Президентът за Гешев, службата за охрана, Русия и втори мандат

Президентът за Гешев, службата за охрана, Русия и втори мандат

© Георги КожухаровПри отчета на третата година от мандата си днес, в който поиска образованието, детското здравеопазване и стимулирането на младите семейства да бъдат национални приоритети, президентът Румен Радев обяви промените в конституцията като тест за зрелостта на политическата система и обществото ни. Той не каза какви точно промени ще инициира, но даде да се разбере, че те ще целят повишаване на независимостта и ефективността на съдебната власт.


В отговори на въпроси на журналисти държавният глава каза, че няма идея за конкретния случай в досъдебното производство, което според главния прокурор Иван Гешев е станало причина за искането Конституционният съд да тълкува какво е държавна измяна и кога може да бъде разследван президентът. "Аз съм убеден, че не съм вършил нещо нередно", обяви Румен Радев.


"С вицепрезидента имаме отговорна мисия. И в момента всички дейности, които изпълняваме по нея - твърде натоварена програма, твърде обществено ангажиране... Изобщо в момента не влизат в дневния ред дебати и обмисляне на втори мандат", отвърна Румен Радев в отговор на въпроси на "Дневник" дали ще се кандидатира за втори мандат и дали ще търси подкрепата на БСП за това.
Въпреки че критикува управлението в изложението на приоритетите си, президентът не каза дали правителството трябва да подаде оставка заради водната криза в Перник.


Държавният глава каза още, че се надява шпионските скандали да не навредят на прагматични отношения между България и Русия.


"Дневник" публикува едно към едно коментарите на Румен Радев в отговор на въпроси на журналисти по актуални теми.


За промените в конституцията


"Българската конституция е най-голямото демократично завоевание от зората на прехода и към промените в нея трябва да се отнасяме изключително внимателно. Но след 30 г. преход и дълбоки социални, икономически и политически сътресения днес трябва да търсим отговор на въпроса не допуска ли тази конституция възможности за противоречив прочит и най-вече успяхме ли да постигнем заложения в нея политически проект за изграждане на демократична, правова и социална държава. Защото днес сме свидетели на съвсем друг резултат."


"Дебатът за промяна на конституцията е тест за зрелостта на нашата политическа система и обществото ни, за нашето бъдеще. В българския парламент ще се вземат решенията за одобряване на внесените промени, но народните представители освен в партийна вярност са се клели да служат в полза на България и обществения интерес. Съюзник тук трябва да бъде цялото общество - и гражданите, и експертите, и политическите партии. Аз ги каня на диалог, надявам се този път да приемат."


"От нашите решения ще зависи дали в България ще продължава да се развива демократичният процес - ние не можем да го имаме за някаква даденост, за нещо, застояло във времето. Зависи дали ще имаме по-добри институции, повече права на гражданите - според мен те са много важен белег за всяка демокрация, по-добър баланс между институциите и ограничаване на колективна безотговорност."


За премахването на частните лотарии


"Президентът е в края на законотворческия процес, предстоят дебатите в парламента. Искам да ги чуя - и във вносителите, и в самия Министерски съвет има вече колебливи позиции."


За главния прокурор


"Моите мотиви за конституционни промени не са насочени срещу прокуратурата. Моят мотив винаги е бил за повишаване на независимостта и ефективността на съдебната власт."


"Оставям на вас да прецените защо точно в този момент главният прокурор внася искане за разглеждане на имунитета на държавния глава. Аз нямам никаква идея за конкретни причини, така че главният прокурор трябва да обясни своите мотиви пред обществото. Във всеки момент очаквам Конституционният съд, който откри дело, да се ръководи от заложените в създаването на конституцията принципи и ще следя за хода на това дело."


"От главния прокурор очаквам старание и в реалната борба с корупцията - там, където тя има най-голяма хранителна среда: крупните обществени поръчки и големи проекти без обществени поръчки. Много ясно заявих и при встъпването на длъжност на новия главен прокурор, че неговата основна задача е да убеди обществото, че брани закона и обществения интерес, а не управляващите, не определени бизнесмени. Обявил съм, че ще имам среща с всички институции, в т.ч. тримата големи в съдебната власт, по предлаганите промени. Предстои ми конструктивен диалог и с него."


"Не съм търсил контакт с главния прокурор по тази тема категорично. Аз очаквам неговите мотиви. На ход е Конституционният съд."


"Г-н Гешев сам трябва да обяви мотивите. Нямам идея за конкретен случай, защото аз съм убеден, че не съм вършил нещо нередно."


За службата за охрана


"Националната служба за охрана (НСО) води своята дейност на база на закона за НСО. Аз неведнъж съм твърдял, че той има нужда от реформиране, защото вменява отговорност на президента, без да има той реални правомощия."


"Що се касае до създаването на паралелни охранителни структури, и то в силовите ведомства - считам, че това е твърде рисково начинание по много причини, но да посоча само една - случая "Белите брези", където един срещу друг стреляха представители на различни служби."


"Тук става въпрос за много сериозни въпроси за комуникация, координация и взаимодействие. Става въпрос за много ясни критерии, по които трябва да бъдат охранявани хора, техния обхват и т.н. Това не е проста дейност - подчинява се на редица стандарти, и то международни, на много сериозна подготовка. Аз ще искам да видя подробно мотивите и замисъла за реализация на една такава дейност."


За шпионските скандали


"България трябва да отстоява твърдо своя суверенитет и да пресича всякаква намеса в нейната национална сигурност. За всяка дейност на службите трябва да има събрания ясни и безспорни доказателства. Дали е нормално други държави да се интересуват от вътрешни дейности - ако ви кажа, че дипломатът, изпратен в една държава, не се интересува какво става в нея и не информира своята държава, това е нещо много наивно. Тук има една много тънка граница - трябва да има ясно разграничение между дейността на един дипломат за развитие на връзките, информацията, която събира, с какви мотиви е, и дали се прекрачва границата, в която вече има намеса в националната сигурност с определен интерес."


"Действията не трябва да се превръщат в някакво национално риалити. Това е дипломация, това е много тънка и чувствителна материя. Ефективността трябва да бъде водеща в ефектността."


За доверието в правителството


"Аз ще имам много по-високото доверие в правителството, ако водещата цел на неговата дейност е не доизбутване на мандата, а благосъстоянието на българските граждани; ако има много по-отговорно отношение към изборния процес; ако не формира предварително планиран изкуствен излишък чрез нереализиране на държавни инвестиции, който харчи еднолично и непрозрачно; ако има желание и капацитет за реформи; ако инвестира повече в хората; ако мисли повече за децата и българските пенсионери."


За втори мандат


"С г-жа Йотова имаме отговорна мисия. И в момента всички дейности, които изпълняваме по нея - твърде натоварена програма, твърде обществено ангажиране... Изобщо в момента не влизат в дневния ред дебати и обмисляне на втори мандат. Това го оставям като добра почва за спекулации в социологически агенции, експертни коментари и т.н."


"Дали ще търсим подкрепата на БСП? Ще търсим подкрепата на всички български граждани, които искат промяна в демократична посока; които искат развитие на България като модерна държава. Започвам нещо да заприличвам на предизборна кампания по говорене, така че ще спра с тези неща дотук. Ако госпожа Йотова има нещо предвид за подкрепата на БСП, да заповяда."


"На този етап не, г-н президент."


За вота на недоверие заради Перник


"Вотът на недоверие е нормален парламентарен механизъм, най-силният инструмент в ръцете на опозицията. Той е естествено продължение на дневния ред на обществото. Кризата е дълбока. Кризата е екзистенциална. Но решението е в ръцете на българския парламент. Тук всеки народен представител трябва да изрази своята воля или от обществен интерес, или от партийната воля и коалиционна математика."


За отношенията с Русия


"Аз мисля, че има две страни в развитие на отношенията в момента. Едната е по чисто дипломатическа линия - доколкото знам и се очаква в нашето посолство в Москва да има реципрочност на действията, т.е. да бъдат съответно изгонени двама наши дипломати. От друга страна България и Русия имат общи интереси от сигурност в региона, общи интереси от развитие на двустранните отношения, и то на здрава, прагматична основа."


"Неслучайно в моя отчет аз заявих за резултатите от продължителната среща с президента Путин и неговия екип, където много ясно формулирах параметрите на това двустранно сътрудничество; много ясно формулирах необходимостта от преразглеждане на ценовите механизми за доставка на газ за България. И аз благодаря на президента Путин, че той много - след дълъг спор, но той прие аргументите - ние даже на подиума на Петербургския форум пред цялата световна общественост продължихме да водим този спор и той там също се съгласи. Но аз очаквам по-голяма активност и настойчивост от българското правителство - не е срамно то да настоява за по-ниски цени на газовите доставки."


"Аз се надявам шпионските скандали да не навредят на тези прагматични отношения. България вече е вложила значителни средства, значителни средства в газопровода "Балкански поток". Тези средства трябва по някакъв начин да се оползотворят."


За Европейския съюз, деня на Победата и ролята на Съветския съюз във Втората световна война: "Според мен този спор излишно се политизира и тук е мястото да има по-голяма чуваемост между историците и хората, които боравят с архивите и историческата истина за войната."


"За 9 май имам покана от президента Путин да присъствам на парада, но още не съм отговорил и не искам да спекулирам, преди да изпратя своя отговор."

Ключови думи към статията:

Коментари (46)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  Поне не можем да кажем, че ни е скучно.

 2. 2 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1138 Любопитно

  "Президентът е в края на законотворческия процес, предстоят дебатите в парламента"

  ми тогава кво са меша по конституцията???

 3. 3 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1865 Неутрално

  Вторият му мандат ще "започне"на 35-ти, 18-ти месец, 3012-та година пада се ШЕСТЪК!!!!

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 981 Неутрално

  Сблъсъкът на руските проксита! Или просто малко шоу за бастуните.
  В политиката нищо не е каквото изглежда!!!

 6. 6 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  Силен! Направо ги разфасова всичките в "най-успешното правителство!

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3926 Неутрално

  До коментар [#7] от "selqnin":

  Боко се изпусна. Затуй.

 9. 9 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  До коментар [#4] от "pinoccio":

  Кой това, Баце ли?
  Напълно съм съгласен, между другото.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на Iordan Kolev
  Iordan Kolev
  Рейтинг: 270 Неутрално

  За разлика от баце говори гладко, смислено, без жаргон (де__аа) и турцизми.
  Дали ще успее да направи повече в оставащите две години е друг въпрос.

 13. 13 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1754 Неутрално

  За друг президент, освен за Путин, говорил ли е? Защо имам чувството, че нашият президент винаги, под една или друга форма, не пропуска да спомене руския президент. За каквото и да започне да говори, все накрая стига до Путин. Не може ли да мисли за България като за държава, отделна от Русия?

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  При всичките ми резерви по отношение на президента и вице-президента, смятам, че главния прокурор изпълнява нечия поръчка за отклоняване вниманието на общественото мнение от злободневната тема за водата, за т.н. национална лотария и "финансовото положение" на любимия на всички футболен отбор-икона и бизнесмена Божков. Просто се усеща как някой дърпа конците и направлява/манипулира чрез медиите в посока удобна за управляващите. Сензационните недомлъвки на гл. прокурор са много подходяща маневра.

 16. 16 Профил на Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Рейтинг: 1227 Неутрално

  За разлика от баце говори гладко, смислено, без жаргон (де__аа) и турцизми.Дали ще успее да направи повече в оставащите две години е друг въпрос.
  —цитат от коментар 12 на Iordan Kolev


  Сричкува! За да го разберат 70-годишните. Че са им бавни процесорите. И дефектна паметта.

  През последните 4000 години не е опитомено нито едно ново животно.
 17. 17 Профил на zaki
  zaki
  Рейтинг: 233 Неутрално

  "От друга страна България и Русия имат общи интереси от сигурност в региона, общи интереси от развитие на двустранните отношения и то на здрава, прагматична основа".

  Ако българският президент е толкова елементарен, той не заслужава да е президент.
  Ако Русия имаше интреес от сигурност в региона , тя нямаше да анексира Крим, нямаше да разпали война в Източна Украйна, нямаше да дестабилизира чрез отцепване на територии държави като Грузия и Молдова, да се опитва да ръчка и манипулира страни като Черна гора , Босна или Македония - последната от особенна важност за нас. И понеже тя прави точно това , а нашият интерес е за стабилност и мир, а руските действия имат то„чно противоположен ефект, то трябва да и се продивопоставим , заедно със съюзниците си, разбира се в рамките на разумното и възможностите.
  Така че , интересите ни с руските са точно противоположни, а относно икономическото сътрудничество , ясно е - поради бедност , корупция , некадърност и може би политически и властнически ограничения от руска страна износа на стоки и услуги ни за тях е прекалено малък за да е от съществено значение - процент и половина от общия , /колкото износа ни за останалата част от бившия СССР - Украйна , Грузия, Молдова , Казахстан,.... между другото.
  А доколкото вноса /основно на горива/ е прекалено голям и с непропорционален на из носа ни дял, разбира се той следва да бъде редуциран. Както от съображения за стратегиечска сигурност, равновесен търговски баланс, така и от чисто практическа цел , постигане чрез конкуренция по-ниска цена на внасяните енергоносители.
  И накрая , виждам, че Гешефт се държи дъвсем по - мутренски. Но с антибългарски възгледи по основни за сигурноста на държавата ни въпроси, Радев може би е по-вреден и от него.


 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7830 Неутрално

  "Моите мотиви за конституционни промени не са насочени срещу прокуратурата."
  Че за какви промени говори тогава Радев. Ако прокуратурата не е недосегаема и не се бърка в работата на съда, всичко ще е както трябва.

 21. 21 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 992 Весело

  Леле!

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2025 Весело

  До коментар [#13] от "Fiji":

  Не може... Той се е клел:
  "Служу советскому сАюзу"

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 24. 24 Профил на gorskiq1
  gorskiq1
  Рейтинг: 467 Неутрално

  До коментар [#6] от "Taiga":Пак замириса лошо.......
  —цитат от коментар 7 на selqnin


  Ахъм ,аромата идва от ника ти

 25. 25 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Президентът за Гешев, службата за охрана, Русия и втори мандат през крив макарон.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 26. 26 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1865 Неутрално

  До коментар [#12] от "Iordan Kolev":
  ГЛАДКО ЛИКВИДИРАНИ!!!!

  Анна Политковская беше изтъкната журналистка във в. "Новая газета", известна с критичното отразяване на войната в Чечения. Тя бе застреляна в жилищната сграда, където живееше, през 2006 г. Политковская пишеше за убийствата и изтезанията на цивилни от руски военни. Написа и критична книга за руския президент Владимир Путин и кампанията му в Чечения и документира малтретирането на цивилни от правителствените войски. Често получаваше заплахи и беше заклеймена като родоотстъпника. За убийството й бяха осъдени петима души, но следователите не откриха поръчителите на убийството.

  Михаил Бекетов получи мозъчно увреждане и загуби крака си при брутално нападение през 2008 г. след като беше отразявал проект за изграждане на магистрала на стойност 8 млрд. долара и се бе обявил срещу него. Той почина пет години по-късно. Бекетов пишеше за корупцията в Химки - градче близо до автомобилния път. Основател и главен редактор на местен вестник, журналистът бе сред първите, били тревога за унищожаването на гори и изрази подозрения, че местни власти се облагодетелстват от проекта. През ноември 2008 г. Бекетов бе пребит толкова жестоко, че спря да говори. Беше в кома няколко месеца и след това прекара още 2 години по болници, а нападателите му така и не бяха открити.

  Анастасия Бабурова
  Анастасия Бабурова беше млада журналистка на свободна практика, застреляна през 2009 г. на тротоар в центъра на Москва, докато се опитвала да се намеси по време на убийството на адвоката правозащитник Станислав Маркелов, известен с дейността се по разкриване на издевателства в Чечения. Той беше застрелян от маскирани нападатели от упор в тила посред бял ден от хора, които го проследили след пресконференция. Бабурова, която вървяла с Маркелов, била убита, докато се опитвала да му помогне. Тя също работеше за в. "Новая газета".

  Олег Кашин беше безстрашен репортер, брутално пребит от двама неидентифицирани нападатели пред дома си през ноември 2010 г. и се размина на косъм от смъртта. Прекара дни в медикаментозна кома със счупен череп, а един от пръстите му беше почти отрязан. Той оцеля и успя да се възстанови. Кашин пишеше по широк кръг социални и политически теми, някои от които бяха политически деликатни. Малко след нападението журналистът каза, че подозира тогавашния губернатор на Псковска област Андрей Турчак като поръчител на разправата заради критичен текст, който пуснал срещу него в блога си. Тъй като официалното разследване не стигна доникъде, Кашин проведе свое собствено проучване и няколко години по-късно публично обвини Турчак, че е издал заповед той да бъде осакатен или убит. Турчак отрече обвиненията и така и не беше разпитан. В момента той заема висок пост в управляващата партия "Единна Русия".

  Хаджимурад Камалов - основател на седмичника "Черновик" в Северен Кавказ, критичен към властите - беше застрелян през декември 2011 г. пред редакцията на изданието в столицата на Дагестан, Махачкала. Убийците му не бяха открити. Независимият вестник пишеше нашироко за полицейски извращения в борбата срещу ислямисткия бунт, започнал в съседна Чечения и разпространил се в региона. През 2008 г. властите заведоха наказателно дело срещу няколко журналисти от "Черновик" по закона за борба с екстремизма, след като те публикуваха интервю с бивш бунтовнически лидер. Журналистите бяха оправдани от съда едва тази година.

 27. 27 Профил на koevip
  koevip
  Рейтинг: 44 Неутрално

  "Главният прокурор внася искане за разглеждане на имунитета на държавния глава. Аз нямам никаква идея за конкретни причини". Аз пък имам идея защо.
  Никой държавен глава, включително и Първанов, не си е позволявал с такава страст
  и настойчивост да защитата руските интереси в България.
  Как ще отговори другарят Радев на факта, че руското посолство у нас е едно от
  най-големите в Европа, а ние сме държавица с малко повече от 6 млн., т.е. една от най-малките страни в Европа.

 28. 28 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Някои се мъчат да затворят устата на президента, но засега безуспешно

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 29. 29 Профил на Miti Konst
  Miti Konst
  Рейтинг: 82 Любопитно

  Важно ми е да знам, дали като шеф на ВСС е дал апартамент на любовницата си? И истински ли се обичат или е за парлама!

 30. 30 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5256 Неутрално

  Някои се мъчат да затворят устата на президента, но засега безуспешно
  —цитат от коментар 28 на neut


  И той е репресиран. Положението е нетърпимо. Доле ГерП, доле Боко!

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 31. 31 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  https://www.mediapool.bg/geshev-pusna-zapisi-ot-srs-ta-s-uchastieto-na-prezidenta-news302776.html

  Тоя съвсем изплиска легена!
  Гешев е е*@ти т@пия милиционер!
  Глупаво, непрофесионално и откровено некадърно!
  Тоя обърна прокуратурата на лайф шоу!
  Къде по света прокуратурата разпространява материали, които счита за доказателства за противоправно деяние?!?

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 32. 32 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#28] от "neut":


  Някои се мъчат да затворят устата на президента, но засега безуспешно
  —цитат от коментар 28 на neut


  По-добре той да си държи устата затворена, защото когато я отвори, освен фъфлене, друго няма!
  Какво е направил, освен че брани Деса?
  Радев е човече, измъкнато от никъде, и насадено на пачи яйца!

 33. 33 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Не съм гласувал за Президента Радев, но за момента политическата ни класа не предлага нищо по-добро. Не виждам да има проблем с преизбирането му за 2-ри мандат...ако се кандидатира. И ако трябва да избирам между Методиев и Радев, бих предпочел с голямо предимство Радев. Всъщност , не бих подкрепил Методиев при никакви обстоятелства и считам, че този човек е вреден за България и колкото по-скоро се махне от властта , толкова по-добре

  Stupid people make me sick
 34. 34 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2617 Неутрално

  До коментар [#3] от "selqnin":

  Въобще не съм толкова убеден - ей сега ще дойде 2021, Фърчилков ще ясно бабичките, вечно недоволните умнокрасивци пак ще се строят зад него и готово - ще се налага да го търпим още един мандат.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2617 Неутрално

  До коментар [#20] от "Роси":

  И как точно прокуратурата се бърка в работата на съда ?. Цацаров дори във ВСС не можеше да надговори Панов, как си представяте да му се бърка в работата и да ми нарежда ?!?

 37. 37 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2246 Неутрално

  Божееее, аз мислех, че са го хванали в измяна, а то пак за Деса било раОтата.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 38. 38 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  Никога не сме имали толкова тъп гьонсурат за държавен глава!!! Никога! Тотален руски изпърдялник, ама по-глупави от него са тези, които са си дали гласа за да бъде там, където е сега!!! Поредното доказателство за изпростелия български плебс!! За парламентарните избори даже няма да кажа нищо- и там е пълна трагедия, щото е същото! Тотална липса на качествен мат'рял на всякакво ниво!! Жална и мама на нашата Родина,Татковина, Мамковина или както я наричате!!!
  —цитат от коментар 19 на miltaka


  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Някои се мъчат да затворят устата на президента, но засега безуспешно
  —цитат от коментар 28 на neut


  Деса пр.....са ще му я затвори !

  : )

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 39. 39 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  Никога не сме имали толкова тъп гьонсурат за държавен глава!!! Никога! Тотален руски изпърдялник, ама по-глупави от него са тези, които са си дали гласа за да бъде там, където е сега!!! Поредното доказателство за изпростелия български плебс!! За парламентарните избори даже няма да кажа нищо- и там е пълна трагедия, щото е същото! Тотална липса на качествен мат'рял на всякакво ниво!! Жална и мама на нашата Родина,Татковина, Мамковина или както я наричате!!!
  —цитат от коментар 19 на miltaka


  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Някои се мъчат да затворят устата на президента, но засега безуспешно
  —цитат от коментар 28 на neut


  Деса пр.....са ще му я затвори !

  : )

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 1238 Неутрално

  дъвките на радев ги публикувате а разследването на прокуратурата за конфликт на интереси и назначзването на жена му не.

 42. 42 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 564 Неутрално

  "Аз съм убеден, че не съм вършил нещо нередно", обяви Румен Радев. Типично за всеки корумпиран екземпляр. Същият, отдавна разобличен като национален предател, тепърва ще отговаря за замислената далавера с Грипен, както и за защитата на руските интереси по тази несъстояла се , поради намесата на службите, позорна "фатка". Едно е ясно, на комунистическата наглост трябва да се сложи край.

 43. 43 Профил на disclosure
  disclosure
  Рейтинг: 515 Неутрално

  отдавна разобличен като национален предател, тепърва ще отговаря за замислената далавера с Грипен
  —цитат от коментар 42 на xefgo


  Товариш, я ни разкажи по-подробно за замислената далавера с "Грипен", че нещо трудно ти схващаме "логиката"?

  ИМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ИДИОТА С КОТЕШКАТА ГЛАВА
 44. 44 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Всички медии пуснаха бомбата със СРС тата на Радев, само Дневник мълчи?!!

  Сега разбрахте ли защо ДСБ арките толкова скачаха против Гешев - те си защитаваха техния Радев!

 45. 45 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 771 Неутрално

  За друг президент, освен за Путин, говорил ли е? Защо имам чувството, че нашият президент винаги, под една или друга форма, не пропуска да спомене руския президент. За каквото и да започне да говори, все накрая стига до Путин. Не може ли да мисли за България като за държава, отделна от Русия?
  —цитат от коментар 13 на Fiji


  Ми не може. Нали трябва де се отчете на шефа. Какво място има в отчета на президента за свършеното през изминалата година, натягането му пред Путин? То, май освен да се натяга на Путин, нищо друго и не е вършил.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 46. 46 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 564 Неутрално

  До коментар [#12] от "Iordan Kolev":

  Питаш "Дали ще успее да направи повече в оставащите две години..." Да направи повече мръсотии за държавата ще може. Затова е поставен там от Кремъл. Ти да не си марсианец?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK