новото строителство в реституираните частни терени там към новия квартал "Северна София", който Бонев локализира около кв. "Враждебна" и Северната тангента. Това според него може да стане, като се заменят частни терени с общински в бъдещия квартал.
С пилотен проект в жк "Люлин-6" той като кмет ще благоустрои огромно пространство между блоковете. На други места, където е възможно, и с одобрението на жителите Бонев предлага да се изградят маси за бордови игри, "детски площадки, стимулиращи интелектуалното развитие на децата", комбинирани спортни площадки.


Игнатов ще намали плътността на застрояване


Арх. Борислав Игнатов от "Демократична България" като първа задължителна мярка за опазването на междублоковите пространства предвижда отразяването им в Общия устройствен план на София. Той ще намали и параметрите за плътност и интензивност на застрояването в жилищните комплекси и така смята трайно да бъде овладяно презастрояването.


Той е амбициран да увеличи зелените площи в София, като създаде специален финансов компенсационен фонд за справедливо обезщетяване на собствениците.


Манолова също ще насочва инвеститорите на север


За Мая Манолова решението е справедливо обезщетяване на частните собственици на терени между блоковете. Ако стане кмет, тя ще предложи те да бъдат освободени от такса смет за имоти, които са предназначени за озеленяване.


В предизборни срещи тя споделя идеята за пренасочване на инвестиционните намерения на строителните предприемачи към бъдещия Северен град. Тя също като Бонев го ситуира между полите на Стара планина и Северната тангента. Центърът му ще бъде изграден върху сегашното летище край с. Доброславци, посочва Манолова.


Фандъкова ще увеличи отстоянията при строеж на нови сгради


Йорданка Фандъкова от ГЕРБ предлага да защити междублоковите пространства, като се увеличат отстоянията при строеж на нови сгради в жилищните комплекси. През 2017 г. по нейна инициатива и на главния архитект на София бяха приети ограничения на разрешената височина на сградите в различни зони, напомня тя в програмата си.


Фандъкова разяснява ползата от тези изменения в Закона за устройството и застрояването на Столичната община: "Беше дадена възможност за защита на междублоковите пространства чрез изработване на подробни устройствени планове и изместване на застрояването по периферията на кварталите."


Тя обещава да създаде програма за изкупуване на частни терени, които са отредени за озеленяване.


В програмите "зелените клинове" от Витоша имат централна роля


По отношение на озеленяването в София кандидатите за кмет обещават в програмите си, че първо ще пазят и развият т.нар.зелени клинове. Това е термин от 1938 г., когато е приет нов Общ градоустройствен план на София, изготвен от австриеца Алфред Мусман. Става въпрос за естествена зелена връзка между градските паркове - Борисовата градина и Южния, с природата на Витоша. До 60-те години на ХХ век в Борисовата градина са виждани сърни, слезли от планината.


Тези "зелени клинове" отдавна са блокирани първо с построяването на Киноцентъра и на Студентския град, а сега с новите разрастващи се квартали "Манастирски ливади", "Кръстова вада" и "Витоша".


Сега като "зелени клинове" се назовават реките, извиращи от Витоша - Перловска, Владайска, Драгалевска, Кална, Банишка. По тях се спускат свежи въздушни течения от планината и предизборните обещания са да се възпрепятства плътното застрояване по поречията им.


Бонев ще спасява Южния парк чрез отчуждаване или замени


Бонев отбелязва в своя "План за София", че 30% от Южния парк са частна собственост, а терените, предвидени за парковете Източен и "Въртопо", още не са отчуждени. Той се ангажира с изготвяне на график за отчуждаване или замяна на терените, които попадат в територии, отредени за паркове. С приоритет ще са Южният парк и контактните зони между жк "Младост" и обхвата на Източния парк.


Генералната задача, която си е поставил Бонев, е "всеки софиянец да живее близо до парк или градина".


Игнатов: Зелени надлези над Околовръстното за връзка с Витоша


Арх. Игнатов ще спасява "зелените клинове", като по трасетата им ще компенсира или отчуждава частните имоти. Той дори планира да изгради зелени надлези над Околовръстното шосе, за да възстанови естествената връзка с живата природа на Витоша.


Кандидатът на "Демократична България" обещава да изготви подробен регистър на всички дървета в София и да засади нови 5000 по улиците. Той ще стимулира и покривното и вертикалното озеленяване на сградите в града.


Манолова и Фандъкова обещават по 11 нови парка


Мая Манолова е с обещание да изгради 11 нови парка, като те ще са част от "зелените клинове" от Витоша. "Те осигуряват свеж въздух от планината", обяснява тя, но не конкретизира точно къде ще са новите паркове.


Фандъкова също ще гради 11 нови парка, три от тях линейни. Тя ги изрежда: парк "Кукуряк" в жк "Овча купел", линеен по р. Драгалевска при кв. "Манастирски ливади", нов парк в жк "Младост", парк "Светии Български" в кв. "Витоша ВЕЦ Симеоново", парк "Въртопо", Източен парк и хидропарк "Искър"- от Околовръстното шосе до бул. "Цариградско шосе".


Линейните паркове ще са по бул. "Македония" (от площад "Македония" до площад "Руски паметник"), по старата жп линия от гара "Пионер" до район "Слатина" и от надлез "Надежда" до Северния парк, изрежда в програмата си Фандъкова.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2138 Неутрално

  В Ню Йорк са не би да има междублокови пространства.

 2. 2 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1673 Неутрално

  На думи всичко е много добре, а на практика единственият, който се опита да спре презастрояването - Иванчева, е арестувана от Гешев и осъдена от "специализирания съд". Фандъкова може да обещае и 111 парка, но при нея строежите никнат като гъби и чистият въздух от Витоша вече не стига до центъра на столицата.

 3. 3 Профил на GreenBush
  GreenBush
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Трябва да си мега тъп за да вярваш на ФАнъдкова какво приказва. При ГРОБ делата и действителността нямат нищо общо.
  Залагам на Бонев и Игнатов дори и на Манолова в краен случай но не и даскалицата па руски.

 4. 4 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 799 Неутрално

  До коментар [#1] от "blondofil":

  Няма, то затова средната класа масово живее извън него. Има какво да се види, но да се живее там е ужас.

 5. 5 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Късата памет ни затрива. Само допреди няколко години комунистическата ... Манолова дори такситата не икаха да я качат. Всеки знае, че е слуга на Пеевски и основен участник в Костинбродската афера, която доведе до кражбата на 4.5 милиарда от комунистическо-турското правителство. И сега ще се намерят десетки хиляди хора да гласуват за това чучело?! Е, после не се оплаквайте...

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 6. 6 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3848 Неутрално

  Успех на архитект Игнатов ! Знам, че няма да му е лесно да се пребори за балотаж, но очаквания развой, където балотажът и съответно изборът ще бъде между " двете каки" с по 11 нови парка обещани ( що не сложиха поне 20 да е кръгло числото ?), просто праща повечето мислещи хора за гъби.....

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 8. 8 Профил на Мерудия
  Мерудия
  Рейтинг: 238 Неутрално

  Човек винаги има избор - и това, как живеем, е резултат от апатията ни или липсата на мислене. След всички провали на ФАНДЪКОВА ( не мога да се сетя едно нещо направено в София за 10г,, което да не е некадърно, корумпирано или и двете заедно) - отново да се канидатира??!!Колко нагъл да си или в паралелна реалност трябва да живееш..? Герб разчита на партийна обвързаност и купени гласове, за да имат едно 30%. но това все пак е София и изборът е Игнатов/Бонев( жалко, че ДБ за пореден път се самосаботират)

 9. 9 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  Махаме фандъците и нещата ще станат.

 10. 10 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3199 Любопитно

  Модернизирането на северна част на София е ..наложително!Орландовци,Малашевци,Негован.....са застинали в 80 тена миналият век!Колкото до Мая-само крайно заблуден(и неподострен) или верен шумкарски внук би гласувал за нея!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 11. 11 Профил на dc_ken
  dc_ken
  Рейтинг: 227 Неутрално

  Съдбата на междублоковите пространства, които не са застроени, вече е решена с неформалния консенсус на столичните жители, а именно превръщането им в паркинги. В този смисъл, дискусиите за тези пространства са почти излишни.

 12. 12 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 947 Неутрално

  Всички срещу Фандупкова!

 13. 13 Профил на zenola
  zenola
  Рейтинг: 606 Неутрално

  Решението предлагано от Бонев е това, прилагано в държави като Германия например. Отреждат се терени за нови квартали, осигурява се инфраструктура и всичко необходимо. Не се строи нов град в рамките на съществуващия.

 14. 14 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2195 Неутрално

  Голямото предимство на нашите политици е, че няма как да видим какво е можело да бъде ако страната беше управлявана от кадърни и неподкупни хора. Базата на сравнение ни е много ниска. Косвено можем да съдим за пропуснато време и прогрес от нивото на развитие на Латвия, Естония и дори Румъния.

 15. 15 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  Решението предлагано от Бонев е това, прилагано в държави като Германия например. Отреждат се терени за нови квартали, осигурява се инфраструктура и всичко необходимо. Не се строи нов град в рамките на съществуващия.
  —цитат от коментар 13 на zenola

  Не знам как е в Германия, ама в България думата "заменка" е синоним на "корупция".

 16. 16 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2652 Весело

  Бонев вече е на трета снимка ....

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 17. 17 Профил на eternity_43
  eternity_43
  Рейтинг: 438 Неутрално

  До коментар [#7] от "Волгампи трубадур на Пеевски":

  Сенсей Слабоум, ти май само на клоуни и примати симпатизираш, а? Борец със статуквото като твоя златен душ герой Тръмп. Яко! Нищо, че има Борис Бонев, който е доста по-далеч от статуквото. Но ти си ретрограден фашист, не върви да гласуваш за някой нормален.

  По темата. Борис Бонев представи най-смислена, подробна и аргументирана градоустройствена програма. Мислех да гласувам за Борислав Игнатов, но Бонев определено ме спечели. И да, умно-красив съм, успокойте се всичките. Все едно съм казал, че ям деца егати. "Ама ти си умно-красив". Е? Комплимент ли ми правите?

  Щом така не може, обратното ще става.
 18. 18 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3823 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Че какво отношение към междублокови пространства
  в Хилядолетен Град Градина могат да имат две (полит)ички
  самоковлийка и кюстендилсливка с трансконтинентално (эвразийско)
  значение: да пречат на Столично Гражданско своеизлиятелно усмотрение?

  Познахте!
  Отношение не правилно.

  Спасете София!
  Не гласувайте за политички и политичменки.

  Гласувайте за професионалната коалиция Игнатов и Бонев.

  Граждани, помнете и не забравяйте.
  Вие решавате.

  "Изборът на кмет на София
  и решенията за междублоковите пространства"

 19. 19 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Остават още 10 дни до свободата ! На 3 ноември всички срещу Фандъкова - да я разгромим. А после ще падне и оня от Банкя. След 10 годишна съсипия нека най-накрая изритаме Шайката.

 20. 20 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3823 Неутрално

  МОЧА имени В.И.Лелина

  Ма как, молим Ви се.
  Град в град е любимо совецко корупционно занимание.
  Държава в държава: повече.

  Нищо, че ссср не признава ше ъ.
  Предпочита ше е и э.

  До коментар [#13] от "zenola":

  Решението предлагано от Бонев е това, прилагано в държави като Германия например.
  Отреждат се терени за нови квартали, осигурява се инфраструктура и всичко необходимо.

  Не се строи нов град в рамките на съществуващия.

 21. 21 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2652 Любопитно

  До коментар [#19] от "krf54523578":

  И кого ще подкрепите на 3 ноември?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 22. 22 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#19] от "krf54523578":И кого ще подкрепите на 3 ноември?
  —цитат от коментар 21 на дерибеев


  Казах - срещу Фандъкова. Важно е тя да загуби, за да повлече и Шайката надолу. Това е най-важното. Общ фронт срещу ГЕРБавите, които съсипаха България.

 23. 23 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Борис Бонев или Дренчев от Възраждане - и двамата са добър избор срещу шайката, член на която е Майчето. Чиляка с тапетите ще омаже и без това омазания ни вече град...

 24. 24 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3823 Любопитно

  МОЧА имени В.И.Лелина

  Кога са изборитe, другарю "krf54523578"?
  Или датата е конфидеяденциална...
  Истинската?

  До коментар [#19] от "krf54523578":

  Остават още 10 дни до свободата !
  На 3 ноември всички срещу Фандъкова

 25. 25 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Виждам , че радомирския партизански отряд и Мая Галева мечтаят за 9 Септември :)))) !

  agent
 26. 26 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3199 Любопитно

  До коментар [#17] от "eternity_43":

  Гласуването за смислени хора адски пречи и дразни любителите на Галева.....Лумпениата вярва че Костинбродска ще "разбие" порочния кръг...А тя в същност е основна част !Проводник на мръсните пари,олигарсите и червените "мобифони".....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 27. 27 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2661 Неутрално

  В Ню Йорк са не би да има междублокови пространства.
  —цитат от коментар 1 на blondofil


  Колкото и рядко да казвам добра дума за мириканската неолиберална демокрация изпълнена с милиардери, Ню Йорк не е само Манхатан, има си доста зеленина и алеи активно спортуващи, ако ти е направило впечатление в парка им централен, няма небостъргачи,автомиви чалготеки и т.н. а герберите и мафиански затроиха Южния Парк,Ловния парк(в момента има гора от кранове там) и Борисовата градина като ни един имот не е бутнат и никой не е осъден за корупция!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 28. 28 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  Няма пари за отчуждаване на пазарни цени .... каквото и да говорят кандидатите ..... ще намажат не много, от тези които имат претенции......само по гласувитите и по едрите......а иначе София има зеленичко, .......: https://youtu.be/EPfuJelchLg

 29. 29 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 1544 Неутрално

  Тази е ходила на уроци по красноречие при Сашо Диков:

  https://www.facebook.com/politrambesh/videos/1023964687782984/

 30. 30 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 667 Любопитно

  В тая оплетена от пипалата на мафията държава "Демократична България" е единственият глас на будната гражданска съвест

 31. 31 Профил на Камен
  Камен
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  В Ню Йорк са не би да има междублокови пространства.
  —цитат от коментар 1 на blondofil


  Няма, ама между блоковете има "авенюта" може да си чувал някои от тях: 5-то, 8-мо и т.н. те са си булеварди с по 3-4 ленти в една посока. И самите нюйоркчани почти няма коли (много е скъпо там да им платиш данъка и паркинга, а метрото е по-удобно).
  А тука хем имат по 2 коли на семейство, хем между блоковете има по една уличка, останала от времето, когато е имало малки къщички, сега бутнати и заменени от блочища на по 10 етажа (М+Г+5Ж+2М както ги наричат на градоустройствен език - гаражи, магазини, 5 жилищни и 2 мансардни, терасите и барбекютата най-отгоре отделно).

 32. 32 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 346 Весело

  След като Гешев вчера разби умнокрасавците с 20 на 4 , в неделя кака Мая ще размаже Игнатов и Бареков, който така хубаво го лансират на прокопи медиите .

  БСП с президент, главен прокурор, кмет на София , а скоро и с премиер на България, а умните и красивите на палатка на орлов мост

 33. 33 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  Бонев вече е на трета снимка ....
  —цитат от коментар 16 на дерибеев


  Бонев съвсем целенасочено го навират под всяко заглавие за изборите.
  Очевидно ги е страх Игнатов да не бъде измежду победителите и затова се чудят как да отклонят повече истински десни избиратели от ДБ.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 34. 34 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  До коментар [#2] от "spiegel":

  Абсолютно правилно. Да обещава каквото ще, но резултатите от управлението и са видни, строеж след строеж на най-абсурдни места.
  Идеята на Бонев за квартали в северната част на София е най-логичното нещо. Като цяло програмата му е много добра, жалко че шансовете му да стане кмет не са големи. За Фандъчето не вярвам, но тайно се надявама ако Манолова стане кмет да вземе неща от неговата програма и да ги реализира. Все пак пожелавам успех на Бонев.

 35. 35 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  До коментар [#10] от "Willy Messerschmitt":

  А за Фандъкова кой би гласувал?

 36. 36 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 227 Неутрално

  Абе а защо сте пропснали мнението на Гея Джъмбо и Воленчо с Белото? Те да не са по-пишман политикани от двете блондинки, архителта дето си крие проектите и оня дето му забравих името?

 37. 37 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1651 Неутрално

  До коментар [#10] от "Willy Messerschmitt":А за Фандъкова кой би гласувал?
  —цитат от коментар 35 на Ashiata Shiemash


  Аз ще гласувам на балотажа. В неделя – за Игнатов. Получи ли отговор?

 38. 38 Профил на grigoo
  grigoo
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Единственият читав кандидат е Бонев, доказал се в борбата срещу корупцията и малоумието в София, всичко останало е плява.

 39. 39 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 669 Весело


  Бонев съвсем целенасочено го навират под всяко заглавие за изборите.
  Очевидно ги е страх Игнатов да не бъде измежду победителите и затова се чудят как да отклонят повече истински десни избиратели от ДБ.
  —цитат от коментар 33 на Храбър


  Дневник си саботира собствения кандидат? Това ще е нов връх за българското "дясно".

 40. 40 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 726 Неутрално

  В Ню Йорк са не би да има междублокови пространства.
  —цитат от коментар 1 на blondofil


  Точно така, Дружба и Надежда трябва да са застроени като Манхатан. Ти си същия гений като главния архитект Здравков, според който е нормално краен жилищен квартал като Младост да е плътно застроен като центъра на Париж.
  Явно за някои хора Ню Йорк е само Манхатан. Само че там като отидеш в жилищен квартал и са само къщи а не кооперации м-у 6 и 20 етажа като тук.

 41. 41 Профил на irons
  irons
  Рейтинг: 613 Неутрално

  Колегата Игнатов се представи много слабо на дебата по БТВ. По конретно поставените проблеми, обаче, е представил най-реалистичнит решения. Идеите на Манолова и "планът" на Бонев за замяна на имоти в жилищни квартали и паркове за имоти в замърсеното северно поли ило до отровния гьол, граничат с дебилитет. Няма ги тук дубайците, за да спретнат поредното едикакво си сити. Предложението на Фандъкова за увеличаване на отстоянията е ОК, но знам какви еквилибристики на база елементарна математика ( защото висшата, ние архитектите, не я владеем ) при изчисляване на отстоянията се прилагат ( сгради-"торти" ) и затова мисля, че става въпрос за замазване на очите. То и при плътноста има едни игри, но са по-трудни. Зелените надлези, предложени от арх. Игнатов са също умно и много архитектурно решение. Фандъчка и Манолова, с тези 11 парка...абе не трябва да им се дава да правят такива неща, защото "архитектурен конкурс" за тях е забранена дума, харам, така да се каже. Пример - предвидената нова част за облагородаване към Военна академия, до ул. Черковна - тотално смешно безумие. Да споменавам ли и парк Възраждане. Тотално малоумие, срамно дори за студенти 1-ви курс по архитектура и ландшафна архитектура ( естрадката с цветарниците е умилителна ).

 42. 42 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  До коментар [#19] от "krf54523578":

  Опорките на "Позитано".

 43. 43 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  До коментар [#22] от "krf54523578":

  И ти се един от адвокатите на Манолова.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 44. 44 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  Ако Борис Бонев създаде нова дясно-център партия без досегашните лидери от ДБ и без да се коалира с леви затоплистки формации със сигурност ще привлече не само голяма част от електората на ДБ, но и много от разочарованите и негласуващи избиратели, които не се отъждествяват с нито една от партиите.
  Такава партия е нужна на България и тя не трябва да има зависимости, които да определят политиката й. Нека най-накрая десните имат един млад, приятен и харизматичен лидер, а не омръзналите на всички стари муцуни, за които електоратът гласува от немай къде.

 45. 45 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 346 Весело

  Умните и красивите усещат разгрома който ще преживеят в неделя и вече се опитват да изкарат виновен бареков от смени софия

  Кандидатът на БСП ще има поне 2 пъти повече гласове от този на ДъБъГъбарите и по добре следващите седмици си вземете отпуска от форума на Дневник, че ще берете много срам

  Мен би ме било срам години наред да повтарям, че София била синя и Мая да ви опраска

 46. 46 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  Дневник си саботира собствения кандидат? Това ще е нов връх за българското "дясно".
  —цитат от коментар 39 на kapitan_laino


  Напоследък "Дневник" доста сериозно се накланя към ГЕРБ.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 47. 47 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 346 Весело

  До коментар [#46] от "Храбър":

  взе ли си дъждобран за трети ноември, че го дават лошо времето за гъби , пък и да седите да гледате телевизя, как Мая печели, също не е добре за Вас

 48. 48 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 764 Неутрално

  До коментар [#28] от "Marin Petrov":

  страхотни кадри от софия

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 49. 49 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Моля ви, как Иванчева ще има капацитета да управлява град като София?! Тя не можа да се оправи да си подаде документите навреме.
  Глас за №66

 50. 50 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 227 Неутрално

  То като слушам идиотите в този Форум дето дават малоумните си идеаи как София да запрлича на Ню Йорк, Москва, Лондон или най -малкото Мадрид да се разходят към лудницата а по пътя да вземат и кандидатата за който ще гласуват на изборите защото и те заслужават да отидат там.

 51. 51 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  Само ще кажа, че Манолова изхвърча от политиката...

 52. 52 Профил на Климент Горанов
  Климент Горанов
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Ловния парк(в момента има гора от кранове там)
  —цитат от коментар 27 на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи

  Не съм фен на ГЕРБ , но в ловния парк няма строежи ,
  Строежите са на мястото на бившия завод Фурнир и други стопански постройки покрай бившата ж.п. линия. Следващото е самата гара Пионер където има магазини за строителни материали в момента и няколко стари железничарски блокчета.

 53. 53 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2158 Весело

  Брей, явно някой им е подшушнал да не се правят на ощипани , че не знаят нищо от досега. И не става дума само за междублокови пространства…. да се поразходят помежду новостроящи се блокове и видят с очите си за какво точно става дума и....те , биха ли си купили жилища от които може да надничаш само в стаите на отсреща им в съседките апартаменти ! Могат и взаимно да си прибират прането....

 54. 54 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2265 Неутрално

  В Ню Йорк са не би да има междублокови пространства.
  —цитат от коментар 1 на blondofil


  А в Хелзинки ходил ли си? Ами в Женева? Стокхолм? Дори пренаселената Германия има какво да покаже в планирането на новите квартали. Типичен пример - Хамбург.

 55. 55 Профил на Ивайло Христов
  Ивайло Христов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тези линейни паркове са като бившия кмет- голям смях!

 56. 56 Профил на Ивайло Христов
  Ивайло Христов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#52] от "Климент Горанов":

  Направо си си гербер... Аз ли искам да строя там? Колко години се канят? Ама, ти не си разбрал, нали?

 57. 57 Профил на Ивайло Христов
  Ивайло Христов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#45] от "001":

  Тъпото е, че сините, вместо да подкрепят нея и тя още на първи тур да отвее досегашната... Хем още пари за балотаж, хем губене на време, хем... Ако сините мислите наистина за Сохиа- ами, докажете го!

 58. 58 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  Фъндъка имаше предостатъчно време да направи каквото може и каквото иска.
  Ние също имахме време да я видим колко може и не сме доволни - нито боклука, нито въздуха, хеле пък презастрояването. Да си събира нещата и да се маха!

  Отнемане на имуществото на всеки, който не е жигосан с COVID "ваксина"!
 59. 59 Профил на Ивайло Христов
  Ивайло Христов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#44] от "pamela":

  Кой, Кой... Борис, Морис... Не разбрахте ли, че в момента сините са слаби? А изборите са след дни!!! След време, на този етап не ме интересува!!! Аз гледам тук и сега.

 60. 60 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  До коментар [#59] от "Ивайло Христов":
  Е, и? Това не е аргумент да се гласува за кандидат на БСП като Мая Манолова.

 61. 61 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2138 Неутрално

  До коментар [#40] от "ДСиБ":

  Защо Надежда да не стане Манхатън? Ще идват туристи също като в Манхатън да цъкат да харчат пари. Цяла България може да се засели там. Мелания Тръмп да не е проста че живее в блок без междублоково пространство.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK