Парламентът премахна фиксираните цени и санкциите за невярна информация (хронология)

Парламентът премахна фиксираните цени и санкциите за невярна информация (хронология)

© Велко АнгеловНа извънредно заседание днес Народното събрание подкрепи ветото на президента Румен Радев върху два текста от закона за извънредното положение заради коронавируса - единият е внесен от БСП и касае фиксирането на цените, а другият е на управляващите и касае наказателното преследване за "невярна информация". След бурни дебати и взаимни обвинения управляващите се разцепиха при гласуването, но БСП и ДПС единодушно подкрепиха ветото. Така от закона отпаднаха двата текста, макар и някои партии да са ги подкрепили в пленарната зала в петък. Законопроектът за извънредното положение ще бъде изпратен отново на държавния глава и следва да бъде обнародван, което се очаква да стане в спешен порядък. "Дневник" проследи дебатите по ветото и предлага хронология на изказванията.


15:20 Въпреки премахнатите текстове със закона се променят два текста на Наказателния кодекс. Единият е в чл. 225, който е в сила от 1993 г. и по същество касае ограничаване на спекулата. В него се увеличават санкциите за който продаде стока на цена над определената. Наказанията стават лишаване от свобода от една до три години и глоба от 5 до 10 хил. лева. Депутати признават обаче, че този текст не действа и към момента.


Другият е в чл. 326 от Наказателния кодекс. Макар че след ветото отпада определението за "невярна информация", т.е. няма да има наказателното преследване за разпространението на "невярна информация", се увеличават санкции по сега действащ текст. Става въпрос за наказания за "който предава по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога". Те ще бъдат лишаване от свобода до три години и глоба от 1000 до 10 хил. лева, а при при значителни последици - до пет години затвор и санкция от 10 до 50 хил. лева.
15:15 Заседанието приключи.


15:12 Тъй като ветото бе подкрепено, т.е. двата текста не бяха приети отново, се мина към обсъждане на текстовете отново, каквато е парламентарната практика. Правната комисия обаче посъветва депутатите тези текстове да отпаднат от законопроекта и така бе прието с почти единодушие. "Обединените патриоти" поискаха текстът за невярната информация да бъде приет, но имаше единодушие за отпадане на фиксираните цени.


Управляващите се разцепиха за ветото


15:09 При гласуването на ветото управляващите се разцепиха. От ГЕРБ 35 депутати подкрепиха ветото, двама искаха текстовете да се приемат въпреки волята на президента, а 53 - се въздържаха. Мнозинството от депутатите от "Обединени патриоти", т.е. 12 - искаха текстовете да бъдат приети отново въпреки ветото. Трима патриоти го подкрепиха. БСП и ДПС единодушно подкрепиха ветото на президента. Депутатите от ДПС не се изказаха нито веднъж.


15:05 Парламентът подкрепи ветото на президента Румен Радев за фиксираните цени и наказателното преследване за невярна информация. Ветото подкрепиха 188 народни представители, 14 се обявиха за повторно гласуване на текстовете, а други 56 се въздържаха.


15:02 Юлиан Ангелов от "Обединени патриоти" попита къде са депутатите от "Воля" и дали ги е страх да дойдат на работа.


Парламентът премахна фиксираните цени и санкциите за невярна информация (хронология)

© Велко Ангелов


15:00 По неофициална информация от депутати от двете партии ГЕРБ и БСП управляващите са решили да подкрепят предложенията на социалистите за фиксирани цени през извънредното положение от притеснение, че червените народни представители ще си тръгнат и няма да има кворум за изгласуването на целия закон. Според депутати от БСП решение за напускане на залата нямало, но наистина имало призиви от някои социалисти да напускат. От гласуване на текста около 20 часа в петък личи, че вътре наистина са били малко депутати - за са гласували 115 депутати, от които 69 от ГЕРБ, 31 от БСП, 8 от ДПС И 7 от "Обединени патриоти", а един патрит се е въздържал. Червените депутати са 79, което значи, че близо две трети не са били в пленарната зала. Как бе приет текстът четете тук.


14:57 В отговор на Георги Свиленски депутатът от ГЕРБ Александър Ненков каза, че управляващите са подкрепили предложението за спекулата на социалистите, за да покажат, че всички плават в една лодка. Той каза, че хората извън парламента се обединявали и си помагали помежду си, а депутатите от БСП търсели евтини политически дивиденти.


14:51 "Свободата на словото се изражда в диктатура на лъжата". С този цитат Искрен Веселинов обясни защо ВМРО няма да подкрепи ветото на президента. Той призова за смиреност в парламента, а не за политически пиар. Александър Ненков пък каза, че го е срам от това, което се случва в пленарната зала.


14:44 Председателят на парламента Цвета Караянчева накрая спря микрофона на Спас Гърневски, защото той прави политическа декларация. Александър Симов тръгна да чете стихотворение и също бе заглушен. Той поиска дезинфекция на трибуната.


14:40 ГЕРБ и БСП се скараха заради изказване на депутата от управляващата партия Спас Гърневски, който обикновено излиза на трибуната, за да говори за стореното в страната от БКП. Днес той заговори за болшевизъм, а Стоян Мирчев от БСП го нарече фашист. И двамата бяха наказани със забележка. След това Гърневски каза, че БКП е крила от хората аварията в "Чернобил".


14:36 Народният представител от ГЕРБ Красимир Ципов каза, че когато има реалистична прогноза за щетите от кризата, правителството ще вземе мерки. Той припомни, че БСП не трябва да забравя, че все пак техният президент им върнал предложенията.


14:34 Депутатът от БСП Милко Недялков призова ръководството на парламента и колегите си за повишаване на качеството на законодателството. В отговор от ГЕРБ казаха, че трябва консенсус.


14:32 ГЕРБ призова опозицията към разум, а БСП обяви, че никакви техни предложения не били приети. Красимир Ципов от ГЕРБ каза, че дебатите само бавят влизането на закона в сила. Колегата му Александър Иванов се извини, че е подкрепил предложението на социалистите, но каза, че БСП не били сериозни към него, понеже са го подкрепили само 23 червени депутати.


14:24 Депутати от различни партии започнаха да обясняват как се е стигнало до приемане на текста на БСП срещу спекулата. Георги Свиленски от БСП каза, че твърдението на премиера Бойко Борисов, че социалистите са извили ръцете на ГЕРБ, за да се приеме текстът, е измишльотина. Такава били и твърденията му как работил за 40 лв., за да осигури хумана на дъщеря си.


14:19 Народният представител от БСП Иван Ченчев съобщи, че правителството в Канада дава на всеки пострадал от кризата по 900 долара на всеки две седмици. Колегата му Филип Попов пък каза, че у нас маските от няколко стотинки вече струват няколко лева.


"Обединените патриоти" се разцепиха за ветото


14:15 Депутатите от НФСБ ще подкрепят ветото на президента с отвращение, каза представителят на партията Борис Ячев. По-рано колегата му от ВМРО Александър Сиди каза, че то няма да бъде подкрепено. Така "Обединените патриоти", изглежда, ще гласуват различно.


Парламентът премахна фиксираните цени и санкциите за невярна информация (хронология)

© Велко Ангелов


14:09 ГЕРБ и БСП спорят за мерките в Германия, Франция и Великобритания. Според управляващите там има само рамка за подпомагане на бизнеса, а според социалистите - конкретни помощи. Според Тома Биков голяма част от новорегистрираните безработни са завърнали се от чужбина.


14:03 "Няма нужда да изгърмим всички патрони за един ден. Дължим го на българите, които плащат и ще плащат цената на тази криза", обяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков, който каза, че е грешка, че управляващите са подкрепили предложенията на социалистите за спекулата. Той каза, че на всички ще бъде помогнато, но трябва да се види какви ще са последиците от кризата и колко ще продължи тя.


13:58 "Няма да позволим някой да трупа пари на гърба на бедните и болните", обяви още Корнелия Нинова. Тя каза, че БСП до край ще иска от правителството Национален социално-икономически план за справяне с кризата. Социалистите казаха, че ще прецизират предложенията си срещу спекулата и ще ги внесат отново.


13:56 Според Корнелия Нинова идеята на правителството да плаща на определени бизнеси 60 на сто от заплатите на служителите не работела, тъй като те няма да получат нищо, ако не могат да платят другите 40 процента. Тя цитира данни на социалния министър, че само днес като безработни са се регистрирали 1300 души.


Парламентът премахна фиксираните цени и санкциите за невярна информация (хронология)

© Велко Ангелов


13:48 Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че са наложени най-рестриктивни мерки за социална изолация, но управляващите не са успели да снабдят лекари и граждани с предпазни средства. Тя изброи пропуските на ГЕРБ и попита след рестрикции на човешките права правителството е поискало дерогация на конвенцията.


13:45 Депутатът от БСП Крум Зарков призова колегите си от ГЕРБ да си признаят, че са сгрешили за наказателното преследване за невярна информация. Той каза още, че подкрепят президента за ветото му срещу тяхното предложение за цените, щом като имало питания и неясноти.


ВМРО няма да подкрепи ветото


13:39 Депутатът от "Обединени патриоти" Александър Сиди каза, че няма да подкрепят ветото на президента. После се разбра, че това се отнася за депутатите от ВМРО - партията, в която той членува. Според него проблемите с фалшивите новини и спекулата трябва да се решат спешно. Той каза, че дори и в профил на депутат от БСП имало неверни новини за коронавируса. Сиди се обърна към депутатите ГЕРБ и попита защо не са подкрепили техните предложения за таван на цени на основни стоки, а предложението за фиксираните цени на социалистите. Справка на "Дневник" показва, че при прегласуване идеите на БСП срещу спекулата са подкрепени и от 115 народни представители от ГЕРБ, ДПС и "Обединени патриоти". Само един депутат от "Обединени патриоти" се е въздържал.


13:35 Депутатът от "Атака" Павел Шопов обяви, че има годеж между ГЕРБ и ДПС, и допълни, че всъщност ДПС били на власт. Той визира текст от закона за извънредното положение, с който по предложение на ДПС се прецизира, че държавна субсидия получава Главното мюфтийство, а не друго мюсюлманско изповедание.


13:31 Депутатът от БСП Александър Симов обяви, че социалистите винаги са били срещу разпоредбата за наказателно преследване за невярна информация, тъй като свободата на словото е ценност на ценностите, а хората не трябва да чувстват заплаха, че ще усетят полицейска кубинка. В отговор на изказването на финансовия министър Владислав Горанов той обяви, че винаги е време да се говори за демокрация. Социалистът не коментира другото спорно предложение - за фиксиране на цените, което е внесено от БСП.


13:25 Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова призова депутатите от партията да подкрепят ветото на държавния глава, въпреки че той сеел разеделение, че снел доверие от правителството, че нарушил мерките и се качил на връх Шипка. След като каза, че страната се бори с невидима заплаха, Даниела Дариткова обяви: "Не е време за политиканстване, ежби и опити за произвеждане на политически дивиденти".


13:16 Според държавния глава възприетият в петък законодателен подход с включване на неясния наказателен състав "невярна информация за разпространението на заразна болест" свободата на изразяване и на разпространение на информация. Той смята, че мерките срещу "необосновано високи цени" могат да възпрепятстват намалението на цените на някои стоки и услуги, тъй като задължението е те да се предоставят на средноаритметични цени за последните три месеца. По мотивите му това може да доведе до липса на вносни стоки, ако те са по-скъпи.


Парламентът премахна фиксираните цени и санкциите за невярна информация (хронология)

© Велко Ангелов


13:08 Как в петък с прегласувания бяха приети мерките на БСП срещу спекулата, които на практика предвиждат фиксиране на цените четете тук.


13:05 Председателят на правната комисия Анна Александрова запознава депутатите с доклада на комисията от тази сутрин, както и с мотивите на президента Румен Радев за ветото. Пълния текст на мотивите на държавния глава може да прочетете тук.


13:02 Заседанието бе открито с кворум от 140 народни представители, което значи, че други 100 отсъстват. От камерите се видя, че голяма част от депутатите са с маски на лицето.


13:00 В този час започва извънредното заседание на Народното събрание заради ветото на президента Румен Радев върху два текста от извънредния закон заради коронавируса. Държавният глава оспори наказателното преследване за разпространение на невярна информация за заразата, както и фиксирането на цените в опит за борбата със спекулата (мотивите на президента за ветото вижте тук).


Парламентът премахна фиксираните цени и санкциите за невярна информация (хронология)

© Велко Ангелов


Тази сутрин ветото бе подкрепено единодушно от 19 депутати, макар в петък повечето от тях да са подкрепили двата текста. Справка на "Дневник" в разпечатката от гласуването тогава показа, че санкциите за невярна информация за коронавируса са подкрепени от ГЕРБ, ДПС и "Обединени патриоти", а депутатите от БСП са гласували "против". При прегласуване идеите на БСП срещу спекулата, които предвиждат фиксиране на цените, са подкрепени и от 115 народни представители от ГЕРБ, ДПС и "Обединени патриоти". Само един депутат от "Обединени патриоти" се е въздържал.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (60)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2782 Неутрално

  Не съм фен на Президента, но добре че предотврати тази идиотщина.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 3. 3 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 343 Весело

  Не че някога съм бил фен на Радев, но цяла сутрин си мисля, че ако беше Цеца президент в този кизисен момент щеше да ни се *** мамата.
  Някой знае ли по колко теста се правят на ден в България?

 4. 4 Профил на Divaka
  Divaka
  Рейтинг: 276 Неутрално

  Този президент излага излишно всички на допълнителен риск, за да се покаже като фигура. Въпроса е защо се кри до сега?

  一期一会
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на fjp58603113
  fjp58603113
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Трябва да се въведе вечерен час като превенция за коронавируса и престъпниците ,;които ще опитват кражби с взлом

 7. 7 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1642 Неутрално

  До коментар [#1] от "atmanpg":

  Президентът си гони свои цели, но понякога неговите интереси съвпадат с обществените, както е в случая.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Трябваше Радев да ви отваря очите... 240 неграмотници с помощ от една камара специалисти от министерствата... срам... срам и позор...

 11. 11 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 730 Неутрално

  Тия всичките са доказали че не стават да управляват. Въпроса е кой може да ни управлява така че хората да живеят в благоденствие

 12. 12 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2782 Неутрално

  До коментар [#1] от "atmanpg":Президентът си гони свои цели, но понякога неговите интереси съвпадат с обществените, както е в случая.
  —цитат от коментар 7 на Fiji


  Аз се сащисах, когато разбрах що за закон са гласували.
  Ето това е действителният проблем. Че тази идиотщина мина през пленарна зала.
  Това е плашещо.

 13. 13 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#3] от "Bob":

  Тестват се само болни със сериозни симптоми.
  Други тестове да се правят е безсмислено...

 14. 14 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Предполагам Радев наложи вето на текста за фалшивите новини, за да защити хилядите руски тролове, бълващи денонощно налудничави измишльотини.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2410 Неутрално

  Едва ли някой може да възприеме културата на премиера и интелекта на Барни като държавна тайна. Въпросът е организирано и солидарно да се борим с ужасната криза, която ни връхлетя.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 17. 17 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2385 Неутрално

  Заглавието кърти:
  "Парламентът гласува ветото"
  :)
  К'во вето, бе драги журналисти!?

  Ще има ли вето, или няма да има?
  Не разбрахме!

 18. 18 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2410 Неутрално

  Предполагам Радев наложи вето на текста за фалшивите новини, за да защити хилядите руски тролове, бълващи денонощно налудничави измишльотини.
  —цитат от коментар 14 на Viva la Evolution


  А?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 19. 19 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2385 Неутрално

  Тия всичките са доказали че не стават да управляват. Въпроса е кой може да ни управлява така че хората да живеят в благоденствие
  —цитат от коментар 11 на nkk81


  Аз! Ама не искам!

  Изберете ме, и ще си помисля!

 20. 20 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4561 Неутрално

  До коментар [#3] от "Bob":

  +++!

  "Някой знае ли по колко теста се правят на ден в България?"

  На Баце (какъвто е шубелия) сигурно му правят тест по три пъти на ден!

 21. 21 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Птави впечатление, че "патриотите" са в един кюп с ДПС, вървят ръка за ръка. Когато става въпрос да се стъпи на шията на електората, много са единни.

 22. 22 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4561 Неутрално

  До коментар [#12] от "atmanpg":

  "Ето това е действителният проблем. Че тази идиотщина мина през пленарна зала."

  На избори внимавайте за кого гласувате! Не играе вече мантрата за по-малкото зло! Видя се, че ГЕРБ и БСП гласуват заедно!

 23. 23 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 888 Неутрално
 24. 24 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4561 Любопитно

  До коментар [#3] от "Bob":Тестват се само болни със сериозни симптоми. Други тестове да се правят е безсмислено...
  —цитат от коментар 13 на Велков


  Аха, в Германия, където правят по 150 000 теста на ден, ги правят за лудо!? Не знаех!

 25. 25 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4561 Неутрално

  До коментар [#21] от "proza":

  "Ето това е действителният проблем. Че тази идиотщина мина през пленарна зала."

  Та нали и от двете страни има агенти на ДС - Доган и Шкембе войвода!

 26. 26 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3822 Весело

  Две безумия по - малко в тази държава ! А герберските тролове се скъсаха да плюят вчера срещу ветото на президента ! Днеска пък групировката им във властта бързо подви опашка и остави своите фенове да гледат след събитията като наак...айде да не продължавам, всъщност !

 27. 27 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Абе хем оставиха държавата без пари с идиотските си разходи........хем имат очи да умуват...

 28. 28 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3822 Весело

  До коментар [#22] от "vassilun":

  " "Ето това е действителният проблем. Че тази идиотщина мина през пленарна зала."

  На избори внимавайте за кого гласувате! Не играе вече мантрата за по-малкото зло! Видя се, че ГЕРБ и БСП гласуват заедно!"

  vassilun, голям оптимист си - не важело било ! Квото каже тато и партията - майка, това е ! И магаре да сложим, казва банкянлията, хората ще щяха да го изберат !
  Въпрос с повишена трудност: КОЙ гласува за магаре, освен ако самия той е.....
  Пък ти викаш: не играела мантрата......

 29. 29 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3822 Весело

  До коментар [#20] от "vassilun":

  " До коментар [#3] от "Bob":

  +++!

  "Някой знае ли по колко теста се правят на ден в България?"

  На Баце (какъвто е шубелия) сигурно му правят тест по три пъти на ден!"

  Неговият проблем е съвсем другаде: аз съм прост и вие сте прости......

 30. 30 Профил на beelonzz
  beelonzz
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#4] от "Divaka":

  Човек, вземи млъкни с тъпотиите поне днес. Писна ми от платени герберски тролове. Добре, че е президента, а не оня предишния мики маус.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 34. 34 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 993 Любопитно

  Хубави маски имат 'слугите на народа'. Добре се грижат за себе си и близките си, а как и народа може да се сдобие с тях?

 35. 35 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  Тия всичките са доказали че не стават да управляват. Въпроса е кой може да ни управлява така че хората да живеят в благоденствие
  —цитат от коментар 11 на nkk81


  Корона вирусът ще реши проблемите ти ! Като останете шепа КОНСУМАТОРИ "обединителят " ще ви раздаде "благоденствие " и щастие ! Само изчакайте поредното вето или поредното "сборище " . КОПРИНКА кога беше ????

 36. 36 Профил на хитрушко
  хитрушко
  Рейтинг: 355 Неутрално

  Когато определяш санкция за едно деяние, при това строга, трябва да дефинираш ясно самото деяние.

  Някой има ли съмнение, че дефиницията на управляващите (и услужливата им прокуратура) за понятието "Невярна информация" е : "Всяка информация, която не им харесва и не съвпада с това, която те искат да наложат в информационния свят?

  Не ща да влизам у затвора!
 37. 37 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 993 Любопитно

  До коментар [#3] от "Bob":Тестват се само болни със сериозни симптоми. Други тестове да се правят е безсмислено...
  —цитат от коментар 13 на Велков


  Безсмислени? Ти да видш?
  Коги човек стигне до 'сериозни симптоми' със сигурност ще е разнесъл заразата на още куп хора.

 38. 38 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Класически дебили, сър. Тези са анти-българи

 39. 39 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3822 Неутрално

  Гледам, чета и за сетен път се убеждавам, че този парламент е за разпускане ! За съжаление, няма никакви гаранции, че и следващия няма да е като него !

 40. 40 Профил на fjp58603113
  fjp58603113
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Трябва да се въведе вечерен час като превенция за коронавируса и престъпниците ,;които ще опитват кражби с взлом

 41. 41 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 730 Неутрално

  Пуснах си ги тия льольовци на телевизора. Доволно се посмях покрай Гърневски

 42. 42 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2286 Весело

  Трябва да си направят и те ЩАБ , и да започнат да си изкупуват индулгенициите за бъдещето…си......колкото и несигурно да е , защото мястото просто на повечето не е там ! Нека вземат пример , който е актуален.....

 43. 43 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2410 Неутрално

  Птави впечатление, че "патриотите" са в един кюп с ДПС, вървят ръка за ръка. Когато става въпрос да се стъпи на шията на електората, много са единни.
  —цитат от коментар 21 на proza


  Има разлика. ДПС са вредители, а патреотите -- вредители и идиоти.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 44. 44 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2410 Неутрално

  Гледам, чета и за сетен път се убеждавам, че този парламент е за разпускане ! За съжаление, няма никакви гаранции, че и следващия няма да е като него !
  —цитат от коментар 39 на samoedin


  Е какво толкова. Баце след консултации решил да оправи положението с едно-две от най-безумните положения в закона, а депутатите приказват два-три часа глупости колкото за фон. Друг е въпросът, че техните речи лесно мога да ги генерирам с една не особено дълга програма и да се спестят много средства.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 45. 45 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 751 Неутрално

  В сутрешният блок на БНТ имаше интервю с Кр.Янков -депутат от БСП.Та в това интервю водещата постави въпрос за това,че предложението за фиксираните цени е направено от групата на БСП. Отговорът на Янков беше ,че предложението било направено от Нинова,а не от БСП. Че Нинова не е ли лидерът,олицетворяващ дейността на партията? Ако не каква е?

 46. 46 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 888 Весело

  Само един е по "....рещял" мисля от Гърневски........Ал. Йорданов..............

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#31] от "Мунчету на Боeку":

  казвам същото, което и генерал Мутафчийски. Да тестваш безсимптомни хора е безсмислено защото излизат много голям процент лъжливо отрицателни резултати...

  Може би при психо тестовете резултатите ще са други...

 49. 49 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  Малко хронология:

  - По време на дебатите за закона БСП категорично настоява за текста за фиксиланите цени.
  - ГЕРБ се съгасяват и и прегласуват Закона.
  - Вечерта в "Панорама" Нинова се хвали как заради БСП било прието това предложение.
  - Два дни по-късно Президентът, избран от БСП, налага вето заради текста за фиксираните цени.
  - На дебатите БСП обвиняват ГЕРБ за приемането на текста. А те, БСП, нищо общо нямали.
  - Депутатите от БСП гласуват единодушно за ветото на Президента и против фиксираните цени.

  Моля някой да се обади на 112, че в Парламента има едни 80-тина комунисти с психически проблеми. Вчера мислеха едно, днес обратното. И се скараха със самите себе си. Препоръчвам силна доза траквиланти и после във влака за Северна Корея.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 50. 50 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  Плюете комунистите,което е голяма грешка. След 09/09/1944 год. в БКП,няма комунисти. Те измряха при борбата им срещу фашизма. След тази дата тогавашната партия се напълни с ПАРТИЙЦИ,разбирай най-гнусната част наречени още интересчии,като Биков,Ант. Тодоров,Гърневски,Кирилов и други като тях,които от "комунисти" се превърнаха във "върли антикомунисти" и плюят на ляво и на дясно комунизма. Такива като тях,ако режимът се смени пак ще изплуват като лайна във вода,за да покажат колко са верни на партията-пълна отврат.
  Такива хора ни управляваха при социализма и за съжаление такива ни управляват и в момента. Господа продължавайте да избирате Герб и ще продължавате да получавате същото каквото е вече десет години. За съжаление става все по-зле ограничаване на човешките права,свободата на словото и свободата на придвижване все под предлог за ограничаване на covid19,а преди него колко журналисти бяха уволнени,защото казваха истината? Фалшивите новини не могат да се спрат с подслушване и следене на хората,нито със законови промени за наказания,защото това вече е диктатура. Борбата с фалшивите новини можем да се справим,като не се доверяваме само на един източник,а търсим и други източници в Нета.

 51. 51 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 710 Неутрално

  Дeпутaтът oт ГEРБ Димитър Глaвчeв cъoбщи, чe дeпутaтитe oт групaтa ca дeклaрирaли жeлaниeтo cи oт зaплaтитe им дa ce удържa пo 1000 лeвa.
  Cумитe щe бъдaт прeвeждaни пo cмeткa нa Миниcтeрcтвoтo нa здрaвeoпaзвaнeтo c цeл пoдпoмaгaнe нa мeркитe зa oгрaничaвaнe нa рaзпрocтрaнeниeтo нa кoрoнaвируca СОVID-19.
  ...
  Другите партии ще ги засрамят, като дарят повече.

 52. 52 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 710 Любопитно

  Швеция, в която официално има над 1000 случаи, но спря да ги брои стриктно, не е под блокада. Не са затворени училищата, обществените учреждения и границите.

  „Няма научни данни, че затварянето на училищата води до значителни разлики в разпространението на болестта, няма и данни, че тя се разпространява масово там. Затварянето на училищата ще има обаче последствия за останатала част от обществото – за хора, които работят в здравната сфера, които ще трябва да си стоят вкъщи, или за възрастни хора, които ще трябва да поемат децата. Училищата са важна част от живота на децата и преди да ги затворим трябва да имаме план и да знаем къде да ги пратим“, е логиката на Националната здравна агенция.

  Не се правят масово тестове за вируса и не се проследяват контактни – на хората с подобни симптоми се препоръчва да си стоят у дома, отново защото няма медицински причини за тестване – болестта няма специфично лечение и се третира като грип и настинка, затова и не е важно да се знае дали е коронавирус или не. Тестват се само хора, постъпили в болница с треска и белодробни усложнения, и медицинският персонал.

  Естествено, основният риск при епидемията от коронавирус е претоварването на здравната система с тежките случаи. Затова подходът на Швеция е изолиране и строго пазене единствено на рисковите групи – възрастни и хора с тежки сърдечно-съдови и белодробни заболявания. Задължителни карантини няма, препоръката е да се стои вкъщи, докато човек се чувства болен плюс още поне два дни след това. Властите съветват хората обаче изобщо да не посещават възрастните си роднини за седмици напред.

 53. 53 Профил на fjp58603113
  fjp58603113
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ние вървим 5 седмици след Италия . Около 20 април в София ще е ужас . А и в цяла България , щаба взимайте мерки . Изолирайте квартали и градове

 54. 54 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1446 Любопитно

  Ние вървим 5 седмици след Италия . Около 20 април в София ще е ужас . А и в цяла България , щаба взимайте мерки . Изолирайте квартали и градове
  —цитат от коментар 53 на fjp58603113


  Така ли? Ти откъде знаеш?

 55. 55 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 874 Неутрално

  Поне един държавник показа, че има топки и спази клетвата, която е положил, а именно - "Във всичките си действия да се ръководи от интересите на народа"!
  Сега орки, пекински патици и плювачи от ОПГ ,ако стартират кампания срещу него, рискуват да събудят заспалия народ!
  Гладът е по-силен от страха и от ТОКА!

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 56. 56 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  До коментар [#48] от "Велков":

  Ти и Мутафчийски видимо сте по-умни от цялото СЗО.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 57. 57 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  Е то тия нищо не променят - просто отлагат комунизма.
  Спекула, фалшиви новини, тва и при Тато го немаше, мамка ви комуноидна!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 58. 58 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7240 Неутрално

  Там има липса на мислещи хора.

 59. 59 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 874 Неутрално

  Там има липса на мислещи хора.
  —цитат от коментар 58 на Роси


  Оказва се, че в този тежък момент единствено президента е адекватен! Тази картина бе очертана по време на дебатите по наложеното именно от президента вето. Тази кризисна ситуация се оказва, че върховната власт в държавата се упражнява от глупаци? Тъжно, но до този извод стигнаха самите депутати. Управляващите обвиниха опозицията, че е внесла глупави предложения, но те ги били подкрепили! От опозицията пък попитаха как се наричат хората, които подкрепят глупави предложения? На целия този цирк се оказа, че Цвета си е помислила, че Павел Шопов я е харесал! За да стане циркът пълен Цвета даде думата на Спас Гърневски и познайте какво се случи? Ами циркът се превърна в нещо като заведение за хора с психични отклонения? Тежко и горко ни! Тежко и горко на тези, които си мислят, че тези люде се интересуват за живота и здравето им! Днес онази фраза на онзи политик, който не вярвал, че е станал министър е по-актуална от всякога!

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 60. 60 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1853 Весело

  Яяя колко много "не съм фен на Вето Решетников" фенове. 80 процентни умно-кресливи клакьори на приватизаторката дето демокрацията много и отне.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK