На живо

Резултатите от местния вот: Борисов видя стабилност, БСП - ново начало (хронология)

Йорданка Фандъкова и Мая Манолова

Йорданка Фандъкова и Мая МаноловаГЕРБ губи позиции в сравнение с местните избори преди четири години, но не драматично. БСП пък е във възход, но също без особено впечатляващи резултати - това сочат първите резултати на социологическите агенции, като потвърждават предварителните очаквания от осмите редовни избори за местна власт след промените в България. В тях за доверието на избирателите се състезаваха малко над 36 хил. кандидати за кметове и общински съветници.


Данните до този момент не са представителни, тъй като са за около половината от областните градове в страната - тези, в които социологическите агенции са избрали да правят анкети на изхода на избирателните секции и паралелно преброяване след това. Дотук ГЕРБ изглежда печели 5 областни града още на първия тур, а в още седем отива на балотаж, като сред тях е столицата, където втори тур не е имало от 14 години, когато премиерът Бойко Борисов спечели за първи път кметското място и така отвори път за три последователни управленски мандата на партията си.


Първите официални резултати от общинските избирателни комисии се очакват сутринта. От тях ще стане известно какви позиции запазва управляващата партия ГЕРБ и дали ключовият й коалиционен партньор - ВМРО (явяващ се по места заедно с друг от "малката управленска коалиция" - НФСБ), ще има достатъчно добри постижения, за да осигурява нужното мнозинство в общинските съвети, както и какви позиции ще имат БСП, ДПС и "Демократична България" в тях.
Министър-председателят разтълкува резултатите като "безапелационна победа" на партията си, докато основната опозиционна партия - БСП обяви завръщането си в местната власт. "Демократична България" и ДПС запазиха пълно мълчание в изборната нощ.


"Дневник" проследи на живо първите резултати и първите коментари на политическите играчи след вота.


Най-важното от изборния ден - тук.

Протоколите в София - пълни с грешки

Протоколите от секциите в София са пълни с грешки, обработването и отчитането на резултатите върви изключително трудно и бавно, а в някои секции все още продължават да попълват протоколи, съобщи за "Дневник" председателят на Общинската избирателна комисия в столицата София Полина Витанова.


Документите от 238 секции са пристигнали в зала "Арена Армеец" към 1 ч. От тях 120 са обработили и предали протоколите си и в тях не са отчетени грешки. Секциите в София са над 1600.


Подробности по темата - тук.

Какво предстои

От понеделник сутрин се очаква да започнат да излизат официални резултати от изборите за цялата страна. Общинските избирателни комисии започнаха да дават данни, но при твърде малка извадка от протоколите към този час, за да бъдат съобщавани.


Очакват се официалните изявления на "Демократична България" и "Спаси София" за действията им на балотажа в София.

ГЕРБ печели пет града от първия тур

Според данните на социологическите агенции от паралелното преброяване на гласовете изглежда, че ГЕРБ взима от първия тур пет областни града. Местата си запазват досегашните кметове на Бургас, Варна, Велико Търново и Стара Загора. Първи с над 50 на сто подкрепа е и кандидатът на управляващата партия в Хасково.


В още 5 областни града ГЕРБ се очертава да отиде на балотаж, като кандидата на партията влиза с първи резултат - това са София, Пловдив, Благоевград, Видин и Шумен. В Русе и Пазарджик номинираните от формацията са с втори резултат преди втория тур. Резултатите в Пловдив и Русе се очакваха с особено внимание, тъй като там премиерът Бойко Борисов не допусна досегашните кметове, смятани за приближени до вече бившият втори човек в партията - Цветан Цветанов, да се кандидатират отново и ги замени с непопулярни имена.


В Плевен ГЕРБ губи изборите за втори пореден път, като този дори не се класира за втория тур.


ДПС взима със сигурност Кърджали още от първия тур, а БСП засега е на балотаж в Русе, където кандидатът й е на първа позиция преди повторното гласуване след седмица.


В София голямата изненада е резултатът на независимият кандидат Борис Бонев, надвишаващ значително социологическите прогнози.

Обрат в Пловдив

Здравко Димитров и Славчо Атанасов

Здравко Димитров и Славчо Атанасов


Бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов, който на тези избори се кандидатира от местната коалиция НФСБ/ВМРО, е на път да преобърне резултатите и да се класира за балотажа срещу номинирания от ГЕРБ Здравко Димитров, сочат данните на агенция "Алфа Рисърч" при 70% паралелно преброяване на гласовете в града.


Според тях Атанасов получава 17.9 на сто от гласовете и рязко изпреварва Дани Каназирева от коалицията "Съюз за Пловдив", която според прогнозните резултати към 19 ч. имаше 20.8% и изглеждаше, че влиза на балотаж. Още при обявяването на първите данни Атанасов обяви, че те ще се променят и трябва да се изчака паралелното броене.


Още по темата - тук.

Разликата между Игнатов и Бонев в София намалява

Разликата между настоящия кмет Йорданка Фандъкова и втората в изборите за кмет на София - Мая Манолова намалява от 9.2 на 8.9 процентни пункта. Доста по-чувствително намалява разстоянието между третия и четвъртия - Борислав Игнатов и Борис Бонев, които вече имат разлика от само 1.3 процентни пункта.


Това сочат данните на социологическата агенция "Алфа Рисърч" при пълното паралелно преброяване на гласовете в столицата.

"Толкова дълго бях задържан, и аз не знам защо. Това време, което ми беше дадено – 20 дни да се готвя за изборите... Бях изолиран от хората и оттам идва лошият резултат". Така подсъдимият кандидат за кмет на община Бяла Слатина Ценко Чоков коментира пред "Нова телевизия" изборния си резултат, макар в същото време изрично да подчерта, че не знае резултати и "не знам какво се случва в Бяла Слатина. Чоков, който беше кмет на село Галиче, е осъден на първа инстанция като ръководител на престъпна група за рекет, лихварство, побои и палежи. Същевременно


Съпругата му Цветелина Нелова, издигната от местната коалиция "Новото време", засега води на изборите в Галиче, където се очертава балотаж между нея и кандидата на ГЕРБ Страхил Стоянов. Стоянов бе избран за кмет, след като Чоков беше отстранен.

Изборните книжа на 70 от общо 1613 секции са пристигнали в зала "Арена Армеец" до 23 ч. Установено е, че има грешно попълнени протоколи, но все още не се знае колко точно са те. Това обясни председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК-София) Полина Витанова.


Витанова категорично отрече твърденията на лидера на "Атака" и кандидат-кмет Волен Сидеров, който продължава да стои пред залата, че има право да влезе в "Арена Армеец". Тя обясни, че според Изборния кодекс в изчислителния център и при приемане на протоколите могат да присъстват застъпник, представител и наблюдател.

Стара Загора и Кърджали с кметове

При 80% паралелно преброяване на гласовете от агенция "Галъп" кметът на Стара Загора Живко Тодоров печели нов мандат още на първия тур с резултат 71.8 на сто от гласовете. Втори е кандидатът на БСП Иван Върляков с едва 14.1%


В Кърджали Хасан Азис печели петия си мандат. Това става на първи тур с 55.5% от гласовете. Вторият - Николай Ганев от ГЕРБ, е получил 27.4%.

По данни от паралелното преброяване на "Галъп" във Видин води кандидатът на ГЕРБ Огнян Ценков с 33.2%, а втори е Цветан Ценков, кандидат на местна коалиция СДС.


Бонев и Игнатов засега мълчат за втория тур

Кандидатите на "Демократична България" и "Спаси София" - Борислав Игнатов и Борис Бонев, засега запазват мълчание дали ще призоват привържениците си да подкрепят някой от участниците в балотажа следващата седмица. В изявлението си Йорданка Фандъкова директно заяви готовност за разговори с десните формации, докато втората Мая Манолова заговори за надпартийно обединение в името на промяната в столицата.


Разликата между победителката й подгласничката й е почти 10%. като се има предвид броя на гласувалите днес софиянци, това се равнява на около 45 хил. гласа. Игнатов и Бонев останаха на трето и четвърто място на първия тур с общ резултат колкото този на Мая Манолова.


Бонев вече обяви, че ще изчака окончателните резултати, за да излезе с официална позиция. Той обаче допълни, че с гласуването си за него и колегата му Гергин Борисов, софиянци са заявили желание за промяна и той няма да предаде тези хора (интервюто на Борис Бонев за "Дневник" четете тук)


Игнатов и щабът му от "Демократична България" казаха за "Дневник", че днес няма да правят изявления и препратиха въпросите към утрешния ден, когато се очаква да свикат пресконференция.

Резултатите от местния вот: Борисов видя стабилност, БСП - ново начало (хронология)

© Велко Ангелов


Лидерът на "Атака" и кандидат за кмет Волен Сидеров прави опит да влезе в зала "Арена Армеец", където работи столичната общинска избирателна комисия. Сидеров, чийто резултат за момента е неизвестен, но е извън челната петица в кметската надпревара, е заобиколен от неколцина свои съпартийци и настоява да влезе в залата, за да види как се приемат протоколите, докато партийната му телевизия "Алфа" излъчва на живо.


Полицаите около залата отговарят спокойно на искащия шумно обяснения Сидеров, показва прякото предаване. Те неколкократно обясниха, че по заповед на шефа на общинската комисия в залата се допускат представители на партиите-участници в изборите, но не и кандидати.


По-рано днес Сидеров пробва да направи скандал и в избирателна секция, в училището, където гласува. на висок глас той искаше обяснения от член на комисията, отново излъчван директно от "Алфа".


Преди четири години изборната нощ след местния вот беше белязана от нахлуването на Волен Сидеров в НАТФИЗ, където той и заместникът му Десислав Чуколов налитаха на бой, но накрая бяха отведени, след като Сидеров беше ударен.

Фандъкова: готова съм на разговори с десните за балотажа

Настоящият кмет на София Йорданка Фандъкова, която следващата седмица ще излезе на балотаж срещу Мая Манолова, обяви, че е готова на разговори с десните партии за втория тур.


Преди това тя поздрави изрично кандидатите на "Демократична България" и на неправителствената организация "Спаси София" - Борислав Игнатов и Борис Бонев, за резултатите им и на няколко пъти подчерта, че с гласуването днес София е показала, че е дясна. Според първите данни резултатите на Игнатов и Бонев сумарно надвишават този на класиралата се втора Мая Манолова.


Фандъкова изрази надежда следващата неделя софиянци да излязат да гласуват, "защото този избор е важен".


Пълното изявление на Фандъкова вижте във видеото:

Борисов обяви безапелационна победа над БСП

В първото си изявление след изборите премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че управляващата партия е удържала "безапелационна победа над БСП навсякъде в страната, а в София - двойна". От думите му не стана известно какво има предвид - по първоначалните данни разликата между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова е 9.2 процентни пункта, а разликата между ГЕРБ и БСП във вота за общински съветници - 14.6.


Той разтълкува резултатите като знак за стабилност на управлението.


В отговор на въпрос Борисов каза, че в изборите не се е усетила липсата на доскорошният втори човек в партията - Цветан Цветанов, който винаги е бил шеф на предизборния щаб на партията до изгонването му от партийните постове тази пролет. "Да, липсва ми, но и без мен, и без него, и без петел, ще съмне", обобщи в характерния си стил Борисов.


Той оцени като добри резултатите на ВМРО - партията, на чиято подкрепа основно разчита за управлението в момента. Останалите две партии, които формално влизат в управляващата коалиция - "Атака" и НФСБ, не бяха споменати.


Премиерът отказа да отговаря на въпроси за балотажа в София и препрати към кандидата Йорданка Фандъкова и щаба й.


Още по темата - тук


Пълното изявление на Борисов вижте във видеото:

Мая Манолова призова за гласуване на втори тур

Издигнатата като независим кандидат и подкрепена от БСП Мая Манолова призова за активно гласуване на втория тур с аргумента, че предстои избор между диктата и демокрацията.


Мая Манолова

© Георги Кожухаров

Мая Манолова


София показа, че иска промяна, но ни трябва воля още една седмица, заяви Манолова в първата си изява пред медиите след излизането на резултатите от вота в София, където тя отива на балотаж срещу настоящия кмет Йорданка Фандъкова, като по първоначални данни изостава с около 10 процентни пункта.


"Промяната е възможна, промяната е близо. Разбирам тези, които не излязоха да гласуват - те не повярваха, че нещо може да се промени, но сега се видя, че промяната е възможна", каза Манолова.


Още по темата - тук


Пълното изявление на Манолова вижте във видеото:

Една пета от гласовете за Борис Бонев идват от "Демократична България" - това сочат демографските профили на избирателите, направени от "Алфа Рисърч".


Според тях 20 % от гласовете за кандидата на неправителствената организация "Спаси София" са дошли от гласоподаватели, чиито политически пристрастия са към "Демократична България". Едва 6 процента идват от привърженици на ГЕРБ, 5% - от такива на БСП, а 4% - от тези на ВМРО. Общо 65 на сто от гласовете за Бонев са дошли от привърженици на други партии.


Подробности - тук.

ВМРО очаква да удвои общинските си съветници в София

Резултатите на ВМРО са добри и очакваме партията да удвои общинските си съветници в София, заяви Юлиан Ангелов, шеф на предизборния щаб на партията, която е част от управляващата коалиция.


По изчисления на ВМРО съветниците им ще са шестима. Броят на представителите им ще е ключов предвид по-ниския резултат на ГЕРБ спрямо изборите през 2015 г. Все още не е известно дали двете партии заедно ще имат 31 мандата, колкото са нужни за мнозинство в Столичния общински съвет.

Общинската избирателна комисия в София съобщи, че в 20 ч са затворили всички секции.


Гласували са 452 644 души или 43.57% от гласоподавателите. Подадени са 56 сигнала за нарушения

Премиерът Бойко Борисов влезе в централата на на ГЕРБ в административната сграда на НДК. Той отказа коментари пред медиите. Пристигането му обаче се тълкува като знак, че може да се очаква скоро изявление на управляващите.

БСП обяви, че се връща в местната власт

Зам.-председателят на БСП Кирил Добрев обяви, че партията е спечелила двойно по-голяма подкрепа спрямо предходните местни избори. По думите му това показвало, че левицата се завръща в местната власт.


"Гражданите явно искат промяна. Нека софиянци помислят тази седмица и да гласуват за промяната", призова той преди предстоящия балотаж между подкрепената от БСП Мая Манолова и Йорданка Фандъкова (ГЕРБ).


Още за изявлението на левицата тук

Край на изборния ден

Резултатите от местния вот: Борисов видя стабилност, БСП - ново начало (хронология)

© Георги Кожухаров


Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви официално края на изборния ден.


Според говорителя на комисията Александър Андреев изборният ден е протекъл нормално. Постъпили са 250 жалби и сигнали, но нарушенията не са съществени.


Андреев уточни, че ЦИК е свалила имунитета на петима кандидати по искане на главния прокурор.

Трудните Пловдив и Русе

Както се очакваше, в Пловдив и Русе, където досегашните кметове не участват в надпреварата по изричното настояване на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, ще продължат кампанията още една седмица.


В Пловдив първи е издигнатият от управляващите областен управител Здравко Димитров, а изненадата там е втората позиция на Дани Каназирева, издигната от коалицията Съюз за Пловдив", която изпреварва сочения до вчера от различни проучвания за сигурен участник в балотажа - Славчо Атанасов, явяващ се този път от името на НФСБ/ВМРО.


Атанасов заяви, че резултатът до момента не означава нищо и призова да се изчакат резултатите от паралелното преброяване. "В Пловдив екзит половете не се получават", коментира той, като припомни предишните избори, където до последно беше ту първи, ту втори на балотажа срещу Иван Тотев, като накрая загуби с разлика от около 1000 гласа.


В Русе ГЕРБ дори няма да влезе в балотажа от първа позиция. Там първи е номинираният от БСП Пенчо Милков, а издигнатата от ГЕРБ Диана Иванова - бивш водач на формацията ЛИДЕР на Христо Ковачки в града, е на втора позиция.
Още за резултатите - тук

Победите на ГЕРБ: две сигурни победи и една на кантар

Резултатите до момента сочат две сигурни победи за ГЕРБ в кметската надпревара - на досегашните кметове в Бургас - Димитър Николов, и Велико Търново - Даниел Панов. Очаква се силен резултат да постигне и Живко Тодоров в Стара Загора, но засега данни за гласуването там няма.


Във Варна Иван Портних е на кантар да спечели от първия тур битката за трети мандат начело на града. Прогнозният му резултат е 49.5% и се чака паралелното броене на гласовете.


В Хасково резултатът на кандидата за кмет на ГЕРБ Станислав Дечев е висок - 48.3%, и дава шанс за победа от първи тур.


На предишния местен вот през 2015 г. управляващата партия завърши първия тур с победа в 10 областни града.

Първите резултати

По националните ефирни телевизии започва обявяването на прогнозните резултати от гласуването за местна власт. Данните са получени на базата на анкети на изхода на избирателните секции. Все още не е известно кога ще започнат да текат първите официални данни на Централната избирателна комисия.


Първите прогнозни резултати можете да видите тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (100)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  ДПС гласува за ГЕРБ.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 2. 2 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Що бе Ристо? Не избрахте Бонев.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 3. 3 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3297 Любопитно

  Според доста форумни "специалисти" Деситу Иванчева щеше да спечели изборите. Тя, с какъв резултат е?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 4. 4 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1745 Неутрално

  Що бе Ристо? Не избрахте Бонев.
  —цитат от коментар 2 на О, ко ма напрай!


  Бъркате избирателите

  Някои гласуват по убеждения и съвест, някои под строй

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 5. 5 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5614 Неутрално

  Очертават се няколко загуби на ГЕРБ. Иназе има и победа на кантар в Хасково...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 269 Весело

  До коментар [#3] от "hamiltonf":

  Грънчо за нея гласува..

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 8. 8 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  В столицата десните сили ще решават кой ще бъде кмет на втория тур ! Това показва бързия прочит на изборните резултати ! Разбира се, избирателят гласува по съвест и не може да бъде принуден да следва инструкции тип : гласувай за този или онзи !

 9. 9 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1808 Неутрално

  Ей така, в шеги и закачки, неусетно и пак БСП е втора сила. А в Русе даже могат и да спечелят. Да се таковаме в умните кратуни, разбираш ли.

 10. 10 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Изборите в София показват едно - Манолова може да спечели само ако я подкрепят автентично десните.

 11. 11 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 426 Весело

  третият и четвъртият имали сумарно повече гласове от вторият ,и това журналистика

 12. 12 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1288 Весело

  До коментар [#6] от "Noise":

  Да бе, долна лъжкиня, всъщност Маяма води...

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 13. 13 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 786 Неутрално

  както много хора предвиждаха ,ако спаси софия и да България се бяха обединили щяха да имат кмет на втори тур а и след това най вероятно и кмет на столицата...Но разделението не прави силата..мая или данчето все тая,стауквото пак си избра кмет...жалко но факт

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 14. 14 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1212 Любопитно

  Я да видим:
  Какво е правил Сидеров във 8-мо училище във София?
  Що така няма нищо?
  Златния гъзд отново на висота!

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 15. 15 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2535 Весело

  До коментар [#10] от "niakoi_si":

  Изборите в София показват едно - Манолова може да спечели само ако я подкрепят автентично десните.
  —цитат от коментар 10 на niakoi_si


  Кои автентично десни - тези с двата процента под опашката на коня? Умнокрасивите жълтопаветници? Драгалевската секта на лилявите комунисти? Нали бате Бойко биеше комунистите колкото пъти ги хванеше? Сега каква стана? Да тичаме да ви оправяме? Ще си помислим - може и наистина да ви оправим. Както Хасан извадил стария султан в онази песничка.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 556 Неутрално

  ГЕРБ заслужават да бъдат изритани от властта на всички нива. ГЕРБ не е нормална политическа патия и е вредна за Деморацията в България. Ограничеността и неграмотността на управляващите убиха Правораздавателната Система и отнеха Държавата от гражданите. Колкото по рано ГЕРБ си замине от властта, толкова по-добре за нормалните хора. Държавните служители, в голямата си част гласуват дружно и подчинено. От страх ! Те са ключ към решението. Освободете се от страха и гласувайте по съвет. Борисов е безопасна карфица и е време да си ходи.

  Stupid people make me sick
 18. 18 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1594 Любопитно

  Трябва пълна мобилизация на всички ретрогради, за да може Руската Директорка Фандъкова да остане кмет до дълбока старост. Да се насира и напикава на ПОСТА.
  НО да е на ВЛАСТ.
  И ще стане! Маргиналите са многократно повече от нормалните!
  Власт е това. Власт на маргинала.
  Безпощадна победа на Фандъкова на втори тур.
  До пълно загробване на София.
  Да живее ГЕРБ!
  :)
  !

 19. 19 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#13] от "не на безразличието":

  хахахахахаххахаахахахахахаха

 20. 20 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2502 Весело

  Според Алфа рисърч, 20 на сто от привържениците на ДБ и 65 на сто от "други партии" са гласували за Бонев. Нямало преливане на гласове? Кой го каза?

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 21. 21 Профил на rainbou1
  rainbou1
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  Демократична България, ако Бонев ви мине по-резултати ще си преглътнете ли веднъж завинаги мистериозното ви его и ще се откажете от удобната ви роля на вечни мрънкалници, в които липсва каквато и да е харизма?Нормално ли е при цялата медийна подкрепа от всички медии, финансирани от Америка за България, едно момче с една фейсбук страница да ви бие в София?Хапете ли устни, че не подкрепихте Бонев?
  —цитат от коментар 16 на Dimitar Lazarov

  Спаси София имат достатъчно издънки, така че нямаше да ги подкрепя, ако бяха се обединили - Бонев още в началото стъпи накриво, като каза, че ще спре развитието на метрото - Виена с 2 милиона има вече 5 линии и копа шеста. С нощният транспорт също не бих се хвалил, макар че не знам резултатите там.

 22. 22 Профил на sanvito
  sanvito
  Рейтинг: 315 Неутрално

  всички държавни кърлежи по команда гласуват за статуковото фандъче + милиционерчета, пожарникарчета и тем подобни безполезни гниди + цялата строителна мафия и накрая резултата ще е София да си остане една обгазена кочина, ама ганю си я заслужава

 23. 23 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Късата памет ни затрива. Само допреди няколко години комунистическата ... Манолова дори такситата не икаха да я качат. Всеки знае, че е слуга на Пеевски и основен участник в Костинбродската афера, която доведе до кражбата на 4.5 милиарда от комунистическо-турското правителство. И сега ще се намерят десетки хиляди хора да гласуват за това чучело?! Е, после не се оплаквайте...

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 24. 24 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1169 Неутрално

  Само простак може да гласува за Мая Костинбродска-Галева!

  Машини прости, народ неук.
 25. 25 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Повечето хора не вярват че могат да променят нещо и не вярват в честността на изборите. И смятат че както и да гласуват вотът им ще бъде фалшифицира. И какво да смятат след като депутати носят чували с бюлетини.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 26. 26 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1594 Любопитно

  Руската Директорка Фандъкова има неистова нужда от кметски ПОСТ.
  Да осигурим на Руската Директорка ПОСТА!
  Да осигурим на Фандъкова 100% победен резултат.
  Всички на Работа, на Работа, на Работа!
  Безпощадно, безапелационно...
  На Работа, на Работа, на Работа!
  Так Держать!
  На всякаква цена победа за Руската Фандъкова.
  София в единен СТРОЙ!
  :)
  !

 27. 27 Профил на Thucydides
  Thucydides
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Българските десни трябва категорично да се откъснат от цицката на Шорош; трябва публично да заявят, че нямат нищо общо със западноевропейското левичарство АКА либерализъм. Тогава може и да имат 48 процента на сички избори. Дотогава, не. Категорично не!!!

  The secret to happiness is freedom... And the secret to freedom is courage.
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Thucydides
  Thucydides
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А, да, и да спрат да каканижат простотии за раша и прочия. Байгън!!!

  The secret to happiness is freedom... And the secret to freedom is courage.
 30. 30 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#13] от "не на безразличието":

  Не не е все тая. Цялата тази риторика призовавате за статуквото. За такива като Гешев. За бизнесмени с минало на мутри и за политици с минало в БКП.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 31. 31 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1594 Любопитно

  Гешев е гласувал за Фандъкова!
  Всички - равнение по Гешев!
  !

 32. 32 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 363 Гневно

  Задължително трябва да се отбележи !
  че МВРО (агент Иван и джамбазъ ) , Психо-патриоти, урумовци, бели златки,аптекаро-бензинджий и всякакви рубловили ВЕЧЕ НЯМАТ МЯСТО (Трябва да бъдат ОТСТРАНЕНИ НЕЗАБАВНО )в Парламента и упрравлението на р. България ! защото:
  един Бонев например има повече проценти отколкото на всички обединени-цървул-патриоти взети заедно !

  Вече трети ден медиите на властта мълчат за скандала с разрешението, което е дал Каракачанов (като военен министър на страна членка на НАТО и ЕС) за прелитане над територията на България по трасето на Южен поток /съвпадението не е случайно/ на руски военно транспортен самолет със С-400. Въпреки изразената категорична позиция на НАТО.

  Хубаво е, че получиха заслужен шамар с крак в гръбначния кош.

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 33. 33 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1212 Гневно

  Българските десни трябва категорично да се откъснат от цицката на Шорош; трябва публично да заявят, че нямат нищо общо със западноевропейското левичарство АКА либерализъм. Тогава може и да имат 48 процента на сички избори. Дотогава, не. Категорично не!!!
  —цитат от коментар 27 на Thucydides


  И още нещо: ДСБ е крайно време да се откочот от Христо и да си водят политиката! Аман от левичари, маскирани като десни!

  Какво говори: за кмет 14% - за Общински съвет 19%!
  Нещо май не е у ред! И не е във избирателите!

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 34. 34 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1882 Неутрално

  До коментар [#13] от "не на безразличието":

  Не съм убеден, според мен не може да сумирате автоматично рейтингите им защото гласоподаватели на спасителя в някаква степен гласуваха "против" кандидате на ДБ. Но съм съгласен че ако ДБ бяха подкрепили спасител, щяха да бъдат на балотаж. Обратното - спасителя да подкрепи ДБ не съм убеден че щеше да има голям смисъл.

 35. 35 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4295 Неутрално

  До коментар [#8] от "samoedin":

  Те хубаво десните ще решават в София, но пък никоя от двете кандидатки НЕ е дясна!

 36. 36 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4295 Неутрално

  До коментар [#16] от "Dimitar Lazarov":

  Не помагате на десните с подобни мисли!

 37. 37 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 786 Неутрално

  всички сами ще се убедите ако спечели мая нищо няма да се промени,все пак боко я направи омбудсман,той си подсигури кмет на софия...дали мая или данче все тая...далаверата ще върви..

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 38. 38 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4295 Неутрално

  До коментар [#17] от "Хакуна Матата !":

  ГЕРБ заслужават да бъдат изритани, но не и в полза на БСП!

 39. 39 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  Баце беше ядосан нещо

 40. 40 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1882 Неутрално

  До коментар [#39] от "karatista":

  Да бе, лигавеше се безобразно, дори се прекръсти два пъти.

 41. 41 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Изборът на софиянци е прост. Усмихнато то удобно лицице срещу жената обичащ предизвикателствата. Да не задълбавам повече.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 42. 42 Профил на keepwalking
  keepwalking
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Победата на ГЕРБ е разгромна

  ГЕРБ не печелят в 3 града

  Кърджали ,Ямбол и Русе

 43. 43 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  До коментар [#9] от "nema_labavo":

  Десното пак се разцепено както винаги.

 44. 44 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4295 Неутрално

  До коментар [#29] от "Thucydides":

  Аха, изплю камъчето! Че десните не само трябва да са против Сорос, но и да са ЗА Путин!

 45. 45 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4295 Любопитно

  До коментар [#33] от "skara":

  Призовавате разделените десни да се разделят още повече?

 46. 46 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  До коментар [#39] от "karatista":Да бе, лигавеше се безобразно, дори се прекръсти два пъти.
  —цитат от коментар 40 на m17


  Така ми изглеждаше.

 47. 47 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4295 Любопитно

  До коментар [#37] от "не на безразличието":

  Ако МаяМа спечели (не ми се вярва), би било дори по-зле!

 48. 48 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1882 Неутрално

  До коментар [#44] от "vassilun":

  Напротив, "десните" не трябва да са против Сорос а да решат дали искат да са нео-марксисити или десни. И като го решат, да се освободят от всякакви леви елементи като зелените или либерал-болшевиките и да се позиционират като дясна и консервативана партия. И тогава ще имат успех.

 49. 49 Профил на Thucydides
  Thucydides
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ей горния, валидола, 'ко щат да са за Путин, 'ко щат да са за филанкишията, само да не са с либерастите, че вече байгън!!! ЛиберастИята се освини и се превърна не в посмешище, не в цирк, ми напрао в помийна яма. От либерастИята трябва да се бяга на всяка цена. От либерастИята и от Шорош. Т'ва е положението!!!!

  The secret to happiness is freedom... And the secret to freedom is courage.
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3776 Весело

  До коментар [#47] от "vassilun":

  " Ако МаяМа спечели (не ми се вярва), би било дори по-зле!"

  Както правилно вметна горе, изборът ще бъде труден, а за много десни - невъзможен ! Всеки решава дали ще гласува или ще ходи за гъби на втория тур специално за София говоря, а ако гласува - коя от двете каки ще избере......

 52. 52 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 556 Неутрално

  До коментар [#38] от "vassilun":

  ГЕРБ заслужават да бъдат изритани, но не и в полза на БСП!
  ---------------
  В полза на всички почтени български граждани.

  Stupid people make me sick
 53. 53 Профил на Thucydides
  Thucydides
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А що се отнася до изборите в момента, разбира се с Бойко Борисов, няма алтернатива. С комунистите--никога!!!

  The secret to happiness is freedom... And the secret to freedom is courage.
 54. 54 Профил на GreenBush
  GreenBush
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#33] от "skara":

  ДСБ имат основен проблем и това е сянката на Костов. Костов, колкото и да се прикрива не може да скрие комунистическият си произход а това вреди на останалите десни. Да не говорим за престъпната приватизация по негово време. Другият основен проблем е прекалено силната антируска риторика, която не се харесва на голяма част от хората в България. ДСБ са обречени да останат политическо джудже.

 55. 55 Профил на Thucydides
  Thucydides
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Сянката на Костов, дрън-дрън. Костов го имаше, сега го няма, други лидери, други настроения, друга стратегия. Две неща: скъсване с либерализма и с Шорош. Публично и безапелационно!!!

  The secret to happiness is freedom... And the secret to freedom is courage.
 56. 56 Профил на Thucydides
  Thucydides
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Българинът е консервативен--трябва му консервативна партия. Гледайте Унгария!!!

  The secret to happiness is freedom... And the secret to freedom is courage.
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на zdra4
  zdra4
  Рейтинг: 654 Весело

  Кой излъга сетра Галева?
  (че има шанс в София)

 59. 59 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Борисов безапелационно изнервен

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1212 Гневно

  До коментар [#33] от "skara":Призовавате разделените десни да се разделят още повече?
  —цитат от коментар 45 на vassilun


  Не!
  Но със левичари като Х.Иванов и предните от ДБГ (на снахата) нямаме работа!
  Или сме десни или... то из без това сме вече бутикова партия.
  Но със леви партньори - Не, благодаря!
  Знам, че съм абсолютно малцинство във левичарска България, но какво да се направи. Ще го преживея някак.

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 62. 62 Профил на mi2019_tur1@outlook.com
  [email protected]
  Рейтинг: 0 Неутрално

  така, основно и по-ниско образование 50% за Фандъкова и 20% за Бонев ...ма не, гробарските дилъри на гласове немат нищо общо

 63. 63 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 351 Неутрално

  София ще е червена, тогава ще го видим Баце какви ще ги говори, като Мая стане кмет на София
  ДъБъгъбарите отиват за гъби , а Мая обира протестния вот и воала

 64. 64 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  Някои търсят консервативна партия. Според мен има необходимост от класическа либерална партия, център към дясно. В момента "либералите" са либерасти, а консерваторите - прекалено тесногръди консерви, клонящи към фашаги...

 65. 65 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 223 Неутрално

  Колко са прости байганьовци не е истина. Само с избори се занимават защото нищо друго не умеят повечето освен да лъжат за да ги изберат и после да крадат. Ето това е истината. Изборите са парлама.

 66. 66 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 531 Неутрално

  На червените маймуни, винаги трябва да се начуква до дъно.Те са единствената изконно анти-българска партия, слуги на друга държава. Хау 😎👎🏻

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 67. 67 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2936 Неутрално

  Научете се най-после да различавате десните от мутрите! Знам че Майчето не ви е първи избор, но уви, тя е на балотажа, а не архитекта. Ако не я подкрепите или ако даже не отидете да гласувате, печели учителницата. Т. е. печели Боко, щото тя е само една марионетка.

 68. 68 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 363 Неутрално

  А какво правим с изпадналите от каруцата психо-патриоти и дебелия тупан агент Иван ? а с белата златка ? С общ 5 % тия са политически трупове и трябва да бъдат изхвърлени от парламента, защото народа ясно показа, че не ги иска и на тяхно място да се влее свежа кръв !

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 69. 69 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2941 Весело

  Трябва пълна мобилизация на всички ретрогради, за да може Руската Директорка Фандъкова да остане кмет до дълбока старост. Да се насира и напикава на ПОСТА.НО да е на ВЛАСТ.И ще стане! Маргиналите са многократно повече от нормалните!Власт е това. Власт на маргинала.Безпощадна победа на Фандъкова на втори тур.До пълно загробване на София.Да живее ГЕРБ!:)!
  —цитат от коментар 18 на AzDebil


  ГЕРБ - Радост!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2941 Весело

  Научете се най-после да различавате десните от мутрите! Знам че Майчето не ви е първи избор, но уви, тя е на балотажа, а не архитекта. Ако не я подкрепите или ако даже не отидете да гласувате, печели учителницата. Т. е. печели Боко, щото тя е само една марионетка.
  —цитат от коментар 67 на Judjuk


  Ами предпочитам Боко пред Нинова и руските и кукловоди.
  Не че и Борисов не го водят руснаци за носа, ама добре се заиграва с Европата....
  Е!
  Напоследък и неговите номера не минават така леко, та до време....

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 72. 72 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 351 Весело

  Мая кмет на София, а игнатов и дъбъгъбарите при играчките на гаджето си

 73. 73 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2613 Неутрално

  До коментар [#10] от "niakoi_si":

  или пък ако я подкрепят пишман патреотете и другите каманисти

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 74. 74 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2613 Неутрално

  До коментар [#10] от "niakoi_si":

  А най-тъжното е, че ще спечелят комунистите

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 75. 75 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Навсякъде след така нар преброяване растат процентите за герп и за по-удобни им опонент за балотаж.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 76. 76 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 937 Неутрално

  До коментар [#23] от "Мизийски":

  Мухахаха, това правителство се крепи на ДПС. Ама обвинявате други, че са слуги на Пеев, да, бе, да.

 77. 77 Профил на mi2019_tur1@outlook.com
  [email protected]
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Хапете ли устни, че не подкрепихте Бонев?
  —цитат от коментар 16 на Dimitar Lazarov


  така, основно и по-ниско образование 50% за Фандъкова и 20% за Бонев ...ма не, гробарските дилъри на гласове немат нищо общо

  ...и под 4% за Игнатов :D

  много беше готино по БНТ, "а нещо странно за Бонев" и набързо скриха картинката

 78. 78 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1818 Неутрално

  При 60 процента негласували, всякакви приказки за победа и успех от която и да е партия звучи смешно.

 79. 79 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1818 Неутрално

  Вторият тур - за гъби. Изборът между две слугини на статуквото, не е избор.

 80. 80 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2613 Неутрално

  До коментар [#78] от "antonio_vivaldi":

  ама те не се борят за сърцата на хората а за кокала

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 81. 81 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2613 Неутрално

  В крайна сметка Иво от бесепето се оказа отново прав.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 82. 82 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 351 Весело

  Всичко върви по план,
  Мая става кмет на София и назначава Игнатова за портиер на Орлов мост

 83. 83 Профил на qtl36551020
  qtl36551020
  Рейтинг: 290 Неутрално

  Тука нещо ми мирише работата

 84. 84 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Нека умнокрасивия жълтопаветен рев почне сега.Хората са прости и не ни разбраха,вота е манипулиран...Че са прости-прости са.Но не чак дотам да изберат сбирщина въздухари.А да е манипулиран,колко да е манипулиран?Ся,ясно ми е че според социологически проучвания на прокопевите медии за архитектина би трябвало да гласуват 99% от целокупнио софийски народ,ама...Живейте си в измислената вселена,самонадъхвайте се,отдавна на никому с нищо не ни пречите,а и се правим че не ви забелязваме.А и се радвайте че още не са дошли санитарите да ви приберат...

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 85. 85 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Щели да събират костоваци с Бонев,щели да печелят.Ми крайно време е вече да се обедините всичката сган.Даже и за подходящо име съм се сетил.Политическа коалиция "Социалисти Маноловисти Раданисти Архитекти Десислависти".Съкратено-СМРАД.

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 86. 86 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  Като ги гледам двете кокошки на снимката, все едно са от една майка .... партийна майка имам предвид. Белезникави блондинки с уморени физиономии и разбити зъби. Пълна липса на идеи, образование или авторитет. Типична репрезентативна картинка на БЪлгарския политически живот. Две кощрамби и двете вредни за хората но това е избора на българите.
  (малко ми напомня на избора между Хилъри и Тръмпока - баси избора)

  California Über Alles
 87. 87 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 653 Неутрално

  ДО всички червени боклуци - нека ви е яд.
  Много ми е гот.

 88. 88 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 653 Неутрално

  ДО всички червени боклуци - нека ви е яд. Много ми е гот.

 89. 89 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 447 Неутрално

  Данче ще отнесе Мая на втори тур. Вие да не си мислихте наистина, че БСП ще спечели в София? Те вече във Враца и Видин не успяват, където са червени крепости.

  Много хитър
 90. 90 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 943 Неутрално

  Леля Кури отново победи.МаяМа е употребена и орезилена,каквото и да си пишат и Леля Кури няма алтернатива в партията на бетоноглавите команисти.А Майчето вече не е омбудсман и може да отиде единствено при братята Галеви.

 91. 91 Профил на zhoo
  zhoo
  Рейтинг: 61 Неутрално

  Свинска чума! Епидемията продължава и след изборите, само дето единият щат засилва разпостранението си за сметка на най-разпостранения. Явно излета за гъби и билки през следващата неделя е най-здравослоното, което човек може да направи.

 92. 92 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 811 Неутрално

  Герб ще купят умните и красивите с някое заместник кметско място, търговски отдел, строителство... дето може да се изкара. Подкрепата не върви да е директна, но ще я има и след година ще се дивим на нови перки от акили, пейки-саркофази и плочки достойни за самоковски нужник.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 93. 93 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Вторият тур - за гъби. Изборът между две слугини на статуквото, не е избор.
  —цитат от коментар 79 на antonio_vivaldi


  и аз

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 94. 94 Профил на Max91
  Max91
  Рейтинг: 457 Неутрално

  До коментар [#79] от "antonio_vivaldi":

  Да ти кажа честно,ако това го направят всички умни хора в столицата и сведат избирателната активност до нови "висоти" ще е най-големия шамар за тези "партии".

 95. 95 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1882 Неутрално

  До коментар [#78] от "antonio_vivaldi":

  Съмва се и без петел !

 96. 96 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1882 Неутрално

  До коментар [#92] от "gripen":

  Аз пък бих предложил на Фандъкова да назначи зам-кмет по строителството на човек посочен от ДБ или СС. С пълна власт да организира и ръководи всеки един проект в тази област в София. И разбира се, да прави обществените поръчки. И като ни покаже как се прави хем евтино, хем качествено без да се краде, на другите избори ще го изберем със 70% на първи тур.

 97. 97 Профил на miltaka
  miltaka
  Рейтинг: 219 Неутрално

  Винаги в моментите, когато БСП се проваля все повече-всички ненормалници от партията им твърдят, че нещата са по-добре в сравнение с предишните резултати!! Тотално големи нещастници са целокупната паплач в тая бандитска пасмина, далече са от реалността и не се усещат, че още повече карат хората да ги мразят!!! Руски марионетки.....

 98. 98 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7181 Неутрално

  Фандъкова даже и да спечели, каква победа е това. Само 32 % от софиянци са отишли да гласуват. А иначе все недоволни и все мрънкат.

 99. 99 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2115 Любопитно

  До коментар [#49] от "Thucydides":

  Ти къде ще избягаш след като спечели президент-демократ?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 100. 100 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2936 Неутрално

  При 60 процента негласували, всякакви приказки за победа и успех от която и да е партия звучи смешно.
  —цитат от коментар 78 на antonio_vivaldi


  68%

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK