Петър Москов: Единствените, спечелили от местните избори, са БСП и ДПС

Петър Москов беше здравен министър във второто правителство "Борисов". Днес той подчерта, че е участвал в изпълнителната власт като министър на Реформаторския блок.

© Георги Кожухаров

Петър Москов беше здравен министър във второто правителство "Борисов". Днес той подчерта, че е участвал в изпълнителната власт като министър на Реформаторския блок.Единствените, спечелили от местните избори, са БСП и ДПС. ГЕРБ губят около 300 хил. гласа спрямо предходните избори през 2015 г., но тези гласове не преливат към "Демократична България", която губи около 150 хил. привърженици спрямо предходния вот. Това мнение изрази пред Би Ти Ви бившият активист на ДСБ и съосновател на новата партия Консервативно обединение на десницата Петър Москов.


"Десницата пада, а ДПС и БСП качват", подчерта Москов и добави, че явно дясноориентираните избиратели имат нужда от "контрапункт на всички утопии, експерименти комунистическия, либералния, зеления", в които живеем в момента.


Москов разкритикува политическото обединение "Демократична България", включващо "Зелено движение", "Да, България" и ДСБ, за това, че на местните избори се е обявило за промяна, докато избирателите искат запазване на основните ценности, с които живеят. "Когато нямаш ясна единна идеология и единствената ти заявка е промяна, това включва много лица, включително лицето на Мая Манолова", каза той, помолен да коментира, че на втория тур в София част от десните избиратели са се обявили за подкрепената от БСП Манолова.
Москов заяви, че КОД се появява заради необходимостта от консервативна сила, различна от ГЕРБ, която застава зад ценностите на силната държавност, която гарантира образованието, здравеопазването, реда и личната сигурност, стои зад връщането на личната свобода и скъсването на връзката между бизнеса и администрацията води политика на запазване на държавната идентичност.


КОД ще се яви на парламентарните избори през 2021 г. като целта е да постигне "такова присъствие в местните и националния парламент, че да е непреодолима за формиране на мнозинство.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK