ВМРО иска купони за почивки, ограничения за внос и данък за крупни земеделски собственици

Лидерът на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов

© Велко Ангелов

Лидерът на ВМРО и министър на отбраната Красимир КаракачановДа се въведат ваучери за почивка в България, ДДС на храните да се намали, да има временни забрани за внос на дадени продукти, а крупните земеделски собственици да бъдат обложени с данък - това са част от предложения на ВМРО за мерки заради кризата с коронавируса. Предстои предложенията да бъдат предложени за обсъждане и на коалиционния партньор ГЕРБ.


Партията на Красимир Каракачанов предлага с увеличения капитал на Българската банка за развитие (ББР) да се гарантират отложените вноски към банките за кредитите на предприятия и домакинства, както и да се насърчи даването на нови. ВМРО изчисляват, че така е възможно необходимите средства да надхвърлят 700-те милиона лева, с които бе увеличен капиталът на ББР. Предлагат за целта да се вземе заем от международните пазари или заем за подкрепа на платежния баланс.


Партията иска и промяна при условията за разсрочванията при плащания по кредити на засегнатите от кризата граждани и фирми. Според нея не бива да има откази за отлагане на плащания, ако в миналото хората не са обслужвали кредитите си в срок.
От ВМРО искат вдигане на прага за задължителна регистрация по ДДС от сегашните 50 хил. лева на 250 хил. лева. Изчисляват, че мярката ще струва на бюджета не повече от 120 - 150 млн. лева годишно, "но ще върне обратно сив брутен вътрешен продукт в размер на 3-4 милиарда лева укрити обороти".


Предлагат държавата да започне незабавно да изплаща просрочените си задължения към фирми и физически лица, да се ускори възстановяването на ДДС, като обичайните ревизии се отложат за срок 6 месеца след кризата. Партията иска и отлагане на плащането на данъци и осигуровки за времето на извънредното положение плюс един месец за най-силно засегнатите от кризата - ресторанти, заведения, хотели, туроператори, магазини в търговски центрове, транспорт, театри, кина и др. За самонаетите и едноличните търговци всички данъчни задължения да се отложат за времето на действие на извънредното положение плюс един месец, а правителството да приеме пакет от допълнителни стимули за инвеститорите, български и чуждестранни, предлага ВМРО.


Наред с идеята за допълнителни стимули за инвеститорите се предлага и облагане със специфичен данък за големите търговски вериги, ако не гарантират достъп на български производители. По-рано днес правителството задължи веригите да продават български храни на обособени площи.


Като част от мерките за подкрепа на земеделските производители ВМРО предлага схемата 60/40 да се разшири към заетите в селското стопанство, но същевременно дава и екстравагантни идеи като данък върху крупната земеделска собственост или сезонни забрани за внос до изчерпване на родното производство.


Наред с това партията иска да се намали ДДС върху храните, без да посочи на колко, както и да се повишат субсидиите в зеленчукопроизводството, овощарството, животновъдството за сметка на механизираното отглеждане на зърнени култури.


По отношение на туризма от ВМРО предлагат осигуряване на безплатни ваучери за всеки български гражданин на стойност поне 100 лв. за ползване на туристически услуги в страната до края на 2020 и 2021 г. Ваучерът да може да се ползва в хотели, туристически агенции или ресторанти, а средствата да дойдат от оперативните програми или от финансовата помощ на ЕС, предлага партията. От там са на мнение, че за туристическия бранш следва да има възможност за разсрочване или мораториум по кредити до октомври 2021 г.


Мярката за подпомагане с 375 лева на семейства в неплатен отпуск да се преработи и обхватът ѝ да се разшири. Кабинетът предложи от тази мярка да могат да се възползват домакинства, чиито доходи на член са в размер на минималната работна заплата и не ползват помощи. Партията на Красимир Каракачанов изтъква, че в момента в страната има над 360 хил. самотни родители, по-голямата част от които са засегнати от затварянето на училища и детски градини. Родителите, които са работили и са се осигурявали досега, трябва да имат подкрепа от държавата през НОИ, посочват от ВМРО.


Министрите, областните управители и ръководителите на други ведомства да имат право по свое решение да намаляват наемите на държавни имоти или да освобождават от заплащането им отделни категории физически и юридически лица, е друго предложение на ВМРО. Предлагат и до края на извънредното положение общинските съвети да могат да вземат решения за намаляване на някои местни данъци или за освобождаване на някои граждани и фирми от плащането им. От началото на годината някои общини в страната повишиха местните данъци, а финансовият министър неведнъж предупреди да не бъдат намалявани налози.


Партията предлага Националният икономически съвет към Министерския съвет да стане постоянно работещ орган и към него с право на глас, освен настоящите членове да се включи и по един човек от парламентарно представените партии. Съветът сега не е постоянно действащ орган. Той се оглавява от министъра на икономиката, а членове са заместник-министри от 11 министерства и председателите на работодателските организации.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (110)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4952 Неутрално

  Повечето са добри.
  Ваучерите да са за пенсионерите а на за имитаторите от администрацията.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3654 Весело

  " Партията иска и промяна при условията за разсрочванията при плащания по кредити на засегнатите от кризата граждани и фирми. Според нея не бива да има откази за отлагане на плащания, ако в миналото хората не са обслужвали кредитите си в срок."

  ВМРО в едно са безспорно силни - с чужда пита помен да правят ! Искат и поставят условия, пък другите да ги изпълняват !

 3. 3 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  Ами то и парите са един вид купони. Раздавайте пари направо... В другите държави се правят по-малко ограничения за бизнеса, а тук обратното.

 4. 4 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3654 Весело

  " Наред с идеята за допълнителни стимули за инвеститорите се предлагат и облагане със специфичен данък за големите търговски вериги, ако не гарантират достъп на български производители. По-рано днес правителството задължи веригите да продават български храни на обособени площи."

  Тука вече хептен си изпуснаха мераците, завалиите, и накрая ще докарат бели на главата на държавата с неадекватни изцепки като тази ! Доморасъл патриотизъм преди избори, какво да ги правиш !

 5. 5 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 901 Весело

  Другари, БКП-"Националисти" (ВМРО) са активирани.

 6. 6 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3654 Весело

  " По отношение на туризма от ВМРО предлагат осигуряване на безплатни ваучери за всеки български гражданин на стойност поне 100 лв. за ползване на туристически услуги в страната до края на 2020 и 2021 г. Ваучерът да може да се ползва в хотели, туристически агенции или ресторанти, а средствата да дойдат от оперативните програми или от финансовата помощ на ЕС, предлага партията. От там са на мнение, че за туристическия бранш следва да има възможност за разсрочване или мораториум по кредити до октомври 2021 г."

  Абе предлагайте направо планова икономика, какво се излагате с половинчати мерки в комунистически стил ? Действайте смело и със замах !

 7. 7 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 914 Весело

  Деца, комунизмЪт дойде !
  о Боже мой, дочаках го !
  отивам да паля свещичка !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 8. 8 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4055 Весело

  Уха, става интересно...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 9. 9 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2730 Весело

  Браво ... идиот.....искаме купони.....

 10. 10 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  Защо не върнат бригадите по селата, съботниците, манифестациите и още някои, мили за някои , спомени?

 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4952 Неутрално

  До коментар [#10] от "stedim":

  И военната повинност. Това им е голямата мечта. Така и ти ще можеш да помиришеш казармата отвътре !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  Уж Радев щеше да ни вади от ЕС, а то имало идиоти за тази работа.

 13. 13 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 739 Неутрално

  Пак гласувайте за тия и ония, следващия напън на шкембе войводата и Винету трябва да е в посока на планова икономика, дано поне тогава матряла да се осъзнае и да изрита тия посерковци.

 14. 14 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2810 Весело

  Малей, все едно ще строят пост социалистическо общество - всичко с грижа, партийна, държавна грижа!?! Досега КИДЯ беха тези корифеи, та не предложиха поне малка част от облекченията? Как всеки точно сега се сети, че има и други начини за по-сносен живот на народонаселението? Е, това са добри пожелания де, защото ПЪТЯТ и истината при ТЯХ са толкова различни. Какъвто е и животът ИМ и този на останалите българи.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 15. 15 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  Тц, повечето неща не ми харесват. Няма и да минат.

 16. 16 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1149 Любопитно

  "Д. Събев: Коронакризата възвести края на икономиката на 20 век

  13:20
  Държавата трябва да осигури пазари, да възлага работа на предприятията, препоръчва Димитър Събев, икономист и журналист"

  :D:D:D:D:D:D

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 17. 17 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1199 Гневно

  Категорично възразявам да ме обременяват с "купони за почивка"!!!

 18. 18 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 758 Неутрално

  Аз пъ предлагам подоходния данък да е body-mass index (BMI) в проценти. За Каракачанов ще излезе към 40%

 19. 19 Профил на upw39647678
  upw39647678
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ОБЯВА:
  Продавам 4бр. ваучери за Приморско. Стойност 400лв. Продажна цена 5 лв.
  Давам ги и без пари, ако купувача поеме куриера за негова сметка.

 20. 20 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 914 Весело

  До коментар [#11] от "КМЕТ В СЯНКА":

  И военната повинност. Това им е голямата мечта. Така и ти ще можеш да помиришеш казармата отвътре !!!
  —цитат от коментар 11 на КМЕТ В СЯНКА


  мда, и всичко мангал и турчор в строителните, да бачкат за българята !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 21. 21 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2495 Неутрално

  Кажи къде е купона, иначе скачам от балкона!

 22. 22 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  Какви купони за почивка, ще трябват купони за хляб.

 23. 23 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 302 Неутрално

  Добре дошли в Социализъм 2.0.
  Ограничения за внос.. чудя се какъв ли ще е резултата от тази политика никога досега прилагана в човешката история?

 24. 24 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1870 Неутрално

  Кога ще има режим на тока и купони за хляб? А режим на водата? О, чакай, в Перник е така от няколко месеца.
  Това е социализма, приятели. Блага с парите на другите. Ние сме другите. Благата са за управляващите комунисти.

 25. 25 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3591 Неутрално

  Мерките са много добри. Особено тази за ддс! Тези 20 % допълнително облагане идват в повече на дребния бизнес!

  Производствените монополи трябва да се облагат допълнително, не да се разпарчетосват.

  Всички идеи са много добри, в полза на българите!!

  Любовта ще спаси света!!!
 26. 26 Профил на juk
  juk
  Рейтинг: 295 Неутрално

  Купони за почивка - ех, напъна ме носталгия:))

 27. 27 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Да това е комунисти ☭ ! Може да направят да унищожи държавата.

 28. 28 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3591 Неутрално

  ОБЯВА:Продавам 4бр. ваучери за Приморско. Стойност 400лв. Продажна цена 5 лв.Давам ги и без пари, ако купувача поеме куриера за негова сметка.
  —цитат от коментар 19 на upw39647678  ———

  Средния доход преди кризата беше около 850 лв.
  Хората ходят на Приморско, Китен и други малки градчета по нашето море.

  Тази мярка е за тях!

  Любовта ще спаси света!!!
 29. 29 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2730 Весело

  ....... А тъййй... Така казаха от САЩ !!!..... Като няма кинти....купони за вас............
  ............. капиталистическите пазарни икономики ще трябва да отстъпят, поне временно, на импровизирана форма на социализъм, насочена към възстановяване на потока на доходите за домакинствата и потоците на приходи за компаниите. След това ще видим дали последиците от този експеримент със социализма продължават далеч след края на пандемията..... и т.н......

 30. 30 Профил на upw39647678
  upw39647678
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#28:"hope"][/quote]

  Средният ДЕКЛАРИРАН доход беше 850лв. Реалният е Х 3

 31. 31 Профил на mednikarov
  mednikarov
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Браво, това ли измислиха плитките ви мозаци, щяли да забраняват вноса. Скоро може да се наложи да се борим за всеки тир с хранителни продукти, следващата стъпка въвеждане на купони за храна ли ще е? И не искам ваучар за бетоно-мутренските джунгли, искам ваучар за Итамбул след падане на ограниченията.

 32. 32 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 671 Весело

  Къв комунизъм бе другари!? Милиони американци са на food stamps, ние ще сме на vacation stamps. Учим се от най-добрите капиталисти. Радвайте се, вече наистина почти построихме капитализма!

 33. 33 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3193 Неутрално

  Европейската комисия ще хареса това.
  Срам ме е, че не ходя от 10 г. на избори, вече ще ходя, не може такива кретени да ни управляват.

 34. 34 Профил на upw39647678
  upw39647678
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Категорично съм против с пари от моите данъци да се помпат гушите на мазни хотелиери!

 35. 35 Профил на upw39647678
  upw39647678
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Мерките са много добри. Особено тази за ддс! Тези 20 % допълнително облагане идват в повече на дребния бизнес!Производствените монополи трябва да се облагат допълнително, не да се разпарчетосват.Всички идеи са много добри, в полза на българите!!
  —цитат от коментар 25 на hope


  И как точно ДДС то пречи на дребния бизнес, който така или иначе го крие и не го плаща?

 36. 36 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4030 Весело

  Може ли аз да ги раздавам тези ваучери или само Далавери и ВМРО?!

  klimentm
 37. 37 Профил на upw39647678
  upw39647678
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ваучерите ще важат само за хотелите на коалиционния партньор на шкембе войвода.

 38. 38 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 671 Неутрално

  До коментар [#33] от "boevbisser":

  Тоя пък се страхува от някава си европейска комисия, която само 2-3% от европейците могат да и кажат членовете поименно и която никой не я е избирал ами е назначена задкулисно. За сведение виж на Орбан или на поляците колко им дреме от тези полит-комисари. Ама българите сме така: какво ще кажат чужденците, ни е голяма грижа. Жалка история!

 39. 39 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3193 Весело

  Има нещо позитивно в т.нар. идеи на Каракачанов - избирателите на столетницата съвсем ще се объркат за кого да гласуват.
  Той е техният човек, даже Курнелия Нинова не може да стигне такива висоти
  пп. И казармата, сигурен съм, че и за нея ще отвори дума...

 40. 40 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3193 Весело

  До коментар [#38] от "jeq19606355":

  То в ЕС не е насила, нали не си забравил, а и пари ни дават. Тая новаторска глупост за веригите обаче не съм сигурен дали ще бъде прегърната.
  Един Орбан - знамето на Каракачанов, им стига, втори ще им дойде в повечко.

 41. 41 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1539 Любопитно

  Мерките са много добри. .........Всички идеи са много добри, в полза на българите!!
  —цитат от коментар 25 на hope


  Наде, ти сериозно ли? Надявам се, че не го пишеш, защото го мислиш.......ще те разберем, криза е.....пари трябват.

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 42. 42 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  Данък за крупни земеделски собственици - има по-просто решение : да се ограничи количеството земеделска земя, която обработват, а не да вземат под аренда стотици хиляди декари. Превърнаха се в истински латифундисти.

 43. 43 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2730 Весело

  До коментар [#29] от "MPetr":

  Само да допълня за "хакащите" минуси колеги че, това не съм го измислил аз......... А Стиглиц преди 4 дни..... хахаха ..... https://bg.wikipedia.org/wiki/Джоузеф_Стиглиц

 44. 44 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  Уж грижа за народа, пък с тези мерки само ще доведат до вдигане на цените в големите вериги магазини, където досега народа си беше доволен от промоционалните цени.

 45. 45 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1464 Неутрално

  Още малко извънредно положение и всички ще си припомнят байтошовата народна република. Има много хора, които жалеят по нея. Изборите все още не са отменени. Имайте го предвид на следващите.

 46. 46 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2834 Неутрално

  Има едно добро предложение - намаляне на ДДС. Другите неща са доказателства за това на кого служат и кой им плаша. И за това че популистите са тумурът на политиците и гробокопачите на страната.

 47. 47 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 1173 Неутрално

  Забелязъл съм че през определен интервал т.н. патриоти пускат някоя П:иАр акция с идеи много от копито добри които да са привлекаеми за техния електорат. КАто правило техните идеи не минават те се репчат определно време и после след като им дадат някой кокал във вид на обществена поръчка към тяхна фирма или на някое началническо място те минават в фазата на облажване като обясняват на матряла как ако глас
  ува за тях и всичко ще е ок. И така до следващта ПиАр акция.

 48. 48 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 530 Неутрално

  "По отношение на туризма от ВМРО предлагат осигуряване на безплатни ваучери за всеки български гражданин на стойност поне 100 лв" = 700000000 лв.- внушителна сума. Как ли ще му се откъсне от сърцето на премиера? Притеснено ми е да не вдигне кръвно.
  Интересно тези ваучери дали ще се дават в комбинация с безплатно гориво/билети, или всеки сам ще трябва да си стига до дестнацията?

 49. 49 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1048 Неутрално

  Купони за почивка - ех, напъна ме носталгия:))
  —цитат от коментар 26 на juk35625824


  Тоя все към ЦоЦолизма го тегли.
  Ама като му гледаш разливащата му се фигура май на него му трябват купони.
  ***
  За сега няма да мине.
  Пробвай се като Корни дойде на власт, ако въобще оживее след Кови!

 50. 50 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1015 Неутрално

  Адекватни предложения за постоянно, не само за срока на извънредното положение:
  - От ВМРО искат вдигане на прага за задължителна регистрация по ДДС от сегашните 50 хил. лева на 250 хил. лева.
  - Предлагат държавата да започне незабавно да изплаща просрочените си задължения към фирми и физически лица, да се ускори възстановяването на ДДС.
  - да се повишат субсидиите в зеленчукопроизводството, овощарството, животновъдството за сметка на механизираното отглеждане на зърнени култури.

  Другото са вредни тъпотии.

  Perhaps you and I have lived with this miracle too long to be properly appreciative. Freedom is a fragile thing and is never more than one generation away from extinction. It is not ours by inheritance; it must be fought for and defended constantly by each generation, for it comes only once to a people. Those who have known freedom and then lost it have never known it again. #ОСТАВКА
 51. 51 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  Бурни скандирания преминаващи в овации:
  -Ка-пе-ес-ес бе-ка-пе ка-пе-ес-ес бе-ка-пе!

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 52. 52 Профил на upw39647678
  upw39647678
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Адекватни предложения за постоянно, не само за срока на извънредното положение:- От ВМРО искат вдигане на прага за задължителна регистрация по ДДС от сегашните 50 хил. лева на 250 хил. лева. - Предлагат държавата да започне незабавно да изплаща просрочените си задължения към фирми и физически лица, да се ускори възстановяването на ДДС. - да се повишат субсидиите в зеленчукопроизводството, овощарството, животновъдството за сметка на механизираното отглеждане на зърнени култури.Другото са вредни тъпотии.
  —цитат от коментар 50 на Darulio


  Прагът за ДДС регистрация трябва да отпадне въобще. Този праг ползва само мошениците които искат да крият данък. Регистрацията трябва да е задължителна за да не се получчава както сега:
  - сладкарници "Неделя" работят чрез 768 нерегистрирани по ДДС фирми
  - сладоледи "Рафи" са малко по-назад - техните фирми са само 496
  Ако се вдигне прага на регистрацията по ДДС, ще се облекчи работата на тези видни "бизнеси". Ще могат да намят брой на кухите фирми 5 пъти, което ще намали разходите им и Рафи ще може да спести за ново Бентли, че старото му е вече демоде.

 53. 53 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4149 Неутрално

  "...ВМРО иска купони за почивки, ограничения за внос и данък за крупни земеделски собственици..."

  Значи идват избори.

 54. 54 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2730 Неутрално

  ..... данък за "крупни" земеделски собственици ако трябва да сме обективни, трябва да има !!!!! но няма да го направят, поне докато ГЕРБ е на власт...... "Каракачана", просто се мъчи да изкара девиденти от популизъм....!!!!!!!! ...... "много е малък" за да ги говори "тея" ......"Ромфарм компани" примерно имат над 1 милион декара ..... на Шиков......(познавам го добре).... И как си го представя Каракачанов да стане тва.....??????????? Хахаха........смешник.......

 55. 55 Профил на Forrest Gump
  Forrest Gump
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  направо да си кажат: искаме да се върнем преди 1989 година - карти за почивки, планова икономика, забрана на вноса на банани освен на нова година, задължителна казарма....

  Истината ни прави свободни.
 56. 56 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 5389 Любопитно

  Всяка година има изоставени хиляди декари засети със слънчоглед , който изгнива на полето...….защо е така , а и получават ли субсидията за засяване на тези хиляди декари т.нар. от Каракачанов крупни земеделски собственици......Хайде , да провери !

 57. 57 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 2300 Разстроено

  Ех, налегна ме носталгия. Навремето така даваха на майка ми "карта за почивка" във ведомствената почивна станция във Варна. Трябваше да имаш връзки, за да ти дадат стая с гледка към морето. Имаше и купони за стола - първа и втора смяна. Не че беше чак толкова зле, с изключение на салмонелата, де...
  А бригади, манифестации и режим на тока - кога? Празните рафтове по магазините вече, гледам, ни ги уредиха...

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this
 58. 58 Профил на bzd45626642
  bzd45626642
  Рейтинг: 8 Неутрално
 59. 59 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  това не са икономически предложения, а някаква комунистическа пропаганда.

  на мен ми звучи като "другари и другарки от ОФ, да възстанем пОротив монархо-фашизма, да наложим съветската власт и колективизацията ..."

  купоните кой ще ги плаща бе другарю?
  някакви финансови анализи подкрепят ли тези муьлясали социалистически планове?

  защо не възстановите законността по черноморския бряг - туристите не са офце да ги подкарвате със забрани и купони!

 60. 60 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1015 Неутрално

  До коментар [#54] от "MPetr":

  Така се получава заради субсидиите за зърнарите. Затова и фокусът трябва да се измести върху зеленчукопроизводството, овощарството и животновъдството.

  Perhaps you and I have lived with this miracle too long to be properly appreciative. Freedom is a fragile thing and is never more than one generation away from extinction. It is not ours by inheritance; it must be fought for and defended constantly by each generation, for it comes only once to a people. Those who have known freedom and then lost it have never known it again. #ОСТАВКА
 61. 61 Профил на Forrest Gump
  Forrest Gump
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  ако управляващите ги е грижа за хората, могат въведат необлагаем минимум в размер на минималната работна заплата, така автоматично всеки работещ (3.5 млн души) ще получи 60 лв месечно повече от заплатата си. много по-добре е да намалят данъците на хората, отколкото да ги раздават за ваучери или да ги крадат през Банката за Развитие.

  Истината ни прави свободни.
 62. 62 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 100 Неутрално

  Само с една от мерките изгарят парите и за фрегатите, и за БТР-ите

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 63. 63 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2315 Неутрално

  Това за мазните зърнари с Мерцедесите съм абсолютно съгласен с дебелия войвода .

 64. 64 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  Повечето са добри.Ваучерите да са за пенсионерите а на за имитаторите от администрацията.
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Това дали означава,че през лятото всеки ще може да ходи на почивка на морето? Ако е така - това е краят на карантината. Как ще се контролират стотици хиляди или милион българи ако се изтресат на Черноморието?

 65. 65 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3264 Неутрално

  До коментар [#52] от "upw39647678":

  Точно, така или иначе клиента чинно си плаща ддс

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 66. 66 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2730 Неутрално

  ...... Идат избори..!!!!..... "крупните земеделски собственици......." ... тоя смешник "каракачански", си мисли, че пари ще вземе ! ........ Няма пич ..... Няма как да стане.......

 67. 67 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2499 Неутрално

  При КРИЗА правилно се прилагат НЕ ПАЗАРНИ механизми. Купоните да цялата държавна
  и общинска администрация . Дава се на хора с ниски доходи, пострадали от ПАЗАРНИЯ КАПИТАЛИЗЪМ. При нас пазара работи за ДВЕ /ТРИ ФАМИЛИИ , тези хотели да се изключат. Въобще Кулаците , да го Д....Т :) Проследих ВРЯВАТА за зеленчуците . В България при един ПРОИЗВЕЖДАЩ ..., за да стигне до консуматора им още 12 нива . Един произвежда , 12 са на гърба му , .........да ти таковам ЛИБЕРАЛНАТА ИКОНОМИКА.

 68. 68 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3193 Весело

  До коментар [#53] от "historama":

  А дано да си прав и наистина да идват избори.
  Ако тези не изтрепат икономиката дотогава.
  Населението, засега, се държи.

 69. 69 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2730 Неутрално

  До коментар [#60] от "Darulio": ок....++++++.... А кой го измисли,... субсидията да е на декар, а не на тон????? Кой?......

 70. 70 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  До коментар [#59] от "хм":

  При положение,че десетки или не дай си боже,стотици хиляди българи насила са направени безработни,те откъде ще намерят пари да отидат на море тази година? В САЩ и Германия държавата плаща пълната заплата (!) на хората останали без работи заради карантината.

 71. 71 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3193 Весело

  До коментар [#67] от "dejmos":

  ей къде е терминал 1, то сега в москва и в пхенян не приемат, но за теб съм сигурен, че ще направят изключение.

 72. 72 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2499 Неутрално

  При най -истинската ИКОНОМИКА (САЩ) . Излишната храна се унищожава ( мляко,месо ,плодове,яйца) но не трябва да пада цената. Не я дават на хора , които нямат ....унищожават Я , и така.

 73. 73 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3266 Неутрално

  До коментар [#42] от "Voiko":

  Защо да се налагат ограничения на земята която обработваш? По-скоро трябва да се регулират субсидиите за площите които се обработват. Над опредлени декари обработваеми площи, да не се полагат субсидии, тоест да се подпомагат само малки земеделци и то такива, които живеят на село.
  Данък за земята над определени декари твърдо трябва да има! Получава се така, че много земеделци все реват, че искат субсидии, защото са на загуба, а в същото време се късат да купуват земя. Защо да субсидираш земеделец със земя на стойност в милиони левове? За да купува още земя и да реве, че е на още по-голяма загуба? Всеки със собствена земя над 500 декара, трябва да плаща прилични данъци. Все пак има собственост над един милион лева!

  Бивш tww09306483.
 74. 74 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2499 Неутрално

  До коментар [#71] от "boevbisser":

  Аха,... държавна ЛИБЕРАЛНА МИСИРКА, която никога не е работила нищо..

 75. 75 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2730 Неутрално

  До коментар [#60] от "Darulio":
  ...... аз мога да ви кажа.... , колко хиляди декари лозя и овошки...лично изкоренихме, родата... за да стане за рапица и зърно.......... Тва беше политиката на правителството....... Субсидия на декар.... Ама "свирено".... да му мислят младите........

 76. 76 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3193 Весело

  До коментар [#74] от "dejmos":

  държавна заплата не съм вземал и имам 28 г. стаж в частния бизнес.
  ти колко имаш?

 77. 77 Профил на upw39647678
  upw39647678
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Разменям 5 купона за Черно море за един купон за Бяло море. Ако трябва ще доплатя.

 78. 78 Профил на Julian Dob
  Julian Dob
  Рейтинг: 0 Неутрално

  На Каракачанов само Храна, хранене и почивки са му в главата

 79. 79 Профил на Julian Dob
  Julian Dob
  Рейтинг: 0 Неутрално

  На Каракачанов само Храна, хранене и почивки са му в главата

 80. 80 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3193 Весело

  До коментар [#78] от "Julian Dob":

  не забравяй и казармата

 81. 81 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2499 Весело

  До коментар [#76] от "boevbisser":

  И как си изкарваш хляба ? Не ми трябват подробности/ сектор /търговия ...просто питам :))

 82. 82 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2499 Весело

  До коментар [#77] от "upw39647678":

  За Бяло море ...при Р.Плевналиев:)

 83. 83 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  До коментар [#42] от "Voiko":Защо да се налагат ограничения на земята която обработваш? По-скоро трябва да се регулират субсидиите за площите които се обработват. Над опредлени декари обработваеми площи, да не се полагат субсидии, тоест да се подпомагат само малки земеделци и то такива, които живеят на село.Данък за земята над определени декари твърдо трябва да има! Получава се така, че много земеделци все реват, че искат субсидии, защото са на загуба, а в същото време се късат да купуват земя. Защо да субсидираш земеделец със земя на стойност в милиони левове? За да купува още земя и да реве, че е на още по-голяма загуба? Всеки със собствена земя над 500 декара, трябва да плаща прилични данъци. Все пак има собственост над един милион лева!
  —цитат от коментар 73 на Petleshev


  Подобна мярка е безсмислена, който има повече земя ще я раздроби на парчета по 450 декара собственост на фирми и ще го хванете за палците.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 84. 84 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3193 Неутрално

  До коментар [#81] от "dejmos":

  имам малка строителна фирма с 8 работника

 85. 85 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2499 Весело

  До коментар [#84] от "boevbisser":

  Прекрасно ...под изпълнител на ГЕРБ фирмата определена за дадена област . Те както знаем прекрасно санират ,и прекрасно строят пътища, а според Игнат Раденков (може и да си го чувал) ,крадат 80% от финансовият ресурс... Правиш ли пряко неща за публични власти ? :) Не ми говори за пазар в строителството МОЛЯ, като се казва в песента всичко е ...ПР..

 86. 86 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 2145 Неутрално
 87. 87 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3193 Неутрално

  До коментар [#85] от "dejmos":

  с обществени поръчки не се занимавам и никога не съм се занимавал.
  кажи сега ти какво работиш.

 88. 88 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2499 Неутрално

  До коментар [#87] от "boevbisser":

  Вярваш ли си ? :) Трябва да строиш/ ремонтира неща за Богати хора, и кои са тези богати хора ?? Човъркам земята, и провеждам, .. както нашите ДЕДИ. В Холандия и Дания бих получил 30 пъти повече от това което правя . Няма да обяснява. защо не става... и какво прави онази страна.

 89. 89 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 3026 Весело

  "данък за крупни земеделски собственици"

  Имам по-добра идея. Да потопят в катран крупните земеделски собственици и да ги овалят в перушина.
  При това перушината задългително да е от кокошки отгледани в България.

  подпис
 90. 90 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3193 Весело

  Бил съм предприемач преди, сега купувам, ремонтирам и продавам имоти, не работя за никой, сам си поемам рисковете. Иначе съм икономист, и както си забелязал - крайно либерално настроен. Не понасям държавата да се изязява като икономически играч.

 91. 91 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8580 Неутрално

  Няма такива популисти. При това неграмотни.

 92. 92 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3193 Весело

  До коментар [#91] от "Роси":

  В Герб са същите - неграмотни и популисти, едвам се удъжат да предложат още по-големи глупости.
  Тъжна история сме станали.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 94. 94 Профил на stc27650929
  stc27650929
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#91] от "Роси":
  До коментар [#92] от "boevbisser":

  Властта в България може да се спечели с избори само ако си популист!

 95. 95 Профил на stc27650929
  stc27650929
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Всички привърженици на извънпарламентарни партийки, учете се от ВМРО и ГЕРБ как се печели и държи властта и как се играе на доброто и лошото ченге!

 96. 96 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  До коментар [#10] от "stedim":И военната повинност. Това им е голямата мечта. Така и ти ще можеш да помиришеш казармата отвътре !!!
  —цитат от коментар 11 на КМЕТ В СЯНКА


  Аз когато съм бил в казармата 2 години, ти си бил в първо отделение.

 97. 97 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2581 Неутрално

  И как беше според филма "Опасен чар"?

  "Стига простотии, бе Агент Иван... упс... тате..."

 98. 98 Профил на stc27650929
  stc27650929
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Докато ВМРО иска купони Дилян Пеевски е дарил 60000 лева на АГ болница във Варна!
  Трябват ни още такива дарители...

 99. 99 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2581 Любопитно

  До коментар [#98] от "stc27650929":

  ???

  Делян Пеевски - Президент!!!

 100. 100 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2499 Неутрално

  До коментар [#90] от "boevbisser":

  Аз съм за обратното. По ГАДНО нещо от намесата на държавата в икономиката , е не намесата на държавата в ИКОНОМИКАТА. Изхождаш от факта ,че държавната икономика е нещо ЛОШО. Китай разби на пух и прах тази теория, но проблемът не е в БЯЛАТА И ЧЕРНАТА котка. Навремето ако имаш толкова СТАЖ, да си чувал за АНТИ МОНОПОЛНО (анти тръстово законодателство) Да си чувал нещо за ОГРАНИЧАВАНЕ ролята на банковите институции ? Сега държавата подобно на САЩ, го играе за МОНОПОЛИСТИТЕ, тя вади " много пари" от ОБГРИЖВАНЕТО на десетки бизнеси. Понеже разбираш от СТРОИТЕЛСТВО !! Защо се създаде огромен град на призраците в БАНСКО? Ами по морето....Да носят отговорност, на Марта в сряда. Тропсват го на БАНКАТА, която на .... Банката го ТРОПОСВА на държавата, банкерите по островите ...,строителите също. Защо са необходими ХОТЕЛИ за 50 000 души ,след като другата инфраструктура не може да побере 10 000 ?? Напълно частно ,без държава...нали така , да ама не е точно така. Ако икономиката не стой над 50% в производството, ще духне вятър , ще дойде вирус, а после още един. Какви ще ги дялкат МОРСКИТЕ РЕГИОНИ, като някакъв турист може да се появи към август , и не е много сигурно.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK