Столичният общински съвет избра още един зам.-председател

Столичният общински съвет избра още един зам.-председател

© Юлия ЛазароваБорислав Иванов от "Атака" е четвъртият заместник-председател на Столичния общински съвет. Той беше избран на днешното заседание на местния парламент с 55 гласа "за" и 6 "въздържал се".


До избора на Иванов се стигна, след като той сформира с четиримата общински съветници от ВМРО нова политическа група, кръстена "Патриоти за София". Изискването на правилника за дейността на СОС е всяка група в съвета да е минимум от пет души. Тя има право на свой зам.председател на СОС.


Така към днешна дата председател на СОС е Елен Герджиков от ГЕРБ, а заместник-председатели са Борислав Игнатов ("Демократична България"), проф. Иво Петров (ГЕРБ-СДС) и Милка Христова (БСП), избрани на първото заседание на съвета, и Борислав Иванов ("Патриоти за София").


На днешното си заседание СОС сформира комисия, която да разработи проект за новия правилник за дейността на съвета. Тя се състои от 9 членове - по двама от всяка политическа група плюс независимия Борис Бонев.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK