Президентството за питането може ли Гешев да разследва Радев: Очакваме развитие по делото

Президентството за питането може ли Гешев да разследва Радев: Очакваме развитие по делото

© Надежда Чипева, КапиталСлед като днес се разбра, че главният прокурор Иван Гешев е поискал тълкуване на конкретни текстове от конституцията, свързани с имунитета на президента, от администрацията на държавния глава Румен Радев коментираха, че очакват развитие по делото.


"След като главният прокурор е сезирал Конституционния съд (КС), очакваме развитие по образуваното дело. Само Конституционният съд може да тълкува конституцията", посочиха от "Дондуков" 2 в отговор на питане на "Дневник".


Според чл. 103 от конституцията президентът и вицепрезидентът не носят отговорност за действията, извършени при изпълнение на техните функции, с изключение на държавна измяна и нарушение на конституцията. В тази връзка Гешев задава шест въпроса до КС.
Сред тях са дали записаното в основния закон понятие "държавна измяна" се припокрива със записаното в Наказателния кодекс в раздел "Измяна", глава "Престъпления против републиката", както и каква е разликата между "държавна измяна" и "нарушение на конституцията" и какви са изискванията относно вида и мащаба на престъплението.


В искането се пита и дали е законосъобразно да се извършват проверки от държавните органи и да се образуват наказателни производства, в случай че има признаци за престъпление, извършено от президента или вицепрезидента, съответно дали данни за съпричастност на някого от двамата са основание за прекратяване или спиране на цялото разследване.


През лятото антикорупционната комисия не установи конфликт на интереси при Румен Радев след проверка по два случая - покупка на жилище и сключване на допълнително споразумение за работа на бъдещата му съпруга, на която е началник.

Коментари (142)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3262 Неутрално

  Всички съмнения ,че Гешев е назначен като политическа бухалка се потвърждават!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5595 Неутрално

  До коментар [#1] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  Всички съмнения, че Радев е номинация на Решетников, се потвърдждават.

  Gunter glieben glauchen globen
 4. 4 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  """Cлед като днес се разбра, че прокурор Иван Гешев е поискал тълкуване на """

  Главният прокурор, Дневник.

 5. 5 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  Каквото си надробил,това ще сърбаш!
  Надявам се да не се замете"по целесъобразност"!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА
 6. 6 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 1356 Неутрално

  До сега прокуратурата само работи по казуси, а резултати няма.
  Това е пак за отклоняване на вниманието- ако има скандал, само друг по-голям скандал го неутрализира, а ние сме като маймунките - 30 секунди и забравяме...

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1857 Неутрално

  До коментар [#3] от "Alarmstufe: Rot":

  То тогава е редно да се попита и за номинацията на магарето на баце?

 9. 9 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1741 Неутрално

  До коментар [#3] от "Alarmstufe: Rot":

  Потвърждават се, от Прас Прес.

 10. 10 Профил на smarty_v
  smarty_v
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Когато си глътна топките и подписа указа без да му мигне окото изпълняваше закона, нали. Като му е толкова акъла да си държа попарата. Едната фракция дърпа ушото на другата. Грам не ми е жал, за никой от тея!

 11. 11 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1738 Неутрално

  Очевидно е, че прокуратурата е вече придатък на изпълнителната власт. Така аз мисля за закономерно да се узакони това фактипеско оравно положение като се направят съответните действия за изменение на Конституцията.

 12. 12 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 2312 Неутрално

  Приръмжаване и приятелски захапвания, за сплотяване на реда в глутницата... И цирк за матреала на корем...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 13. 13 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 1356 Любопитно

  Мигом се забравят разни приети промени в закони за лева и обвързаноста му с марката/еврото.....
  Прожекторите са към Президента и главния Прокурор, които мерят мускули в калта.

 14. 14 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 5241 Любопитно

  Даааа явно Гешев е получил "покана" да извади събраните доказателства...А Хвърчилков както всички знаем го "назначиха"същите такива разузнавачи каквито си заминаха онзи ден за Маскве!Интересни "волните пожертвования на Бенчо...и на бабите с 220 лв.пенция,но дали за РадеФ по 450лв....И париците дадени на АБВ да "преотстъпят"льотчика на БСП......

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !
 15. 15 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 2312 Неутрално

  Мигом се забравят разни приети промени в закони за лева и обвързаноста му с марката/еврото.....Прожекторите са към Президента и главния Прокурор, които мерят мускули в калта.
  —цитат от коментар 13 на linard  +++
  Точно това е!

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 16. 16 Профил на ivanko77
  ivanko77
  Рейтинг: 656 Неутрално

  Хайде да не слагаме каруцата пред коня, няма нищо лошо да се пита КС и той да излиза с тълкуване. Когато това тълкуване излезе и действията, които ще се предприемат след него, тогава ще има само да се обсъжда. За сега просто въпрос, който има своята стойност да бъде изяснен.

 17. 17 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2660 Неутрално

  Всички съмнения ,че Гешев е назначен като политическа бухалка се потвърждават!
  —цитат от коментар 1 на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи


  Не бих казал ! но дори и да е така пРезидента и Вицето не са "свещени крави "!
  В тази връзка той пита КС на първо място "каква е разликата между понятията "държавна измяна" и "нарушение на конституцията", както и "включва ли в съдържанието си някое от понятията "държавна измяна" и "нарушение на конституцията" и кое от тях извършването на престъпление, различно от предвидените в Раздел I "Измяна", Глава първа "Престъпления против републиката" от Особената част на Наказателния кодекс. Ако включва, налице ли са изисквания относно вида на престъплението (от общ или от частен характер) или за нормативно предвижданото за конкретното престъпление наказание (както по отношение на неговия вид, съобразно чл. 37 НК, така и по отношение на неговия размер)".

  По думите му, тълкуване на посочената разпоредба е необходимо именно поради нейната нееднозначност и за да се избегне противоречиво прилагане на тази конституционна разпоредба и да се предотврати настъпването на неблагоприятни за националната правна система последици.

  По-нататък Иван Гешев изтъква, че в частната сфера на проявление на дейността и живота на президента не е установен режим за възникване на отговорност (гражданска, административна, наказателна), различен от този на всеки друг български гражданин, стига в действията, респ. бездействията на президента да се съдържат изискуемите белези на съответния юридически факт (съответно деликт, административно нарушение, престъпление). Главният прокурор припомня и, че президентът и съответно вицепрезидентът имат имунитет, който прави невъзможно реализирането на наказателна отговорност спрямо тях, като техният имунитет не може да бъде свален за разлика от този на депутатите. "При това положение въпрос, чиято изключителна важност обосновава ангажирането на тълкувателната дейност на КС, е как при сега действащата абсолютна неприкосновеност на президента в процесуален аспект се постига баланс между обществения интерес и интереса на евентуалните пострадали лица, от една страна, и интереса от запазване на равновесието в институционалната система на властта, от друга", пита Гешев.

  В този смисъл главният прокурор отправя и още три въпроса до КС, а именно: "законосъобразно ли е извършването на проверки от държавните органи, оправомощени по силата на закона да извършват такива, в случай, че в хода на дейността си и след встъпване в длъжност на президента, респ. вицепрезидента, посочените държавни органи бъдат известени или непосредствено разкрият, че са налице признаци за извършено от президента, респ. вицепрезидента, престъпление", както и "законосъобразно ли е образуването на наказателно производство от държавните органи, оправомощени по силата на закона да образуват и водят такова, в случай, че в хода на дейността си и след встъпване в длъжност на президента, респ. вицепрезидента, посочените държавни органи бъдат известени или непосредствено разкрият, че са налице признаци за извършено от президента, респ. вицепрезидента, престъпление". Третият въпрос, който Гешев задава на конституционните съдии е "само по себе си установяването - в рамките на образувано досъдебно производство - на наличие на данни за съпричастност на президента, респ. вицепрезидента, към извършването на престъплението, което е обект на разследване или на друго престъпление, свързано с престъплението, което е обект на разследване, съставлява ли основание за прекратяване на наказателното производство или за спиране на наказателното производство?".

 18. 18 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2874 Неутрално

  До коментар [#1] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":Всички съмнения, че Радев е номинация на Решетников, се потвърдждават.
  —цитат от коментар 3 на Alarmstufe: Rot


  Ами ББ сложи неизбираем кандидат за президент. Това си помощ от където и да го погледнеш.А за Радев няма какво да говорим там всичко е ясно

  SHADOWS of SOFIA
 19. 19 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5595 Неутрално

  До коментар [#18] от "К2":

  Това е най-нескпопосаното оправдание на тези, които гласуваха за Льотчика.

  Gunter glieben glauchen globen
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 4561 Неутрално

  Цирк да има. А Гешев вярно се оказа енергичен. Ще доставя зрелища на народа, за да не мисли за хляба и водата. И за да поддържа буден интереса на публиката, ще изкарва на арената все по-заслужили гладиатори. Но не публиката, а задкулисието ще вдига палец нагоре или надолу.

 22. 22 Профил на Влакчо
  Влакчо
  Рейтинг: 108 Неутрално

  До коментар [#3] от "Alarmstufe: Rot":

  Не се излагай!
  За Радев гласуваха 2 милиона български граждани.
  Всичките ли са агенти на Решетников?

 23. 23 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 4061 Неутрално

  До коментар [#3] от "Alarmstufe: Rot":

  Всичко живо, което е в кабинетите на Дондуков 1 и 2 е назначено след съгласуване с Москва. Ти, чак сега ли откри топлата вода?! :)))

  Бивш tww09306483.
 24. 24 Профил на Влакчо
  Влакчо
  Рейтинг: 108 Неутрално

  До коментар [#18] от "К2":


  Ами те изборите са за точно това,за да се види кой има качествен кандидат достоен за поста!
  Щом повечето избиратели са гласували за Радев значи той е бил най-добрия избор за момента!

  А ти се стягай се за следващите избори,издигни си кандидатурата за президент и участвай да видим колко процента от гласовете ще привлечеш...

 25. 25 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5595 Неутрално

  До коментар [#21] от "Fiji":

  Как само се издавате гласувалите за льотчика!

  Gunter glieben glauchen globen
 26. 26 Профил на Влакчо
  Влакчо
  Рейтинг: 108 Неутрално

  До коментар [#20] от "quatro_4x3":

  Радев е пътник ,но към втория си мандат ...
  Радвай се!

 27. 27 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5595 Неутрално

  До коментар [#23] от "Petleshev":

  Знам, знам, всички са маскари. Понеже осветиха вашия човек.

  Gunter glieben glauchen globen
 28. 28 Профил на dax49623910
  dax49623910
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#25] от "Alarmstufe: Rot":

  "Как само се издавате гласувалите за льотчика!"

  Браво, разкри го!!! Давай и следващите 2 063 331 гласували за него да ги видим кои са.

 29. 29 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 4061 Неутрално

  До коментар [#8] от "telqk":

  Номинацията на Баце беше държана в дълбока тайна до последно, защото беше гениален и стратегически ход. Така обясняваха ГЕРБ-ерите после, докато подсмърчаха... ;)

  Бивш tww09306483.
 30. 30 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5595 Неутрално

  До коментар [#22] от "Влакчо":

  Защо според теб главният прокурор пита конституционния съд за държавна измяна на льотчика?

  Gunter glieben glauchen globen
 31. 31 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2874 Неутрално

  До коментар [#18] от "К2":Ами те изборите са за точно това,за да се види кой има качествен кандидат достоен за поста!Щом повечето избиратели са гласували за Радев значи той е бил най-добрия избор за момента!А ти се стягай се за следващите избори,издигни си кандидатурата за президент и участвай да видим колко процента от гласовете ще привлечеш...
  —цитат от коментар 24 на Влакчо


  Не става бе пуф паф. Нямам такива амбиции а и не гласувам.

  SHADOWS of SOFIA
 32. 32 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 4061 Неутрално

  До коментар [#19] от "Alarmstufe: Rot":

  Ти сега, какво...?!? Рониш още сълзи по онова нещо Цецка? Като е толкова хубава, вожда ти защо я натири? :)))

  Бивш tww09306483.
 33. 33 Профил на dax49623910
  dax49623910
  Рейтинг: 0 Любопитно

  До коментар [#30] от "Alarmstufe: Rot":

  "Защо според теб главният прокурор пита конституционния съд за държавна измяна на льотчика?"

  Щото само той от хората в активната политика още не е на служба при Пеевски. Ти някой друг такъв освен него знаеш ли?

 34. 34 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5595 Неутрално

  До коментар [#29] от "Petleshev":

  Ами да, след като Ръдан направи всичко възможно да осуети втори мандат на Плевнелиев.

  Gunter glieben glauchen globen
 35. 35 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2874 Неутрално

  До коментар [#19] от "Alarmstufe: Rot":Ти сега, какво...?!? Рониш още сълзи по онова нещо Цецка? Като е толкова хубава, вожда ти защо я натири? :)))
  —цитат от коментар 32 на Petleshev


  Да речем , че е силно емоционално обвързан. Това само по себе си не е лошо но да не признаваш стратегически грешки е множко.

  SHADOWS of SOFIA
 36. 36 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  #ГешеФеРадост прави безплатна реклама на Радев в случая. Тамън за втория му мандат ще го изкара жертва на прокурорското своеволие у нас. Идеален сюжет.

 37. 37 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1857 Неутрално

  До коментар [#29] от "Petleshev":
  Щеше да е смешно ако не беше трагично. Издигането на кандидат по-зле и от магарето на баце, ако не е държавна помощ тури му петала!

 38. 38 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5595 Неутрално

  До коментар [#33] от "dax49623910":

  Да, но пък е на служба при Решетников.

  Gunter glieben glauchen globen
 39. 39 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  Предателството има много майки, но един баща.
  В нашия случай гугутките бяха осеменени от Решетника под топлия поглед на късия израсък и международен терорист Попътников

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 40. 40 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 1658 Неутрално

  Смешно- тъжна история, който му поръчат този разследва егати и главния прокурор, Президента прекалено много си позволява да критикува изпълнителната власт и трябва да му запушат устата.

 41. 41 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1741 Неутрално

  До коментар [#22] от "Влакчо":

  Абе, ти не знаеш ли? Два милиона агенти има Путин в България и гледат Решетников в устата, та на секундата скочиха да гласуват за Радев, вместо за Мама Цеца, щом Решетников им каза за кого да гласуват. Щом от Прас Прес го казват, няма начин да не е истина. 😁😁

 42. 42 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 4061 Неутрално

  До коментар [#34] от "Alarmstufe: Rot":

  И-и-и-и-и..., като как точно Радан Кънев осуети втория мандат на Плевнелиев? Забрани му да участва? Или убеди ГЕРБ да не го подкрепят? Как точно я свърши тази работа Кънев?
  И не ми отговаряш, защо вожда ти натири Цецка? Нали беше много хубава кандидатура?

  Бивш tww09306483.
 43. 43 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 4561 Неутрално

  До коментар [#25] от "Alarmstufe: Rot":

  Издавам се само с това, че не вярвам на Гешев. А с льотчика нямам нищо общо — нито съм гласувала за него, нито искам като него да се строи АЕЦ Белене, нито аплодирам заедно с него руски тръбопроводи, нито споделям заедно с него необходимостта от признателност към окупаторите и от грижа за техните паметници, нито като него смятам, че трябва да имаме балансирана външна политика спрямо всички велики сили. Дали пък не се издава някой друг?...

 44. 44 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2188 Неутрално

  До коментар [#23] от "Petleshev":

  Това вярване е абсурдно - вие като гласувахте за Радев, питахте ли Москва ?. Същото и при всички други избори - хората си гласуват според разбиранията и като се натрупа критична маса, властта се сменя.

 45. 45 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  Партакешев пак се бута в навалицата.
  Плевнелиев е свободомислещ човек и Лилавия Кръжец разбра че няма да може да го накара да им играе по свирката. И го отсвири чрез машата Радан.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5595 Неутрално

  До коментар [#42] от "Petleshev":

  Самият Плевнелиев го каза. Питай него.

  Gunter glieben glauchen globen
 48. 48 Профил на sen
  sen
  Рейтинг: 106 Неутрално

  Досега все се питаха недосегаем ли е Гешев, има резон същият въпрос да се зададе и за президента.

  sen
 49. 49 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2874 Неутрално

  До коментар [#25] от "Alarmstufe: Rot":Издавам се само с това, че не вярвам на Гешев. А с льотчика нямам нищо общо — нито съм гласувала за него, нито искам като него да се строи АЕЦ Белене, нито аплодирам заедно с него руски тръбопроводи, нито споделям заедно с него необходимостта от признателност към окупаторите и от грижа за техните паметници, нито като него смятам, че трябва да имаме балансирана външна политика спрямо всички велики сили. Дали пък не се издава някой друг?...
  —цитат от коментар 43 на Fiji


  Не знам защо винаги търсят виновен. Допуснаха грешка поне да си извадят изводите. Дадоха на ортодоксалните комунари надежда , че могат да надскочат себе си. Е не могат , последващите избори го доказаха.

  SHADOWS of SOFIA
 50. 50 Профил на dax49623910
  dax49623910
  Рейтинг: 0 Любопитно

  До коментар [#38] от "Alarmstufe: Rot":

  "Да, но пък е на служба при Решетников."

  Някакви факти доказващи това твърдение?

 51. 51 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Старшинката е време да се кротне, не слиза от екрана.
  Едно разследване няма да му дойде в излишък...

 52. 52 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5595 Неутрално

  До коментар [#43] от "Fiji":

  Аз вярвам на дела, а не на думи. Делата на Гешев в момента много ми харесват.

  Gunter glieben glauchen globen
 53. 53 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1374 Любопитно

  До коментар [#1] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":Всички съмнения, че Радев е номинация на Решетников, се потвърдждават.
  —цитат от коментар 3 на Alarmstufe: Rot


  🤣🤣🤣🤣
  ....От КОГО?
  ПС:
  Не е ли време вече ,да посетиш планетата Земя ?

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 54. 54 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  Освен ако конституционният съд не си плюе на сурата, би трябвало да отклони искането за тълкуване.
  Иначе каква е причината Гешев да пита - според мен е това, че фуражката напоследък се опитва да мъти водата на Доган и Пеевески, искат и президента да е като всички останали - образуваме му едно две три дела, спираме ги и го държим на каишка. Защото по приложението на чл.103 от Конституцията има произнасяне на консттитуционния съд по повод свинщините на Гоце и съда каза йок - не може освен по предвидения в чл.103 от К начин да се реализира отговороност на президента. Хем там ставаше дума за създаване на парманетрана комисия, а не за това разни гешевци да разследват президента.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1374 Весело

  До коментар [#29] от "Petleshev":Ами да, след като Ръдан направи всичко възможно да осуети втори мандат на Плевнелиев.
  —цитат от коментар 34 на Alarmstufe: Rot


  И добре направи , бих казАл язе 😊
  Още 5 годинки безлично каканижене на заучени фрази от ''лишчета'', спуснати д'рек'но от ''Козяк'' ...
  Ми , много щяха да ни дойдат 😃

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 57. 57 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4155 Неутрално

  До коментар [#1] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  "Всички съмнения ,че Гешев е назначен като политическа бухалка се потвърждават!"

  Не помня някога да съм и капìца съмнения в това ! А и не познавам много хора, които да имат такива ! Просто шпицкомандата на обръчите шета из форумите и отчаяно брани това, което е обречено да оттече на бунището на историята.....

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 671 Неутрално

  Стига с тези фалшиви новини!!!
  Никаде не е питал дали може да разследва Радев ....
  Защо да не се отнася за Йотова ?!?!?

 60. 60 Профил на Иполит Матвеевич
  Иполит Матвеевич
  Рейтинг: 542 Весело

  Руските кукловоди, които поставиха Радев за Резидент, не са доволни и искат да го махат предсрочно, май ... :-)

 61. 61 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1374 Весело

  Руските кукловоди, които поставиха Радев за Резидент, не са доволни и искат да го махат предсрочно, май ... :-)
  —цитат от коментар 60 на Иполит Матвеевич


  😃😃😃
  Да де ...ТОЧНО ''руските кукловоди'' ,избраха Радев !
  Тамам 2 милона ''кукловода'' гласуваха за него .

  ...Много ''руски кукловоди'' в наш'то китно Отечество , бе 🤣

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 62. 62 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2874 Неутрално

  [quote#58:"onemanband"][/quote]

  Е да де но чичко Адолф не ни докара шаячния елит за четиридесет и пет години а червената армия. Не прекалявай.

  SHADOWS of SOFIA
 63. 63 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7765 Неутрално

  Нормално питане в служебните пълномощия на главния прокурор

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 64. 64 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1322 Весело

  Най-добре ще е довечера да се организира едно спонтанно коленичене и търкаляне по плочника пред президентството, в знак на съпричастие и жертвоготовност!

 65. 65 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  [quote#58:"onemanband"]
  —цитат от коментар 62 на К2
  Е да де но чичко Адолф не ни докара шаячния елит за четиридесет и пет години а червената армия. Не прекалявай.[/quote]

  Не ...
  Докара ни фашета ,като генерал Луков и Александър Цанков.
  Докара ни чрез тях и ЗЗД...
  По който се раздаваха пари за отрязани човешки глави/по 30 000 лева на глава, средно/ .
  Няма защо да се чудиш , че махалото тръгна на обратната страна, и със същата сила.
  Само , не забравяй КОЙ , кога и КАК го залюля първи !

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 66. 66 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 4061 Неутрално

  До коментар [#47] от "Alarmstufe: Rot":

  Какво да питам? По спомени, Плевнелиев се беше запенил, че Кънев искал да го издига като кандидатура на старите десни партии. Дори и да е било така, това какво пречи на ГЕРБ да си го издигне за втори път като техен кандидат? Ама вие, Цецка та Цецка...! И къде е сега Цецка, а?! ;)

  Бивш tww09306483.
 67. 67 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5595 Неутрално

  Съюзът ДеБъ-БСП(к) на политическо ниво е факт. Въпреки, че ДеБЪ яростно отричат, защото ги е срам. И има защо.
  Форумът обаче категорично доказва срамната и нечувана колаборация.

  Gunter glieben glauchen globen
 68. 68 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 4061 Неутрално

  До коментар [#44] от "m17":

  Аха...! Но вероятно не ти се струва абсурдно, че Ахмед Доган накичи Бойко с генералски пагони, нали?! :)))

  Бивш tww09306483.
 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на Иполит Матвеевич
  Иполит Матвеевич
  Рейтинг: 542 Неутрално

  До коментар [#61] от "onemanband":

  Президентският сблъсък Радев - Цецка беше дирижиран от руските кукловоди за да се избере Радев. Цецка беше чугунено неизбираема! Ако Баце не беше клекнал на руските кукловоди и беше номинирал Томислав Дончев за кандидат-президент, който към онзи момент беше в пика на популярността си, изходът от сблъсъка щеше да бъде друг. Категорично! Въпросът щеше да бъде "На първи или на втори тур ще го отвее Томи?" ... :-)

  Руските кукловоди избраха Радев за президент и Баце, на когото му омекнаха коленцата и клекна ... :-)

 71. 71 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5595 Неутрално

  До коментар [#66] от "Petleshev":

  Да бе, знам, че няма ниужда да питаш. Ти си имаш изградена стройна теория в главата, която никакви факти не могат да разколебаят.

  Gunter glieben glauchen globen
 72. 72 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2006 Неутрално

  Бойко .... е за този казус....."отма" кандидат....1/1

 73. 73 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3262 Весело

  До коментар [#1] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":Всички съмнения, че Радев е номинация на Решетников, се потвърдждават.
  —цитат от коментар 3 на Alarmstufe: Rot


  Радев е избран с подкрепата на мнозинство от русофили а Гешев #кой го избра???

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 74. 74 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1926 Неутрално

  Гешев че е неграмотен в правото е ясно, ма че не знае да чете, това вече е ненормално.
  Тук казуса е първо, Гешев има ли право изобщо да иска тълкуване но Конституцията от Конституционният съд?
  Но в Конституцията ясно и на български е написано, че само Народното Събрание може да иска тълкувания срещу президента пред Конституционния съд, и то при негови действия на държавна измяна и нарушение на Конституцията.
  Духа на Конституцията е ясен - такива като Гешев да не ръчкат къде не им е работата.
  Но е добавена и за такива - тъпи но упорити, алинея 4-та в чл.103
  --------
  чл.103
  (4) Президентът и вицепрезидентът не могат да бъдат задържани и срещу тях не може да бъде възбудено наказателно преследване.
  --------

 75. 75 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 705 Неутрално

  Абе вие не разбрахте ли, че в Републиката има само трима кристално чисти, законопослушни граждани - Пеевски, Доган и Цацаров ?

 76. 76 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2717 Неутрално

  Всяка атака срещу Президента , когато влиянието му е във възход може да доведе само до преизбирането му за втори мандат.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 77. 77 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 4561 Неутрално

  До коментар [#52] от "Alarmstufe: Rot":

  Делата са дела, когато влязат в съда, и всичко ще бъде добре, когато свърши добре.

 78. 78 Профил на Приказки от шипковия храст
  Приказки от шипковия храст
  Рейтинг: 891 Неутрално

  Целта е малко по-отдалечена във времето. Те че няма да успеят да осъдят Радев до следващите президентски избори - няма. Но в кампанията, ако се кандидатира, всяко споменаване на името му ще започва с "подсъдимият за държавна измяна президент и кандидат за втори мандат..."

 79. 79 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2874 Неутрално

  Всяка атака срещу Президента , когато влиянието му е във възход може да доведе само до преизбирането му за втори мандат.
  —цитат от коментар 76 на dark'star


  Ти не разбра ли? Бойко макар и да не признава никога вече няма да допусне грешката с каката. Ше ви бие здраво.

  SHADOWS of SOFIA
 80. 80 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2006 Неутрално

  "Държавна измяна" аз виждам у Борисов.... и у оня дето се крие "у апарта".... Цветанов и по цял ден се вози у асансьора.......... Ами, ако се публикуват материали, дет тея двама красавци още се водят на ведомост на трибуквените абвиатури....... Тогава кво правим?.......

 81. 81 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1374 Весело

  Ти не разбра ли? Бойко макар и да не признава никога вече няма да допусне грешката с каката. Ше ви бие здраво.
  —цитат от коментар 79 на К2

  😃😃😃
  На кегли ли ?
  Или, на съчетание с бухалки/ което ,все пак е ор'гиналното му призвание/?

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 82. 82 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1477 Весело

  До коментар [#38] от "Alarmstufe: Rot":"Да, но пък е на служба при Решетников."Някакви факти доказващи това твърдение?
  —цитат от коментар 50 на dax49623910


  -какви факти исккаш, бре! Те това тука е фор/УРА/маджийско писание, за такива писания факти не са нужни. Важна е само Вярата.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2874 Неутрално

  [quote#81:"onemanband"][/quote]

  Не знам дали си разбрал. Не съм апологет на ББ. Но това в което съм убеден е повече няма да имате комунар президент. Ще ви разбие .

  SHADOWS of SOFIA
 85. 85 Профил на tlr33621309
  tlr33621309
  Рейтинг: 124 Неутрално

  Банановия Бос (като институция ) и секретарката му

  Всичко, което може да се яде е обект на властта
 86. 86 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1374 Весело

  [quote#81:"onemanband"]
  —цитат от коментар 84 на К2
  Не знам дали си разбрал. Не съм апологет на ББ. Но това в което съм убеден е повече няма да имате комунар президент. Ще ви разбие .[/quote]

  Както викат браКята ''македонци'':

  - Надай се ку*че , на пияно п*че 🤣🤣🤣

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 87. 87 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1477 Весело

  Старшинката е време да се кротне, не слиза от екрана.Едно разследване няма да му дойде в излишък...
  —цитат от коментар 51 на НеКой


  -И от джипа, с който обикаля да общува с народа през прозореца му, ли да слезе? Или само от екрана?

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2006 Неутрално

  ...... Гешев е тотално в зоната на здрача.......... По добре "унаяя"...... от "Прашен свят" на "Шиши".......да си заработи "кинтити" с лакардиии.......чи тез уйдурми... са прах в очите на хората..........а "борда" падна май..... и.....

 90. 90 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3919 Неутрално

  Когато си глътна топките и подписа указа без да му мигне окото изпълняваше закона, нали. Като му е толкова акъла да си държа попарата. Едната фракция дърпа ушото на другата. Грам не ми е жал, за никой от тея!
  —цитат от коментар 10 на smarty_v


  Тцъ!!! Президентът спазва законите и ще ги изрита напълно в съответствие със закона. Нямаше опция да се спре Гешев, но поведението му вече е не само повод, но и причина. Това което прави е подстрекателство за държавен преврат. Ще се изчака и решението на КС.

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5595 Неутрално

  До коментар [#73] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  Избра го органът, оторизиран да го прави - ВСС. С пълно мнозинство.

  Gunter glieben glauchen globen
 93. 93 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  До коментар [#91] от "zle_platen_trol":

  Абсолютно , да !...Всички ,които застават срещу честният вот на 2 милиона български граждани , са национални предатели !

  Абсолютно всички!
  ГЕРБ-ави ''зле платени тролове'' , или не , няма никакво значение за мен!

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 94. 94 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  До коментар [#73] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":Избра го органът, оторизиран да го прави - ВСС. С пълно мнозинство.
  —цитат от коментар 92 на Alarmstufe: Rot


  ...Като единствен кандидат, забрави да отбележиш.
  Вълко Червенков , ряпа да яде !

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 95. 95 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2006 Неутрално

  И сега ......като хората се "юрнат" евро да купуват.....банките имат ли?....... Или ще ги занимават с лакардиии "как и що" Гешев са превъзбудил "рано сутрин".....и са метнал право ......да му "тълкуват".......сънищата.....

 96. 96 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 3045 Неутрално

  [quote#18:"К2"][/quote]
  Помним и една костова кандидатура Неделчо Беронов, и се стигна до балотаж между Гоце и бялата Златка.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 97. 97 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1374 Весело

  . Обяснимо е, че след лоботомията ти е трудно да проумееш, че...
  —цитат от коментар 91 на zle_platen_trol


  😃😃😃😃
  Аз , даже съм малко учуден, че тая думичка, е вече в речника ти!
  Сериозно ! 😊
  Ако и не съм сигурен , че знаеш какво аджаба означава 🤔
  Както и да е ...Имаш напредък ....Ако я караш със същото темпо , може и да вкараш в речника си една нова и абсолютно непозната за тебе дума .
  ''Възпитание'' е думата ....Силно се надявам един ден ,да я вкараш в речника си , и най-паче, да научиш значението и .

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 98. 98 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4976 Неутрално

  Всички съмнения ,че Гешев е назначен като политическа бухалка се потвърждават!
  —цитат от коментар 1 на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи  До коментар [#1] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":Всички съмнения, че Радев е номинация на Решетников, се потвърдждават.
  —цитат от коментар 3 на Alarmstufe: Rot


  Ис двама ви съм съгласен!

 99. 99 Профил на Содом и Гомор кРаят на джендъризма
  Содом и Гомор кРаят на джендъризма
  Рейтинг: 1706 Весело

  Ха потникът извършил държавна измяна? Не може да бъде. Единственото което прави е точно за което е учил а именно:
  - Служу советскому союзу!

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 100. 100 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5595 Любопитно

  До коментар [#94] от "onemanband":

  Вие що не издигнахте кандидат?

  Gunter glieben glauchen globen
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK