Кирил Добрев: БСП да оглави този, който ще убеди обществото, че след Борисов ще е по-хубаво

Корнелия Нинова и Кирил Добрев

© Анелия Николова

Корнелия Нинова и Кирил ДобревПредседател на БСП трябва да стане този, който знае как да мобилизира партията и как да убеди обществото, че след Бойко Борисов ще стане по-хубаво. Това коментира зам.-председателят на партията Кирил Добрев пред Би Ти Ви, който е сред номинираните кандидати за председател на левицата.


Изборът ще е на 26 април, а наскоро се разбра, че засега номинираните кандидати са 21. Убедително води Корнелия Нинова с 31 номинации, следва я Кирил Добрев с 13.


Искаме да модернизираме и демократизираме партията. За мен повечето кандидатури дават по-широк спектър на кампанията, както и повече идеи. Този тип избор дава възможност на нови хора да се запишат в партията. Като участник в тази кампания по номинирането ще направя всичко възможност да бъдем насочени към политиките, а не към технологията, каза Добрев.
"Учудвам се как два месеца престой на "Позитано" може да заличи 5 години Сорбона. Апаратната зараза е по-силна даже от коронавируса", допълни той, като не пожела да уточни по чий адрес е репликата.


"Хората искат от нас да сменим това порочно управление, а не кой ще яхне коня. Какво значение има кой ще го яхне, като конят е стар и болен. На места е куц, а някъде даже няма кон, а само един кандидат-ездач. Всичките ни усилия трябва да бъдат насочени в това да стегнем партията, да я подготвим програмно, организационно и кадрово, защото там издишаме. Това е и основната цел в тази вътрешнопартийна кампания и ми е много мъчно от това, което се случва", каза още Кирил Добрев.


Той заяви, че стои зад реформирането на партията и превеждането й от такава, каквато е в момента, в нова и модерна европейска партия. Стои зад това да се проведе демократичен избор, а кампанията да е насочена навън и БСП да покаже как може да се справим с ГЕРБ.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK