Фандъкова и Манолова - ухажването на (десните) избиратели преди балотажа

Фандъкова и Манолова - ухажването на (десните) избиратели преди балотажа


38 195 гласа.


Толкова е разликата на първия тур между отиващите на балотаж в София - Йорданка Фандъкова (ГЕРБ) и Мая Манолова (независима с подкрепата на БСП). Ще запази ли тази преднина кандидатът на управляващата партия или конкурентът й ще успее да обърне резултата на балотажа тази неделя (3 ноември) и от къде Манолова би могла да привлече гласове за победа - освен в щабовете на двете, темата е предизвикателство и за политическите наблюдатели.


Едва ли на втория тур в София може да се очаква по-висока избирателна активност (на първия гласуваха по-малко от половината имащи право на глас). Анализ на данните показва, че повече избиратели са гласували София да има нов кмет, но са подкрепили различни кандидати. Общият брой гласове на Манолова и следващите двама кандидата - на "Демократична България" - Борислав Игнатов, и Борис Бонев от "Спаси София", е 225 980 гласове.
Игнатов и Бонев общо имат 102 266 гласа и затова какво ще решат техните гласоподаватели на втори тур има голямо значение. И двамата обаче бяха категорични, че не подкрепят нито Фандъкова, нито Манолова и оставиха на преценката на избирателите.


В първите два дни след вота и Фандъкова, и Манолова заложиха на изявления пред медиите и публични или не разговори с представители на другите партии и засега липсват нови и интересни ходове в кампаниите им. Посланията са същите. И усилията им могат да бъдат определени повеча като ухажване, а не като атака или битка на всяка цена.


На изхода кой ще стане кмет на София, се гледа и като на възможност за пробив срещу управлението на ГЕРБ въобще, който да бъде последван от избори и промени (на тези послания продължава да залага Манолова и преди втори тур).


Толкова желаните гласове на десните избиратели


Йорданка Фандъкова лично потърси подкрепа от "Демократична България" за балотажа на местните избори в София. Във вторник тя отиде в централата на коалицията на ул. "Кърниградска" и се срещна с Христо Иванов и Атанас Атанасов. Получи недвусмислен отказ, казаха след срещата от пресцентъра на обединението за "Дневник".


По същото време Мая Манолова проведе спешен брифинг в шатрата си пред НДК и обяви пред медиите, че широко протяга ръка за съгласие с "Демократична България", "Спаси София" и към всички партии, които са за промяна на статуквото.


"Подкрепям всички кандидати на промяната, които са срещу ГЕРБ и ще се явят на балотаж за районни кметове в неделя", каза тя. Посланието очевидно беше оправено директно към "Демократична България", тъй като само представители на коалицията ще участват на балотаж в 10 района в София срещу кандидатите на ГЕРБ.


Ръководството на БСП също търси дясна подкрепа за издигнатата като независима Манолова. Партията вероятно също ще обяви подкрепа за кандидатите за районен кмет на "Демократична България", като явно очаква в замяна избирателите да решат дали да пуснат и бюлетина за кмет - за Манолова. Среща с лидерите на демократичното обединение обаче не се планира, казват от "Позитано" 20.


Ухажването на десните от страна на столетницата се засилва дистанционно


Драгомир Стойнев, член на Изпълнителното бюро на БСП, вече обяви пред Би Ти Ви "Представете си Мая Манолова - кмет, Борис Бонев – председател на общинския съвет, а Борислав Игнатов – главен архитект на София" Подхвърлени на шега, тези "представи" могат да прозвучат и като скрита оферта при евентуална победа.


Социологът Андрей Райчев обобщи в телевизионно интервю ролята за десните избиратели на балотажа така: "Съдбата на София на балотажа е в ръцете на хората, гласували за "Демократична България" и "Спаси София".


Вероятно на лидерите на "Демократична България" ще се наложи да отказват или не още покани за срещи и от двете страни, тъй като със своите 57 хиляди избиратели те наистина могат да наклонят везните към Манолова или Фандъкова. В неделя тези избиратели се очаква да отидат отново до урните, за да гласуват за кандидатите за районен кмет на "Демократична България" срещу ГЕРБ, дали в същата урна биха пуснали глас "за" ГЕРБ и Фандъкова засега звучи странно.


Борис Бонев също е подложен на повишен интерес


Борис Бонев също е ухажван за подкрепа на втория тур, и то не само дистанционно, казват от екипа му. Неговите 46 650 гласа от първия тур биха решили безапелационно балотажа. Екипът на Фандъкова обаче е преценил, че исканията за помощ към очевидно независимия Бонев не трябва да са настойчиви, защото не е ясно дали неговите избиратели могат да бъдат мотивирани да гласуват за друг освен за "Спаси София".


Самият Бонев след първия тур на изборите заяви недвусмилено, че няма да подкрепи нито една от двете кандидатури на балотажа с почти същия аргумент като "Демократична България". И двете за него не са носители на промяна в корупционния модел на управление на Столичната община.


Той отново изненада Фандъкова и Манолова, като ги покани на дебат в четвъртък, който възнамерява лично да води. Засега поканата му е без отговор и от двете страни.


Другите възможности


Коалиционният партньор на управляващите ВМРО, чийто кандидат Ангел Джамбазки получи 17 377 гласа, запазват мълчание дали ще подкрепят някого на втори тур, но може да се очаква, че гласоподавателите им биха подкрепили кандидата на ГЕРБ.


"Атака" се представи скромно в София – едва 7 хиляди избиратели, но те могат да бъдат мобилизирани, защото Волен Сидеров в последните дни се представя като борец срещу статуквото.


Десислава Иванчева, бивш кмет на район "Младост", веднага след първия тур на изборите призова във фейсбук за "анти-ГЕРБ вот на балотажа за районен кмет на "Младост". Тя спечели едва 3627 гласа. "Водя разговори с кандидати за балотажа да поемат конкретни ангажименти, свързани с нашата кауза и политика. И тогава официално ще призова за кого и най-вече защо да гласувате", каза пред "Дневник" Иванчева във вторник вечер.


В сряда сутрин тя и Биляна Петрова (която беше кандидат за районен кмет на "Младост" и за общински съветник) разпространиха изявление до медиите, че подкрепят Манолова. "Това беше трудно решение...Ние сме убедени, че моделът на управление в София трябва да се промени и ние заставаме зад кандидатите на промяната, кандидатите, изправящи се срещу ГЕРБ, които се ангажират да работят за запазване на зелените площи и междублоковите пространства в столицата. Ние очакваме от г-жа Манолова, че ще сложи край на порочните практики за облагодетелстване на определени кръгове и ще работи за интересите на жителите на София", се казва в него.


Двете поставят и четири конкретни теми, с които Манолова да се ангажира: "1. Преместване на строежите от междублокови пространства в "Младост" и другите квартали в София; 2. Стриктно следене за спазване на минималния изискуем процент озеленяване при ново строителство; 3. Проверка на реституциите и продажбите на общински имоти. Борба с имотните измами; 4. Прекратяване продажбата на общински терени, за да има къде да се изграждат училища, детски градини и да се местят инвеститори."


ДПС е без силни позиции в София, но получи над 5 хиляди гласа. При гласуването си на първия тур почетният председател Ахмед Доган мъгляво заяви, че е пуснал бюлетината си "за една по-красива София". В началото на кампанията в неофициални разговори представители на движението коментираха, че обмислят подкрепа за Манолова. Тя самата едва ли би искала това да се разчуе, но няма да е против, ако получи още 5 хиляди гласа на балотажа. Електоратът на ДПС е доказал, че може да се мобилизира и да расте колкото и когато трябва. На предишни избори дори толкова се бяха постарали, че час преди да затворят урните, временно станаха първа политическа сила и в НДК настана суматоха. В края на изборния ден вече бяха обявени с втори резултат.


Засега други от по-малките партии и независими кандидати не са отправяли призив към гласувалите за тях какво да направят на втория тур. Фандъкова и Манолова имат по-малко от четири дни да привлекат или отблъснат (и това е възможно) същите и нови гласове за вота в неделя.


Какъв ще е ефектът от гласовете на тези, които искат да гласуват с "Не подкрепям никого" - четете тук.
Кой как гласува в София - тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (212)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 432 Неутрално

  В България олигарсите, представлявани скрито и открито от ДПС и техните авери в политиката са над закона. По времето на Орешарски ДПС проведе операция с активната роля на Станишкoff и острие сестра Галева - да превземе властта отвътре, с посланието: „Оттук нататък управлява ДПС”. Гешев е кандидатура на кръговете около ДПС, създали кръговата икономика (обръчи от фирми създадени от ДС които упражняват влиянието си във властта през ДПС като мощен, рекетиращ обществото инструмент, заради етническата основа, върху която е създаден и контролиращ изцяло изпълнителната власт). ДПС трупа финансов ресурс чрез Българската банка за развитие. ДПС контролира службите за сигурност и прокуратурата. Тези структури са обвързани с Кремъл - прокурорите дори не крият редовните си посещения за „обучение” в Москва. Близката цел на преврата е очевидно олигархията да управлява без оглед на резултатите от каквито и да било избори. Както и без оглед на каквито и да било закони. Далечната цел: откъсване на България от съюзите на Западния свят и превръщането ѝ в руски коридор, свързващ Москва с нейните съюзници в Белград и Будапеща. Тоест, отцепване на Балканите от Европа. За да се случи всичко това, задължително трябва да се стигне до положение, при което голата, неограничавана от никакви закони сила да се превърне в единствения начин на управление. Несъгласните да са в затворите. Неудобните фирми и организации да са „заличени”. Най-устатите индивиди да бъдат запознати със съответните дози новичок или полоний. На всеки протест да има хайки, а улиците периодично да бъдат запълвани с татуирани мъже, събрани от фитнес-мазетата на Перник, Люлин и Дружба. Това не мина в Черна гора. Не мина и в Македония. Да видим дали ще мине тук. Превземането на столицата им е част от програмата. За да бъде по лесно, на кметските избори представиха техният кандидат като независим, който ще бъде един вид скрит координатор и посредник с откровено русофилската партия БСП за да се прикрие новата стара властова ос, този път много по-силно зависима от Русия. Зам.-председателят на БСП Кирил Добрев с едно изречение затри усилията на бившия омбудсман да изгради образ на “независим кандидат”, заявявайки, че “за левицата в София това е първият балотаж от 2005-та насам”.

 2. 2 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Весело

  "Представете си Мая Манолова - кмет, Борис Бонев – председател на общинския съвет, а Борислав Игнатов – главен архитект на София".

  Аз бих добавила и един Драго Стойнев, който командори бсп в Стара Загора, като кмет на Стара Загора - и само си викам "дано". 😂😂😂😂

  Доброто е заразно
 3. 3 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  Аз викам ние, трипроцентните, да си стоим под опашката на коня и да не подкрепяме нито една от двете крадливи червени були на този балотаж.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 5. 5 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  Както вече писах, и Мая и Фандъкова всъщност нямат никакъв отговор по отношение престъпните схеми на сараите у нас, нещо повече - с мълчанието си по отношение нагласеното назначение на главен прокурор, директен избор на сараите, всички знаем, че и двете си остават част от същото това престъпно статукво, а не част от борбата срещу него ! Та нима не помним подкрепата на Мая за успелия млад мъж като шеф на ДАНС, както и контактите и с едни братя - гангстери, а и много други подобни срамни петна от биографията и, които не е нужно да ги изброявам ! Всъщност, освен червените, за Мая биха гласували хора от синьото, което вече загуби оня смисъл, който имаше през 90 - те години, основно водени от отвращението си към ГЕРБ ( другите комунисти) т.е с една дума : на инат, само и само да не продължи да бъде кмет " даскалицата" ( както я нарече премиера), която всъщност си остава един удобен параван на престъпните схеми на ГЕРБ и ДПС..... Но колко ще се окажат тези избиратели и дали чрез тях ще преодолее липсващите близо 40 000 гласа ? Силно ме съмнява ! " Десният" избирател трудно може да го накараш вкупом да действа по подобен начин, той се води от лично убеждение, не от ухажване, директиви или сладки, но измамливи обещания ..... Едно е факт - изборът в която и посока да бъде той, няма да е никак лесен, нито еднозначен......

 6. 6 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Когато няма за кого да гласувам, то винаги гласувам срещу комунистите и турците, независимо как са се пременили. Трябва винаги да помним, че предците им са нанесли непоправими злини на България и са избили жестоко безчет българи.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 7. 7 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Не съм сигурен доколко лидерите на ДБ или Спаси София биха могли да повлияят на своите избиратели в коя посока да гласуват.

  И на мен ми е мъчно за това - като хлабава периферия на ДБ имам немалка симпатия към партията, но не се разпознавам в лидерите (освен отчасти Христо Иванов и то само по отношение на съдебната реформа), нито в комичната, самовлюбена фейсбук агитка, която явно вече задава тона.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 8. 8 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 434 Любопитно

  До коментар [#4] от "Stupid American":

  Стюпи не мислш ли, че агресията ти идва малко в повече?
  Колкото до статията, крайно време е Дневник да престанат да използват Мая Манолова и десни избиратели в едно и също изречение. Десен човек за нея няма да гласува. Какви са тези, които ще го направят си знаят най- добре те самите, но десни не са.

 9. 9 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  Щом леля Данче се налага да се бори с креатурата на БСП Маяма за гласовете на десните, смятай колко ГЕРБ са разпознати като дясна партия и леля Данче като десен кмет

 10. 10 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Весело

  " "Подкрепям всички кандидати на промяната, които са срещу ГЕРБ и ще се явят на балотаж за районни кметове в неделя", каза тя. Посланието очевидно беше оправено директно към "Демократична България", тъй като само представители на коалицията ще участват на балотаж в 10 района в София срещу кандидатите на ГЕРБ."

  Какво от статуквото промени Мая ? Как ? С подкрепа за успелия млад мъж ? С цялата си кариера и обвързаности в политиката дотук ? Не, благодаря ! Не мога да гласувам за " по - малкото" зло, просто защото и двете са зло, а как да го измеря като големина се пита в задачата ? Досега не съм видял някой да го е направил в този форум или някъде другаде по убедителен начин.......Гласувам само когато съм убеден, че принасям нещо добро за останалите, пък макар и съвсем " малко" да е то !

 11. 11 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 701 Неутрално

  "Представете си Мая Манолова - кмет, Борис Бонев – председател на общинския съвет, а Борислав Игнатов – главен архитект на София".
  —цитат от коментар 2 на АзКлавдия

  А дано!
  София само ще спечели от това.

 12. 12 Профил на zhoo
  zhoo
  Рейтинг: 55 Неутрално

  Прогнозата е за дъжд, но внимавайте все пак, както и вполитиката, отровни двойници има много!

 13. 13 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3954 Неутрално

  Не знам коя кои ухажва, и дали ухажваните ще откликнат, но ако Фандъкаво не достигне поне до 60-те процента, това вече ще е супер изненада...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 14. 14 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 390 Неутрално

  Не мисля, че ще се намери и един човек гласувал за Игнатов или Бонев, който да подкрепи Фандъкова или Манолова.

 15. 15 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  До коментар [#10] от "samoedin":
  Ами ...ще и се наложи да работи със схемите на Фандъкова и ще почне да ги действа по устав, докато те не сменят резбата или не инсталира съответните бизнесмени на съответните места. После, пак същото:) Това е промяната

 16. 16 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  Аз викам ние, трипроцентните, да си стоим под опашката на коня и да не подкрепяме нито една от двете крадливи червени були на този балотаж.
  —цитат от коментар 3 на Norman Granz


  От двете крадли едната ще има мнозинство в СОС и 5 минути след екзит пола ще обяви, че "макар да са допуснати грешки, софиянци ясно и категорично са подкрепили нейното честно и прозрачно управление, достойни и последователни хора като Прошко Прошков и Стефан Марков, които са символ на новия експертен заряд ..". Пуснеш ли празна бюлетина, качваш щетата на 2-ра степен

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 17. 17 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Весело

  " Представете си Мая Манолова - кмет, Борис Бонев – председател на общинския съвет, а Борислав Игнатов – главен архитект на София"."

  Забравихте да добавите, че мнозинството в общинския съвет се състои от ГЕРБ и ВМРО...И това няма нужда да си го представяте дори, защото вече е факт....

 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  Поредната нагла лъжа на фандъка след визитата при ДБ !!! ХАЛАЛ да ви е данка лъжата !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  До коментар [#16] от "cinik":

  Всяка празна бюлетина е в полза на фандупкова.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#14] от "truly":

  "Не мисля, че ще се намери и един човек гласувал за Игнатов или Бонев, който да подкрепи Фандъкова или Манолова."

  Поне сред моите познати няма такъв. Единствено кумата ми се инати, че Юрданка била все пак "по-малкото зло". Уж е разумна жена, собственик на процъфтяващо издателство, та се чудя как стигна до този гениален извод.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  До коментар [#16] от "cinik":

  " От двете крадли едната ще има мнозинство в СОС и 5 минути след екзит пола ще обяви, че "макар да са допуснати грешки, софиянци ясно и категорично са подкрепили нейното честно и прозрачно управление, достойни и последователни хора като Прошко Прошков и Стефан Марков, които са символ на новия експертен заряд ..". Пуснеш ли празна бюлетина, качваш щетата на 2-ра степен"

  Другата пък ще благодари на софиянци, че са и " повярвали" и избрали промяната и ще започне да " оправдава доверието" им....Абе, наистина трудна ситуация, макар че си напълно прав за написаното ! Само като си го представя пред камерите неделя вечерта как едното от двете ще е факт и ми се повдига.....Толкова призовавахме д се мисли преди да се гласува и ето - пак сме до тука....

 22. 22 Профил на rezachka
  rezachka
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Мая ако стане кмет да направи братя Галеви зам. кметове, ванко 1 главен архитект на София!

 23. 23 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#3] от "Norman Granz":

  "Аз викам ние, трипроцентните, да си стоим под опашката на коня и да не подкрепяме нито една от двете крадливи червени були на този балотаж."

  Така де. Двете корици на еднокнижието да си се оправят. Библиотеката е наблизо.
  Един файтон, може и без нас.

 24. 24 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2736 Весело

  Драгомир Стойнев, член на Изпълнителното бюро на БСП, вече обяви пред Би Ти Ви
  "Представете си Мая Манолова - кмет, Борис Бонев – председател на общинския съвет, а Борислав Игнатов – главен архитект на София"
  *
  Представяме си го, но това са само два гласа. Никой не притежава гласовете на избирателите си за да ги разпределя по свое усмотрение! А са призовали, а сме ги отсвирили и тях.
  Не мога да гласувам за човек, който ми се е изплюл в лицето като М.М. Аз, за разлика от други, имам добра памет и помня кой какво е правил преди години.
  Надявам се да кажем "чао" на М.М. и и пожелаем успех в търсенето на нова работа. В краен случай "Позитано" ще се погрижи за нея.

 25. 25 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 874 Любопитно

  чудовищната стабилност ИЛИ съмнителната промяна, на този балотаж ще стане ясно ,колко е градска ,градската десница ?

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 27. 27 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2346 Неутрално

  Както вече писах в нощта на изборите, гербаджиите си свършиха работата преди изборите като надуваха рейтинга на МаяМа. Срещу Бонев, или Игнатов Фандъчкова щеше да загуби с разлика.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 28. 28 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  Сестра Галева беше дотук - от два стола та на земята. Като всеки уважаващ себе си юрист Мая демонстрира способност за невероятна метаморфоза и 'катарзис'. От пламенна защитничка на Ореха и Пеев и оплюване на десните протестъри тя сега се превърна в ухажорка на десните. От зам. шефка на парламента, зам. председателка на Бсп и претендентка за председател на Бсп, тя сега се дистанцира от Бсп като дявол от тамян. Само че десните хора не са балами и едва ли някой десен ще пусне за нея. Изключвам няколко файтона талибани около Радан и Гнома.

 29. 29 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1625 Любопитно

  "Десни"..."Леви"...,ами то е като в казармата !? Блазе им на софиянци , поне "либералите " не са им интересни , но пък затова от ДПС си траят....а бе .кой им прави политиката !?

 30. 30 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  До коментар [#13] от "hamiltonf":

  Няма толкова роми в София. Българите не я дишат.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 31. 31 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  До коментар [#17] от "samoedin":

  ВМРО имат богат опит с продазбите а сега хванаха бойко в "мъртва" хватка. Няма полезен ход освен ако не купи ДБ каквито опити вече има.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 32. 32 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#23] от "gmbh":

  "Един файтон, може и без нас."

  Именно.

  Вчера с чисто познавателна цел извървях пеша разстоянието от Театър София до Графа по "елитния" булевард Евлоги Георгиев и ми се доплака от разруха, мръсотия и грозота. Особено в района около Орлов мост, където в добавка към горното не се диша от дим и прахоляк. Не видях нито една от достолепните някога кооперации, неомазана с графити; нито едно напълно изправено и здраво циментирано в земята колче против паркиране. Сякаш вървях през някое от най-отвратителните гета на Детройт, Бронкс или Анакостия, с тази разлика, че там може да е мръсно и да има графити, но поне тротоарите са гладки и човек не се спъва на всяка крачка.

  Това е София след 15 години ГЕРБ.

  Мерси, ама ми писна.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 33. 33 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  Не мисля, че ще се намери и един човек гласувал за Игнатов или Бонев, който да подкрепи Фандъкова или Манолова.
  —цитат от коментар 14 на truly


  Не мислиш, вярно е така.

 34. 34 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  Андрей Райчев или Драгомир Стойнев сън сънуват в лятна нощ и като за капак и двамата имат нужда от логопед, но това не им пречи с повод и без такъв да дърдораят.
  И язък им за образованието и политическия опит, ( доколкото ги имат), та не се сещат какво ще стане.
  Половината, че и повече от гласувалите за Игнатов и Бонев нма да гласуват, станалата половина ще се раздели горе-долу на две и разликата ще се запази.
  Кучето е зарито в тези 58%, които не гласуваха, но не виждам с какво могат да ги извадят от апатията, за постигането на която толкова усърдно и толкова години работят дружно - ГЕРБ, БСП, ДПС, а напоследък в тази дружина се включиха и т.н. патриоти, барабар с Джамбазки и шкембе войвода.

 35. 35 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  До коментар [#24] от "pamela":

  Значи си много злопаметна, лъжлива и не си вярваща християнка ! Тъжно ми е за теб и подобните ти !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 36. 36 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  Фанъдъкова да не се окаже Цецка-2.
  А десните шопи да не се правят на прима-балерина. Кога избираха Мутрьо на Бай Тошо пак беха "сини"

 37. 37 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2288 Неутрално

  Фандъкова трябва да си повтори резултата от неделя и да изкара гласувалите за нея пак да гласуват. Ако успее да изкара някои от тези предишни свои избиратели които в неделя ходиха за гъби - още по-добре.

  Тя Мамая вече е взела близо 50 хиляди гласа повече от БСП. Откъде да вземе още освен от полковниците и лумпените на Волен? Кого още да излъже с "Подмяната". Пардон - "Промяната". :)

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 38. 38 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Неутрално

  "Борис Бонев, независим съветник в СОС, ексклузивно пред „Труд“: Поколението на прехода беше излъгано"
  https://trud.bg/борис-бонев-независим-съветник-в-сос-е/

  60 : 30, Дневник.

 39. 39 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Иван Стамболов - Сула:

  "Първи извод: Много хора отчаяно търсят някаква промяна

  Каква точно и те не знаят и затова казваме "отчаяно". Класирането на Мая Манолова за балотаж е израз именно на това търсене. Повече от очевидно е, че гласовете, които тя събра, не са ЗА нея, а ПРОТИВ Фандъкова и ГЕРБ, защото Манолова 1.) не предложи нищо ново и вдъхновяващо; 2.) показа изумителна некомпетентност по технологията на община и кмет; 3.) не си даде труда да разубеди никого, че участието ѝ на тези избори за нея не е нищо повече от кариерно стъпало и че ако стане кмет, след две години отново ще изостави "гражданите", за да се пробва за президент, както ги изостави и като омбудсман. И въпреки всичко получи процентите си, които я изпратиха на балотаж. Отчасти на това отчаяно търсене на промяна се дължи и успехът на Борис Бонев.
  ...
  Втори извод: Вече не сме сигурни коя е нашата левица

  Андрей Райчев каза нещо, с което съм съгласен: на втори тур половината от избирателите на "Демократична България" ще отидат за гъби, а другата половина ще се раздели в съотношение 2:1 в полза на Йорданка Фандъкова. И това, мисля, ще се случи независимо от това дали лидерите им ще ги призоват за нещо и за какво. Нека прибавим още, че още на първи тур очакваната подкрепа за т. нар. "градска десница" се разпредели почти поравно между Борислав Игнатов и Борис Бонев.

  Различното поведение на избирателите на "градската десница" и слабата им връзка с лидерите на коалицията "Демократична България", която, нека си го кажем, си е типична "орел, рак и щука", само дето понякога сякаш го забравяме, говори за липса на отговор на простия въпрос "Кой съм аз?". Струва ми се, че ако т.нар. "градска десница" удари по масата и каже: аз съм новата левица!, това ще успокои както лидерите, така и онези избиратели, които знаят, че са леви (и често не го крият), но ги насилват да се чувстват някакви други, успокоявайки ги с незрели заклинания от рода на "няма ляво, няма дясно". Впрочем мнозина "градски десни" се умориха да се правят на такива, каквито не са, и затова подкрепиха Борис Бонев и то в размер, който учуди и самия него.

  Затова е време костовистите, ДаБГ и зелените да се съберат и да решат какво ще бъдат - новата българска левица, която ще изпрати БСП в центъра, или ще участват в преструктурирането и предефинирането на дясното пространство заедно с ГЕРБ и СДС. За съжаление, съвременната конюнктура дава основание и за двете. Каквото и да решат обаче, ще им олекне, ще ги отърве от параноята, агресивността и чувството за неповторимост. Разбира се, тези тежки слова се отнасят само за активистите и малка част маргинализирани следовници. Доста от избирателите на "Демократична България" се свестни десни хора, които не са забравили корените си в СДС и в онова ДСБ, което беше, преди да се превърне в сегашното. Ето защо вероятно тази част от "градската десница", която не отиде при Мая Манолова или Борис Бонев, ще си остане в дясното пространство, независимо от сметките и кроежите на лидерите си."
  https://news.bg/comments/izborite-v-sofiya-parvi-izvodi-sled-parvi-tur.html

 40. 40 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  До коментар [#28] от "galapagas":

  Ma кой това? Че на мен като описание на Бойко Борисов ми звучи, пък той отдавна не е бил кандидат кмет

 41. 41 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  До коментар [#38] от "plebs":

  Абе тоя пиклльо ли ще ми говори за поколението на прехода? Объркал си рейса пич, по време на прехода аз бях там, а ти си играел на топчета напред блока, и си чакал майка ти да ти купи 300 грама сирене с купони

 42. 42 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Както вече писах, и Мая и Фандъкова всъщност нямат никакъв отговор по отношение престъпните схеми на сараите у нас
  —цитат от коментар 5 на samoedin


  Ами това е защото "престъпните схеми на сараите" са едно към едно същото, като "петилетката в ускорени срокове" от времето на бай Тодър - време, в което де факто си стоите, драгалефските партийни секретари. Я кажи една - ама КОНКРЕТНА и с ПАРАМЕТРИ "престъпна схема на сараите"? Ако не се справиш, пробвай поне да ни опишеш Торбалан - там може би ще имаш по-голям успех.

 43. 43 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  Няма как тролещите гербаджии и патреоти в сайт, който не е явно близък до тях да ни псуват и обиждат с години (100 пъти повече от комунистите), да повтарят едни и същи лъжи не 100 а 1000 пъти и после да искат да гласувам за техния човек. Няма как да стане.
  Който слага минус поне да каже не е ли така? Обидите плод на омраза или на по-лошо възпитание от това на комунистите е?

 44. 44 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 274 Неутрално

  освен отчасти Христо Иванов и то само по отношение на съдебната реформа
  —цитат от коментар 7 на espresso

  Я като си толкова умна (надявам се и красива) да ни разкажеш с думи прости, като каква беше тази "реформа", какво от нея НЕ БЕШЕ прието и как, от друга страна, приетото, което е 99%, промени към по-добро съдебната система за трите години, откакто е в сила?

 45. 45 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Щом леля Данче се налага да се бори с креатурата на БСП Маяма за гласовете на десните, смятай колко ГЕРБ са разпознати като дясна партия и леля Данче като десен кмет
  —цитат от коментар 9 на uq


  От когото трябва са разпознати именно като такива. За подопашните партийни секретари "десни" са само тези, които са обявили официално, че "няма ляво, няма дясно".

 46. 46 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  До коментар [#16] от "cinik":" От двете крадли едната ще има мнозинство в СОС и 5 минути след екзит пола ще обяви, че "макар да са допуснати грешки, софиянци ясно и категорично са подкрепили нейното честно и прозрачно управление, достойни и последователни хора като Прошко Прошков и Стефан Марков, които са символ на новия експертен заряд ..". Пуснеш ли празна бюлетина, качваш щетата на 2-ра степен" Другата пък ще благодари на софиянци, че са и " повярвали" и избрали промяната и ще започне да " оправдава доверието" им....Абе, наистина трудна ситуация, макар че си напълно прав за написаното ! Само като си го представя пред камерите неделя вечерта как едното от двете ще е факт и ми се повдига.....Толкова призовавахме д се мисли преди да се гласува и ето - пак сме до тука....
  —цитат от коментар 21 на samoedin


  На думи ще го докара, но през мандата ще трябва да търси подкрепа в СОС. Досегашното "Бате к*ре, последно ън кого ч' дааме ъ гОри боклуко, алелеле баткоууу че ги издУшиме цофийските н'шасници..." по партийна вертикала няма да е възможно.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 47. 47 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 690 Неутрално

  ... Юрданка била все пак "по-малкото зло"...
  —цитат от коментар 20 на Norman Granz


  Или че тия вече се уядоха, а новите са гладни и ще крадат повече. И двете оправдания биха били смешни, ако не бяха толкова глупави.

  Eddie lives... somewhere in time!
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на deinakz
  deinakz
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Която и от двете да спечели, няма да има особена разлика. Единственият шанс са районните кметове, доколкото те биха водили някаква самостоятелна политика.

  Когато несправедливостта е закон, съпротивата е дълг.
 50. 50 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2718 Неутрално

  До коментар [#42] от "Reporter US":

  Сега Сарайските схеми се изпълняват от ГЕРБ. Студеният резерв примерно. Или приватизацията на Булгартабак. Даже има и съвместни схеми с БСП. Една дупка във Варна да кажем...
  Та от ГЕРБ, схеми да искаш всякакви. ;)

  Бивш tww09306483.
 51. 51 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 690 Неутрално

  ... дясното пространство заедно с ГЕРБ и СДС...
  —цитат от коментар 39 на plebs


  ГЕРБ са крадлива пасмина, а от СДС са останали само трите букви без никакво съдържание.

  Eddie lives... somewhere in time!
 52. 52 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 434 Гневно

  НЕМА ДА ВИ СТЪПИМ, селянки великолепни!

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 55. 55 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2718 Неутрално

  До коментар [#48] от "Reporter US":

  Абе лъжльо... Населението на България започна да намалява най-много след като България влезе в ЕС. И това си е съвсем нормално. Интересно защо, процъфтяващата според тебе икономика по времето на ГЕРБ, не може да върне обратно тия, които са заминали?
  Ами да ти кажа. Не може да ги върне, защото със смешни доходи не можеш да привлечеш никого. Даже и нелегалните мигранти от Африка, минават през нас транзит.
  Голям смях сте дежурните ГЕРБ-ери. Като голямата ни икономика с малки доходи. :)))

  Бивш tww09306483.
 56. 56 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  До коментар [#49] от "deinakz":

  Районните в комплект с Манолова - това ще е началото на промяната.
  Всички против ГЕРБ !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 57. 57 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Ще гласувам против герП!

 58. 58 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Голяма част от симпатизантите на ДСБ, ДБ, Зелените, Борис Бонев и Иванчева ще гласуват за Манолова на втори тур.

  Който не разбира това, значи си крие главата в пясъка!

  Те го заявяват открито и със злоба във този форум.

  Разбира се , ръководствата на тези формации се правят на по- големи католици и призовават за гласуване " по съвест ".
  Уж!
  Всъщност, на всички е ясно, че ОФ- то е срещу Фандъкова!

  За това от месеци казвам, че вторият тур е ПО- ВАЖНИЯТ !

  АЗ ЗА ТОВА НА ПЪРВИ ТУР НЕ ГЛАСУВАХ, А НА ВТОРИЯ- ЩЕ ПОДКРЕПЯ ПО- МАЛКОТО ЗЛО!

 59. 59 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#55] от "Petleshev":

  "Интересно защо, процъфтяващата според тебе икономика по времето на ГЕРБ, не може да върне обратно тия, които са заминали?"

  Защото в сравнение с всяка от страните, където са емигрирали (било Испания, било Германия, Америка, Холандия и т.н.), България е ТРЕТИ СВЯТ.

  Констатирам това при всяко свое завръщане от чужбина, независимо дали пътувам по работа или във ваканция.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 60. 60 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Аз ще си стоя неделя у дома и ще си запазя съвестта и достойнството чисти, като не гласувам за нито една от двете комунистически лелки/партии!!!Още повече, че в моя район на балотаж са кандидати от ГЕРБ и БСП за районен кмет!
  Убеден съм, че която и да загуби обаче, ще ни изкарат нас - десните - виновни за това!Но вече сме свикнали - нали за 30 години след 1989-та - само Костов е виновен за всичко, нищо че управлява само 4 години!!!

 61. 61 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#60] от "Капабланка":

  "Убеден съм, че която и да загуби обаче, ще ни изкарат нас - десните - виновни за това!"

  Да бе, нали сме един файтон, както е писал и колегата gmbh. :))))

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 62. 62 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Ако десните гласуват за Галева Костинбродска ще е ритуално самоубийство и те го знаят много добре. Просто още едно поколение време няма да има десни. Тази е целта на БСП, която като кукувица иска да снесе яйцето си в чуждо гнездо - твърде прозрачно намерение на аутсайдерите от Позитано.

 63. 63 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Битието определя съзнанието, а също така и външния вид. На снимката Фандъкова е като пудел, а Манолова като хрътка.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 64. 64 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Единствено кумата ми се инати, че Юрданка била все пак "по-малкото зло". Уж е разумна жена, собственик на процъфтяващо издателство, та се чудя как стигна до този гениален извод.
  —цитат от коментар 20 на Norman Granz


  Въййй, ма другарю, ма вазе немедленно ще ви отлъчат от черковата на теменужените партийни секретари бе! Как тъй "процъфтяващо издателство" в епохата на "диктатура на мутрата", кога "няма свобода на словото" и държавата умирга? Вай, вай, вай... ерессс, ерес! И как така още не са й го откраднали лошите гербери, туй "процъфтяващо издателство"? И как процъфтява, при страшната цензура на ГЕРБ? А-ха-ха-ха-ха... Проста да са патресеш от другариадата!

 65. 65 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#64] от "Reporter US":

  "... как така още не са й го откраднали лошите гербери, туй "процъфтяващо издателство"?"

  Ами просто произвежда книги, а не нещо, което ги интересува.

  Да беше винпром, да го откраднат.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 66. 66 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  "Борис Бонев, независим съветник в СОС, ексклузивно пред „Труд“: Поколението на прехода беше излъгано"https://trud.bg/борис-бонев-независим-съветник-в-сос-е/ 60 : 30, Дневник.
  —цитат от коментар 38 на plebs


  Ако Труд го питат сами за "пропиляните 7 мандата", то следващият въпрос е у кого са отишли, че да се смятат за "пропиляни"? Очевидно са отишли при пропиляни партии

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 67. 67 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 788 Неутрално

  До коментар [#64] от "Reporter US":"... как така още не са й го откраднали лошите гербери, туй "процъфтяващо издателство"?"Ами просто произвежда книги, а не нещо, което ги интересува.Да беше винпром, да го откраднат.
  —цитат от коментар 65 на Norman Granz


  Именно защото е зависима от местната среда, макар и с неатрактивен за мутрите бизнес. Нормално е да се бои от комуняги, те са известни че не подбират, дори и мандри са грабели.

 68. 68 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Играта на ДБ е ясна за всеки нормален човек- на първи тур разводняват вота, за да има балотаж, на втори- всички против Фандъкова!

  Форумните ДСБ ари открито и злобно заявяват, че ще гласуват за Манолова!

  Ако софиянци не искат Манолова за кмет, трябва в неделя да гласуват по- енергично!

  И да не се вързват на заблуждението на ръководството на ДБ, Бонев и Иванчева, че уж призовавали за гласуване " по съвест ".

  Няма такова нещо- ЦЯЛОТО ОФ Е ЗА МАНОЛОВА!

 69. 69 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#59] от "Norman Granz":

  Ами защо изобщо се връщаш! Шамаросай там някое чуждо дете, както се хвалиш, че го правиш тука и изобщо няма да се върнеш. Ще си останеш там на държавна издръжка.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 70. 70 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1963 Неутрално

  За десните избиратели критерият за подкрепа е ясен.
  Ще подкрепят този кмет, който ще работи за премахване на съветските паметници.

  подпис
 71. 71 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#60] от "Капабланка":

  " Убеден съм, че която и да загуби обаче, ще ни изкарат нас - десните - виновни за това!Но вече сме свикнали - нали за 30 години след 1989-та - само Костов е виновен за всичко, нищо че управлява само 4 години!!! "

  Ти може и да се правиш на ударен, ама колегите ти ДСБ ари от няколко дни се кълнат и то люто да гласуват за Манолова!

  Много лесно може да се провери- върни се от понеделник насам и виж коментарите на ДСБ форумистите.

 72. 72 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#71] от "faeton.":

  "... колегите ти ДСБ ари от няколко дни се кълнат и то люто да гласуват за Манолова!"

  Що не посочиш конкретен пример бе, лъжец плосък?!

  Аз пък виждам само в тази тема няколко колеги-десебари, които категорично заявяват, че няма да гласуват, плюс такива, които ще гласуват за Юрданка.

  Казвал съм ти много пъти: за да си добър манипулатор, трябва да си преди всичко интелигентен. Ти - определено не ставаш.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 73. 73 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#55] от "Petleshev":"Интересно защо, процъфтяващата според тебе икономика по времето на ГЕРБ, не може да върне обратно тия, които са заминали?"Защото в сравнение с всяка от страните, където са емигрирали (било Испания, било Германия, Америка, Холандия и т.н.), България е ТРЕТИ СВЯТ.Констатирам това при всяко свое завръщане от чужбина, независимо дали пътувам по работа или във ваканция.
  —цитат от коментар 59 на Norman Granz


  Така е, но не по вина на ГЕРБ, а именно по вина на трите БКП-та - БСП, ДСБ и ДПС! Нима по времето на триумвирата от фракции на БКП в България беше построено НЕЩО, поне едно, което да ни доближи по нещо до Испания, Германия и там другите изброени? Не, разбира се! ВСИЧКО, до последната стотинка се крадеше и отиваше по личните сметки на комунистическите крадци Костов, Станишев, Доган, царя и т.н. Едва при ГЕРБ - от десет години - България започна да се променя и малко по малко да заприличва на централноевропейските си посестрими от соц. блока. Това са ФАКТИТЕ! А простотиите на комунистите ги слушаме вече 80 години, ама не сме прокопсали от тях, така че е редно да замълчите... вече!

 74. 74 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2736 Весело

  До коментар [#35] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Е, аз вярваща християнка не съм, но виж Майчето стана! Вместо сърп и чук на червен фон си беше сложила някаква икона...
  И не съм нарочно злопаметна, но за Майчето си спомням само лоши неща.
  Лъжлива не съм: декларирах още в началото, че на първия тур съм за Б.Б., а на втория - срещу М.М. който и да е срещу нея.

 75. 75 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#72] от "Norman Granz":

  Нищо няма да ти посочвам, левако!

  Върни се сам от понеделник насам и виж коментарите във форума .

  Масово ДСБ арски никове ще гласуват за Манолова!
  Люти клетви ! Призиви за подкрепа на Манолова на всяка цена ! Ежедневна , дори ежечасна реклама на Манолова !
  Архивите са достъпни, дори и ти би трябвало да можеш да се справиш!

  Хахаха!

  Този път, за разлика от гласуването за Радев, се изложихте САМИ !

 76. 76 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2288 Неутрално

  Сметката е проста. Фандъкова има зад гърба си 131 хиляди твърди гласа от ГЕРБ, а Манолова има само 72 хиляди от БСП. Вижда се колко по-големи са проблемите на Мамаята. От една страна трябва да моли 50 хиляди свободновалентни гласа пак да се явят за нея и понеже и те няма да и стигнат, трябва да прави мили очи на тъмносините избиратели, които обаче едва ли са я забравили от коя партия е. От своя страна Фандъкова разчита на своите 30 хиляди свободновалентни, разчита на неявили се свои избиратели от оредишните избори, а и със сигурност ще вземе повече тъмносини гласове от Манолова независимо от христоивановщината обхванала тъмносиньото ръководство. Така че наслаждавайте се на гърчовете на червените, които още малко ще се отрекат и от комунизма и в неделя спокойно на балотаж.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 77. 77 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#75] от "faeton.":

  "Масово ДСБ арски никове ще гласуват за Манолова!
  Люти клетви ! Призиви за подкрепа на Манолова на всяка цена ! Ежедневна , дори ежечасна реклама на Манолова !"

  Ти явно си закусвал супа от халюциногенни гъби, не можеш никого да излъжеш.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 78. 78 Профил на crusible
  crusible
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Първи тур пуснахме 2 гласа с жената за ДБ, втори ще пуснем бюлетина само за районния кандидат на ДБ срещу кандидата на Герб, която за 8 години направи толкова малко, че нямам думи! За район Овча Купел става дума!

  Нашите гласове няма да отидат за никоя от двете каки!

 79. 79 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#76] от "emil":

  Не съм сигурен, че лилавите предимствено няма да гласуват за Манолова!

  От злоба!

 80. 80 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#77] от "Norman Granz":

  Не ми дрънкай наизуст, архивите са живи!

  Който не вярва, лесно може да провери!

 81. 81 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1624 Неутрално

  "Няма как тролещите гербаджии и патреоти в сайт, който не е явно близък до тях да ни псуват и обиждат с години (100 пъти повече от комунистите), да повтарят едни и същи лъжи не 100 а 1000 пъти и после да искат да гласувам за техния човек..
  До [#43] от "falkoneti":

  Точно така! Освен това не се вижда и нито една от двете да е предприела действия по разчистването на княжеския парк от агресивния монумент насаждащ робско поведение.
  За подкрепа да се обръщат към Борисов. Да им помага както той си знае.

 82. 81 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  До коментар [#76] от "emil":

  140 на 135 хил. гласа, но не знам за кого ще е резултата в неделя.

 83. 83 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2351 Весело

  Десни избиратели друг път. Половината им избиратели на тези двамата са или заблудени левеещи младежи, или стари комуняги като Норман Ганц и Сие от форума. Истинските десни избиратели (тези дето знаят, че "дясно" не е да си на хранилка към фондация и да плюеш по Путин и Орбан) в огромната си част не са гласували за тях.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 84. 84 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  До коментар [#76] от "emil":Не съм сигурен, че лилавите предимствено няма да гласуват за Манолова!От злоба!
  —цитат от коментар 79 на faeton.


  Злобата е при теб. Как си представяш десно мислещ човек да гласува за комунарка?Всички помним какви номера въртеше на протестите срещу Орешарски. Където вие БУДАлите липсвахте.

  SHADOWS of SOFIA
 85. 85 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 738 Весело

  До коментар [#71] от "faeton.":

  Естествено, разбираемо, по съвест и с удоволствие ще гласувам ПРОТИВ герП!
  Лошото е, че не мога да го сторя 40 001 пъти.

 86. 86 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2849 Весело

  До коментар [#79] от "faeton.":

  Ако искате да гласуват за шайката , бъдете малко по-дипломатични

 87. 87 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2215 Неутрално

  Аз викам ние, трипроцентните, да си стоим под опашката на коня и да не подкрепяме нито една от двете крадливи червени були на този балотаж.
  —цитат от коментар 3 на Norman Granz


  Съгласен съм!
  Но има още работа за вършене...
  Десет от кандидатите на Демократична България в София ще участват в балотажи срещу червените АЕЦ-мутри от герб:

  Район "Лозенец": Балотажът е между Любомир Дреков (ГЕРБ-СДС) с 31.17% и кандидата на "Демократична България" Константин Павлов с 28.82%.

  Район "Витоша": Теодор Петков (ГЕРБ-СДС) с 41.94% срещу Христо Вълчанов от Демократична България с 17.81 на сто от гласовете.

  Район "Възраждане": Балотажът е между Савина Савова от ГЕРБ с 38.22% срещу Васил Кънев от "Демократична България", когото са предпочели 19.05 от гласувалите.

  Район "Оборище": Кандидатът на ГЕРБ Петър Митев с 30.72% излиза срещу Николай Александров от "Демократична България" с 27.59%. В района е регистриран и най-високия процент на "Не подкрепям никого" - 13.49.

  Район "Красно село": Балотажът е между Христо Апостолов (ГЕРБ-СДС) с 33.59% срещу Росина Станиславова от "Демократична България" с 21.44%.

  Район "Слатина": На втори тур са досегашният кмет Наталия Стоянова (ГЕРБ) с 3364 срещу Георги Илиев от "Демократична България" с 22.38%.

  Район "Овча купел": Христина Семерджиева (ГЕРБ-СДС) с 29.97% срещу Ангел Стефанов от "Демократична България" с 22.14%.

  Район "Триадица": Николай Терзиев от ГЕРБ с 31.54% срещу Димитър Божилов от "Демократична България" с 25.91%. Висок е делът на "Не подкрепям никого" - 10.14%.

  Район "Средец": Трайчо Трайков от "Демократична България" с 38.19% срещу Любомир Ковачев от ГЕРБ - 29.31%.

  Район "Студентски": Досегашният районен кмет Димитър Дилчев (ГЕРБ) с 34.13% срещу Петко Горанов от "Демократична България" с 23.13. Висок е процентът на гласувалите с "Не подкрепям никого" – 10.02.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 88. 88 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2741 Неутрално

  До коментар [#8] от "zle_platen_trol":

  До коментар [#4] от "Stupid American":... Колкото до статията, крайно време е Дневник да престанат да използват Мая Манолова и десни избиратели в едно и също изречение. Десен човек за нея няма да гласува. ....
  —цитат от коментар 8 на zle_platen_trol


  Може и така да е, но Вие пък как го видяхте чак от Бургас?

 89. 89 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2215 Неутрално

  Първи тур пуснахме 2 гласа с жената за ДБ, втори ще пуснем бюлетина само за районния кандидат на ДБ срещу кандидата на Герб, която за 8 години направи толкова малко, че нямам думи! За район Овча Купел става дума!Нашите гласове няма да отидат за никоя от двете каки!
  —цитат от коментар 78 на crusible


  ++++++++++++++++++++++++++++

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 90. 90 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  До коментар [#79] от "faeton.":Ако искате да гласуват за шайката , бъдете малко по-дипломатични
  —цитат от коментар 86 на hodounski


  Каква дипломация у милиционер?На тия антропологията им е със сраснала фурашка.

  SHADOWS of SOFIA
 91. 91 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2215 Неутрално

  "Няма как тролещите гербаджии и патреоти в сайт, който не е явно близък до тях да ни псуват и обиждат с години (100 пъти повече от комунистите), да повтарят едни и същи лъжи не 100 а 1000 пъти и после да искат да гласувам за техния човек.. До [#43] от "falkoneti":Точно така! Освен това не се вижда и нито една от двете да е предприела действия по разчистването на княжеския парк от агресивния монумент насаждащ робско поведение. За подкрепа да се обръщат към Борисов. Да им помага както той си знае.
  —цитат от коментар 81 на Ще върнем България в Европа


  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 92. 92 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2288 Неутрално

  До коментар [#79] от "faeton.":

  До коментар [#76] от "emil":Не съм сигурен, че лилавите предимствено няма да гласуват за Манолова!От злоба!
  —цитат от коментар 79 на faeton.


  Лилавите от форума не са 60 хиляди, колкото са гласувалите за ДБ. Сред тях много повече са разумните хора които понякога се дивят на ръководството си и са аха на крачка да не гласуват за тях, но не могат да се преобърнат. Те дори и да не се разкарват заради Фандъкова никога не биха гласували за отявлена комунистка, която за две години си сложи нова маска. В горната сметка забравих за гласовете на ВМРО които са близо 20 хиляди. Предполагам че поне половината ще отидат за Фандъкова от партийна дисциплина, а и вероятно вече е уговорено. Мисля че Фандъкова ще вдигне на около 180 хиляди гласа, а Мамая ще падне на около 100 хиляди. Така че около 65:35 в неделя.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 93. 93 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 738 Весело

  До коментар [#72] от "Norman Granz":

  Не знам дали сме колеги, но от 1990г. до днес съм гласувал последователно за СДС и ДСБ. Семейството ми също. Считам се за костовист и се гордея с това. Имал съм и разговор с него през 1992г. Онзи ден гласувах за Игнатов. Синът ми искаше за Бонев, но ме послуша. В неделя с отвращение ще подкрепя Манолова, но с удоволствие СРЕЩУ герП! А дали сме колеги ... не знам.

 94. 94 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#79] от "faeton.":Ако искате да гласуват за шайката , бъдете малко по-дипломатични
  —цитат от коментар 86 на hodounski


  Аз нямам никакви илюзии, че ортодоксалните неомарксисти от ДБ няма да подкрепят предимно Манолова на втори тур.

  Нищо дясно няма в ДБ, така че това , че ДБ ще гласуват за Манолова, която е от кръга на необолшевика Станишев, е напълно ясно.

  Няма за какво да съм " дипломатичен "!

 95. 95 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2288 Неутрално

  До коментар [#81] от "falkoneti":

  До коментар [#76] от "emil":140 на 135 хил. гласа, но не знам за кого ще е резултата в неделя.
  —цитат от коментар 81 на falkoneti


  По скоро 180 хиляди на 100 хиляди. Манолова ще падне защото твърдото и ядро е само 72 хиляди и няма от къде да взема допълнителни гласове. Фандъкова е правила 260 хиляди на предишните избори и има още да качва. Освен това да не подценяваме тъмносините избиратели и тяхното отношение към Манолова.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 96. 96 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  За никакво ухажване не може да става дума, пак се играят някакви игрички, за да може, ако Манолова спечели, да има за какво да се атакуват ДБ и СС. Аз лично ще гласувам на втория тур за ЙФ, не защото някой може да ме ухажва успешно, а защото отношението ми към Манолова е граничи с нещо (ако не е и самото нещо), което не мога да споделя на глас даже в анонимен форум.

 97. 97 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#79] от "faeton.":

  Ако визираш гласуващите за дсб - не, няма да подкрепят Манолова. И това за форума не е вярно. Нито един заявен десебар не е декларирал такива намерения.

  Доброто е заразно
 98. 98 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2741 Неутрално

  До коментар [#14] от "truly":

  Не мисля, че ще се намери и един човек гласувал за Игнатов или Бонев, който да подкрепи Фандъкова или Манолова.
  —цитат от коментар 14 на truly


  Знаете ли - и на мен ми се струва, че не мислите.

 99. 99 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#72] от "Norman Granz": Не знам дали сме колеги, но от 1990г. до днес съм гласувал последователно за СДС и ДСБ. Семейството ми също. Считам се за костовист и се гордея с това. Имал съм и разговор с него през 1992г. Онзи ден гласувах за Игнатов. Синът ми искаше за Бонев, но ме послуша. В неделя с отвращение ще подкрепя Манолова, но с удоволствие СРЕЩУ герП! А дали сме колеги ... не знам.
  —цитат от коментар 93 на yorddj


  Хахахаха!

  Изповедта на един костовист!

  Точно за това говоря!
  Виждам, че има и колеги с нормално мислене, които имат някакви ИЛЮЗИИ !

 100. 100 Профил на kilmer
  kilmer
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Аз като десен избирател или няма да гласувам или протестно само за да не е БСП на власт ще гласувам за фъндъкова. А и тя самата ми се струва честен човек!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK