Новият кмет на "Овча купел": Фандъкова играе ролята на Бойко Борисов

Ангел Стефанов

© Анелия Николова

Ангел СтефановАнгел Стефанов е новият кмет на район "Овча купел" в София. Кандидатът на "Демократична България" спечели на балотажа срещу досегашния кмет Христина Семерджиева от ГЕРБ с 20% разлика.
Той е 42-годишен, доктор по политология, преподава публична администрация в Нов български университет. Основател е на инициативен комитет "Маестро Кънев", който се бори срещу презастрояването и хаоса в инфраструктурата на района. Стефанов беше подкрепен за кмет от шест граждански сдружения от "Овча купел". До 2014 г. е бил обществен посредник (омбудсман) на Столичната община. Женен е с две деца. Живее и работи в район "Овча купел".


Г-н Стефанов, Вие сте университетски преподавател, какво ви предизвика да се кандидатирате за кмет?


- Живея в квартал "Овча купел, а и 10 години съм бил омбудсман на Столичната община. Преподавател съм, но по публична администрация и като знам какво пише в книгите и учебниците - как трябва да се работи, и виждам какво реално става, в частност в район "Овча купел", развих невероятно вътрешно желание да променя нещата. Това няма да стане с писане на статии и с лекции, а с действие.
Наясно ли сте кой гласува за вас на изборите?


- Десните избиратели на "Демократична България", както и шестте инициативни комитета и активните граждани от района имаха ключов принос за моето избиране. Кандидатурата ми беше издигната от тези комитети и тя е резултат от естествен процес, който се разви в последните 2-3 години. В това време всеки от нас в тези инициативни комитети се сблъска с неработещата районна администрация.


Почти всички полезни неща, които се направиха в "Овча купел", са след като инициативните комитети влязоха в контакт с голямата община.


Оказа се, че нашата районна администрация е безсмислен орган. Ролята му, едва ли не, е била да задържа развитието на квартала, да отблъсква инициативите на гражданите и да пречи.


Имате ли обяснение за това?


- Едно от възможните обяснения е в модела на ГЕРБ. В него районните администрации трябва да играят ролята на лошите, а общинският съвет и администрацията на кмета Фандъкова да играят ролята на добрите. От наша гледна точка се получава точно такава картина, защото когато (като инициативни комитети) сме стигали до голямата община, нещата са се решавали.


Например трябваше спешно да се изгради един тротоар до Националното средно училище "София". Единият изход на учениците излизаше направо на уличното платно и трябваше спешно да се направи тротоар за децата, дълъг около 150 метра. С кмета на района, г-жа Семерджиева, проведохме поне три срещи по този въпрос, писах четири писма, но две години нямаше никакво развитие.


Тогава влязох в контакт с Фандъкова и въпросът беше решен за две седмици. От инициативни комитети от други райони на София научих, че и при тях също са се случвали такива работи.


Защо районният кмет няма да помогне за тротоар за учениците?


- Не е искал. Районната администрация досега е действала като буфер между гражданите и голямата община – да задържа и забавя всичко каквото може. А когато нещо успее да стигне до голямата община – нещата се получават.


Каква е идеята?


- Идеята е същата, както в държавата, в правителството – министрите се гърчат и не могат да решават и най-малките въпроси, но като отидат 50 човека да протестират пред Министерския съвет, излиза Бойко Борисов и казва: "Аз дадох 100 милиона". В случая тази роля играе Фандъкова.


В предизборната кампания на всички билбордове на ГЕРБ районните кметове са заедно с Фандъкова. Няма районен кмет на ГЕРБ, който сам да си направи предизборната кампания.


Районите на София нямат свой бюджет. Как ще изпълнявате обещанията си?


- Наясно съм, че сега нямам права – нямам бюджет, трябва всичко да съгласувам с общината и с общинския съвет. Амбицията на "Демократична България" е да се върви към децентрализация, защото в момента ние, "Овча купел", сме с население на областен град, а нямаме възможност да свършим това, което може кметът на областния град.


Всъщност гражданите са най-големият ресурс и инструмент на районната администрация да провежда политики и подобрения на градската среда. Преди изборите най-много обещавахме да се подобри моделът на работа в районната администрация – да бъдем постоянно сред хората, да ги ангажираме и тях в местното самоуправление – да подават сигнали, да контролират ремонти и строителни дейности, бъдат коректив на управлението на района.


Обещах да се сформира работещ обществен съвет към районната администрация, който да съдейства, но и да е коректив на управлението и на мен като кмет.


Кой е най-спешният проблем за решаване в "Овча купел"?


- Кварталът сега е непроходим в огромната си част – няма добра инфраструктура, нито за автомобилите. нито тротоари за хората.


За недостига на места в детските градини имаме амбицията да потърсим по-специфично решение – наемане на помещения и преустройването им във филиали с временни групи на детските градини до окончателно решаване на проблема. Ако чакаме да се построят новите градини, това ще отнеме 3-4 години, а този срок не устройва хората, които сега имат малки деца.


Фандъкова построи 100 сгради за детски градини и пак има недостиг. Защо?


- Защото, когато се построи нова детска градина, тези изнесени (временни) групи в приспособени, наети помещения, се закриват и децата се преместват в новата сграда. Приспособените помещения се освобождават и така не се поддържа капацитетът, за да дойдат там нови деца.


Така хем има нова детска градина, хем капацитетът на местата не се увеличава. Тези "изнесени групи" и приспособени помещения са решение поне на първо време, но така се дава някаква възможност на родителите.


Ако им се постави алтернатива: "Искате ли детето ви да дойде в такава "изнесена група", или ще си го гледате вкъщи?", тогава нека всеки родител да прецени. За нас е важно общината да предлага възможности и който родител не иска, да си търси сам решение за отглеждането на детето.


Презастрояването е спешен проблем в "Овча купел". На място до бл. 412, отредено за детска градина сега изниква 7-етажна сграда.


- Запознат съм със случая, там все пак в ниското, до новата сграда ще се построи детска градина. Иначе решението е да се приемат Подробни устройствени планове на квартала. С изключение на "Овча купел-2", районът няма актуализирани планове. С тях хората ще знаят къде може да изникне нов строеж, а не, образно казано, една вечер да си легнат с градинка пред прозореца, а сутринта да се събудят с изкоп или с вече изникнала сграда.


Строеж на сграда на място, което е било отредено за детска градина в кв. "Овча купел".

© Анелия Николова

Строеж на сграда на място, което е било отредено за детска градина в кв. "Овча купел".


Какви инвестиции в района бихте подкрепили?


- Ако са в строителството, ще ги насочим в периферните зони – край "Юбилейната гора". Там може да се развие ново строителство, защото сега са празни пространства. И в земи на бившето АОНСУ има къде да се строи, но да е прозрачно и предвидимо.


Ще се реализира ли най-сетне проектът за парк "Кукуряк"?


- Ще се боря упорито да се реализира този проект. Процедурата за обособяването на този парк – общественото обсъждане за възлагането на проекта, стартира вече, но в доста ограничени граници. Моята идея е парк "Кукуряк" да има по-големи зелени подходи с различни части на квартала.


Може ли да се спаси банята в центъра на кв. Горна баня?


- Поел съм ангажимент да проведа разговори със собствениците на бутилиращата компания и да опитам да ги убедя, че възстановяването й не трябва да се възпрепятства. Идеята ми е да включим собствениците на компанията в решаването на местни проблеми.


Сега минералната вода не носи ползи на горнобанчани, а само проблеми. Бутилирането на водата и товаренето на огромните камиони става в центъра на Горна баня и така се разбиват улиците, а район "Овча купел" нищо не печели от това.


25 май. Така изглежда минералната баня в центъра на кв. Горна баня

© Максим Караджов

25 май. Така изглежда минералната баня в центъра на кв. Горна баня

Коментари (115)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 302 Неутрално

  Всъщност, достатъчно много софиянци си преизбраха Фандупката и Бойко Борисов ... сега да не мрънкат.

 2. 2 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  "Десните избиратели на "Демократична България", както и шестте инициативни комитета и активните граждани от района имаха ключов принос за моето избиране."

  И нито дума за Бсп, откъдето дойдоха половината му гласове? Черна неблагодарност.

 3. 3 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Много отрано започва да се оправдава за това което няма да свърши този кмет.

 4. 4 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1692 Неутрално

  Лилави дрОгари, няма да стане така...
  От примера на маямата поне трябваше да разберете, че САМО с активно слюноотделяне няма да ви се получи....

 5. 5 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 302 Неутрално

  До коментар [#2] от "galapagas":

  Мдам. Невъзпитани са и не могат да преодолеят омразата си.

 6. 6 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Весело

  Мама беше няколко дни в София, и си пазарила плодове от един и същ магазин. Станало дума, че е от Бургас, и както собственичката, така и няколко от клиентите, възкликнали: "Браво, какъв кмет имате само, а ние, пак си избрахме нашата "шматка"..."

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 7. 7 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1436 Весело

  Манолевите кметчета почнаха да изпълняват задачите сведени им тези дето ги избраха, БСП :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 8. 8 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 8 Любопитно

  И какво очаквате да му напишат и да каже това нещо !!!!!!!!!!

 9. 9 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Ох мармале.
  Новоизлюпените шегаджийчета вече докзват повсеместно, че не са там за да работят, а за политиканстват.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 10. 10 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5144 Неутрално

  Дори без пари и права, районните кметове могат да осветяват действията на общината.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 11. 11 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 974 Неутрално

  Всъщност, достатъчно много софиянци си преизбраха Фандупката и Бойко Борисов ... сега да не мрънкат.
  —цитат от коментар 1 на Славейко


  Другарю кмет от "Демократична България " , Вие като университетски преподаватен и жълтопаветен интелектуалец би трябвало да сте наясно , че Борисов е премиер на България , а Фандъкова /колкото и да Ви е неприятно / е премиер на София !
  За останалото бих ви припомнил , че "Пилците се броят на есен "! УСПУХ !

 12. 12 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2266 Весело

  До коментар [#2] от "galapagas":

  И нито дума за Бсп, откъдето дойдоха половината му гласове? Черна неблагодарност.
  ==========================

  В първия тур 2866 души гласуваха за БСП,
  4149 души за ДБ.
  Във втория тур 10345 души гласуваха за ДБ.
  Дори да извадите ВСИЧКИ гласовете на БСП, се оказва - 7479 гласа. ❗ГЕРБ във втория тур получи 6816 гласа. 👎
  И кой спечели ?!)
  Вие ГЕРБеристи, някаква логика имате крива - циганска с други думи)))

  https://results.cik.bg/mi2019/tur2/rezultati/2246.html #/t/8/2218

  "Чуждестранен агент"
 13. 13 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2804 Неутрално

  София е на ръчно упрашление на бай Х. Има хляб само за вълците , квачките и ге пи груп. Надявам се районните кметове да осветляват тази картинка и кражбите на ГЕРБ

 14. 14 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 958 Неутрално

  Ако искате да сте национална медия а не партием вестник ще е хубаво да давате думата и на някой различен от вашите кадри и мая манолова....

 15. 15 Профил на marian_jack_assa
  marian_jack_assa
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Много ненужно злостни коментари, само ще му пожелая успех.

 16. Манолевите кметчета почнаха да изпълняват задачите сведени им тези дето ги избраха, БСП :)
  —цитат от коментар 7 на Saint of Me


  Колко ли още дълго герберастията ще поддържа мантрата "по-добри сме от БСП". Че с какво сте по-добри? Вождът ви ходи по откриването на паметници на бай Тошо, рамо до рамо с Гоце.

  Неистово драпат да се изкарват нещо различно от комунистите заради част от електората им, който не се интересува много много от политика и все ще робува на мантрата "само да не е БСП". И що, каква е разликата на БСП с вас? На фона на мизерията и корупцията, която въдворихте, всеки ще се справи по-добре от вас.

  Но ... мантрата трябва да се поддържа, че иначе .... ще се види ясната картинка на гласоподавателите им, които реално са около 1-2% що се отнася до вярата в някаква абсолютна политическа стойност, която тая реално мафиотска структура има. Само толкова са балъците, които вярват, че ГЕРБ има някаква идеология и идея за управление. Другите гласуват щото:

  -- личен келепир
  -- да не си загубя службицата за 800 лв.(пак личен келепир)
  -- ма дано да не дойдат комунистите
  -- мразя умнокрасивците

  и тем подобни идиотски мотиви. Хората, които вярват, че тая пасмина е читава, са много много малко. Затва Недялко е впрегнат по цял ден да хвърля помия по всички останали. Щото да се поддържа мита за "абе Боко е прост, ма другите са още по-зле". Жалка гербава картинка, обречена да рухне с гръм и трясък.

 17. 17 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 302 Неутрално

  До коментар [#6] от "hamiltonf":

  Всъщност нашата шматка би се оправила доста по-добре в Бургас, където няма такъв натиск и интереси (поне не гробарски). Тя всъщност не е толкоз виновна, просто не й се позволяваше да действа. Но това не я оправдава, защото заради нея градът се превърна в нов Слънчев бряг и ново Банско. Само не знам къде ще бягаме, след като осрахме и столицата си

 18. 18 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 302 Неутрално

  До коментар [#10] от "penetrating":

  Да, и после да седят в ареста по 1 година заради жената на Гешев, която не му е и жена. А му е мъж сигурно

 19. 19 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5144 Весело

  До коментар [#18] от "Славейко":

  Предполагам. :)
  Със специфичната си характеропатия, Гешев няма как да е мъж, а е по-скоро жена в менопауза (да ме прощават жените) :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 20. Спретнаха активното мероприятие "ДБ се съюзиха с БСП", хубаво. Може даже да откажат някой балък да гласува за ДБ. Едва ли някой, който си е заслужавал, така или иначе. Ми сетне?

  Какво ще правят оттам нататък? Докога ще разчитат на лъжи и купуване на медиен комфорт и реално плачевни резултати във всички обществено-икономически сфери?

 21. 21 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1436 Весело

  До коментар [#20] от "mbf22628701":

  "плачевни резултати във всички обществено-икономически сфери?"

  Като например непрекъснатото и което е по-важно, органично а не с декрети и умнокрасиви шменти повишаване на бевепето и заплатите и отпадането на мониторинга при положение че за толкова любимата на умнокрасивците Румъния остава ли :)

  Нема вече балъци да кълват на умнокрасивите гьобелсщини, понаучи се бай чиляк да усеща кой е читав и кой безполезно умнокрасиво дрънкало

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 22. 22 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  [quote#16:"mbf22628701"][/quote]

  За да си избиват комплексите си направиха цял Институт за дясна политика, който организира офицерски балове, чества исторически годишнини, издава патриотични алманаси. На другата сутрин са в сараите да правят метани на Доган, вкарвайки по някой турцизъм, за да го омилостивят. "Доган ага, шимшек олунуз алъснънда бириор, Христо и Радан коджа хаймани излезнаха, дай един гьондек да ги усмирим. Гешев пехливан аласънда да помогне. Нено ефенди, дето ни го подаде, много читав чиляк..."

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 23. До коментар [#20] от "mbf22628701":"плачевни резултати във всички обществено-икономически сфери?"Като например непрекъснатото и което е по-важно, органично а не с декрети и умнокрасиви шменти повишаване на бевепето и заплатите и отпадането на мониторинга при положение че за толкова любимата на умнокрасивците Румъния остава ли :)Нема вече балъци да кълват на умнокрасивите гьобелсщини, понаучи се бай чиляк да усеща кой е читав и кой безполезно умнокрасиво дрънкало
  —цитат от коментар 21 на Saint of Me


  Отпадането на мониторинга само по себе си не е постижение: мръсните сделки с Юнкер заради кашони скъп алкохол не значат, че има някакъв напредък. Да не говорим, че мониторингът още не е отпаднал.

  Растежът на БВП се случва във всяка една държава от Европа, а и света. Само десетина са държавите в света, където БВП пада:

  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_real_GDP_growth_rate

  Както виждаш, челници са Либия, Руанда и Бангладеш. Привеждането на стъкмени макроикономически показатели е хвърляне на прах в очите на хората, докато нищо реално не се е променило към по-добро благодарение на ГЕРБ, чиято политика е в същността си безхаберна и бездарна. Примерно, ти самият не би могъл да ми кажеш ЕДНО нещо, което са направили за подобряване на икономическата среда без да се ровиш в Гугъл и там пак ще намериш някоя пропагандна дъвка.

  Заплатите? Ма дигнали ли са се, вярно? А, да - ще дигат на учителите заплатите. За да станат 1000 лв. О, небеса, о, чудо!

 24. 24 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2315 Весело

  "И нито дума за Бсп, откъдето дойдоха половината му гласове? Черна неблагодарност.
  —цитат от коментар 2 на galapagas


  Това в ПИК ли го прочете, или в Блиц?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 25. 25 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2704 Неутрално

  Диалогичен кмет са си избрали, дано реализира идеите си! Това е нормалния път за политици, с доказване на способности и убеждаване на избиратели. Ако и Галевата се беше кандидатирала за районен кмет щеше да бъде избрана, но ще ѝ лъсне дупето.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 26. [quote#16:"mbf22628701"]
  —цитат от коментар 22 на cinik
  За да си избиват комплексите си направиха цял Институт за дясна политика[/quote]

  Да си избиват комплексите ли? Не подценявайте мотивите им: ВСИЧКО се прави с цел пропаганда и поддържане на масата шарани, които им се кланят. Може би феновете им да си избиват комплексите - да. Но нямайте съмнение, че този фалшив институт е създаден с единствената цел да се сипе бясна пропаганда, най-вече против почетните хора в политиката, които през годините бяха асоциирани с дясното. ТОВА е ГЕРБ - вербуване на кариеристи-некадърници като Георги Харизанов, които иначе какво ще правят? Трябва да стават охранители или друг тип сенчести бизнесмени.

 27. 27 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Неутрално

  До коментар [#2] от "galapagas":

  Понеже живея в Овча Купел,ще кажа-където на оървия тур имаше плакати на АБВ и БСП,на втория тур бяха сложени на този господин.Газетата няма да спомене БСП,ясно е.И е ясно,че без БСП нямаше да бъде избран въпросния господин.

 28. 28 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 302 Разстроено

  До коментар [#19] от "penetrating":

  Да. Най-добрият прокурор (как я мразя тая съветска дума!) по замитане на следите на КТБ крадците ...

 29. 29 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Неутрално

  До коментар [#20] от "mbf22628701":

  Мдааа,пък Дневник не уведомява за всяка глупост ,казана от Манолова случайно,нали?!

 30. 30 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Неутрално

  До коментар [#20] от "mbf22628701":

  Мдааа,пък Дневник не уведомява за всяка глупост ,казана от Манолова случайно,нали?!

 31. 31 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 302 Разстроено

  До коментар [#27] от "yanne":

  в Овча купел точно ВСИЧКИ са гласували за него, а не за оная герберастична нещастница и малоумна дрисла

 32. До коментар [#20] от "mbf22628701":Мдааа,пък Дневник не уведомява за всяка глупост ,казана от Манолова случайно,нали?!
  —цитат от коментар 30 на yanne


  Не знам какво имаш предвид? Каква Манолова, какво общо има в случая, какво общо има с това, което съм казал?

  А, да, сетих се: директивата е да повтаряте "Манолова" до откат.

 33. 33 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  "Той е 42-годишен, доктор по политология, преподава публична администрация в Нов български университет."

  Мила родна картинка на "интелектуалец".

 34. 34 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  Ако и Галевата се беше кандидатирала за районен кмет щеше да бъде избрана, но ще ѝ лъсне дупето.
  —цитат от коментар 25 на Корки


  Вероятно за районен кмет в Кюстендил, където кмет е бившият ѝ любовник. За съжаление там няма районни кметове, но има пък селски.

 35. 35 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  "И нито дума за Бсп, откъдето дойдоха половината му гласове? Черна неблагодарност. —цитат от коментар 2 на galapagas
  Това в ПИК ли го прочете, или в Блиц?
  —цитат от коментар 24 на Николай Колев


  Не, в ЦИК.

 36. 36 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  До коментар [#23] от "mbf22628701":

  mbf22628701
  Рейтинг:
  10:27, 15 ное 19
  Неутрално

  Нов трол? Бан!!!

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  До коментар [#2] от "galapagas":И нито дума за Бсп, откъдето дойдоха половината му гласове? Черна неблагодарност.==========================В първия тур 2866 души гласуваха за БСП, 4149 души за ДБ. Във втория тур 10345 души гласуваха за ДБ. Дори да извадите ВСИЧКИ гласовете на БСП, се оказва - 7479 гласа. ❗ГЕРБ във втория тур получи 6816 гласа. 👎 И кой спечели ?!) Вие ГЕРБеристи, някаква логика имате крива - циганска с други думи)))https://results.cik.bg/mi2019/tur2/rezultati/2246.html #/t/8/2218
  —цитат от коментар 12 на putinxujlo


  Каквито и аритметики да вадите вие, феновете на Гнома, не можете да измиете позора от съюза с комунягите. Край с вас! Още ме е яд, че пуснах глас за съветниците от ДеБъ на първия тур. Подлъгах се по Методи Лалов, който май е единственият смислен човек в листата. А вкарах антисемита Белев заедно с него.

 39. 39 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2266 Неутрално

  До коментар [#35] от "galapagas":

  Не, в ЦИК.
  ==================
  🙄😂😂
  Пак ще ви повторя)))
  В първия тур:
  2866 души гласуваха за БСП,
  4149 души за ДБ.
  Във втория тур:
  10345 души гласуваха за ДБ.
  Дори да извадите ВСИЧКИ гласовете на БСП (от първия тур) се оказва - 7479 гласа. ❗
  ГЕРБ във втория тур получи 6816 гласа. 👎
  И кой спечели ?!)
  Вие ГЕРБеристи, някаква крива логика имате - циганска с други думи)))

  https://results.cik.bg/mi2019/tur2/rezultati/2246.html #/t/8/2218

  "Чуждестранен агент"
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Срам ме е от ГЕРБ
  Срам ме е от ГЕРБ
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#37] от "mbf22628701":

  Нещата в Бг отдавна са приела гротескна форма - тук е едва ли не обида някой да е интелигентен, умен, начетен, образован. И това е нормално - избирателите на ГЕРБ си избират техни копия - всичкото "елит" на ГЕРБ е по-просто и от просто число, и за тях всеки напън на ума е смъртоносен!

 42. 42 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2266 Неутрално

  До коментар [#38] от "galapagas":

  Не знаете как да четете, вземете камъчета и камъчета бройте) От една купчина в друга измествайте)) ГЕРБеристи👎👎👎😂

  "Чуждестранен агент"
 43. 43 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 846 Неутрално

  До коментар [#6] от "hamiltonf":Всъщност нашата шматка би се оправила доста по-добре в Бургас, където няма такъв натиск и интереси (поне не гробарски). Тя всъщност не е толкоз виновна, просто не й се позволяваше да действа. Но това не я оправдава, защото заради нея градът се превърна в нов Слънчев бряг и ново Банско. Само не знам къде ще бягаме, след като осрахме и столицата си
  —цитат от коментар 17 на Славейко


  Идвайте в Златарица. И имотите евтини - няма презастрояване, и прасе в двора ще можете да си отгледате, да не ревете, че ви е скъпо свинското, и козите си има де да пасете, и дръвца в гората може да си нарежете, коги се напие горския. Никой няма да ви връзва кусур, че сте си паркирали каруцата с магарето в центъра на града, а боклуците си всички граждани ги изсипваме в края на селото, ама пак не се замърсява, щото той дъждът ги смива в реката. И културни мероприятия дал господ - през ден циганска сватба, и интернет даже си имаме. Пак ще можете да се окайвате колко сте зле - от сутрин до вечер, ама няма да ви остава много време, щото то докато нахраниш животните, прекопаеш доматите, и направиш някой ремонт по къщата, мръква. И поне малко храна ще произведете, а не да се жалвате от сутрин до вечер, че по-рано какво "СМЕ произвеждали", а сега - всичко внос...

 44. 44 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 846 Неутрално

  Много интересно противопоставяне в първите двайсетина постинга. Тези, които не са от ДБ, упрекват - ДБ-илите, че са неблагодарни към БСП и не оценяват помощта им за избора на районни кметове. Тези, които са от ДБ, изразяват надежда, че новите районни кметове ще използват добре предоставеното им място - като много удобна позиция, от която да продължат да разобличават Фандъкова, Борисов, и изобщо герберастите. Само чета и констатирам, де, никакви пристрастия, честна дума.

 45. 45 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Неутрално

  До коментар [#31] от "Славейко":

  Щр пропусна поста с псувни,така характерни за възвишените умнокрасавци.

 46. 46 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Неутрално

  До коментар [#31] от "Славейко":

  Щр пропусна поста с псувни,така характерни за възвишените умнокрасавци.

 47. 47 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Весело

  До коментар [#32] от "mbf22628701":

  Мхм...Точно директива имам да споменавам Манолова...Даже аз пишя статиите за нея в Дневник...

 48. 48 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Весело

  До коментар [#37] от "mbf22628701":

  "Интелигентен" и "интелектуалец" са две рсзлочнк понятия,а мнооого рядко са свързани с НБУ.Не бих нарекъл Дайнов ,Костов или Буруджиева(подвизаващи се в НБУ) интелетуалци.

 49. 49 Профил на datigo
  datigo
  Рейтинг: 277 Неутрално

  С вас сме кмете разкажете играта на крадците от ГРОБ.. и кликата им от малоумници, гласуващи и работещи за тях.

 50. 50 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1375 Неутрално

  До коментар [#17] от "Славейко":

  Не мисля, че би се оправила. Учителка по руски език - кмет на град с 1,2 милиона население???! Със заместник-кметове журналисти? Просто те са поставени там, за да бъдат послушковци. И да изпълняват нарежданията. на банкянската мутра.

 51. 51 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 846 Неутрално

  "И нито дума за Бсп, откъдето дойдоха половината му гласове? Черна неблагодарност.
  —цитат от коментар 2 на galapagas

  Това в ПИК ли го прочете, или в Блиц?
  —цитат от коментар 24 на Николай Колев


  Ми за него не знам, ама аз в седмицата между двата тура се развличах във форума, разбираш ли, току-що бях слязъл от планината и не можех да се нарадвам, че пак имам компютър пред себе си, и интернет. Та, ПОЧТИ всички, които активно се афишираха в предишни дискусии като ДБ-симпатизанти и активисти, агитираха до побъркване да се гласува за Манолова и за Костя Копейкин. А това значи и за БСП. Ключовите мантри бяха за "историческия шанс" да се свали ГЕРБ, които са диктатори, защото са ЗАЕЛИ ВСИЧКИ ЧИНОВНИЧЕСКИ МЕСТА; за столицата, която е ключът за падането на България, за това, че БСП не са по-лоши от ГЕРБ и как, като дойдат на власт, лесно ще ги свалите, и тогава всички чиновнически места все ваши ще бъдат. Също и че всички са маскари и по време на соц-а са членували в БКП, а между Манолова и Фандъкова разлика няма. После идваха идеите за "кривата щанга" - Манолова, с чиято помощ ще извадите вратите на кабинетите, в които не ви пускат, та вие да ги заемете, и за "саксията с петунии" за която трябвало да се гласува, ако Манолова я нямало, само и само да не е за ГЕРБ. И за стенещия под диктатурата на ГЕРБ, и умиращ от глад народ, докато България загива от най-голямата икономическа криза в цялата си история. Това поне успях да запомня... А и за президента Радев и избралия го екип, на който много разчитате...
  ……………………..
  Ако са ви "спретнали активно мероприятие", както твърди един колега по-горе от твоя постинг, то всички вие, от ДБ, много, ама много яко участвахте в него.

 52. 52 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 846 Неутрално

  До коментар [#37] от "mbf22628701":"Интелигентен" и "интелектуалец" са две рсзлочнк понятия,а мнооого рядко са свързани с НБУ.Не бих нарекъл Дайнов ,Костов или Буруджиева(подвизаващи се в НБУ) интелетуалци.
  —цитат от коментар 48 на yanne


  Ми те не са и много интелигентни.

 53. 53 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1436 Весело

  До коментар [#23] от "mbf22628701":

  Ми УБЕДЕТЕ хората че вие можете по-добре така че да гласуват за вас на ИЗБОРИ :)

  Така бачка демокрацията, разбира се срамните за самите умнокрасивци колаборации с БСП също са част от демокрацията и единствените които яростно отричат очевидното са полегналите на БСП умнокрасивци, останалите го приемаме, демокрация братче, па на следващи избори чиляк си прави сметката и така

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 54. 54 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 846 Неутрално

  До коментар [#38] от "galapagas":Не знаете как да четете, вземете камъчета и камъчета бройте) От една купчина в друга измествайте)) ГЕРБеристи👎👎👎😂
  —цитат от коментар 42 на putinxujlo


  С пръстите на ръцете, и ако не стигат - като си събуеш чорапите, не е ли по-лесно? :)

 55. 55 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 846 Неутрално

  До коментар [#37] от "mbf22628701":Нещата в Бг отдавна са приела гротескна форма - тук е едва ли не обида някой да е интелигентен, умен, начетен, образован. И това е нормално - избирателите на ГЕРБ си избират техни копия - всичкото "елит" на ГЕРБ е по-просто и от просто число, и за тях всеки напън на ума е смъртоносен!
  —цитат от коментар 41 на Срам ме е от ГЕРБ


  Ти, като си толкова интелигентен, можеш ли издоиш козата и да впрегнеш магарето? А с моторен трион някога рязал ли си, и знаеш ли изобщо как да го запалиш? КАКВИ ОСНОВАНИЯ имаш да се мислиш за интелигентен? Изброй ги, моля те...

 56. 56 Профил на crusible
  crusible
  Рейтинг: 379 Неутрално

  Леле колко слюнка от щатните тролчета! Кефи ме колко сте постоянни с опорката за ДБ и БСП! Бързо забравихте за файтона хора, хахах, смешници!

  Аз съм от Овча Купел и толкова жалката кметица като гербавата Семерджиева трудно може да има!

  Успех на новия районен кмет! Меко казано по добрият избор за района!

 57. 57 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 846 Неутрално

  "Той е 42-годишен, доктор по политология, преподава публична администрация в Нов български университет."Мила родна картинка на "интелектуалец".
  —цитат от коментар 33 на galapagas

  Защо, какъв е проблемът? А, да, сетих се: част от облъчването ви минава през анти-интелектуализма. Нормално - как да ви внушават да уважавате интелигентните хора, като вашия вожд е прост и некултурен, както се видя за пореден път при излагацията му с новата американска посланичка.
  —цитат от коментар 37 на mbf22628701


  Понеже питаш какъв е проблемът... За политологията става дума... Ние, антиинтелектуалистите, през последните двайсет-трийсет години, взехме, заедно със социологията, астрологията, нумерологията и тъй нататък, да я отнасяме към групата на ментологическите науки. И не сме убедени, че те изискват да си интелектуалец. А за интелекта сме убедени, че им е противопоказан. Според нас за тях са необходими други способности.

  Че преподава как се става чиновник господинът, е похвално. Че е работил в художествената самодейност, също. Заради това, че има две деца и ги отглежда, и възпитава, няма как да не го уважаваш. Възниква обаче въпросът: той може ли да прави нещо с ръцете си?

 58. 58 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  До коментар [#53] от "Saint of Me":

  какво ли лично нещастие, лична несрета и провал на жалкото му съществуване е изтърпяло това ощетено човешко същество, нарекло се "Saint of Me".
  Не е ЖАЛКО, а ЖАЛНО е да четеш неговата фиксация върху "умно-красивците".
  Отхвърлян от половината жени, защото "не е красив", и презиран от другата половина жени, защото "не е умен" и ето: жлъч и слюнка по "умно-красивците"!
  ...
  Тъпаци, запишете си някъде, че няма демократ, който да гласува "под строй" за когото и да било, още повече срещу убежденията си.
  Защото демократите сме ИНДИВИДУАЛИСТИ. Никой не може да ме накара да направя нещо против съвестта си.
  Няма демократи, гласували "за БСП", "за Манолова", дори "срещу Фандъкова" - това е ПЪЛНА КЛЕВЕТА!

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 59. 59 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 846 Неутрално

  Леле колко слюнка от щатните тролчета! Кефи ме колко сте постоянни с опорката за ДБ и БСП! Бързо забравихте за файтона хора, хахах, смешници!Аз съм от Овча Купел и толкова жалката кметица като гербавата Семерджиева трудно може да има! Успех на новия районен кмет! Меко казано по добрият избор за района!
  —цитат от коментар 56 на crusible


  За кметицата сигурно си прав. Иначе хората сигурно щяха да си я искат, и да гласуват за нея. С "опорката за БСП и ДБ" обаче ме изненада. Ама то само опорка ли било? Нищо вярно? Що се отнася до файтона... ами сега, покрай успехите ви със заемането на места в администрацията, няма да сте вече само един файтон. Повече ще сте...

  За троловете - да се застраховам само... Аз специално не съм платен. А за трол - ами ако всеки, който ВЕЧЕ се е отвратил от ДБ е трол, точно трол требе да съм...

 60. 60 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 846 Неутрално

  До коментар [#53] от "Saint of Me":какво ли лично нещастие, лична несрета и провал на жалкото му съществуване е изтърпяло това ощетено човешко същество, нарекло се "Saint of Me".Не е ЖАЛКО, а ЖАЛНО е да четеш неговата фиксация върху "умно-красивците".Отхвърлян от половината жени, защото "не е красив", и презиран от другата половина жени, защото "не е умен" и ето: жлъч и слюнка по "умно-красивците"!...Тъпаци, запишете си някъде, че няма демократ, който да гласува "под строй" за когото и да било, още повече срещу убежденията си.Защото демократите сме ИНДИВИДУАЛИСТИ. Никой не може да ме накара да направя нещо против съвестта си.Няма демократи, гласували "за БСП", "за Манолова", дори "срещу Фандъкова" - това е ПЪЛНА КЛЕВЕТА!
  —цитат от коментар 58 на Торбеш


  Ми ако е пълна клевета, що се впрягаш толкова, та чак слюнки хвъргаш?
  ……………….
  За това, кой за кого е гласувал, няма как да знаем. Нито ти, нито аз. Но за това, КОЙ ЗА КОГО АГИТИРАШЕ - ами то това си беше публично бе, чоджум, в интернет!
  ВСИЧКИ ГО ВИДЯХА.

 61. 61 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1436 Весело

  До коментар [#58] от "Торбеш":

  Разбирам че умнокрасивият срам е непоносим а най-много разярява умнокрасивците че тоя път колаборацията с БСП не може да бъде отречена :)

  Много лошо умнокрасиво изпльоскване тоя път, особено в комбинация с ЛАЗЕНЕТО в нозете на вече бащицата за умнокрасивците Радев нещата ОКОНЧАТЕЛНО лъснаха, чудесно се получи, по-добре не би могло да е. А бонусът с яростното умнокрасиво мятане и отричане на очевидното е разкошна черешка на тортата :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 62. 62 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2137 Неутрално

  Баш десните избиратели и инициативните ти комитети събраха под 4200 избиратели на първия тур, срещу почти 5500 за кандидата на ГЕРБ. Ако не беше подкрепата на комунистите, на втория тур, щеше да видиш общинска заплата през крив макарон.

 63. 63 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До 3:"jgu46589028"]Много отрано започва да се оправдава за това което няма да свърши този кмет.[/quote]
  преди да коментираш, прочети закона за местната власт

 64. 64 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 846 Неутрално

  За закона си прав. Нищо не може да направи САМОСТОЯТЕЛНО, може само да слушка и папка. Ама пък мястото си е място, нали? И заплатката... и тя си е заплатка. А то една партия никакви места и заплатки ако не може да осигури... Е, вече няма да сте само един файтон... А това не е малко.

 65. 65 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До 62
  тогава какво? Да си подаде оставката ли?

 66. 66 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5144 Весело

  До коментар [#28] от "Славейко":

  Най-евтиния и верен, може би :)
  Все ми напомня на хартиеното чадърче, втъкнато в питието на Боса (#Кой) :)
  (Понеже нали ролята му е да чадъри(като глагол) и да боде) :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 67. 67 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 846 Неутрално

  До 62тогава какво? Да си подаде оставката ли?
  —цитат от коментар 65 на historama


  Може ли вместо него? Не, разбира се. Един умен, съпричастен и активен човек винаги е полезен. Но тук за друго спорим. На повърхността - за това, как наистина Е БИЛО. А в дълбокото си е битка - срещу тези, които подменят истината за вече станалото, следвайки максимата на Оруел: "Който владее миналото, владее и бъдещето", също технологията му, за изземване на старите вестници от библиотеките, и отпечатването на нов техен вариант, със старата дата. И още нещо: ако някъде реалността е подменена, то скриващата истината подмяна трябва да бъде унищожена.

 68. До коментар [#23] от "mbf22628701":Ми УБЕДЕТЕ хората че вие можете по-добре така че да гласуват за вас на ИЗБОРИ :)
  —цитат от коментар 53 на Saint of Me


  Ми господинът от статията очевидно ги е убедил, гений. А сега отивай да се кланяш на снимка на вожда си, ама гледай да е оная, дето откриват на Тодор Живков паметинка.

 69. До коментар [#37] от "mbf22628701":"Интелигентен" и "интелектуалец" са две рсзлочнк понятия,а мнооого рядко са свързани с НБУ.
  —цитат от коментар 48 на yanne


  И никога с ГЕРБ.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2018 Неутрално

  До коментар [#1] от "Славейко":

  Да ама виждаü че в много от районите, както в Овча Купел, кандидатите на герб останаха доста назад в надпреварата.

 72. 72 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2018 Неутрално

  До коментар [#3] от "jgu46589028":

  За какво се оправдава, човека знае много добре какви са му правомощията като районен кмент. Беше един от малкото кандидати за районен кмет, който си беше направил труда да направи програма, която всеки можеше да види. Парашутистката от герб освен на билборд с фандъка никой с нищо не я видя. Съответно резултата беше очакван, една от най-големите загуби на герб за районнен кмет.

 73. 73 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2018 Неутрално

  До коментар [#4] от "selqnin":


  На кое казваш "активно слюноотделяне"? Човека е може би с най-конкретните планове от всички районни кметове в София.

 74. 74 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7291 Неутрално
 75. 75 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 518 Неутрално

  теменужен политолог за кмет практически означава без кмет; освен ако не е лош кмет - за което също има индикации, след като в първото си интрвю се конфронтира с Фандъкова, воден от селската си чест

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 76. 76 Профил на Magare
  Magare
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Г-н Стефанов като омбудсман на Столична община достатъчно дълго е работил с Данчето като кмет, та да знае какво го чака и не случайно критикува модела на управление на столицата. Критиките са градивни и се надявам от ГЕРБ да няма лов на вещици срещу районните кметове от другите политически партии и комитети.

 77. 77 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#23] от "mbf22628701":

  Ти на Евлами Опорката факти си тръгнал да му даваш. Все едно на Едкнижника да му обясняваш, че има и други книги осен Винету на този свят.

 78. 78 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#23] от "mbf22628701":Ми УБЕДЕТЕ хората че вие можете по-добре така че да гласуват за вас на ИЗБОРИ :)Така бачка демокрацията....така
  —цитат от коментар 53 на Saint of Me


  Демокрацията оФчи не бачка с 600 000 невалидни бюлетини. Това не е демоктация. България е рекордиор по процент недействителни бюлетини на избори.

  Сега въпросът е дали причината е защото българинът е в пъти по-неграмотен гласоподавател от останалите европейци или защото в България герберастията брои бюлетините и "прави" протоколите. И поради тази причина не може да намери няколко милиона за машинно гласуване, но пък за сметка на това Герберастията има 200 мил. да направи пристанище на Доган във Варна.

  Ще дойде ден и той не е далече, когато с камъни и дървета ще ви гонят по улиците. Историята познава много такива случаи на ампутирана политическа наглост, ама Еднокнижника като не е чел книжки си мисли, че той ще е първият, който ще излъже историята.

 79. 79 Профил на gedk
  gedk
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Тая община беше шълна с крадливи боклуци. Дори само архитектката да разкара и нищо да не свърши друго четири години все ще е кяр.

 80. 80 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1903 Неутрално

  Много разумни приказки, дано да има възможност да осъществи замисленото. А гербобесепарската опорка "ДБ гласува за Манолова" сигурно още дълго ще се внушава от активистите на тези партии.

 81. 81 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1436 Весело

  До коментар [#78] от "idiotstavrev":

  Безсилните умнокрасиви заплахи са едно от най-кефещите неща, жалко че немате вътък да опитате за да усетите от първа ръка че камъните и дърветата имат неочаквани свойства за тези въобразяващи си че няма начин да не са от правилната им страна :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 82. 82 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1436 Весело

  До коментар [#68] от "mbf22628701":

  Между първи и втори тур ли стана това внезапно просветление в избирателите, точно когато бележити умнокрасивци агитираха за Маямата?

  Метреси на БСП, това са умнокрасивите комунисти и ВЕЧЕ се видя ОКОНЧАТЕЛНО :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 83. До коментар [#68] от "mbf22628701":Между първи и втори тур ли стана това внезапно просветление в избирателите, точно когато бележити умнокрасивци агитираха за Маямата?Метреси на БСП, това са умнокрасивите комунисти и ВЕЧЕ се видя ОКОНЧАТЕЛНО :)
  —цитат от коментар 82 на Saint of Me


  Всъщност, гласовете на господина от статията на втория тур надвишават с много гласовете му от първият тур + тези на кандидата на БСП на първия тур:

  1-ви тур:
  56 Ангел Петров Маринов БСП ЗА БЪЛГАРИЯ 2 886
  66 Ангел Георгиев Стефанов „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“ (ДА България, ДСБ, Зелено движение) 4 149
  68 Христина Милчова Семерджиева Местна коалиция ГЕРБ (СДС) 5 573

  2-ри тур:
  66 Ангел Георгиев Стефанов „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“ (ДА България, ДСБ, Зелено движение) 10 345 55.62%
  68 Христина Милчова Семерджиева Местна коалиция ГЕРБ (СДС) 6 816 36.65%

  Така че, прав си: явно действително е имало внезапно просветление на избирателите, но то далеч не се ограничава до избирателите на БСП, както внушаваш по гьобелски, а до всякакъв тип избиратели. Пусти факти, мамка му,

 84. 84 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#28] от "Славейко":
  Слава Богу думата е с латински произход.
  Няма никакъв начин да е със съветски. Съветският принос в руският език са единствено скудоумните съкращения, прочетени като думи или изрази тип ГО ЕЛ РО по Ленин и други подобни.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 85. 85 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#72] от "Billy Pilgrim":
  Най-голямата е в Изгрев. Там спечели кмет на БСП. В останалите общини където загубихме, поне беше от ДсБ.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 86. 86 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2699 Неутрално

  До коментар [#61] от "Saint of Me":

  До коментар [#58] от "Торбеш":Разбирам че умнокрасивият срам е непоносим а най-много разярява умнокрасивците че тоя път колаборацията с БСП не може да бъде отречена :)
  —цитат от коментар 61 на Saint of Me


  Колаборация ли казахте? А знаете ли какво е "колаборация"? Така във Франция наричат сътрудничеството на режима на маршал Петен с нацистките окупатори. Но никой никога не е наричал "колаборация" съвместната борба срещу общия враг на партизаните, ръководени от генерал дьо Гол и ръководените от комунистите партизани. Аналогията Ви е неуместна - окупаторът не е БСП, а престъпната шайка на ГЕРБ. Не е колаборация едно патриотично взаимодействие така, че - както се пее в "Марсилезата" - "qu'un sang impur abreuve nos sillons!".**

 87. 87 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1436 Весело

  До коментар [#86] от "Един препатил":

  Че умнокрасивците са комунистически партизани никой не отрича :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 88. 88 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 302 Весело

  До коментар [#84] от "Чичи (Ice Man's fan)":

  Проверявах днеска: прокурор се е казвало още в руската империя, тъй че е оттам. На мене винаги ми е звучало ужасно съветски, като от времето на сталинските чистки. На македонски пък е обвинител. Представи си.

 89. 89 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 302 Неутрално

  До коментар [#88] от "Славейко":

  https://bg.wikipedia.org/wiki/Държавно_обвинителство

  И в България се е казвало, представи си

 90. 90 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 302 Неутрално

  До коментар [#46] от "yanne":

  Погрозняхме заради вас

 91. 91 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 302 Неутрално

  До коментар [#66] от "penetrating":

  Понеже няма нищо тайно, което да не стане явно; и нищо не е станало, за да бъде скрито, но за да излезе наяве.

 92. 92 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5144 Весело

  До коментар [#91] от "Славейко":

  Точно така (още повече, че звучи много библейски)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 93. 93 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 302 Весело

  До коментар [#92] от "penetrating":

  Направо оттам го взех :)

 94. 94 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5144 Весело

  До коментар [#93] от "Славейко":

  :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 95. 95 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 846 Неутрално

  . Възниква обаче въпросът: той може ли да прави нещо с ръцете си?
  —цитат от коментар 57 на gr52

  Ох, пуста герберо-комунистически манталитет. От една порода сте, неслучайно вожда ви ходи в Правец да открива паметници на Тодор Живков.
  —цитат от коментар 70 на mbf22628701


  Епа чак толкова ли ми е безтактен въпроса? Да не съм нарушил принципа "в къщата на обесения не бива да се говори за въже?"
  ………………
  Има един момент в психиката на старата градска интелигенция, която освен това е и автентично дясна, който не мога да разбера. Защо, вече поколение след поколение "представителите" й възприемат като грубо посегателство върху човешките си права самата мисъл, че те също могат да гледат добитък, включая и да му ринат л****та, да копат чушките и доматите, да бъркат вар и цимент на някой строеж, да носят тухли, да метат улиците и да обслужват големия вонящ камион, в който изпразват контейнерите с боклука?

  Някакви "по-низши хора" ли трябва да правят това? Да им произвеждат храната, да им обслужват... хигиената, да речем и т. н. И защо всеки от тях смята за свое изконно право да бъде уреден с някакво чиновническо място, на което ще му плащат, само защото е един такъв, умен и хубав?

 96. 96 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 846 Неутрално

  До коментар [#61] от "Saint of Me":
  —цитат от коментар 86 на Един препатил


  Ясно. Вие, потомствените антифашисти от БСП и ДБ, на които демокрацията им отне всичко, и най-вече - правото на чиновническо място, пак воювате срещу окупиралите България нацисти от ГЕРБ.

 97. 97 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 846 Неутрално

  До коментар [#61] от "Saint of Me":Колаборация ли казахте? А знаете ли какво е "колаборация"? Така във Франция наричат сътрудничеството на режима на маршал Петен с нацистките окупатори. Но никой никога не е наричал "колаборация" съвместната борба срещу общия враг на партизаните, ръководени от генерал дьо Гол и ръководените от комунистите партизани. Аналогията Ви е неуместна - окупаторът не е БСП, а престъпната шайка на ГЕРБ. Не е колаборация едно патриотично взаимодействие така, че - както се пее в "Марсилезата" - "qu'un sang impur abreuve nos sillons!".*
  —цитат от коментар 86 на Един препатил


  Ами... и аз за вашата КОЛАБОРАЦИЯ С БСП, и за "кривата щанга" Мая Манолова, и за "по-малкото зло" БСП, съюзът с които ще ви помогне да реализирате "историческия шанс" да изместите "герберастите" поне от няколко от окупираните незаконно от диктатурата им чиновнически места:

  Та, Петка от вицовете за Чапаев се бори с класовия враг - Маря Ивановна, която има цели две крави, следователно е кулак. Извел я е на поляната зад селото и работи ли, работи... А Маря Ивановна пищи, та се къса: "Петечка левее! Петечка, правее! Петечка, глубже! Петечка, можно я на четвереньках, а ты сзади?"

  "Петечка" приключва, изправя се, закопчава си дюкяна, и точно в най-добрите партийни традиции, съобразно статията на Ленин "Кто кого?", с огромно достойнство задава въпрос: "Маря Ивановна, позвольте Вас спросит: кто кого ебет?"

  Горното - като коментар на непрекъснато повтаряната в седмицата преди балотажа мантра на ДБ-активистите, че за тях КОЛАБОРАЦИЯТА С Мая Манолова и БСП е само средство да получат повече чиновнически места, че те просто използват БСП...

 98. 98 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 317 Неутрално

  До коментар [#12] от "putinxujlo":

  Ей комуне, кога научи български, кога стана модерна градска левица?! Чиба!

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 99. 99 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 846 Неутрално

  До коментар [#98] от "ndb":

  Не си прав.

 100. 100 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2039 Неутрално

  До коментар [#48] от "yanne":

  Разбира се интелектуалци са такива като Дани Ръбъла, който казва "дЕректор".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK