Армията излиза по улиците, а през мобилните телефони ще следят поставените под карантина

Армията излиза по улиците, а през мобилните телефони ще следят поставените под карантина

© Велко АнгеловС извънреден текст по предложение на Димитър Лазаров от ГЕРБ правната комисия в Народното събрание даде възможност на военните по време на извънредното положение заради коронавируса, което засега е до 13 април, да могат да участват в прилагането на противоепидемични мерки в градовете и по граниницата, да спират превозни средства и лица до идването на полицейски органи, да изполват физическа сила и помощни средства, когато е необходимо.


Данните за местонахождение на мобилните оператори ще се съхраняват и ползват за откриването и принудителната изолация на подлежащите на карантина. Право да ги искат имат директорите на полицейските служби. Тези възможности за ограничаване на заразата също бяха приети извънредно при второто гласуване в комисия на закона, свързан с коронавируса.


С извънреден текст ГЕРБ предложи задължителна карантина за всички, пристигащи от чужбина в България. При отказ глабата ще е 5 хил. лв.
Срокът на карантината е от 14 до 21 или повече дни в зависимост от резултата от повторен тест. Според спешно приетите в края на миналата седмица санкции нарушаването й се наказва с лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 до 50 хил. лева. Отказът на контактни лица да бъдат поставени под карантина се наказва със санкция от 5 хил. лв.


Хаос със закона


След повече от четири часа забавяне на заседанието, няколко прекъсвания и напускане на залата от страна на депутатите на БСП водещата правна комисия в парламента започна второ четене на извънредния закон за извънредното положение по време на коронавируса, който бе съществено пренаписан преди окончателното гласуване утре.


Заседанието, което започна в 13 часа, прекъсна на два пъти, защото имаше два паралелни доклада и депутатите не знаеха какво гласуват. След пренаписване на доклада гласуването започна след 17 часа. Някои предложения бяха приемани по принцип с уговорката, че текстът ще се прецизира после. Трудно се разбираше кои текстове се променят и кои - не.


От първоначално приетите текстове отпаднаха конкретните ограничения какви обекти работят и какви не, които бяха въведени миналия петък, но се даде възможност здравният министър да въвежда всякакви необходими мерки по време на извънредното положение.


Срокът за плащане на битови сметки се удължи с 20 дни. Спират да текат процесуалните срокове по повечето дела спират. Удължават се с един месец считано от отмяна на извънредното положение редица срокове по законодателството.


Крачка назад


От закона ще отпадат санкциите за медици при отказ да лекуват заразени от коронавирус, но ще има санкции за разпространяване на фалшиви новини за болестта - лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до десет хиляди лева, както и по-строги глоби при второ нарушение.


Сроковете за плащане на данък печалба и подаване на данъчни декларации към Националната агенция за приходите (НАП) се очаква да се отлагат за фирми до 30 юни.


По идея на председателя на бюджетна комисия Менда Стоянова имаше текстове, с които срокът за внасяне на изравнителния данък печалба за м.г. се отлага от 31 март на 30 юни. Също така и текстове авансовите вноски на корпоративния данък за първите шест месеца на 2020 г. да се плащат на база на печалбата от 2018 г., което според бизнеса значи надвнасяне на данък. Те обаче бяха оттеглени и се предложи до 15 април бизнесът да подаде декларации, на база на които да бъдат внасяни данъците.


При дебатите как ще се работи при извънредно положение се разбра, че ще трябва да се работи дистанционно по възможност, а ако няма такава - работодателите трябва да спазят всички условия за работа при епидения. Работниците ще ползват само платен отпуск, а при спиране на работа - ще получават част от заплатите си.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (142)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3516 Весело

  'След пренаписване на доклада гласуването започна след 17 часа. Някои предложения бяха приемани по принцип с уговорката, че текстът ще се прецизира после. Трудно се разбираше кои текстове се променят и кои - не.'


  ужас гердберски някакъв цари !

  klimentm
 2. 2 Профил на nikolay.
  nikolay.
  Рейтинг: 404 Неутрално

  От българските военни ли? Дето още са въоръжени с ак47 и джугани? Хм...

 3. 3 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Мобилен телефон можеш да го оставиш в къщи и да излезеш. Сякаш затворническата гривна е по-добра идея.

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 4. 4 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 610 Неутрално

  Ей , а на бат Сали от Факултета човешките права !? Вчера се върна от Ломбардия - вие сега ще го карате две седмици да гледа турски и индийски сериали с 8 те деца !

 5. 5 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Полека се превръщаме в полицейска държава. Със съгласието на
  матряла

 6. 6 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 687 Неутрално

  До коментар [#5] от "proza":

  В гробище по-добре ли е ?

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 7. 7 Профил на nikolay.
  nikolay.
  Рейтинг: 404 Неутрално

  Полека се превръщаме в полицейска държава. Със съгласието на матряла
  —цитат от коментар 5 на proza


  Спокойно, по-вероятно е някое ЧСИ да те проследи за дълг от 11 ст. отколкото българските военни изобщо да разберат къде си.

 8. 8 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3516 Весело

  До коментар [#3] от "kasko":

  ако питаш гешеф най добре е да се приковават с верга към стената

  klimentm
 9. 9 Профил на bystander
  bystander
  Рейтинг: 225 Весело

  На практика става. Но някой трябва да звънни постоянно за проверка със софтуер за проверка на гласа и разбира се да не е пренасочен телефона. Или по хард методи - като подслушване.

 10. 10 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4229 Неутрално

  Тинейджърите трудно издържат тази самоизолация, а изолирани, с карантина или без, тинейджъри и родители (останали без работо, или в платена/неплатена отпуска) става наистина "весело". Приятели на дъщеря ми, вече мега ядосани споделят, как не могат да понасят родителите си, спрели са да говорят с "дъртите"q и тем подобни...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 11. 11 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Това се превърна в няма такъв водевил за норматив... неадекватни, некадърни, корумпирани... ВРЕДНИ.

 12. 12 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 687 Неутрално

  До коментар [#8] от "klimentm":

  Аха , а-ла Прометей. А орли да ни кълват от черния дроб ще има ли достатъчно?

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 13. 13 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  ..... Средното време за удвояване на случаите на коронавируса — е 6,2 дена в света.... по данни на световната здравна организация до сега........ Всеки може сам да си направи сметка... при сегашните данни за заразени ..кога е почнало в България....... "горе -долу" ...и .............как ще се развие ситуацията......

 14. 14 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 830 Неутрално

  ... ще има сакнции за разпространяване на фалшиви новини за болестта - лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до десет хиляди лева, както и по-строги глоби при второ нарушение."

  Интересен текст. И какъв е точно състава на престъплението "разпространяване на фалшиви новини"? Има ли легална дефиниция за фалшива новина ? И ако ти пре-предаваш една фалшива новина, без да знаеш, че е фалшива, а и Бог не знае, кой ще носи наказателна отговорност?
  В това котило на милиционери и текезесари от всякакъв калибар, сигурно ще се родят и други юридически недоразумения. Навремето имаше т.нар. идеологически тестове в НК и можеха да те наведат по-всяко време на денонощието, без даже и да си разбрал, че си разказал софт - политически виц. Например, че бай тодор не е бил партизанин и мандражия, а овчар.

 15. 15 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2888 Неутрално

  Разбирам ако този корана вирус принуждава само България да взема извънредни мерки. Тогава бих разбрал объркаността, незнанието, грешните решения. Ама не е това случая. Страни от целия свят вземат извънредни мерки, едни по-стриктни, други не толкова. Всичко което трябва да направят е да преведат мерките на няколко страни. Да седнат в една комисия и решат кое ще пасне за българските условия. Няма нужда да измислят колелото, щото най вероятно ще го измислят квадратно. И Що не сядат през стол? Акъла ми не го побира!

 16. 16 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2568 Весело

  Заглавието ...малко ми прилича на оправдание, че няма контрол........ И ако не носят телефони?

 17. 17 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  Помнете ми думата, това "извънредно" положение ще остане с години.
  Не заради положението, а заради народните крадци на бизнес.

 18. 18 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1959 Неутрално

  От българските военни ли? Дето още са въоръжени с ак47 и джугани? Хм...
  —цитат от коментар 2 на nikolay.


  Ееее, и какво му е на АК47, още повече, че си ги произвеждаме?!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 19. 19 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1128 Гневно

  Тези неадекватници тотално изтрещяха!

  Кажи му милиционер и не се занимавай с него!

  пп Гот ли ви е сега?

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 20. 20 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3062 Неутрално

  ".....да спират превозни средства и лица до идването на полицейски органи, да изполват физическа сила и помощни средства, когато е необходимо."

  В Италия вече и танковете излязоха по улиците, но полза няма никаква. Вирусът снаряд не го лови. Пускането на хора дошли от Запад е фатална грешка. Там заразените са вече не хиляди и стотици хиляди а милиони. Чиста случайност е ако някой се окаже читав.

 21. 21 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2440 Неутрално

  Тези неадекватници тотално изтрещяха!Кажи му милиционер и не се занимавай с него!пп Гот ли ви е сега?
  —цитат от коментар 19 на skara


  Не бе,как ще ни е гот.Някой гражданин ще се отклони от наложената му карантина,ще тръгне да заразява други хора,а тези гадове ще го хващат по мобилния.Армията пък ще отцепи някоя махала с много заразени и ще наруши гражданските права на мургавите.Ужас!

 22. 22 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 923 Неутрално

  "Също така и текстове авансовите вноски на корпоративния данък за първите шест месеца на 2020 г. да се плащат на база на печалбата от 2018 г., което според бизнеса значи надвнасяне на данък. Те обаче бяха оттеглени и се предложи до 15 април бизнесът да подаде декларации, на база на които да бъдат внасяни данъците."

  Значи го оттеглиха в крайна сметка? В най-добрите си традиции опитаха да внесат скандални изменения на закон между първо и второ четене на друг закон с надеждата да не бъдат забелязани и да се размине, но не мина...

  Потресаващо нефелно народно представителство.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2440 Неутрално

  [quote#21:"uvtest"]
  —цитат от коментар 23 на skara
  Да те хванат тебе по мобилния!Тебе може - щото си от същата порода.Ама другите не могат - защото имат акъл![/quote]

  Ахаа,значи тези с акъл няма да спазват карантината,ще сеят заразата,няма да могат да ги хванат,а такива като теб ще им ръкопляскат.Явно и ти си от тези с многото акъл,добрата новина е,че процентно сте много малко.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2052 Неутрално
 27. 27 Профил на LifeGiving
  LifeGiving
  Рейтинг: 540 Весело

  Следене през мобилния 😂😂😂🤣🤣🤣😢😢😢

 28. 28 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 583 Неутрално

  ... веКе вицове взеха да създават... не закони. Шайка... к'во друго да ка'еш.

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 31. 31 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 438 Неутрално

  До коментар [#25] от "skara":

  Е, то става въпрос за съвест. Боклука съвест няма. И ще измисли, какво ли не за да заобиколи забраната да излиза. Разбира се ще се оплаква и може би ще праща хората да стават санитари. Защото се мисли за нещо различно от това, което е. А то е непотребен боклук.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 33. 33 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3518 Неутрално

  Мобилен телефон можеш да го оставиш в къщи и да излезеш. Сякаш затворническата гривна е по-добра идея.
  —цитат от коментар 3 на kasko


  Точно така!
  Ама да закачат и по една 50 килограмова пудовка за гривната!

  п.п. Предварително се извинявам на военните и всички управляващи, за това че ще извърша такова углавно престъпление ако се заразя.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 35. 35 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3518 Неутрално

  п.п. Предварително се извинявам на военните и всички управляващи, за това че ще извърша такова углавно престъпление ако се заразя.
  —цитат от коментар 33 на Храбър


  п.п.2 - Ако за това, че сте били в контакт със заразени ви се налагат такива безпрецедентни наказания и е необходимо такова следене, какво и ще да е наказанието за горките старци дето починаха от заразата?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 37. 37 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3518 Гневно

  До коментар [#35] от "Храбър":

  "..Военните ще могат да спират превозни средства, да проверяват самоличност и да задържат лица до пристигането на органите на МВР, ако текстът мине и през залата в петък.
  ...Военните ще могат да използват и физическа сила и помощни средства, но само ако това е абсолютно необходимо..."

  Явно между управляващите има невменяеми!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 38. 38 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 994 Неутрално

  а га яде кифтетата ни рива, дет се вика.
  та и ние така - хиляди причини си имаме да търпим мутри и нискоинтелигентни на власт, мислейки си че имаме някаква причина за това освен собстения си мързел да променим държавата си и тънейки в някаква ленивост.
  ми на ви ся герб.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 43 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2795 Неутрално

  "а през мобилните телефони ще следят поставените под карантина"
  ========
  Само си помислете докъде е стигнала телефонната зависимост....
  Епидемията, макар и различна, е била тук.

  Като гледам, форумците се колебаят по отношение на това, докъде е нормално да стигнат извънредните мерки. Нормално е, не сме еднакви, но ако смъртните случаи се увеличават, недоволните ще намаляват. Спадне ли броят на заразени и жертви, ще се надигнат "демократите". Възможно е да има и вторична вълна в резултат на следкарантинна еуфория.

  Еретик
 44. 44 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3321 Любопитно

  Казах го преди време, макар и на майтап : ще започнат да ни карат да маршируваме, че и чест да отдаваме на военните. Това е замисъла на днешната власт. Не се ли случва точно това в момента ?

 45. 45 Профил на ND
  ND
  Рейтинг: 463 Неутрално

  До коментар [#5] от "proza":

  "Край на ДЕМОКРАЦИЯТА! Уведомете пресата!"/това беше от някакъв филм/.
  Но може би ТАКА ТРЯБВА ! Китай се справи с РЕД и ДИСЦИПЛИНА !
  Според мене в момента ПЛАНЕТАТА се ЧИСТИ!
  http://www.focus-news.net/news/2020/03/19/2758799/london-evening-standard-v-praznite-kanali-na-venetsiya-se-poyaviha-delfini-i-lebedi-video.html - "В празните канали на Венеция се появяват делфини и лебеди"
  Човечеството ще разбере, че с "природата шега не бива" - по трудният начин ще го разбере!

 46. 46 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3321 Неутрално

  До коментар [#40] от "ozm12643305":

  Нищо не осъзнава ! Кара го през просото и си прави каквото си поиска в името на здравето на всички нас !

 47. 47 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3321 Неутрално

  До коментар [#37] от "Храбър":

  Ти сега ли го осъзна ? 30 години аз освен такива , други там почти не виждам....

 48. 48 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2508 Неутрално

  До коментар [#5] от "proza":

  Е не сте чели, че във Франция може да се излиза от дома само в определени часове на денонощието и то с декларации. Излизането в тези часове е за покупки, разходка, разходка на куче.

 49. 49 Профил на bacillus
  bacillus
  Рейтинг: 16 Неутрално

  До Понеделник очаквам танковете да изкарат, дроновете да пуснат, а насред Черно море Шкембе воеводата и един самолетоносач ще пусне.

 50. 50 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3321 Весело

  До коментар [#19] от "skara":

  Никой нас не ни пита ! Мнозинството си искат днешните управляващи и това е ! После пищят, че ги лъжат, накрая пак ги преизбират !
  Как да го характеризираме всичко това ?

 51. 51 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3516 Весело

  До коментар [#50] от "samoedin":

  Никак по иначе освен като овчедушие!

  klimentm
 52. 52 Профил на 9999
  9999
  Рейтинг: 11 Неутрално

  Нали всички тука ревахте за по-сериозни мерки. А, на ви, сега ще почнете да ревете за свободата си, ама ще е късно. Не 80% а 99 % от населението е като стадо.

 53. 53 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2508 Неутрално

  До коментар [#37] от "Храбър":

  Значи в Испания, Франция може, тука не може. Ако ви послушат после ривете, бил закъснял

 54. 54 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2440 Неутрално

  Лилавите,нали вие бяхте онези умните и красиви?Ми хайде като сте толкова акълии предложете вие по адекватни мерки.Седите само и мрънкате,хайде измислете нещо по различно и по правилно в настоящата ситуация.Дали ще можете?

 55. 55 Профил на Grandzero
  Grandzero
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Нивото на егоизъм в България е потресаващо. Затова кризата у нас ще е особено тежка.

 56. 56 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 844 Неутрално

  До коментар [#35] от "Храбър":

  "... горките старци дето починаха от заразата?"

  Никой горък старец не е "починал от заразата". Умират от нормалните за възрастта отказ на органи, пневмонии, примирение. Струва ми се, че ако не бяха ги помъкнали хора със скафандри по болници и карантини, щяха да изкарат още няколко месеца. Някой дали обърна внимание на думите на доктора в мундир за единствения 45 годишен в среднотежко състояние, т.е. кашлица и температура: "... но със сериозни проблеми в имунната система"? Е, ами това е евфемично описание на наркоман с хепатит и СПИН.

 57. 57 Профил на БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  смислено и елементарно решение БЕШЕ да се затворят границите, да не се пускат хора отвън, единствено българи с постоянно местожителство в страната, които моментално се поставяха под карантина без значение от тестове некви - това в началото на март, както и да не се пускат хора да излизат за екскурзиики

  вътре в страната сегашните затворени магазини и т.н щяха да са напълно достатъчни и нямаше да има случаи

  но за това трябваха ... определени мъжки атрибути .. и матрЯлеца щеше да мрънка естествено

  сега тая "армия" - единственият й смисъл е да ограничи ромите да си стоят по кварталите, едва ли могат да ги накарат да си стоят по къщите и да не се събират, но поне да не напускат кварталите си, че тогава вече заразата наистина трудно ще се спре

  РЕФОРМИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА
 58. 58 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2440 Неутрално

  Тиквата осъзнава, че се осра тотално и проспа пандемията, затова сега от страх, че ще бъде осъден за престъпна небрежност и некадърност заради стотиците, а може би и хиляди жертви, опитва с популистки мерки да имитира затягане на положението. Да ама късно.
  —цитат от коментар 40 на ozm12643305


  Ти за това ли се регистрира,да изпляскаш тази простотия?Ами италианци,испанци,французи,тях ще ги съдят ли,или те не са проспали?

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  Ехаааа, армия по улиците, следене по телефона ... пенсионираните ЗКПЧета ще ударят г@з@ в тавана от кеф. Баце сбъдна и най-големите им мечти.

  Да живей !

 61. 61 Профил на bacillus
  bacillus
  Рейтинг: 16 Неутрално

  Нивото на егоизъм в България е потресаващо. Затова кризата у нас ще е особено тежка.
  —цитат от коментар 55 на Grandzero


  Нали, Февруари насред вихрещата епидемия в Италия, Ганьо раздаваше пари на футболните агитки, онзи генерал ни уверяваше, че е грип едва ли не. Обаче нищо не бие по тъпота изказването на Ангел Кунчев, че вируса нямало да дойде в България.

 62. 62 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 702 Неутрално

  Това с телефоните е чиста милиционерщина. Телефона може да не е личен а фирмен. Второ - на какво основание полицая ще иска разпечатка от операторите.
  Трето - каква е гаранцията че полицая няма да поиска номера на напълно здрав гражданин с цел да го следи по една или друга причина.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 952 Неутрално

  Ей тоя Бокаса бееей!?Помнете ми думите-това е заговор,само и само Бокаса да направи диктатура(а,че то нали я има от 10 години)И е накарал цял свят да лъже,че има зараза!Ама на-нашите умнокрасавци го разкриха тоя план!Долу Бокса!Радев да поеме властта,Бойкикев-премиер! И свобода са Божков и Цв.Василев!

 65. 65 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Интересно как изведнъж глобално се загрижиха за хората. Първо ни задължиха да сме си в къщи за наше добро, после и армията разполагат пак за наше добро... Какво следва ако заразените станат да кажем 200 на 7милиона??

 66. 66 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 952 Неутрално

  До коментар [#49] от "bacillus ":

  Какъв понеделник вееее,аз от 3 дни чувам камионетките с полит затворници,птиваши към Белене!

 67. 67 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 51 Неутрално

  Полека се превръщаме в полицейска държава. Със съгласието на матряла
  —цитат от коментар 5 на proza


  Не разбираш! Това, което не казват официално е, че военните ги изкарват заради циганите, които са тумби се завърнаха от чужбина. Полицията не може да се справи с тях в гетата. 30 годоини си правиха какво искат (циганите) и не можеш лесно да ги озаптиш.

 68. 68 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 952 Неутрално

  До коментар [#50] от "samoedin":

  Ами разбирайте го,че на Вас вярват още по-малко.10 пъти по-малко!

 69. 69 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2508 Неутрално

  До коментар [#10] от "hamiltonf":

  Е ами като нямат дъртите библиотека с интересни книги, като нямат някакви игри. На времето имах цяла стена библиотека с коя по интересна книга, играехме на не се сърди човече, домино, шах.

 70. 70 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3516 Весело

  До коментар [#67] от "Иво Станчев":

  Ние арийците нали не общуваме с циганите? Какво ни дреме?!

  klimentm
 71. 71 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  Интересно как изведнъж глобално се загрижиха за хората. Първо ни задължиха да сме си в къщи за наше добро, после и армията разполагат пак за наше добро... Какво следва ако заразените станат да кажем 200 на 7милиона??
  —цитат от коментар 65 на b0b069


  Как какво ? Който чуе комшията да кашля, докладва, немедлено идва една УАЗка, товарят оня терорист и карантина в болницата в Бобов дол. Да му дойде акъла, да не се разболява друг път !

 72. 72 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 952 Неутрално

  До коментар [#54] от "uvtest":

  Предлагат-Борисов да рапусне ГЕРБ и да даде властта на ДеБъ,БСП и Радев.Щото сами не могат,Милите.

 73. 73 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 842 Неутрално

  Депутатите си направили тестове и всичките били отрицателни.
  На следващият ден се оказало, че тестовете били за интелигентност...

 74. 74 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 952 Неутрално

  До коментар [#63] от "Milen Ivanov":

  Аа,Вие сте умнокрасив!Не можем да Ви разберем!Трябва и преводач,Пророк,който да тълкува умностите Ви на простолюдието!

 75. 75 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2440 Неутрално

  До коментар [#63] от "Milen Ivanov":
  Виждам,че си културен човек,интелигентен,възпитан.В спор си служиш с аргументи,а не с обиди,така че с интерес чакам предложенията ти.

 76. 76 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3516 Весело

  До коментар [#54] от "uvtest":Предлагат-Борисов да рапусне ГЕРБ и да даде властта на ДеБъ,БСП и Радев.Щото сами не могат,Милите.
  —цитат от коментар 72 на yanne


  Що? Немой ли да я даде на Гешеф?

  klimentm
 77. 77 Профил на bacillus
  bacillus
  Рейтинг: 16 Неутрално

  [quote#71:"Индиана"][/quote]

  Болница в Бобов дол, няма, отдавна я фалираха. Директно в мините да копаят въглища! Който избяга Гешев ще го арестува. Да има ползва от заразените

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 79. 79 Профил на sme6ko
  sme6ko
  Рейтинг: 15 Неутрално

  „Обезщетение при преустановяване на работа при обявено извънредно положение
  Чл. 218а. За времето на преустановяване на работа на предприятието или на част от него със заповед на държавен орган поради обявено извънредно положение, работникът или служителят има право на обезщетение в размер 50 на сто от брутното му трудово възнаграждение, но не по-малко от 75 на сто от минималната работна заплата, установена за страната. Обезщетението се изплаща от работодателя, при когото работникът или служителят работи.“

  значи идват, затварят те, фирмата ти не работи но ти дължиш като работодател 50% докато приключи извънредното положение. Че то може да е 6 месеца

  браво корифеи. сега го приемете утре и хващайте бухалката

 80. 80 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3702 Неутрално

  .....И Що не сядат през стол? Акъла ми не го побира!...
  —цитат от коментар 15 на Таралеж


  ами защото те имат по-точна информация от нас

 81. 81 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2498 Неутрално

  До коментар [#10] от "hamiltonf":

  Предстои им да научат урок, как са живяли тинейджърите само до преди един век, даже по-малко
  За съжеление урокът ще е кратък и слаб. Можеше и да им е от полза.

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 82. 82 Профил на sme6ko
  sme6ko
  Рейтинг: 15 Неутрално

  и още един бисер за утре. да видим дали ще го приемат

  Предложение от нар. пр. Хасан Адемов:
  В § 4 се правят следните изменения:
  1. В т. 4, ал. 2 да се добави нова т. 7: „Работник или служител на възраст 60г. и над 60г.“.
  2. В т. 5, чл. 218а да се измени по следния начин:
  „(1) За периода на въведеното с решение на 13.03.2020г. на Народното събрание на Република България извънредно положение, Националния осигурителен институт превежда 60 на сто от размера на осигурителния доход за месец януари 2020 г. на лица, осигурени по чл. 4, ал. 1, т. 1 от Кодекса за социалното осигуряване от осигурители, отговарящи на критерии, определени с акт на Министерски съвет. Средствата се превеждат по банков път на съответния осигурител в срок от 5 работни дни, въз основа на предоставена от Агенцията по заетостта писмена информация.


  60 на сто, а Министерски съвет ще решава на кого....познайте на кого

 83. 83 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2795 Неутрално

  До коментар [#54] от "uvtest":

  "Лилавите,нали вие бяхте онези умните и красиви?Ми хайде като сте толкова акълии предложете вие по адекватни мерки.Седите само и мрънкате,хайде измислете нещо по различно и по правилно в настоящата ситуация.Дали ще можете?"
  =============
  Лилавите са като мома над 50 или стара свекърва.
  Нямаш шанс да и угодиш.

  Еретик
 84. 84 Профил на sme6ko
  sme6ko
  Рейтинг: 15 Неутрално

  а ето и предложението за Румъния (някой да не реши, че съм пристрастен)

  During emergency state period, the amounts of technical unemployment 75% from gross salary will be reimbursed from Unemployment State fund, but up to the limit of 75% of average gross salary at economy level for 2020 (5.429 lei), meaning not more than 4.071,75 lei.
  The employers who benefit of this measure of reimbursement of technical unemployement are obliged to keep valid employment contracts of those persons for minimum 6 months from the moment of re-starting the activity
  In order to be able to apply for this support, the employers must submit to Unemployent Agency:

  The emergency situation certificate issued by Minister of Economy, Energy and Business Eneviroment
  The list of the persons who will be under technical unemployment

  The reimbursement of the amounts from the Unemployment State Budget will be done within 30 days from the moment of receiving documentation.  Based on the Government Decision, the emergency certificate - obligatory in order to be eligible for support from the State- can be required only by companies acting in the following fields of activity:

  Transport
  Tourism
  Horeca
  Event Organisers
  Advertising
  Private education and connex activities
  Textile, shoes and leader industry
  Services to population

 85. 85 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  "Срокът на карантината е от 14 до 21 или повече дни"повече от 21???? малоумни гробари... медиана на скрития период е около 5 дни. при 97,5% е по-малко от 11 дни. неслучайно препоръката на CDC e 14 дни
  —цитат от коментар 32 на Моа Преател Тайпи


  Колега, мисля че Ви убягва замисъла на генерал-герберската карантина по време на извънредното положение. Няма как да е свързан със загриженост за здравето на овцете, които така охотно стрижат и мачкат иначе.

 86. 86 Профил на sme6ko
  sme6ko
  Рейтинг: 15 Неутрално

  ето и 3 реда за Хърватска (още неприети, но пък можете да видите нашите предложения)

  Горанов обаче вече си е легнал спокоен (вързал е стабилноста)

  ---------
  Three-month deferral of payment of income tax, VAT and salary
  contributions, as well as an additional three-month payment deferral
  in case of continuing crisis. Thereafter, a 24-month installment of
  interest-free debt will be provided.
  In general, no statutory default interest should be charged during
  such grace period. If the COVID-19 epidemic lasts longer than 6
  months suspension of these payments will be provided until further
  notice.

  Employers facing difficulties should receive state financial support
  for wage payments in max. monthly amount of minimum wage per
  employee (HRK 3,250 / approx. EUR 420) in order to prevent layoffs
  during the crisis. This measure should not be applicable to
  employers benefiting from other measures of the Croatian
  Employment Service and other providers under which wage cost is
  eligible costs. Restrictions on imports of labor or employment should
  be introduced for employers benefiting from this measure.

  Employers will not have to observe the requirements for health and
  safety at work compliance, if the employees are working from home.
  The provisions of occupational safety regulations will be applied
  accordingly (to the extent possible).

  който разбира се сеща

 87. 87 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2779 Неутрално

  Баси законотворчеството, пък ние за ремонти на ремонтите се кОсим.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 88. 88 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1332 Неутрално

  До коментар [#50] от "samoedin":

  Стокхолмски синдром

 89. 89 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Танковете да дойдат, танковете да дойдат....

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 91. 91 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Аура Тимен, ръководител на Националния координационен център за контрол на инфекциозните заболявания в RIVM. „Това е най-добрата защита, ако все още нямате ваксина. . Молим всички да останат вкъщи колкото е възможно повече, но не заключваме цялата страна. Може да се наложи да поддържате това една година.

  Какво е групов имунитет?
  Хората, които се заразяват с вируса, имунизират, защото произвеждат антитела. Когато достатъчно хора (поне 60 процента) от дадена група са станали устойчиви по този начин, Вирусът едва има шанс да скочи. При мащабни ваксинационни кампании този „стаден имунитет“ се постига лесно, но липсва ваксина срещу корона. Световната здравна организация СЗО е сигурна: засега се знае твърде малко за коронавируса, така че дали феноменът „групов имунитет“ се прилага, е под въпрос. Други учени - включително RIVM - предполагат, че който се е заразил с коронавируса, след това е имунизиран срещу него.

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 92. 92 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 952 Неутрално

  До коментар [#76] от "klimentm":

  Не,разбира се!Гешев е лош!Ще ми разследва как Прокопиев,Банев,Василев Донев и още и още са получили активи за нищо.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 94. 94 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 952 Любопитно

  До коментар [#85] от "Индиана":

  Не,разбира се!Целтс е от извънредно положение да минем в диктатура!То е ясно!Това са последните свободни дни!На кого ни оставя Прокопи?!

 95. 95 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 952 Любопитно

  До коментар [#91] от "Firestarter":

  И там с Норман Радев да се комбинирате за повече достоверност,ей!

 96. 96 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  Цялата работа е подмолна конспирация да изловят градската десница и останалите камсамолци и после доставени, в чували - на Путин !!! Да си ги чува !

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 97. 97 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 545 Неутрално

  До коментар [#48] от "сидер":

  "Е не сте чели, че във Франция може да се излиза от дома само в определени часове на денонощието и то с декларации. "


  Прочели са те и много добре знаят за "успехите" на либерастите.

  Но преразказан от Дневник неприет проектозакон го анализират, анализират, анализират, та чак им се приспи от умнокрасиво анализиране. И заключват каква диктатура е в БГ.

 98. 98 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2992 Неутрално

  До коментар [#96] от "schwimmwagen":
  "Градската десница" оттече в канала.
  Тепърва има да видят озъбени, огладнели песове.
  Щото го "стабилонстта" при 3% ръст те крепи като на повърхността и можеш да си цъмбуркаш в лагуната с кеф, обаче цунамито което се задава изхвърля чворовете първо.
  Щото той и правешкия каскет се плацикаше в балтото на късния соц и накрая му висна ченето та го разкарваха като мечка на синджир да успокоят народа.
  Дали пазвантина му си е говорил за тия неща с него в дългите зимни нощи в Бояна - няма как да знаем.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 325 Неутрално

  До коментар [#4] от "Dankol":

  Ами бат Санчес от Испания как ще го удържим?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK