Как се гласува на балотажа на кметските избори

Как се гласува на балотажа на кметските избори

© Юлия ЛазароваВ неделя ще се проведе балотаж на кметските избори у нас. За кмет ще се гласува в 105 общини, 441 кметства и 31 районни администрации в София, Пловдив и Варна. Осемнадесет от общините, в които ще има втори тур на изборите, са областни центрове, сред които и най-големите - София, Пловдив, Варна и Русе (още четете тук).


Гласуването започва в 7.00 часа и приключва в 20.00 часа. Изборният ден може да бъде удължен по преценка на Централната избирателна комисия, ако в 20.00 часа пред изборните помещения има желаещи да гласуват, но удължаването може да е най-много с един час - до 21.00 часа.


Гласуването ще е само и единствено с хартиени бюлетини. Освен двамата претенденти за кмет гласоподавателите могат да изберат и опцията "Не подкрепям никого", но това не влияе на резултата. За избран ще се счита кандидатът, събрал по-голямата част от гласовете (още четете тук).


Изборът
Бюлетините, с които се гласува за кмет на община, кмет на кметство и районен кмет, са еднотипни. От лявата страна са имената на партиите и коалициите, издигнали двамата кандидати, а от дясната - имената на кандидатите. По средата са квадратчетата с номерата на партиите, коалициите и независимите кандидати. Най-отдолу има опция "Не подкрепям никого".


В повечето райони в София, Пловдив и Варна ще има два избора - за кмет на община и за районен кмет (за балотажа в районите четете тук, тук и тук). На балотаж в София отиват Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, в Пловдив - Здравко Димитров и Славчо Атанасов, а във Варна Иван Портних и Костадин Костадинов. Втори тур на изборите ще има още в Благоевград, Видин, Добрич, Ловеч, Пазарджик, Перник, Плевен, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Търговище, Шумен и Ямбол (още четете тук). В села около София може да има и три вида избор.


В част от кметствата също ще се гласува с две бюлетини - за кмет на община и на кметство. В селата Климентово (Полски Тръмбеш), Знаменосец (Раднево) и Александрово (Ловеч) ще има трилотаж, т.е. на втория тур ще се избира измежду трима кандидати за кмет.


Гласуването


В неделя гласоподавателят се явява в секционната избирателна комисия и се легитимира пред член на комисията с личната си карта. След вписване на данните от личната карта на избирателя в списъка той получава бюлетина/и (бел. авт. - на някои места има по два вида избор). Те се откъсват от съответните кочани, а на гърбовете им се поставя печат.


След като вземе бюлетините, избирателят влиза в тъмната стаичка за гласуване. Той отбелязва вота за кмет, като поставя знак Х или V в квадратчето с номера на избрания от него кандидат или опцията "Не подкрепям никого". Гласът е действителен само ако е с химикал, пишещ със син цвят.


Бюлетините се сгъват така, че да не се вижда отбелязването. Препоръчително е отгоре да остане мястото за печати, където да се постави втори на излизане.


След това избирателят излиза от тъмната стаичка за гласуване, подава сгънатите бюлетини с вота си на член на комисията и следи за точното сверяване дали номерата върху тях съответстват на номерата върху кочаните, от които са откъснати. Ако това е така, номерата се откъсват и се поставят в кутия, а върху бюлетините се поставя втори печат. След това избирателят ги пуска в прозрачната урна. Накрая полага подпис в избирателния списък.


Ако избирателят сгреши дадена бюлетина, може да я върне на комисията, която поставя надпис "Сгрешена", и да получи нова, в която да отбележи вота си.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (54)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1217 Неутрално

  Не забравяйте, че в София изборът не е само между проваления кмет Фандъкова и проваления депутат Манолова. А и за районни кметове. ДБ има всички шансове да вземе централните софийски райони. Не ходете за гъби.

 2. 2 Профил на unknown artist
  unknown artist
  Рейтинг: 837 Неутрално

  Потъвай мършо
  Само във Фрог: Сметките на район „Младост“ се водят в два тефтера, сочи скандален доклад
  Скандален доклад на ”Вътрешен контрол” на Столична община за район ”Младост” открива две касови книги и редица дарения, за които счетоводството не е чувало, колосални задължения на наематели, които никой не търси да си прибере и имоти, които ги няма в описите за собственост. Дали има нарушения или престъпления, досега трябваше да е ясно. Но за получения доклад г-жа Йорданка Фандъкова мълчи от 5 месеца.
  https://mobile.frognews.bg/article/185738/

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 3. 3 Профил на unknown artist
  unknown artist
  Рейтинг: 837 Неутрално

  4-годишен ремонт роди свръхопасно кръстовище в София
  Ул. "Житница" е класика за общината - безразборни шахти, недоразумения и грозно изпълнение

  https://www.segabg.com/category-first-page/4-godishen-remont-rodi-svruhopasno-krustovishte-sofiya

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 4. 4 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  Хубаво е да се гласува с Разум и с осъзнаване кой кандидат може да защити твоят интерес!!!

 5. 5 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 76 Любопитно

  Вероятно фсички ше гласуват за Мая, защото тя е против Гешев.
  Вижда се,че ДеБъ и БСП са обединени в борбата против диктатора Барисов.А и президента Радев който симпатизира на ДеБъ, ще удари едно рамо!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 6. 6 Профил на Dobromir Dobrev
  Dobromir Dobrev
  Рейтинг: 107 Неутрално

  За разлика от първия тур, където опцията не подкрепям никого оказваше влияние на резултата, на втори тур се отчитат само действителните гласове. По тази причина буквално всеки глас е важен и дори един действителен глас може да е решаващ за резултата. Гласувайте в неделя, не ходете за гъби.

 7. 7 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4175 Весело

  Най - вече с убеждение и позиция, основана на разумно осмисляне на цялостната ситуация у нас, а не на примитивни манипулации, подхвърляни от тролските коментатори на този или онзи кандидат по форумите.....

 8. 8 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Как?

  Само по един начин - не на Костинбродските Мимикрии.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 9. 9 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 76 Любопитно

  Хубаво е да се гласува с Разум и с осъзнаване кой кандидат може да защити твоят интерес!!!
  —цитат от коментар 4 на selqnin


  А бе,разум!
  С разум гласуват, текива които имат разум!Големия въпрос е,как да гласуват тъпунгерете като мен!?

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 10. 10 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1599 Неутрално

  Как се гласува?

  Гласува се за кандидатите на Демократична България и със убеждението, че всеки глас за мутрите от герб, отваря вратите на страната ни широко към руснаците!
  Ако гласувате за герб, гласувате за руската ядрена бомба в сеизмичния район на Белене, за червения енергиен шлем на комунистите от бсп, гласувате директно за руснаците!
  Не се подлъгвайте по "изгонения" руски шпионин по време на предизборната кампания! Това е евтина мутренска клопка за десни лапнишарани! Ако от герб са имали такива намерения, то те щяха да проличат още при случая "Скрипал"...

  СОФИЯ:
  Район "Лозенец": Балотаж между Любомир Креков и кандидата на "Демократична България" Константин Павлов с 28.82%.

  Район "Витоша": Теодор Петков срещу Христо Вълчанов от Демократична България с 17.81 на сто от гласовете.

  Район "Възраждане": Балотажът е между Савина Савова срещу Васил Кънев от "Демократична България", когото са предпочели 19.05 от гласувалите.

  Район "Оборище": Кандидатът Петър Митев излиза срещу Николай Александров от "Демократична България" с 27.59%.

  Район "Красно село": Балотажът е между Христо Апостолов, срещу Росина Станиславова от "Демократична България" с 21.44%.

  Район "Слатина": На втори тур са досегашният кмет Наталия Стоянова срещу Георги Илиев от "Демократична България" с 22.38%.

  Район "Овча купел": Христина Семерджиева срещу Ангел Стефанов от "Демократична България" с 22.14%.

  Район "Триадица": Николай Терзиев срещу Димитър Божилов от "Демократична България" с 25.91%.

  Район "Средец": Трайчо Трайков от "Демократична България" с 38.19% срещу Любомир Ковачев.

  Район "Студентски": Досегашният районен кмет Димитър Дилчев срещу Петко Горанов от "Демократична България" с 23.13.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 11. 11 Профил на Dobromir Dobrev
  Dobromir Dobrev
  Рейтинг: 107 Неутрално

  Извинявам се, ако подразня някого пак, ама самовлюбеното нарцисче Борисчо от Спаси София със своята т.нар. надпартийна кандидатура и без листа за съветници осигури пълен комфорт на ГЕРБ в общината на София. Това, разбира се, е предварително премислено като резултат. Хайде сега някой да възрази кое е по-лошото - слугите на мутрите от ГЕРБ и ВМРО да продължат да безчинстват още 4 години и да източват бюджета на софиянци, или да се гласува умно против ГЕРБ в неделя.

 12. 12 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  На прибежки...... За Баце "югенд" марионетката ! С бюлетината (стикера) на СИК! Лекичко припявайки си "Родната полиция ни пази" на Веско Маринов ......

 13. 13 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5220 Неутрално

  А в началото и края на изборите се включват Гочоолу и Чочоолу

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 14. 14 Профил на Ерик
  Ерик
  Рейтинг: 283 Неутрално

  Гласуването е просто - каманяката - аут.

 15. 15 Профил на unknown artist
  unknown artist
  Рейтинг: 837 Весело

  До коментар [#10] от "Рим":
  всеки глас за мутрите от герб, отваря вратите на страната ни широко към руснаците!

  “@обратният полет от вчера 30 октомври, на военно транспортния самолет отново през нашето въздушно пространство, за който се предполага, че е пренесал обратно дивизиона ЗРК С-400. МВнР беше дало отговор няколко часа по-рано, че самолетът се е върнал, което не е било истина. Предполага. Разчита се на добрата дума на сръбската и най-вече на руската страна, която уреждане логистика и разрешения.

  Румен Радев отива на срещата на върха на НАТО в Лондон вместо Борисов

  https://dariknews.bg/novini/bylgariia/radev-smenia-borisov-na-sreshtata-na-vyrha-na-nato-2194946

  До коментар [#10] от "Рим":

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 16. 16 Профил на dr.web
  dr.web
  Рейтинг: 345 Неутрално

  Здравке, Здравке, защо не си Маслянкова че да ми капнеш малко масалце, това в рамките на шегата, разбира се, а иначе на балотаж се гласува като на всеки балотаж в БГ - т.е., ако сте някоя публична личност се пазете от нашенските платени тАЛАвизийки да не ви снимат с някой ром (туй значи циганин) който, така, съвсем между другото, подсвиркайки си даже, отива също да гласува, а после предварително заплатени (за този вид "услуга") журналя, че даже и журналисти, да ви представят като "онДзи там..., дето заплати на разни роми да гласуват за него..., не го е срам ...". Тейзи нещица са известни на скъпите ни съграждани, но всеки пък, отново и отново, ги допускаме да се случват...

 17. 17 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  Едно време когато четяхме приказки на малката ми дъщеря тя се страхуваше и често се самоуспокояваше - Той кумчо вълчо е добричък нали. На всички наивници които до вчера са лежали по площадите, но днес са повярвали че Мая Манолова и БСП са промяната им казвам:

  Да, те БСП са добрички вече. Те вече не са приемници на същата партия която избеси 10 хиляди души от цвета на нацията и искаше да ни направи 16-та република. Не са вече оная партия която ограби банките и изнесе България. Не са оная партия която предложи Делянчо за шеф на ДАНС. И Мая Манолова е добричка и не е вече оная Мая на която се привиждаха камиони с двойни дъна и която се фръцкаше из народното събрание по времето на Орешарски. И Киро Добрев - председател на щаба вече е добричък и не е ехиден и не ходи вече с куфари със злато по летищата. И Корни (дето се поскри) и тя вече е добричка и не води политбюрото на поклонение на бай Тошо.

  Така че и Мая и БСП вече са добрички и са носители на Сполуката (пардон Промяната). Не се притеснявайте да гласувате по съвест за Кумчо Вълчо.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Не забравяйте, че в София изборът не е само между проваления кмет Фандъкова и проваления депутат Манолова. А и за районни кметове. ДБ има всички шансове да вземе централните софийски райони. Не ходете за гъби.
  —цитат от коментар 1 на spiegel


  Вижте отвратителната МУТРА на този "умнокрасив" комунистически боклук - един от кандидатите за Президент на дръгалефското радикално БКП и си представете произволен представител на другата комунистическа шайка БСП. Запитайте се, кой от дваицата е по-гнусен. Ако не сте успели да се издрайфате, идете и гласувайте за Манолова. После се издрайфайте от представата за себе си. Този път със сигурност ще ви се получи!

 20. 20 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Вижте отвратителната МУТРА на този "умнокрасив" комунистически боклук - един от кандидатите за Президент на дръгалефското радикално БКП и си представете произволен представител на другата комунистическа шайка БСП. Запитайте се, кой от дваицата е по-гнусен. Ако не сте успели да се издрайфате, идете и гласувайте за Манолова. После се издрайфайте от представата за себе си. Този път със сигурност ще ви се получи!
  —цитат от коментар 19 на Mike Crazy


  https://btvnovinite.bg/mestnite2019/bitkata-za-sofija-komentar-na-lili-vuchkova-i-prof-velislav-minekov.html

 21. 21 Профил на victortrt
  victortrt
  Рейтинг: 404 Неутрално

  А какво зависи от районните кметове въобще. Аз съм във Възраждане и доколкото знам едноименния парк го направи СГО. Графа беше в район Средец, но какво от това. Та какво точно правят районните кметове освен да вземат заплати и подписват някакви заповеди.

 22. 22 Профил на Dobromir Dobrev
  Dobromir Dobrev
  Рейтинг: 107 Неутрално

  А какво зависи от районните кметове въобще.
  —цитат от коментар 21 на victortrt

  Когато няма реална децентрализация, а чакат да им се отпусне бюджет по волята на Баце, е така. Бойко Борисов се меси навсякъде и казва какво може и какво не, без значение дали това е работа на премиера на държавата. Еднолична диктатура по примера на Тато, понеже му е голям фен.

 23. 23 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2923 Неутрално

  На червените, червен картон!

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 24. 24 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 761 Неутрално

  В МААЛИТЕ ТО СЕ ЗНАЕ ВСИЧКИ ЩЕ СА ЗА МУТРАТА , ПОД СТРОЙ ПОСЛЕ ЩЕ Я ОБВИНИМЕ МАНОЛОВА ЧЕ ГИ Е ФАРШИФИЦИРАЛА РЕЗУЛТАТИТЕ , ПО ИНТЕРЕСНОТО Е ЗАЩО В ГРАМОТНА БЪЛГАРИЯ ИМА ТАКЪВ ОГРОМЕН ПРОЦЕНТ НА НЕВАЛИДНИ БЮЛЕТИНИ И ЗАЩО В ГЕТАТА КЪДЕТО НЕГРАМОТНИТЕ И СЛАБО ГРАМОТНИТЕ СА БОЛШИНСТВО ПРОЦЕНТА НА НЕВАЛИДНИ БЮЛЕТИНИ Е МИНИМАЛЕН

 25. 25 Профил на Der Ruhmwolf
  Der Ruhmwolf
  Рейтинг: 286 Неутрално

  На балотажа в неделя се гласува всички срещу ГРОБ. Подкрепяйте всеки кандидат, който е срещу тях. Това е единственият начин да се отървем от крадливата им напаст.

  Алоууу, модераторчето, що ми триеш коментарите без никакво основание? Като събера пак пет изтрити вече ще подам жалба, че ми писна от измислени банове...
 26. 26 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1482 Весело

  До коментар [#10] от "Рим":

  всеки глас за мутрите от герб, отваря вратите на страната ни широко към руснаците!
  —цитат от коментар 10 на Рим


  Калега, вЕрвам Ви. Добре помня, че кокато кандидатът на БСП Радев смеми мутрата от ГЕРБ Плевнелиев веднага беше затръшната вратата пред руските интереи.

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 27. 27 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  Как се гласува ли? С усещане за по-малкото зло и никакъв реален избор.

 28. 28 Профил на dr.web
  dr.web
  Рейтинг: 345 Неутрално

  До коментар [#23] от "Корки":

  ...Не можеш да ги уплашиш така неречените червени нито с червени картони, нито с червени фенери, нито с червенотиквеничета, нито с прословутото идийотско "българи юнаци" (скандирания от някои агитки по стадионите), защото те са събирателен образ всички нагли, ароганти, безпардонни българета (или както се казва в такива случаи "не плаши куче с кокъл"), които не е задължително при това, да бъдат и прословутите български рубладжийче и да удрят прословутия метафоричен казачок (най-вече в енергетиката в БГ, ... предполага се, че покрай прокарваните енергийни политики, там ги има от този вид люде..., но там си има и други "зависимости", които изобщо не са тема на този онлайн, т.е. публичен, разговор).

 29. 29 Профил на vesela
  vesela
  Рейтинг: 365 Неутрално

  В избора на кмет на София всеки демократично мислещ човек е пред дилема. Дали да не отбележи "не подкрепям никого" или да избере една от двете алтернативи. Това, което определя моето решение е следното. Очевидно според протоколите от циганските гета, там (платени или не) огромната част са гласове за Фандъкова. От друга страна са призивите на хора, които уважавам като адв. Екимджиев, адв Хаджигенов, и най вече на Илиян Василев, да последваме примера на гражданите на Будапеща и Истанбул и да се обединим срещу октопода ГЕРБ, ДПС като подкрепим Манолова. Изобщо не харесвам Манолова. Но тя предлага промяна в управлението на София. Има хъс за борба с корупцията и непрозрачното управление. Няма опасност да залитне в неправилна посока. Ще бъде контролирана от съветниците на ГЕРБ и ДБ.

  vesela
 30. 30 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  До коментар [#29] от "vesela":

  Дете младо и невинно (наричам Ви дете, защото очевибно не помните времената на Луканов и Виденов - предполагам поради възрастта ви, не по други причини), ако ми предлагате да смена ГЕРБ само за да получа наследник на споменатите двама - благодаря, но не!

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 31. 31 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  На червените, червен картон!
  —цитат от коментар 23 на Корки


  Аз пък ще гласувам за Галева. Обаче само ако на бюлетината пише: Кой да бъде изхвърлен на бунището на историята?

 32. 32 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  Изобщо не харесвам Манолова. Но тя предлага промяна в управлението на София.
  —цитат от коментар 29 на vesela


  Промяна или подмяна? Ако все пак е промяна, такава като при Виденов, тройната или Ореха-Пеев? Защото тогава тя беше активно действащо лице на онези "промени", които закопаха и банките, и държавата.

  Човек, който се е отказал от партията си, думите и делата си, а 2 дни преди изборите снася яйце при същите протестъри, които през 2013 е наричала 'платени', не заслужава и грам доверие.

 33. 33 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  [quote#15:"Vrijheid" всеки глас за мутрите от герб, отваря вратите на страната ни широко към руснаците! [/quote]

  А всеки глас за Галева затваря вратите към руснаците, така ли?

 34. 34 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  ... опорки
  —цитат от коментар 10 на Рим


  Толкова ли са тъпи феновете на ДеБъ, че трябва да им се спускат специални инструкции?

 35. 35 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  Вижте отвратителната МУТРА на този "умнокрасив" комунистически боклук - един от кандидатите за Президент на дръгалефското радикално БКП и си представете произволен представител на другата комунистическа шайка БСП. Запитайте се, кой от дваицата е по-гнусен. Ако не сте успели да се издрайфате, идете и гласувайте за Манолова. После се издрайфайте от представата за себе си. Този път със сигурност ще ви се получи!
  —цитат от коментар 19 на Mike Crazy

  мая ще те позлати за тази силна агитация за нея.
  не се чуди, ами помисли. -от написано излиза че Мая е кандидат на ДБ - "ДБ за лоши ,не гласувайте за МАЯ" се чете в поста ти.
  И с такава злоба си писал срещу ДБ и то от позицията на ГЕРБер, че всеки гласувал за ДБ ще си каже "чудих се дали да не гласувам за фандъкова, ама след като ГЕРБерите с такава злоба пишат срещу нашите няма да го направя". А немалко и ще си кажат "Мая си е също боклук, като крадливата ухилена русофилка, ама е плюла основно срещу ГЕРБ, който сега плюе по ДБ. ! " и ядосани от постове като твоя ще изберат Мая за кмет! За което и ти ще си причина.

 36. 36 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2008 Неутрално

  Как се гласува? Гласува се за кандидатите на Демократична България и със убеждението, че всеки глас за мутрите от герб, отваря вратите на страната ни широко към руснаците! Ако гласувате за герб, гласувате за руската ядрена бомба в сеизмичния район на Белене, за червения енергиен шлем на комунистите от бсп, гласувате директно за руснаците! Не се подлъгвайте по "изгонения" руски шпионин по време на предизборната кампания! Това е евтина мутренска клопка за десни лапнишарани! Ако от герб са имали такива намерения, то те щяха да проличат още при случая "Скрипал"...СОФИЯ:Район "Лозенец": Балотаж между Любомир Креков и кандидата на "Демократична България" Константин Павлов с 28.82%.Район "Витоша": Теодор Петков срещу Христо Вълчанов от Демократична България с 17.81 на сто от гласовете.Район "Възраждане": Балотажът е между Савина Савова срещу Васил Кънев от "Демократична България", когото са предпочели 19.05 от гласувалите.Район "Оборище": Кандидатът Петър Митев излиза срещу Николай Александров от "Демократична България" с 27.59%.Район "Красно село": Балотажът е между Христо Апостолов, срещу Росина Станиславова от "Демократична България" с 21.44%.Район "Слатина": На втори тур са досегашният кмет Наталия Стоянова срещу Георги Илиев от "Демократична България" с 22.38%.Район "Овча купел": Христина Семерджиева срещу Ангел Стефанов от "Демократична България" с 22.14%.Район "Триадица": Николай Терзиев срещу Димитър Божилов от "Демократична България" с 25.91%. Район "Средец": Трайчо Трайков от "Демократична България" с 38.19% срещу Любомир Ковачев.Район "Студентски": Досегашният районен кмет Димитър Дилчев срещу Петко Горанов от "Демократична България" с 23.13.
  —цитат от коментар 10 на Рим


  В Изгрев с чиста съвест за д-р Делян Георгиев (БСП).

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 37. 37 Профил на Antoaneta PETROVA Ardashes
  Antoaneta PETROVA Ardashes
  Рейтинг: 412 Неутрално

  Хубаво е да се гласува с Разум и с осъзнаване кой кандидат може да защити твоят интерес!!!
  —цитат от коментар 4 на selqnin  До коментар [#4] от "selqnin":

  Разумът ни го изпиха чавките, а дано да се замислим,че краденето не е вечно.

  mihala
 38. 38 Профил на Antoaneta PETROVA Ardashes
  Antoaneta PETROVA Ardashes
  Рейтинг: 412 Весело

  Трябва да гласуваме по равно за Мая и за Фандъкова,та когато започнат да ръсят над нас руснаците едните да викат УРА, а когато другите пак УРА.И все да сме си на ураааа.

  mihala
 39. 39 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  До коментар [#29] от "vesela":Дете младо и невинно (наричам Ви дете, защото очевибно не помните времената на Луканов и Виденов - предполагам поради възрастта ви, не по други причини), ако ми предлагате да смена ГЕРБ само за да получа наследник на споменатите двама - благодаря, но не!
  —цитат от коментар 30 на Nil satis nisi optimum
  Ами аз помня времената на Луканов и Виденов и никога не съм гласувал за БСП на парламентарни избори. Тогава те имаха цялата власт и нямаше кой да ги контролира. Но помня и че ''по времето на Луканов'' и ФАНДЪКОВА И БОЙКО СИ БЯХА ЧЛЕНОВЕ на БКП/БСП. Ти си ГЕРБер ти кажи кога Данчето напусна БСП - май и по времето на Виденов още си бе червена. Тогава защо я харесваш!?
  Та аргументацията ти издиша, още повече, че сега става дума за кмет -повече менажерска, отколкото политико-партийна длъжност. - КОЙ ДА РАЗПОЛАГА С МИЛИАРДНИЯ БЮДЖЕТ на София. То и двете са некадърни за това, едната го показа, другата няма компетентност. Зад ухилената русофилка стоят мутренски фирми, които работят некачествено и скъпо. А при цялата власт на ГЕРБ - и в София и в Държавата никой не ги гони!
  И манолова ще има мутренски фирми, но както добре е изтъкнало "детето" манолова за разлика от данчето "Ще бъде контролирана от съветниците на ГЕРБ и ДБ." няма да има абсолютна власт, каквато ще има фандъкова, но която ще се прикриват всики нови злоупотреби и далавери! Капиш!. .
  Така че в поста си vesela добре аргументира избора си. не е наивна, а мислеща практично!
  Но такива като нея ще са малко - На мен сърце не ми дава да гласувам за МАЯ въпреки че разума подсказва, че това е по- малкото зло. Вероятно така са и повечето "демократично мислещи". ще си гласуват само за районен кмет. Нека младежите от Спаси София да решават.
  но ако ГЕРБерите продължават със злобните постове по адрес на ДБ/виж поста ми №35/ може сърцето ми и да се отпусне!

 40. 40 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8462 Неутрално

  Преди пеехме,45 години стигат. Сега да запеем и десет са достатъчни.

 41. 41 Профил на dr.web
  dr.web
  Рейтинг: 345 Неутрално

  До коментар [#39] от "bgpatriot":

  ... ами от определен набор назад (към времето значи!), т.е. по-възрастните софиянци, помнят много добре (а може и да не помнят! ако са от лукавите) лукановите и виденовите зими (нали точно тогава се извърши и един от най-големия "обири" в историята на БГ от някои бивши, хайде да не ги споменаваме тук, в онлайнския кенеф, не е гот, имат си свои наследници, "техни последователи" и т.н.), а днешните по-млади бугари, онези с жълтото около човчето си, само са "зинали и грачат ли грачат - искаме това, искаме онова...", искат поне десет хиляди лева стартова заплата - за тях няма ГЕРБ, няма ДБ, няма БКП (или БСП), няма значение кой от кого или на кого е наследник или произлязъл, или пък други там "политически измишльотини", те ще гласуват (ако изобщо си направят този труд!) за този който им "обещае" "светло и богато и пребогато бъдеще".

 42. 42 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 1064 Разстроено

  Та значи,един куп *много умни хора*,на които защо ли никой,ама никой не сайдисва да им окаже доверие и да гласува за тях на избори,са седнали да ви убеждават да гласувате за онази,която обещава промяна.Промяна!?!
  Да ва ... умниците!
  Явно сте *много умни*,но не си пиете хапчетата против склероза,затова ще ви припомня четирите заболявания,които са *до гроб*:
  - рак;
  - мерак;
  - простак;
  - кАмунист.
  Колко пъти ще трябва да *настъпите мотиката* за да разберете,че от български кАмунист не може,повтарям ви го,НЕ МОЖЕ да стане нормален човек.
  А вие манолова,та манолова.
  Много поздрави имате от Дубай,май там са се кротнали нейните братя и спонсори.

 43. 43 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3830 Неутрално

  "Бюлетините се сгъват така, че да не се вижда отбелязването. "

  Не е маловажен въпросът защо за тези избори бюлетините не бяха изработвани с фабрично нанесени сгъвки върху тях, както е било на предишни избори. Това не би затруднило технологичния процес, нито би ускъпило продукта.
  При цена от 0.32 лв с ДДС/бр. избраните печатници могат да си го позволят. Но, ако някой по някаква причина не е поставил изискването в общ. поръчка, ще продължаваме да сгъваме...

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 44. 44 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7276 Неутрално

  До коментар [#1] от "spiegel":

  Никакви гъби - против статуквото

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 45. 45 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4471 Неутрално

  60:40 в полза на Данчето!

  Топ 3 на най-младите приватизатори в България при по-мащабните сделки: №1 Д. Пеееевски, №2 К. Нинова, №3 И. Прокопиев
 46. 46 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4471 Весело

  "Как се гласува на балотажа на кметските избори"?


  За съжаление, след 643 коментара за деня, "Кмета Позитанко" си легна щастлив и уморен в 21:51 ч., и за съжаление, няма да може да отговори на този важен въпрос...

  Топ 3 на най-младите приватизатори в България при по-мащабните сделки: №1 Д. Пеееевски, №2 К. Нинова, №3 И. Прокопиев
 47. 47 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1315 Любопитно

  Гласува се така, че ГЕРБ да остане БЕЗ БЪДЕЩЕ!
  !!!
  !

 48. 48 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4357 Весело

  Не се даже и подразбира, дали на балотажите ще се следят взаимно из циганските ( или ромски ) махали , където се очаква на-големия наплив на участващи в.....и т.нат.

 49. 49 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До преди няколко часа ме вълнуваше повече Григор и имах огромното желание да победи утре и да спечели Турнира в Париж.
  Четейки новините , приоритета ми се измести. Сега ми се ще МаяМа да спечели и това ми е по-важно. Просто ми писна Тея калинки и всякакви нагаждачи и неграмотници да ме управляват. Дано МаяМа ги удари и да разцепи статуквото , че иначе става лошо..

  Stupid people make me sick
 50. 50 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#47] от "AzDebil":

  Гласува се така, че ГЕРБ да остане БЕЗ БЪДЕЩЕ!
  !!!
  !
  ---------
  Доживях да се съглася с тебе !
  Гласувайте така, че да не изгубим искрицата надежда, че можем да имаме Бъдеще !

  Stupid people make me sick
 51. 51 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 854 Неутрално

  Как се гласува на балотажа на кметските избори - е как, против червеният боклук от Кюстендил, разбира се.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото нарушава Изборния кодекс.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото нарушава Изборния кодекс.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK