На живо

Нощта на балотажа: ГЕРБ взе 9 девет областни града, БСП - 4, градската десница - софийските райони

Нощта на балотажа: ГЕРБ взе 9 девет областни града, БСП - 4, градската десница - софийските райони

© ДневникВъв втория изборен тур ГЕРБ печели девет областни града, сред които трите най-големи в България, но загуби други пет, които в последния мандат управляваше - Русе, Благоевград, Видин, Перник и Разград . В още два града - Добрич и Плевен, претендентите на ГЕРБ за втори пореден път губят втория тур от досегашните кметове, които се явяват в коалиции, подкрепени от десни партии.


БСП - за първи път от осем години - спечели местния вот в четири областни центъра, а ДПС имат своите успехи в по-малки населени места, но от големите запазват влияние единствено в Кърджали, който спечелиха преди седмица на първия тур. "Демократична България" има сериозен шанс за успех в изборите за районни кметове в София.


Това показват първите данни, които общинските избирателни комисии започнаха да обявяват тази вечер при различен процент обработени протоколи от секционните комисии. Сериозни обрати са малко вероятни. Очаквано, в трите най-големи града - София, Пловдив и Варна, управляващите спечелиха изборите. Като се вземат предвид резултатите от първия тур преди седмица управляващите завършват местния вот с кметове в общо 17 областни центъра, като в два - Кюстендил и Монтана, са в широки коалиции, подкрепящи настоящите кметове за пореден мандат.
Лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов категорично отрече резултатите да означават загуба на позиции за партията му и нарече случващото се "връщане към нормалността", изгубена преди четири години, когато ГЕРБ взе 22 от 28 областни града.


БСП засега отказва коментари в очакване на окончателни резултати, а ДПС определи резултатите си като "много добри" и уточни, че увеличава броя на общинските си кметове, въпреки че цялата държавна машина била впрегната срещу движението. "Демократична България" тази вечер също се въздържа от изявления.


Около полунощ инициативният комитет, издигнал Мая Манолова се закани за поиска касиране на изборите.


"Дневник" проследи в реално време първите резултати, изнесени от социологическите агенции, както и реакциите на кандидатите и политическите централи. Вижте хронологията.

Какво предстои

До сутринта се очаква да излязат резултатите при изцяло обработени протоколи на секционните комисии във всички населени места, където имаше втори изборен тур. Ще станат известни и имената на районните кметове в София, Пловдив и Варна.


Централната избирателна комисия ще даде данни и за избирателната активност за страната и по избирателни райони.


По обед се очаква пресконференция на БСП, на която левицата ще коментира резултатите си.


Вероятно предстои ново изявление на загубилата в София Мая Манолова, след като късно в неделя вечерта от инициативния й комитет обявиха, че ще искат касиране на изборите.

Манолова ще иска касиране на вота в София

Инициативният комитет, издигнал Мая Манолова за кмет на София, обяви в писмо до медиите, че ще иска касиране на изборите. Причината, според съобщението, са с десетките сигнали за купуване на гласове и манипулиран вот, а поводът - отказът на Общинската избирателна комисия да допусне председателя на комитета Никола Вапцаров до зала "Арена Армеец", където се обработват протоколите и се броят гласовете (Подробности - тук.)


Преди седмица лидерът на "Атака" Волен Сидеров също искаше да влезе в "Арена Армеец", но от комисията не го допуснаха с мотива, че по закон право да присъстват на преброяването имат застъпници, представители или наблюдатели.


Изборите се обжалват пред Общинската избирателна комисия, която в тридневен срок е длъжна да препрати жалбата на Административния съд в София.


По-рано тази вечер Мая Манолова заяви, че разликата между нея и опонента й - Йорданка Фандъкова, се топи и отказа да коментира резултатите, докато няма официални данни от столичната избирателна комисия.

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова от ГЕРБ печели втори мандат след малка преднина пред опонента си от БСП
Радина Банкова. За Маринова са гласували 48.45% от гласоподавателите, а за Банкова - 46.45%, показват данните на общинската комисия от 100% обработени протоколи.

Шест процента от хората, които днес са подкрепили стария-нов кмет на Плевен Георг Спартански (издигнат от инициативен комитет) миналата седмица не са отишли до урните. Други 8% от избирателите му тогава са подкрепили кандидата на БСП Илиян Йончев, сочат данните на "Алфа Рисърч".


Опонентът на Спартански - Мирослав Петров (ГЕРБ), е привлякъл на втори тур 4% от избирателите, подкрепили на първия тур опонента му, а 8% не са гласували миналата неделя.


Според данните, които показват как се разпределят гласовете спрямо гласуването за общински съветници, 6% е делът на Спартански от хора, които на първи тур са подкрепили листата на ГЕРБ, но сега явно не са гласували за кандидата Петров. А 19% е от гласувалите за листата на БСП.


Окончателно: БСП печели и Разград

Денчо Бояджиев от БСП ще е новият кмет на Разград, показват данните на Общинската избирателна комисия след 100% обработени протоколи. За него са гласували 54.32%. Опонентът му от ГЕРБ, досегашния кмет Валентин Василев, получава 42.48% от гласовете.

Кметът на Смолян печели трети мандат

Кметът на Смолян Николай Мелемов (ГЕРБ) печели трети мандат с 56.73%, показват окончателните данни на Общинската избирателна комисия. За опонента му Стефан Сабрутев (БСП) са гласували 40.52%.

В Шумен до последно резултатът беше практически равен.


В крайна сметка, при обработени 100% от протоколите на секционните комисии сегашният кмет и кандидат на ГЕРБ Любомир Христов победи. Разликата е 77 гласа.


Първи данни за Перник, Разград и Добрич

Първите данни на общинските избирателни комисии потвърждават успеха на БСП в Перник и Разград.


В Перник при 33.17 на сто обработени протоколи от секционните комисии Станислав Владимиров взима 51.09% срещу 47.02% за настоящия кмет вяра Церовска (ГЕРБ).


В Разград при 58.97% обработени протоколи Денчо Бояджиев има 58.03% от гласовете, а опонента му от ГЕРБ - Валентин Василев - 38.48%.


В Добрич данните при 48.84% от протоколите сочат, че досегашният кмет Йордан Йорданов, който се явява от името на местна коалиция ДБГ (ДБГ, НДСВ, ССД, ГН) е на път да спечели нов мандат като взима двойна преднина пред опонента си Надежда Петкова (ГЕРБ) - 65.84% срещу 32.61%.


В Силистра досегашният кмет Юлиян Найденов (ГЕРБ) печели 52.4% от гласовете, показват данните при 74.23% обработени протоколи. За Момчил Неков от местната коалиция БСП са гласували 45.47%.


Валентин Ревански от "Пряка демокрация" ще е новият кмет на Ямбол. При 78.64% обработени протоколи данните на ОИК показват, че за него са гласували 61.11%. Съперникът му на балотажа Катя Георгиева от БСП получава 36.02% от гласовете.

Кандидатите за районни кметове на "Демократична България" печелят в поне осем от десетте района, в които бяха на балотаж, сочат предварителните неофициални данни на коалицията от паралелното преброяване, което правят.
Районите, в които по първи данни, ще имат районен кмет са "Лозенец", "Оборище" , "Красно село", "Слатина", "Овча купел", "Триадица", "Средец", "Студентски".От ГЕРБ засега отказаха коментар, защото казаха, че на много места в момента разликите са по десетина-двайсет гласа и чакат официални данни.


Подробности вижте тук.

БСП обяви, че кандидатът на партията Тихомир Янакиев е спечелил вота в Созопол срещу Красимира Германова от ГЕРБ.


"Нямам логичен отговор за тази загуба" - това гласеше първият коментар на досегашния кмет на Благоевград Атанас Камбитов, който загуби тази вечер избора срещу подкрепения от БСП Румен Томов. По-рано тази вечер лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви Камбитов за една от логичните загуби - не партийни, а лични, и посочи като една от причините публикувано по-рано през седмицата в социалните мрежи видео, на което кметът с пура и столевка на челото танцува на песен на Слави Трифонов.


"Явно нещо аз съм сгрешил. Времето ще покаже дали гражданите не са сгрешили със своя избор", коментира Камбитов.

Манолова: разликата с Фандъкова пада рязко

Мая Манолова, която според паралелното преброяване губи надпреварата за кметския стол в София от настоящия кмет Йорданка Фандъкова с 45.7% срещу 50.3% от гласовете, обяви, че ще коментира едва след излизането на окончателните данни, тъй като има голямо разминаване в данните за гласуването. "За два часа разликата от 12% стана 3%", каза тя.


Манолова обяви, че по време на гласуването е имало множество нарушение, включително купуване на гласове.
Не ме е страх от принудата, заплахите, силовото постигане на резултати. Страхът ми се изразява в това, което каза днес един районен кмет - че вижда нарушенията и не може нищо да направи, каза тя.


Нощта на балотажа: ГЕРБ взе 9 девет областни града, БСП - 4, градската десница - софийските райони

© Дневник


Независимият, но подкрепен от БСП, кандидат заяви, че на втория тур за нея са гласували близо 50 хил. нови избиратели. По думите й на балотажа всички демократично настроени граждани на София са си подали ръка, въпреки партийните различия.


И намек за нов проект


Няма да се откажа, ще намеря начина и формата тази гражданска енергия да не бъде разпиляна, а фокусирана за постигането на реална цел - промяната на модела в София и България, обяви Мая Манолова. Тя уточни, че как конкретно ще направя това ще обяви след окончателните резултати от днешното гласуване :"Едно е ясно - че повече не трябва да допускаме хората, които ще ни управляват, да бъдат избирани със силов и с купен вот".


ДПС: Политическите реалности в България вече не са същите

Политическите реалности в България вече не са същите, обяви в първата си пресконференция след местните избори в последните две седмици лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той добави, че движението разширява представянето си в страната и обвини управляващите, че са впрегнали цялата държавна машина срещу движението.


Подробности - тук

Фандъкова обеща промени в общината до месец

В първото си изявление пред медиите след изборната победа старият нов кмет на София Йорданка Фандъкова потвърди намерението си да направи промени в структурата на общината и увери, че това ще стане до месец, когато трябва да бъде готов проектът за бюджет на Столичната община за догодина.


"Хората очакват работа, но очакват и промяна. Ще гарантирам спазването на обещаното от мен в кампанията. Знаете, че най-голямата група в Столичния общински съвет е тази на ГЕРБ и СДС", каза Фандъкова и благодари на "десните хора", които са я подкрепили, както и на всички, които са излязли да гласуват.

БСП се похвали в победи в Перник и Разград

БСП се похвали, че е спечелила кметските места в Перник и Разград . Все още няма никакви официални данни и за двата града. Социалистите обаче вече поздравиха кандидатите си с победата в социалната мрежа "Фейсбук".


В Перник битката на първи тур завърши с фотофиниш - разликата между досегашния кмет Вяра Церовска (ГЕРБ) и Станислав Владимиров (БСП) беше половин процентен пункт. "Окончателно! Станислав Владимиров - новият кмет на община Перник", гласи днешното съобщение на левицата.


Под един процентен пункт беше преди седмица разликата и в Разград, като кандидатът на БСП Денчо Бояджиев влезе в балотажа с първи резултат, следван от Валентин Василев (ГЕРБ). "Денчо Бояджиев - успех! Сигурни сме, че ще бъдеш успешен кмет на Разград", пише в поста на БСП.


Щабът на БСП няма да говори пред медиите тази вечер. Социалистите ще изчакат окончателни резултати и ще направят изявление утре по обед.

Борисов не видя загуби, а "връщане към нормалността"

Ръководството на ГЕРБ в първо изявление след балотажа на местните избори. На въпросите на журналистите отговаряха Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова

© Дневник

Ръководството на ГЕРБ в първо изявление след балотажа на местните избори. На въпросите на журналистите отговаряха Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов коментира резултатите от втория тур на местните избори като връщане към нормалността в изборния процес, "защото не е нормално една партия да спечели всички областни градове".


Видимо раздразнен от журналистическите въпроси за неуспехите на управляващите в Русе и Благоевград Борисов многократно подчерта, че в други областни центрове - като Варна, победата на партията му е убедителна, а навсякъде, където кандидат-кметовете отстъпват, групите на ГЕРБ в общинските съвети са най-големи. "Там, където сме загубили, ще можем да видим управлението и да споделим отговорност", заяви той.


Промени в ГЕРБ


Лидерът на ГЕРБ заяви, че партията му е можела да спечели и много от големите и по-малките градове, където остана без кметове, като даде да се разбере, че е оставил съзнателно на някои места досегашните кандидати да се кандидатират пак, защото смятал за по-добре "партията да си направи изборите и да се изчисти".


"Благодаря на хората, че пак ни дадоха доверие - след "Апартаментгейт", след къщите за тъщи на Александър Манолев, след видеото, на което Атанас Камбитов играе хоро със столевка на челото", декларира Борисов и допълни, че избирателите наказали кандидатите, но партията победила.


Бойко Борисов анонсира нови правила в ГЕРБ след изборните резултати. Това вероятно ще е следващата стъпка от промени в партията, които започнаха с отстраняването на доскорошния втори човек в ГЕРБ и негласен шеф на местните структури Цветан Цветанов. Сред споменатите новости беше ограничението за максимум три кметски мандата.


Премиерът заяви, че не вижда смисъл да участва в обявената по-рано днес от президента Румен Радев среща на представителите на властта за изборния процес.Още по темата - тук

Най-новите данни за Благоевград - по данни на агенция "Галъп" при 100% паралелно преброяване на гласовете


Новият кмет на Шумен е от ГЕРБ

Новият кмет на Шумен е издигнатият от ГЕРБ Любомир Христов. Той получава 52.1 на сто от гласовете срещу 44.4% за Венцислав Венков (БСП).


Това сочат данните на социологическата агенция "Галъп" при 100% паралелно преброяване на гласовете, представени от социолога Първан Симеонов.

Видин: кандидатът на ГЕРБ губи

Управляващата партия губи трети областен град.


Според данните на социологическата агенция "Галъп" при 100% паралелно преброяване на гласовете, победител в кметските избори е Цветан Ценков,издигнат от местна коалиция СДС, с 57.8% от гласовете. Кандидатът на ГЕРБ Огнян Ценков остава втори с 39.7%. С "Не подкрепям никого" са гласували 2.5 на сто от избирателите, които са отишли до урните днес.

В предизборния щаб на Йорданка Фандъкова в НДК вече се поздравяват и празнуват, съобщи БНТ. На "Позитано 20 заседава Националният предизборен щаб. След края на заседанието се очакват изявления.

В София Манолова привлича 10% от избирателите на Борис Бонев

В София сред гласовете, които е получила Мая Манолова на балотажа днес, 10% са на избиратели, които на първи тур са гласували за Борис Бонев. За Фандъкова този дял е 5%, показват данни на "Алфа рисърч".


Манолова, която според първите данни губи кметския вот, има и 10% избиратели, които не са гласували миналата неделя, докато победителят Фандъкова - 6%. Осем на сто от подкрепилите Фандъкова на втори тур преди седмица са гласували за Борислав Игнатов ("Демократична България"). При Манолова делът е 6 %.


Още за профила на избирателите им на балотажа - четете тук

Манолова също ще чака паралелното преброяване

Председателят на иницииативания комитет на Мая Манолова Никола Вапцаров допусна, че екзит половете може да са грешни и настоя да се изчакат окончателните резултати преди да се правят коментари. "Традиционно десните избиратели никога няма да си признаят, че са гласували за Мая Манолова", коментира той пред БНТ след първите резултати в София, според които Йорданка Фандъкова (ГЕРБ) печели.


По думите на Вапцаров нарушенията на изборите днес били многобройни. Той уточни, че лично подал 25 сигнала.

"Мисля, че русенци са мъдри хора и начинът, по който формираха общинския съвет на нашия град показва, че те не искат авторитарно управление и не искат аз да им казвам какво да става", заяви Пенчо Милков, когото екзит половете на социологическите агенции сочат като нов кмет на Русе, след победата му над кандидата на ГЕРБ Диана Иванова.


"При анализа на платформите на колегите установих много общи неща с тези на другите групи в общинския съвет, така че ще започнем работа от това, което е общо. Още от утре започвам да работя за единението на нашите граждани", добави Милков.

В Пловдив избирателите на БСП и Каназирева са били срещу ГЕРБ

Според данните на "Алфа рисърч" за Пловдив оставащият на второ място Славчо Атанасов получава подкрепа от избирателите, гласували на първи тур за кандидата на БСП Николай Радев и за Дани Каназирева. Техният дял в неговия резултат е съответно 15% и 11%, докато спечелилият Здравко Димитров има 2% дял от гласоподавателите на лявата партия и 5% от Каназирева. Малко повече е и делът на негласувалите на първи тур към Атанасов - 6% спрямо 4% за новия кмет.


По 2% е делът на гласовете на роми и турци за Димитров, спрямо по 1% за кандидата на НФСБ.

Славчо Атанасов пак чака паралелното преброяване в Пловдив

Кандидатът на НФСБ/ВМРО Славчо Атанасов, който изостава според анкетите на изхода на избирателните секции с около 16 процентни пункта от областния управител и кандидат на ГЕРБ Здравко Димитров, настоя отново да не се взимат предвид предварителните резултати. Той повтори фразата, с която коментира данните на първия тур, когато пред него с убедителен резултат за втория тур се класираше Дани Каназирева от коалицията "Кауза за Пловдив"): "В Пловдив екзит половете винаги се провалят. Докато не се видят протоколите от паралелното преброяване, не може да се каже резултатът".


В отговор на въпрос за голямата разлика между него и Димитров, Атанасов напомни, че сходна ситуация имаше преди четири години, когато първоначално изглеждаше, че тогавашният кмет Иван Тотев печели със сигурност балотажа, а впоследствие разликата между двамата се стопи и в крайна сметка Тотев взе втория си мандат с едва 1000 гласа преднина и поредица от съдебни решения.

Загубилият балотажа във Варна Костадин Костадинов от "Възраждане" обяви, че резултата му не е лош за него, но е лош за града. "Следващите 4 години отново ще гледаме разграбване и отсъстващ кмет", добави Костадинов, като подчерта, че с общинските си съветници ще се бори срещу ГЕРБ.

Победителят в Благоевград с реверанс към БСП

"Ролята на БСП не е малка в победата ми на тези избори". Това бяха първите думи на независимия Румен Томов, който според първите официални данни на "Галъп" е новият кмет на Благоевград. Той печели изборите с малко над 52%, докато за досегашния кмет Атанас Камбитов са гласували 43 на сто. По думите му успехът му е резултат от "безпрецедентния общ фронт срещу ГЕРБ"

В Русе НФСБ/ВМРО са подкрепили новия кмет от БСП

В Русе, където БСП прави първия си пробив в областен град на местни избори от осем години, като депутатът Пенчо Милков побеждава Диана Иванова (ГЕРБ ) с 59.7% срещу 36.8%, данните на "Алфа рисърч" за профила на избирателите показват, че повече от гласувалите за местната коалиция ВМРО-НФСБ на първи тур, на втори тур са подкрепили кандидата на БСП.


Общо 9% от всички гласове за Милков идват от гласували за кандидат-кмета на патриотите Галин Гергинов, а 12% е делът на гласувалите за листата общински съветници на ВМРО-НФСБ миналата неделя.


За кандидата на ГЕРБ дяловете са съответно 7% и 6%. От подкрепилите листата на "Демократична България" 3% е делът на подкрепа към Милков и 2% към Иванова. По-голям дял Милков е получил и от хора, които не са гласували на първи тур - 11%, спрямо конкурента му - 7%.


Новият кмет е получил и повече гласове от хората на възраст между 31 и 60 години - 52% от неговите избиратели спрямо 47% за Иванова


Първите резултати

бюлетини

© Надежда Чипева, Капитал

бюлетини


Кандидатите на ГЕРБ очаквано печелят втория тур на кметските избори в София, Пловдив и Варна. Управляващата партия обаче губи Русе и Благоевград, където победата отива при издигнати или подкрепени от БСП кандидати. В Плевен и Пазарджик досегашните кметове запазват постовете си след успех на балотажа. Това сочат първите данни на социологическите агенции "Алфа Рисърч", "Галъп" и "Маркет линкс", получени на базата на анкети на изхода на избирателните секции.


Подробности - тук.

Ключови думи към статията:

Коментари (425)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 2072 Любопитно

  Като чета горната статия имам чувството, че чета Работническо дело.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 2. 2 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1447 Неутрално
 3. 3 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1447 Весело
 4. 4 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#1] от "haq30626233":

  Е нали трябва да има светъл лъч за кмета на сянка и подобните му... А Дневник както знаем в последно време се превърна в гласа на пролетариата.

 5. 5 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#3] от "Велков":

  Плевен е железен!Там ГЕРБ и БСП не виреят.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 6. 6 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  В Ямбол на балотажа нямаше кандидат на ГЕРБ. Бъдете коректни

 7. 7 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4633 Неутрално

  Е, все пак, трябва да се отбележи, че онези от Герб печелят най-големите градове, и сумарно, управляваното от тях населението е в огромен мащаб.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 8. 8 Профил на mavro
  mavro
  Рейтинг: 579 Неутрално

  Страхотна загуба на ГЕРБ,може да напишете още че губят и 7-8 села и пет махали.

 9. 9 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 294 Весело

  Обаче , бахти кефа!Грънчовци и сие , ще бъдат управлявани отново от ГЕРБ.Ай, честито , лемури!

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 10. 10 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 467 Неутрално

  До коментар [#5] от "Noise":

  и пазарджик

 11. 11 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#7] от "hamiltonf":

  Основното е, че ГЕРБ губят 30-40% от избирателите си.В София 50%, в сравнение с предишните избори.Пирова победа е това.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 12. 12 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3983 Неутрално

  ГЕРБ губи и в Дневник:

  https://www.dnevnik.bg/poll/7926

  Близо 11000 сме гласували в анкетата!
  Браво!

  Любовта ще спаси света!!!
 13. 13 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Браво! Ристу Бойкикията победи!

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 14. 14 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4633 Неутрално

  До коментар [#11] от "Noise":

  Не ставай смешен, виж първо изборната активност, и отделно, откъде тръгна бесепе-то, реално тръгнаха от нулата. Нека да има нови лица, хората са си ги избраха!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 15. 15 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#12] от "hope":

  И кво? На кого му пука за резултата от анкетата?

  Диктуват масите, тъпи - грозни няма значение. Каквото решат те това е, вие нямате думата.

 16. 16 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3077 Неутрално

  Слее 14 години власт на ГЕРБ София е най-мръсният и занемарен град в Европа.

  Явно на "софиянци" това им харесва, а може би искат да станем най-мръсният и замемарен град в Северното полукълбо?

  Има накъде да е по-зле, дерзайте...

  Аз гласувах с "не подкрепям никого" за градски кмет и с No. 66 за районен. За мен изборът между Фандъкова и кюстендилската комунистка е като между Гоце и Неволен Посидеров преди 13 години.

  Здраве да е, животът продължава.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 17. 17 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#11] от "Noise":

  Може да е пирова, но е победа. А вашето, какво е?

 18. 18 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4577 Любопитно

  Обаче , бахти кефа!Грънчовци и сие , ще бъдат управлявани отново от ГЕРБ.Ай, честито , лемури!
  —цитат от коментар 9 на Noise


  Що ?!?!

  БСП-арката Манолова ли е "алтернативата" на Фандъкова, пази Боже ?!?!?!

 19. 19 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7157 Неутрално

  Нищо ново под слънцето, очаквано Фандъкова спечели, а корни го каза: "и да паднем и да бием няма да подавам оставка".

 20. 20 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  Но БСП май не печели в Полски Тръмбеш. Или?

 21. 21 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#7] от "hamiltonf":Основното е, че ГЕРБ губят 30-40% от избирателите си.В София 50%, в сравнение с предишните избори.Пирова победа е това.
  —цитат от коментар 11 на Noise


  Губят и печелят кандидат кметовете, не ГЕРБ и другите партии. Е, със сигурност е имало и партиен вот, ама в основната си част е отношение към Фандъкова и Манолова, не към ГЕРБ и БСП и на парламентарни избори хич не е задължително сравнението между бате Бойко и леля Корни да доведе до същия резултат.

 22. 22 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  До коментар [#9] от "Noise":

  Че те си ги избраха. Лаят, но си ги държат.
  ДБ и прилежашите им спонсори са инструменти за оказване на натиск срещу евтини отстъпки от управляващите.

 23. 23 Профил на mavro
  mavro
  Рейтинг: 579 Неутрално

  До коментар [#11] от "Noise":

  Пирова победа е жена ти да ти каже че от целия блок твоя е най-голям.Това си е нормална политическа победа.

 24. 24 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4577 Любопитно

  До коментар [#3] от "Велков":Плевен е железен!Там ГЕРБ и БСП не виреят.
  —цитат от коментар 5 на Noise


  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  А можеше ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ДА Е КАТО ПЛЕВЕН.

  В смисъл да е място в което ГЕРБ и БСП да не виреят.

  Което показва, че факторът "ЛИЧНОСТ" има ОГРОМНО ЗНАЧЕНИЕ.

  Когато на национално ниво има слаби или продажни алтернативи на ГЕРБ и БСП

  виреенето на последните е гарантирано.

  Обратното - когато както в Плевен има силни и решени да работят

  ЗА ПОБЕДА, а НЕ ДА ИМИТИРАТ ДЕЙНОСТ личности, резултатите са налице.

  Трябва да се отдаде заслуженото на НАЙДЕН ЗЕЛЕНОГОРСКИ и на

  ГЕОРГ СПАРТАНСКИ, както и на ХОРАТА И ЕКИПИТЕ РАБОТИЛИ ЗА ТЯХ.

  ТЕ СА ТОВА, КОЕТО ЛИПСВАШЕ НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, за да не заприлича

  България на Плевен, а да е тази тъжна картинка, ОБЯЗДЕНА от ГЕРБ и БСП

  каквато е България сега.....

 25. 25 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  До коментар [#16] от "Norman Granz":

  Хахаха, оропети си поста, той е абсурден. Не ми харесва уоравлението, но ше осрана пасивен, за да остане оше 4 години?!
  Какво се правите на луди? Разбрахте се с Баце.

 26. 26 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1476 Неутрално

  Какъв ентусиазъм само! Руската партия спечелила в 2-3 града, които не ги чака нищо добро, но се чувства радост все едно чета ,,Дума”. Герб отново натупа червената ч@ма! Браво!

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 27. 27 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1944 Неутрално

  До коментар [#1] от "haq30626233":

  И в Нова ТВ е така. Събрали са бивши и настоящи членове от ръководството на БСП (уж като социолози) и показват завишените резултати на измисления Галъп. В момента правят това което американците наричат "damage control". Ако ги слуша човек и БСП аха, аха са се гушнали с ДСБ и са взели властта. Ама не им завиждам, това им е останало. Отивам да отварям шампанското. София червен кмет няма да има. Ако ще да се премени като кукер пак е разпознаваем.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 28. 28 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 739 Неутрално

  Ще се яде царевична пица изпечена от БКП в "нечистоплътно съдружие" с АВТЕНТИЧНИТЕ ДРАГАЛЕВСКИ ДЕСНИ и от котилото на Кунева още от зората на демокрацията в нежна " връзка със , старият Андрей Делчев/съвместно провели" успешно" Габонската афера / , същият Делчев "старши " е един от "щедрите дарители " на Приватизаторката Нинова .
  Сега той дърпа конците "в сянка " , младото агънце Атанас Делчев е готов да се хвърли в огъня за Меглена Пръмова и Мая Манолова ! За мен това е ПАДЕНИЕ !За вас - не знам !
  малко данни от проверени източници :
  Габонската афера е случай от стопанската история на България.

  През 1988 г. търговската банка „Балканбанк“, с тогавашен директор Иван Миронов, издава банкова гаранция за 18 милиона германски марки на името на „Булгаргеомин”, а германската „Комерцбанк“ отпуска заем за добив на ценна дървесина от тропически гори в Габон. Парите са били предназначени за закупуване на фирмата „Габексфо”, държател на концесия за дърводобив. Оказва се, че сделката е фиктивна, тъй като от десетилетия Габон не сече тропическите си гори[1].

  Разгласен е доклад на Димитър Луджев по случая. При започналата проверка се оказва, че са изчезнали документи по нея от архив на Министерски съвет, за който отговаря старши съветничката Меглена Кунева-Пръмова. При правителството на проф. Любен Беров е създадена комисия в състав от началника на правния отдел на Министерски съвет Андрей Делчев и Меглена Кунева-Пръмова от отдела (вече главен съветник) и политика Гиньо Ганев. При посещението им в Габон те се срещат с президента Омар Бонго, от когото научават, че е забранил сеченето на горите през 60-те години на 20 век и че са използвани габонски банки, откъдето парите са прибрани от българи[1]  Какво свързва сестра Галева, Димитър Делчев, Андрей Делчев и Корнела? Приватизационни мушенгии, разбира се!

  Особено близък партньор на Корнела в РМД-то приватизирало „Техноимпекс“ е бащата на подкрепящия сестра Галева председател на ДБГ Димитър Делчев - Андрей Делчев. Да припомня - "дясната" партия ДБГ е създадена от снахата на Политбюро Кунева. А сега да видим кой кой е от останалите!

  Вижте какво показват документите:

  1. На 23 октомври 1998 г. се провежда учредителното събрание на работническо-мениджърското дружество (РМД) „Техноимпекс-98“ АД, което от висши седесарски фактори е решено, че трябва да приватизира външнотърговското дружество „Техноимпекс“. Да го приватизира, както вече знаете много добре, като за „наши хора“. Председател на учредителното събрание на РМД-то, удостоен с голямо доверие както от седесарските гаулайтери по това време, така и от другарката Нинова, е другарят Андрей Делчев. По това време той е управител на „Евролекс-България“ ООД и очевидно не случайно е избран на тази важна позиция.

  2. Два месеца по-късно, на 29 декември 1998 г. в сградата на Министерството на търговията и туризма, се провеждат преговори с потенциалния купувач на 67 % от акциите на „Техноимпекс“ ЕАД-гр. София. Комисията на министерството се оглавява от Христо Михайловски, с прякор „Зетя“, защото той е зет на тогавашния председател на НС и втори по властови възможности в СДС Йордан Соколов (в миналото си съветник в Държавния съвет на Народна република България).

  Потенциалният купувач се представлява от другарката (тогава безпартийна седесарка и г-жа) Корнелия Нинова-изпълнителен директор на РМД „Техноимпекс-98“ АД, г-н Андрей Делчев и г-жа Стойка Куртева. Андрей Делчев рамо до рамо с Корнелия Нинова води преговорите за тази сделка, която две години по-късно ще бъде описана в официална книга на НС на БСП, анализираща дивата корупция по времето на Иван Костов и СДС като „съмнителна сива сделка“. Меко казано, мнооого меко казано! Ето, имаме документите, които доказват всичко това.
  МИСЛЯ , ЧЕ ТОВА СА ФАКТИ , КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЯТ И ДА НИ НАКАРАТ ДА СЕ ЗАМИСЛИМ В същност всеки си има право да бъде лъган !
  А няма нищо по-лесно нЕкои да си наметнат "овчи кожи " и да се опитват да блеят .....но до време ! После идва ИЗЯЖДАНЕТО на истинските , наивни ОВЧИЦИ !

 29. 29 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5901 Неутрално

  До коментар [#11] от "Noise":

  Така е. Но Манолова все пак си отива на село.

 30. 30 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1944 Неутрално

  До коментар [#16] от "Norman Granz":

  Ти по добре се скрий за ден два. Питаш ли се как се стигна до там че Корни да призовава да се гласува за вашите кандидати? У нея ли е промяната или някой друг се е променил?

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 31. 31 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5901 Неутрално

  До коментар [#12] от "hope":

  Но това е ужасно!

 32. 32 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4577 Любопитно

  Какъв ентусиазъм само! Руската партия спечелила в 2-3 града, които не ги чака нищо добро, но се чувства радост все едно чета ,,Дума”. Герб отново натупа червената ч@ма! Браво!
  —цитат от коментар 26 на С Стоянов


  Извиняйтесь, но

  С КАКВО ГЕРБ Е ПО-МАЛКО РУСКА ПАРТИЯ от БСП ?!?!?!?!

  ПО-МАЛКО РУСКИ ПАРТИИ ли като АТАКА и МВРо МУ БЯХА НА ГЕРБ

  КОАЛИЦИОННИТЕ ПАРТНЬОРИ ВЪВ ВЛАСТТА ?!?!?!?!?!?!

  ГЕРБ и БСП са ДВЕТЕ СТРАНИ на БЪЛГАРСКАТА РУБЛА

 33. 33 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5901 Весело

  До коментар [#11] от "Noise":Пирова победа е жена ти да ти каже че от целия блок твоя е най-голям.Това си е нормална политическа победа.
  —цитат от коментар 23 на mavro


  Хаха, жестоко го затапи тоя трол!

 34. 34 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4641 Неутрално

  Става все по-очевидно , че ГЕРБ губи позиции!И причините за това са ясни-много се краде на най-високо ниво у нас!

 35. 35 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1351 Неутрално

  ало Дневник ГЕРБ не могат да изгубят балотажа в Ямбол щото не участват , коригирайте си статията моля

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  Герб изгуби Видин и Ямбол освен това.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1944 Неутрално

  До коментар [#32] от "Hawaii":

  Интересно защо тогава БСП на балотажа избраха вас, а не ГЕРБ? Срамежливо им пристанахте. Интересчийството на вождовете ви надмогна над интересите на симпатизантите ви и се превърнахте в инструмент на БСП за изпълнение на целите им. Станахте патерица. Вкараха ви и Христо Иванов за да ви насочва отвътре.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 1083 Неутрално

  ГЕРБ загуби в Ямбол още преди седмица. Сега на балотажа бяха от БСП и от Пряка демокрация. Печели "Пряка демокрация".

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#14] от "hamiltonf":

  Не приказвай щуротии.Виж общият брой гласували за ГЕРБ преди 4 г и сега...

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2767 Весело

  "По неофициална информация в още два града - Перник и Ямбол, не е изключено ГЕРБ също да изгуби балотажа."

  Неграмотници! Какъв балотаж ще изгуби ГЕРБ в Ямбол, като въобще не участва?
  Нямам думи!

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3077 Неутрално

  До коментар [#32] от "Hawaii":

  "С КАКВО ГЕРБ Е ПО-МАЛКО РУСКА ПАРТИЯ от БСП ?!?!?!?!"

  Герб изпълнява програмата на БСП точка по точка.

  Строим турско-сръбски поток, за да си продава Путин г*за на Вучич и Орбан.

  Строим БелеНЕ въпреки че на "референдума" излвзоха да гласуват по-малко от 800 хиляди души, т.е. той беше невалиден.

  Разрешаваме на руски военни самолети да пренасят през въздушното ни пространство оръжия, насочени срещу НАТО.

  Ние единствени от ЕС не изгонихме руски дипломати заради Скрипал.

  И т.н., и т.н.

  ГЕРБ - руската партия в България.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 67. 67 Профил на inlineonline
  inlineonline
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Вижда се края на мафията от ГепиГруп, започнаха да коапят към дъното.
  Народа се събужда и тези избори са буревесника на промяната!

 68. 68 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1944 Неутрално

  От Петък насам в България остана само една партия която е противник на БСП и това не е "автентичната" чиито вождове я доведоха дотам че да изостави и малкото власт която имаше и да влезе в унисон за да не каже колаборация с приемника на БКП. Срамната ситуация Нинова да подкрепи кандидатите на ДБ ги изпраща в небитието. За симпатизантите остава да си отговарят на въпроса ЗАЩО?

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 69. 69 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  ГЕРБ губи там където Бойко Борисов е решил да "чисти хората на Цветанов" и е спуснал парашутисти. Понеже се закани след изборите да продължи в същата посока, на път е да стори това което БСП не успя, да победи сам себе си и поднесе на БСП властта на тепсия. Не му е за първи път, да си спомним за пРезидента където ни сервира неизбираемата Цецка Цачева, за малко да успее и в София с "омбудсмана".

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 70. 70 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 262 Неутрално

  До коментар [#65] от "Борисов е тлъсто мандраджийско хюмне.":

  Мунче, пак ти ли бе? Пфу!

 71. 71 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 709 Неутрално

  Дневник, напоследък ми прави силно впечатление, че все герб ви вадят очите. И тази статия така - какво губел герб...
  А дума не обелвате, че БСП са тотална катастрофа навсякъде.
  Започвате да ставате по-жълти от пик и подобни. Интересно.

 72. 72 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 1686 Неутрално

  Недоразумението Ердоган, да се учи от Бойко как се печелят избори....

  shlshlshlshl
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на Der Ruhmwolf
  Der Ruhmwolf
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#1] от "haq30626233":И в Нова ТВ е така. Събрали са бивши и настоящи членове от ръководството на БСП (уж като социолози) и показват завишените резултати на измисления Галъп. В момента правят това което американците наричат "damage control". Ако ги слуша човек и БСП аха, аха са се гушнали с ДСБ и са взели властта. Ама не им завиждам, това им е останало. Отивам да отварям шампанското. София червен кмет няма да има. Ако ще да се премени като кукер пак е разпознаваем.
  —цитат от коментар 27 на emil

  Абе, гербераст, както идолът ти Тиквоний Първи, така и бившата му метреска Фандъкова са комунисти, защото бивши членове на БКП няма. Набий си го в тъпата кратуна, а бутилката шампанско се я напъхай отзад...

  Алоууу, модераторчето, що ми триеш коментарите без никакво основание? Като събера пак пет изтрити вече ще подам жалба, че ми писна от измислени банове...
 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на GreenBush
  GreenBush
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#11] от "Noise":

  Е как 30-40%? Повече са! При тази избирателна активност фандъкова ще управлява още 4 години с подкрепата на 20% от софиянци. Все повече се убеждавам, че 2сино е режисирано още преди години. Слаба или по точно никаква опозиция, нито от десни, нито от леви. Герб ще продължи да печели докато сами не се изхвърлят от властта поради некадърно управление.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK