Президентът: От разума ни днес зависи утрешният ден на България (пълен текст на изявлението)

Президентът Румен Радев

© Георги Кожухаров

Президентът Румен Радев"Дневник" публикува пълния текст на изявлението, с което президентът Румен Радев обяви, че връща за ново обсъждане текстове от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, свързани с ограничаване на медиите, налагането на държавно регулирани цени, използването на армията по решение на кабинета и блокирането на градовете. Видеозапис на изявлението можете да гледате тук.


Уважаеми сънародници,


Народното събрание гласува Закон за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на 13 март. Моето решение е да наложа вето върху част от закона и да го върна за повторно разглеждане в българския парламент.
Кризата изисква обединяване на усилията на институциите и обществото. Кредитът на доверие, който управляващите получиха, трябва да се използва рационално, а не да е прелюдия към безконтролно упражняване на властта. Липсата на кадри, на оборудване и капацитет в здравната ни система и дефицити при организацията се компенсират с крайно рестриктивни мерки, които засилват напрежението и самата криза, в които условия работят медиците и хората в жизненоважни производства и услуги.


Законът атакува последните остатъци от свободата на словото. Няма дефиниция за невярна информация, затова пък българите ги грозят тежки глоби и затвор. Експертите, журналистите и гражданите ще бъдат принудени да си налагат автоцензура и то в условията на динамична промяна на разбирането ни за пандемията, за нейното възприемане и за необходимостта от алтернативни позиции. Тази норма може да бъде употребена за интерпретиране на всяко неудобно свободомислие. И още нещо важно - според приетия закон това ограничение остава и след изтичане на извънредното положение.


Скъпи сънародници,


В момента в света и в частност в България протичат паралелно две кризи: първата е здравната криза, породена от коронавируса, втората е икономическа и социална, породена от мерките за борба срещу вируса. Икономическата криза засега се пренебрегва, тя е на втори план, но тя хвърля стотици хиляди българи в трудна битка за оцеляване. Те имат нужда не от заплахи, а от подкрепа. Всички засегнати страни приемат спасителни пакети за най-бедните, за изпадналите в техническа безработица, за дребните и средните предприемачи, отделят се милиарди. Трябва да отчитаме, че възможностите на нашият бюджет са по-скромни, но нуждите на българите са по-остри и неотложни поради ниските доходи. Липсата на убедителни мерки в подкрепа на засегнатите ще породи социално напрежение в близко бъдеще. Гладът ще надделее над страха и последствията рискуват да бъдат разрушителни, затова правителството следва неотложно да преразгледа своята политика спрямо най-пострадалите и засегнатите.


Спекулата с най-необходимото - дезинфектанти и лични предпазни средства руши така необходимото доверие в обществото. Срещу спекулата трябва да има безкомпромисни мерки, но те от своя страна не трябва да водят до блокиране на стопанските дейности, до отлагане на дългоочакваното понижаване на цените на топлоенергията и горивата, да възпрепятстват очакваното сезонно намаление на редица стоки. Така предложеният модел за борба със спекулата на практика прави невъзможен вносът на животоспасяващи лекарства и продукти, чиято цена на международния пазар се повишава.


Споделям напълно убеждението, че в моменти на тежки изпитания въоръжените сили са длъжни да помагат на обществото, но когато им се вменяват функции за употреба на сила извън конституционните правомощия, следва да се търси максимален консенсус между всички отговорни институции с цел минимизиране на риска от злоупотреба със сила, а не решенията да се вменяват на една единствена институция - изпълнителната власт, игнорирайки ролята на върховния главнокомандващ в мирно и във военно време.


Самият закон обрасна с предложения, които нямат пряко отношение към борбата с коронавируса.


Скъпи сънародници,
Уважаеми български политици,


Никоя битка не е спечелена със страх. Тоталната блокада поражда повече проблеми, отколкото решава. В днешното изпитание е важна отговорността на всеки един: ограничаването на контактите, личната хигиена, предпазните средства и обществената солидарност, особено с акцент за опазване на възрастните хора.


Разгърнатите мотиви за ветото ще бъдат обявени в най-кратък срок. Надявам се българските народни представители да ги вземат под внимание, когато гласуват ветото. А българското правителство да побърза с още мерки в подкрепа на най-слабите и засегнатите и то конкретни и адекватни. Нека не забравяме, че ние имаме бъдеще и след извънредното положение и от нашия разум, действия и солидарност днес зависи какъв ще бъде утрешният ден на България.


Благодаря ви за вниманието.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (66)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  Редно е в тези моменти да има поне един държавен мъж, който гледа реално на нещата.

 3. 3 Профил на DEDOVIA
  DEDOVIA
  Рейтинг: 945 Неутрално

  В противопоставянето до момента между президента и правителството съм подкрепял президента, но мисля че в конкретната обстановка той греши.

  русофобството и соросоизма са тежка психична диагноза
 4. 4 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2839 Разстроено

  Само да попитам резидента -абе тавариш Италия изкарвайки армията,Сърбия,Румъния и др. въвели вечерен час погазват ли конституцията и демокрацията?Моралното падение на руският избраник стига до там да защитава "свобидата на словото" т.е фалшивите и откровено лъжливи новини....
  Безумно е в този труден момент да бъде разединявана и насъсквана една част от хората срещу друга....Спекулациите и демагогиите за глада само показват колко обременен от комунизма и казармата е този човечец.Службаш който цял живот е бил на издръжка от държавата....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 5. 5 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2943 Неутрално


  Смислени думи и правилно решение!

  Сигурен съм, че Бойко Борисов ще ги подкрепи!

 6. 6 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  Законът атакува последните остатъци от свободата на словото. Няма дефиниция за невярна информация, затова пък българите ги грозят тежки глоби и затвор. Експертите, журналистите и гражданите ще бъдат принудени да си налагат автоцензура и то в условията на динамична промяна на разбирането ни за пандемията, за нейното възприемане и за необходимостта от алтернативни позиции. Тази норма може да бъде употребена за интерпретиране на всяко неудобно свободомислие. И още нещо важно - според приетия закон това ограничение остава и след изтичане на извънредното положение.

 7. 7 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1940 Неутрално

  "Няма дефиниция за невярна информация, затова пък българите ги грозят тежки глоби и затвор."

  Точно са такива обтекаеми и неопределени дефиниции на "екстремизъм" и "тероризъм" Путлер още в началото на първия си мандат вкара руското общество в тоталитаризма. Радев може да бъде само приветстван, че остава единствена опозиция на радетелите на диктатурата.

 8. 8 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2219 Гневно

  " ... а не решенията да се вменяват на една единствена институция - изпълнителната власт, игнорирайки ролята на върховния главнокомандващ в мирно и във военно време."
  Това му е мъката .А на Шипка друго приказваше.

 9. 9 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2839 Разстроено

  До коментар [#2] от "Paolo Di Canio":

  Да ми кажете до момента този КАКВО реално предложи?Реално си намали заплатата,реално намали заплатите на тунеядците в резидентство?Обади и поиска помощ и съдействие от някого в ЕС,САЩ,Китай?

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 10. 10 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2318 Весело

  Само да попитам резидента -абе тавариш Италия изкарвайки армията,Сърбия,Румъния и др. въвели вечерен час погазват ли конституцията и демокрацията?Моралното падение на руският избраник стига до там да защитава "свобидата на словото" т.е фалшивите и откровено лъжливи новини....Безумно е в този труден момент да бъде разединявана и насъсквана една част от хората срещу друга....Спекулациите и демагогиите за глада само показват колко обременен от комунизма и казармата е този човечец.Службаш който цял живот е бил на издръжка от държавата....
  —цитат от коментар 4 на Willy Messerschmitt


  Оня ден ме обвини, че съм разнасял фалшиви новини.
  Призовах те да посочиш конкретни примери.
  Скри се в миша дупка и не ми отговори.

 11. 11 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1561 Неутрално

  И на мен някои неща не ми харесват от закона.
  Но в криза като сегашната е НЕДОПУСТИМО , който и да е политик да налага разединение на нацията!
  Не бива при такава ситуация да гониш политически дивиденти. Най-малкото - не е почтено.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 12. 12 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2547 Неутрално

  До коментар [#2] от "Paolo Di Canio":

  И това е... Радев?

 13. 13 Профил на dinko
  dinko
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Прав е президентът да наложи вето не за друго, а че законът беше приет бързо, хаотично и необмислено, веднага стана ясно, че контролът е слаб и законът не се прилага адекватно. Най-вероятно щеше да има и ще има пак поправки на парче. Трябват още няколко дни да се обмислят нещата, да се поизпипа поне първа версия
  и после бързо гласуване и железен контрол. Това с фалшивите новини служи по скоро на разни интереси както показва практиката, реално нищо не правят с чиста съвест.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2848 Неутрално

  "Самият закон обрасна с предложения, които нямат пряко отношение към борбата с коронавируса."

  Дали РР посочи точно кои предложения са погрешни!
  Иначе за даване на оценки и аз мога да се справя. Както се казва в един македонски виц
  "На нашето момче търсим работа маана да намира"

  подпис
 16. 16 Профил на zippie
  zippie
  Рейтинг: 450 Любопитно

  До коментар [#3] от "ОЗАРЕН":

  В случая не греши. Блокади, КПП-та, армия по улиците е по-голямата грешка. Или по друг начин казано: Бойко и всите депутати пак рекоха на матряла, че е тъп. "Понеже вий не мойте да са пазите, армията ши въ пази от вас самити"!? На мен така ми звучи новият закон.

 17. 17 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 995 Неутрално

  До коментар [#11] от "haq30626233":

  В интерес на всички е по всяко време да се противодейства на малоумията на самозабравилата се шайка на власт!
  И ще видиш, че още във вторник, когато очаквам да обявят извънредно заседание на НС, малоумниците от Герб, които в петък гласуваха тъпотиите за фиксирането на цените, ще ги отменят! И това само ще покаже колко прав е бил Радев и колко несъстоятелни са мненията ви!

  Perhaps you and I have lived with this miracle too long to be properly appreciative. Freedom is a fragile thing and is never more than one generation away from extinction. It is not ours by inheritance; it must be fought for and defended constantly by each generation, for it comes only once to a people. Those who have known freedom and then lost it have never known it again. #ОСТАВКА
 18. 18 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2848 Весело

  До коментар [#13] от "dinko":
  "Трябват още няколко дни да се обмислят нещата.."

  Наистина трябват му още дни...... на вируса. Няма нужда от години.

  подпис
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2318 Любопитно

  Добре де, не може ли поне един мол да работи заради Деса?
  —цитат от коментар 14 на blondofil


  Жена ти Деса ли се казва?

 23. 23 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Много ми е любопитно как така в цялото това извънредно положение заради вирус /!/ се появи Гешев? Защо е това свръховластяване на един конституционно неграмотен човек?

 24. 24 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1598 Неутрално

  До коментар [#13] от "dinko":

  Нямаш време бе.
  След 3 дни може да е късно. Стой си без общуване спазвай дисциплина. Точка.

 25. 25 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 5149 Неутрално

  Обективно , за такъв закон се мисли ПРЕДВАРИТЕЛНО , още повече , че Премиерът ни не може да не познава капацитета на избраниците си в НС , после изглежда и той започва едновременно с тях да прибързва , защото един закон за да влезе в сила има конституционни изисквания......после , също очевидно паниката е в МС , след като може да се прави медицински съвет там.....глупаво е да се мисли , че ЩАБЪТ е некомпетентен , защото не е така , а напротив явно работи под политическо давление и не изпълнява " мъдри " министерски решения , което също е очевидно предвид дошлата изневиделица " неволя ".....И не последно , какво ще се прави с " РАЗПОРЕЖДАНИЯТА " на Гл.прокурор Гешев , които в този случай са практически разминали се не действащ закон......И щом е така , КПП-та напр. законни ли са ?

 26. 26 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5974 Неутрално

  До коментар [#2] от "Paolo Di Canio":

  Реално ли гледаш, когато заявяваш, че имало два щама на вируса ? На Шипка го раздаваше голям противник на карантината. Сега други казачоци и частушки припява.
  Корни галеше чумави козички, този събра навалица от цялата държава на Шипка.
  Само и само да цокат политически дивиденти.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  Разумен Президент!
  И парламента ще се съобрази...

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  До коментар [#29] от "gr52":

  Прочете ли изявлението?
  С кое от казаното не си съгласен и защо?

 31. 31 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 970 Неутрално

  Редно е в тези моменти да има поне един държавен мъж, който гледа реално на нещата.
  —цитат от коментар 2 на Paolo Di Canio


  Кого визираш от тримата ГЕНЕРАЛИ - Радев , Борисов или МУТАФЧИЙСКИ ??????

 32. 32 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1561 Неутрално

  До коментар [#17] от "Darulio":

  "малоумниците от Герб, които в петък гласуваха тъпотиите за фиксирането на цените, ще ги отменят!"
  Г-не , това беше предложено от БСП. А,че в ГЕРБ има доста малоумници съм съгласен с Вас.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 525 Неутрално

  Президентът и неговият екип нямат представа от икономически мерки. Затова по-добре е да мълчи. Политическите му разбирания са чист социализъм.
  С тези си изяви Радев си рита столчето на преизбирането, ще бъде заменен от нова генералска звезда, което ке е общо благо

 35. 35 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4041 Неутрално

  До коментар [#16] от "zippie":

  Другарю, във Великобритания вече извадиха по улиците 10 000 военни.
  Отделно в болниците са мобилизирани военни лекари и сестри.
  Вчера бяха затворени поне 40 станции на лондонското метро. Влаковете са разредени, а на някои гари изобщо не спират. На повечето работници, които не могат да работят от вкъщи, е забранено да ходят на работа с обществен транспорт. На тези, които нямат личен, се осигурява дезинфекциран служебен.
  А Радев е национален предател.
  Да не забравяме, че той ПЪРВИ реши, че няма да спазва правилата и поведе тълпата на Шипка. А първите заразени паднаха в Габрово...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 36. 36 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  От разума ни днес зависи утрешният ден на България-съгласен съм и съм сигурен,че милиони българи са съгласни и трябва да кажа,че в тази война с този невидим враг България изпревари Испания,Италия,Франция,Германия и Великобритания.Както се казва-дотук сме по добре от тях.Правителството се справя криво-ляво добре в тази трудна битка и значително по добре от изброените по горе от мен държави.

 37. 37 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 995 Неутрално

  До коментар [#32] от "haq30626233":

  Точно така - цоциалистите от БКП1-Бсп предложиха административен контрол на цените и цоциалисите от БКП2-Герб го гласуваха под благосклонния поглед на бившия общински съветник от БСП Данаил "Барни Ръбъл" Кирилов.

  Perhaps you and I have lived with this miracle too long to be properly appreciative. Freedom is a fragile thing and is never more than one generation away from extinction. It is not ours by inheritance; it must be fought for and defended constantly by each generation, for it comes only once to a people. Those who have known freedom and then lost it have never known it again. #ОСТАВКА
 38. 38 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4041 Неутрално

  До коментар [#13] от "dinko":
  веднага стана ясно, че контролът е слаб и законът не се прилага адекватно
  ––––––––––––––––––––––––––
  И как така ВЕДНАГА се разбра, че "законът не се прилага адекватно" още преди да е публикуван в Държавен вестник?

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 39. 39 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3820 Весело

  Закон гласуван едно към гьотере,без самите вносители да са наясно,без народните представители да разбират за какво гласуват,внесен и уточнен десет минути преди заседанието,и Дани Ръбъл с пиратска маска на лицето?!

  klimentm
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 815 Гневно

  "...В момента в света и в частност в България протичат паралелно две кризи: първата е здравната криза, породена от коронавируса, втората е икономическа и социална, породена от мерките за борба срещу вируса. Икономическата криза засега се пренебрегва, тя е на втори план, но тя хвърля стотици хиляди българи в трудна битка за оцеляване. ..."

  Е това е една от лъжите плод на соц. мисленето му. Икономическата криза няма да се появи заради взетите мерки, а точно ако не се вземат. Тя е неизбежна от който и ъгъл да се погледне.
  Има голяма вероятност да преживеем това в Италия и Испания (дано ни се размине) и тогава ще се разбере мерките ли са породили икономическата криза или самия вирус.

  А да ми обяснява демокрацията, човек който дебне да си прокара идеиите за президентска пропутинска република е най голямата политическа гнусотия в такъв момент.

  Затова написах , че ме е гнус още докато го слушах.


  Но да не забравяме, че тук е органът на ДБ/БСП/пРезидента и минусите са повече от логнатите участници.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 42. 42 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 326 Неутрално

  За съжаление, нито от позитанци, нито от гербаджии може да се очаква разум. За гл. прокурор да не говорим...

 43. 43 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  До коментар [#4] от "Willy Messerschmitt":

  "колко обременен от комунизма и казармата е този човечец.Службаш който цял живот е бил на издръжка от държавата...."
  В интерес на истината, макар че подкрепям президента, последните ти думи са факт.
  Обаче БайХ има много по-лоша биография на един селски тарикат и вагабонтин, оставен да вършее начело на държавата. Според фактите Пеевски не е работил и един ден за тая държава, а от малък е станал едър бизнесмен. Нямаше си нищо допреди само десетина години, но гениалният му бизнес нюх и лидерски качества са го направили уважаван собственик на огромна бизнес империя в държавата, успешно лобиращ в законодатеслката власт!
  Та и фактите могат да бъдат интерпретирани по различни начини...

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 45. 45 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2835 Неутрално

  В такива ситуации има едно нещо и то се нарича “инстинкт за самосъхранение” и то няма нищо общо с разума.

 46. 46 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#2] от "Paolo Di Canio":Да ми кажете до момента този КАКВО реално предложи?Реално си намали заплатата,реално намали заплатите на тунеядците в резидентство?Обади и поиска помощ и съдействие от някого в ЕС,САЩ,Китай?
  —цитат от коментар 9 на Willy Messerschmitt


  Всичко разбрах освен думичката "тунеядци" -- от немски произход, предполагам.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 47. 47 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#29] от "gr52":Прочете ли изявлението?С кое от казаното не си съгласен и защо?
  —цитат от коментар 30 на Велков


  На тях им плащат да пишат, не да четат.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 48. 48 Профил на 5ar8
  5ar8
  Рейтинг: 225 Неутрално

  С ъс здравословния проблем така или иначе ще се справим ,но тябва да се мисли за после
  дствията.За това РР е много прав.

  5ar8
 49. 49 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3509 Неутрално

  " В момента в света и в частност в България протичат паралелно две кризи: първата е здравната криза, породена от коронавируса, втората е икономическа и социална, породена от мерките за борба срещу вируса. Икономическата криза засега се пренебрегва, тя е на втори план, но тя хвърля стотици хиляди българи в трудна битка за оцеляване. Те имат нужда не от заплахи, а от подкрепа."

  Напълно съм съгласен, че мнозинството от българите имат нужда от подкрепа, а не от заплахи и предупреждения за санкции !

 50. 50 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3509 Неутрално

  " Нека не забравяме, че ние имаме бъдеще и след извънредното положение и от нашия разум, действия и солидарност днес зависи какъв ще бъде утрешният ден на България."

  Управляващатаб шайка за изминалите поне 10 години е направила бъдещето ни зависимо само от безумието и, пълната корупция и обръчите от фирми на турския падишах ! Това е реалността, за съжаление ! Разумът е в пълна карантина у нас ! Ппри това, без изобщо да е имало епидемия от какъвто и да било вирус !

 51. 51 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3151 Неутрално

  [quote#22:"Virgin"][/quote]

  Тя и мойта мрънка, ама не съм президент.

 52. 52 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  Говорят за цензура и автоцензура.

  До преди няколко седмици през пет минути ни обясняваха колко лош е Тръмп (като че ли ми е изял десерта), колко вреден е Брекзит (за тутраканската селищна система), колко прекрасен е усмихнатият, енегргичен открито хомосексуален политик в Полша (за всички нас) и колко вдъхновяваща е снимката на г-жа фон дер Лайен с г-ца Тунберг.

  Днес не чуваме нищо за това какво прави Тръмп срещу кризата, как действа Борис Днонсън, как живеят италианците, поляците, чехите, холандците. Всичко е само за льотчика, пожарникаря, и от време на време за отношението на българите към порното. Това позволява на всякакви тролове да импровизират колко войска бил извадил Джонсън на улиците и т.н.

  Жалка история.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 870 Неутрално

  "...В момента в света и в частност в България протичат паралелно две кризи: първата е здравната криза, породена от коронавируса, втората е икономическа и социална, породена от мерките за борба срещу вируса. Икономическата криза засега се пренебрегва, тя е на втори план, но тя хвърля стотици хиляди българи в трудна битка за оцеляване. ..."Е това е една от лъжите плод на соц. мисленето му. Икономическата криза няма да се появи заради взетите мерки, а точно ако не се вземат. Тя е неизбежна от който и ъгъл да се погледне. Има голяма вероятност да преживеем това в Италия и Испания (дано ни се размине) и тогава ще се разбере мерките ли са породили икономическата криза или самия вирус.А да ми обяснява демокрацията, човек който дебне да си прокара идеиите за президентска пропутинска република е най голямата политическа гнусотия в такъв момент.Затова написах , че ме е гнус още докато го слушах. Но да не забравяме, че тук е органът на ДБ/БСП/пРезидента и минусите са повече от логнатите участници.
  —цитат от коментар 41 на zz_s


  ++++++++++++++++

 55. 55 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 870 Неутрално

  От разума ни днес зависи утрешният ден на България-съгласен съм и съм сигурен,че милиони българи са съгласни и трябва да кажа,че в тази война с този невидим враг България изпревари Испания,Италия,Франция,Германия и Великобритания.Както се казва-дотук сме по добре от тях.Правителството се справя криво-ляво добре в тази трудна битка и значително по добре от изброените по горе от мен държави.
  —цитат от коментар 36 на chicago514


  ++++++++++++++++++

 56. 56 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 870 Неутрално

  До коментар [#16] от "zippie":Другарю, във Великобритания вече извадиха по улиците 10 000 военни.Отделно в болниците са мобилизирани военни лекари и сестри.Вчера бяха затворени поне 40 станции на лондонското метро. Влаковете са разредени, а на някои гари изобщо не спират. На повечето работници, които не могат да работят от вкъщи, е забранено да ходят на работа с обществен транспорт. На тези, които нямат личен, се осигурява дезинфекциран служебен.А Радев е национален предател.Да не забравяме, че той ПЪРВИ реши, че няма да спазва правилата и поведе тълпата на Шипка. А първите заразени паднаха в Габрово...
  —цитат от коментар 35 на Депутат 241


  +++++++++++++++++++++++

 57. 57 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 870 Неутрално

  Президентът и неговият екип нямат представа от икономически мерки. Затова по-добре е да мълчи. Политическите му разбирания са чист социализъм. С тези си изяви Радев си рита столчето на преизбирането, ще бъде заменен от нова генералска звезда, което ке е общо благо
  —цитат от коментар 34 на BezEmotsia


  ++++++++++++++++++

 58. 58 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 870 Неутрално

  До коментар [#17] от "Darulio":"малоумниците от Герб, които в петък гласуваха тъпотиите за фиксирането на цените, ще ги отменят!"Г-не , това беше предложено от БСП. А,че в ГЕРБ има доста малоумници съм съгласен с Вас.
  —цитат от коментар 32 на haq30626233


  +++++++++++++

 59. 59 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 862 Неутрално

  "Законът атакува последните остатъци от свободата на словото. Няма дефиниция за невярна информация, затова пък българите ги грозят тежки глоби и затвор"
  Солидаризирам се напълно с всички мотиви, посочени във ветото на президента. Някой най-сетне трябваше да им каже, че царят е гол. И че управляващата клика узурпира всички граждански права и свободи.

 60. 60 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 870 Неутрално

  Сигурен съм, че много скоро Радев щеше да е искал да бъде импийчнат.Защото онова, което заслужава и ще му случи, е ЛИНЧ.Не че плаша. Просто предупреждавам.Една кралица така като него казваше, че когато няма хляб могат да се ядат и пасти. И после главата ѝ се търкаляше по площада...
  —цитат от коментар 27 на Депутат 241


  +++++++++++++++++++++

 61. 61 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 870 Неутрално

  До коментар [#2] от "Paolo Di Canio":Реално ли гледаш, когато заявяваш, че имало два щама на вируса ? На Шипка го раздаваше голям противник на карантината. Сега други казачоци и частушки припява. Корни галеше чумави козички, този събра навалица от цялата държава на Шипка.Само и само да цокат политически дивиденти.
  —цитат от коментар 26 на Незнайко в Слънчевия град


  ++++++++++++++++++++++++

 62. 62 Профил на Бай Ганьо
  Бай Ганьо
  Рейтинг: 368 Неутрално
 63. 63 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  Не е ли забавно как думички, които никой нормален българин не използва -- "превърнаха България в географско понятие", "извличат политически дивиденти" и пр., изведнъж се превръщат в родна реч омайна, сладка.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 64. 64 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 3064 Неутрално

  До коментар [#25] от "Николай Бучков":

  Премиерът няма достатъчен управленски капацитет, още по-зле се държи по време на кризата

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 65. 65 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2815 Неутрално

  "Пир по време на чума"- не мога другояче да изтълкувам изцепката на това недоразумение. Вече четвърпта година пълни ефира с цитати и лозунги, без да носи капка отговорност за това, което става в държавата!
  Но целта е ясна- правителството овладява ситуацията, а на него му е нужна паника, предизвикана от реални неотразими заплахи за хората, която би настъпила, ако нещата станат неуправляеми- като например в Италия, където ежедневно извозват по около 1000 трупа , без близките им да имат възмогжност дори да се простят с тях.

 66. 66 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2815 Неутрално

  Като ми попремина яда от поредното словоблудство, пак ми стана весело! Не от ситуацията с пандемията, а то това, на какви пачи яйца се насади какиното. Аз не бих се обзаложил, че при повишаване на цените по време на карантината, след това те ще се върнат към сегашните нива-това в България никога не е ставало.
  На съветниците му предлагам да му подшушнат, кого ще припознаят 80-те процента дебили като виновник за това.
  И още- може би някоя от трите каки ще съобрази да му подшушне, защо ГЕРБ така скоропостижно се съгласи този път да приеме ветото му!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK