Глоба от 5000 лв. при неспазване на мерките на здравния министър (хронология)

Глоба от 5000 лв. при неспазване на мерките на здравния министър (хронология)

© Георги КожухаровДнес парламентът прие на второ четене спешния закон за извънредното положение заради коронавируса. Гласуването продължи 15 часа, като бяха приети полицейски функции на армията, възможност за следене чрез мобилни оператори на карантинирани, редица санкции, както и глоба от 5000 лв. при неспазване на разпоредбите на здравния министър. "Дневник" представя хронология на приетите мерки.


22:27 Заседанието приключи.


Чрез мобилни данни ще следят карантинирани


22:22 След почивката Димитър Лазаров от ГЕРБ предложи следенето на местоположение чрез мобилните телефони да важи не за всички карантинирани, а само за отказалите или нарушили карантина, ако е необходимо и след извънредното положение. Така се прие текстът мобилните оператори да дават данни за местонахождение на лицата, отказали или нарушили карантина на органите на Министерството на външните работи.
22:16 От 20 минути парламентът е в почивка, тъй като не може да уточни текста за следенето на карантирани чрез мобилните телефони.


21:55 Парламентът реши още да намали пленарните си седмични заседания с едно и да работи само в четвъртък и петък, докато трае извънредното положение. В четвъртък ще са дебатите по законопроектите, а в петък - гласуванията и контролът. Заседанията на комисиите ще се излъчват онлайн и на тях няма да се допускат външни хора.


21:30 Депутатите излязоха в почивка от 20 минути. След това се реши текстът за следенето на карантирани чрез мобилните телефони да бъде гласуван последно. Приеха се удължавания по срокове по други закони.


21:13 Правосъдният министър Данаил Кирилов потвърди, че държавата има намерение да изпрати писмо през външно министерство до Съда по правата на човека в Страсбург. С него България ще поиска временна дерогация на Европейската конвенция за защита правата на човека. Според Кирилов подобна процедура е разписана в самата конвенция.


21:06 "Това е скок към полицейска държава", обяви Красимир Янков от БСП.


20:36 ГЕРБ и БСП влязоха в спор за възможността за следене на отказалите и неизпълнилите мерките за изолация чрез данните за местонахождение на мобилните апарати. Според Крум Зарков от БСП това е нарушаване на човешки права и няма гаранции дали ще спре и след извънредното положение. Социалистите поискаха предложението да се оттегли.


Глоба от 5000 лв. при неспазване на мерките на здравния министър (хронология)

© Георги Кожухаров


По принцип трябвало съдебно решение за достъп до такива данни, а от ГЕРБ обявиха, че има последващ контрол. Правосъдният министър Данаил Кирилов каза, че такъв е примерът в други държави.


Данъчни отсрочки


20:16 Плащанията на авансови вноски по корпоративния данък ще се правят по прогнози за 2020 г., а не по печалба за 2018 г., както се предлагаше. За целта прогнозната печалба трябва да се декларира до 15 април. Депутатът от БСП Лало Кирилов предложи намаляване наполовина на лихвите при забавяне на плащания на данъци от бизнеса, но то не се прие.


20:15 Удължават се до 30 юни и сроковете за подаване на декларации за юридически лица по Закона на корпоративното подоходно облагане.


20:14 Срокът за подаване на данъчните декларации на физическите лица се удължава до 30 юни, а отстъпката ще се ползва до 31 май. В момента той е 30 април. Със същия срок се удължава и отстъпката от 5 на сто за плащане на данъци върху недвижими имоти.


Глоба от 5000 лв. при неспазване на мерките на здравния министър (хронология)

© Георги Кожухаров


20:06 Депутатите се върнаха на предложение на БСП, което първо отхвърлиха, а после приеха. По време на извънредно положение търговците са длъжни да предоставят стоки и услуги на цени, равни на средноаритметичните цени през последните три месеца преди обявяването на извънредното положение. При нарушения ще се дължи глоба от 5% от оборота от предходната година, а за физическите лица санкция от 20 до 100 хил. лв.


При отказ на тест за коронавирус - 500 лв. санкция


19:57 При неизпълнение на заповедите на здравния министър за въвеждане на противоепидемиологични мерки ще се налага санкция от 5 000 лв. Здравният министър има право да предписва изолация, да ограничава режим на експлоатация на различни обекти, както и да въвежда ограничаване на движението.


Ако нарушението на акта е от страна на едноличен търговец и юридическо лице - санкциите са 15 хил. лв. Същото важи и за заповеди на здравните инспекции.


Глобата за отказ на тест на контактни лица на болни от коронавирус е от 50 до 500 лв. Санкцията за отказ от изолация на контактни лица и влизащи от чужбина е 5000 лв.


19:50 Сроковете на валидност на решенията на ТЕЛК се удължават с два месеца. Сроковете за валидност на протоколите на хронично болните също се удължават.


19:40 "Лъжепатриоти", развика се Юлиан Ангелов от "Обединени патриоти" към "Атака", след като Павел Шопов обидил колегата му Милен Михов. Председателят на парламента Цвета Караянчева каза, че ще види стенограмите и ще накаже Шопов, ако е нарушил правилника.


19:10 "Нерде коронавирус, нерде вероизповедания", обяви Павел Шопов от "Атака" по повод на текст от извънредния закон, внесен от ДПС. Според него се предлага в бюджета за т.г. да се отпуснат до 15 млн. лв. за всяко от двете вероизповедания - православната църва и мюсюлманското вероизповедание. В момента също има такава субсидия, но от ДПС искат да уточнят, че тя ще отиде само в Главното мюфтийство, а не - в другото вероизповедание на Неджим Генчев. Според Мария Цветкова "Обединени патриоти" това било пир по време на коронавирус. Накрая предложението бе прието с гласовете на ГЕРБ и ДПС.


19:04 За държавните служители също ще важат възможностите за дистанционна работа и отпуск, които бяха приети до сега.


Шест месеца отсрочка за нови личните карти


18:50 Срокът на валидност на личните карти, които изтичат на 31 октомври т.г., се удължава с шест месеца, реши още парламентът. Същото важи и за свидетелствата за управление на моторно превозни средства. Удължават се и срокове за валидност на документи за чужденци.


18:38 Парламентът реши в срок от три месеца по време на извънредното положение Националният осигурителен институт да изплаща на осигурителя 60 на сто от възнагражденията на служителите му. От тази възможност обаче ще могат да се възползват само работодатели, определени от Министерския съвет.


18:20 Парламентът гласува окончателно текстове от извънредния закон, с които се правят промени в Кодекса на труда. При извънредно положение работодателят има право да възлага на служителите надомна работа без тяхно съгласие.


В същата ситуация работодателят може да затвори част или цялото предприятие, като без съгласие на служителите може да ги разпусне в платен отпуск, който е половината от годишния. Същото важи, ако държавен орган преустанови работата на предприятието. По искане на служител работодателят е длъжен да го пусне в платен или неплатен отпуск, ако служителят е бременна жена, майка на дете до 12 г., работник с трайно намалена работоспособност или боледуващ.


17:55 В Наказателния кодекс се увеличават глобите за т. нар. спекула. Който продаде стока на цена над определената, се наказва с лишаване от свобода от една до три години и глоба от 5 до 10 хил. лв., реши парламентът.


Санкции за фалшиви тревоги за коронавирус


17:50 Депутатът от ДПС Йордан Цонев показа от трибуната италиански вестник, в който е отпечатано как военните извозват труповете в Италия, където на ден жертвите на коронавируса минават над 400 души. Антон Кутев от БСП му отвърна, че в други държави пък така са вкарвали хората в концлагери.


17:42 След дълъг спор между управляващи и опозиция за свободата на словото парламентът прие санкции за неверни повиквания за помощ, злополука или тревога за зарази. Става въпрос за лишаване от свобода до 3 години и с глоба от 1000 до 10 хиляди лева, както и по-строги санкции при значителни последици - до пет години затвор и санкции от 10 до 50 хил. лева. Според Антон Кутев от БСП това е най-голямата глупост в историята, а след като мине заразата пръстчетата на подкрепилите текста ще останат.


17:25 И от ГЕРБ, и от "Обединени патриоти" обявиха, че санкциите не са предвидени за журналисти, които спазват етичен кодекс и проверяват информацията си. Според Десислава Атанасова подобен текст в Наказателния кодекс има от 1982 г. Сега санкциите касаят само сигнали за злополуки, помощ и тревога за заразни болести.


16:55 "Предпочитам фалшивите новини, но не и да се посяга на свободата на словото", обяви Александър Симов от БСП по време на дебата за санкции за разпространяване на фалшива информация и сигнали за коронавирус. В проекта се предвижда до три години лишаване от свобода и глоба от 1000 до 10 хил. лв. Според БСП в ситуацията, в която се намира страната ни в момента, това ще даде повод за натиск върху журналисти.


Според социалисти ще се стигне до ситуация като по Джордж Оруел - да се четат профилите на хората в социалните мрежи. Александър Симов твърди, че действията на управляващите са фашистки.


16:34 Парламентът реши да удължат от 10 на 20 дни сроковете за заплащане на сметките за ток, като те могат да бъдат променяни със заповед на министъра на енергетиката. БСП искаше мораториум върху плащането на битови сметки, но той не бе приет.


16:22 Приетите текстове регламентират дистанционното обучение на ученици, което тече от седмица. В момента в парламента се променят процедури по оперативните програми, с които може да се осигурят повече пари за борба с коронавируса.


16:18 Парламентът реши по време на извънредното положение здравни инспектори да могат да бъдат командировани в цялата страна, като една от задачите им може да бъде проверки за спазване на вече въведените мерки.


16:15 Предложението за максимални надценки на стоките от първа необходимост по време на извънредното положение, което бе направено от "Обединени патриоти", не се прие. По-късно и БСП поиска такива промени.


16:01 БСП поиска в законови гаранции, че медицинските работници, които работят с коронавирус, ще получат обещаните от правителството 1000 лв. допълнителни възнаграждения на месец.


Ананиев ще забранява износ на лекарства


15:53 Здравният министър със своя заповед ще може да забранява износа на лекарства, докато трае извънредното положение. Първоначално в текстовете бе записано, че ще има априорна забрана за паралелния износа на лекарства, но след това решението остана в ръцете на Кирил Ананиев. Глобите са от 10 до 50 хил лв. за първо нарушение на заповедта и до 100 хил. при повторно.


15:48 По предложение на ДПС се даде възможност за предоговаряне на срокове по обществени поръчки, ако те изтичат по време на извънредното положение.


15:47 Парламентът реши да няма обществени поръчки при закупуване на медицински изделия и лични предпазни средства, медицинска и лабораторна апаратура. Без обществени поръчки ще се изгарят и медицински отпадъци.


Глоба от 5000 лв. при неспазване на мерките на здравния министър (хронология)

© Георги Кожухаров


15:43 Парламентът отмени за времето на извънредното положение изискването децата да ходят, за да се получават социални помощи, тъй като в момента училищата са затворени и обучението е онлайн.


15:20 В дебатите бе включен и въпросът за изгарянето на болничните отпадъци, за които министърът на околната среда и водите Емил Димитров иска в закона да се регламентира да се изгарят в два инсинератора у нас без обществени поръчки. Лидерът на БСП Корнелия Нинова попита има ли гаранции, че няма да се внасят болнични отпадъци у нас, а министърът й отговори, че няма информация от агенция "Митници", но е подписал наредба министерството да бъде информирано три дни преди това.


Емил Димитров поиска без обществена поръчка освен болнични отпадъци да се изгарят и пестициди, а социалистите се обявиха против. Накрая той попита къде на "Позитано" 20 да им стовари пестицидите.


15:03 След гласуването на спорния текст за армията започна четене няколко члена, които да се гласуват заедно. При това ГЕРБ имаше нови редакционни промени.


Армията ще може да задържа


14:58 След бурни дебати парламентът включи армията в борбата с разпространението на коронавируса у нас. Извънредният текст, вкаран от ГЕРБ, бе подкрепен от 89 депутати, 55 бяха против, а двама се въздържаха.


Според текстовете включването на военнослужещите ще става по ред, определен от Министерския съвет. По време на извънредното положение заради коронавируса те ще могат да участват в прилагането на противоепидемични мерки в градовете и по границата, да спират превозни средства и лица до идването на полицейски органи, да използват физическа сила и помощни средства, когато е необходимо.


14:51 Зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Ципов обяви, че трябва да е абсолютно ясно - става въпрос за времето на извънредното положение, което към момента е до 13 април, както и армията няма да има други правомощия освен да прилага противоепидемични мерки.


14:31 "Вирус не може да се пребори с автомат", обяви Крум Зарков от БСП. Според него няма нужда да се включва армията. Иначе във "войната" невидимият враг не бил коронавирусът, а - правата на гражданите.


В отговор от ГЕРБ пак напомниха, че става въпрос не за прилагане на Закона за отбраната и въоръжените сили, а за друга ситуация. Според БСП действията на ГЕРБ издават паника и не е необходимо военнослужещите да действат като полицаи.


"Забранихме киното и театъра, но драмсъставът в левия ъгъл работи", обяви Валентин Касабов от "Обединени патриоти". Според Валери Жаблянов няма извънредна и политическа ситуация, за да се включва и армията.


14:26 След 30-минутна почивка за дезинфекция на пленарната зала и обяд на депутатите дебатите по законопроекта трябва да започнат всеки момент. Парламентарният звънец приканва народните представители да влязат в зала. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева съобщи, че друга почивка няма да има.


13:46 Вносителят на предложението Димитър Лазаров поясни, че никъде в предложенията не се казва, че ще ползват танкове и ще има мобилизация. Той обясни, че военните ще участват в прилагането на противоепидемичните мерки и ще проверяват лица за документи за самоличност, за да могат да ограничават придвижване, за да се спре такова на подлежащи на карантина при коронавирус, както и да охраняват границите. По думите му те ще използват физическа сила, когато е абсолютно необходимо.


Според Лазаров с приказките си за танкове и военно положение БСП плаши и заблуждава хората. Той ги призова да не всяват страх.


13:30 "Не сме във военно, а в извънредно положение. С този текст вие казвате, че Народното събрание е излишно. Парламентът не е гумен печат за предварително взети решения", обяви Иван Иванов от БСП. Той призова текстът да бъде отхвърлен.


В отговор Юлиан Ангелов обяви, че решението се налага, тъй като може да бъде изчерпан ресурсът на други институции. Той даде пример с други държави като Франция, където армията участва.


Глоба от 5000 лв. при неспазване на мерките на здравния министър (хронология)

© Георги Кожухаров


"Ще изкараме танковете по кръстовищата ли", попита депутатът от БСП Таско Ерменков. От ГЕРБ отвърнаха, че текстът е за военните, за да знаят какво могат да правят те.


13:21 Един от най-спорните въпроси е дали армията да бъде включена при следене на спазването на карантина, като по предложение на ГЕРБ й се дадат почти полицейски функции. Според Кольо Милев от БСП не сме във военно положение и няма защо да се включват и военните, като този въпрос бил в правомощията на президента Румен Радев. Според председателя на комисията по отбрана Константин Попов няма как армията да не бъде включена в това извънредно положение, като действията ще се координират от правителството и щаба за борба с коронавируса.


Въвежда се принудителен платен отпуск


13:16 По време на извънредното положение парламентът даде възможност на работодателите да възлагат надомна работа на служителите без тяхно съгласие. Работодателите могат да пускат дори и без тяхно съгласие служителите в половината от техния платен годишен отпуск, което в повечето случаи значи 10 дни.


13:10 В нов спор дали част от текстовете за начина на работа по време на извънредно положение и правата на служителите влязоха ГЕРБ и БСП. Текстовете ще се гледат малко по-късно.


Спират публични продани и запори


12:48 По време на извънредното положение спират публични продани и запори на физически лица и лечебни заведения. Нотариусите ще могат да работят в ограничен режим, т.е. само при неотложност, и при спазване на строгите изисквания, каквито предвиждат разпоредбите. Имаше предложения разпоредбата на нотариусите да отпадне, но правосъдният министър Данаил Кирилов каза, че ако парламентът не приеме текста, ще спре работата на всички нотариуси за 20 дни, тъй като те имат притеснения.


Глоба от 5000 лв. при неспазване на мерките на здравния министър (хронология)

© Георги Кожухаров


12:28 При гласуването на закона депутатите приеха текстове, според които спират да текат сроковете по съдебни, арбитражни и други производства. Изключение ще правят част от наказателните производства, в т.ч. и заради нарушения на карантината.


Парламентът не подкрепи предложението на "Обединени патриоти" да спрат да текат сроковете по кредитите, докато трае извънредното положение. Но бе прието, че не текат сроковете по задължения на частноправни субекти, което е почти същото.


Здравният министър ще въвежда още мерки


12:20 Депугатите дадоха възможност на здравния министър Кирил Ананиев да може да въвежда още ограничения заради коронавируса, за да може да се спре разпространението му. От приетите на първо четете текстове отпаднаха конкретните записи за това кои обекти могат да работят и кои не по време на извънредното положение.


В момента до 29 март са затворени училища, университети, детски градини, ресторанти, молове и др., но работят хранителни магазини, банки, аптеки и малки магазини (още четете тук).


Според Крум Зарков целта на закона е била да разпише конкретни мерки и прецизирането на текстовете е в грешната посока.


ДПС прогнозира 5 млрд. лв. дефицит


11:50 Зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев прогнозира не 3 млрд. лв., както смята финансовият министър Владислав Горанов, а - 5 млрд. лв. бюджетен дефицит заради кризата покрай коронавируса. Според него обсъждането на законопроекта в правна комисия се е провело в хаос, но в него не трябва да има социални и икономически мерки, защото е рано да се каже как ще се развие кризата.


Лидерът на БСП Корнелия Нинова попита Йордан Цонев, който по думите й бил близък с финансовия министър, дали преди дни е имало излишък от 1.5 млрд. лв. в бюджета и сега има дефицит от 3 млрд., или това е лъжа. Тя отново настоя, че трябва да има мораториум върху битовите сметки и конкретни социални мерки в гласувания днес закон.


Глоба от 5000 лв. при неспазване на мерките на здравния министър (хронология)

© Георги Кожухаров


Депутатът от ГЕРБ Тома Биков каза, че от тази криза всички ще губят и не е моментът да си търсим повод да изглеждане различно от останалите. "Всички сме еднакви пред тоя вирус - и ГЕРБ, и БСП", каза още народният представител.


Спор за заглавието на закона


Дебатите по второ гласуване закона за извънредното положение заради коронавируса започнаха със скандал между БСП и ГЕРБ. Спорът бе за заглавието на законопроекта, в което думата мерки се заменя с действия.


11:00 Социалистите обявиха, че няма да подкрепят дори и заглавието, тъй като законът е изцяло нов. Според Филип Попов каза, че са подкрепили извънредното положение, но няма да подкрепят спорни мерки. Колегата му Явор Божанков каза, че законопроектът се е обсъждал при пълен хаос в правната комисия, което е недопустимо - нямало доклади, заседанието прекъсвало два пъти, председателят Анна Александрова от ГЕРБ не успяла да осигури ред, изгонили журналистите. Изказаха се няколко социалисти с различни аргументи защо законът не трябва да се гласува днес.


Депутатът от ГЕРБ Евгени Будинов призова колегите си от БСП да се държат като политици от 2020 г. и да не бавят излишно заседанието, тъй като законът е дълъг и спешен.


Друга тема на спор е може ли да се внедряват на армията полицейски функции за спазване на противоепидемични мерки, както предлага ГЕРБ. Според БСП е противоконституционно това да се включва в закона, тъй като има разлика между извънредно и военно положение. Валери Жаблянов каза, че няма как социалистите да подкрепят глупостта армия да гони вируси по шосетата.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (89)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 635 Неутрално

  На западния фронт нищо ново - двата отбора на БКП не могат да се разберат за "усвояването"

 2. 2 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1472 Неутрално

  "Спорът бе за заглавието на законопроекта, в което думата мерки се заменя с действия."

  Не се заменя, ами се добавя "и действия". Нормално е да не сте разбрали, то надали дори половината от народните представители имат идея какво е заглавието, камо ли да имат представа какво ще гласуват.
  Обаче е показателно, че гробарите отказаха предаването на заседанието по телевизията. Ако можеха, щяха да спрат и онлайн предаването.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 3. 3 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  Почти всички са с маски.
  Парламента е заразен?

 4. 4 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3403 Разстроено

  Диверсантите от БКП в действие....начело с др.Жабурлянов!!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 5. 5 Профил на polivanov
  polivanov
  Рейтинг: 362 Неутрално

  Отвратително е поведението на депутатите от БСП. Нещо градивно и положително не предлагат. Само някакви кухи речи, популизъм и деструктивни действия с цел протакане и безцелно отлагане. Позор...

 6. 6 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1472 Весело

  До коментар [#3] от "yavooor":

  Марешки е навлечен със защитно облекло от глава до пети.

  До коментар [#4] от "Willy Messerschmitt":

  Пич, диверсантите от БКП начело с Жаблянов са много по-разумни от погазващите правилник и конституция диверсанти от БКП на Бойко.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 546 Гневно

  В случая, БСП 1 са прави, а БСП 2 прекаляват с полицейщината!🤮

 9. 9 Профил на Bedtime for Democracy
  Bedtime for Democracy
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Доживях най интересното по ТВ да е излъчването на парламента на живо...
  Дано и този цирк не ни спрат.

  Pure Chewing Satisfaction
 10. 10 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3972 Неутрално

  До коментар [#8] от "antikvarno":

  " В случая, БСП 1 са прави, а БСП 2 прекаляват с полицейщината!"

  Щом БСП 2 е надминало в полицейщината БСП 1, значи коментара е излишен ! Ама, ще каже някой, виж какви строги мерки налагат в Европа - Франция, Испания и пр., там имало пълна карантина, само че там няма власт на сараите, милиарди не се раздават от прозореца на една джипка !

 11. 11 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3972 Весело

  До коментар [#1] от "telqk":

  " На западния фронт нищо ново - двата отбора на БКП не могат да се разберат за "усвояването""

  Той тоя фронт май повече ми прилича на източния ! На запания фронт - очакване за помощи от ЕС, които да се раздават на едни познати хора след това, че нещо не им излизат сметките с милионите при сегашната криза, а пък от Кремъл също са го закъсали и си очакват своето, че иначе......

 12. 12 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 767 Неутрално

  Валери Жаблянов каза, че няма как социалистите да подкрепят глупостта армия да гони вируси по шосетата.´´´´´´´

  Полицията е ограничена на брой. Кой да гони и връща десетките и стотици бегълци от карантина.
  съвсем скоро, когато вируса влезе в ромските гета, те дали ще си стоят там. Кой лекар ще иска да отиде в гетото да лекува. Никой. А , ако отидат с линейка в гетото и местните направят погром над тях, кой ще ги защити. А после кой ще спре Родата, да отидат в болницата с пострадалия.
  Реално, аз не разбирам тая армия защо ни е, при положение, че им се плаща възнаграждение всеки месец, общите суми при пенсиониране и после високите пенсии. Война няма засега, за какво да ги използваме тия десетки хиляди хора.

 13. 13 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1472 Неутрално

  До коментар [#12] от "grayeagle":

  "There's a reason you separate military and the police. One fights the enemies of the state, the other serves and protects the people. When the military becomes both, then the enemies of the state tend to become the people."

  Макар цитатът да е от Battlestar Galactica той си остава напълно верен.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 635 Неутрално

  До коментар [#11] от "samoedin":
  На източния фронт няма промяна от 1944г., а както изглежда едва ли ще доживеем за нещо ново. А на западния надеждата е ЕК да се държи държавнически а не политическа мимикрия! Поне за България политици колко искаш но има само един признат за държавник!

 16. 16 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#12] от "grayeagle":

  Шкембето убуу викаше да се направи наборна войска, ама вие не искате!
  Е, друга тема е, че не е ясно къде се е покрил - не му се вижда благата физиономия на синия екран.

 17. 17 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Като се били скарали, да бяха извадили пистолетите и да се свърши. Поне да беше за съдържанието на закона, ми то за тъпото име. Ако искат да го кръстят "пръдльо" все ми е едно.

  мурзилка
 18. 18 Профил на Goldie
  Goldie
  Рейтинг: 818 Неутрално
 19. 19 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1844 Неутрално

  Беше ми чудно колко време ще издържат без да правят глупости в полза роду

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 20. 20 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 767 Неутрално

  Тя отново настоя, че трябва да има мораториум върху битовите сметки и конкретни социални мерки в гласувания днес закон.

  Корнелия, рушителке, какъв мораториум на сметките за ток. А без интернет, без светлина и топлина, искаш ли. Застрашава енергийната сигурност тая. В момент, в който интернета и електричеството са най- важни за хората и бизнеса.
  Няма край безобразията на тази жена.

 21. 21 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 848 Неутрално

  този маймунарник е никому ненужен...

 22. 22 Профил на Владимир Колев
  Владимир Колев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  БСП в момента е единствената опозиция и спирачка пред тоталната диктатура!

 23. 23 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3403 Неутрално


  Пич, диверсантите от БКП начело с Жаблянов са много по-разумни от погазващите правилник и конституция диверсанти от БКП на Бойко.
  До коментар [#6] от "Darulio":

  Нали другарю?Друго си е когато под формата на загриженост БКП-Нинова се сърди че не може да ВИ събере на Копринка.....няма такива демагози и диверсанти като комуняките

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 24. 24 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 879 Неутрално

  Сега е момента Корнелия, Волен, Костя Копейкин и всички останали рублолюби да се цанят за доброволци като санитари в Инфекциозна болница , и да ни докажат че този вирус е измислица , и да си вдигнат рейтинга до небесата !

 25. 25 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1472 Весело

  До коментар [#23] от "Willy Messerschmitt":

  Стига си плямпал глупости. Явно е, че не гледаш заседанието и говориш наизуст. Само ставаш за смях. 🤡🤡

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 26. 26 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  Само в банановите диктатури армията има полицейски функции. Това и при Хитлер и Сталин не го е имало.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 27. 27 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  Само в банановите диктатури армията има полицейски функции. Това и при Хитлер и Сталин не го е имало.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 28. 28 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  Според мен ДАЖЕ трябва да се ангажира Военна полиция с по-големи правомощия и да следи за полицейски произвол, който в момента може да бъде напълно безнаказан.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 29. 29 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3967 Неутрално

  Цс, ало!
  Казва се "публични продажби", а не "публични продани"!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 30. 30 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2484 Неутрално

  Отвратително е поведението на депутатите от БСП. Нещо градивно и положително не предлагат. Само някакви кухи речи, популизъм и деструктивни действия с цел протакане и безцелно отлагане. Позор...
  —цитат от коментар 5 на polivanov


  Това , че не разбираш смисъла на писмен текст , който после ще стане закон е същият проблем както и при ГЕРБ = за това сласуват безумия, които попрявт , като се усетят с други безумия. :-) глсуваните закони трябва да бъдат обмислени и прецизни !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 31. 31 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  ,,думата мерки се заменя с действия.”

  ... БЕЗ КОМЕНТАР!...

 32. 32 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 579 Неутрално

  До коментар [#24] от "Dankol":

  +++++++++++++++!

 33. 33 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2484 Неутрално

  този маймунарник е никому ненужен...
  —цитат от коментар 21 на palav_nik


  има изход = отиваме на И З Б О Р И !

  :-) така или иначе след "извъбаредното положение", когато над половин милион ще останата без заплати за месеци, сегашните пак не могат удържа властта

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 34. 34 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2568 Любопитно

  До коментар [#33] от "dark'star":


  И като идем на избори какво? Кой ще дойде?

 35. 35 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  До коментар [#33] от "dark'star":

  То няма никаква алтернатива! Те са си едни и същи от има няма 30 г.

 36. 36 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2484 Неутрално

  До коментар [#33] от "dark'star":И като идем на избори какво? Кой ще дойде?
  —цитат от коментар 34 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  До коментар [#33] от "dark'star":То няма никаква алтернатива! Те са си едни и същи от има няма 30 г.
  —цитат от коментар 35 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  този маймунарник е никому ненужен...
  —цитат от коментар 21 на palav_nik


  Който си изберем .... Тези НИЕ ги избрахме = очевидно НЕ стават !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 37. 37 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2484 Неутрално

  До коментар [#33] от "dark'star":И като идем на избори какво? Кой ще дойде?
  —цитат от коментар 34 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  До коментар [#33] от "dark'star":То няма никаква алтернатива! Те са си едни и същи от има няма 30 г.
  —цитат от коментар 35 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  този маймунарник е никому ненужен...
  —цитат от коментар 21 на palav_nik


  Който си изберем .... Тези НИЕ ги избрахме = очевидно НЕ стават !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 38. 38 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  Явно и тази криза ще е за сметка на работещите. Навсякъде гласуват помощи, само при нас всичко е за сметка на работещите и работодателите. В случая никой не е за завиждане.
  Крайно време е да се прекрати управление на ГЕРБ.

 39. 39 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2484 Неутрално

  ЦИТАТ : "13:16 По време на извънредното положение парламентът даде възможност на работодателите да възлагат надомна работа на служителите без тяхно съгласие. Работодателите могат да пускат дори и без тяхно съгласие служителите в половината от техния платен годишен отпуск, което в повечето случаи значи 10 дни."

  :-) работодателите имат право дори и без тяхно съгласие да получат от работника лист който започва със "ЗАЯВЯВАМ ВИ" или "ПРЕДИЗВЕСТЯВАМ ВИ" .!. в този стил - "без съгласие и на другата страна" бая работодатели ще останат сами на портала да гледат тъжно празните улици

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 40. 40 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 879 Неутрално

  В Испания и Италия армията вече е по улиците. В Германия е обявена мобилизация на резервистите и се очаква в понеделник и те да излизат да патрулират. Ще излизаме ли пред посолствата на тези държави , да протестираме в защита на демокрацията !?

 41. 41 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1992 Неутрално

  Ако не се излолират тотално носителите на зараза, както направиха в Южна Корея, грозните и тъпите ще съспят икономиката ни.

 42. 42 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2656 Неутрално

  Това вече са пълни глупости, според мен!!!!! армията трябваше да е по Границите и КПП преди месец......и да ескортират всички тирове от граница до граница по "зелени" коридори.........чужденци въобще....... Българи карантина в най близкият хотел под охрана...... Сега вече всичко е късно.........

 43. 43 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 817 Неутрално

  До коментар [#42] от "MPetr":


  Това вече са пълни глупости, според мен!!!!! армията трябваше да е по Границите и КПП преди месец......и да ескортират всички тирове от граница до граница по "зелени" коридори.........чужденци въобще....... Българи карантина в най близкият хотел под охрана...... Сега вече всичко е късно.........
  —цитат от коментар 42 на MPetr


  По добре късно, отколкото никога.

 44. 44 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2690 Неутрално

  Ще се окаже, че първите лица, заловени при неспазване на карантината са Тома Белев, Весо Дремджиев, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Иво Прокопиев, Ники Хаджигенов, Насо Бивола, Росен Босев, Иво Божков, адвокат Екимджиев...

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 45. 45 Профил на fjp58603113
  fjp58603113
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Армията трябва да изолира големите ромски квартали като факултето и столипиново иначе всички сме загубени

 46. 46 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Ихххх как са загрижени за нацията. Първо ни затвориха в къщи да не се разболее, сега и армията ще изкарат. Това ако не е една загрижена държава аз трактор да стана

 47. 47 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2484 Неутрално

  Ако не се излолират тотално носителите на зараза, както направиха в Южна Корея, грозните и тъпите ще съспят икономиката ни.
  —цитат от коментар 41 на Ще върнем България в Европа


  яма страшно = нямаме икономика !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 48. 48 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  Всички знаем къде е проблемът - в две групи. Ромите и простаците. Само те не спазват карантината. Ами по-разумно ще бъде и по-евтино ще излезе да запечатате гетата, които съществуват не само заради властите, но и заради самите роми, и да набутате всички простаци, които към момента са под карантина в една сграда, вместо да обявявате военно положение. Защо останалите, които са с всичкия си и имат висока култура трябва да страдат?

 49. 49 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  Армията трябва да е готова да се намеси, и няма да е зле ако се викнат и запасняци (сминали през специални сили и вътрешни войски), просто като плъзне тази гад по орките , полицията няма ресурса да се справи.

 50. 50 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1228 Неутрално

  Територията се менажира от дебили.
  Поздрави на материала.
  Дневник може да ме цензурира свободно.

 51. 51 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 678 Неутрално

  Уооооооооу сега ше видите военна хунта. Който си харесат, ще има произвол по улиците. Гледай са Гешев кво прави

 52. 52 Профил на kashpirovska
  kashpirovska
  Рейтинг: 524 Весело

  [

  В Испания и Италия армията вече е по улиците. В Германия е обявена мобилизация на резервистите и се очаква в понеделник и те да излизат да патрулират. Ще излизаме ли пред посолствата на тези държави , да протестираме в защита на демокрацията !?
  —цитат от коментар 40 на Dankol

  Абе диктатура си е! И погазване на наш'те свещени граждански права,'начи! Викам аз:На бунт ,другари! И никакво плащане на сметки,заеми,лизинги...ама ха!

  Дневник-токсичният сайт
 53. 53 Профил на ivo
  ivo
  Рейтинг: 431 Неутрално

  Разбира се че и армията ще участва! В крайна сметка това е военна операция по ловене на бандити, а не някаква тъпа настинка! На всички е ясно!

  Не на глобалистите и глобуса! Make Earth Flat Again!
 54. 54 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 879 Неутрално

  Нали Главнокомандващ е другаря Радев !? Защо са недоволни червените и лилавите !?

 55. 55 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 879 Неутрално

  Ако бях на мястото на Борисов - подавам оставка , и оставям другаря Радев да се оправя със ситуацията . Корнелия , Волен ,Костя Копейкин и жълтопаветниците да се пекат на огъня като са толкова отворени !

 56. 56 Профил на хитрушко
  хитрушко
  Рейтинг: 363 Неутрално

  Дори и в такъв момент ГЕРБ и Боко Т не спират обичайните си номера с примитивния популизъм.
  Винаги търсят медийния ефект, а не онова, което е действително полезно да се направи.
  Гнусна партия.

  Не ща да влизам у затвора!
 57. 57 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  Защо са с маски?
  За тия трябват халати с дълги ръкави, вързани на гърба.

 58. 58 Профил на Nozo No
  Nozo No
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#9] от "serpico":

  От доста време е така, ако си падаш по черна комедия с елементи на хорър, дистопия и сценки от комедиен ситком

 59. 59 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2649 Неутрално

  Направо да обявят военно положение до следващите парламентарни избори и ако Борисов спечели следващите избори още четири години военно положение и никой няма право да протестира...

 60. 60 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2649 Неутрално

  Като кликнах в нета ми даде при какви ситуации се иска военно положение и една от тях е:"Военното положение може да се използва от правителството, за да наложи властта си над обществото. Това може да се случи след държавен преврат, при заплаха от народни протести, за потискане на политическата опозиция или за стабилизиране на бунтове.[1] Военното положение може да се прилага както по време на въоръжени конфликти, така и по време на окупация, когато отсъствието на каквото и да е гражданско правителство води до нестабилност сред населението."

 61. 61 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2649 Неутрално

  До # 49. А танковете да изкарваме ли по улиците и така ще изплашим вируса,че той веднага ще напусне България?

 62. 62 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  Няма лошо - след всяко военно положение идва времето на воените съдилища.

 63. 63 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2656 Неутрално

  "неверни сигнали за зараза".......... ама не е точно и само това............

 64. 64 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2635 Неутрално

  Цитат:
  16:01 ….че медицинските работници, които работят с коронавирус…

  ---------
  Днес ми направи впечатление като пазарувах от бакалийката.
  Двете момичета, съвсем млади, винаги приветливи, усмихнати, любезни, сега са омърлушени, уморени, подтиснати.

  След като магазините за хранителни стоки работят и не трябва да се допуска спиране на работата им, би следвало ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се обърне внимание на персоналът в тях, защото колкото и да е намалял потокът, все пак там дневно минава кой ли.

  Заедно с медици, аптекари, служби и т.н., които пряко и по служба влизат неизбежно в контакт с множество хора, следва да се обърне внимание и на тези хора, БЕЗ КОИТО СЪЩО НЕ МОЖЕМ!

 65. 65 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2656 Неутрално

  Само гледайте........ Как може и да се запознаем лично.... Тея, де пишем по форумите !!!!!!.........

 66. 66 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  “Санкции за фалшиви тревоги за коронавирус”

  Гешев незабавно да се самоарестува и накаже за всяване на паника!

 67. 67 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2656 Неутрално

  Тва си е цензура !!!! - ясно..!!!!....Значи, тая санкция дето е мах..... 10000 хиляди лева....а реално 5000........ или 2500 евро..... Кой ши изплашиш Ва селяндур?........... Абе няма, как да запушиш устата на истината....... Ей са..... зема да се стресирам, че някой ми бил завел за 2500 евра дело...... Ми хубаво.......да дерзаят....... Значи тва го преживях, пичове... 2014...... В Австралия......и не за 2500 евро за 4 милиона. Там бях в синдикатите....... И един такъв, умник..... се мислеше за велик....... И още е в затвора, сега......в Сидни..... Лошото е че няма синдикати в България.....

 68. 68 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2656 Неутрално

  ...... А впрочем ......тва дето ... днес го умуват в парламента........ Отменя ли "синдикални права" а?........ А синдикатите де са?...... Хахаха..... Тая държава......как ба все идиоти ...избира?........тва в коя страна е тъй? И оня смешник Тренчев..........Божкееее..... Как може такъв човек.???? ......че и се върна в България !!!! ......... Кви истории мога да изпиша с тва недоразумение Тренчев.......,.....

 69. 69 Профил на iqu59643441
  iqu59643441
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Разходка на куче може, на дете не може! Ще пазят с автомати да не се разхождаш в парка! За дефицит на витамин Д поради лишаване от слънчеви лъчи и влиянието му върху имунната система чували ли са тия изроди? А за липсата на физическа активност и свеж въздух? Оставки, съд и затвор! Некадърността им минава всекакви граници.

 70. 70 Профил на Loco Motion
  Loco Motion
  Рейтинг: 238 Неутрално

  Ма верно ли бизнесът и неговият верен преден фронт счетоводителят трябва да си прогнозират годината до 15 април?

 71. 71 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1785 Любопитно

  мисирките, нещо?

  "
  Меджедиев действал от свое име. УС на БЛС не е приемал декларация


  Това стана ясно от декларация на заместник председателя на столичната колегия на Българския лекарски съюз д-р Георги Миндов, който е и Председател на столичната организация на общопрактикуващите лекари.
  По-рано днес Д-р Асен Меджедиев разпространи от името на УС на РК на БЛС в София, че настояват да се дадат извънредни правомощия на МВР и на Главния прокурор, хората да бъдат задължени да не напускат домовете си, а на столичани да бъде забранено да напускат пределите на града.

  Оказва се, че това искане, което не приляга на етиката на лекарската професия, е било лично мнение на д-р Меджедиев. Управителният съвет на БЛС не само не е приемал такава декларация, но въпросът изобщо не е бил обсъждан.

  Можем само да гадаем защо му е на д-р Меджедиев да постъпва по този начин злепоставяйки колегите си както от Управителния съвет, така и огромното мнозинство от членовете на столичната колегия. Това, че представители на някои институции незабавно приветстваха „исканията на лекарите” навява на мисълта за предварително планирана политическа поръчка. Много е жалко, ако се окаже, че най-голямата лекарска колегия е била въвлечена в такава непочтена политическа игра..."

  https://czpz.org/treatment/professionals/12322-2020-03-20-17-03-16

 72. 72 Профил на Manol Nedyalkov
  Manol Nedyalkov
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Хм ... това със средноаритметичните цени ... а горивата?

 73. 73 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2916 Любопитно

  Мъ...ъ....ъ....да.....а....а....Сложиха маски и си мислят , че в ….други ден няма да ги познаят !

 74. 74 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3972 Неутрално

  "14:58 След бурни дебати парламентът включи армията в борбата с разпространението на коронавируса у нас. Извънредният текст вкаран от ГЕРБ бе подкрепен от 89 депутати, 55 бяха против, а двама се въздържаха.


  Според текстовете включването на военнослужещите ще става по ред, определен от Министерския съвет. По време на извънредното положение заради коронавируса те ще могат да участват в прилагането на противоепидемични мерки в градовете и по граниницата, да спират превозни средства и лица до идването на полицейски органи, да изполват физическа сила и помощни средства, когато е необходимо."

  Целият репресивен апарат на армията и жандармерията ни е малко, та сега вклюìхме и армията в сметките....Ми то това си е живо военно положение !

 75. 75 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 2268 Неутрално

  абе какво е това следене ??

  всички се вкарват в 2 хотела - такива които се прибират сега в държавата и такива които са поставени под карантина

  после с плащат храната

  какво следене, какви измислици,

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 76. 76 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 2268 Неутрално

  "1 Целият репресивен апарат на армията и жандармерията ни е малко, та сега вклюìхме и армията в сметките....Ми то това си е живо военно положение !
  —цитат от коментар 74 на samoedin


  имам чувството, че тия умишлено и целенасочено се опитват да убият всякъв бизнес - после всичко се заема/изсмуква от "нашто КОЙ"

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 77. 77 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4806 Весело

  "Данъчни отсрочки
  20:16 Плащанията на авансови вноски по коорпоративния данък ще се правят по прогнози за 2020 г., а не по печалба за 2018, както се предлагаше. За целта прогнозната печалба трябва да се декларира до 15 април"


  Най-после.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 79. 79 Профил на username333
  username333
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Пловдивския ДС наместник на църквата, хапута николай, да е готов каскетите да му вземат лимузината, часовника и другите скъпи бижута, а после за 72 часа в следствието, минимум, докато не предаде и останалото. Ще го навестят, да си инкасират вересиите. После другите подред. Накрая обикновените гражданя, поклонници на белата златка, мустафо и неговия баща от вилаета в росенец, курнелия, румен пилота и башшефа бойко еднокнижний. Дошло е време за събиране на вересии!

 80. 80 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1535 Неутрално

  Разходка на куче може, на дете не може! Ще пазят с автомати да не се разхождаш в парка! За дефицит на витамин Д поради лишаване от слънчеви лъчи и влиянието му върху имунната система чували ли са тия изроди? А за липсата на физическа активност и свеж въздух? Оставки, съд и затвор! Некадърността им минава всекакви граници.
  —цитат от коментар 69 на iqu59643441


  Абсолютно, стига се до някакви истерии и тотални крайности.
  Достатъчно е да се затворят чалготеки, барове, ресторанти и подобни където много хора стоят близо с часове.
  Примерно пътуване с автобус е много по-опасно от ходене до офиса през парка.

 81. 81 Профил на Стефан
  Стефан
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До кога трябва да чакаме ДИКТАТУРАТА да ни тъпче!
  Асад в Сирия и тай така е започнал, с ограничаване на права заради някоя уж опасност!

 82. 82 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  Дори и в такъв момент ГЕРБ и Боко Т не спират обичайните си номера с примитивния популизъм. Винаги търсят медийния ефект, а не онова, което е действително полезно да се направи. Гнусна партия.
  —цитат от коментар 56 на Кypoна вируса


  Те затова десните милиционери и десните цигани гласуват за тях.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 83. 83 Профил на Котаракът в чизми
  Котаракът в чизми
  Рейтинг: 57 Разстроено

  Тамън си напомпах гумите на колелото, а сега няма къде да го карам, щото ше земат да ме арестуват. Аре да си отива тоя вирус в лабораторията от която е дошъл!

  Законите са като наденичките. По-добре да не виждаш как се правят. /Ото фон Бисмарк/
 84. 84 Профил на cavalec
  cavalec
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Имате дупка в закона си, защото в такъв случай излиза, че и тези, които са го създали са в нарушение, поради една проста причина в указа не се уточнява за кого важи забраната, което ще рече ВСИЧКИ.
  КПП-тата военните , депутатчетата на Герб, Бойко, Мутафчийски и тъпия им здравен минситър да вадят портфейлите. Аз почвам да им броя по колко 5000 хилядарки ще дължат до края на положението, ако изобщо има такъв!

 85. 85 Профил на cavalec
  cavalec
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#83] от "Котаракът в чизми":

  Ако дойдат да Ви глобяват , тряя първо някой да глоби тях!

 86. 86 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Да не би пък държавата да се страхува вирусът да зарази индобългарите от гетата!?
  Защото се оказа, че за един Кирил Домусчиев законите не важат!!!
  Предполагам и за хората от гетата ще бъде същото.

 87. 87 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 10 Неутрално

  По време на Османската империя гадния султан е давал по една сребърна пара и кърпа на дете, за да се ваксинират.
  "A прoф. Щeриoнoв oтбeлязвa, чe към дaтaтa нa Ocвoбoждeниeтo пoвeчeтo oт прaктикувaщитe близo 150 лeкaри ca бългaри.

  Пo eднa cрeбърнa пaрa зa вcякo вaкcинирaнo дeтe

  В тaзи връзкa Щeриoнoв рaзкaзвa зa пoceщeниe нa мeдицинcкия eкип oт кoртeжa нa cултaн Aбдул Мeджид прeз 1846 г. в Търнoвo, къдeтo мecтнoтo нaceлeниe кaтeгoричнo oтхвърля прeдприeтaтa oт ocмaнcкитe влacти кaмпaния зa вaкcинирaнe нa дeцaтa cрeщу cмъртoнocнaтa eдрa шaркa. Зa дa ги убeдят в пoлзaтa oт вaкcинaциятa, хoрaтa нa cултaнa oбeщaвaт пo eднa cрeбърнa пaрa и пo eднa кърпa кaтo пoдaрък зa вcякo вaкcинирaнo дeтe. "
  https://fakti.bg/mnenia/369980-kakav-e-bil-jivotat-na-balgarite-v-osmanskata-imperia
  -------------
  Не им е забранил да напъускат Търнова, не ги е глобявал, не ги е изпращал на заточени, не ги е бил и измъчвал!
  Давал им е пари, сребърни и кърпа НА ДЕТЕ!!!!
  Сравнете това със сегашното т.нар. "демократично" правителство!
  Вариолата е много по-смъртоносна от този вирус!
  И още един много интересен факт.
  Докато "цивилизования свят" се гърчи и мре от емидемията от вариола, тук на Балканите хората прилагат, според мен, стари методи от времето на Римската империя:
  Ваксинация против едра шарка в Османската империя
  https://istorianasveta.eu/извори/ct-menu-item-7/османска-империя/262-ваксинация-против-едра-шарка-в-османската-империя.html

 88. 88 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 10 Гневно

  Защо не се поръчва Авиган от Япония?
  А се налагат тъпи мерки, след като има лекарство, потвърдено и изпробвано в Китай???

 89. 89 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2690 Неутрално

  Ще се окаже, че първите лица, заловени при неспазване на карантината са Тома Белев, Весо Дремджиев, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Иво Прокопиев, Ники Хаджигенов, Насо Бивола, Росен Босев, Иво Божков, адвокат Екимджиев...
  —цитат от коментар 44 на cinik


  Нова изненада. Оказа се Владимир Каролев ("К*р Владо - железният к*р, избран от нас да разпори на еколозите изнежените задничета")

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK