От "Не е наша работа" до "Борисов е зависим" - коментари за върнатия избор на главен прокурор

От "Не е наша работа" до "Борисов е зависим" - коментари за върнатия избор на главен прокурор

© Велко АнгеловПолитиците в парламента отказваха да коментират дали процедурата по избор на нов главен прокурор трябва да започне отначало, или Висшият съдебен съвет (ВСС) може да прегласува кандидатурата и да избере отново единствения номиниран за поста Иван Гешев. Снощи президентът Румен Радев се възползва от конституционното си правомощие и върна във ВСС предложението да издаде указ за назначаването на Гешев.


"Това е конституционно правомощие на президента. Оттук насетне процедурата трябва да продължи. Всичко е в ръцете на ВСС", каза депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов. В коментара си по казуса той обяви, че е добре да бъде напомнено, че "тази реформа се случи с промените в Конституцията и Закона за съдебната власт, в основата на които били именно тези, които протестират срещу избора на новия главен прокурор". "Визирам представители на "Демократична България". Оттук насетне трябва да изчакаме какво ще бъде решението на ВСС", обяви още Ципов.


Без да отговори на въпроса дали сега правителството би се възползвало от възможността да издигне нов кандидат, той каза: "По отношение на това защо правителството не предложи свой кандидат - това е законова възможност, не е задължение, не е ангажимент на правителството. Министърът на правосъдието и премиерът казаха, че ако бяхме упражнили едно такова правомощие, щяха да възникнат много въпроси". Конституцията дава право на Министерския съвет да предложи кандидат за поста, но кабинетът не се възползва от него при започването на процедурата по избор на наследник на Сотир Цацаров. Премиерът Борисов вече коментира, че причината е да няма обвинения за намеса в съдебната власт.
Попитан какво следва, днес Ципов обяви: "Решението е изцяло на ВСС. Колкото по-малко политиците приказват по тази процедура, толкова по-добре".


Вътрешният министър Младен Маринов обяви, че не може да каже дали правителството ще издигне друг кандидат за главен прокурор. "Аз съм работил добре (с Гешев - бел.ред.) и знам, че той е човек, който притежава всички необходими качества", каза Маринов. Той добави, че и службите са дали положителни становища за Гешев, тъй като работят добре с него.


Лидерът на БСП Корнелия Нинова припомни позицията на партията си, че не се меси на президента. "Аз бих искала да припомня позицията на БСП, която съм изразила на 31 юли - преди три месеца, тук от трибуната на парламента - че състезание само с един участник не е истинско състезание; че единственият човек, който можеше да осигури истинско състезание, е премиерът Борисов, защото по закон предложения се правят или от прокурорите, или от правителството. Била съм доста остра в това изказване. Казвам, че сме се надявали Борисов да прояви здрав разум и да внесе втора кандидатура. Уви, тежките му зависимости не му позволиха тази смелост. За нас той е участник в договорката за издигане на един-единствен кандидат. БСП в такива уговорки не участва и законът не ни дава право нито да предлагаме, нито по някакъв начин да въздействаме на този процес. Уважаваме решението на президента. Той има това право по Конституция", каза още Нинова.


Без да коментира дали при избора на Иван Гешев за главен прокурор е оказван натиск върху партиите, тя обяви още: "Бих искала да се обърна към лидерите на другите партии. Не упражнявайте партиен натиск върху членовете на ВСС за партийни, икономически или лични интереси. Те са висши магистрати и трябва да действат, водени единствено от закона, от вътрешното си убеждение и от съвестта си. Нека те да решат оттук нататък как да процедират".


На въпрос дали в решението на президента има политически мотиви Нинова каза: "Не. Виждам конституционни". Попитана дали трябва да започне нова процедура по избор на главен прокурор, тя каза: "Това е юридически казус. Това не е работа на партиите".


От ДПС отказаха да коментират темата. "Още в началото на процедурата казах, че политици, народни представители и партии не трябва да коментират това производство, защото сме извън него. Независимата съдебна система си избира главен прокурор, президентът подписва или отказва да подпише указ. Къде е ролята на народните представители, за да коментирам. Отказвам да коментирам. Отказвам", обяви депутатът Хамид Хамид.


Лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов, който бе в Народното събрание за парламентарен контрол, обяви: "Така е преценил президентът, така е направил. Един от аргументите е, че има обществено несъгласие. Както имаше несъгласие, така и имаше съгласие".


Попитан дали правителството трябва да издигне кандидат за главен прокурор, той каза: "Да ви раздам ли визитка картичка? Аз не съм министър на правосъдието.". После допълни, че мисли, че ВСС ще потвърди избора на Гешев.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (44)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1903 Неутрално

  За съжаление Радев постъпи както можеше да се очаква - направи се реклама, а реално не попречи на повторния избор на Гешев. За което Гешев му благодари - че е спазил срока. Радев не посмя да бави подписването и да инициира конституционни и законови промени за божествения статут на главния прокурор.

 2. 2 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Всички признаци, доказващи, че БКП мутация управлява държавата след 89-та са налице. От известно време изглежда проруското крило е взело надмощие.

 3. 3 Профил на Другари, дамските въшки са срам за комсомолките!
  Другари, дамските въшки са срам за комсомолките!
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Долу мутрата гешев, за да имат бъдеще децата ни!
  За да имаме демократично бъдеще, не на комунистическите назначения на мутри от мутри.

  Милиционер за главен прокурор, Бог да пази България!

  "Единственото хубаво нещо, което идва от изток, е слънцето." - финландска поговорка.
 4. 4 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2878 Весело

  ДБ искат да замажат клеймото, което сами си поставиха с местните избори с голямото оливане и да ни вкарат в нова спирала от конфронтационни из.ъзици, надявайки се на нова процедура за избора.
  Но парашутът им няма да се отвори- ВСС даде възможност на Радев да избегне позора, като предупреди, че ако той върне избора, ВСС ще гласува отново за Гешев. Което и ще стане!
  Кой малоумен смята, че 25 човека , облечени с правомощията на висш съдебен орган, ще клекнат пред дирижираните интриги на един случайно попаднал на неподходящ пост послушко, който откровено лъже, че имало мощна обществена реакция срещу главния прокурор?
  "Мощната реакция" са стотина-двеста кресльовци и дузина платени писачи по медиите.
  Съболезнования, умнокрасавци!

 5. 5 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 313 Неутрално

  "Лидерът на БСП Корнелия Нинова припомни позицията на партията си, че не се меси на президента."

  - Да бе... :)

  "Агент на ДС оглави инициатива президентът Радев да води „единението на българите”"
  https://desebg.com/drugi/3706-2018-09-18-08-54-33

  Агент на ДС е в телевизията на БСП:
  „Васил Василев – агент, секретен сътрудник, псевдоними „Паскал”, „Бобев”, ДС, ВГУ, отделение „ЧЖ”; ПГУ, отдел IХ; оперативен работник на обществени начала (ОРОН) ДС, ПГУ, отдел 09, отдел 03; 1990 г. - член на предизборния щаб на БСП; 1991-1992 г. - открива безмитни бензиностанции на изходните пътни коридори от България към Турция, Сърбия и Румъния с разрешение на Ив. Костов – финансов министър на СДС в правителството на Ф. Димитров; 1992 г. - официален вносител на „Пежо”; 1996 г. - приватизатор на хладилния завод „Мраз”; 1996 г. - финансира кампанията на П. Стоянов за президентските избори; 1998 г. -представител на марките Cariter, Bvlgari, Chaumet, IWC и Montblanc; 1999-2003 г. - участва в програмата „Петрол срещу храни” със съдружник Асен Агов, когато са изтъргувани над 7 млн. барела петрол; 2000-2005 г. - основател и първи председател на Съюза на работодателите“

 6. 6 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  Радев се маскира на независим, но гешев радостно ще му бъде предложен повторно.А можеше да изчака до 10 януари и приключване цаци-мандата. Тогава, с и.д. главпрокур, по би имало шанс да се започне отново. Сега си е мираж, че у ВСС ще се пробуди юридическа и гражданска съвест.

 7. 7 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Борисов се опитва да си измие ръцете с думите "Това е независима система, те трябва да си го избират, това си е тяхна вътрешна работа, не ме занимавайте".

  Не, господин Еднокнижник, не е чиста вътрешна работа. Щеше да е тяхна вътрешна работа, ако ставаше въпрос за Ловно-рибарския съюз (БЛРС), тъй като той се занимава с дейност, която няма почти никакво отношение с нас. Затова кого и как ще си изберат в БЛРС, нас не ни интересува, а ги интересува само членовете на съюза. Ако си изберат добър кандидат, ще им е добре. Ако си изберат лош кандидат, няма да им е добре, ама това по никакъв начин няма да се отрази на нас. Докато главният прокурор има пряко влияние върху всички нас (включително и върху въпросния Борисов). Затова изборът му е всичко друго, но не и "чиста вътрешна работа" на съдебната система. Щом този човек има правомощия, засягащи пряко цялата държава и щом ще трябва чак Конституцията да се променя, за да бъде озаптен, ако се разпищоли, то изборът му е всичко друго, но не и "вътрешна работа на съдебната власт".

 8. 8 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3716 Неутрално

  Странна картинка се получава ...

  Де факто Гешев си е милицюнерин на ниво началник на Участъка.
  Поради това въпросът става или не става за Главен прокурор е изключително политически по същността си, защото се отнася по същество за състоянието и вида на държавното ни и обществено устройство. При това не просто за периода на евентуалният му мандат от седем години, но за този период ще се наложат, или биха се наложили, едни или други тенденции и посоки на развитие на обществото.
  И к'во?
  Гледаме при всички клипчето "И почвам да бЕгам, бате!". От партиите, които по дефиниция са изразители, както и формиращи, а депутатите и контролиращи на обществените взаимоотношения и процеси.

  "Дебатът" не е просто дали ни е радост Гешев или не и дали бил предложен само той или не.
  Въпросът е за това дали такъв откровен мильо може да бъде Главен прокурор и какво ще последва от едното или другото за обществото и страната ни.
  И този "дебат" твърдо го отказват точно тези, на които сме им гласували да го водят!

 9. 9 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 2550 Неутрално

  Дайте я тая "Тайната конспирация" за къде я пазите.

 10. 10 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5848 Весело

  Горещия картоф е в ръцете на Цацаров и в "двете къщи" :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 11. 11 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5848 Весело

  Никой не иска да признае, че Гешев е негоден за поста.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 12. 12 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 614 Неутрално

  До коментар [#6] от "Лелка":

  "Радев се маскира на независим, но гешев радостно ще му бъде предложен повторно.А можеше да изчака до 10 януари и приключване цаци-мандата. Тогава, с и.д. главпрокур, по би имало шанс да се започне отново. Сега си е мираж, че у ВСС ще се пробуди юридическа и гражданска съвест."

  Да бе! Да се мотае до 10 януари, че да даде повод за импийчмънт. Радев да не е е десен християн-демократ, реформатор и гражданин за европейско развитие, че сам да се вкарва в приключения?

  Бог да благослови Америка за България!
 13. 13 Профил на falkoneti
  falkoneti
  Рейтинг: 935 Неутрално

  До коментар [#4] от "Дон Кихот":

  Е като сме 100-200 що плачете че сме повлияли на изборите? Айде най-накрая се стиковайте кво да говорите.

 14. 14 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Когато костов посочи единствения кандидат Никола Филчев, какви протести имаше....
  Къде беше протеста, че не помня...
  Какъв прокурор се оказа избрания тогава.....нещо за насилие над прокурори, тормоз, Трактора и т.н.

 15. 15 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3716 Весело

  Когато костов посочи единствения кандидат Никола Филчев, какви протести имаше....Къде беше протеста, че не помня...Какъв прокурор се оказа избрания тогава.....нещо за насилие над прокурори, тормоз, Трактора и т.н.
  —цитат от коментар 14 на grayeagle


  Убийствен "аргумент", начи!

  Щото сме настъпвали тая мотика - от къде накъде не сме искали пак да я настъпваме!

  Вие сте уникуми!

 16. 16 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 621 Любопитно

  Виждам, че на много хора им е кофти, че ДБ имат 8 районни кмета и 12 съветника в СОС. Ако перифразирам вечно простеещият бай Х ще кажа така:
  - Тоя Гешев ли, бе!
  ...само дето изборите минаха и може да има "зимата на нашето недоволство" към ониз с лимузините вчера пред кино "Люмиер".

 17. 17 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3716 Весело

  Никой не иска да признае, че Гешев е негоден за поста.
  —цитат от коментар 11 на penetrating


  Че защо да е негоден?
  Даже си е много сгоден! :)

  Въпросът е в какво ще го превърне и какви ще са последиците ...

 18. 18 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1203 Любопитно

  До коментар [#14] от "grayeagle":
  Да го караме така вовеки веков ли искаш да кажеш, понеже при Костов било така и тогава никой не ревал?
  Ми то при бае Тодар беше още по-трагично и никой не ревеше, да се върнем на тогавашния модел може би?

  Ако ти смаже ДНЕС някой пиян домочадието на някоя пешеходна пътека, ще си мълчиш ли, щото свинщината, видиш ли, е била винаги широко практикувана на територията и никой нищо? ...или ще ревеш?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 19. 19 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3845 Весело

  " Без да коментира дали при избора на Иван Гешев за главен прокурор е оказван натиск върху партиите, тя обяви още: "Бих искала да се обърна към лидерите на другите партии. Не упражнявайте партиен натиск върху членовете на ВСС за партийни, икономически или лични интереси. Те са висши магистрати и трябва да действат, водени единствено от закона, от вътрешното си убеждение и от съвестта си. Нека те да решат оттук нататък как да процедират"."

  Правилно ! Нека оставим назначените кадри от сараите във ВСС да бъдат водени от пълно доверие и покорство спрямо назначилите ги в съвета, дълбока признателност, в основата на която стои трезвото разбиране, че ако са били предпочетени пред други възможни кандидати на сараите, то е само заради възможността да застават в такива разкрачени пози, че и магистралните леки каки могат да им завидят, благодарност - къде в нашите топ курорти и дестинации има гражданин, който да не е видял високите огради на именията на техните социално слаби роднини, на които в Бевърли Хилс например само могат да им завиждат...
  Така че - с кандидата на сараите напред, т.е умната !

 20. 20 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 789 Неутрално

  До коментар [#18] от "virtual brain":


  До коментар [#15] от "xm...":

  Напротив. Костов спази закона и ................... не се получи добре. Изборът му бе и законен, а и тогава всички казаха, че е правилен. Филчев се ползваше с огромна подкрепа, и бе избран от всичките , а депутатите и на опозицията ръкопляскаха.
  После- провал
  Втори пример- настоящия министър на вътрешните работи. Лоши работи се казаха пак от дбг. Той се оказа съвсем солиден

 21. 21 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1351 Неутрално

  кви са тея глупости бе... ма отказали да коментират, ма независими биле, ма н'ам си кви марсоли... най-малкото, магдалинките са на бюджетна издръжка и изплюскват над милиард годишно, еле пък парламентарните квоти... независими биле... ми като са толкова независими, ае групово към околомръсното да си заработят издръжката

  и ако може някой да обясни на тоя Ципов, че закона, барабар с поправките на тавариш Гоце си ги изгласуваха Герб с депесарите... аман вече от дементни бабунгери

 22. 22 Профил на BULEXIT
  BULEXIT
  Рейтинг: 283 Неутрално

  Радев не посмя да бави подписването и да инициира конституционни и законови промени за божествения статут на главния прокурор.
  —цитат от коментар 1 на spiegel


  Абе, вие нямате угодия,бе!
  Довчера квичахте, че бави.
  Днес квичите, че не бави.
  Май, наистина президента сбърка, че ви уйдиса на акъла.
  Егати лигавите трипроцентови нахалници!

 23. 23 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4825 Неутрално

  Всички признаци, доказващи, че БКП мутация управлява държавата след 89-та са налице. От известно време изглежда проруското крило е взело надмощие.
  —цитат от коментар 2 на Анти Шишковци


  Докато вие се коалирахте с прозападното крило на БКП, в лицето на Мая МаноловНа и Костя Копейкин.

  Gunter glieben glauchen globen
 24. 24 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 628 Неутрално

  ДБ искат да замажат клеймото, което сами си поставиха с местните избори с голямото оливане и да ни вкарат в нова спирала от конфронтационни из.ъзици, надявайки се на нова процедура за избора. Но парашутът им няма да се отвори- ВСС даде възможност на Радев да избегне позора, като предупреди, че ако той върне избора, ВСС ще гласува отново за Гешев. Което и ще стане! Кой малоумен смята, че 25 човека , облечени с правомощията на висш съдебен орган, ще клекнат пред дирижираните интриги на един случайно попаднал на неподходящ пост послушко, който откровено лъже, че имало мощна обществена реакция срещу главния прокурор? "Мощната реакция" са стотина-двеста кресльовци и дузина платени писачи по медиите. Съболезнования, умнокрасавци!
  —цитат от коментар 4 на Дон Кихот


  Кой ли му пише тези съчинения на глупавогрозното?

 25. 25 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 1195 Неутрално

  ДБ искат да...
  —цитат от коментар 4 на Дон Кихот

  Мъ нещо зависи от тях ли, бе Дончо? Ех, как плюнете сега по СлавитУ, пък как ще са ви виновни умнокрасивите, когато се прегърне с БокУ.
  Цацата стана ли ваш кучи син, Гещев стана ли, Доган стана ли? На тъй ще е и с учиндолския.

  *ПЦК-Проста Цинкова Кофа. Просто кофа.
 26. 26 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4825 Неутрално

  До коментар [#25] от "Николай Колев":

  Абе единственият факт е, че вие се прегърнахте с Мая Манолова и Костя Копейкин.

  Gunter glieben glauchen globen
 27. 27 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7993 Неутрално

  "Те са висши магистрати и трябва да действат, водени единствено от закона, от вътрешното си убеждение и от съвестта си."
  Единственото вярно е, че са висши магистрати. Но нямат нито съвест, нито желание да спазват закона. А вътрешното им убеждение се определя от други хора, на друго място. И Цацаров го призна публично.

 28. 28 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 924 Неутрално

  Умнокрасивците, дето сами написаха правилата за избор на главен прокурор, а сега реват против тях, искат да натикат правителството в цуг-цванг. Ако правосъдният министър не предложи кандидатура - "Ауу, какво е това състезание с един кон?!" - това го слушаме месеци наред. Ако пък предложи и кандидатурата бъде одобрена - "Ами ти си го избра!" - това пък го чухме преди седем години. Тоя вой от една малобройна, но креслива агитка ме навежда на мисълта, че на доста хора от въпросната не им е чист косъмът и се страхуват от изкарване на светло кирливите им ризи...

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 29. 29 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 503 Неутрално

  ДБ и БСП все повече си стиковат изказванията.
  Новата коалиция е налице.Три пъти хип-хип ура за синьо-червената коалиция!

  sdg
 30. 30 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 503 Неутрално

  До коментар [#28] от "ТНТ":

  Те са кресливи,защото има собствени медии използвани за бухалки,и си плащат на БТВ и НОВА ТВ,да ги канят редовно!

  sdg
 31. 31 Профил на falkoneti
  falkoneti
  Рейтинг: 935 Неутрално

  До коментар [#30] от "Svetlio":

  И Киро Гела ли стана от ДБ? Не знаех. Ти откъде черпиш правилната информация? От ПИК, БЛИЦ, Труд?

 32. 32 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  Никой не иска да признае, че Гешев е негоден за поста.
  —цитат от коментар 11 на penetrating  Голият охльоа не е « просто негоден «, а ПРЕСЪПНО НЕГОДЕН !
  По времето на соца имаше « народна милиция « която работеше единствено и само за управляващата БКП, а днес имаме « полиция « която работи за техните синове и внуци, но те вече не са комунисти, а « демократи «, рийш’ли .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 33. 33 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  ДБ и БСП все повече си стиковат изказванията.Новата коалиция е налице.Три пъти хип-хип ура за синьо-червената коалиция!
  —цитат от коментар 29 на Svetlio  Не съм забелязал тази стиковка, но ежедневно виждам слугинската функция на ГЕРБ и шайкато, слугуващи на Доган и библиотекарския .
  Искаш ли примери, или сам ще се досетиш ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 34. 34 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 1237 Весело

  ДБ искат да замажат клеймото, което сами си поставиха с местните избори с голямото оливане и да ни вкарат в нова спирала от конфронтационни из.ъзици, надявайки се на нова процедура за избора. Но парашутът им няма да се отвори- ВСС даде възможност на Радев да избегне позора, като предупреди, че ако той върне избора, ВСС ще гласува отново за Гешев. Което и ще стане! Кой малоумен смята, че 25 човека , облечени с правомощията на висш съдебен орган, ще клекнат пред дирижираните интриги на един случайно попаднал на неподходящ пост послушко, който откровено лъже, че имало мощна обществена реакция срещу главния прокурор? "Мощната реакция" са стотина-двеста кресльовци и дузина платени писачи по медиите. Съболезнования, умнокрасавци!
  —цитат от коментар 4 на Дон Кихот


  Смех ...Кж ве трол :)

  Ние сме малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 35. 35 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  ДБ и БСП все повече си стиковат изказванията.Новата коалиция е налице.Три пъти хип-хип ура за синьо-червената коалиция!
  —цитат от коментар 29 на Svetlio


  Сигурно затова трайков ще маха МОЧа ... кж ве трол!

  Ние сме малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 36. 36 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 1195 Весело

  До коментар [#25] от "Николай Колев":Абе единственият факт е, че вие се прегърнахте с Мая Манолова и Костя Копейкин.
  —цитат от коментар 26 на Alarmstufe: Rot


  Може някои да са гласували за МаяМа, а може други да са гласували за Фандъкова. МаяМа файда от туй не е видяла. Мнозина пък за никоя от двете.
  Обаче Гешев, Доган и Пеев бая гуша отпраха от ромската десница и най-вече от циганския барон от Банкя.
  Все пак, моят коментар отпреди изборите бе, че, за да стане Фандъкова кмет, на ГЕРБ и трябваше МаяМа.
  Срещу Игнатов или Бонев на балотаж тя щеше да е отметена. Не ли?

  *ПЦК-Проста Цинкова Кофа. Просто кофа.
 37. 37 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 1195 Весело

  ДБ и БСП все повече си стиковат изказванията.Новата коалиция е налице.Три пъти хип-хип ура за синьо-червената коалиция!
  —цитат от коментар 29 на Svetlio


  Патока шЪ го строи ли ДБ? Гьола какво ще го прайм?

  *ПЦК-Проста Цинкова Кофа. Просто кофа.
 38. 38 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 789 Неутрално

  До коментар [#11] от "penetrating":
  Това е всъщност разочароващият факт.
  Всички се страхуват и не искат да бъдат открити врагове с Главният прокурор, който и да е той. Когато се очертава ТОЙ да е точно Гешев, същите всички още повече губят смелост, защото са наясно, че е доставероятно после да се озоват в ситуация, в която да доказват, че нямат сестри. Радев, ДСБ лидерите и останалите открито неодобряващи, са една идея по-смели, защото не са били в такава позиция. ГЕРБ и конкретно Борисов са били вече и затова няма как да очакваме, да настъпят мотиката отново. Класическа патова ситуация - какъвто и ход да направиш, все е грешен в някаква степен.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 39. 39 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 789 Любопитно

  До коментар [#13] от "falkoneti":
  А ако сте повече, защо само толкова сте по т.нар протести?
  На ДАНС with me бяхме повечко. Резултатът беше мигновен.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 40. 40 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 789 Весело

  До коментар [#14] от "grayeagle":
  Теми ТАБУ не се коментират явно.
  А онзи си беше откровено патологичен случай! Не просто некачествен.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 41. 41 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 789 Неутрално

  До коментар [#18] от "virtual brain":
  Естествено, че така представено мнението ти едва ли може да не бъде подкрепено от всеки нормален човек.
  Но съм сигурен, че много добре разбираш, какво иска да подчертае колегата.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 42. 42 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 503 Неутрално

  До коментар [#31] от "falkoneti":

  Киро не го еВе кой ще е гост,важното е телевизията да печели.
  Всеки който си плаща е добре дошъл,като в магазин е,всеки с пари си купува продукта!

  sdg
 43. 43 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 503 Неутрално

  До коментар [#35] от "danvan":

  Откога Трайчо има такава власт ми е много интересно?Я научете каква власт има районния кмет,че малко взеха да се изхвърлят някой предварително!

  sdg
 44. 44 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5848 Весело

  До коментар [#38] от "Чичи (Ice Man's fan)":

  Прав сте :)
  Затова си има решение. Промяна в закона/конституцията, за която настоява от 10 години ЕС, Венецианската комисия и СЕ пък и поотделно и лично доста държави на ЕС. Впрочем Борисов го обеща с оставката на Христо Иванов, когато в НС партиите, начело с ГЕРБ му блокираха предложената съдебна реформа :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK