"Демократична България" предлага мерки за най-засегнатите, определя предложените от правителството като неефективни

"Демократична България" предлага мерки за най-засегнатите, определя предложените от правителството като неефективни

© Анелия НиколоваРазширяване на обхвата на работодателите, които могат да ползват компенсации за прекъсване на дейността и повишаване на размера на помощта до 80%; разсрочване на вноските по кредитите до края на кризата; разсрочване на плащания за битови сметки и телекомуникационни услуги; застраховка живот за всички медицински кадри на първа линия в борбата с вируса; временна допълнителна финансова помощ за всички пенсионери с пенсии под прага на бедността; разкриване на горещи линии за "Домашно насилие" и "Бременни в нужда".


Тези мерки предлага в своя позиция обединението "Демократична България", за да бъдат ефективно защитени най-засегнатите от кризата граждани - по ясни критерии и без излишна бюрокрация.


"Предложените мерки не изискват финансов ресурс в особено голям размер и могат да бъдат приложени веднага. Допълнително държавата би могла да се обърне към банките, застрахователите и доставчиците на битови и телекомуникационни услуги за солидарно участие във финансирането на мерките", пише в позицията.
Предложените от Министерския съвет мерки като "пакет от 4.5 милиарда лв." за подпомагане на бизнеса "Демократична България" определя като неефективни, непрозрачни и недостатъчни. "В действителност, предложените мерки нито са за 4.5 милиарда, нито отговарят на мащабите на кризата. Те по-скоро представляват финансово подпомагане за по-представително погребение на българския малък бизнес", пише обединението в друга позиция.


Ето и предлаганите от "Демократична България" мерки:


Разширяване на обхвата на работодателите, които могат да ползват компенсации за прекъсване на дейността и повишаване на размера на помощта до 80%


Похвално е, че държавата реши да поеме 60% от заплатите на служителите в доказано засегнати сектори, така че те да не бъдат съкратени. Считаме обаче, че така определеният размер от 60% не е достатъчен стимул за запазване на работните места и ще намали полезния ефект на мярката. Освен това с приетото постановление обхватът на работодателите, които могат да ползват компенсациите, е силно ограничен и касае само тези сектори, чиято дейност е изрично забранена с държавен акт. Неподкрепени остават редица сектори на индустрията, пряко засегнати от свързаността на производствените вериги. Затова предлагаме списъкът със секторите, които могат да се възползват от държавната подкрепа, да остане отворен и да се актуализира с решение на Тристранния съвет.


Разсрочване на вноските по кредитите до края на кризата


Вноските по кредитите на физически лица, останали без работа или на намален работен ден, трябва да бъдат разсрочени до приключване на кризата без допълнителни такси, комисиони и наказателни лихви. Държавата гарантира вноските по главница и лихва за година напред, така че търговските банки да не е нужно да ги преквалифицират. Конкретният размер на вноските и начинът на преструктуриране следва да бъдат договорени с търговските банки, но разсрочването трябва да е не по-малко от 75% при пълна загуба и 50% при намалени доходи. Същото предлагаме да важи и за бързите кредити, като за период от три месеца лихвите по тях трябва да бъдат ограничени до максимум 2% на месец. Забраната на запорите и на начисляването на наказателни лихви до изтичане на извънредното положение е добра стъпка, но не покрива риска те да бъдат потърсени в пълен размер непосредствено след изтичане на извънредното положение, което ще постави много засегнати от кризата граждани в положение на неизрядни платци.


Разсрочване на плащания за битови сметки и телекомуникационни услуги


Всеки, който поради загуба на доходи изпитва затруднения с плащането на битови сметки като електроенергия, газ или вода, има право да поиска и да се възползва от разсрочване на плащанията до приключване на кризата. Това се отнася както за частните потребители, така и за микро-фирмите с до 10 заети лица. Поради ограниченията, свързани с мерките на извънредното положение и въведените форми на дистанционна работа и онлайн-обучение, същото следва да бъде договорено и с доставчиците на телекомуникационни и интернет услуги. Допълнително трябва да бъдат поети гаранции, че за периода на кризата достъпът на потребителите и микрофирмите до всички тези услуги няма да бъде прекратяван поради неплатени сметки.


Застраховка живот за всички медицински кадри на първа линия в борбата с вируса


Похвално е, че държавата вече отпусна допълнително възнаграждение в размер на 1000 лева към заплатата на всички медицински лица, участващи в борбата с коронавируса. Това обаче не е достатъчно. Тези, които рискуват здравето и живота си, за да опазят нашите, имат нужда и заслужават повече сигурност. Държавата трябва солидарно да поеме техния риск и да сключи застраховки "Живот" с покритие от най-малко 150 000 лева за всяко медицинско лице, работещо на първа линия в борбата с пандемията.


Временна допълнителна финансова помощ за всички пенсионери с пенсии под прага на бедността


Според Световната здравна организация възрастните хора, и преди всичко тези от тях със сърдечно-съдови заболявания, диабет, високо кръвно налягане, хронични респираторни проблеми и онкологични заболявания, са най-застрашени от коронавируса. В България голяма част от тези хора живеят под прага на бедността, изложени са на студ и недохранване, а по финансови причини често не приемат необходимите за лечение на хроничните им заболявания медикаменти. Тези хора сега се нуждаят от солидарността ни, а 50 лева еднократна помощ по Великден не е достатъчна, за да преодолеят кризата и да снижат рисковете за здравето си. В тази връзка предлагаме временна допълнителна финансова помощ в размер на 70 лв./месечно за всички пенсионери, чиито пенсии са под прага на бедността. Тази помощ следва да се изплаща поне три месеца и ще помогне на възрастните хора поне за периода на овладяване на епидемията да не се лишават от необходимите лекарства и от здравословна храна, така важни за укрепване на имунитета и намаляване на риска от заболяване.


Разкриване на горещи линии за "Домашно насилие" и "Бременни в нужда"


Условията на социалната изолация и карантината са свързани с редица ограничения в ежедневния семеен живот и могат да доведат до сериозни психологически и стресови ситуации. Ограниченията в придвижването и общуването са особено рискови за бременните жени и жертвите на домашно насилие. За да има към кого да се обърнат те, предлагаме да бъдат разкрити горещи линии за "Домашно насилие" и "Бременни в нужда". В условията на социална изолация тези телефонни линии, обслужвани от психолози и акушер-гинеколози, биха могли да предлагат съвети и и конкретна помощ.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (64)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 2. 2 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Чудесни мерки от "Комунистическа България"

  Евроатлантида
 3. 3 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5691 Любопитно

  "Демократична България" досега обясняваше, че държавата е лош стопанин, а сега иска държавата да помага на добрите стопани !

  karabastun1@abv.bg
 4. 4 Профил на haq30626233
  haq30626233
  Рейтинг: 1773 Неутрално

  Така се прави! А не като г-н Радев, г-жа Нинова , г-жа Манолова и прочие да критикарстваш БЕЗ ДА ПРЕДЛАГАШ АЛТЕРНАТИВНИ РЕШЕНИЯ.
  Десните трябва да продължават в същиу дух , защото дясната политика е ПОЛИТИКА НА ДЕЙСТВИЯ И РЕШЕНИЯ, А НЕ НА ГОЛИ ОБЕЩАНИЯ от рода на ние ще дадем.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 5. 5 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2204 Неутрално

  Мен страшно ме радва фактът, че има политически партии които не спят и използват така създалата се ситуация за вадене на политически дивиденти, без да се съобразяват с народната трагедия. Само така, ето така народът ще ви заобича и няма да ви псува.

 6. 6 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 498 Любопитно

  И защо арехитекта е изхвърлен в ъгъла ?!?

 7. 7 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 4776 Неутрално

  Като вземете властта - тогава. Сега нямате чуваемост...

 8. 8 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2567 Весело

  "солидарно участие във финансирането на мерките" - солидарност ще има, особено при по-тъмно зелените. Колкото до банките, разните такси ще им са толкова конкурентни, че няма да има нужда от лихви.

  Обичай света като самия себе си - тогава наистина ще можеш да се грижиш за всичко
 9. 9 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8019 Неутрално

  Правителството има нужда от компетентно мнение, защото всичко ,което говори е много общо и неразбрано.

 10. 10 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 4776 Неутрално

  Кой е закривал горещите телефони, дето и сега ги има...

 11. 11 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2995 Неутрално

  До коментар [#3] от "karabastun":

  подкрепям идеята за банкова ваканция до края на извънредното положение.
  какъв добър стопанин е този, който по независещи от него причини ще си загуби бизнеса, или пък този, който ще си загуби работата и банката ще му прибере имуществото.
  не бъди безсърдечен, ситуацията е извънредна, а това, което правителството вчера предложи, слабо ще сработи, особено в часта 60:40.
  виж, предложенията за по-бедните пенсионери и домашното насилие нямат много общо със ситуацията.

 12. 12 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1120 Весело

  До коментар [#2] от "sa6":
  "Чудесни мерки от "Комунистическа България"

  Предполагам знаеш кой член на БКП все още си пази партийната книжка.
  Той се казва . . . името Му е . . . . Бойко Методиев Борисов.

 13. 13 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 4776 Неутрално

  И като се разсрочат сметките какво от това?
  Като се натрупат после кой ще ги плаща?

 14. 14 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Да бяха се сетили да влязат в парламента овреме преди да "предлагат". Тяхното мнение е не по-различно от това на поредното НПО и на поредния гражданин. А с тази лява неомарксистка социална политика от тяхна страна губят симпатизанти.

  This is the place where puddings die.
 15. 15 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  Това са разумни предложения, но знаем шайката какво ще направи - ще подпомогне догановите обърчи и тези на шиши и ГРОП, а всички останали ще г одухат.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 16. 16 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5691 Любопитно

  До коментар [#11] от "boevbisser":

  МС се скрива. Отначало зад гърба на Щаба, сега и зад медицинския съвет. /Станахме май хептен съветска република – съветници много, демокрация никак, свободата на човека премахната/ !!!

  karabastun1@abv.bg
 17. 17 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1571 Неутрално

  Жалко за хората имат желание и идей да помогнат.
  Обаче няма кой да ги разбере.
  Тука всички чакат да долети Джипката на Бойко като шейната на
  Дядо Коледа и да раздаде подаръци.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 18. 18 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5691 Любопитно

  До коментар [#11] от "boevbisser":

  А домашното насилие ще освежава и подобрява жизнената среда след струпването на няколко човека в апартамент... :)

  karabastun1@abv.bg
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3142 Весело

  До коментар [#7] от "Велков":

  Като вземете властта - тогава. Сега нямате чуваемост...
  —цитат от коментар 7 на Велков


  Другарю Велков, Вие да не би да хвърляте камъни в градината на БСП?
  От коя страна на барикадата стоите, другарю Велков?!?
  Ще правим организационни изводи!

  Настроение: безкомпромисно - срещу врага с партиен билет!

 21. 21 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3334 Неутрално

  Някой още чуди ли се къде е отишъл комунизма дето си тръгнал преди 30 години

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 22. 22 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  Демократична България не беше ли коалиция регистрирана за участие в местните избори!?

 23. 23 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  "Демократична България" досега обясняваше, че държавата е лош стопанин, а сега иска държавата да помага на добрите стопани !
  —цитат от коментар 3 на karabastun

  Да, държавата е лош стопанин. Факт.
  И да, държавата събира данъци и по време на криза ролята и е да противодейства адекватно.
  Противоречие няма!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 24. 24 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1494 Любопитно

  Най-важната мярка на ДеБъ е: "Да раздадем чуждите пари"!
  —цитат от коментар 19 на lz2

  Кои чужди пари, на Вожда ли?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 25. 25 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1494 Любопитно

  Да бяха се сетили да влязат в парламента овреме преди да "предлагат". Тяхното мнение е не по-различно от това на поредното НПО и на поредния гражданин. А с тази лява неомарксистка социална политика от тяхна страна губят симпатизанти.
  —цитат от коментар 14 на Deadpudding

  Друго си и е да снасяш само на Шиши, Доган, Вълка, Гергов... и с криза, и без криза. Дясно по милиционерски!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 26. 26 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2301 Неутрално

  "Демократична България" предлага мерки за най-засегнатите граждани
  —цитат от коментар 0 на статията


  А всички знем, че най-засегнатите са членовете на ДБ.

 27. 27 Профил на nkk81
  nkk81
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Правилно в заглавието е изписано "Демократична България".
  Когато дойде криза, всичко ставаме социалисти(комунисти).
  К. Добрев

 28. 28 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 732 Любопитно

  До коментар [#4] от "haq30626233":

  Къде виде десни ?

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 29. 29 Профил на falkoneti
  falkoneti
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  До коментар [#19] от "lz2":

  Пенсио стой си в къщи и гледай да преживееш. После нали трябва да има кой да ти изработва пенсията.

 30. 30 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  [quote#19:"lz2"][/quote]

  Докато гледате на бюджета като чужди пари ще си кютаме на последно място в ЕС. А всъщност това са наши пари взети от нас чрез данъци и акцизи. Дори и пенсионерите плащат ДДС и акциз на гориво/цигари/алкохол.

 31. 31 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  Така и не стана ясно процедурата с 60 процента от държавата кога ще може да се задейства. Защо не могат фирмите вече да кандидатстват за тази компенсация от страна на държавата. Отделно става ясно, че държавата ще ореже едно 90 процента от кандидатите за тази мярка. Само общи приказки и никаква конкретика от Бойко и сие. Борисов, Горанов, Дончев каквото и да ги питаш само се карат и в крайна сметка от един час пресконференция нищо не става ясно, никаква конкретика. Сложни схеми през банката за развитие не знам си какво не знам си що и то за какво, за да могат хората без доход да вземат кредит, егати помоща.

 32. 32 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  До коментар [#14] от "Deadpudding":

  Да, а най-големите левомарсксисти се оказаха съединените щати, които наливат два трилиона в икономиката си и раздават пара на калпак.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 4776 Весело

  До коментар [#32] от "меншевик":

  Имат си печатница - раздават... дано печатницата не им изиграе лоша шега в средносрочен план... в дългосрочен със сигурност...

 35. 35 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  До коментар [#34] от "Велков":

  То е ясно, че си имат печатница, ЕЦБ също има /за страните в ЕВрозоната/, въпросът е че това очевидно не се смята за левичарска мярка в страната с най-дясно либералната икономика в Света, за разлика от местните десни от видинските села. Не може да има по-дясна политика от спасяването на икономика чрез монетрани, фискални и икономически мерки.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 36. 36 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Тези ,които предлагат,от тях НИЩО не зависи.Когато влязат в парламента някога,тогава.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 807 Неутрално

  Слабичко!
  Поддръжник съм ,но това тук е немощ.
  Сега е момента да изгреете като умна и достойна алтернатива,иначе ..оставаме с горчиво усещане за подобие и претенция без покритие.

 40. 40 Профил на bg.liverpool_81
  bg.liverpool_81
  Рейтинг: 306 Неутрално

  Тези отдавна се осветиха като адютанти на Корнелия Нинова!Те са от тези,дето навремето,по време на Виденовата зима искаха да правят правителство с БСП на националното съгласие!Чуете ли президента да почне да ръси щуротии и тези пригласят след 2дена

 41. 41 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2904 Неутрално

  Тея по леви от БСП-то ве?

  Че той и Радев не иска толкоз пари да се харчат. :)

 42. 42 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Драгалевския Гаргамел така им е казал, умрат да разпределят пари, които не са изкарали.

  Много хитър
 43. 43 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 4776 Весело

  До коментар [#35] от "меншевик":

  Скоро ще разберем... аз не съм оптимист, че ще се справят качествено... не отчитат Китай. Ще им трябва повече, отколкото до сега ...

 44. 44 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  Цялото правителство е неефективно

 45. 45 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 1750 Неутрално

  Много "художествени" са им мерките на "Демократична България", техния бивш вожд сигурно щеше да има таблици и подробни финансови измерители, с които да докаже необходимостта точно там да се подпомогне и какви ще са бъдещите ефекти.
  На тези убавци кой им е разрешил да се събират и да не спазват мерките на кризисния щаб?

 46. 46 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Като вземете властта - тогава. Сега нямате чуваемост...
  —цитат от коментар 7 на Велков


  Затова и ще получавате неефективни и половинчати мерки.

 47. 47 Профил на ckn29372393
  ckn29372393
  Рейтинг: 1279 Весело

  "Предложените мерки не изискват финансов ресурс в особено голям размер и могат да бъдат приложени веднага. Допълнително държавата би могла да се обърне към банките, застрахователите и доставчиците на битови и телекомуникационни услуги за солидарно участие във финансирането на мерките"

  Не изискват особено голям финансов ресурс, така ли? Някакви разчети за разходите няма ли да покажете?

 48. 48 Профил на Saint of Me
  Saint of Me
  Рейтинг: 2459 Весело

  До коментар [#21] от "дерибеев":

  Хахаха, това беше мноо добро, евалата

  Use your Illusion
 49. 49 Профил на Saint of Me
  Saint of Me
  Рейтинг: 2459 Весело

  Абе, то остана ли умнокрасива маска дето не изфърча в коша?

  'дясната', 'антикомунистическа' и 'прозападна' вече паднаха и подопашковата задруга най-накрая се позиционира напълно точно - като ляворадикална фракция с агресивна на моменти чисто превратаджийска реторика особено от симпатизантите които вече са само фанатичното ядро дето остана след като и невнимаващите в час като мен дето фърляхме за тех по подразбиране се усетихме

  Use your Illusion
 50. 50 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1016 Весело

  И това, ако е партия

  Машини прости, народ неук.
 51. 51 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4972 Неутрално

  "Предложените мерки не изискват финансов ресурс в особено голям размер и могат да бъдат приложени веднага. Допълнително държавата би могла да се обърне към банките, застрахователите и доставчиците на битови и телекомуникационни услуги за солидарно участие във финансирането на мерките", пише в позицията.
  ***
  Такива лозунги, неподплатени с цифри всеки може да напише. А върхът е това как държавата трябвало да го удари на молба към банките и монополистите.

  Gunter glieben glauchen globen
 52. 52 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  [quote#24:"virtual brain"][/quote]

  Ами чужди са! Да даде парите събрани от работещите и предвидливи и да ги даде на калпавите и неработещи уж-бизнесмени, щото видите ли, нямали доходи! А като са работили досега защо нямат пари в резерва?! Защото се надпреварват кой по-луксозна кола да си поръча и да се обзаведе със златни вани и тоалетни!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 53. 53 Профил на vista2
  vista2
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Какви мерки предприеха партиите от ДБ за да си платят наемите? нещо по тази тема от тях? Нека да направят съответствие между предвиденото в страната със същата ситуация в други страни, да дадат разчети. И защо точно банките например да бъдат приканени, помолени? Чудновати общи приказки.

 54. 54 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  Само идеята за застраховка живот за тези на 1ва линия си заслужава коментираното. Всички друго е бла-бла в най-добрия случай, няколко неща са дори вредни. А от това, че може веднага и няма да струва голям ресурс, явно тея хора получават факсове директно от Господа :)

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 55. 55 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 4776 Неутрално

  До коментар [#46] от "choss":

  Помним Москов с ваксините и пръстовите отпечатъци...... та по-добре си трай...

 56. 56 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2339 Неутрално

  Така се прави! А не като г-н Радев, г-жа Нинова , г-жа Манолова и прочие да критикарстваш БЕЗ ДА ПРЕДЛАГАШ АЛТЕРНАТИВНИ РЕШЕНИЯ.Десните трябва да продължават в същиу дух , защото дясната политика е ПОЛИТИКА НА ДЕЙСТВИЯ И РЕШЕНИЯ, А НЕ НА ГОЛИ ОБЕЩАНИЯ от рода на ние ще дадем.
  —цитат от коментар 4 на haq30626233


  До тук си прав ! И аз предлагам същите мерки , но питам "каре попове " и присъдружната им "колода " ДЕМОКРАТИ - те ли ще ДАДАТ ПАРИ ???? Това ми напомня клип с една даскалица от Кърджали преди около 30 години викаше , т.е. КРЕЩЕШЕ - "кой ще ми даде парииииииии .... " Разчиташе на БКП!
  Лесно е с ЧУЖДА ПИТА ДА СЕ ПРАВИ БАБИН ПОМЕН " !!!

 57. 57 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 540 Неутрално

  До коментар [#25] от "virtual brain":

  Сори от както имам право да гласувам съм с или протестен вот, или гласувам за ДСБ. От както се сгушиха с Х. Иванов, който им отказа коалиция за изборите 2017та и косвено отстрани своята организация и тяхната в полза именно на разни Шишита и вълчовци. А с резкия завой на ляво ме изгубиха като избирател и вотът ми на последните избори е изцяло протестен. А Вие драги ми г-н краен привърженик с Вашето поведение, ще си останете на 4 % и все някой друг ще ви е крив.

  This is the place where puddings die.
 58. 58 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 1003 Весело

  не мога та повярвам колко много герберастки и всякакви тролове са се нагмежили във всички коментари

  Браво Дневник, съборили сте някое гнездо на оси

  но явно 2 милиарда подарък от Борисов ще отидат за още повече отрепки по форумите
  а наследниците от комунистическия елит, чиито родители за убивали, крали, а след това лентяйствали цял живот ще възхваляват славното минало за сметка на мъртвите, които няма как от гроба да се обадят

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 59. 59 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2404 Неутрално

  "Разкриване на горещи линии за "Домашно насилие" и "Бременни в нужда"

  Нито дума за джендърите?
  Те не са ли в нужда?

  I Want To Believe
 60. 60 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  не мога та повярвам колко много герберастки и всякакви тролове са се нагмежили във всички коментариБраво Дневник, съборили сте някое гнездо на осино явно 2 милиарда подарък от Борисов ще отидат за още повече отрепки по форумитеа наследниците от комунистическия елит, чиито родители за убивали, крали, а след това лентяйствали цял живот ще възхваляват славното минало за сметка на мъртвите, които няма как от гроба да се обадят
  —цитат от коментар 58 на t5eyes


  По стар болшевишики обичай наричате "гербераст или герберунгел" всеки, който не мисли като вас и друго не можете да съчините. А и обвинявате партийния си в-к "Дневник", че помества други мнения. Настоящото ви предложение за "правене на политика чрез раздаване на държавни пари" все едно, че е писано от БСП. След като системно подкрепяте комунистите и гласувате за Радев, Мая, Копейкин спрете да се правите на антикомунисти, нагло е!

 61. 61 Профил на royal_sperm
  royal_sperm
  Рейтинг: 483 Неутрално

  Абсолютно гнусно е банките които правят парите си от хората да не помогнат в тази криза на същите тези хора! Не забравяйте кой как се отнася с вас във време на нужда и после наказвайте подобаващо.

  In real life it is always the anvil that breaks the hammer...” ― George Orwell
 62. 62 Профил на army
  army
  Рейтинг: 514 Неутрално

  А ако тя бяха отговрни в решенията на властта, дали щяха да изпълнят тези си предложения се пита в загадката?!

 63. 63 Профил на mnogosamkrasiva
  mnogosamkrasiva
  Рейтинг: 487 Неутрално

  Като вземете властта - тогава. Сега нямате чуваемост...
  —цитат от коментар 7 на Велков


  Тия ще вземат властта, ама друг път. Никога няма как да стане това. Само ще си дрънкат ей така, то няма и кой да ги слуша вече.

  Винаги нося нож... в случай, че някой ми предложи торта
 64. 64 Профил на Траян
  Траян
  Рейтинг: 333 Неутрално

  В момента от ДБ се държат като малки деца - нашите мерки са по-хубави, вашите са неефективни. Изключително неадекватно от тяхна страна, не е сега времето да се опитват да трупат политически дивиденти. Ако не могат да помогнат да не пречат.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK