Следизборните промени в ГЕРБ започнаха, партията полусмени ръководството в Благоевград

Следизборните промени в ГЕРБ започнаха, партията полусмени ръководството в Благоевград

© Николай ДойчиновКакто обеща и в изборната нощ след местните избори премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, на базата на резултатите управляващата партия започна с промените на структурите си по места. Очаквано сред първите организации с подменен състав са структурите в Благоевград, където ГЕРБ претърпя сериозни поражения както в областния град, така и из ключови общини. На пръв поглед изглежда, че цялото ръководство на местните организации ще претърпи промяна, но внимателно вглеждане в решенията на Изпълнителната комисия показва, че сериозно влияние пак ще продължи да има досегашният областен координатор на партията - депутатът Даниела Савеклиева.


Тясното ръководство на ГЕРБ – Изпълнителната комисия, е решило да смени областния координатор в Благоевград Даниела Савеклиева и на нейно място да сложи евродепутата Андрей Новаков, съобщиха от пресцентъра на партията. В същото време обаче Савеклиева ще бъде областен административен секретар на партията. По устав постът предполага да се подпомага областният координатор при изпълнение на правомощията му. С ангажиментите на Новаков в Брюксел се предполага основната част от задълженията в партийната структура да останат и в бъдеще за Савеклиева.


По-лесна явно е раздялата с общинския ръководител в Благоевград - директорът на ВиК Благоевград Росица Димитрова вече ще ръководи структурата на мястото на Бисер Михайлов.


За Сандански Изпълнителната комисия е утвърдила Стоян Стоев за местен ръководител, като Стоев и преди години е заемал този пост. Той заменя досегашния кмет на Сандански Кирил Котев, който след изборната загуба в града напусна и мястото си в общинския съвет, и ръководството на местната организация.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK