Прокуратурата обяви, че има данни за престъпление на президента, и пусна подслушвани разговори

Прокуратурата обяви, че има данни за престъпление на президента, и пусна подслушвани разговори

© ДневникДен след като стана известно, че главният прокурор Иван Гешев е поискал тълкувание от Конституционния съд дали и при какви обстоятелства може да бъде разследван президентът независимо от функционалния му имунитет, държавното обвинение обяви, че има данни за извършено от държавния глава Румен Радев престъпление. То не е назовано директно, но в огласените данни се твърди, че става дума за укриване на документи, свързани със състоялата се миналата година проверка срещу Радев за конфликт на интереси при назначаването на Десислава Генчева (впоследствие Радева) на щат във Военновъздушните сили (ВСС) и предоставянето й на жилище.


В безпрецедентно съобщение до медиите пресслужбата на прокуратурата разпрати във вторник (28 януари) следобед три аудиозаписа и дословно свалени от тях текстове от подслушвани чрез специални разузнавателни средства (СРС) разговори, в един от които твърди, че участва президентът. Това е пореден случай на огласяване на доказателства по течащи досъдебни производства по инициатива на Иван Гешев (по сходен начин бяха публикувани и части от разпити по разследването срещу "Тад груп" за теч на информация от данъчната администрация), но за първи път се оповестяват аудиофайлове.


Това е първият случай в най-новата история на България, в който
прокуратурата официално изказва подозрения за извършено престъпление от държавен глава


и евентуалното му доказване може да доведе до започване на процедура по предсрочно отстраняване на президента, чийто мандат изтича след две години.


В последните месеци Радев е в изострени отношения с управляващата партия ГЕРБ и с премиера Бойко Борисов. Той влезе в задочен спор и с новия главен прокурор Иван Гешев, след като в края на миналата година отказа да го назначи при първото одобрение от Висшия съдебен съвет и върна кандидатурата му за ново обсъждане, макар и да отказа да направи и втора крачка и да оспори процедурата по избирането му пред Конституционния съд.


Заявлението на прокуратурата, че има данни за извършено от президента престъпление, идва едва няколко часа след като главният прокурор уточни, че се е обърнал към Конституционния съд не по принцип, а по повод на конкретно производство, а Румен Радев каза пред медиите, че не знае за какво производство става дума, и декларира: "Аз съм убеден, че не съм вършил нещо нередно."


До момента единствената официална позиция на президента за изтеклите от прокуратурата записи е от прессекретариата му и гласи: "Прессекретариатът на държавния глава няма как да коментира съдържанието на записи, направени чрез СРС и разпространени от прокуратурата, нито да потвърди твърденията за естеството на разговорите, тяхната автентичност и достоверност."


Как коментира шефът на кабинета на Радев - тук.

Разпространените от прокуратурата данни предизвикват повече въпроси, отколкото отговори, но държавното обвинение засега отказва всякакви подробности и уточнения.


Адвокат Даниела Доковска коментира пред "Дневник", че разрешението за разгласяването на тези данни е престъпление - прочетете мнението й тук.


А адвокат Александър Кашъмов обясни, че би следвало ДАНС да разсекрети информацията, след като тя е събирана от службата и коментира, че частичното й оповестяване може да манипулира обществото, а не да го информира - мнението му тук.


Кого разследва прокуратурата


В съобщението от държавното обвинение лаконично се казва, че данните за извършено от Радев престъпление са събрани в хода на досъдебно производство срещу друго лице и се уточнява, че са събрани при подслушване на командира на ВВС генерал-майор Цанко Стойков.


Към съобщението е разпространено и постановление за прекратяване на наказателно производство - заради откритите данни за президента и наложените от конституцията ограничения за разследването му. От него се разбират някои детайли, но засега от прокуратурата отказват да коментират или да потвърдят дали те се верни, както и дали материалите за президента са отделени в друго производство и кое точно разследване спира в момента, докато се чака произнасяне на Конституционния съд.


От документа се разбира, че Стойков е разследван за това, че "за времето от месец май 2017 г. до настоящия момент в гр. София се е сговорил с едно или повече лица да върши в страната и чужбина престъпления, за които е предвидено лишаване от свобода повече от три години и чрез които се цели да се набави имотна облага".


Не става известно обаче кога е образувано досъдебното производство, имената на прокурорите са заличени, а от прокуратурата отказаха да уточнят пред "Дневник" кои са те. Вижда се единствено датата на спирането на производството - 23 януари 2020 г. От текста се разбира, че са разследвани деяния на група лица, които "осъществяват действия, вкл. обещаване и даване на облага, водещи до нерегламентирани контакти с длъжностни лица от Министерството на отбраната". Името на организацията, чиито служители са разследваните, е заличено.


Ген. Цанко Стойков наследи президента Румен Радев начело на ВВС след години, в които беше негов заместник на различни нива в армейските структури. Под негово ръководство специализираната военна комисия, която трябваше да класира фирмите - кандидати да продадат на България изтребители, посочи, че смята за най-подходящи шведските самолети Gripen, като ги предпочете пред изтребителите втора ръка F-16 от Португалия и САЩ и изтребители втора ръка Eurofighter от Италия.


Кой е ген. Стойков - тук.


В края на април 2017 г. назначеното от Румен Радев служебно правителство класира офертите на продавачите, като определи на първо място Gripen. Решението беше отменено от редовно избрания кабинет "Борисов 3" и през лятото на миналата година кабинетът сключи сделка със САЩ за изтребителите F-16. Доминираната от ГЕРБ специална парламентарна комисия обвини индиректно в корупция президента заради позицията му по сделката. Радев пък отвърна с поредица от критики срещу решениято за американските изтребители.


Какво се чува в записите


От постановлението за прекратяване на досъдебното производство се разбира, че ген. Цанко Стойков е бил подслушван, като в хода на прилагането на СРС-та разследващите са попаднали и на разговори, засягащи президента Румен Радев.


Трите публикувани разговора носят дати от април миналата година и в тях генералът разговаря с различни хора за документите, които ВВС трябва да предостави на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) по проверката за конфликт на интереси, водена срещу президента Румен Радев за времето му начело на ВВС. Тя е по сигнал, чийто подател комисията така и не оповести официално, и проверява съмнения във връзка с назначаване на Десислава Генчева (в момента Радева - бел. авт.) на два щата, въпреки че вторият такъв - пиар на ВВС, по правилник трябва да се заема от военизирано, а не от цивилно лице, каквато е тя. В него се твърди още, че от ВВС са плащали наем на жилище на Десислава Генчева в София, в което е живял с нея и самият Радев.


Първият разговор, в който според прокурорите участва вероятно президентът, е от 23 април. В него генералът обяснява, че е получил искане от КПКОНПИ да предостави документи за назначаването на Десислава Радева, и уверява събеседника си, че няма да прати ненужните документи. В записа се чува гласът, за който е записано, че е на президента, да иска генералът да го "държи в течение" и добавя за исканите данни: "Тва са абсолютни простотии. Знам ги отдавна."


Проверката на комисията завършва с решение от август 2019 г., в което се казва, че няма конфликт на интереси.Другите два записа (запис 2 и 3) са между ген. Стойков и негови подчинени, за които (както и за президента) се посочва, че не са установени с категоричност. В тях се обсъжда дали и какви документи да се изпращат на антикорупционната комисия. Единият от записите е преди, вторият - след този с президента.


В нито един от записите не се чува разпореждане или решение да се прикрият документи. Генералът и служителите обсъждат какво и кога могат да предоставят и коментират доколко основателни са исканията, при положение че Радев не е бил в брак с настоящата си съпруга в проверявания период.


Не е ясно дали прокурорите са изследвали други документи или данни, или правят заключенията си само от разпространените три записа.


Няма обяснение и защо записани през април 2019 г. разговори стават основание за спирането на досъдебното производство едва 7 месеца по-късно. Още повече че разследването се води от Специализираната прокуратура, за която като зам. главен прокурор отговаряше Иван Гешев.


Проблемът с огласяването на СРС-та


Встрани от политическия скандал, самото разпространение на записи, придобити чрез СРС, е доста спорно и може да се окаже в основата на друг скандал.


Говорителят на главния прокурор Сийка Милева категорично отказа да отговори на всички въпроси на "Дневник", свързани със СРС-тата, като обясни, че няма позволение от наблюдаващите прокурори да разпространява друга информация по случая. Тя не пожела да назове и имената на наблюдаващите прокурори, които да бъдат търсени за уточнения.


От прокуратурата отказаха информация кога, кой съд и дали изобщо е разрешил прилагането на СРС по отношение на Цанко Стойков. Не е известно за какъв период от време той е бил подслушван. От държавното обвинение отказаха да отговорят и на въпроса на "Дневник" дали специални разузнавателни средства са били прилагани и по отношение на други лица, споменати в разговорите. Отказан бе и отговор на въпроса дали, кога и как са били декласифицирани записите, както и дали в момента продължава някакво разследване срещу Цанко Стойков.


Няма информация колко общо СРС-та са събрани по досъдебното производство, както и дали има други записи, които да се разминават с публикуваните от прокуратурата.


Юристи коментираха, че няма законов проблем прокуратурата - като официален държавен орган, да разпространява записи, придобити чрез СРС, стига те да са придобити по законов ред.


"Когато разпространява такава информация, прокуратурата обаче трябва да балансира между обществения интерес и презумпцията за невиновност", коментира за "Дневник" адвокат Михаил Екимджиев. Той подчерта, че подобни доказателства могат да се разпространяват само с разрешение на наблюдаващия прокурор, като се следи внимателно да не се нарушава балансът.

Ключови думи към статията:

Коментари (404)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  Пълна смешка!
  Докъде стигнахме...

 2. 2 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 790 Неутрално
 3. 3 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 817 Неутрално
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2595 Неутрално

  Не може да е това в записа. Очаквам истински доказателства за измяна. Деса-пр......са не ми е интересна в този разговор.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 6. 6 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Доста зле скалъпен пасквил. Защо Военна прокуратура не е водеща разследването, както е по закон, а Специализираната бухалка?

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1805 Неутрално
 9. 9 Профил на polivanov
  polivanov
  Рейтинг: 369 Неутрално

  Изключително унизително поведение на пРезидента. Какво значи "може отговора (който ще се изпрати на КПКОНПИ) да го видимИ тука", "да стиковат нещата"... Пълен позор. А иначе е първа писта в говоренето за разделението на властите.

 10. 10 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 885 Неутрално

  Лексиката и wording-ът на говорещите е потресаващ! Копие е на този на Иванчева и сие.
  Как може такива рапони да са управляващи aрмия и държава!

 11. 11 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3004 Любопитно

  " срещу Радев за конфликт на интереси при назначаването на Десислава Генчева (в последствие Радева) на щат във Военновъздушните сили (ВСС) и предоставянето й на жилище."

  Ненчев няма ли да разследвате дето също беше назначил приятелката си в министерството?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 12. 12 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 940 Любопитно

  "Бойко Борисов: Ало Ваньо, здрасти. Абе тоя Мишо Бирата ми се обади сега пак...". с милиционерски камъни по милиционерските кратуни ,жалко и гнусно ,но те друго нито могат ,нито знаят

 13. 13 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 790 Неутрално
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 817 Неутрално

  Гешев ще си вкара огромен автогол, ако това са му всичките данни.

 16. 16 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4101 Неутрално

  Няма как да "бутнат" Президентът..........всичко това е "загрявка" за бъдещите избори!!!!

 17. 17 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4101 Неутрално

  До коментар [#1] от "Paolo Di Canio":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 817 Неутрално

  До коментар [#9] от "polivanov":

  И какво? Реално погледнато Радев нищо изобличаващо не казва.

 20. 20 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 790 Неутрално

  мЕрише
  И ще се размирише още повече

 21. 21 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1708 Любопитно

  Гешев е РАДОСТ!
  Много ви е слабо заглавието.
  Гешев ОСЪДИ Президента Радев за държавна измяна!
  ТОЙ, Гешев, няма шест-пет... прокурор, съдия , палач!
  Герберите по министерства, държавни агенции, службици ЛЕЯТ ШАМПАНСКО и ПРАЗНУВАТ.
  Не е какво да е, ами ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА!
  Очаквам и американското посолство да поздрави ГЕРБ за поредната победа над руските шпиони.
  ДОКАТО накрая се окаже самият ГЕШЕВ, РУСКИ ШПИОНИН и ДИВЕРСАНТ. Заедно с нелегалната си група в сърцето на натовската българска прокуратура!
  Гешев е РАДОСТ!
  !

 22. 22 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 790 Неутрално

  Мале, мале, всичкото чугун, фуражка и ушанка бързо за опорни точки. Работата е дебела.

 23. 23 Профил на vanillaeyes
  vanillaeyes
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Президентът звъни на ввс шефа да му каже да прати документите да ги види. Не е фешън, признавам. Ама по какво се различава от оня прословут запис: Ало, Ваньо, не запечатвай Бирата, че обещах на Първанов? Тогава всичко гуд - сега - престъпление и наказание. Че и КС ще питаме за още пушек без огън.

 24. 24 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  Резидента стигна дъното! Но така е, като КГБ те посочва като кандидат за президент на страна, членка на ЕС и НАТО, и ти се радваш, вместо да си подадеш отвод, и се кандидатираш и печелиш изборите, пак не без участието на вече изгонени руски дипломати...
  Каква биография само за няколко години записа, каква съпруга, и въобще, какъв срам и позор!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Голяма грешка от страна на Гешев.
  Определено целта му не е Радев- като обвиняем, а просто леко "слагане на място"

  Отново Гешев показа милиционерските си номера
  Президента в тези СРС- та няма и грам дума или изречение, за което може да се подведе под отговорност
  Нито националната сигурност е застрашена , нито е издадена кой знае каква тайна, а по-скоро се излагат с тези битовизми- Радев си назначил любовницата на втора работа, вземала две заплати............

  Пълен смях

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 27. 27 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 934 Неутрално

  До коментар [#12] от "Stewie":

  Точно така, това са чисто милиционерски прийоми, не че Радев ми е изобщо симпатичен, даже никак, но начина да се сготви мирише на комплот от симеоновската школа.
  И да попитам - каква е връзката с питането на Гешев и настоящите записи с казуса държавна измяна?
  Ако може някой милиционер да обясни....
  Де счета може и да се е облажила покрай селския си, ама нещо издиша разговора за измяна.

 28. 28 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 940 Любопитно

  мекушавостта и нерешителността на Радев дават резултати,милиционерите му се качиха на главата

 29. 29 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 790 Неутрално

  Оппа, заря.
  Ама що не чувам Ура?!?

 30. 30 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 868 Любопитно

  До коментар [#25] от "von_seeckt":

  къде го пише това ?!

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 31. 31 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 817 Неутрално

  До коментар [#22] от "tolex":

  Себе си ли визираш?

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 567 Неутрално

  аз искам да знам Мая, избраницата на ДБ, на чия страна е в случая, за да "стиковам" позицията си

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 34. 34 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1819 Весело

  Девет милиона мишлета
  изкарват се взаимно ченгета.
  А котараците подхвърлят досиета
  и си пият кафето…

  Ако погледнем строго научно в жилите на турските султани тече повече руска кръв, отколкото при руските царе. От 36 султани само 13 са с доказан турски произход...
 35. 35 Профил на Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Рейтинг: 335 Разстроено

  Начи до всички, които се надяваха Гешев да се захване с некви престъпници - Студена гейт, и т.н., и т.н., сори ама другия път.

  Той е назначен човека да бута президента!

  кравосмешението прави зелката ^¥^
 36. 36 Профил на polivanov
  polivanov
  Рейтинг: 369 Неутрално

  До коментар [#9] от "polivanov":И какво? Реално погледнато Радев нищо изобличаващо не казва.
  —цитат от коментар 19 на von_seeckt


  Напротив. Реално погледното - казва. Президентът няма никаква работа да "стикова" и "вижда" предварително отговор, който ще бъде изпратен до българска институция и то точно във връзка с конфликт на интереси при назначаване на любовницата му на работа.

  Всичките му принципни позиции за върховенство на закона, разделение на властите, взаимодействие между институциите... заминаха в канала. Явно никога не са били плод на истинско разбиране.

 37. 37 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 817 Неутрално

  До коментар [#30] от "Dark Avenger alias Дечо Пора":

  Има дебели учебници, коментари. Чети!

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 459 Весело

  Ако бяха слушали Вето Грипенов за комисионните при хвърчилата, щеше да е още по интересно.
  Не може да е нормално, да назначи служебно правителство и да бърза за 2 месеца да си избере шведските играчки

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 817 Неутрално

  До коментар [#36] от "polivanov":

  Това са дребни неща. Конституцията говори за неспазване на самата нея, т.е. има нарушение на конституционна норма.

 44. 44 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2668 Разстроено

  "Тва са абсолютни простотии. Знам ги отдавна". - "България е малка страна, с много, МНОГО прост народ"... Докато по "върховете" се цакат като Ентелигентни картоиграчи от махалата, в държавата се случват я природни бедствия, я протести за всяко властово нареждане, я безгрижни справяния с чума по свинете, с боклуци под надлези и покрай езера... И животът си тече ли, тече, което пък е забравено действие за нЕкои язовири... Знаем ги отдавна, вече 39 години.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 45. 45 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 958 Неутрално

  Авиаторът не е изключение в бизнеса с назначените любовници по родните министерства, комисии и агенции. Но това е проява на изключителна глупост и банален примитивизъм. Подобни хора не бива да заемат висши държавни постове, не за друго, ами именно заради проявата на тая неграмотна глупост.

 46. 46 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 868 Любопитно

  До коментар [#37] от "von_seeckt":

  хайде бе !
  аз чета конституцията:
  https://www.parliament.bg/bg/const

  До коментар [#18] от "Dark Avenger alias Дечо Пора":Пръднята е единствено в главата ти. Ако е изнасилил му се снема имунитета и тогава се действа по общия ред.
  —цитат от коментар 25 на von_seeckt


  къде в конституцията се казва, че президентът има "имунитет" ?!

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1708 Любопитно

  Интересно дали самият Гешев не маге да бъде съден за ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА, по повод личното му разпореждане да се отнемат властовите функции на Президента, министър-председателят и Председателят на НС, чрез спиране излъчването на Националното радио за пет часа?!
  Щото това си е прелюдия към държавен преврат!
  !

 49. 49 Профил на yellow_hater
  yellow_hater
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Започна се...
  Бойко запази властта ди края на живота си.
  Бойко обаче е доста по-назад от Сталин, тъй като именно шайката около него много бързо ще се реорганизира и ще го измете.
  Стлаин поне е изчистил част от своите през 1937 г.

 50. 50 Профил на milenmihailov
  milenmihailov
  Рейтинг: 629 Неутрално

  До коментар [#10] от "Smoke":

  Е, нали знаеш къде са били военните когато господ е раздавал акъл...

 51. 51 Профил на vito
  vito
  Рейтинг: 466 Любопитно

  Ех, този "непримирим борец" за справедливост, дето ни продъни ушите за корупцията по високите етажи, какъв калпазанин бил... Другите били маскари.. А ти, мистър президент, с какви очи ще застнеш пак пред хората да си пееш "юнашаките" песни...

 52. 52 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  За сведение на тук присъстващите, Конституционния съд вече е образувал дело за тълкуване дали и при какви обстоятелства може да бъде разследван президентът. Това първо и второ, бай Цанко Стойков, по съвместителство ген.-майор и командващ ВВС, вече издава вещевото доволствие на артелчика и се отписва от котлова храна. Тези дни ще си подаде и оставката и ще стане един въздухоплавателен пенционерин, само че без изгледи да го огрее политическа кариера! Питайте, ако има въпроси!

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 817 Неутрално

  До коментар [#46] от "Dark Avenger alias Дечо Пора":

  Уффф....ако си пил нещо, чеши си езика с другиго.

 55. 55 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1576 Весело

  ъм... тва сега е държавна измяна, така ли?

 56. 56 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1344 Неутрално

  Някой заговор за пръскачки ли е имало пак?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 57. 57 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1391 Весело

  Другарю Резидент, Збогом!
  Back to Slavjanovo (Harmani caunty)!

 58. 58 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 817 Неутрално

  До коментар [#48] от "AzDebil":

  По интересното е кой е този съдия, който е разписал СРС то.

 59. 59 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 459 Весело

  коалиционните партньори от БКП и ДСБ бързо на клавиатурите да браним другаря Грипенов

 60. 60 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  Идва време пределно разделно. Прокурор за бой се стяга: мята запис на рамо и т. н. Храната може и да поскъпне, водата да пресъхне, но ентъртеймъна е на една ръка дистанция.

 61. 61 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 459 Неутрално

  До коментар [#58] от "von_seeckt":

  Грипенов е попаднал случайно в разговорите, защото са слушали шефчето от ВВС

 62. 62 Профил на jalal_al_din
  jalal_al_din
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Не е много ясно защо го подслушват, за някакви кокошкарски неща да говорят, че са държавна измяна от тези записи е смешно.

  нивото е трагедия, ударило тройно дъно. Не съм почитател на президента, но точно този плешивия да се прави на много честен.

  те така, взех си пуканки :)

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 636 Неутрално

  РАЗБИРА СЕ ЧЕ ИМА ДАННИ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ,ПОРЪКОРАТУРАТА НЯМА ПРАВО ДА РАЗСЛЕДВА ПРЕЗИДЕНТА А ГО ПРАВИ , ПО ГНУСНО ПРЕСТЪПВАНЕ И ПОТЪПКВАНЕ НА КОНСТИИТУЦИЯТА ЗДРАВЕ МУ КАЖИ , ГНУС МЕ Е ОТ ТОЯ

 65. 65 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#55] от "extraCACA":

  Не. Селски тарикатлък присъщ на типичния Ганьо заел някаква позиция. Това е. Като за България е незначително, но като за лаладжия с претенции да е коректив е недопустимо. Срам за утайката, която гласува за него.

 66. 66 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1115 Весело

  Лексиката и wording-ът на говорещите е потресаващ! Копие е на този на Иванчева и сие.Как може такива рапони да са управляващи aрмия и държава!
  —цитат от коментар 10 на Smoke


  😂😂😂😂😂

  По друг начин звучат нещата в Новогодишните и други слова... 😂😂😂😂

  А в живота- и аз, де имам немалко стаж по кръчмите- трудно вдявам какво си говорят. 😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 67. 67 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 459 Любопитно

  И сега с какви очи ще ни говори 10 минути на Нова година за морал и борба с корупцията

 68. 68 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1115 Весело

  Гешев ще си вкара огромен автогол, ако това са му всичките данни.
  —цитат от коментар 15 на von_seeckt


  А- едва ли. Народът си иска клюки и зрелища, а вече е споменато за "сестрата". Стой, та гледай ефекта на снежната топка. Сега почва, и ше държи цели 3 денЯ!

  😂😂😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 69. 69 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 817 Неутрално

  До коментар [#67] от "001":

  Е да де, но има огромна разлика между морал и право. Освен това, ако има нещо неморално то е поведението на генерала.

 70. 70 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 940 Любопитно

  а докъде стигна разледването срещу мис бикини, и нейната луксозна барселонска къща ,кога гешеФТ ще сезира конституционният съд и по този казус ?

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 72. 72 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 817 Неутрално

  До коментар [#68] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  Е да, драсканици по медиите ще има в изобилие, но от тази трънка заяк няма да излезе.

 73. 73 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2675 Весело

  До коментар [#67] от "001":Е да де, но има огромна разлика между морал и право. Освен това, ако има нещо неморално то е поведението на генерала.
  —цитат от коментар 69 на von_seeckt


  На кой генерал? Че те и двамата сса генерали. Ма си прав де само уточни- на генералите.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 74. 74 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1115 Весело

  И сега с какви очи ще ни говори 10 минути на Нова година за морал и борба с корупцията
  —цитат от коментар 67 на 001


  Аааа- чакай ся- "то тва е друго"... 😂😂😂😂

  Пък може и да смени плочата- от морали, корупции и ГЕРБ- да превключи на "благоденствие, напредък, нацията, успешно!", а може и някоя не толкова военна дума да вкара- кохезии, интеграция, евро, атлантизъм... 😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 75. 75 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 459 Весело

  До коментар [#69] от "von_seeckt":

  Ти да не мислиш , че само един път са се чули за да потулват проверките ...
  сега сигурно съвсем се е спекъл, защото е ясно , че сега ще вадят на месец по лъжичка

 76. 76 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1333 Любопитно

  коалиционните партньори от БКП и ДСБ бързо на клавиатурите да браним другаря Грипенов
  —цитат от коментар 59 на 001


  За сведение на тук присъстващите, Конституционния съд вече е образувал дело за тълкуване дали и при какви обстоятелства може да бъде разследван президентът. Това първо и второ, бай Цанко Стойков, по съвместителство ген.-майор и командващ ВВС, вече издава вещевото доволствие на артелчика и се отписва от котлова храна. Тези дни ще си подаде и оставката и ще стане един въздухоплавателен пенционерин, само че без изгледи да го огрее политическа кариера! Питайте, ако има въпроси!

 77. 77 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1708 Любопитно

  До коментар [#58] от "von_seeckt":

  Разписал е за едни, а те са подслушвали друг.
  Интересен е не съдията а подслушващия прокурор.
  Или милиционер...
  Всъщност и двамата!
  !

 78. 78 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 817 Неутрално

  До коментар [#73] от "Содом и Гомор кРаят на джендъризма":

  Ако беше прочел статията, щеше да си отговориш сам.

 79. 79 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1741 Неутрално

  Аз специално никакво престпление от общ характер не видях, да не говорим за измяна или газене на конституцията. Да го "държи в течение" и "да видим нещата тука", не ми изглежда на престъпление, най-много да е морално укоримо, но нищо повече. Отделно не се чува от Льотчика да нарежда или да иска дори и да моли да не се изпращат документи. Голяма греда за гл. прокурор. Това си е за оставка.

 80. 80 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1115 Весело

  а докъде стигна разледването срещу мис бикини, и нейната луксозна барселонска къща ,кога гешеФТ ще сезира конституционният съд и по този казус ?
  —цитат от коментар 70 на Stewie


  Изчакай малко- преди бикините- трябва да се разследва що бият черните, после- за тъпия Колумб, де объркал пътя, и те тъй... 😂😂😢😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 81. 81 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 817 Неутрално

  До коментар [#75] от "001":

  Не знам, аз коментирам това, което е изнесено. Ти изкоментирай неизнесеното щом си запознат с него.

 82. 82 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 817 Неутрално

  Вие пък сега... За малко шуробаджанащина ли се хванахте. Човекът прави същото като 90% от народа.

 83. 83 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2464 Неутрално

  Ама нали щехме Тръмп да импийчваме...

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 84. 84 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2675 Весело

  До коментар [#73] от "Содом и Гомор кРаят на джендъризма":Ако беше прочел статията, щеше да си отговориш сам.
  —цитат от коментар 78 на von_seeckt


  Аз отговорих. Даже те коригирах. Поведението и на двамата най-малкото е неморално а по-скоро дори и незаконно.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 85. 85 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 817 Неутрално

  До коментар [#84] от "Содом и Гомор кРаят на джендъризма":

  Това си е твое мнение някакво.

 86. 86 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 459 Весело

  До коментар [#81] от "von_seeckt":

  Това го изнесоха, защото днес в речта си Вето Грипенов призова, за повече информация от прокуратурата и те му пуснаха жокер

  обади се на приятел

 87. 87 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 817 Неутрално

  До коментар [#81] от "von_seeckt":Това го изнесоха, защото днес в речта си Вето Грипенов призова, за повече информация от прокуратурата и те му пуснаха жокеробади се на приятел
  —цитат от коментар 86 на 001


  Не знам. Ти очевидно, ако не си самият Гешев, то поне си неговия говорител, та знаеш, кой с какво разполага.

 88. 88 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1708 Любопитно

  Гешев посяга не само на Президента Радев. Същата операцийка е подготвена и за вицето.
  Целта е Президетската институция да се окаже вакантна. По конституция трябва да я заума за три месеца председателката на НС от ГЕРБ. И да има нови избори за Президента.
  Още тази година.
  Преди редовните за Парламент.
  Многоходовочка както му казват руските спецове.
  Гешев си е милиционер.
  И радост!
  !
  !

 89. 89 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1811 Неутрално

  Циркът към Симеоновската школа в действие!
  Главен акробат Гешев!

  Шебеците никак не обичат някой да ги критикува на тема смяна на модела, прозрачност и отчетност, и напълно закономерно шебешката прокуратура спретна цирка с конституционния съд ден преди годишния отчет на президента. И напълно закономерно наложи медийна тишина по отношение на пресконференцията на Радев. Само БНР се еманципира, за което заслужава адмирации!

  Радев е политикът с най-висок рейтинг. Вторият мандат му е вързан, а Баце и другите шебеци сън не ги хваща от това. Те имат нужда от кух послушко като РП, представен като "магарето", което трябва да бъде избрано..

  Който има глава на раменете да се сеща.

 90. 90 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 817 Неутрално

  Гешев се оказа много слаба бира. И тотално зависим.Въобще по лош старт надали може да се направи.

 91. 91 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Сетиха се да не публикуват имена на наблюдаващи прокурори. Животът ми няма да се промени , ако отстранят един от най-позорните президенти на България. Но все пак има нещо наречено морално удовлетворение.
  Нали сега стана ясно защо беше тази истерична кампания с/у Гешев? Знаели са, че няма да има компромиси. Че това е началото на края им.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 92. 92 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 817 Неутрално

  Записите са правени очевидно по времето на Цацаров, но той са разлика от Гешев има ум в главата, та не се бламира с такава партенка.

 93. 93 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 1018 Весело

  Победата на президента Радев - това бяха първите избори в демократичната история на България, след които вече трета година продължавам да не съм разочарован от избора си. А вие си скимтете, повияри. Просто го избрахте за втори път. Освен ако не реши да ви озапти окончателно чрез участие в други избори.

 94. 94 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 459 Любопитно

  Гешев се оказа много слаба бира. И тотално зависим.Въобще по лош старт надали може да се направи.
  —цитат от коментар 90 на von_seeckt


  старта му не са деса и вето

  , а нено , който вече повече половин месец е в килията.
  За пръв път имаме действаш министър в ареста, защо да нямаме и за пръв път втора дама

 95. 95 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 942 Неутрално

  Престъпление или нарушение? Гешев и ко много искат да е престъпление, но май става дума за нарушение, заради което имунитет няма как да се отнеме!

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#75] от "001":

  "сега сигурно съвсем се е спекъл"
  и това бе видно с просто око тази сутрин, когато отчиташе трите си (жалки) години - устата му бе пресъхнала, чува се ясно доминантно, често преглъщане и примляскване на полепнал по небцето език в микрофона.

 98. 98 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2109 Весело

  Хе, ние го спрягахме за шпионаж, а то се оказа кокошкарска корупционна (корупция чрез влияние) далавера. Но като си спомним и начина, по който той си получи заплатите при пенсионирането (без да е изпълнил нормите за това), доста неща около манталитета на какиното се изясняват.
  Но още един апартаментгейт ми е повечко, още повече, че самият Радев е в л.йната с двата крака и затова вече ми е безинтересно. А щом прокуратурата се рови в мръсното бельо от април, е ясно, защо Радев се пишеше Матросов при назначаването на Гешев.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK