На живо

"Може ли политическа криза да реши водната" - дебатът по вота на недоверие към правителството

"Може ли политическа криза да реши водната" - дебатът по вота на недоверие към правителството

© Георги КожухаровБлизо четири часа продължиха дебатите по четвъртия вот на недоверие към кабинета "Борисов 3", който бе внесен от БСП заради провал в управлението на околната среда и водите. Поводът - водната криза в Перник и мръсния въздух в редица градове.


Премиерът Бойко Борисов не бе в парламента, а основната ос на конфронтация бе "ГЕРБ проспа кризата"-"БСП не се държи държавнически". Управляващите казаха, че е нужно обединение за намиране на решения за изход от водната криза, а не - политическа криза, която би забавила мерките. Опозицията - че хората от властта са се самозабравили, заради което правителството трябва да падне. Накрая новият министър на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизово подробно обясни как почти нищо не може да се направи.


Засега вотът изглежда да бъде неуспешен, тъй като се подкрепя само от БСП и ДПС, които имат 104 народни представители, а за да падне правителството са необходими 121 гласа. Формално кабинетът разчита на 116 гласа от депутати от ГЕРБ и "Обединени патриоти", но депутатите от "Воля" и "Атака" дават знаци, че няма да гласуват заедно с БСП и ДПС за сваляне на правителството.
"Дневник" проследи дебатите в парламента хронологично. Гласуването ще бъде в 9.00 часа в сряда.

"БСП, дай предложения"

Депутатът от "Обединени патриоти" Искрен Веселинов каза, че се вижда само завоят на БСП към ДПС, заради което малкият коалиционен партньор ще подкрепи правителството.


Депутатът от ГЕРБ Тома Биков обяви, че вотът е излишен и ще бъде отхвърлен. След като попита социалистите може ли политическата криза да разреши водната, той каза, че дебатът трябва да продължи и да има дългосрочни мерки в сектора. Затова покани БСП да даде предложения.


Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова каза, че на воден режим са 137 хил., а не - 500 хил. души. Тя каза, че също е гневна като хората в Перник. По думите й случилото се е урок за всички и сега трябва обединение, за да се реши проблемът.


Според министъра важна стъпка ще бъде закона за ВиК, който трябва да е говот през пролетта. От БСП обявиха, че тя е основен отговорен за кризата в Перник.


"Може ли политическа криза да реши водната" - дебатът по вота на недоверие към правителството

© Георги Кожухаров


"И при много вода, и при малко вода е зле", каза министърът на околната среда и водите Емил Димитров- Ревизоро. Той каза, че на много места министерството няма верен ход. После петнадесет минути обясняваше какво не може да направи.

Решенията за кризата

В отговори на въпроси на депутати министърът на икономиката Емил Караниколов обяви, че единственото решение сега е в Перник да се пусне вода от яз. "Белмекен" през яз. "Бели Искър" и софийската мрежа. Той каза, че държавната компания "Монтажи" ще извърши ремонт на язовирната стена на "Бели Искър". По думите му това не можело да стане без източване.


Министърът уточни още, че в Перник ще има две реконструкции на ВиК мрежата - едната е по т.нар. воден цикъл, а другата - с парите, които държавата дава на града - 30 млн. лв.


"Отговорните за кризата в Перник ще понесат своята отговорност. Държавата в момента работи с целия си финансов и интелектуален ресурс тя да бъде решена. София проявява солидарност. Камарата на строителите ще помогне безвъзмездно. В тоя момент БСП иска да свали правителството. Дори гражданите на Перник не искат", каза депутатът от ГЕРБ Александър Ненков. Той обвини БСП в политически егоизъм.


В отговор социалистът Крум Зарков каза, че ГЕРБ толкова се е вкопчила да запази властта, че не знае защо я пази.

Перник проспал европарите

В продължение на десет минути депутатът от "Обединени патриоти" Борис Ячев обясняваше какво е направило правителството за чистотата на атмосферния въздух, защо се внасят отпадъци и как се е стигнало до водната криза в Перник.


"Намерението на БСП е да черпят политически дивиденти", смята Ячев. Според него мотивите на вота на недоверие към правителството са кухи тези и несъстоятелни изводи


"Остарялата водопреносна мрежа е основният проблем и заради него се стигна до водната криза в Перник", каза Ячев. По думите му това е единственият областен град, който не е защитил проект за воден цикъл по времето, когато в града е управлявала БСП.

"БСП създава паника"

Според председателя на ресорната комисия в парламента Ивелина Василева вотът на недоверие е плод на самоцелни критики и стремеж за създаване на паника. След това се обърна към социалистите: "Критикувате, а не давате решения".


От ГЕРБ отчетоха направеното в сектора, сред които проекти, финансирани от европейските фондове. За парите по тях Ивелина Василева каза: "На вас ви ги спират, на нас ни ги пускат". След това обявиха, че БСП не е правила нито едно предложение по обсъжданите теми в годините.


"Време е да има общо разбиране, че политиките за околната среда и водите заслужават внимание. Затова обаче те трябва да бъдат поставени над партийните интереси. В лицето на БСП не виждаме конструктивна опозиция, а партия, лишена от визионерство", обяви още Василева.


В отговор социалистът Явор Божанков й каза, че ГЕРБ не е успяла да превърне България в енергиен хъб, но я е превърнала в хъб за разпределение на италиански боклук.

"Атака" с ултиматум към БСП

Депутатът от "Атака" Павел Шопов постави ултиматум на БСП да отговорят на пет въпроса "без шикалкавене", за да решат шестимата депутати от изключената от "Обединени патриоти" партия как да гласуват. Сред въпросите са дали - ако дойдат на власт, социалистите ще закрият военните бази у нас, ще развалят концесиите и ще направят минималната пенсия 500 лв., а минималната основна заплата - 1500 лв.


"БСП ни дърпа за ръка. Вие не ни защитихте, когато накараха Волен Сидеров да напусне Народното събрание. Не ни защитихте, когато ни изключиха от комисии. Сега искате нашите шест гласа", каза Шопов. Обръщайки се към Корнелия Нинова той каза, че единственият партньор на БСП е "антиконституционната партия" ДПС.


В отговор депутатът от левицата Стефан Бурджев каза, че "Атака" участва в задкулистни договорки и това ще се види по време на гласуването. По-късно Шопов каза, че БСП е изпуснала времето за вота.

"Държавата е в колапс"

Според лидера на ДПС Мустафа Карадайъ провалът на правителството е факт във всички области, но това е закономерният резултат от десетгодишното некадърно управление на ГЕРБ. По думите му персоналната промяна в кабинета - смяната на ресорния министър, няма разреши проблемите във водния сектор, а ще ги задълбочи.


"Може ли политическа криза да реши водната" - дебатът по вота на недоверие към правителството

© Георги Кожухаров


"Властта не е самоцел, а интересите на хората са над тези на управляващите. Държавата е в колапс", обяви още Мустафа Карадайъ. Той каза, че е нужно управление по програма за ускорено развитие на страната, каквато ДПС има, както и работа за чиста околна среда, чиста вода и чист въздух.


Макар и да не е вносител, ДПС ще подкрепи вота на недоверие. Партията си поставя като основен приоритет да прокарва Зеления пакт на ЕС.

"БСП иска пир по време на чума"

Според депутата от ГЕРБ Георги Марков БСП иска пир по време на чума, но управляващите няма да го допуснат. По думите му ако правителството падне от власт и парламентът бъде разпуснат, няма да има кой да реагира, ако кризата в Перник се задълбочи - "да няма кой да актуализира бюджета, да няма кой да пипне Закона за водите".


"Искате президента да решава водната криза, който - горкият, за това не е виновен", каза още Марков. По думите му ако има служебно правителство, ще се губи време да се сменят секретарки и пиарки.


"Може ли политическа криза да реши водната" - дебатът по вота на недоверие към правителството

© Георги Кожухаров


Според депутата БСП днес е загубила парламентарните избори през 2021 г., защото не може да се надскочи и подаде ръка на управляващите за бързо разрешаване на водната криза. Той похвали кмета на Перник Станислав Владимиров от БСП, който бил като сиамски близнак на премиера Бойко Борисов в опитите да се намери решение.


Накрая Марков каза, че другата пролет Борисов отново ще направи правителство.

"Борисов е риск за България"

За лидера на БСП Корнелия Нинова правителството на Бойко Борисов е риск за България. Представяйки мотивите за вота, тя обяви, че промяната у нас започва със свалянето му от власт.


"Красива България бе превърната от Борисов в сметище", каза Корнелия Нинова.


"Може ли политическа криза да реши водната" - дебатът по вота на недоверие към правителството

© Георги Кожухаров


По данни на БСП 500 хил. души у нас са на воден режим, а според Светованата здравна организация 15 хил. души умират преждевременно заради замърсения въздух. По думите й въпреки изхарчени 3 млрд. лв. за ремонти, загубите на вода по водопреносната мрежа са над 60%.


Според Нинова водната криза в Перник се държи на безхаберие, а решението да се вземе вода от язовир "Белмекен" ще доведе до енергийна криза. По думите й трябва да има обществени поръчки за изграждане на допълнителните съоръжения.


Лидерът на БСП изброи и алтернативните мерки, които опозицията предлага - отклонението на водите от водосбор "Грънчар" да става с писмено съгласие на Националната електрическа компания; да се проведе обществена поръчка за рехабилитацията на яз. "Бели Искър"; "Софийска вода" да гарантира, че водопреносната система на столицата ще бъде изпозлвана безопасно; да се работи по двете деривации на яз. "Студена" и подновяване на ВиК мрежата в Перник.

Премиерът пак отсъства

Макар и БСП да поиска премиерът Бойко Борисов да бъде поканен в Народното събрание, дебатите по вота на недоверие започнаха без него. Отсъствието му е обичайна практика. По-късно днес министър-председателят има среща с фенове на футболен клуб "Левски".


В Народното събрание се повечето министри, както и вицепремиерите Мариана Николова и Красимир Каракачанов. В пленарната зала са и 202 народни представители от всички партии.


Вносителите на вота - депутатите от "БСП за България", са поканили жители от засегнатите от недостига на вода райони, както и хидроинженери.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (60)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 242 Разстроено

  Централната фигура от снимката явно е член на правителството на Република България? Нямам удоволствието да зная кой е но толкова ли няма кой да му обясни как се носи костюм и какво следва да направи сядайки ?

  Иначе фотографа заслужава поздравления успял да да улови момент ясно илюстриращ възможностите на въпросният господин...

  Модератора е неадекватен!
 2. 2 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 286 Неутрално

  Ще пият по една студена вода.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 3. 3 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5785 Неутрално

  До коментар [#2] от "оКоМаНапрай":

  Това е лукс!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 4. 4 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  Как може да искате да е в парламента, като има среща с феновете на Левски?

 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5307 Неутрално

  До коментар [#1] от "Ivan_":

  Това е стройния министър на спорта.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  Между другата, "БезВоля" и "А-така" си знаят, че няма вече да са там. Келепирец докато е възможно.

 7. 7 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3109 Весело

  До коментар [#1] от "Ivan_":

  Да де, ама това под костюма как се носи

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 8. 8 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4103 Неутрално

  Срещата с ритнитопковците е по-важна за премиера.
  Да ти ... премиера!

 9. 9 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 242 Неутрално

  До коментар [#5] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Е, това поне е леко успокоително, там няма възможност за огромни по важност поразии...

  Благодаря ти за уточнението!

  Модератора е неадекватен!
 10. 10 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 242 Неутрално

  До коментар [#7] от "дерибеев":

  Ясно, но да си поръча съответният костюм като кройка и да вземе да разкопчее сакото сядайки, то не е някакво невероятно нещо да се досетиш, дори и да не приемаш съвети...

  Модератора е неадекватен!
 11. 11 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 854 Весело

  Срещата с ритнитопковците е по-важна за премиера.Да ти ... премиера!
  —цитат от коментар 8 на historama


  На баце му е по- добре с агитката на Левски. Долу - горе на един акъл са и се чувства в свои води...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 12. 12 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 242 Весело

  Дневник смениха снимката...
  Сега решиха да покажат възможностите на дамата занимаваща се с туризъм, която също е избрала да кажем интересен стил за своята премяна за събитието...

  Само е "пропуснала" сакото да е от кожа...

  Модератора е неадекватен!
 13. 13 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 853 Неутрално

  На баце му е по- добре с агитката на Левски. Долу - горе на един акъл са и се чувства в свои води...
  —цитат от коментар 11 на Kamenarski


  Между мутри и наркопласьори го удря носталгията по 90те.

 14. 14 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3109 Весело

  До коментар [#12] от "Ivan_":

  https://chitanka.info/text/7439-sako-ot-velur-otkys

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 15. 15 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  Повтарят тактиката на Първанов: всички срещу Костов. А зад гърба им е мафията. Все едно, че гледам същия филм за втори път. Да им е честито на полезните идиоти.

 16. 16 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3844 Весело

  Пратил си е калинките да джафкат от трибуната на НС и рецитират заучените фрази, а ТОЙ, негово величество, защо да удостоява с присъствието си едни.....безделници ?

 17. 17 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 242 Разстроено

  До коментар [#14] от "дерибеев":

  Дерибеев, ти сигурен ли си, че си си избрал правилният форум за писане?

  Тук има прекалено много персонажи от тази пиеса...

  Модератора е неадекватен!
 18. 18 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 358 Весело

  "Животът доказа, че говоренето колко е зле в България не помага като предизборна хватка по простата причина, че в България изобщо не е толкова зле, а даже е съвсем прилично на общоевропейски фон."
  "Лъсна червената боя южно от кръста на академиците" - https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8102189

  И не само на академиците. :)

  От март 2019 "Стомана", свързана с Гоце, започва да черпи по 280 хил. куб. м. на месец, а преди това черпи по 150. Измерителен уред на изход от Студена е демонтиран щото бил под наем, а демонтирани кранове "изчезват" от склад на ВИК Перник. В Шумен и Ботевград пък се оказва, че стари водоизточници са употребени за скраб, както и системата за вода за Стомана от "Пчелина".

  Аре.

 19. 19 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3156 Неутрално

  Как може да искате да е в парламента, като има среща с феновете на Левски?
  —цитат от коментар 4 на evtimvz  Мутрата демонстрира явно пренебрежение към парламента, защото му е пределно ясно, как ще протекат дебатите и гласуването . Достатъчно е да знае, че « Воля « и « Атака « няма да подкрепят сестринската БСП и ченгетата от ДПС, защото повече няма да помиришат НС .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 20. 20 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 947 Неутрално

  Не е учудващо поведението на Баце. Както винаги прави онова, което умее най-добре - бяга от отговорност. Още повече, че ако в момента някой или нещо може да свали този тъпанар от власт, това не е внесеният вот на недоверие (слушам прякото излъчване по БНР - жалък калинков парламентаризъм ), а точно "лентяите" ползвани за маши и авангард на мафията, чийто представител във властта е Борисов. Парите не прощават!

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3156 Неутрално

  До коментар [#18] от "plebs":


  « От март 2019 « Стомана « свързана с Гоце ... «


  Разбирам, че Гоце е виновен за безводието в Перник ...
  А, защо тогава си отиде Нено и квачката екс-областен управител на Перник ?
  И още един въпрос - Гоце ли е министър на МОСВ в правителството на мутрата ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 23. 23 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4510 Неутрално

  Другариата е силно възмУтен, че Баце го няма в парламента да им прави кефа да го разпъват на кръст в измисления вот на недоверие на другарката Нинова.

  Gunter glieben glauchen globen
 24. 24 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4510 Неутрално

  До коментар [#22] от "niksan1":

  Баси, до там стигнахте, че защитавате Гоце.
  Копаете дъното.

  Gunter glieben glauchen globen
 25. 25 Профил на juk
  juk
  Рейтинг: 324 Неутрално

  Да приемем, че Баце падне, кой ще управлява? Комундетата заедно с турчолята ли? И колко биха изкарали тоя път? Колкото предния, или по-малко?

 26. 26 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Шефа е над тия неща. Сигурно пише СМСи на Божков

 27. 27 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3156 Неутрално

  До коментар [#22] от "niksan1":Баси, до там стигнахте, че защитавате Гоце.Копаете дъното.
  —цитат от коментар 24 на Alarmstufe: Rot  Не ми излизай с общи лафове и глупости !
  Ако под давлението на Гоце « Стомана « е злоупотребявала и способствала за безводието на Перник, къде бяха Нено и квачката областен на Перник ? Защо и двамата са аут от правителството, след като са невинни ? Защо Гоце не е даден на прокуратурата, колкото и мафиотска да е тя ? Защо правителството, МОСВ и екс-областната изреваха едва след като ножът опря до кокал ?
  Или Гоце днес е виновен, но иначе беше много хубав когато по предложение на Сава, произведе мутрата генерал ?
  И накрая - Гоце, Мутрагенов, Сава и техните производни са ми адски противни и, ако знаеше произхода ми и политическата ми нагласа, нямаше и да помислиш да ми приписваш простотии !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 28. 28 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4510 Неутрално

  Да приемем, че Баце падне, кой ще управлява? Комундетата заедно с турчолята ли? И колко биха изкарали тоя път? Колкото предния, или по-малко?
  —цитат от коментар 25 на juk35625824


  ДБ! С пълно мнозинство!

  Gunter glieben glauchen globen
 29. 29 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 1133 Весело

  До коментар [#25] от "juk35625824":

  Бе, той да се маха. Пък кандидати с поне един чужд език и поне един рафт с прочетени книги, ще се намерят...
  А тиквата - при бай Ставри. Най-добре, при бай Сретан.

 30. 30 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 1133 Весело

  До коментар [#26] от "Slick":

  Като нищо...
  Тиквата е най-голямата пародия, в българския политически живот.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 35. 35 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4510 Неутрално

  До коментар [#27] от "niksan1":

  "Ако под давлението на Гоце « Стомана « е злоупотребявала и способствала за безводието на Перник, къде бяха Нено и квачката областен на Перник ?"
  ***
  Нено Димов е в ареста, ако не знаеш. Каква отговорност искаш повече? Да го разстрелят, та да се успокои революционния ти плам? А да си забелязал, че не вали?
  ***
  "ако знаеше произхода ми и политическата ми нагласа, нямаше и да помислиш да ми приписваш простотии ! "
  ***
  Политическта ти нагласа е ясна - всички са маскари. Това е любимата теза на комунистите.. Демек, те не са най-големите маскари, имало и други такива.

  Gunter glieben glauchen globen
 36. 36 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2729 Неутрално

  До коментар [#25] от "juk35625824":

  Ама ДПС-арите и част от БСП-арите са в една дружинка с ГЕРБ. Какво толкова ни плашите с тях, не мога да разбера?

  Бивш tww09306483.
 37. 37 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4510 Неутрално

  До коментар [#25] от "juk35625824":Най-добре, при бай Сретан.
  —цитат от коментар 29 на vhv


  Псевдодесните болшевики вече взехте да желаете смъртта на политическия си враг.
  Демократи, та дрънкате!

  Gunter glieben glauchen globen
 38. 38 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2729 Неутрално

  До коментар [#37] от "Alarmstufe: Rot":

  Тя смъртта е неизбежна... За там ред няма. Известно е, че Борисов има доста спорни моменти в миналото. Доколко ще се опази, бъдещето ще покаже...
  Иначе, разбирам тревогата ти. ГЕРБ започва и свършва с Бойко Борисов и редовите ГЕРБ-ери имате основания да се тревожите. Но, от друга страна можеш да гледаш положително на нещата. Може да се пласираш и по-добре, когато ни намерят нов спасител. Имаш добър опит от НДСВ, нали? ;)

  Бивш tww09306483.
 39. 39 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 1133 Весело

  До коментар [#37] от "Alarmstufe: Rot":

  Нещо си се объркал при четенето...
  Единственото нещо, което съм пожелал на тиквата е, да нощува в килия с бае Сретан. Нали все се изкарва "мъжкар"... Там да се разберат.
  Или тиквата, си е най-обикновен бибитко!?...

 40. 40 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  Защо ЕНП крепи мутрата, ако не я намира за сродна душа?
  Май са от една кръвна група...

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 43 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3989 Неутрално

  След изказването на Министър Аврамова , най-добре е да се признае , че сме живели 30 години напразно , изгубени години се казва ! На следващите избори да си броят ЧЕСТНО електората.....всички !

 44. 44 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3693 Неутрално

  До коментар [#12] от "Ivan_":

  Съгласен съм с теб , че модераторЪТ е неадекватен, но мисля , че костюмите на министрите и тоалетите на министърките на Бойко са най-малкият им кусур. Първата снимка не я видях , но на втората се виждат министри и министърки , които по различни причини отдавна трябваше да си дадат оставката, щото, казано обобщено, не стават за министри, а някои от тях заслужават да правят компания на Нено Димов.

 45. 45 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4510 Неутрално

  :Тя смъртта е неизбежна... За там ред няма. ;)
  —цитат от коментар 38 на Petleshev


  Абе вие определено сте си внушили, че сте безсмъртни. Затова така смело пожелавате смъртта на Боко.
  Имаш добър опит от НДСВ, нали? ;)
  —цитат от коментар 38 на Petleshev

  Упорито се опитваш да внушиш, че съм бил привърженик на НДСВ. Типично по ченгеларски.

  Gunter glieben glauchen globen
 46. 46 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3693 Неутрално

  Как може да искате да е в парламента, като има среща с феновете на Левски?
  —цитат от коментар 4 на evtimvz


  Нека си представим как в Бундестага се обсъжда вот на недоверие на правителството на Меркел , а тя по това време се среща с фенове на Байерн Мюнхен и обсъжда с тях бъдещето на този футболен клуб. Абсурдно , нали?
  Точно това се случва в България.
  България е страна на абсурдите.

 47. 47 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Кризата е повсеместна - вижте на кое място е България в индекса за корупция.
  Искам това да питате Борисов, а не за хазарта!

 48. 48 Профил на Пламен Данаилов
  Пламен Данаилов
  Рейтинг: 361 Неутрално

  Предлагам следните мерки: Създаване на национален ВиК холдинг и Комисия по хазарта. Командироване за 1 година в Лас Вегас за обмяна на опит. Градът е насред пустинята, а няма проблеми с водата. Членовете на комисията по хазарта също ще проучат ценния чужд опит. Като за начало предлагам да бъдат командировани за пилотен проект бившия министър председател Симеон2 и специалиста по хазарта Йордан Цонев. От страна на ВиК холдинга да се командирова видният хидроинженер Ахмед Доган. По време на командировката да бъдат построени или обурудвани сгради за двете организации на жълтите павета.

 49. 49 Профил на Главанако
  Главанако
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Да приемем, че Баце падне, кой ще управлява?
  —цитат от коментар 25 на juk35625824


  Митьо Пищова? Дали ша има разлика?

  Карикатура: Чавдар Николов, 17.01.2020
 50. 50 Профил на True Detective
  True Detective
  Рейтинг: 404 Неутрално

  българите са отчайващо прост прост народ, от там и всичките им неблагополучия, закономерно.

 51. 51 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3631 Гневно

  Най-виновните за тази водна криза (БСП и ГЕРБ) тръгнали да я решават.
  Ма защо дрямахте толкова години, докато бяхте на власт бе?
  Защо не опазихте от крадци дори част от системите и тръбопроводите бе?
  Тези въпроси са и за едните, и за другите!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7798 Неутрално

  Водната криза не се решава с политически игрички.

 54. 54 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 242 Неутрално

  До коментар [#44] от "tacheaux":

  Съгласен съм с написаното, но мен отдавна не ме засягат техните действия или бездействия, нито резултата от работата им.
  За костюмът на господина просто е дразнещо да го видиш как беше седнал с неразкопчано второ копче на сакото и съответно "стърчащи" телеса, ризи и вратовръзки под и над линията на копчето...
  Дневник странно защо решиха да я сменят въпросната снимка, която всъщност доста добре пресъздаваше "нивото" на министрите.
  Комичното е, че я смениха с въпросната снимка, на която министърката на туризма (надявам се греша ресора на госпожата) е подходила прекалено "творчески" към избор на тоалет особенно с оглед на причината искан вот на недоверие...

  Относно граматиката технически си прав и ти благодаря за което, но за съжаление сайта на дневник не ми позволява технически да коригирам подписа, а отделно писането във форум е приравнено на разговор съгласно етикета, а пълният член се употребява задължително само при писменна комуникация, но си прав в това дами обърнеш внимание на грешката.

  Модератора е неадекватен!
 55. 55 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  Нека си представим как в Бундестага се обсъжда вот на недоверие на правителството на Меркел , а тя по това време се среща с фенове на Байерн Мюнхен и обсъжда с тях бъдещето на този футболен клуб. Абсурдно , нали?
  Точно това се случва в България.
  България е страна на абсурдите.
  —цитат от коментар 46 на tacheaux


  Ми не. Нищо абсурдно няма. Цинично и реалистично е. Боку изразява огромното си презрение към Корнелия Нинова - все едно, че и показва оная си работа, което си е най-долнопробен, но напълно заслужен цинизъм; и демонстрира публично, че футболните фенове са по-голяма заплаха от нея. За което е прав - в политиката лумпените са по-страшни и от платените медии.

 56. 56 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  До коментар [#44] от "tacheaux":пълният член се употребява задължително само при писменна комуникация
  —цитат от коментар 54 на Ivan_


  Това са абсолютни глупости. През целия си живот съм го употребявал задължително само и единствено при невербална, при физическа комуникация.

 57. 57 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 780 Неутрално

  До коментар [#22] от "niksan1":Баси, до там стигнахте, че защитавате Гоце.Копаете дъното.
  —цитат от коментар 24 на Alarmstufe: Rot


  Не,те сега копаят мазето! Комунисти сър?

 58. 58 Профил на Малинчо Паков
  Малинчо Паков
  Рейтинг: 483 Весело

  "Дори гражданите на Перник не искат." И да искат - няма! Щото властта е железобетон с едно дърво на върха!

  Малинчо
 59. 59 Профил на Малинчо Паков
  Малинчо Паков
  Рейтинг: 483 Гневно

  Гербавата чума изпи водата! Сега ще изпие и душиците на перничани!

  Малинчо
 60. 60 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2774 Разстроено

  Пустословие и нехайство. Този парламент е напълно безполезен.
  Не, не искам Нинова да замени Борисов.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK