Манолова с още съмнения за честността на изборите. ГЕРБ: Търси си оправдания

Манолова с още съмнения за честността на изборите. ГЕРБ: Търси си оправдания

© ДневникДо края на седмицата от щаба на Мая Манолова обявиха, че ще поискат касиране на изборите, дори и собственото им паралелно преброяване на втория тур на местния вот в София да покаже преднина за кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова. На пресконференция днес щабът на Манолова обясни своята гледна точка за резултатите от балотажа. По-късно на пресконференция от ГЕРБ отговориха, че загубилата балотажа в София Манолова търси оправдание за загубата си, но е свободна да се обърне към съда с мотивирана жалба, а съдът ще прецени основателна ли е тя.


Подпечатани и подписани празни протоколи


Като основен мотив да се иска нов избор от щаба посочиха сигнали за непопълнени протоколи на секционни комисии, които обаче са били с нужните подписи и печати. В тях имало попълнен броят на общо гласувалите избиратели, но нямало данни за разпределение на гласовете между двамата кандидати – Йорданка Фандъкова и Мая Манолова. Впоследствие тези данни били въвеждани, неясно от кого, като за Манолова били попълвани многократно по-малко гласове от тези за Фандъкова. В същите тези протоколи имало и разлика между сканираните документи и електронните данни, посочени на сайта на общинската избирателна комисия. В щаба имали данни за поне осем такива протокола, но това създавало съмнения, че имало много повече такива случаи. По думите на председателя на предизборния щаб на Манолова - Никола Вапцаров, само това било достатъчно да се иска касиране на вота.


От ГЕРБ - София, репликираха по-късно на пресконференция, че за цитираните секции данните се разминават от посочените от щаба на Манолова и според информацията в ЦИК, гласовете в тях за Манолова и Фандъкова са почти наравно.
В щаба на Манолова обявиха обаче, че имали и много други данни за нарушения. Сред останалите дадени примери на днешната пресконференция, които според щаба създават предпоставки за опорочаване на вота, е и публикуването на данни от екзитполовете от няколко медии. Те сочели преднина на Фандъкова от над 10-12 процента дори в края на изборния ден. Въпреки множеството сигнали от хората на Манолова, данните били публикувани през целия ден и Централната избирателна комисия била безсилна да ги спре. Така се създала демотивация на хората да отидат да гласуват, тъй като си мислели, че изборът е предрешен.


Създаде се медийна пропагандна машина, задействана, за да попречи на избирателите, коментира Вапцаров. "Това беше една целенасочена, координирана и много ожесточена атака към нас и г-жа Мая Манолова и това опорочи вота", заяви още той.


Наети сътрудници незаконно имали достъп до протоколите


От щаба коментираха още, че имат обосновани съмнения, че подаваните в общинската избирателна комисия протоколи са били манипулирани предварително. По закон тези протоколи трябва да пристигнат и да бъдат предавани на представител на общинската комисия в запечатан плик. Много от пликовете обаче били отваряни предварително, и то без присъствие на член на общинската комисия. Това било правено от наетите от общинската комисия технически сътрудници, преди хората да бъдат насочвани към компютрите, на които да бъдат въвеждани електронно данните от протоколите.


Още преди изборите от общинската комисия казаха, че са наели такива сътрудници, които да помагат на членовете на секционни комисии, да проверяват протоколите им за грешки, да сверяват дали съвпадат контролните числа и да предупреждават за несъответствия. Така нямало да се стигне до забавяне и опашки при крайното предаване и въвеждането на данните в компютър. Днес от щаба на Манолова коментираха, че според тях немалка част от тези сътрудници всъщност са служители на общината, а и по закон те нямат право да работят и да имат достъп до протоколите.


В същото време под претекст че помагат да няма греши и забавяния, те давали инструкции на секционните комисии да преправят данните, за да отстраняват неточности, а те го правели и се подписвали върху колекциите. За да не се установят тези нарушения, представителите и застъпниците на партиите и инициативните комитети не били допускани в близост до компютрите, за да могат да видят коректно ли се пренасят данните.


Тези препятствия и съмнения също щели да са част от жалбата, с която ще се иска касиране на изборите.


За пореден път от щаба дадоха примери за секции в София, където гласуват основно роми, в които Йорданка Фандъкова "е абсолютният хегемон". От ГЕРБ отговориха, че и тези данни не са верни, че Манолова качва подкрепа в тези секции в сравнение с първия тур, а по-добрият резултат на ГЕРБ се дължи на това, че в листите на управляващите и сред кандидатите им за районни кметове има много разпознаваеми и обичани хора от съответните махали.


Защо липсват 100 000 избиратели


От комитета на Манолова посочиха още, че имат съмнения за опорочаване на изборите и заради разминаване с над 100 000 избиратели между първия и втория тур на местните избори в София. Според данните, качени на сайта на Централната избирателна комисия, на първия тур в София е имало 1 165 955 избиратели, а на втория – 1 064 772 гласоподаватели общо. От щаба попитаха къде са изчезнали тези над 100 000 избиратели между първия и втория тур.


От щаба не можаха да кажат колко гласа според тях са загубили заради изброените от тях проблеми и нарушения. Но в жалбата до съда щяла да даде и тази цифра на база на анализи, сигнали от наблюдателите и застъпниците, както и паралелното преброяване в щаба.


Самата Манолова съобщи, че исковата ѝ молба срещу премиера Бойко Борисов е готова и ще бъде внесена в съда днес или утре. Бившият омбудсман и кандидат за кмет обяви, че ще съди министър-председателя за клевета заради негово изказване пред Би Ти Ви, че тя "е била при циганите във Волуяк да прави уйдурма", като спазарява роми да кажат на балотажа, че от ГЕРБ са им платили, за да гласуват за Йорданка Фандъкова.


За бъдещето на Манолова в политиката


Първоначално Манолова не пожела да отговори на въпрос за бъдещия си политически проект, за който загатна на пресконференцията си в нощта след балотажа. Впоследствие коментира, че изборите са дали изключително важен политически знак: "Хората с различни политически убеждения изградиха мост, за да преборят едноличната власт". "Не изгаряйте този мост, костваше ми страшно много, той ще ви трябва в битката с едноличната власт", призова още тя. На последващи няколко настоятелни въпроса дали това означава, че ще направи бъдеща партия, Манолова леко раздразнена заяви: "Ако не сте разбрали, означава НЕ". А в неформален разговор продължи, че това е знак на избирателите, който няма общо с нейните планове.


ГЕРБ: Манолова и левицата търсят оправдания за загубата си


"Когато загубиш, обикновено търсиш оправдание извън себе си, без да направиш точен и ясен анализ за собственото си поведение по време на изборите, ситуацията в собствената ти кампания и партия. Губещият търси оправдания всякакви, но не и в собствените си политики и начина на водене на кампания." Така коментира вицепремиерът и член на изборния щаб на ГЕРБ Томислав Дончев твърденията на левицата и на издигнатата от инициативен комитет за кмет на София Мая Манолова за множество изборни нарушения на втория тур на кметските избори. В отговор на намеренията на щаба на Манолова да иска касиране на изборите, Дончев каза, че който има подобни намерения, е свободен да се обърне към българския съд.


Той допълни, че прокуратурата и МВР работят по сигналите за купуване на гласове. "По тази тема се надявам да се стигне до края – кой е купувал, кой е опитвал да купува, кой му е поръчал...Откъде е взел парите и как разчита впоследствие да си ги върне - ще се радвам да видя повече конкретика", заяви вицепремиерът. От софийския предизборен щаб пък нарекоха твърденията на Манолова за нарушения и манипулации "поредните лъжи" и абсурдни твърдения, целящи да се намери оправдание за загубата.


"Нямам представа докъде ще стигнат опитите за оправдаване на резултатите, изобретателността на инициативния комитет учудва", заяви и бившият председател на столичния общински съвет и спечелил нов мандат в съвета в София Елен Герджиков (ГЕРБ).


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (82)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 326 Неутрално

  Аз не се съмнявам, че загубих, но така трябва да врещя.

 2. 2 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2515 Весело
 3. 3 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 326 Неутрално

  "От ГЕРБ-София репликираха по-късно на пресконференция, че за цитираните секции данните се разминават от посочените от щаба на Манолова и според информацията в ЦИК, гласовете в тях за Манолова и Фандъкова са почти наравно."

  Нашите другари знаят как се манипулира. Ти излъжи нещо, пък едва ли някой ще го провери. Пък ако го провери опровержението няма да се чуе в общата истерия. И после доказвай, че нямаш сестра. Ограбиха ни беееее...

  Бееее....

 4. 4 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4406 Неутрално

  Очакваме Радан Кънев с призива, Йорданка Фандъкова да си подаде оставката!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 5. 5 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 326 Неутрално

  На последващи няколко настоятелни въпроса дали това означава, че ще направи бъдеща партия, Манолова леко раздразнена заяви: "Ако не сте разбрали, означава НЕ". А в неформален разговор продължи, че това е знак на избирателите, който няма общо с нейните планове.

  Не разбира се. Аз знам, че всеки който се отлюспи от БСП бива сдъвкан и изплют и няма шанс.

 6. 6 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Някой има ли обяснение къде изчезнаха над 100 000 избиратели от София за една седмица?

 7. 7 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 326 Неутрално

  Другари, да касираме всички избори с изключение на 4-те областни града, където спечелихме.

 8. 8 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 326 Неутрално

  През толкова кощари минах и накрая отвсякъде изгонена. Не е честно беееее...

 9. 9 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2515 Весело


  Мая Манолова няма какво да се оплаква. Тя като е тръгнала да се явява на избори срещу ГЕРБ какво е очаквала?

 10. 10 Профил на Vassco
  Vassco
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Тази нещо пак е сънувала - на протоколите няма печати. Какви печати бълнува??!

 11. 11 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 326 Неутрално

  Мая Манолова няма какво да се оплаква. Тя като е тръгнала да се явява на избори срещу ГЕРБ какво е очаквала?
  —цитат от коментар 9 на Един препатил


  Много добра манипулация, другарю. Яви се в централата за допълнителна порция зоб. Заслужи си я.

 12. 12 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 910 Неутрално

  Явно глутницата около Манолова доста си е повярвала, че ще повтори ИЗМАМАТА Радев и ще се докопа до разпределението на бюджет от 1.7 млрда лева. Греда. Благодарение основно на електората на ДСБ, който не позволи БСП и производни да крадат.

  Стана ясно, че за Да, България изтипосването в групата на градската десница е срамна лъжа и мимикрия. Лъснаха червени срамни части. Оставка е последния шанс на Атанасов да запази поне някакво невзрачно достойнство.

  Navigare Necesse Est
 13. 13 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2515 Неутрално

  "От щаба не можаха да кажат колко гласа според тях са загубили заради изброените от тях проблеми и нарушения."

  Че те и ГЕРБ никога не можаха да кажат колко гласа са загубили или спечелили след "Костниброд" ама това въобще не им пречи да се тръшкат и до ден днешен.

 14. 14 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5465 Неутрално

  Мая Манолова каквото търсеше, си го намери.

 15. 15 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1520 Неутрално

  Русата кокошка да се благодари, че хората са достатъчно силно разочаровани от Фандъкова за да излязат да гласуват. Иначе при по-нормална избирателна активност процента на кюстендилската квачка, щеше да е миниатюрен.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 16. 16 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2393 Неутрално  Манолова требе да се сърди най-вече на факта, че ГЕРБ не бяха изправили Цецка Цачева за кандидат-кмет.

 17. 17 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2393 Неутрално

  До коментар [#4] от "hamiltonf":

  Ти заложи ли някой лев на Фандъкова на коеф. 1,20?

 18. 18 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2393 Неутрално

  До коментар [#15] от "Viva la Evolution":

  амчи те и двете са руси (изрусени).

 19. 19 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1554 Весело

  Не знам що реват червените чугуни.
  Преди месец време имаше кметски избори в Масква.
  И там опозицията изобщо не бе допусната да участва...

 20. 20 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 762 Гневно

  и все пак къде са тези 100 000 гласоподаватели ?!?

 21. 21 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2156 Весело

  Ей, устатото няма да млъкне! Някой го излъга, че ще спечели и сега търси под вола теле.

 22. 22 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  Сега преди малко казаха по БНР къде били "избегнали" към 100 000 гласа а на страницата на ЦИК още стои активност 33,33% в 17:30 часа!!! а изборите свършиха вчера в 20:00 часа.

  МЕСТНИ ИЗБОРИ
  27 ОКТОМВРИ 2019

  https://results.cik.bg/mi2019/tur2/aktivnost/2246.html

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 23. 23 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4510 Неутрално

  Всички избори, на които БКП не печели, са нечестни.

  Gunter glieben glauchen globen
 24. 24 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 862 Неутрално

  До коментар [#22] от "Танас":

  Би ли споделил и на нас, които не сме слушали БНР, за мистерията с изчезналите гласоподаватели.

 25. 25 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2515 Неутрално

  "....На последващи няколко настоятелни въпроса дали това означава, че ще направи бъдеща партия, Манолова леко раздразнена заяви: "Ако не сте разбрали, означава НЕ"...."

  Е, той Слави Трифонов нали направи.....

  Не се опитвам да остроумнича. Когато Слави Трифонов направи референдума за мажоритарния вот накрая заедно със своите сценаристи (и едните и другите) увиснаха като прани гащи защото се оказа, че не са си написали домашното - да подготвят нов Изборен кодекс. Тогава Мая Манолова се притече на помощ и заедно с Валери Найденов (друг виден "специалист" по електорално право) им написаха проект за Изборен кодекс. Той беше малко "майка плаче, грамофон свири" , ама си беше подпиране с рамо. Та сега знае ли човек?

 26. 26 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 832 Неутрално

  ИЗБОРИТЕ СА ТОТАЛНО ОПОРОЧЕНИ А СОФИАНЦИ ИЗЛЪГАНИ КАТО............. , СОЦИОЛОЗИТЕ И МЕДИИТЕ НИ СА ОПГ И СА КЛОН НА БАШМУТРАТА НИ , ОЩЕ ОТ СУТРИНТА ПОЧНАХА ДА НИ ЗАБУДАЛКВАТ С ТИЯ 15-17% ЗА ФАНДЪКОВА И ОБЕЗСЪРЧИХА КАКТО И МЕНЕ ТАКА И КУПИЩА ИЗБИРАТЕЛИ ДА ИДАТ ДА ГЛАСУВАТ , ГРОБ СА КРАДЦИ АМА ОТ ТИЯ НАЙ ГНУСНИТЕ

 27. 27 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3674 Неутрално

  срамно е- че гласове продължават да се купуват в държава - члена на ЕС през 2019 г= под любезните погледи на полиция и прокуратура и това е голямо петно върху ГЕРБ
  а Мая Манолова не става за кмет и съм доволен че не спечели

 28. 28 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 797 Неутрално

  През целия изборен ден Дневник също изнасяше данни за гласуването, които също сочеха 10% разлика. И Дневник ли са били в заверата срещу Галева? На всички е ясно, че Дневник беше медията, подкрепяща Галева най-самоотвержено през цялата кампания, че и много преди тя да започне. Нима в изборния ден Дневник са сменили предпочитанията си?

 29. 29 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4406 Неутрално

  До коментар [#18] от "Нинов":

  Не, но цялата прогноза излезе на 100%.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 30. 30 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4406 Неутрално

  До коментар [#18] от "Нинов":

  Не, но цялата прогноза излезе на 100%.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 31. 31 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3534 Неутрално

  "От щаба попитаха къде са изчезнали тези над 100 000 избиратели между първия и втория тур."

  Може да са били за гъби, може и да не са били за гъби. Вятър работа е това, Майче! Откажи се! Умнокрасивите те предадоха. Кириак Стефчов е предател.

 32. 32 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 797 Неутрално

  Галева доказа, че освен че не може да печели, не може да приеме достойно и загубата си. Друго не се и очакваше. Ако Фандъкова беше загубила, сигурно щеше да поеме фактите много по-спокойно и достойно.

 33. 33 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5606 Неутрално

  Мотивите са интересни, слъчаите още повече, без този за 100-те хиляди "изчезнали", но е необходимо да се докажат от независим съд.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 34. 34 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 797 Неутрално

  Галева не може да приеме факта, че вече е безинтересна за сутрешните и вечерните блокове. Никоя тв не се интересува от г-жа Никоя. Чака я съдбата на Татяна Дончева - ще се прехранва от защитата на мафиоти и понякога ще я канят в някоя тв да каже нещо за някого.

 35. 35 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4510 Неутрално

  След Костинбродскта афера, да вярваш на каквото и да е, казано от Галева, е признак на ниска интелигентност.

  Gunter glieben glauchen globen
 36. 36 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4510 Неутрално

  Колкото и да рита, Галева си отива на село.

  Gunter glieben glauchen globen
 37. 37 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2393 Неутрално

  До коментар [#29] от "hamiltonf":

  прогнозата може да излезе или да 100% или да 0%.... дигитално.... единица или нула.

  Интересно някой да с'пофали, че е заложил.... на едната или другата човка.

 38. 38 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 639 Весело

  Какво ли ще я правим сега леля Мая ?!
  На изборите пропадна, омбутска вече не е, а и БСП-то напусна. Горкинката... ;-)

 39. 39 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2198 Неутрално

  До коментар [#28] от "galapagas":

  През целия изборен ден Дневник също изнасяше данни за гласуването, които също сочеха 10% разлика.
  —цитат от коментар 28 на galapagas


  Няма нищо чудно за грешката в екзитпола. Голяма част от симпатизантите на ДБ подлъгани да гласуват за Манолова на излизане срамежливо са отговаряли че са гласували за Фандъкова. Едно е тайно да пуснеш бюлетина за Манолова, а друго е да се изтапаниш и да заявиш че си го направил.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 40. 40 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1934 Гневно

  Мотивите са интересни, слъчаите още повече, без този за 100-те хиляди "изчезнали", но е необходимо да се докажат от независим съд.
  —цитат от коментар 33 на penetrating


  Нищо интересно няма. Винаги протоколите се преглеждат от съструдници предварително при влизане в ОИК, пред компютрите, за да се отстранят видими грешки. Основните грешки излизат след вкарване на данните в системата. При компютрите не може да виси някой като сопол и да гледа как работят. И т.н. Накрая – в ОИК има представители на всички партии и разни комитети и те са в състояние да предотвратят или да се възпротивят на забелязани нередности. Такива нещастници като тези на Костинбродската рядко се виждат.

 41. 41 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2515 Неутрално

  До коментар [#15] от "Viva la Evolution":

  Русата кокошка да се благодари, че хората са достатъчно силно разочаровани от Фандъкова за да излязат да гласуват. Иначе при по-нормална избирателна активност процента на кюстендилската квачка, щеше да е миниатюрен.
  —цитат от коментар 15 на Viva la Evolution


  В този ред на мисли може да си спомним откъде тръгна приказката и как протече подгряването, че Мая Манолова може и да се кандидатира за кмет, как тя се назлъндисваше маса време, лакърдиите как щяла да се кандидатира ако много я ядосат..... След което ще забележим, че ако хората не се готвеха да гласуват против ГЕРБ и Фандъкова тя навярно въобще нямаше да се кандидатира и да си зареже благия пост на омбудсман. По-късно може и да стоплим, че ако Мая Манолова не се беше кандидатирала недоволните от ГЕРБ, Фандъкова и Бойко Борисов щяха да гласуват за Борислав Игнатов и Борис Бонев. И имаше сериозна опасност Борислав Игнатов да стигне до втория тур. При което Фандъкова оставаше само история. А накрая може и да ни загризе съмнението, дали пък Мая Манолова не се кандидатира с цел това да не се случи и Фандъкова все пак да спечели. Много неясноти има в нейната биография, никога нищо не се разбра какво и защо стана в Костинброд, направи ли я Бойко Борисов омбудсман и защо, дали пък Бойко Борисов не изпусна подсъзнателно нещо като раздуваше, че се готви нов "Костинброд"...... А може и отговорът да е много прост - както за Манолова, така и за Борисов - "Винаги верни на Партията!".

 42. 42 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1161 Весело

  животът всеки ден поднася по нещо забавно.

  ето например една идея за Не!Новините:

  "някой краде (бере) избиратели - изчезнали са над 100 хиляди броя, полицията е нащрек"

  В края на изборния ден, чрез специална експресна инвентаризация с непубликуван модел на оценка на активите, бе установено, че липсват над 100 хиляди от наличните избиратели на ММ. Полицията е нащрек и ги издирва усилено. Подозират се всички жени с големи дамски чанти, защото всеки знае, че от дамска чанта и мъжка глава могат да се измъкнат какви ли не глупости.

 43. 43 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2515 Неутрално

  До коментар [#34] от "galapagas":

  ..А накрая може и да ни загризе съмнението, дали пък Мая Манолова не се кандидатира с цел това да не се случи и Фандъкова все пак да спечели......
  —цитат от коментар 41 на Един препатил


  ...... вече е безинтересна за сутрешните и вечерните блокове....
  —цитат от коментар 34 на galapagas


  Дали пък не приказвате твърде много.......?

 44. 44 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2146 Неутрално

  Егати гнусното, злобно и арогантно същество е тая особа. Ужас. Ами никъде не видях първо такова съскане. Даже от БСП,жспечелили или изгубили.

 45. 45 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1934 Неутрално

  Относно "липсващите" 100 000 това е отговора на ЦИК.
  https://www.24chasa.bg/novini/article/7746081 Има грешка при първия тур.

 46. 46 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2515 Неутрално

  До коментар [#44] от "Да вярваме на истината":

  Егати гнусното, злобно и арогантно същество е тая особа. Ужас. Ами никъде не видях първо такова съскане. Даже от БСП,жспечелили или изгубили.
  —цитат от коментар 44 на Да вярваме на истината


  Но пък какъв хубав контраст създава с Фандъкова, нали? Че даже и с Бойко Борисов, не щеш ли! По повод на контрастите и аналогиите - Пол Елбюар има един хубав стих: "Земята е синя като портокал...."

 47. 47 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2515 Неутрално

  До коментар [#46] от "Един препатил":

  Пол Елюар - естествено.

 48. 48 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7798 Неутрално

  Трябва да се въведе мандатност за кметовете, както е навсякъде по света. То тука вече има пожизнени кметове. А колкото повече се застояват, толкова повече около тях се групират разни близки и роднини, дето само те да получават парчета от баницата.

 49. 49 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7798 Неутрално

  Изборите бяха опорочени и това са фактите, макар на някого да не му харесва. Купуваха се и се продаваха гласове, удари под кръста, заплахи и подкупи. Сега да стане Алеко Константинов, няма да разбере, че е 21 век.

 50. 50 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Немощен кандидат срещу противен кандидат??? А "старата градска десница", пак се изака на метеното - раздели се на лява десница и дясна десница??? Абе що не се ... За левундери, даже не ми се говори - га си дарят милиончетата на "бедните", ще ги забележим...

  roo
 51. 51 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2434 Неутрално

  "Фъндъка" си е "просто парче".......мноооо ... но ме кефи....състудентка ми е..имам снимки мнооо .......поздрави от ПЕШО.......изборите свършиха..... Ама някой ако искаааа.....имам порно....мнооо

 52. 52 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 282 Неутрално

  До коментар [#51] от "Marin Petrov":

  "...имам порно....мнооо", там теб ли е**т, или само ду....? С този ентусиазъм, май и двете?

  roo
 53. 53 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#6] от "Smile":

  Разбира се, че има! Даде го не кой да е, а проф. Михаил Константинов - вземи да го прочетеш. И за да не те заболи главата, да ти кажа накратко, че това по никакъв начин не се отразява на изборния резултат! Anything еlse?

 54. 54 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#49] от "Роси":

  Роси, той Алеко и тебе да види, ще му се прииска да се върне......ама, нейсе...

 55. 55 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2434 Неутрално

  До коментар [#52] от "babyroo":

  Мииииии ......тъй....ваааа...

 56. 56 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2146 Неутрално

  До коментар [#46] от "Един препатил":

  Точно това си мислех в момента. Чудя се вече 8 години на ГЕРБ голяма партия с много кадри, Абе сложете една харизматична, лъчезарна, силна, харизматична фигура в София. Да приказва. Да вдъхновява съгражданите си. Амме. Ами тя Фандъкова като почне да говори и даже журналистите си тръгват.
  От друга страна пък някакви злобно, агресивно същество, на което все някой му пречи, все недоволно неясно конкретно от какво. Ужас. Като капак безличен Игнатов и някакъв неорентиран левичар Бобев и като хакнеш Дцанбазк

 57. 57 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2146 Неутрално

  Джамбазки и Болен. Ами то софиянци нямат избор.

 58. 58 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2434 Неутрално

  На нас ..... "Пенците"....... Тва нъ държи. Спомените.....
  ..

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1731 Весело

  По-късно на пресконференция от ГЕРБ отговориха, че загубилата балотажа в София Манолова търси оправдание за загубата си, но е свободна да се обърне към съда...
  —цитат от коментар 0 на CTATИЯТА


  Манолова да не търси оправдания, ми да си потърси билет за Кюстендил.

  А че е свободна- да. Свободна е да се прибере, също- свободна е като узреят черешите- пак да носи по 10-тина щайги череши в Парламента- както го прави всяка година.

  Както Перков би казал:

  Мая- свободно!

  😂😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 61. 61 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 604 Неутрално

  Самият факт,че Манолова остави много добре платена длъжност,с никаква отговорност и без работно време,говори,че вземането на правилни решения не са и силната страна.На нея и дай да плещи глупости , да търси под вола теле и да се показва по телевизията.

 62. 62 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2434 Неутрално

  До коментар [#52] от "babyroo":

  Ни "ДЯ ВА" пич.........ни мъ връщай у миналото........ Ха ха....4 деца имам у чужбина........а спомени бол....... Трябва да ми плащаш за всяка дума.......

 63. 63 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2434 Неутрално

  ГЕРБ победиха факт.... Който не е "Хепи".......след 4 години......арееее пак......това е.....

 64. 64 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4391 Неутрално

  ,,...е и публикуването на данни от екзитполовете от няколко медии. Те сочели преднина на Фандъкова от над 10-12 процента дори в края на изборния ден....,,

  Та това работи във вреда на Фандъкова. Нейни избиратели виждайки данните си викат, е щом е толкова голяма разликата за какво да отида да гласувам. Докато избирателите на Манолова напротив се нахъсват и отиват да гласуват

 65. 65 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2434 Неутрално

  https://blitz.bg/article/27227 това е наща кметица на София.....и аз вярвам на 100% на тва....

 66. 66 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2434 Неутрално
 67. 67 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Айде, почна се със сапунката! Тая жена всеки ден ме учудва с нора простотия

  Мърфи е оптимист!
 68. 68 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2434 Неутрално
 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  До коментар [#28] от "galapagas":
  —цитат от коментар 39 на emil


  Абсолютно!

  И аз вчера го казах -процентът ДСБ ари, гласували за Манолова е дори по голям, понеже ги е срам да си признаят!🚩🚩🚩

 72. 72 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  Резултатите от проведените местни избори недвусмислено показват, че БСП вече не е втора политическа формация в страната. Столетницата е отстъпила мястото на ДПС, което има 74 кмета срещу БСП, които са спечелили 61 кметски места.

  Първенецът и на тези избори е ГЕРБ, който има 140 кмета и най-голям брой общински съветници в София и страната.

  Въпреки че от "Позитано" 20 и Корнелия Нинова отчитат участието на БСП като победа, статистиката недвусмислено показва, че партията под ръководството на Нинова продължава да бъде в застой и вече е трета политическа сила.

 73. 73 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  До коментар [#72] от "faeton.":

  Що се отнася до светлорозовите от ДСБ, статистиката дори не ги хваща на кое място са в националното класиране по партии и коалиции!

 74. 74 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  В Крушовица биесипету загуби още на първия тур.
  Там не знам как е с циганския вот...

 75. 75 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2043 Неутрално

  До коментар [#35] от "Alarmstufe: Rot":

  Дори когато е очевидно вярно? Не бих каза. Даже обратното, признак на тотална тъпота е да не вярваш на нещо очевидно вярно само щото не ти харесва този, който го казва.

 76. 76 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2043 Неутрално

  "Агенцията" пик, обслужваща властта, цял ден тръбеше без дори да си направи труда да завоалира малко имената че фандъкова отвява с 16 процента и наблюдаваме "безапелационна победа" и т.н. И цял ден никой не можда да спре този сайт или най-малкото да ги задължи да спрат с пропагандата. Само заради това е достатъчно да се искат нови избори. Да не говорим за резултатите в ромските секции, всеки може да ги види в сайта на цик. Това са неща, които всеки нормален човек вижда дори без да следи много отблизо как протичат изборите по места, ако се гледа по-отблизо ще лъснат още стотици нарушения. Герб така се бяха стегнали от шубе, че ще берат срама точно манолова, с целия си негатив като кандидат да ги бие, че бяха впрегнали всичкия подмолен репертоар.

 77. 77 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Какво ли ще я правим сега леля Мая ?!На изборите пропадна, омбутска вече не е, а и БСП-то напусна. Горкинката... ;-)
  —цитат от коментар 38 на balgariez


  В такива случаи се казва, че след като говното е паднало, това не означава, че мухата няма да си намери друго.

  CONTADOR GRATUITO!
 78. 78 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1794 Неутрално

  Гербажийската банда циври яко. Защото знае как спечели изборите.
  И най-вече кои гласуваха за тях:
  КАЛИНКИ, ВОЙВОДИ, ЦИГАНИ И ТУРЦИ.

  Дано следващия път София се отърси от
  отровната си гербажийска плесен.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 79. 79 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  Пак ли Фандъкова си избрахте 😏

 80. 80 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2434 Неутрално

  "Порно" са си тези избори.....и видео бол..... Цели секции и комисии, имам чувството че се пазарят......"чисто и евтино" като "къпано че...ге..."

 81. 81 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2434 Неутрално

  Всичко пак е "порно" както 2011 ....... нищо ново https://youtu.be/QSKu-_Eb9mI

 82. 82 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 464 Неутрално

  Нещо след балотажа дума не обелва за Гешев

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK