Горанов предлага да поеме контрола над хазарта и по-ниски такси за лотариите

Бъдещата Агенция по хазарта ще е на подчинение на финансовия министър

© Надежда Чипева, Капитал

Бъдещата Агенция по хазарта ще е на подчинение на финансовия министърДържавната комисия по хазарта да се преструктурира в Национална агенция по хазарта, предвижда проект на Министерството на финансите за Закон за Националната агенция по хазарта, публикуван за обществено обсъждане. Предвижда се тя да бъде едноличен орган и нейният изпълнителен директор да извършва всичко, свързано с регулацията и контрола на хазарта, а той да бъде назначаван от финансовия министър и да бъде на негово подчинение.


С този проект се предлага и промяна на таксите, които дължат организаторите на лотарии и спортни залагания.


Министерството обявява проекта ден след като специализираната прокуратура влезе в Държавната комисия по хазарта и започналата финансова ревизия заради сигналите за занижаване на събираните от частните оператори на лотарийни игри такси. В момента законът дава възможност да се плаща по два различни начина. Седмица по-рано пък лидерът на НФСБ Валери Симеонов внесе в Народното събрание промени в Закона за хазарта, предвиждащи частните лотарии да спрат работа и организирането им да стане държавен монопол. Той каза, че е говорил с министъра на финансите за идеята си, а Горанов я подкрепи. Още тогава финансовият министър спомена, че ще предложи и промяна за комисията по хазарта в едноличен орган.
Събитията около регулирането на частните лотарии станаха причина бизнесменът Васил Божков, който контролира "Национална лотария" и "Лотария България", да наруши дългогодишното си медийно мълчание и да заяви, че зад тази идея стоят управляващите, а целта е един успешен бизнес да бъде прехвърлен на друг играч. В отговор тази сутрин премиерът Борисов поиска изрични гаранции, че само държавата ще се занимава с лотарията.


Проектът е публикуван за обществено обсъждане до 22 февруари, но все още няма официален коментар как ще бъде съотнесен към промените, предложени от Симеонов и ще остане ли идеята лотарията да е държавен монопол. Междувременно идеите на "Патриотите" бяха приети на първо четене в бюджетната комисия, като депутатите от БСП и ДПС гласуваха с "въздържал се".


В законопроекта е посочено, че издадените от Държавната комисия по хазарта лицензи запазват действието до
изтичане на срока им. Образуваните и неприключили производства по издаване на лицензи пред закритата комисия ще се разглеждат по реда на Закона за хазарта.


Горанов предлага финансовият министър да контролира хазарта


Новата агенция ще наследи дейността на досегашната комисия и ще осъществява регулация, надзор и контрол на хазарта и свързаните с него дейности, като контролира организаторите на хазартни игри, производителите и търговците на игрално оборудване и поддържащите го фирми. Тя ще има изпълнителен директор и заместници, които ще се назначават от финансовия министър.


В правомощията на изпълнителния директор ще са издаването и отнемането на лицензи, утвърждаването на игрални правила, установяването на публични вземания, прилагането на принудителни административни мерки и налагането на административни наказания. Той ще може и да дава становища по Закона за хазарта и подзаконовите нормативни актове.


В момента решенията на комисията по хазарта се гласуват от колегиален орган на управление. Негови членове са шефът на регулатора (назначаван от финансовото министерство), както и по един представител на НАП, ДАНС, и на министерството на икономиката и министерството на правосъдието. Настоящият председател на комисията Александър Георгиев бе назначен през април миналата година.


Като цел на промените се посочва внасянето на яснота в статута на хазартния регулатор и осигуряване на прозрачност, оптимизиране и подобряване на работата му. Посочва се, че чрез премахването на комисията като колегиален орган и замяната ѝ с едноличен такъв ще се осигури бързина в производствата и ще има персонална отговорност за вземането на решения.


Създаването на агенцията се мотивира и с установени недостатъци и проблеми в работата на настоящия регулатор. Като пример се посочва сега действащата уредба, според която Комисията по хазарта се свиква най-малко два пъти месечно, а за провеждане на редовно заседание следва да има кворум. Практиката е показала, че често такъв не се осигурява, "което от своя страна води до излишно и неоправдано забавяне при постановяването на решения", пише в мотивите към проекта.


Нови такси за лотариите


С новия законопроект финансовото министерство предлага и промяна на таксите, които дължат организаторите на офлайн лотария с търкане на билетчета, тото, лото и залагания върху спортни събития.


Предвижда се държавна такса за тях да бъде 25% върху разликата между стойността на направените залози и изплатените печалби. Изключение се прави за онлайн залозите, където и в момента принципът е разликата между залози и печалби да се облага, но с 20%.


Това означава, че облагаемата база е по-широка, пише "Капитал" и посочва, че ако средно около 60% от получените суми от играчите се връщат обратно под формата на печалби, то реално тежестта за компаниите намалява и ще е равносилна на около 10% от приходите. В момента законът предвижда такса от 15% от приходите от залози и втори вариант - 20 на сто върху стойността на получените такси и комисионни - именно по тях е спорът и разликата в плащането между тотото и частните лотарии.


С поправките се предлага и такса от 20% върху стойността на комисионните и таксите от хазартни игри, при които участниците играят един срещу друг, а организаторът само организира провеждането им, за което събира такси и комисиони за участие (това са напр. покер турнири).


Предвижда се и повишаване на годишните вноски за социално отговорно поведение, като те ще започнат да се събират вместо от всеки организатор, за всеки отделен лиценз. Таксите са фиксирана сума в размер на 50 хил. лв. за онлайн залагания, 10 хил. лв. за игрално казино и 5 хил. лв. за останалите видове игри. По закон тези такси отиват в Министерството за младежта и спорта за финансиране на одобрени проекти за младежки дейности. За какво дава тези пари ведомството на Красен Кралев четете тук.


Законът предвижда глоби за тези, които възпрепятстват работата на агенцията при осъществяване на контролните ѝ правомощия - от 1000 до 5 хил. лв., ако деянието не съставлява престъпление, а при повторно нарушение - до 10 хил. лв. Ако нарушението е извършено от юридическо лице или едноличен търговец, глобите са в размер от 2 хил. до 8 хил. лв. и от 4 хил. до 16 хил. лева при повторно нарушение.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (76)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2413 Неутрално

  Откога го чакам кръщелника да изока...

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 2. 2 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 2224 Неутрално

  за какв о е тази агенция, нали хазартът ще е държавен?

 3. 3 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2413 Неутрално

  за какв о е тази агенция, нали хазартът ще е държавен?
  —цитат от коментар 2 на taratanki


  За да има къде да работят агентите.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 4. 4 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 535 Неутрално

  "Държавната комисия по хазарта да се преструктурира в Национална агенция по хазарта"

  Затъване в бюрокрацията и нищоправенето срещу по-високи доходи, осигурени от данъкоплатците

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 5. 5 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  Направете 100 000 агенции, за да има за всеки гербераст по една агенция и да се свършва тая мъка.

 6. 6 Профил на Borislav Jordanov
  Borislav Jordanov
  Рейтинг: 229 Гневно

  АРЕ СТИГА С ТАЯ ХРАНТУТЩИНА БЕ!!!

  Човек дъх не може да си вземе, КАК УСПЯВАТЕ???

 7. 7 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1907 Неутрално

  Нов държавен орган — това е методът им на управление. Нито един проблем не могат да решат, без да създадат нов държавен орган. Бойко: държавата това съм аз и колкото повече органи имам, толкова по-голяма държава в държавата съм.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2823 Неутрално

  До коментар [#2] от "taratanki":

  за какв о е тази агенция, нали хазартът ще е държавен?
  —цитат от коментар 2 на taratanki


  Не хазартът въобще - само лотарийните игри, и то не всичките. Само тези с търкането на талоните.

  А агенцията е за да се закрие Държавната комисия по хазарта и да се заметат следите дотук - който е...л - е....л, кака се ожени.

 10. 10 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2016 Неутрално

  Горанов май не е в час. Каква агенция? Те му дават целия хазарт, той още блее да контролира частното, което няма да го има.

 11. 11 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7799 Неутрално

  Пак ще увеличават администрацията. Някой, близък до Борисов да не би да е хвърлил око на лотарията.

 12. 12 Профил на liz31552545
  liz31552545
  Рейтинг: 133 Неутрално

  Не разбирам, защо на Горанов му е толкова важно лотариите да просперират и таксите им да са по- ниски? Иначе увеличиха какви ли не данъци. Дори лихвите по депозитите, коита в момента са нулеви имат данък, който този "министър " не си прави труда да оцени какви приходи носи.

 13. 13 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1737 Неутрално
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 15. 15 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4171 Любопитно

  Интересно ми е дали ще вземат част от бизнеса на черепа, без значени чрез преструктуриране на даден орган или не ! Също и какво правим по - нататък с въпросния " благодетел" на ФК Левски.....

 16. 16 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Не ми бил черепа, най ми бил-Горанов!
  Сега дано някои от онези заблудени души, които смятат, че така ГЕРБ се бори с простотията по тъкането, осъзнае, че просто искат да сменят собственика.

 17. 17 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 750 Неутрално

  Е добре де, проглушиха учшите на обществото, за едни скрити милиони ,които се оказа, че не е точно така. А сега предлагат по-ниската ставка да е за всички.

  Последователност- никаква.

 18. 18 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Защо сега, пичове? Кажете ми, щото скоро ще лъснат истинските намерения...
  Вземете и на Гриша Ганчев нещо, и да нетираме резултата. Вземете на Киро Гела заводите също?

 19. 19 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  Разбрахме ,че хазарта ще се облага с много по малко данъци и по ниски ставки от фирмите и болниците занимаващи се със здравеопазване ,а може ли да помолим финансовия министър да се разреши ,всички болници и лекарски практики да се регистрират също като хазартни заведения и данъците им да се приравнят към тези на собствениците на хазартните фирми ,за да е по рентабилно здравеопазването ,а и да се вдигнат и възнагражденията ,примерно професор в Пирогов да стигне заплатата на крупие , всеки от професорите ще е съгласен да сключи договор като крупие ,стига да му плащат въпросната заплата .

 20. 20 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Глава втора СЪСТАВ И ПРАВОМОЩИЯ НА КОМИСИЯТА
  (2) (Изм. - ДВ, бр. 58 от 2018 г., в сила от 13.07.2018 г.) Председателят и членовете на комисията се назначават от министъра на финансите, като един от членовете е от Националната агенция за приходите и по един член се предлага съответно от председателя на Държавната агенция „Национална сигурност", от министъра на икономиката и от министъра на правосъдието.

  Това е в момента. От статия излиза, че едва ли не Горанов ще придъпа комисията при него и да я контролира, но нищо не го спира и сега да го прави.

 21. 21 Профил на gorskiq1
  gorskiq1
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Герб дава заден ход май се уплашиха от божков

 22. 22 Профил на djb95
  djb95
  Рейтинг: 491 Неутрално

  Очаквано. така благодетяля му Домусчиев , в чиято сграда живее без пари , ще си регулира новата лотарейка

 23. 23 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5537 Неутрално

  "Горанов предлага да поеме контрола над хазарта и по-ниски такси за лотариите"

  Какво се прави че не е навътре с далаверата, та той е министър на финансите.

 24. 24 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 852 Неутрално

  Ами.... Може и да не съм прав, ама аз го разбрах така: идеята с хазарт да се занимава само държавата, се замита под килима и вместо това се създава нов орган. И се възмущават тука колегите, че щяло да има още един орган.
  ……………….

  То моят добре си работи, въпреки годините, ама като е тръгнало - що да не си поискам и аз нов орган, па ако може и още един...

 25. 25 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1523 Неутрално

  25 % данък печалба, защо да е ниско това?

 26. 26 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1258 Неутрално

  Гробаджийски нещастници. Това не е ли същия, който когато минаха изборите даваше акъл на общините да вдигат местните данъци? И те го направиха… Вие си ги избрахте, дано следващия път преди да гласувате си помислите поне малко...

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 27. 27 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5592 Неутрално

  Класическа акция за замитане на следи и размиване на отговорност.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 28. 28 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1786 Неутрално

  за какв о е тази агенция, нали хазартът ще е държавен?
  —цитат от коментар 2 на taratanki


  Ами именно защото ще е държавен, някой трябва да го управлява. Но за данъците съм против, те трябва да са на оборота, не на печалбата. По предлаганият начин се стимулира всичко да отиде за печалбите и въобще всякакви игрички в тази посока.

  Хазарта е социално зло и трябва да бъде ограничаван, такава трябва да е философията. Затова най-добрият вариант е някакъв фиксиран акциз, както върху цигарите.

  И категорично пълна забрана за реклами по медиите, също на местата където ще се предлага. Да остане но в силно редуциран размер, като толкова го сърби и не може да се откаже поне с парите си да помага за нещо по-полезно.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 29. 29 Профил на BULEXIT
  BULEXIT
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Хората пак се оказаха прави, като прозряха, че нещата в крайна сметка ще се завъртят в посока : "Вземи бизнеса на оня и го дай на нашите хора".
  Че даже и таксите намаляват.

 30. 30 Профил на BULEXIT
  BULEXIT
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#22] от "djb95":
  Едва ли К. Домусчиев ще е този, който е наел Валери Симеонов за палач-изпълнител.
  Същият води атаката срещу него.
  Като погледнеш таблицата в класирането, може да направиш достатъно мотивирано предположение за точния изпълнител.

 31. 31 Профил на Dobromir Dobrev
  Dobromir Dobrev
  Рейтинг: 206 Неутрално

  И цЕлото това упражнение (да не кажа изпражнение) е за да преминат едни богатства от Черепа в Пееф и мама Праска. Но за да не бъде толкова директно и видно, се предлага от т.нар. ПатреотЕ.

 32. 32 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Много правилно.
  Аре без черепи и подобни крадци загрижили се единствено за ..... собственият си комфорт.

 33. 33 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Е, сега вече е ясно защо се прави точно сега тая промяна. Това, което става в България е един грозен филм по ужасен сценарий... Време е всички да осъзнаем в каква септична яма живеем... Давам ви само три крещящи примера за корупция:
  1. Несэбраното ДДС за 16 000 000 000 лева за последните 10 години - сривът на НАП!
  2. Аферата с вносните боклуци, заляли цяла България.
  3. Водната криза в Перник.

  Оставка!

 34. 34 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 744 Неутрално

  В повечето цивилизовани страни лотариите са само и единствено държавни. Ватата и платените копейкаджии ги сърни, ама нема

 35. 35 Профил на бай Тодар
  бай Тодар
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ето го и министърчето проспало 500 милиона данъци и ни лук яло, ни лук мирисало....

 36. 36 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 744 Неутрално
 37. 37 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ето ви държавна управление на бизнес в пълния си блясък. Аз съм сигурен, че печалбите от хазарта ще намалеят драстично, не защото ще играят по-малко хора, а защото ще се управлява некомпетентно. Допълнително ще се източва, а ако ме питате как, спокойно те си имат начини. Опасният прецедент който се създава с монопол над хазарта, ще се разсрастне и в други сектори. Алчността на управляващата ни мафия, няма да има наяждане. Гарантирано и с "видими резултати".

 38. 38 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Влади се гласи от милионер да стане милиардер. Може, може.

  Как "държавата" ще управлява огромен бизнес? Кво е това "държавата"? Пак бюрократ - велик вожд начело, нали? Дали Череп или Тазова кост - все едно.

  Какво стана с основния аргумент, че талончетата ограбват народа, развращават го и го карат да мечтае, вместо да се труди на ползу роду? Държавните талончета ще го облагородяват ли?

  Изобщо - пунта мара!

  без подпис!
 39. 39 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 349 Весело

  последователен е - удари ИТ сектора, сега хазарта.. прави голям корупционен шлем....

 40. 40 Профил на ikapitan
  ikapitan
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Казвам ви! при всяка криза в Перник, Горанов се стресира и трябва жертвоприношение за да се успокои момчето
  ако е земетресение => апартамент
  режим на водата => печеливш лотариен билет
  Дано се оправи скоро този Перник, че незнам

 41. 41 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1907 Неутрално

  "Създаването на агенцията се мотивира и с установени недостатъци и проблеми в работата на настоящия регулатор. Като пример се посочва сега действащата уредба, според която Комисията по хазарта се свиква най-малко два пъти месечно, а за провеждане на редовно заседание следва да има кворум. Практиката е показала, че често такъв не се осигурява, "което от своя страна води до излишно и неоправдано забавяне при постановяването на решения", пише в мотивите към проекта."

  Мотив, та дрънка!
  Значи, понеже на членовете на Комисията по хазарта им е трудно да се събират два пъти месечно – дали поради мързел, или поради нехайство, или поради заинтересованост чужда – дайте да закрием комисията, която се състои от председател и четирима (4) членове, и да направим агенция с колко – 40? или 400? членове!

 42. 42 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 879 Неутрално

  До коментар [#28] от "Fred":

  Всяка една държавна институция е черна дупка. Като се централизира и бюкратизира, става двойна черна дупка. Като стои начело на тези дупки милиционер - герберист, става тройна черна дупка.
  Как па не си помислихте дори и за миг, вие от милиционерската бригада, че няма нищо смислено, което да налага това. Най-добрият начин е да натовариш с данъци частника на хазартни игри и да му направиш регулации. Направиш лш този бизнес държавен, еле па в ръцете на любимия Пожарникар, всичко оттича в гърлата на "недоносените" и недохранени" грабливи малки милиционери. Или големи и охранени депесари. Разлика никаква.

 43. 43 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  А вчера БУДАлите се скъсаха да ме плюят като им казвах какво ще стане.

  SHADOWS of SOFIA
 44. 45 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 531 Любопитно

  Заден дадоха май. Пак едно напред, Св ви назад.
  Нали щеше да е държавна лотарията само. Огънаха се май . Един череп ги уплаши

 45. 46 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  Вижте им само отчетите как умишлено са скрили цифрите на приходите!
  https://bivol.bg/eurofootball-gfo.html
  ХАЗАРТНИТЕ ФИРМИ НА ЧЕРЕПА ПОДАВАТ НЕЧЕТЛИВИ ГОДИШНИ ОТЧЕТИ, А АГЕНЦИЯТА ПО ВПИСВАНИЯТА ГИ ОДОБРЯВА В НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА

 46. 47 Профил на тракиец
  тракиец
  Рейтинг: 289 Любопитно

  Мдааа е..си и държавата щом този й е финансов министър...

  O sancta simplicita!
 47. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 49 Профил на Чинчила
  Чинчила
  Рейтинг: 256 Неутрално

  Шиши вече загрява на тъч линията...

 49. 50 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  Горанов да поеме хазарта ... а кръстника ще почерпи ли?

 50. 51 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2436 Весело

  Защо сега, пичове? Кажете ми, щото скоро ще лъснат истинските намерения... Вземете и на Гриша Ганчев нещо, и да нетираме резултата. Вземете на Киро Гела заводите също?
  —цитат от коментар 18 на Slick


  И що да им всемат като те дават доброволно?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 51. 52 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Много съвпадения във времето станаха - законопроект на правителството, законопроект на Валери Симеонов, проверки на прокуратурата.

  Прилича на мафиотски сблъсък.

 52. 53 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2378 Неутрално

  охааааа искам още власт за тормоз и пари за крадене

 53. 54 Профил на strunz
  strunz
  Рейтинг: 8 Весело

  Мама беше шеф на тотото, аз - на лотарията!

  ДП

 54. 55 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Ясноооо, схемата почна да се разплита - Малкия Шиши ще бъде човекът на Пеевски и Домуса, които ще поемат хазарта.

 55. 56 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  Ех, Горанов, този дето върти обръчите на Пеевски, ще ти изяде и главата. За него не е проблем да присвои нечии бизнес, нали?
  И за теб, Горанов не е проблем да му осигуряваш десетки и стотици милиони от ББР, нали?

 56. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 58 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Горанов предлага да поеме контрола над хазарта и по-ниски такси за лотариите

  На този шмекер вече явно апетита му се е увеличил , както си е според поговорката , и е решил , вместо с пръсче да щари в кацата с медец , да загребе с ръце до лакти . Изглежда , с гладкото си мозъче най-после е решил , че далаверите с апартаментите е просто мишкуване и затова ще скокна в най- дълбокото . Вече оборудван със невидими спасителни пояси . Така , за всеки случай . А като си припомни човек каква буба беше на първия и единствен дебат преди години с Орешарски , как го гледаше в очите и при отговори на въпросите отговаряше с треперещ гласец ,като зайче пред погледа на боа . Явно ползата от общуването с Пеевски е голяма . И обезопасена .

 58. 59 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Четейки коментарите, виждам, че нема угодия на червените боклуци.
  Ако е Черепа - що е той.
  Ако е държавата - ама що ще е агенция.
  А цялата работа е - щото не сме ние.

 59. 60 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Той каза, че е говорил с министъра на финансите за идеята си, а Горанов я подкрепи. Още тогава финансовият министър спомена, че ще предложи и промяна за комисията по хазарта в едноличен орган.

  А още преди това явно е бил замислил да премести полога на Златната кокошчица в собствения си курник . С единствената цел - да прибира част от златните яйчица в собствената си люпилня .

 60. 61 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 744 Неутрално

  ...ГЕРБ са мултитаскинг крадци. Винаги въртят многозадачни шашми, че поне една да мине и/или да не бъде забелязано основното им престъпление.
  —цитат от коментар 57 на Главанако

  И аз имах няколко съученици, дето като виждаха другите как изкарваха добри оценки, все викаха, че са преписвали или, че са връзкари, или зубъри, или че еди-какво-си.
  Същите сега сме с добри професии. А другите и до ден днешен не разбират многозадачните....
  Но още псуват и седят с по 400-500 лева заплата. Наричам ги ЗАВИСТИЛИВИ НЕКАДЪРНИЦИ.

 61. 62 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Като излезнат резултатите от доклада за далаверите в комисията по хазарта, съвсем друга ще я пеете. Подготвяйте си опорки от сега.

 62. 63 Профил на тракиец
  тракиец
  Рейтинг: 289 Весело

  Абе хора , само на мен ли Горанов ми прилича на Шкембе войвода на млади години ?
  Я ги сравнете да видите, все едно от един негатив са копирани.

  O sancta simplicita!
 63. 64 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Събитията около регулирането на частните лотарии станаха причина бизнесменът Васил Божков, който контролира "Национална лотария" и "Лотария България", да наруши дългогодишното си медийно мълчание и да заяви, че зад тази идея стоят управляващите, а целта е един успешен бизнес да бъде прехвърлен на друг играч.

  Божков няма полезен ход , ако държавата устиска в намеренията да организира лотарията в държавен монопол . Ако има данъчни престъпления , лесно е да му ОТНЕМАТ лиценза . Ако е изряден - срока не лиценза рано или късно ще изтече и няма да бъде подновен . Но едва ли държавата няма да може да намери начин да не бъде прекъснат Ако има конституционно нарушение през закона - закона може да се промени без особени усилия . Глава ДЕВЕТА от конституцията го позволява . Така че - Божков да се подготвя да прекъсне този бизнес или да се съгласи да плаща толкова , колкото поиска държавата . И пак ще има огромни печалби , защото жараните кандидат милионери се множат ежедневно .

 64. 65 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#52] от "Whoops":Прилича на мафиотски сблъсък.

  Ами тогава е време да дойде горския .

 65. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 66. 67 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 826 Неутрално

  Положението се изясни!
  Черепо обяви война на ефбет и на американци + янгличани.
  Тез пуснаха боеко за центърнападател в технва полза. Черепухата е на дузпата и ше го наритат кат бесно куче.
  Войната ше е до смърт. Началниците върсъсъ черепа! БРАО,БРАО,БРАО.
  ТЕЗ ШЕ СИ ГО ИТСТРЕЛЯТ И БЕЗ ДА ГО ЗАПЛАШВАТ.....
  ЧЕРЕП, МВИР НА ПРАХЪ ТИ.

 67. 68 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  Две съществени неща:

  1. Абсолютно е невярно да се каже, че:
  "В момента законът дава възможност да се плаща по два различни начина".
  Не, няма такава възможност - чл. 30, ал. 3 ЗХ разграничава две категории на организирането на хазартни игри, като едната категория се таксува с една ставка, другата категория - с друга ставка. Двете категории са ВЗАИМНО ИЗКЛЮЧВАЩИ СЕ (както една жена е или бременна, или не) и няма абсолютно никакво място за избор от организатора на съответната игра каква такса е длъжен да плаща. Добре е, че вече се говири за финансова ревизия на организатора на НЛ и най-естественият и законен завършек на същата ще е да му бъде издаден ревизионен акт за действително дължимото от него 15% от стойността на продадените билетчета през цялото време от 01.01.2015 г. до сега.

  2. Дори и в настоящия момент, държавата подхожда по начин, по който да бъде прецаквана (укривани задължения): "Предвижда се държавна такса за тях да бъде 25% върху разликата между стойността на направените залози и изплатените печалби".
  И двата параметъра са плаващи, т.е. държавата, за да е сигурна, че си е получила дължимото, трябва да се бъхти да ги изнамира.

  Подход, аналогичен на акцизните бадероли при алкохола, максимално би улеснил контрола, при това ще е и по-сигурен. Напр.: организаторът има право да пуска в продажба САМО талони, за които ПРЕДВАРИТЕЛБНО (с отпечатването им) е платил дълживата държавна такса. По-нататък - както се отчита всеки акцизен бандерол (връщане на непродадените талони)...

 68. 69 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  Защо хазарта да плаща такси изобщо.Направо да държавата да ги субсидира,заедно със заплатите и пенсиите задължително да се дават и талончета.лицата в затругнено положение да получават целеви помощи за купуване на талончета и помоши в натура във вид на талончета,национата телевизия задължително да показва определено време разпределено в във всички часови пояси спеелили.

 69. 70 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 672 Весело

  До коментар [#41] от "Fiji":Мотив, та дрънка!

  Нищо ново и учудващо Просто потвърждение на един от законите на Мърфи , който гласи , че Администрацията притежава неоспорима възможност да се ВЪЗПРОИЗВЕЖДА . Колкото повече - толкова повече . Както казва пък един друг литературен герой .

 70. 71 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Одобрявам одържавяването, стига Божковци са си пълнили гушата. Бил създал успешен бизнес, това е блъф. Успешен бизнес е не да ограбваш баламите, а да допринасяш с нещо за добруването на това общество. Аман от такива отличници в бизнеса, на които им бяха подарени народни пари , за да се фръцкат като преуспели капиталисти. Национализацията в тази област трябва да продължи и в други области, където властват бивши физкултурници и мафиоти.

 71. 72 Профил на бай Тодар
  бай Тодар
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Скъсаха се да бутат бизнеси в ръцете на Делянчо мамин....

 72. 73 Профил на bosko
  bosko
  Рейтинг: 26 Неутрално

  Аз пък предлагам да поема контрола върху министъра на финансите. Вервам ще имам поне 80% подкрепа. Министър Горанова хариза милиарди на чифутите за самолети, които ще се появят след няколко години, та това ли ще ви се опре?

  Колкото до това ЗАЩО СЕГА - ми хазарта разбутаха хората, чийто министър сега е в център на батак (но сух батак). Една от целите е отклоняване на внимание. Толкова ли не загрявате?

 73. 74 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  До коментар [#41] от "Fiji":Мотив, та дрънка! Нищо ново и учудващо Просто потвърждение на един от законите на Мърфи , който гласи , че Администрацията притежава неоспорима възможност да се ВЪЗПРОИЗВЕЖДА . Колкото повече - толкова повече . Както казва пък един друг литературен герой .
  —цитат от коментар 70 на papуre


  Този закон е на Паркинсън.

 74. 75 Профил на proudbulgarian
  proudbulgarian
  Рейтинг: 292 Весело

  До коментар [#5] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Брат, едно време БКПто имаше 800 000 членчета, заедно с ДСтата прави 1,5 млн хрантутници! Няма как 100 000 да решат проблема!

 75. 76 Профил на Арина Березова
  Арина Березова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Освен това винаги има краткосрочни промоции в казино Pinup https://pinupcasinowin.com/registraciya-i-vhod така че продължавайте да проверявате уебсайта, за да не пропуснете. Някои от миналите промоции са свръх-топ, като поява в холивудски филм и спечелване на космически пътувания, така че никога не се знае каква ще бъде следващата невероятна промоция. Екипът за поддръжка на клиенти е на разположение 24/7, за да ви помогне при всякакви въпроси или притеснения. Можете да получите достъп до услугата онлайн или на мобилното си устройство чрез чат на живо, телефон или имейл.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK